Dodaj do ulubionych

Los badacza

08.10.11, 14:28
Ostatnie dwa zdania to miał być jakiś dowcip przeznaczony dla intelektualistów z wielkich miast?
Obserwuj wątek
    • mkwa Los badacza 08.10.11, 15:25
      Niesmaczne.
    • spoko.12 Los badacza 08.10.11, 16:03
      Sakiewicz to najwieksza szuja wśród dziennikarzy, wszyscy mówią juz na niego Srakiewicz:)
    • 0721x Re: Los badacza 08.10.11, 16:33
      z mniejszych też pod warunkiem posiadania poczucia powyższego ale to detal , najgorsze jest to że druk tego szmatławca to papier a lasy giną
    • clasterone Re: Los badacza 08.10.11, 16:43
      dla jutrzejszych przegranych
    • clasterone Re: Los badacza 08.10.11, 16:55
      żart dla mnie, dla was dobra nowina. dobra bo po jutrzejszych przegranych wyborach nic się nie skończy i dalej bedzie się można taplać w gówienku. umyjcie łapki, jutro trza wszak długopis wziąć do ręki.
      ps. szampan juz sie chłodzi
    • minstrel515 Los badacza 08.10.11, 19:57
      To już wiem, dlaczego wszyscy sąsiedzi się na mnie poobrażali. Chciałem tylko szerzyć czytelnictwo zgodnie z wypowiedzią klasyka: czytasz i więcej wiesz! Może chodziło o "wesz"?
    • demetria11 Los badacza 08.10.11, 21:14
      To już wiem, po co powstała GPC! Ja myślałam, że to jakiś brukowiec, a okazuje się, iż jej celem nadrzędnym jest szerzenie higieny. Tak trzymać :)
    • polganebydlolzeiszczekanapis Kod kulturowy nowożytnego judaizmu 08.10.11, 22:13

Amerykański badacz tego problemu wyodrębnił kilka celów, jakie nowożytny judaizm stawia sobie wobec kultury chrześcijańskiej w Stanach Zjednoczonych:
      1. Wpoić poczucie winy za kulturę przenikniętą antysemityzmem, która umożliwiła Holocaust.
      2. Ośmieszać i zwalczać kościół katolicki jako najpotężniejszą instytucję chrześcijaństwa winną wpojenia masom antysemityzmu i wykluczania Żydów.
      3. Całkowicie oczyścić z chrześcijaństwa przestrzeń publiczną.
      4. Podważać spoistość społeczeństwa chrześcijańskiego przez szerzenie indywidualizmu i relatywizację wartości, gdyż tylko w takim społeczeństwie mniejszość żydowska czuje się bezpiecznie.
      5. Propagować wielokulturowość i masową imigrację z powodu jak wyżej.
      6. Kwestionować dumę narodową kraju gospodarza jako przejaw patologicznego nacjonalizmu, też z powodu jak wyżej.
      7. Propagować swobodę obyczajową, zwłaszcza seksualną i podążanie za przyjemnościami, bo taki jest popyt mas, a można na tym skorzystać powiększając swą przewagę.
      Czy mi się wydaje, czy to wygląda na linię redakcyjną Gazety Wyborczej?
      • koloratura1 To nie ten wątek! 09.10.11, 11:12
        polganebydlolzeiszczekanapis napisała:

> Kod kulturowy nowożytnego judaizmu

> Amerykański badacz tego problemu wyodrębnił kilka celów, jakie nowożytny judaizm
        > stawia sobie wobec kultury chrześcijańskiej w Stanach Zjednoczonych:
        (...)
        > Czy mi się wydaje, czy to wygląda na linię redakcyjną Gazety Wyborczej?

Nawet gdyby, to co to ma wspólnego z dyskutowanym artykułem???
    • jerry.from.lublin 9 października to dzień dumy narodowej. 08.10.11, 22:24
      9 października to dzień dumy narodowej
      Podnieś głowę, wypnij pierś i wznieś kieliszek za swoich przodków, którzy ponad 400 lat temu weszli w głąb Rosji, aby wbić polskie sztandary na murach Kremla.
      • spoko.12 Re: 9 października to dzień dumy narodowej. 09.10.11, 08:09
        jerry, wypiąć to musisz d.upę a nie pierś, was pisdzielców całkiem pogięło
        • koloratura1 Re: 9 października to dzień dumy narodowej. 09.10.11, 11:14
          spoko.12 napisał:

> jerry, wypiąć to musisz d.upę a nie pierś,

Żeby łatwiej bylo kopnąć?
    • brzmski sztos ladaca 09.10.11, 06:02
      może ja i nieuważnie czytam anderenmana; ale co ważne - wyłape!; otóż podejmuje on, z właściwym temu gatunkowi wdziękiem - STO LAT; i dobrze, nawet - baardzo dobrze!; takie nawiązanie sentymentalne, do czasów, ożywczo podziała na lewicujący odłam; ci zaś, pobudzeni, zabiorą sie oto dzisiaj, do wycinania w pień lyberalno-centrowej... kanapy; wszakże o to biega??!
      • erte2 Re: sztos ladaca 09.10.11, 12:12
        brzmski
        Skup się żabciu maksymalnie, wytęż to coś co powinno być mózgiem i choć raz wydaj z siebie coś, co nie przypominałoby bełkotu pijanej perliczki a jakieś sensowne i logiczne zdanie (choć jedno), mające swój początek, koniec i JAKĄKOLWIEK treść - obojetnie - za, przeciw, obok...

Żona do męża:
        - Kochany, czy to prawda że płazy nie mają mózgu ?
        - Tak, żabciu...
    • cornelius-ltd "Gazeta Niepolska"pozostanie.Aby odstraszac ludzi 09.10.11, 09:29
      Mialem w reku i widzialem te nieporadne teksty,te nawolywania,te odnosniki stale do tego samego.Belkot i poziom dna.Pan Sakiewicz robi dobra robote ekipie Tuska,bo odstarsza swoim nihilizmem i czarnymi prognozami.
      Zwykly gosc wezmie,przeczyta i pomysli:
      jesli oni sa wszyscy tacy,to mi z nimi nie po drodze...
    • koloratura1 Zrozumieć dowcip... 09.10.11, 11:06
      kirdan1 napisał:

> Ostatnie dwa zdania to miał być jakiś dowcip przeznaczony dla intelektualistów
      > z wielkich miast?

Może nie koniecznie - zaraz - dla intelektualistów, w dodatku - z wielkich miast, ale na pewno dla osób, jakąś tam inteligencją się odznaczających.
      Miejsce zamieszkania obojętne.
    • mentatd_at_gmail Los badacza 09.10.11, 12:56
      Bardzo fajny satyryczny tekst.
      Tak GPC powinna być traktowana - za rozbrajanie śmiechem Sakiewicz będzie was nienawidził 2x mocniej :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka