antobojar
22.10.11, 16:43
Biedroń głupio zrobił że pozwolił się przepytywać nadętej Olejnik.. Na nią pracuje sztab szperaczy; do każdej rozmowy przygotowują materiały które pozwolą przywalić rozmówcy..
Bo taki jest jedyny cel trzech Gracji polskiego dziennikarstwa politycznego: Olejnik, Pochanke i Kublik... aha.. zapomniałem.. i przerywać,, przerywać i przerywać.. Żeby nikt nie zabłysnął nawet najbledszym światłem w tle jedne, drugiej czy trzeciej bogini..
Mnie to nie szczypie że nowy poseł nie ma wiadomości na temat organizacji pracy w Sejmie.. jak będzie potrzebował, kliknie raz w komputerze i wszystko będzie wiedział w trzy minuty..
Ważne jest to żeby był wierny celom dla których znalazł się w Parlamencie i konsekwentnie je realizował..
W Wielkiej Brytanii przeprowadzono badania nad kilkoma pokoleniami posłów i wyszło że ogromna większość posłów to przeciętniaki, ale baaardzo pracowite. Swojej systematyczności i oglądanie się wokół zawdzięczają swoją stabilną pozycję.. a przede wszystkim tym, że nikomu nie zagrażają.. I głosują tak jak im się każe..
Dlatego kolorowy tłumek, który wprowadził do Sejmu Palikot budzi we mnie więcej zaufania niż cała reszta, która w opinii publicznej została już zdefiniowana... te same wrony które obsiadają stare drzewo...