Dodaj do ulubionych

W oparach absurdu

30.09.11, 13:03
Dla kaczora każda rozmowa/debata na temat państwa, to "opary absurdu", bo on o sprawach państwa nie ma kompletnie nic do powiedzenia. Jego możliwość wypowiedzi zaczyna się i kończy na obrzucaniu błotem oponentów i szczuciu przeciwko nim.
Obserwuj wątek
    • ernest.papaj W oparach absurdu 30.09.11, 13:58
      Ja zamiast wypocin pani Olejnik wolałbym zobaczyć faktyczną debatę, do której pewnie jednak nie dojdzie. O czym Tusk miałby z Kaczyńskim rozmawiać? O polityce społecznej - z człowiekiem który nigdy nie założył rodziny? O finansach publicznych - z facetem który nie ma nawet konta w banku? A może o polityce zagranicznej - z nieznającym języków ksenofobem?
      • katolik_polski1 Olejnik w oparach marihuany :) 30.09.11, 15:15
        Zabraklo tamatow a pisac biedna musi :)
        • maritt.g Re: Olejnik w oparach marihuany :) 30.09.11, 15:45
          Debaty nie było, to ją p. Olejnik złożyła z ogólnie znanych cytatów. Nawet zgrabnie wyszło :)
          • katolik_polski1 Re: Olejnik w oparach marihuany :) 30.09.11, 15:52
            Ale jak to sie ma do realu ?
            Czyzby chcieli nas uszczesliwic wirtualnie ???
            • ubiquitousghost88 Mońka! Na Rany Boskie! To ma być dziennikarstwo? 01.10.11, 09:18
              katolik_polski1 napisał:

> Ale jak to sie ma do realu ?
              > Czyzby chcieli nas uszczesliwic wirtualnie ???
      • bezspokoju Re: W oparach absurdu 30.09.11, 16:42
        Ale debaty ni zobaczysz, ponieważ zakłamany hipokryta nie ma nic sensownego do powiedzenia wyborcom, boi się, że w świetle reflektorów przebiłaby się złość, nienawiść i mściwość, czyli to, co dominuje w głowie Kaczyńskiego, tam już dla państwowości i spraw publicznych nie ma miejsca.
    • mieszkaniec_wszechswiatow Obaj na śmietnik historii - Ruch Pakikota wygra wy 30.09.11, 14:33

bory !!!
    • zabarwiacz Kto to Pani napisał? ;) 30.09.11, 14:41
      .
    • red_towarzysz W oparach absurdu 30.09.11, 14:47
      A to czasami nie podlega pod łamanie prawa? To nic, że Tusk i Kaczyński są osobami publicznymi, ale NIE WOLNO przypisywać, nawet osobom publicznym, nieprawdziwych wypowiedzi.

A wystarczyło zmienić po literce w każdym nazwisku.

Ale niech dalej Olejnik się kompromituje...
      • maritt.g Re: W oparach absurdu 30.09.11, 15:46
        Towarzyszu, przecież to są prawdziwe cytaty!
        • michal.b09 Re: W oparach absurdu 30.09.11, 19:38
          Cy tata cyta cytaty Tacyta?
    • olamagda1 W oparach absurdu 30.09.11, 14:50
      Jestem przekonany, że PIS przegra z kretesem te wybory. Większość wyborców nie zagłosuje na awanturników. / Kaczyński, Maciarewicz, Fotyga, Ziobro itd brrrrrrrr!! /
      • cop22 Re: W oparach absurdu 30.09.11, 15:09
        Większosć na pewno nie. Jest jeszcze wiele innych partii
      • maaac Re: W oparach absurdu 30.09.11, 15:24
        Niestety mogą "wygrać". Nie osiągną co prawda takiej większości by samodzielnie rządzić, a i rządy koalicyjne raczej nie wchodzą w grę więc szansa na rząd PiS jest minimalna w przeciwieństwie do szansy by zyskali choćby minimalną większość.

Nie stworzą koalicji bo już wszystkich potencjalnych koalicjantów tak poobrażali, że jeśli ktoś by z nimi jednak chciał współrządzić, to by za tą zgodę wystawił by im słony rachunek.
        Inne partie może by i na to poszły - PiS biorąc pod uwagę fiasko rozmów z PO (3% przewaga, a zachowywali się jakby wszystkich zdystansowali co najmniej o 2 długości i dla tego PO powinno ich całować po stopach, że raczą z nimi tworzyć rząd) raczej nie potrafi ugiąć karku.

Fajnie będzie widzieć jak zdobycie minimalnej przewagi, tym razem może nawet poniżej 1 pkt procentowego spowoduje, że znów ogłoszą swoje miażdżące zwycięstwo, a potem będą się miotać od ściany do ściany nie mogąć utworzyć rządu.

Mam w tym momencie nadzieje, że:
        1. Komorowski jednak pierwszego desygnuje na premiera Kaczyńskiego. Tak by zoabzcyć jego bezradność.
        2. Jak przejdzie ruch na stronę Sejmu - to PO i inni nie będą próbować tworzyć koalicji tylko dalej będa mówić, że jak PiS "zwyciężyło" to niech teraz "rządzi".
        3. Potem znów ruch Prezydenta, i znów ktoś z PiSu. Potem znów fiasko.
        4. No i powtórne wybory.

Kaczyński nie wytrzyma. Po tym jak "zwyciezy" a tu dalej figa z makiem i zero władzy, to mu nerwy puszczą i wróci do swojego "normalnego stanu". Wtedy może się pożegnać z powtórzeniem wyniku z przewagą z poprzednich wyborów. Elektorat anty się zmobilizuje, a ci co "ewentualnie" na PiS by głosowali sobie pójdą do innych partii.
    • sphinxpinastri 31 30.09.11, 15:46
      Lenin (albo Gierek?) tak powiedział: "Zwykła propaganda ma niewiele wspólnego z obiektywizmem i jeszcze mniej z prawdą" - i to by się zgadzało.
    • wnec2005 W oparach 30.09.11, 16:28
      klub koziolkow matolkow Kaczyński, Maciarewicz, Fotyga, Ziobro, jezeli wygra Koziolek Jar Matolek stolica Polski bedzie w Pacanowie.
    • neoendeo Monika, pokaż buty lepiej ... 30.09.11, 16:55
    • ludwikpp W oparach absurdu 30.09.11, 17:01
      Tekst M. Olejnik beznadziejny. Co chciała w ten sposób pokazać, pisząc tę wydumaną rozmowę? To zdumiewające, że w przyzwoitej GW toleruje się takie prymitywne "wypociny". To silenie się na pseudo oryginalność autorki jest żałosne. Przecież tak naprawdę M. Olejnik po raz kolejny udowadnia że dziennikarzem jest z przypadku. "Siódmy dzień tygodnia", audycja, którą prowadzi w każdą niedzielę jest żenująca. Klasyczny plotkarski magiel, z którego nic nie wynika ( radio "Z"). Nie można tego słuchać. Czy nikt tego naprawdę nie widzi?! Na szczęście jest pilot i nie muszę tego słuchać.
      • rych33 Re: W oparach absurdu 30.09.11, 17:16
        Pani Monika zacytowała cytaty ,które obaj "dyskutanci" kiedyś cytowali.I nie ma potrzeby obrażać się na oczywistą oczywistość !Tak mogłaby wyglądać dyskusja obu panów.Ale ten mniejszy zrobił unik,a ten większy nie szukał bójki. Bo jaki to sukces dokopać słabszemu?
      • michal.b09 Re: W oparach absurdu 30.09.11, 19:42
        Masz pilota? Wyłącz i nie zawracaj nam d..y.
    • antobojar Ostatnie zdanie obu:"Palikot nas pogodzi",Monisia 30.09.11, 17:02
      pominęła..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
      "Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
    • jurber1 W oparach absurdu 30.09.11, 17:58
      Gdyby bokser odmówił stanięcia oko w oko z przeciwnikiem a mówił "według sondaży jestem zwycięzcą", wszyscy by uznali że jest niespełna rozumu; podobnie - w każdym demokratycznym kraju w odniesieniu do liderów partii politycznych... Czy my w Polsce (ściślej te 30% dewotek i dewotów) powariowaliśmy ?
    • organmaster w absurdu... oparach?! 30.09.11, 21:21
      kaczyński - milczy, znacząco
      tusk, chwytając się lewą ręką za prawe ucho - nie pozostaje dłużny;
      kurtyna - opada... na zenka, który - gdyby nie ciąg przywołanych wydarzeń, przepiłby w michała archanioła wypłatę (980 zeta); a tak, zocha, jego ślubna będzie miała na wytrzebienie spod serca... pierworodnego, który - gdyby żył - przyniósłby niemało czystego zysku, z uwagi na... trzecią nerkę (w skupie ca 2000$)...
      • hieronim_kowalski Re: Bździmski nie pij już... 30.09.11, 21:56
        Bździmski nie pij już...
    • gownos Fajne ale to jeszcze fajniesze 30.09.11, 22:09
      lukas.nowyekran.pl/post/22966,cztery-filmy-ktore-naprawde-warto-obejrzec
      www.polskawbudowie.info
    • kerrville Podsumowania brak 01.10.11, 01:59
      Chcialbym uslyszec od Tuska i PO zestawienie co zrobil rzad przez ostatnie 4 lata. Co obiecal a co zrobil, jakim kosztem to odbylo sie, po prostu bilans zyskow i strat.
      Czy zmniejszono deficyt?
      czy zmniejszono zadluzenie?
      czy rozwinieto gospodarke?
      czy zmniejszono biurokracje?
      czy ulatwiono malym i srednim biznesom prowadzenie dzialalnosci?

Prosze rzad o wyjasnienie tego a dopiero potem mozemy rozmawiac o ponownej szansie.
      A Olejnik o to, by przestala sie kompromitowac.
    • najdul6 W oparach absurdu 01.10.11, 06:21
      tej starej dupie nawet botoks nie pomaga widać że Olejnik to stara dupa
      • prawdziwygagatek TakieWyznanieTakiegoPrymitywa jak najdul6-rzadkość 01.10.11, 07:12
        To tak jakbyś się przyznał: Jestem bezmózgowym trollem-najemnikiem, z Sobecką na mojej liście masturbacyjnej.. posuniętym w latach i w rozkładzie mózgu...
    • wing2009 W oparach absurdu 01.10.11, 07:10
      Czteropak, czyli jest zarąbiasto, chłopacy.

Przyczajony tygrys, ukryty smok. A może Desperado albo Włatca Móch, Maślana który powtarza: „Jest zarąbiasto, chłopacy”?
      Więc tego się trzymajmy. Wygramy. Ćmoki, czopki i mondzioły na nas zagłosują. Jeśli wątpicie, jesteście małej wiary. Że co, że „uchod” 9 października? Oj tam, oj tam. Spójrzcie na nakład wielkich, głupich gazet. To dowód, że głupich czytelników jest ciągle więcej. I tego się trzymajmy. Czytaliście, że spada? Że Polacy wolą kroplówkę prawdy niż lewatywę miłości? To po co odznaczaliśmy jedynie słusznych dziennikarzy? By teraz brykali? Chcą zamordyzmu IV RP? Przecież to my jesteśmy na kursie i na ścieżce i nikt z tej drogi nas nie cofnie. By żyło się lepiej spoconym Zbychom i wszystkim przyjaciołom królika. PKW odznaczone, Asseco liczy głosy, więc spoko loko ziomale. I nie pytajcie więcej „Jak żyć”, bo odpowiedź jest jedna. Krótko a dobrze. Podobnie jak rządzić. Wyrwać jak najwięcej skąd się da, odłożyć tu i tam, przepchnąć wszystkie legislacyjne buble, by nasza działalność w wyrywaniu była tajna jak archiwa KGB. Kto ma prezydenta i TK w rodzie, tego bida nie ubodzie. Dobre, co? Sam wymyśliłem. Zdarza mi się odciążyć Igora. Chłopak nawet nie ma czasu wydać swoich pieniędzy. A pokus jest tyle, że ja za cztery lata też odpadam. Koniec, end, finito. Mam już dość szarpania się ze wszystkimi. Z górnikami, stoczniowcami, studentami, rolnikami, petentami i pacjentami. Niech sobie kwękolą Kaczyńskiemu. I jeszcze ci kibole, moja wielka nadzieja. Robiłem w tej samej branży, co oni, a tak mnie zdradzili. Ale przecież nie wezmę maczety i nie wtargnę na stadiony. Cywilizowany jestem. Putin mnie nauczył kohabitacji. Tylko gdzie znajdę takiego niedźwiedzia na zamianę miejsca? Jeden znany ksiądz mówi, że to kara boska. Za to krzesło, którego POskąpiłem. Że w ogóle skąpię Polakom? Nieba bym im przychylił, darmo dał wszystko, ale ten harpagon Vincent rządzi. Co ja mogę? W pocie czoła naganiam tych wyborców, zdzieram opony autobusu, zamiast obiadków Gosi łykam te hot-dogi i zapijam polo-coctą. Bo patriota jestem. I jeszcze ta mucha-komucha nie daje spokoju mojej pani minister. No to polowanie zrobiłem. Szacun, panie Januszu G. Choć generalne to muchy bym nie skrzywdził. Pod warunkiem, że należy do PO.
      A tak w ogóle, aufiderzein, javohl, to ważne jest, żeby zarobić, a się nie narobić. I znaleźć pomysł na życie. Kiedyś napisałem: „Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej” .I się tego nie wstydzę. Choć wolałbym blisko, do takiego akwarium. Tam dopiero jest życie! Nawet Migalski mówi, że nie ma co robić z pieniędzmi. Taki Barroso na przykład. Żyje sobie jak panisko: prywatny jet, tysiące euro na luksusowe hotele, imprezy i koktajle. Dlatego zapisałem go do Platformy i od razu nam wzrosło. Dzięki spotowi, na który dał zgodę. Równy chłop. Nawet na Taniec z gwiazdami by się zgodził. Ziomale z gdańskiego KLD, sorry, z unii, stanęli na wysokości zadania. Załatwicie? Załatwimy. Na 90% Donek. Wywalczymy te pieniądze, wyprosimy, wyciągniemy, wyłudzimy, wyszarpiemy. No, może trochę przesadzili, może trochę nie ten język, ale chcieli dobrze. A tu od razu wielkie halo. Że złamali jakiś kodeks, że prywata, że załatwiacze interesów partyjnych, że pora dymisji razem z Barroso. A czepcie się Zyty, a nie naszego reformatora i prywatyzatora. Interes partii jest interesem narodu! To nie moje. Już wcześniej ktoś to wymyślił. Złośliwi mówią też, że dać Lewandowskiemu fundusze unijne, to jak wpuścić komunistów na pustynię. Po roku zabraknie piachu. A my to gorsi? Piach też umiemy wykorzystać. Ale to wszystko, by żyło się lepiej. Ale mohery tego nie docenią. Będą się wieszać, podpalać, choć nie mają wcale tak źle. Pogromcy afer się znaleźli. Mnie w czasach studenckich wiele nie było trzeba. Litr chleba, bochenek picia. I żeby było co zajarać. A teraz rozbestwiło się to towarzystwo w Polsce na dorobku i to Kaczyński jest temu winien. Studenci by chcieli mieszkania, bryki, stypendia. A do kajeta, hołota nieuczona! Zarobić najpierw na ten pekabe a nie tylko wymagać! Chamstwo i drobnomieszczaństwo. Kafelki, duperelki, zimna woda osobno, ciepła osobno. I tylko długi umieją produkować. O jakichś omertach mówią? Zapamiętajcie sobie raz na zawsze. Żadnych afer nie było. Ani w specpułku, ani w GROMie, ani w kasynach, ani w Wałbrzychu, ani w Sopocie, ani nigdzie indziej.
      A na pytanie opozycji, gdzie schowaliśmy Piterę i Arłukowicza odpowiadam szczerze. Pitera ukryła się sama w Bieszczadach przed Seremetem a Arłukowicza trzymamy w odwodzie. Może się przydać po wyborach. A teraz idę do „Tuskobusa” pogadać z Wielkim Kaziem. On wie, jak wyrywać. Tylko towarzyszko minister! Schowajcie ten śmierdzący ser! Bo piekarnia naśle na nas sanepid!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka