Dodaj do ulubionych

SLD: 27 minus Kopyciński

20.10.11, 11:50
Palikot chyba sprzedał samolot na potrzeby kampanii, czy nie?
Obserwuj wątek
    • wiedzacy_ziemianin Kto w SLD ma jeszcze jaja ???????????????????????? 20.10.11, 12:00

b/k
      • asperamanka Re: Kto w SLD ma jeszcze jaja ??????????????????? 20.10.11, 12:09
        Za te jaja go się powinno powiesić. Ja tam na SLD nie głosowałem, i daleko mi do nich. Ale WTF is Kopyciński? On wszedł do Sejmu, bo ludzie w jego okręgu głosowali na listę SLD, a nie na niego. Albo raczej, na niego przy okazji. A on tych wyborców wydyymał jeszcze przed zaprzysiężeniem na posła. Jeżeli ktoś wchodzi do parlamentu z listy partyjnej, a nie z okręgu jednomandatowego, jak w wyborach do Senatu, to próba zmiany partii po wyborze powinna skutkować wyrzuceniem z Sejmu, i wejściem następnego na liście, tak jak to jest w przypadku wygaśnięcia mandatu posła. I to powinno dityczyć każdego posła każdej partii.
        • martin.slenderlink Będzie walczył z chorobą polskiej polityki. 20.10.11, 12:19
          Hehehe. Also: wyborcza.pl/12,107323,10451661,Rozmowy_Agnieszki_Kublik__Palikot__Ponad_30_proc_.html

Palikot o "prostytucji politycznej". Podał definicję! I będzie z tak zdefiniowaną prostytucją walczył. Teh lolz.
          • martin.slenderlink Lolcontent continued 20.10.11, 12:21
            Oczywiście, by nie podważać tak mądrych definicji Palitkota, trzeba rzec, że Kopyciński "zaryzykował.
          • anna12-3 Re: Będzie walczył z chorobą polskiej polityki. 20.10.11, 16:39
            Dokładnie myślę tak samo:Całkiem nie dawno,Palikot przechodzących posłów nazywał prostytutkami politycznymi. Takich określeń używał i do Arłukowicza i do Kluzik Rostowskiej. Teraz wg. terminologii Palikota przybyła jeszcze jedna prostytutka polityczna-Sławomir Kopyciński . Jeśli Palikot chce czerpać korzyści, jak to sam powiedział z wiedzy i pracy Kopycińskiego, uprawiającego prostytucję polityczną,to on sam jest sutenerem politycznym. W ogóle to fajne towarzycho się zebrało: homoseksualista,były ksiądz agent bezpieki,były bandyta z zatartym wyrokiem,hodowca norek,prostytutka polityczna i sutener polityczny. To Ci WIELCY LUDZIE mają naprawiać naszą Rzeczpospolitą.
            • martin.slenderlink Re: Będzie walczył z chorobą polskiej polityki. 20.10.11, 20:32
              "W ogóle to fajne towarzycho się zebrało: homoseksualista,były ksiądz agent bezpieki,były bandyta z zatartym wyrokiem,hodowca norek,prostytutka polityczna i sutener polityczny. To Ci WIELCY LUDZIE mają naprawiać naszą Rzeczpospolitą".

A homoseksualistę wrzucasz z bandytą do jednego worka 'fajnego towarzycha' na podstawie, jakiego kryterium? Podaj może definicję "fajnego towarzycha", bo nie za bardzo jarzę, co masz na myśli. Inaczej sama pleciesz, jak Palikot. A może Ty z tych, którzy uważają, że z homoseksualizmu "wyleczyć" może australijski psychiatra? A homoseksualista nie może być WIELKI, bo co? Bo Oscar Wilde to pionek?
              • anna12-3 Re: Będzie walczył z chorobą polskiej polityki. 21.10.11, 08:49
                Ponad wszystko,dzielę ludzi na mądrych i głupich,bez względu na ich preferencje. Tym niemniej jeśli homoseksualista jest w moim kryterium"głupi",a jego jedyną zaletą są jego preferencje seksualne,to warto to podkreślić. Wczoraj dał popis swojej głupoty u Olejnik,gdy zdefiniował konwent seniorów. Oprócz preferencji seksualnych,od posła jednak wymagam cokolwiek więcej.
                Przykładem mądrego,człowieka jest dla mnie Legierski dr praw. Jego seksualność nie ma żadnego znaczenia dla oceny,bo działa na wielu frontach i daje z siebie dużo dla społeczeństwa.
                P.S.
                Wbrew sugestiom,nie jestem z tych co hołdują hasłu "ZAKAZ PEDAŁOWANIA" - robiącego furorę na różnych manifestacjach. Hasła tak skutecznie propagowanego przez OZON Palikota.
                • jurek.1954 Re: Będzie walczył z chorobą polskiej polityki. 21.10.11, 16:39
                  W polityce się jest po to, żeby coś zrobić. SLD to wyrafinowany, ukrywany serwilizm w stosunku do Kościoła. Ta partia palcem nie kwinie, żeby ten kościół ucywilizować, a jego duchownych uczynić obywatelami Polski (z takim samymi prawami i obowiązkami) jak inni obywatele. Jedyna szansa to Ruch Palikota. Decyzję Kopcińskiego szanuję i uważam, że jego wyborcy także. Póki co, aby być posłem trzeba związać się z partią, bo nie wybiera się posłów tak jak senatorów. Z SLD to strata, tylko czekać na ich koniec. W następnych wyborach wypadną z parlamentu. Ja płakać nie będę, a najbardziej zmartwiony będzie Kościół, bo tak szczodrej dla nich władzy będzie im szkoda.
            • erte2 Re: Będzie walczył z chorobą polskiej polityki. 21.10.11, 00:55
              anna12-3
              Żabciu droga, a toś się rozpędziła ! Ty, "lwico lewicy", zarzucasz komuś że jest homoseksualistą ? I to miałoby go dyskredytować ? No i ten "agent bezpieki" - czyli jeden z tych dzięki którym powstała twoja ukochana SLD (chyba nie muszę przytaczać tu proweniencji ojców-załozycieli, czyli byłych aparatczyków PZPR, partii która przez lata utrzymywała władzę dzięki owym "agentom bezpieki".

Żeby nie było nieporozumień: nie jestem entuzjastą Palikota i uważam jego partię za wielką hucpę i przekręt. I bulwersuje mnie i ten agent bezpieki, i facet który promował mordercę Popiełuszki, i kombinator od norek, i bandyta z kijem bejsbolowym. Szczególnie na prl-owską bezpiekę jestem uczulony, bo miałem z nią niestety do czynienia.
        • komarrek Re: Kto w SLD ma jeszcze jaja ??????????????????? 20.10.11, 15:38
          Nie na niego? A skąd wiesz, siedziałeś przy urnie i pytałeś dlaczego? To mądry facet, który wreszcie zrozumiał że SLD w obecnym kształcie jest partią bezideową i bez przyszłości.
          • asperamanka Re: Kto w SLD ma jeszcze jaja ??????????????????? 20.10.11, 16:51
            Wyborcy głosowali na niego na liście SLD. Gdyby startował z listy nie wchodzącej do Sejmu, to mógłby sobie startować, czyż nie?

Ciekawe, że to, że SLD jest partią bezideową i bez przyszłości, zrozumiał 20 października, a nie rozumiał 20 września. 20 września natomiast, na podstawie ówczesnych sondaży, rozumiał że SLD ma szansę wejść do Sejmu, a RP - nie. Miller w Sejmie przecież się nie wziął znikąd, dostał "jedynkę" w Gdyni już jakis czas temu, i była to decyzja kontrowersyjna.
            • jurek.1954 Re: Kto w SLD ma jeszcze jaja ??????????????????? 21.10.11, 16:49
              "20 września natomiast, na podstawie ówczesnych sondaży, rozumiał że SLD ma szansę wejść do Sejmu, a RP - nie" - i zachował się wzorowo. Po plecach SLD dostał się do Sejmu, a dalej łatwo do Ruchu Palikota. SLD tylko do tego się nadaje, aby je wydymać. Mieli władzę, szanse na zrobienie czegoś dla Polski i co? To od nich Koścół zyskał najwuęcej, stał się arogancki, apodyktyczny i chciwy bardziej niż wcześniej. SLD nie umiał i nie chciał powiedzieć STOP. Nadzieja w Ruchu Palikota. Swoją decyzję wyborcy mogą zweryfikować za 4 lata, teraz jest pozamiatane.
        • xerxes19 Re: Kto w SLD ma jeszcze jaja ??????????????????? 20.10.11, 20:19
          Zgadzam się w 100% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • radocha1 Re: Kto w SLD ma jeszcze jaja ??????????????????? 20.10.11, 12:57
        Jeszcze 2 - i nie będzie klubu parlamentarnego SLD.

Bedą mieli koło poselskie - jak mniejszość niemiecka.
      • and-j1 Re: Następna prostytutka polityczna u Palikota 21.10.11, 17:33
        wiedzacy_ziemianin napisał:

>
        > b/k
    • wiedzacy_ziemianin Odliczanie trwa: 40, 41, ....................... 20.10.11, 12:01

b/k
    • wiedzacy_ziemianin Ruch Poparcia Palikota: 41 + ..................... 20.10.11, 12:02

b/k
    • wiedzacy_ziemianin A ilu przejdzie z PO ????????????????????????????? 20.10.11, 12:03

b/k
    • sid_6.8 Palikot versus Miller 20.10.11, 12:08
      1:0
    • wiedzacy_ziemianin Po prostu zamienił sld na bez porówniania lepszy 20.10.11, 12:15

model !!!
      • skallesny PO prostu męda 20.10.11, 12:22
      • dar61 zamienił 'nowowybrany' na 'nowo wybrany' 20.10.11, 12:30
        Abstrahując od „mendy", widać rękę półgłówka, redakcyjnego specjalisty od nagłówków, w zapisie „...nowowybrany..."

Nabór do funkcji redaktora dyżurnego trwa - nuże, dysgraficy!
    • zjd61 SLD: 27 minus Kopyciński 20.10.11, 13:31
      To kolejny szczur,po Arłukowiczu,ucieka z lewicy do farbowanego lisa Palikota. No i dobrze,dla takich dwulicowców nie ma miejsca na lewicy.Ciekawe co powie swoim wyborcom? Chyba to że się zrzeka mandatu !
      • erte2 Re: SLD: 27 minus Kopyciński 20.10.11, 15:59
        zjd61
        Dobry człowieku - między Kopycińskim a Arłukowiczem różnic jest kilka i to zasadniczych:
        1. Arłukowicz nigdy nie był członkiem SLD
        2. Arłukowicz zdecydował się na start z list PO przed wyborami, a więc nikogo nie oszukał.
        3. Arłukowicza "pod ścianą" postawił Głupawy Grześ bojąc się wystawić go w Szczecinie i wysyłając bodajże do Gdyni czy innego Słupska.

Poza tym Arłukowicz jest facetem bystrym, ambitnym i zdaje się czegoś jeszcze chce, więc pozostając w grupie politycznych dinozaurów* skazywałby się na wymarcie. A szkoda by było.

*Wbrew pozorom Głupawy Grześ, pomimo stosunkowo młodego wieku jest mentalnie jak najbardziej dinozaurem; i to takim pierwotnym.
        • zjd61 Re: SLD: 27 minus Kopyciński 21.10.11, 11:09
          Bóg ci zapłać za "dobrego człowieka",ale zdrajce będzie zawsze zdrajcą,niezależnie od racji które
          nim kierowały. Do sejmu wszedł z listy LiD i był w klubie SLD,wypowiadał się krytycznie o PO, i dał się kupić za stanowisko w Rządzie. Gdyby był taki dobry to bez trudu wygrałby w Gdyni czy jak piszesz (trochę to obelżywe) w jakimś Słupsku. Nie wiem co te miasta ci złego zrobiły że je tak traktujesz. A może jesteś z WARSZAWY,to by wiele tłumaczyło. Tu nie chodzi o Arłukowicza ale
          o Kopycińskiego który jest zwykłym tchórzem bo nie stać go było aby wystąpić z SLD przed wyborami i startować z listy Palikota. Powinien zrzec się mandatu i zwrócić koszty jakie uzyskał od SLD na wybory. Bo to są nasze pieniądze podatników. To tyle i aż tyle !
          • jurek.1954 Re: SLD: 27 minus Kopyciński 21.10.11, 17:13
            Tu nie chodzi o zdradę, ale o praktyczną politykę bez sentymentów. SLD nadaję sie tylko do tego, aby je właśnie w ten sposób wykorzystać, chyba po raz ostatni. Za 4 lata wypadają z parlamentu i nie będzie tego rodzaju wpisów. Facet wie co robi, wie, że Ruch Palikota to przyszłość, a SLD to agonia. Wyborcom Arłukowicza nie przeszkadzało, że "zdradził" SLD. Problemem był Napieralski i bezwyrazowa, serwalistyczna do Kościoła lewica. Gwoździe do trumny będzie wbijał Miller, bo jest bardziej liberalny niż Balcerowicz. Raz pogrązył lewicę, a teraz poda komendę "sztandar wyprowadzić" i po wszystkim.
    • bodzio151 SLD: 27 minus Kopyciński 20.10.11, 13:38
      czy palikot jest sutenerem a rp , burdelem
    • lubat Re: SLD: 27 minus Kopyciński 20.10.11, 14:06
      Jak mnie jeszcze ktoś będzie przekonywał do wzięcia udziału w wyborach, to mu dam po mordzie! Równie dobrze można było głosować na Pipi lub Czerwonego Kapturka.

Karierowicz Kopyciński pokazał kilku czy kilkunastu tysiącom swoich wyborców, że ma w doopie ich zaufanie.
    • pablobodek Panie Miller ! Nie jestem wyborcą SLD, ale do 20.10.11, 14:10
      jedynego posła z tej partii czułem szacunek - do Posła Sławomira Kopycińskiego właśnie !!
      Za walkę o prawo w Polsce - za wniosek do TK, w obronie RP przed Krk.

"Chciałbym przeprosić tych wyborców i innych kandydatów z tej listy, którzy zapracowali na wynik pana Kopycińskiego - skomentował odejście posła Leszek Miller"
      Kiedy gasicie światło, towarzyszu Miller ?!
      • lubat Re: Panie Miller ! Nie jestem wyborcą SLD, ale do 20.10.11, 14:32
        Polska to taki dziwaczny kraj, gdzie ludzie uwielbiają się wypowiadać w sprawach, które ich zupełnie nie dotyczą (np. Kościół w sprawach seksu), lub sami deklarują, że ich nie dotyczą (np. pablobodek).

Otóż postępek Kopycińskiego to nie jest sprawa między nim a L. Millerem, a między nim i jego wyborcami. Bardzo wątpię, by ktoś fatygując się do urny, mając tylko jeden głos i dając go właśnie Kopycińskiemu jako prominentnemu działaczowi SLD, był teraz bardzo zachwycony, że właśnie zagłosował wbrew swojej woli na Palikota.
    • wmc-33 Ali Baba i 40 rozbujników 20.10.11, 14:54
      Teraz rachunek się zgadza! Na przyszłość Palikot powinien postawić sobie jakieś ambitniejsze cele, np. przejąć nawróconego Błaszczaka, albo chociaż Jakubiakową. W końcu rozrywka jest najważniejsza, nie licząc papryki oczywiście.
    • ochujek Więcej takich przykładów 20.10.11, 15:27
      Brawo Palikot! Na Kopycińskiego głosowali ci co podziwiali go za to co robił - skutecznie dobierał się do oszustów w sutannach. Liczyli że wraz z SLD będzie tę działalność rozwijał. Niestety, w SLD nie ma z kim rozmawiać o radykalnych działaniach. Poszedł do Palikota, gdzie będzie miał poparcie w tym co robi. Obłudnie wyglądają te wasze żale nad zawiedzionymi wyborcami, zapytajcie wyborców czy powinien robić to co robił do tej pory, czy klękać razem ze starymi klęczonami.
      • bodzio151 Re: Więcej takich przykładów 20.10.11, 15:35
        ochujek napisał:

> Brawo Palikot! Na Kopycińskiego głosowali ci co podziwiali go za to co robił -
        > skutecznie dobierał się do oszustów w sutannach. Liczyli że wraz z SLD będzie t
        > ę działalność rozwijał. Niestety, w SLD nie ma z kim rozmawiać o radykalnych dz
        > iałaniach. Poszedł do Palikota, gdzie będzie miał poparcie w tym co robi. Obłud
        > nie wyglądają te wasze żale nad zawiedzionymi wyborcami, zapytajcie wyborców cz
        > y powinien robić to co robił do tej pory, czy klękać razem ze starymi klęczonam
        > i.
        pogadamy za dwa lata
      • lubat Re: Więcej takich przykładów 20.10.11, 16:28
        ochujek napisał:

> Brawo Palikot! Na Kopycińskiego głosowali ci co podziwiali go za to co robił -
        > skutecznie dobierał się do oszustów w sutannach. Liczyli że wraz z SLD będzie t
        > ę działalność rozwijał. Niestety, w SLD nie ma z kim rozmawiać o radykalnych dz
        > iałaniach. Poszedł do Palikota, gdzie będzie miał poparcie w tym co robi. Obłud
        > nie wyglądają te wasze żale nad zawiedzionymi wyborcami, zapytajcie wyborców cz
        > y powinien robić to co robił do tej pory, czy klękać razem ze starymi klęczonam
        > i.

Drogi och...ku, w cywilizowanym świecie panuje powszechny konsensus, że nawet najszlachetniejszych idei nie wolno realizować nieuczciwymi, oszukańczymi sposobami. Ta idea jest tak głęboko zakorzeniona, że nawet najbardziej oczywisty dowód przestępstwa, zdobyty drogą nielegalną, odrzuci każdy sąd.

Nie wiem, skąd ty wiesz, czym kierowali się wyborcy Kopycińskiego. Być może niektórzy rzeczywiście z powodu jego "walki" z klerykalizmem. Podejrzewam jednak, że większość jego wyborców znała go dobrze, jako jako układnego aparatczyka partyjnego, który robił wszystko, by awansować (o czym pisze w innym tekście prof. Kazimierz Kik). Bardzo wielu wyborców głosowało na niego nie z przekonania o jego "zasługach", a z wiedzy sondażowej, że SLD ma bardzo kiepskie notowania w świętokrzyskiem, więc chcieli by przynajmniej wszedł pierwszy na liście, czyli Kopyciński. To były głosy na SLD, a nie na niego.
        On tych ludzi po prostu oszukał! Jest to wredne tym bardziej, że to nie jest jakiś szeregowy (za przeproszeniem) członek partii, a szef wojewódzki.

Przeciwnicy SLD się cieszą, ale to jest radość z pogrzebu demokracji. Nawet bez takich "transferów" ludzie są sceptyczni wobec wyborów, teraz dostali dodatkowy, niezwykle mocny argument na nie.
        • riki_i Re: Więcej takich przykładów 20.10.11, 17:15
          Gnój, menda i qrwa bez godności i honoru. Uciec z klubu jeszcze przed zaprzysiężeniem na posła? Oszukał wyborców! Nie widziałem jeszcze aż takiej bezczelności w historii polskiego parlamentaryzmu po 1989 roku. Jak tak można? Jako marszałek sejmu odmówiłbym mu zaprzysiężenia. Tyle w temacie.

Ps. Palikot pięknie walczy z prostytucją polityczną. "Kali ukraść krowa - dobrze, Kalemu ukraść krowa - źle". Dno moralne.
        • hardy1 Re: Więcej takich przykładów 20.10.11, 19:50
          Dokładnie - Kopyciński bezczelnie i chamsko oszukał wyborców, którzy głosowali WPIERW na listę SLD, a dopiero w kolejności na niego jako "jedynkę na liście".
          Miesiąc temu opowiadał tylko źle o Palikocie, teraz nagle zapałał miłością? Kiedy był wiarygodny? Nigdyu...liczył się dla niego tylko cel - zostać ponownie posłem. Potem się zobaczy gdzie będą większe konfitury...chyba u Palikota. No to zmieniamy przynależność...

A co z wyborcami? A co to Kopycińskiego obchodzi, to tylko ciemna masa...
    • ryszard-34-dwa SLD: 27 minus Kopyciński 20.10.11, 18:13
      Kopiczyński to chory knypel który zawiódł wszystkich wyborców.Jeśli mu
      się nie podobała jeden człowiek to tak się nie postępuje.Jaki z niego lewi-
      cowiec. To coś na podobieństwo świdra ni pies ni wydra,gdyby był HONORNY
      to powinien oddać mandat dla następnego uczciwego członka SLD. A tak
      wyszło mu tylko wielkie ŚWIŃSTwo.Przechty to najwredniejsi ludzie, tak ma-
      wiał mój nie żyjący ojciec przedwojenny działacz związków zawodowych.
    • josif47 SLD: 27 minus Kopyciński 20.10.11, 19:49
      Teraz widac kto goni za korytem. A takich w sejmie jest duzo. Im nie o Polske chodzi, a o pieniazki. Ciekawe...gdyby obciac pensje i diety ilu by zostalo ?....
    • ceicei Zdradził ludzi, którzy oddali głos 20.10.11, 22:58
      Głos nie tylko na niego ale na konkretną partię. Przez półtora tygodnia zmienił poglądy? W taki sposób ludzie rzeczywiście przestaną chodzić na wybory. Bo po co, jeśli w siłę rośnie później nie ta partia. na którą człowiek głosował. I tutaj mówię ogólnie o zmianach przynależności, nie tylko o tym konkretnym przypadku.
    • henryk_49 SLD: 27 minus Kopyciński 21.10.11, 08:02
      A może mi ktoś wskazać jakiegoś posła ideowca, z jakiejkolwiek partii?
    • ryszard-34-dwa SLD: 27 minus Kopyciński 21.10.11, 08:48
      Jak mu można wierzyć? W czoraj TV24 i Polsat pokazywali tego asa lub
      jokera i jego wypowiedzi z przed miesiąca na temat Palikota a dziś jego
      wypowiedz o Millerze i SLD.To wredny przechta i mam nadzieję że wyborcy
      tego temu"poilityczkowi:
      " nie zapomną.
      • ceicei Re: SLD: 27 minus Kopyciński 22.10.11, 23:31
        Ale cztery lata diety poselskiej sobie zaklepał...
    • volim SLD: 27 minus Kopyciński 21.10.11, 10:14
      Pamiętam, jak mój znajomy kilka dni po wyborach z 1989 r. przyszedł do pracy i oznajmił wszystkim: “Zdecydowałem się złożyć legitymację partyjną; pozostawanie w partii bybłoby sprzeczne z moim sumieniem”. Do tego dnia mało kto wiedział nawet, że jest członkiem PZPR, gdyż był postacią raczej bezbarwną. Okazało się, że obiecano mu jakąś intratną posadę w nowych strukturach, pod warunkiem upublicznienia nowych preferencji. Niestety dla niego – nic z tego nie wyszło.
      Gest małego Kopycińskiego mi o tym przypomniał. “Obojętnie pod czyim będzie przewodnictwem, ja nie widzę żadnych szans dla przyszłości tej formacji.” – trzeba było przejrzeć na oczy przed wyborami i wtedy zasilić Ruch Palikota.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka