claire.dk 09.10.11, 22:27 Leć !!!!!!!!!!!!!!!! ...Janusz, leć !!!!!!!!!!!!!!!!! Panie Januszu, kocham Pana. Czysty zysk dla demokracji, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kirdan1 Palikot nam się udał 09.10.11, 22:27 Zadziałało tu prawo Kopernika - zły pieniądz (SLD) został wyparty przez jeszcze gorszy (Palikot). Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Re: Palikot nam się udał 10.10.11, 16:00 Taaaak! A Palikota wyprze kirdan1, zgodnie z tym prawem !! Prawo lewego Kaczyńskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy ok 80% głosów na partie prawicowe 09.10.11, 22:30 hip, hip hura, konserwa rządzi, a na liberalne ekonomiczne w zasadzie 100%. Yeah wolny rynek rules. Odpowiedz Link Zgłoś
luxie Re: ok 80% głosów na partie prawicowe 09.10.11, 23:09 medrek_forumowy napisał: > hip, hip hura, konserwa rządzi, a na liberalne ekonomiczne w zasadzie 100%. Yea > h wolny rynek rules. Wolne żarty. Przynajmniej 30% głosowało na czysty socjalizm w wydaniu PiS, a nie na liberalną ekonomię... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: PIS to wg ciebie prawica?Taka narodowo-socjali 10.10.11, 09:09 PIS to wg ciebie prawica? Taka narodowo-socjalistyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: ok 80% głosów na partie prawicowe 10.10.11, 09:30 Nie prawicowe, tylko konserwatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: ok 80% głosów na partie prawicowe 10.10.11, 12:56 "Nie prawicowe, tylko konserwatywne." Z przewagą fundamentalizmu religijnego (cały PiS i częściowo PO i PSL) Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Palikot nam się udał 09.10.11, 22:31 Palikot pokazuje premierowi, dlaczego PO straciła poparcie tych młodych, gniewnych, którzy zmietli Kaczyńskiego ostatnim razem. Ale PO okazała się porządną partią konserwatywną taką, jakie mamy w Europie. A PIS nie jest partią tylko sektą. Ten konserwatyzm Platformy rozczarował, także mnie, i mam nadzieje, że nie będziemy kiedyś oglądali księdza z kropidłem na otwarciu autostrady, albo że biskup nie bedzie mi mówił, co mogę oglądać w TV a czego nie. Żeby wyciągnęli łapy z macicy i żebym mógł z chłopakiem wziąć ślub. Do tego potrzebny jest Palikot. Autostrady niech buduje Donald Tusk i Waldemar Pawlak. I tak jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kirdan1 Re: Palikot nam się udał 10.10.11, 07:53 Biskup zabraniał Tobie czegoś oglądać w TV? Faktycznie, może to człowieka trochę przestraszyć na początku. Ale podejdź do sprawy tak - siedzisz sobie z chłopakiem w domu, marszczycie sobie nawzajem fredy i oglądacie "Voice of Poland". Akurat przemawia Holocausto-Nergal gdy dzwoni biskup Głódź! I krzyczy do słuchawki: "Zabraniam oglądać te bezeceństwa! Jak nie przestaniesz, to przyjdę do domu i włożę łapę w macicę twojej żony!". Wtedy musisz z godnością odpowiedzieć:"Drogi panie. Nie może nic mi pan zabraniać. Jestem czytelnikiem Gazety Wyborczej, więc łatwo się domyślić, że nie jestem katolikiem. A napomnienia i pouczenia biskupie mogą być stosowane tylko wobec braci i sióstr w wierze. Zatem odpieprz się pan, a co do łap to może ją pan najwyżej wsadzić w odbyt mojego partnera [tu Głodzia by dodatkowo zatkało, niezła beka!], jak pan chce ale uprzedzam że jedliśmy dziś grochówkę". Tak odważną odpowiedzią pozbędziesz się strachu na zawsze. I będziesz wolny. Bismallah! Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek żołądkowa gorzka - słodycz sukcesu 09.10.11, 22:47 ... a jednak - jest konkurencja dla kawy i denaturatu Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Polecam toast za zdrowie prezesa. Denaturatem. 10.10.11, 09:10 Polecam toast za zdrowie prezesa. Denaturatem... Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Re: Polecam toast za zdrowie prezesa. Denaturatem 10.10.11, 19:48 jasne, wszak ten trunek LUBIMY NAJBARDZIEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
zebrzydowski Palikot to Lepper "wykształciuchów' 09.10.11, 22:55 Jako liberał mam jedną diagnozę: Palikot i jego Ruch to lepperiada polskiej "inteligencji z dyplomami Myszki Miki" (cyt. za Sachsem bodaj). Żal patrzeć na kolejny sukces Tymochowicza. i "wybitnych feministek" z red. Pacewiczem (który nie rozróżnia rozsądnego wspierania kobiet od wesołego miasteczka). W sumie nie ma co się dziwić - bełkot łatwiej trafia, niż poważne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Dokładnie tak 09.10.11, 23:17 Palikot dąży do tego co Lepper, tylko parę razy inteligentniej. Populizmem dorównuje Kaczyńskiemu, ale zamiast w płot, wali w środek tarczy. Na poziomie walki o 10-20% głosów, szafa gra. Im wyżej, tym będzie mu trudniej, ale dla PO będzie i tak bardzo groźny jako błyskotliwy recenzent bez żadnych hamulców. Z kolei dla Palikota największym zagrożeniem będą jego właśni posłowie, czyli zbieranina ludzi znikąd. Do wszystkich telewizji i stacji radiowych Palikot osobiście nie pójdzie, a posłać tych, co kupili jedynki, trochę będzie strach. Jak się okaże, co ci ludzie mają w życiorysach, z Palikotem może być różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Re: Palikot to Lepper "wykształciuchów' 10.10.11, 16:11 Taki z Ciebie liberał, jak ze mnie Wujrydzyk ! Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Udajecie zaskoczonych, czy boicie się prawdy? 09.10.11, 22:59 Panie Pacewicz, polscy politycy i dziennikarze udajac zaskoczonych sukcesem "politycznego pikusia/blazna" Palikota i sprowadzajac jego partie do poziomu Tyminskiego czy PPPP kompletnie sie skompromitowali. Pokazaliscie niepokojacy brak wyczucia nastrojow spolecznych i otaczajacej was rzeczywistosci. I to ja - czlowiek, ktory odwiedza Polske 2 razy do roku - musze to Wam mowic. Oczywiscie - jak kazdy polityk - Palikot jest "kameleonem" ale pokazal nam, ze “Kościołowi MOZNA się stawiać “, ze Nasz Narod (podobnie jak Irlandczycy) juz do tego dorosl. Palikot zdmuchuje z KK listek figowy. Dotychczasowa bezkarność tzw. “pasterzy”, wykorzystujących swoje “stado baranów” do celów politycznych, materialnych i "intymnych" jest tylko jedna strona medalu. Menadżerowie KK Pty Ltd (towarzystwo starszych panów z nieograniczonymi przywilejami ale z ograniczoną odpowiedzialnością) niczym mafia są dobrze powiązani ze strukturami władzy. Atakowani - uciekają się oni do tzw.“obrony uczuć religijnych” a zapędzeni w róg zasłaniają się portretami Maryji Zawsze Dziewicy bądz chowają się za spódnicami zdewociałych staruszek. Stworzyli mit o bohaterskiej walce z komunizmem tymczasem kler również za komuny żył jak u pana Boga za piecem. Po Watykanie jesteśmy chyba jedynym państwem teokratycznym w Europie. Te święte krowy w sutannach, które w KAŻDYM SYSTEMIE POLITYCZNYM zawsze spadają na cztery kopyta postawiły się w naszym kraju ponad PRAWEM. Skostniałe i archaiczne doktryny religijne nie dotrzymują kroku wymogom współczesnego, nowoczesnego społeczenstwa. Zacofanie religii wobec postępu naukowego i cywilizacyjnego symbolizują losy Sokratesa, Spinozy, Kopernika czy spalonego na stosie Giordano Bruno. Pytam Pania Redaktor i was spadkobiercy duchowych tradycji judeo-chrzescijanskich, co religie wniosly/wnosza do walki z niewolnictwem, dyskryminacją kobiet, wykorzystywaniem dzieci, rasizmem, homofobią? Pojęcie oświaty w waszym wydaniu sprowadza się do zniewalania umysłu i to od najmłodszych lat pogłębiając cywilizacyjną infantylizację i zaściankowość naszego społeczeństwa. Nie rózni się to od totalitarnej indoktrynacji talibów, ortodoksyjnych żydów czy krypto-stalinistów z Korei Płn. Czyżbyśmy w 1989 zamienili jedna formę autorytaryzmu na kolejną? Doktryny KK posiadaja wszelkie atrybuty totalitarnej utopii. Propagandziści KK stosują stare metody socjo-techniczne oparte na: identifikowaniu ludzkich kompleksow i obaw, “empatii”, iluzorycznych obietnicach, podporządkowaniu, manipulowaniu i wykorzystywaniu ludzi nie chcących albo nie zdolnych do racjonalnego i niezależnego myślenia. Nie chcę aby Nasz Kraj zamieniono na skomercjalizowany katolicki Dysnejland, gdzie bóg to nic innego jak Swięty Mikołaj w wydaniu dla dorosłych. Nie chcę aby Polska była dla świata eksporterem niewykwalifikowanej, taniej siły roboczej oraz pijaczkow, złodziei, religijnych świrów i księży pederastów. Nie chcę abyśmy na zawsze pozostali przedmiotem niewybrednych dowcipów, w kraju słynącym z “Polish jokes” i naszym nowym “Wielkim Bracie”- USA. O ile modły o deszcz podczas obrad sejmu RP wywołały w Zachodnich mediach lekkie drwiny o tyle ogłoszenie Jesusa Chrystusa Królem Polski pobiło wszelkie rekordy absurdu. www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE www.intronizacja.pl/ www.youtube.com/watch?v=HDWsUHAjTkw Mozna jeszcze do tego dodac ostatni publiczny spor KK z niszowym artysta rockowym pokrytym gruba warstwa makijazu. A u nas o kościele i klerze pisze się dobrze albo się milczy. Jednakze z reakcji propagandy KK w Polsce i zwłaszcza tej w Watykanie zauważam, że nastroje społeczne i opinie laickich mediów, nie mówiąc o lawinie pozwów sądowych o molestowanie seksualne, powoli zaczynają odnosić skutek. Te pierwsze od prawie 2000 lat publiczne przeprosiny i prośby o przebaczenie ze strony Kościoła nie są wynikiem ewolucji moralnej KK ale pierwszymi symptomami strachu czy nawet paniki. Czyżby zaczęli sobie oni zdawać sprawę z tego, że nie są już w stanie konkurować z realiami Swiata 21-go wieku na poziomie intelektualno-moralnym? Czyżby na smyczy Watykanu pozostały jedynie Afryka, Ameryka Lacińska i południowo-wschodnia Polska? Jak długo jeszcze będziemy tolerować w Polsce tych nadętych “nabożnościa” bufonów i sybarytów, którzy nie ziszczalnymi, pustymi obietnicami jak pasożyty wykorzystują ludzką biedę, bezradność, łatwowierność, zacofanie i przede wszystkim brak wykształcenia? Kiedy skończy się to zastraszanie, ogłupianie i TO POZBAWIONE WSZELKICH SKRUPULOW WYZYSKIWANIE dobrych ale naiwnych ludzi, którzy cieżką pracą oszczedzają każdy grosz? Kiedy przestaniemy stawiać ponad prawem tą watykanską agenturę, której płacimy konkordatowy haracz? Czyżby KK w Polsce był niczym innym jeno państwem w państwie? Arogancja, pozerskie uduchowienie, to ślepe przekonanie o swojej moralnej i intelektualnej wyższości wynikajacej z domniemanej wszechwiedzy, nieomylności i mesjanizmiu, manifestowanie fałszywej skromności, pokory, ubóstwa połączone z demonstracyjną pogardą dla prawa i absolutnym poczuciem bezkarności budzą we mnie uczucia największego obrzydzenia. Większość z nas myśli o KK to samo ale w obawie o reakcje rodziny i sąsiadów bezwolnie, jak zaprogramowane automaty datkami i darowiznami powiekszamy konta bankowe tej firmy. Przywiązanie tych faryzeuszy do dóbr i przyjemności na tym ziemskim padole przy jednoczesnej umiejętności przekonywania milionów prostych ludzi, że to prawdziwe, wieczne życie zaczyna się dopiero po ich śmierci jest blefem godnym Nikodema Dyzmy. img.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/f8/f5/4bf28d6d530f5_o.jpg www.youtube.com/watch?v=jp_sA2morfw&feature=player_embedded Panowie w sukienkach, nie wystawiajcie do całowania tych waszych pazernych łap, które nigdy nie parały się prawdziwą, uczciwą pracą? Kultywujcie i realizujce w średniowiecznych skansenach swoj pomysl na “zycie” i dogmaty oparte na kulcie śmierci, patologicznej fascynacji ciężarnymi dziewicami i skrzydlatymi i rogatymi facetami(?). Bawcie sie w egzorcyzmy i religijny nekro-fetyszyzm. Do woli obrzucajcie sie wirtualnymi klątwami. Jestem gotów przymknać oczy na wasz “zgodny z bożą natura/wolą celibat” pod warunkiem, że przestaniecie się grzebać w organach rozrodczych kobiet. Zatrzymajcie te wasze wafelki i przepustki do nieba dla siebie. Trzymajcie się z dala od naszych dzieci. Uznaję pewne wartości literackie Biblii (czy nawet Koranu) ale mitologia Grecka i Rzymska, bajki Ezopa, Andersena, Braci Grimm, Perrault’a, La Fontaine’a, Saint-Exupery czy Brzechwy pod względem estetycznym i moralno-wychowawczym mają więcej do zaoferowania niż ten wasz traumatyzujący młode umysły pretensjonalny, do znudzenia powtarzany schizifreniczny bełkot pogłebiający poczucie strachu, winy i niedowartościowania. Jak można poważnie traktować niby dorosłych ludzi, ktorzy sprzedają nonsensowny religijny folklor o duchach, diabłach, piekle i gadąjących wężach za fasada bezpodmiotowej pseudo-nauki pretensjonalnie nazwanej “teologią”? Skoro boicie sie o utratę swoich synekurek ośmieszajcie się na swój własny rachunek. Wiecie dobrze, ze jestescie na krawedzi moralnego bankructwa i samodestrukcji. Nie macie juz argumentow ani mozliwosci aby ignorowac badz deprecjonowac glosu milionow uczciwych, rozsądnych i krytycznie myślacych Polakow, ktorzy pragna cieszyć się życiem tu i teraz w światłym, NORMALNYM europejskim państwie w 21 w. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Palikot naraził się Michnikowi 10.10.11, 00:24 Michnik: "Próba wyeliminowania religii z debaty o najważniejszych sprawach w państwie, w społeczeństwie demokratycznym jest drogą do unicestwienia świata wartości. Rola religii była i pozostanie fundamentalna, dlatego że uczy nas - wierzących i niewierzących - że jedyną władzą, przed którą wolno nam klękać, jest władza Boga. I nie ma innej władzy. Pan Bóg nas obdarzył naturalnym poczuciem godności i wolności. I dlatego nie możemy przed nikim zginać kolan. To jest absolutny fundament myślenia o demokratycznym społeczeństwie w dzisiejszej Europie. Odrzucenie tego jest wyborem nihilizmu i cynizmu. Z czego nie wynika, że religia zinstrumentalizowana jako broń w walce politycznej o władzę nie staje się czymś niebezpiecznym." Więcej... wyborcza.pl/1,90705,5108300.html#ixzz1aKD2vzAN Towarzyszu, Palikot zostanie zniszczony. W Polsce jest bardzo wygodny obskurantyzm dla polityków, biznesmenów i koncernów medialnych. Ciemnotę społeczną można dobrze i skutecznie doić, można wciskać dowolne bajeczki, tak jak to ma miejsce w katolicyzmie (komercyjna sprzedaż wiecznego życia po śmierci). 10% poparcia w pięćdziesięcio procentowym uczestnictwie wyborców jest to zbyt mało, aby pokonać ludzi, którzy są za obskurantyzmem, hipokryzmem, cynizmem, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Znak z nieba: "kościołowi MOŻNA JUŻ się stawiać" 10.10.11, 01:15 andrzej369 napisał: (....) > > Więcej... wyborcza.pl/1,90705,5108300.html#ixzz1aKD2vzAN > > Towarzyszu, Palikot zostanie zniszczony. (...) > 10% poparcia w pięćdziesięcio procentowym uczestnictwie wyborców jest to zbyt m > ało, aby pokonać ludzi, którzy są za obskurantyzmem, hipokryzmem, cynizmem, itp Dziekuje za cytat. Tu mnie zaskoczyles. Troche rozumiem Michnika. Prwadopodobnie jak wiekszosc dziennikarzy i politykow w Naszym Kraju cierpi on na dualizm intelektualny. Co innego mysli a co innego MUSI mowic...dokladniej nie wypada mu mowic... Wszyscy wiemy ze grzebanie sie w genealogii / wytykanie przeciwnikom pochodzenia stalo sie w IIIRP waznym elementem gry politycznej. Michnik dobrze o tym wie. Glowa do gory , Andrzeju. Nie badz takim pesymista. Tej mlodo-polskiej swiatopogladowo zlaicyzowanej lawiny nie da sie juz zatrzymac. Palikot powiedzil glosno to, o czym nikt z post-wojtylowko/post-PRL-owskiego establishment’u (ktorego z wyzej przytoczonej koniecznoisci Michnik jest czescia) nie mial odwagi powiedziec. Palikot kopnal sprochniale drzwi zasciankowej Polski. Pomozmy mu w tym. Po nim przyjda inni. Boisz sie, ze Palikot zamieni Sejm w cyrk?...A czym mozna w 21 wieku , w srodkowo-europejskim 40-to milionowym kraju mozna nazwac modlenie sie w sejmie o deszcz, ogłaszanie wirtualnych, mitologicznych czy poł-mitologicznych postaci krolem czy krolowa Polski i i zwiazana z tym pomnikowa megalomania/gigantomania, poroniony pomysł pochowku Lecha Kaczynskiego na Wawelu, przeciagajacy sie w nieskonczonośc spor o umieszczenie/usuniecie dwoch desek i paru gwozdzi na Krakowskim Przedmiesciu, katolicki jarmarczno-odpustowy nekrofetyszyzm i wmawianie umakijazowanemu niszowemu muzykowi rockowemu, ze jest szatanem. Przeciez to zakrawa nie tylko na tragikomiczna farse ale wrecz na ogolnonarodowa kompromitacje wystawiajaca Nasz Kraj na pośmiewisko w skali miedzynarodowej. Boisz sie ze Palikota wykoncza? To samo slyszalem w Irlandii 6-7 lat temu przy pelnych kosciolach. O dziwo w tym - podobnie jak Polska - głeboko zindoktrynowanym katolicyzmem kraju opinia publiczna przypomnia KK , ze prawdziwe zycie jest jednak tu na ziemi. Co najwazniejsze demokracja przezyła ten “szok” bezbolesnie zdajac katartyczny egzamin obywatelskiej i cywilizacyjnej dojrzalości. W przeciagu zaledwie kilku lat 1500 letnia banka mydlana koscielnej obłudy pekła - bez czekania na miedzypokoleniowe zmiany. Dzis kościoły w tym kraju zieja pustka a nieliczni pozostajacy “w zawodzie” i w wiekszosci podstarzali ksieża spedzaja wiecej czasu studiujac Kodeks Karny niz tzw. “Pismo Swiete”. Nawet katoliccy apologeci przyznaja, ze KK w Polsce (podobnie jak Watykan) trzesie sie w posadach. Histeryczne reakcje KK na np. takiego Nergala granicza juz z psychoza, bezsilnościa i panika. Wprawdzie Ojczyzna Joyce'a, Shaw'a i Wilde'a rozni sie bardzo od Polski, i to nie tylko położeniem geograficznym ale jestem pewien, ze dni tzw. "autorytetu moralnego" religii (i to nie tylko KK) sa policzone. Mam nadzieje, ze i Panowie w sutannach wyciagna wnioski z tych historycznych wyborow. Wiedza dobrze, ze sa na krawedzi moralnego bankructwa i samodestrukcji. Nie maja juz argumentow ani mozliwosci aby ignorowac badz deprecjonowac glosu milionow uczciwych, rozsądnych i krytycznie myślacych Polakow, ktorzy pragna cieszyć się życiem w światłym, NORMALNYM europejskim państwie. Andrzeju, nie zrozum mnie zle, nikomu niczego nie narzucam. Ma nadzieje , ze te wybory wniosa cos konstruktywnego do szerokiej dyskusji nad rola religii we wspolczesnej Polsce. Bede bronil do upadlego Waszego prawa do swobodnego zrzeszania sie w kolkach zainteresowan, w ktorych w swoim gronie, bez ograniczen bedziecie mogli uprawiac swoje zgodne z prawem rytualy. W panstwie demokratycznym zaslugujecie na te same prawa i obowiazki jak pozostale apolityczne organizacje bezdochodowe jak np: zwiazek milosnikow UFO, hodowcy krolikow ozdobnych, towarzystwo milosnikow gry w warcaby. Nadszedl czas i potrzeba podniesienia swiadomosci spolecznej o wadze i roli nauki i oswiaty we wspolczesnym swiecie. Mowmy o tym odwaznie, bez ogrodek jak ma to miejsce na Zachodzie w celu CALKOWITEJ sekularyzacji zycia politycznego w Polsce. Budujmy Polske w imie humanizmu i ogolnoludzkich zasad moralnych bez zadnych przymiotnikow (socjalistycznych, katolickich). Pragne, aby zwlaszcza mlodzi Polacy zyli w poczuciu wiary we wlasne sily, bez poczucia winy, strachu, kompleksow czy wstydu. Wazne jest aby byli oni zdolni do samodzielnego myslenia i podejmowania odwaznych, racjonalanych, prawych decyzji godnych wyzwan 21 w. www.secular-europe-campaign.org Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Znak z nieba: "kościołowi MOŻNA JUŻ się stawi 10.10.11, 11:51 "Troche rozumiem Michnika." Hipokryzję trzeba nazywać po imieniu i nie potrzeba doszukiwać się rozumienia. To, że dla Michnika obskurantyzm jest wygodny też trzeba o tym jasno i głośno mówić. Przecież doskonale wiesz że ciemnotą umysłową, której można prawie wszystko wmówić dobrze i dowolnie się steruje pod dyktando "możnych tego świata", a przede wszystkim dobrze ich się doi. Ja upadku katolicyzmu nie doczekam i wątpię aby moje dzieci. Polska to nie Irlandia. Polska to specyficzny kraj, który nigdy nie odrobił lekcji z historii. Watykan wiedział co robi - postawił na Polskę i myślę, że obywatele polscy (chrześcijanie) jeszcze dobrze namieszają w Europie. Dla mnie jest jasne, że im gorzej tym lepiej dla religii w której symbolem jest cierpienie - krzyże z umęczonym i zabitym człowiekiem wisi w Polsce niemal wszędzie. Ludzie pokroju Michnika zniszczyli komunizm i chwała im za to, ale wpakowali nas po uszy w niewolę katolicyzmu. Zastanawiam się wciąż, dlaczego? A może chodzi o utrzymanie ludzkiej ciemnoty - zniewolenie umysłu? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Znak z nieba: "kościołowi MOŻNA JUŻ się stawi 10.10.11, 12:18 I jeszcze jedna ważna sprawa. Polskę opuszcza bardzo dużo młodych ludzi, często wartościowych i mało kto zauważa ten proces. Polacy robią kariery (zasłużone) poza granicami kraju. W Polsce ludzi warościowych nie szanuje się - są zagrożeniem dla ludzi obstających za obskurantyzmem, hipokryzją i cynizmem. Jeżeli chodzi o Irlandię to Tusk już cztery lata temu obiecał z Polski uczynić "Irlandię". A jak pewnie wiesz, jeszcze bardziej umocnił finansowo Kościół. Kościół może upaść z biedy - biedy w polskim Kościele nie widać. Dobrze zostali zabezpieczeni przez usłużnych polityków i wszystkich maści popleczników. Polak katolik uodporniony na cierpienia - wystarczy, że obok siebie będzie miał księdza, który mu pozwoli się wyspowiadać i obieca lepsze życie po życiu. Nie znasz dobrze Polaków - tak mnie się wydaje. Wybory parlamentarne są tego dowodem. 10 % dla Ruchu Palikota to ok. 1 500 000 obywateli, częst młodych i tych, którzy najprawdopodobniej opuszczą kraj z nad Wisły gdy zbaczą, że Kościół dalej nie do ruszenia i nie do obnażenia - z obłudy, kłamstwa, obskurantymu, cynizmu i przede wszystkim z pazerności na mienia materialne. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Michnik lubil byc ugodowcem 10.10.11, 18:48 wobec KK, Jaruzela i Kiszczaka. To taka pseudo-tolerancja, udawanie, ze sie stoi ponad emocjami tlumu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Michnik lubil byc ugodowcem 10.10.11, 19:02 Mam wątpliwości czy jest ugodowcem? Raczej obstaje za wygodnictwem w stronę korzyści i trwania na salonach. Michnik doskonale wie czym w Polsce jest Kościół rzymskokatolicki, a jenak broni. Nie bronił komunizmu i chyliłem przed nim szacunek. Szacunek straciłm gdy ugodę zawarł z firmą, która Polaków zniewala 1000 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Re: Udajecie zaskoczonych, czy boicie się prawdy? 10.10.11, 15:52 Oczywiście tow-rydzyk, ktoś musi powiedzieć NIE gwałcicielom naszych dzieci i wnuków !! Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Ameryka Lacinska a KK 10.10.11, 18:45 Ameryka Lacinska nigdy nie byla na smyczy KK, vide laicki Meksyk, Argentyna i teologia wyzwolenia. W AL nie ma takiej bigoterii jak w Polsce, bo zyja tradycje Che i rewolucji. U nas nikt nie pamieta, ze KK stal po stronie zaborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Dupek Pacewicz 10.10.11, 00:07 Palikot wam się udał piszesz? A to policz, ile mają razem partie, które obstawiał Kościół czyli PO+PiS, a na koniec dodaj wynik PSL. I co wam wychodzi dupki? :) Lepiej tow. Pacewicz wyjmijcie sobie piórka z własnej dupki, które tam tkwią od ostatniej homo-parady. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Palikot nam się udał 10.10.11, 00:32 Mam uczucia tzw. ambiwalentne. Bo zależy który Palikot jest prawdziwy - czy ten który używał sztucznego penisa po to aby ukazać patologię w policji - czy może ten który użył patologii w policji po to aby pokazać sztucznego penisa ? Czy prawdziwszy jest Palikot który wydawał "OZON", czy też ten pokazujący tłustych biskupów ? Czy Palikot to milioner który ma taką fanaberię aby tych swoich milionów użyć do budowy nowej partii politycznej - czy może (jak przebąkują niektóre media) - bankrut, który przy pomocy polityki chce się odkuć ? Sumując - czy Janusz Palikot jest facetem który niekonwencjonalnymi sposobami próbuje załatwić ważne sprawy dla Polski - czy też jest to hochsztapler i cwaniak który z polityki uczynił narzędzie autopromocji ? Uwidim skazał sliepoj.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolejny2 Palikot udał się PO i GW 10.10.11, 01:15 Bardzo bogaty biznesmen pan Janusz Palikot jest ultraliberałem gospodarczym, a więc nie może być przedstawicielem lewicy. Neoliberalizm, którego zwolennikiem jest Wódz RPP, to najczystsza prawica. Jak lewicowe SLD ma współracować z neoliberalnym RPP? W sprawie podatku liniowego? Opodatkowania najbogatszych trzecią stawką podatkową? Kredytu studenckiego, którego nie ma z czego spłacić absolwent po studiach, bo nie można znaleźć pracy itd. SLD nie powinno już więcej słuchać "przyjaznych" podpowiedzi Gazety Wyborczej Platformy Obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aussie1inc Palikot nam się udał 10.10.11, 02:34 Najwiekszym osiagnieciem pana Palikota jest wykazanie, ze kosciola wcale nie trzeba sie bac, bo coraz wiecej osob ma dosyc tej pazernosci i glupoty facetow w czarnych sukienkach. I za to naleza sie panu Palikotowi ogromne brawa. Poradzi sobie w polityce, bo jest inteligentniejszym od 90% poslow-oslow, nie wspominajac nawet o pisiaczkach, bo przy nich Palikot to geniusz. Odpowiedz Link Zgłoś
manddia Re: Palikot nam się udał 10.10.11, 04:55 "Liderowi tej partii zabrakło żarliwości nie mówiąc o charyźmie (...)" Nie ma charyźmy, jest charyzma. Poprawnie zatem powinno być "... o charyzmie" Odpowiedz Link Zgłoś
kakanek81 Palikot nam się udał 10.10.11, 05:38 Na wyborach nie byłem i juŻ chyba w życiu nie pójdę. Z pewnością pójdę na wybory samorządowe i będę głosował na apolityczny "Nasz Ursynów". Polityki i polityków mam po dziurki w nosie. A w kLECHISTANIE wszystko po staremu. Wszyscy podniecają się Ruchem Palikota, a mnie to kompletnie wisi.TO NEOLIBERAŁOWIE OPTUJĄCY ZA LINIOWYM PODATKIEM 18 % W OBYCZAJOWO-PROWOKACYJNYM OPAKOWANIU.SĄDZĘ, ŻE NIE UDA IM SIĘ NAWET ZDJĄĆ KRZYŻA W SEJMIE RP I WYPROWADZIĆ NAUKI RELIGII ZE SZKÓŁ. O czym tu mówić. Zrobi się dużo zamieszania, medialnego szumu, poselskich pyskówek i nic ponad to.PO + PSL nadal będzie wyprzedawać resztki narodowgo majątku za bezcen, bo tylko głupi przeprowadza prywatyzację w głębokim kryzysie. Nadal będzie zadłużać nasz kraj. Tym razem kryzys NAS POLSKĘ Z PEWNOŚCIĄ DOPADNIE. W "cztery litery" dostaną najbardziej biedni, bo to na nich będzie się oszczędzać. Po wyborach niewiele poza barwnymi pyskówkami w Sejmie się zmieni. KIEDYŚ INTERESOWAŁA MNIE POLITYKA.TERAZ TYLKO ŚMIERTELNIE MNIE NUDZI. Odpowiedz Link Zgłoś
r-jak-rozum Re: Palikot nam się udał 10.10.11, 15:54 Nawet Cie rozumiem chociaz, nie glosowanie nie jest najlepszym rozwiazaniem - to smutne gdy inteligentni ludzie nie ida glosowac i decyzje co do rzadzenia krajem oddaja w rece tych mniej inteligentnych. Gdybym mieszkala w Polsce to bym zagloaowala - wlasnie na Palikota. Podatek liniowy - czemu nie? Slowacja ma rowniez podatek liniowy i zyja. Zlikwidowali ponad 200 ulg podatkowych, wprowadzili podatek liniowy 19%, maja Euro i sobie switnie radza - jakos deficytow w budzecie wielkich nie maja - malo tego, ten kraj jest bardzo chwalony na zachodzie! Poza tym jestem za podatkami na kosciol tak jak to ma miejsce w Niemczech. Religia nie w szkole tylko w kosciele i to za podatki. Poza tym ten kto placi podatki nie powinnien ponoscic innych kosztow zwiazanych z KK tak jak pogrzeby, sluby, chrzciy itp. Co do PO to mam pewne watpliwosci. Mam wrazenie, ze Tusk chce sie wszedzie tylko podobac - jest dla mnie bez profilu. Ale lepsze to niz PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Palikot nam się udał 10.10.11, 05:42 Dopiero w lokalu wyborczym dowiedziałem się z jakich miejscowości są kandydaci. Na moje pytanie czy to sami tutejsi otrzymałem odpowiedź,że lista z adresami kandydatów wisi w korytarzu. Zostawiłem karty wyborcze i poszedłem się zorientować. I co ja widzę,mój okręg polubiła niemal cała Polska. Kandydaci z najdalszych zakątków kraju startują z mojego okręgu. Ogarnęła mnie niebywała duma narodowa. Dbają o nas,martwią się,to dobrze,nie zginiemy. Sami z pewnością nie dali byśmy sobie rady,brak ludzi godnych zaufania. Dobrze,że choć tacy są w kraju i na każde wezwanie są gotowi pospieszyć z pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
pak4 Palikot nam się udał 10.10.11, 08:27 "Nam" się udał? Janusz Palikot reprezentuje (w mojej ocenie) poglądy libertariańskie, które mają swój elektorat (może większy nawet niż 10%, ale na pewno nie większy niż 20%), a które wciąż były 'zdradzane', przez KLD, SLD, UD, UW, PO, czy Odpowiedz Link Zgłoś
pak4 Re: Palikot nam się udał 10.10.11, 08:28 PS. Libertarianizm to nie lewicowość. To ideologia mająca z lewicowością tylko kilka punktów wspólnych. Dlatego, choć na pewno RPP zyskiwał kosztem SLD, nie kładłbym tych partii na jednej szali, bo SLD ma jednak (docelowo, z realizacją jest tam, delikatnie mówiąc, różnie) inny profil. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_kemp Pajacewicz ma Towarzyszy 10.10.11, 08:30 Będzie z kim zaaplikować sobie coś w anusa. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Pajacewicz ma Towarzyszy 10.10.11, 10:23 > Będzie z kim zaaplikować sobie coś w anusa. A pisiurki jak zwykle na fazie analnej zafiksowane. Czyli rozwój intelektualny na poziomie dwulatka. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Palikot nam się udał 10.10.11, 08:35 Bardzo mało wiem o osobach, które weszły do sejmu z listy Palikota. Czy będą w stanie stworzyć sprawnie działający klub, który wytrzyma do następnych wyborów. Pozwolę sobie o tym wątpić. Palikot zagospodarował tę część wyborców, po którą nikt nie sięgał i to przyniosło mu sukces. Okazało się, że takich osób starcza na ok. 10% poparcia. To sporo, choć mniej, niż mówi Palikot, kiedy powołuje się na "miliony wyborców". Tak naprawdę wiele zależy od PO. Bo jeśli partia Palikota wykrwawi się szturmując konserwatywne twierdze, to za cztery lat zniknie. Wiele zależy też od samego Palikota. Faceta, który udowodnił, że potrafi zmieniać zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Palikot nam się udał 10.10.11, 09:14 A zdrugiej strony, co "elektorat" wie o różnych wdowach smoleńskich które Jarosław Aleksander Kaczyński rozmnożył na listach PiS-u? Co wiadomo o różnych "paprotkach", których masa na listach PO? Te wszystkie osoby, przy poparciu uzyskanym przez dwie czołowe partie, też znajdą sie w Sejmie, prawda? To nie lepszy jakis transwestyta albo naczelny pedał RP z listy Palikota, niż jakaś Klempa czy Bredziński? A co sobą prezentuje Nabieralski, oprócz wrodzonego apartaczykostwa wyssanego z mlekiem ojca, też zawodowego apartaczyka? Coś oprócz tego zrobił w życiu? Jedynym lekarstwem na "osoby znane z tego, że są nieznane" na listach partyjnych są jednomandatowe okręgi w wyborach do Sejmu i wybory wiekszościowe. Popatrz na wybory do Senatu. Jak na razie widać, że tam raczej przypadkowe osoby, przy ordynacji większościowej, nie weszły. Na warszawskiej Pradze nawet naczelny obrońca praw człowieka i Starucha, nieprzerwany senator od 1989, przerżnął i odpadł i swojego prawa człowieka do bycia senatorem nie obronił. Gdyby startował do Sejmu z listy, wszedłby, podobnie jak niejaka Nelli "Niemcy mnie biją", w poprzednich wyborach, z trzema tysiącami głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Palikot nam się udał 10.10.11, 09:04 Wybory za wyborami a rządzą ciągle ci sami nieznacznie tasując się między sobą. Praktycznie jedyni nowi posłowie znajdują się w Ruchu Palikota. Dlaczego tak wielka obawa przed tym ruchem? Ano dlatego,że chce on zburzyć dotychczasowy porządek tak skrzętnie budowany od 1989 roku. Istnieje obawa,że wielu rządzących Polską polityków od 22 lat nie pobije rekordu Muammara Kadafiego. Księga rekordów guinnessa oddala się od tych biedaków. Mamy następne 4 lata przepychanek i na koniec zwycięstwo Jarosława Kaczyńskiego. Wprawdzie są w sejmie siły mogące zmienić ordynację wyborczą i wprowadzić okręgi jednomandatowe, ale ja nie wierzę czy starczy im determinacji. Każdy z posłów po cichu liczy,że uda mu się za 4 lata znowu wykiwać wyborców. Pozostały nam jedynie barykady i rewolucja. Politycy na Białorusi czy w Polsce lub innym kraju mają jedną wspólną cechę: raz zdobytej władzy nie oddać aż po grób. Oczywiście z Bożą pomocą co jest oczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Palikot nam się udał 10.10.11, 09:46 "Jak każdy polityk będzie się spowiadał opinii publicznej. Czy za rok, dwa, cztery dostanie rozgrzeszenie?" Akurat z tym nie bedzie mial problemu bo hasla jego kampanii wyborczej sa akurat atwe do realizacji, w przyszlych 4 atach. Polska sie zmienia, jej klimat obyczajowy, ktory tworzy nowe pokolenie tez. Dlatego na nastepnych wyborach wygra jako polityk dotrzymujacy obietnic, niezwiazanych z najtrudniejszymi sprawami: dospodarka, kryzysem, bezrobociem, bieda. Swietnie to rezegral. W tej partii, zobaczymy jak sobie poradzi dalej. A poparcie wsrod mlodzoezy tylko mu zazdroscic. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard461 Palikot nam się udał 10.10.11, 10:24 Mam tylko nie jasne przeczucie, że dużą liczbę głosów Palikot otrzymał z przekory od młodych ludzi lubiących mecze piłkarskie, trochę niesfornych, za co może słusznie, może nie zwanych kibolami. Ta grupa nie była wcale zainteresowana hasłami uważanymi za szczytne przez Pacewicza, tym bardziej po wyborach będzie im to zwisało. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Palikot nam się udał 10.10.11, 10:38 ryszard461 napisał: > Mam tylko nie jasne przeczucie, że dużą liczbę głosów Palikot otrzymał z przeko > ry od młodych ludzi lubiących mecze piłkarskie, trochę niesfornych, za co może > słusznie, może nie zwanych kibolami. Ta grupa nie była wcale zainteresowana ha > słami uważanymi za szczytne przez Pacewicza, tym bardziej po wyborach będzie im > to zwisało. Jestem pewien, że ten patriotycznie nastawiony kwiat narodu zagłosował na PiSs! Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Re: Palikot nam się udał 10.10.11, 11:44 Tak. Na Palikota zagłosowały raczej osoby, które maja problemy emocjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Palikot nam się udał 10.10.11, 12:31 > Tak. Na Palikota zagłosowały raczej osoby, które maja problemy emocjonalne. Jak widzę jak banda z Wiejskiej pogłębia wasalną zależność polaczkowa od Watykanu to faktycznie mam z tym problem natury emocjonalnej. Tak, można tak powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Palikot nam się udał 10.10.11, 12:45 kotek.filemon napisał: > Jak widzę jak banda z Wiejskiej pogłębia wasalną zależność polaczkowa od Watyka > nu to faktycznie mam z tym problem natury emocjonalnej. Tak, można tak powiedzi > eć. Z tej samej naturalnej emocji zagłosowałem na RP, choć doskonale wiem że "banda z Wiejskiej" dalej będzie pogłębiać zależność od Watykaniku. Polska ma wciąż problemy z wyciąganiu wniosków z historii. Z jednej zależności wyzwoliliśmy się w inną zależność (Watykanu) "banda z Wiejskiej" nas wpakowała. Ciekawe jest to, że są to ci sami ludzie, którzy walczyli o wyzwolenie z zależności sowieckiej. Kolor czerwony został tylko zmieniony - na czarny. Na ciemność, nie do przebicia z kolorem czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
vibhisana Jeżeli uznać Palikota za lewicowo-liberała... 10.10.11, 10:49 ...to w sumie lewicy przybyło w miejsc w parlamencie. Jezeli też uznać, ze PiS popierają głównie ludzie o nastawieniu socjalno-etatystycznym w sprawach Państwa, to jest jeszcze dziwaczna Kościołokryptolewica(część PiS od retoryki rodzinnej), kóra poprze każde rozdawnictwo z budżetu. Wbrew pozorom PO bedzie cieżej w nowym Parlamencie,bo bedzie między młotem narodowych katolików PiS(etatyzm,mafijność relacji,ksenofobia), a kowadłem SLD i RPP z twardymi postulatami świeckiego państwa RPP. Pozdrowienia dla Pana Pacewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Wybor Dyzmy miesci sie... 10.10.11, 10:50 w granicach błędu biorąc pod uwagę poziom intelektualny przeciętnego polskiego wyborcy. SLD przepadło bo polski wyborca juz kiedys głosował dwiema lewymi a teraz zdecydował sie poczynic krzyzyk prawą reką hrr..hrr.. Kwasniewski kaput. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Wybór z wspaniałym sukcesem demokratów 10.10.11, 12:59 polonski napisał: > w granicach błędu biorąc pod uwagę poziom intelektualny przeciętnego polskiego > wyborcy. > SLD przepadło bo polski wyborca juz kiedys głosował dwiema lewymi a teraz zdecy > dował sie poczynic krzyzyk prawą reką hrr..hrr.. Kwasniewski kaput. Kwaśniewski to wysoko inteligenty człowiek, ale on nie stał na liście wyborczej. Coś za długo spałeś, a lat już przeleciało siła. Kaczka przeciw Panu Donaldowi Tuskiemu, przegrała sromotnie, czego tu nie zauważyłeś. Polonuś twa miłość i podchody dla Kaczuszki, nic nie dały. Weź ten wielki ręcznik kąpielowy, i wycieraj twe krokodyle łzy. Zbieraj te łzy w słoiki, możesz je w Pyrowie sprzedać, dla twego księdza, tego z kurami. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri 111 10.10.11, 10:57 Wybory? 2005 - Tusk, Kaczyński, Pawlak 2007 - Tusk, Kaczyński, Pawlak 2011 - Tusk. Kaczyński, Pawlak Wybory? Wybory - zadłużenie Polski: 2005 - 466,6 mld 2006 - 506,2 mld 2007 - 527,4 mld 2008 - 597,7 mld 2009 - 669,9 mld 2010 - 747,9 mld w marcu 2011 - 774,8 mld Wybory... My, barany, mamy powód do radości: obdzierają nas ze skóry (Tusk, Kaczyński, Pawlak), a my im za to obdzieranie jeszcze płacimy! Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Palikot nam się udał 10.10.11, 11:42 W SUMIE TO SIĘ CIESZĘ. CZTERY LATA TEMU TZW. MŁODZI ...ITD ZAGŁOSOWALI NA PLATFORMĘ, DZISIAJ NA PALIKOTA. WŁAŚCIWIE TO MOŻE BYĆ CIEKAWY EKSPERYMENT SPOŁECZNY. CIEKAWE CO Z NIEGO BĘDZIE MIAŁA KORA JACKOWSKA? MOŻE WRESZCIE POCZUJE SIĘ FREAKIEM? ALBO NIE, ŻE ŻYJE W TAKIM PAŃSTWIE? MOŻE JEJ DUSZNO? MOŻE KAMIL POWINIEN ZROBIĆ SZTUCZNE ODDYCHANIE ALBO PAN PACEWICZ? W KOŃCU GWIAZDA MOŻE SIĘ UDUSIC W TEJ CIASNEJ ATMOSFERZE. Odpowiedz Link Zgłoś