Dodaj do ulubionych

Karnowski dzieckiem III RP

10.10.11, 23:07
Karnowski staje w obronie kosciola tak jakby kosciol byl gwarantem czegokolowiek.
Przez 2 tys. lat KK ani tez zadna inna religi nie rozwiazaly zadnego problemu.
Z historii wiadomo ze koscioly i religie generowaly problemy,wojny,inkwizycje i inne plagi.
Skad nagle przeswiadczenie ze powinnismy bronic kosciola jakby to byl najwazniejszy cel kazdego Polaka i polskiego rzadu.
Jezeli z kosciolem jest bog wszechmogacy to zadnej pomocy nie potrzebuje.
Jesli nie ma tam wszechmogacego to znaczy ze ten kosciol to jedna wielka sciema.
Obserwuj wątek
    • wojtekd38 Karnowski dzieckiem III RP 11.10.11, 04:59
      Tacy ludzie jak Karnowscy Zaremba Sakiewicz nierozumieja swiata a tym bardziej mlodziezy. Jak mlodziez mogla isc za Kaczynskim ktory NIC NIE UMIE I nic nie potrafi? Ludzie wiecej pokory i rozsadku.
      • zx80 Re: Karnowski dzieckiem III RP 12.10.11, 21:41
        nie zapominaj o donku nic nie moge
    • jurek4491 Karnowski dzieckiem III RP 11.10.11, 05:42
      Biedny i nieszczęśliwy Jacuś coć tam ,coś tam mamrocze i myśli że jest wielki a wszyscy liczą się z jego wypowiedziami, na poziomie gminy pewne tak.
    • zew_atlantyku Durniem pan byl, jest 11.10.11, 07:00
      i bedzie, cokolwiek pan napisze. Zreszta nie tylko pan w tej gazecie.
      Jej naczelny pokazuje "standard"

Cytat z pana:
      "Ale najpewniej Karnowski czuje się jak król racji, tyle że strącony z tronu."

No i dyskutuj tu z takim, co pisze o sobie, a wmawia, ze to kto inny.
      Tylko pan na tym tronie siedział i siedzi nadal. Ale przynajmniej wiadomo już, gdzie ten tron jest.
      W kiblu, razem ze świńskim ryjem i sztucznym penisem pod ręką oraz specjalista od tej atrakcji niewątpliwie słusznej nocna pora. Korzystam również. Ale to mój prywatny interes.
      • iwano19 Re: Durniem pan byl, jest 11.10.11, 07:05
        Tyś zapewne katolik i patriota?Poznałem od razu.Gratuluje.
      • lks17 Re: Durniem pan byl, jest 11.10.11, 08:52
        i będzie panie zew, a raczej bałwanie atlantycki. Cóż to jest, że te prawicowe ludki przypominaj bohaterów Fredry a rebours, traktując swoje obsesje i wariactwa na serio zamiast z humorem. Smutne typy.
    • iwano19 Karnowski dzieckiem III RP 11.10.11, 07:03
      To jest nasza"dojrzała"demokracja.Oczywiście,wybory,nowy rząd,nowy sejm ale nasze.Jeżeli przegraliśmy,to dzięki złym mocom,międzynarodowym spiskom i z degeneratami.A ja marzę,może naiwnie,że przegrany uszanuje wolę narodu i gratuluje wygranym jako lepszym od siebie.Naiwne?Czasami tak już bywało.
    • antobojar Kościół zasługuje by wyrwać mu poduszkę spod głowy 11.10.11, 08:36
      .. żeby ułatwić, długo oczekiwane skonanie.... (pomysł z Potopu.. H. Sienkiewicza ?)

Ale wcześniej, rozwiązanie Konkordatu, ustawa o prawie pierwokupu nieruchomości kościelnych przez Państwo i zakazie transferu pieniędzy za granicę..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
      "Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
    • maura4 Karnowski dzieckiem III RP 11.10.11, 09:03
      Pan Karnowski do historii ze swoimi "światłymi" myślami nie przejdzie. A wiem to od swojego guru S. Lema. Otóż we wczesnej młodości, bardzo wczesnej zaczytywałam się w felietonach S.Lema. Niewiele z nich pamiętam, ale na pewno mnie kształtowały. Zapamiętałam jednakże, że świata nie da się zmienić, tak jakbyśmy chcieli. Zmiany następują niezależnie od tego, czy nam się podobają czy nie. Nie da się ich powstrzymać. Nie wiem gdzie młodzi wyborcy Palikota nabawili się antyklerykalizmu, ale przypuszczam, że wielu tak jak ja, na religii w szkole. Ten nacisk, przymus często niewypowiedziany, ale wiszący w powietrzu, musi skończyć się źle dla naciskaczy. Młodym nie daje się wyboru, tylko ustawia w pary, sprawdza obecność i wlecze do kościoła, na pielgrzymki przed maturą do Częstochowy.
    • kirdan1 Sprawdzam, panie Smoleński! 11.10.11, 10:06
      Czekam zatem na jaśnie oświeconą odpowiedź - po co i jak zmienia się ten świat. Tylko bez marksistowskich bajeczek o "postępie".
      • kotek.filemon Re: Sprawdzam, panie Smoleński! 11.10.11, 10:14
        > Tylko bez marksistowskich bajeczek o "postępie".

Nie ma sprawy, możesz się przesiąść na furmankę i zaprząc babę do sochy, twoja wola.
    • o_mamo Karnowski dzieckiem III RP 11.10.11, 11:21
      Pan Smoleński, żyd i polonofob, nigdy nie będzie dbał o dobro Polski. Jak cała gazeta będzie dążył do rozkładu naszego państwa i utraty jego tożsamości, dzięki czemu łatwiej Polakami sterować i wmawiać im, co - rzekomo jest dla nich dobre. Będzie próbował rozpuścić Polaków w "ideałach" rewolucji francuskiej i sowieckiej, skłócać ze sobą, europeizować, to stara semicka metoda. Żydzi nigdy nie darują chrześcijanom, że przechwycili "ich" Boga.
    • medrek_forumowy po co i jak zmienia się ten świat 11.10.11, 11:29
      Czekam na dalszą część felietonu, w której pan, jako stary koń, odkryje w końcu przed nami tajemnice życia naszego na tym łez padole i napisze: "jak i po co zmienia się ten świat."
      • maura4 Re: po co i jak zmienia się ten świat 11.10.11, 14:01
        Jak ? Tak jak widać. Czym się zmiany zakończą, nie wiem. To ocenią ci, co przyjdą po nas. Tak jak my oceniamy zmiany w mentalności, wierzeniach, sposobie życia tych, co żyli przed nami. Po co ? Pewnie po to, aby lepiej żyć. Choć głowy za to nie dam. Dlaczego ? Tu stawiam, że z nudów. Przecież człowiekowi wszystko się w końcu nudzi.
    • inkwizytorstarszy Karnowski dzieckiem III RP 12.10.11, 00:36
      Karnowski jest tylko marionetką na smyczy kościoła który szaleńczo walczy o przetrwanie, zachowując się jak "kotka na gorącym dachu"...
    • henryabor Uchynięty bobasek III RP 12.10.11, 21:37
      Karnowski, twój fundament polskości, to prostackie, prymitywne polactwo! A twój fundament cywilizacji, to zamurze cywilizacji! I cywilizacyjne zadupie Europy! Daj na tackę, Jacuś! I pomódl o zdroofko, bo na rozumek za późno! Mózgowe trzewia zwapniały i zwiędły nieodwracalnie!
    • zx80 Re: Karnowski dzieckiem III RP 12.10.11, 21:40
      zobaczymy czy bedziesz tak plul na KK jak bedziesz mial w szkole koran 5 razy dziennie i nie nadazysz kupowac nowych portek bo sie beda drzec na kolanach
      • fedorczyk4 Re: Karnowski dzieckiem III RP 12.10.11, 23:07
        zx80 napisał:

> zobaczymy czy bedziesz tak plul na KK jak bedziesz mial w szkole koran 5 razy d
        > ziennie i nie nadazysz kupowac nowych portek bo sie beda drzec na kolanach

Masz jeszcze coś równie durnego w zanadrzu zeby nas postraszyć? Może KK ma nas też bronić przed wilkiem, czarnym ludem, smokiem wawelskim i innymi potworami?
        Z tego strachu mamy siedzieć cicho pięć razy dziennie na modlitwie i zmieniać łaty na kolanach portek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka