Dodaj do ulubionych

Senior Biedroń i inni

22.10.11, 16:43
Biedroń głupio zrobił że pozwolił się przepytywać nadętej Olejnik.. Na nią pracuje sztab szperaczy; do każdej rozmowy przygotowują materiały które pozwolą przywalić rozmówcy..

Bo taki jest jedyny cel trzech Gracji polskiego dziennikarstwa politycznego: Olejnik, Pochanke i Kublik... aha.. zapomniałem.. i przerywać,, przerywać i przerywać.. Żeby nikt nie zabłysnął nawet najbledszym światłem w tle jedne, drugiej czy trzeciej bogini..

Mnie to nie szczypie że nowy poseł nie ma wiadomości na temat organizacji pracy w Sejmie.. jak będzie potrzebował, kliknie raz w komputerze i wszystko będzie wiedział w trzy minuty..
Ważne jest to żeby był wierny celom dla których znalazł się w Parlamencie i konsekwentnie je realizował..

W Wielkiej Brytanii przeprowadzono badania nad kilkoma pokoleniami posłów i wyszło że ogromna większość posłów to przeciętniaki, ale baaardzo pracowite. Swojej systematyczności i oglądanie się wokół zawdzięczają swoją stabilną pozycję.. a przede wszystkim tym, że nikomu nie zagrażają.. I głosują tak jak im się każe..

Dlatego kolorowy tłumek, który wprowadził do Sejmu Palikot budzi we mnie więcej zaufania niż cała reszta, która w opinii publicznej została już zdefiniowana... te same wrony które obsiadają stare drzewo...
Obserwuj wątek
    • jwojnar Senior Biedroń - to się może przyjąć 22.10.11, 17:40
      Rzeczywiście politolog z taką wiedzą jest bardziej dupą wołową niż politologiem, choć na tle hodowców norek, to i tak ekspert.
      • m.godwin Re: Senior Biedroń - to się może przyjąć 22.10.11, 20:38
        > Rzeczywiście politolog z taką wiedzą jest bardziej dupą wołową

Dlaczego wołową?

• aaron_agorenstein Pytanie o konwent seniorów i sztab szperaczy? 22.10.11, 18:19
      Jeśli uważasz, że do takiego elementarnego pytania potrzeba "sztabu szperaczy", to znaczy, że Twoja wiedza stoi na podobnie żałosnym poziomie. To tak jakby uważać, że aby zadać pytanie z zakresu tabliczki mnożenia potrzebna jest praca sztabu matematyków.
      • m.godwin Re: Pytanie o konwent seniorów i sztab szperaczy? 22.10.11, 20:37
        > Jeśli uważasz, że do takiego elementarnego pytania potrzeba "sztabu szperaczy",
        > to znaczy, że Twoja wiedza stoi na podobnie żałosnym poziomie.

Też uważam, że potrzeba. Sam bym nie wpadł na to, że politologa można zagiąć pytaniem o Konwent Seniorów. Może hodowcę norek albo chłopa małorolnego - ale politologa?

• asperamanka Re: Pytanie o konwent seniorów i sztab szperaczy? 23.10.11, 08:30
        Niestety, oglądanie wywiadów prowadzonych przez Olejnik, prowadzi do wniosku, że wiedzę ona ma kiepściutką, ale pokrywa to agresją, a czasem wręcz chamstwem wobec rozmówców. Osobiście nie jestem w stanie jej oglądać, bo widzę osobę o małej dość wiedzy na tematy, na które odpytuje rozmówców, ciągle przerywającą im wypowiedzi, bo show w jej wykonaniu musi być nakierunkowany na nią, a nie na rozmówcę, któremu przeważnie nie pozwala zakończyc żadnego zdania i żadnej myśli.

I też jestem zdania, że na pomysł zapytania Biedronia o Konwent Seniorów to nie ona wpadła. Zapewne gdyby zapytała o to "bardziej doświadczonych posłów" innych "poważnych" partii, to tez spora ich część by nie miała pojęcia, o czym ona do nich rozmawia. I podejrzewam, że gdyby panią Olejnik nagle na wizji zapytać, co to jest Zgromadzenie Narodowe, to też by mogła nie wiedzieć, choć "dziennikarką polityczną" jest "od zawsze".

Natomiast Biedroń się ośmieszył, bo zamiast uczciwie powiedzieć, ze nie wie, ale się dowie, robił z siebie armatę, mówiąc że oczywiście wie. Będzie miał chłopak nauczkę na przyszłość, a na razie zapewne pani Olejnik będzie miała grono "przekonanych zwolenników" wśród środowisk LGBT za robienie z Biedronia idioty na wiizji. Solidarność tych środowisk jest spora, więc raczej w dalszej "karierze", obawiam się, to jej nie pomoże. W kolejce do zajęcia jej miejsca już czekają mniej nabotoksowane divy, z których równie łatwo jak z niej bedzie można zrobić "wybitną damę polskiej publicystyki" ;-)
    • iwano19 Senior Biedroń i inni 22.10.11, 18:58
      Tak tragicznie,że aż śmiesznie..
    • joguar PPPP, czyli Pozorny Paradoks Pana Palikota 22.10.11, 19:04
      W wielu wypowiedziach co i rusz pojawia się zarzut hipokryzji i niekonsekwencji w postępowaniu pana Palikota, który poprzednie ślubowanie okrasił odniesieniem do Boga a teraz głosi poglądy antykościelne.

Proponuję (nie twierdzę, że się pod tym podpisuję) następującą możliwą interpretację tego paradoksu, która czynić go może paradoksem pozornym. Po pierwsze, dla wielu osób Bóg to jedno a kościół (instytucja i jej "urzędnicy" ) to drugie. Wiara i miłość do Boga nie musi iść w parze z poparciem kościoła.

Po drugie, można by poczytać za wielką zaletę pana Palikota, że oddziela SWOJE prywatne praktyki religijne od poglądu na sprawy państwowe. Składa więc SWOJE własne osobiste ślubowanie poselskie z odwołaniem do Boga - lecz mimo tego uważa, że budynek parlamentu Rzeczpospolitej Polskiej, kraju obywateli wielu wyznań a także bezwyznaniowców, powinien być wolny od symboli religijnych. W pewnym sensie więc "poświęca" symbole własnej religii na ekumenicznym ołtarzu szacunku dla innych religii i ich wyznawców.
      • asperamanka Re: PPPP, czyli Pozorny Paradoks Pana Palikota 23.10.11, 07:47
        "Gazeta" chyba nie do końca jeszcze ustaliła, jakie stanowisko zająć wobec Palikota. Teza, że Palikot "instrumentalizuje krzyż" lepiej, niż przeciwna opcja w minionym roku na Krakowskim Przedmieściu, to niezła manipulacja, albo niezrozumienie słowa "instrumentalizacja". Palikot po prostu mówi, że trzeba go usunąć z sali plenarnych obrad Sejmu? Gdzie tu instrumentalizacja? On krzyżem nie walczy; to tzw. "dyżurni katolicy" i część episkopatu z krzyża uczynili znak zawłaszczenia terytorium, jak kot z obsikiwania.
    • ksylamit Chamska wrzutka i manipulacja Szackiego 22.10.11, 19:22
      Palikot nie proponuje żadnej "wrzutki" - te są specjalnością PO, patrz ostatni numer Rockiego.
      On zwyczajnie zapowiada projekt ustawy, nic nie utajnia i nie "wrzuca" w ostatnim momencie, w przeciwieństwie do rządu i parlamentarzystów Platformy.
      Pan Szacki stosuje wyjątkowo chamski trik, prosto z arsenału Faktu, Gazety Polskiej czy Naszego Dziennika. Powinien już chyba zmienić miejsce pracy, brukowcowy styl, jak widać, opanował perfekcyjnie.
    • minstrel515 Palikot populistą nie jest 22.10.11, 19:47
      ale populizmem się posługuje wzorcowo!
      Populistą nie jest z przekonania, lecz z wyboru. Jutro może przekształcić się w socjaldemokratę, pojutrze w centrystę, a jak trzeba to i w endeka.
      • antobojar cicho! minstrel 515 przekształcił się w huragan..! 22.10.11, 21:20
        lol..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
        "Relativity applies to physics, not ethics"
        Albert Einstein
        • minstrel515 Re: cicho! minstrel 515 przekształcił się w hurag 22.10.11, 21:34

antobojar napisał:

> lol..
          >
          >
          > "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
          > "Relativity applies to physics, not ethics"
          > Albert Einstein

Jeszczo nie wieczier. Spokojno!
      • antropoid Re: Palikot populistą nie jest 23.10.11, 21:27
        minstrel515 napisał:

> Palikot populistą nie jest ale populizmem się posługuje wzorcowo!

Tylko, że w tym akurat przypadku określenie - populizm brzmi trochę dziwnie.
        Postulat usunięcia krzyża z sali obrad Sejmu i ograniczenia wpływu kleru na politykę państwa populizmem w Polsce, gdzie ponoć 90% obywateli to katolicy??? Coś tu nie tak...
        • minstrel515 Re: Palikot populistą nie jest 23.10.11, 22:18
          "ponoć 90%". To jest to. Podziwiam Janusza Palikota za całokształt, ale nie głosowałem na niego.
          Wyczuwa trendy.
    • trajkotek Senior Biedroń Gej 22.10.11, 21:23

nie należy o tym zapominać, że on jest posłem, bo jest GEJEM - to jego zasadniczy walor, nie to, że jest politologiem (politologiem jest, jak widać marnym) ale GEJEM wyśmienitym, wzorcowym wręcz - tak właśnie zawsze wyobrażałem sobie GEJA

taniec godowy
      • asperamanka Re: Senior Biedroń Gej 23.10.11, 08:17
        On został posłem nie dlatego, że jest wzorcowym gejem, choć z tego względu trochę głosów pewnie też dostał. Został posłem, bo miał jedynkę na liście Palikota, i większość jego wyborców głosowała w pierwszej kolejności na listę; pewnie nawet niejeden nie wiedział, że Biedroń jest gejem, mimo całej jego aktywności publicznej w zakresie LGBT.
      • koloratura1 Tylko sobie wyobrażałeś? 23.10.11, 10:17
        trajkotek napisał:

> nie należy o tym zapominać, że on jest posłem, bo jest GEJEM - to jego zasadniczy
        > walor, nie to, że jest politologiem (politologiem jest, jak widać marnym) ale GEJEM
        > wyśmienitym, wzorcowym wręcz
        (podkreśl. moje) - tak właśnie zawsze wyobrażałem sobie GEJA

Pewien jesteś, że, hmm..., nie miałeś z nim przyjemności...?
    • paseo Senior Biedroń i inni 23.10.11, 11:04
      a gdzie klu,gdzie jakis wniosek ??? Nic,tylko bicie piany i to odgrzewanej
    • helguera po co niby Biedron małby wiedzieć 23.10.11, 11:26
      co to Konwent Seniorów/?.Przecież jemu i jego kolesiom z ruchu oszoloma do niczego nie jest to potrzebne.Tak samo jak nie jest im potrzebna wiedza o gospodarce czy spoleczenstwie.Oni w Sejmie są tylko po to by walczyc z Kosciołem,przy okazji ugrac coś dla dewiantow,co tez wpisuje sie w walke z kosciołem.To przeciez głownie za to gazeta i inne lewackie media zarowno przed wyborami jak i teraz paliknotow popieraja.Dzień w dzień cos o Palikocie na łamach gazety.Niedawny pupil gazety miller przez to ze powiedzial o oszolomie prawde jest teraz przez gazete krytykowany i osmieszany.Gazeta liczyla że jak kalisz bedzie nr.1 w SLD to ożeni swą partie z paliknotami ,a tu wstretny Miller......
      • antropoid Re: po co niby Biedron małby wiedzieć 23.10.11, 21:19
        helguera napisał:

> co to Konwent Seniorów/?.Przecież jemu i jego kolesiom z ruchu oszoloma do nicz
        > ego nie jest to potrzebne.Tak samo jak nie jest im potrzebna wiedza o
        > gospodarce czy spoleczenstwie

Ty nie kumasz większości artykułów, które czytasz, a mimo to rzucasz się do ich gorącego komentowania, w czym więc jesteś lepszy?
        Poza tym jaką to niby PiSiorku wiedzę o gospodarce posiada twój idol, który nawet jednej kadencji nie umiał rządzić (i to wczasach przedkryzysowych) i co przegra kolejne wybory, to pieprzy coś o tym, że Polacy na pewno chcą zmian, oraz jego u władzy, a także ośmiesza się głupimi tekstami, np. o przerabianiu W-wy w Budapeszt - to gdzie tu wiedza o społeczeństwie własnego kraju?
    • dmbldr Wolę polskie tłumaczenie. "I Herkules 23.10.11, 11:28
      dupa kiedy ludzi kupa".
      A co do prezesa, to zapowiada właśnie kolejną porażkę PiS bo w następnych wyborach znowu będą media nieprzychylne i zbyt przychylne. I celny spot Platformy pewnie się trafi, sondaże wewnętrzne PiS tradycyjnie będą głosić zwycięstwo itd.
      Kaczyński to taki bardziej Yeti niż Herkules. Twierdził, że wygrana jest możliwa ale trzeba to porównać do wysiłku wspięcia się na Mount Everest bez maski tlenowej. Podobno się w tych tajemniczych sondażach wspinał ale nikt tego nie widział na własne oczy, podobnie jak Człowieka Śniegu.

• 4dagome1 Re: Senior Biedroń i inni 23.10.11, 13:28
      Jestem faszystą bo proponuje ci golonkę z piwem .
      • 4dagome1 Re: Senior Biedroń i inni 23.10.11, 13:29
        4dagome1 napisał:

> Jestem faszystą bo proponuje ci golonkę z piwem .>>>>>>>>>>>to do antybojara czy jakoś tak
    • realizmforte Senior Biedroń i inni 23.10.11, 14:56
      Biedroń dostał sie do sejmu tylko dlatego, że jest gejem , ?? Oczywiście, że nie, to odważny człowiek, potrafi być szczerze sobą, bez hipokryzji, manipulacji, to i potrafi być taki względem reszty świata.
      Ilu ludzi dostało się do Sejmu dzięki temu, że nie ujawniło swojego gejostwa ?? Wiem przynajmniej o dwóch, kipią zakłamaniem, czy może to kogoś dziwić ??
    • gunga.din Senior Biedroń i inni 23.10.11, 15:09
      Tak inteligentny (jak wolno domniemać z urodzenia) młody człowiek musi sobie zdawać sprawę, że zbliża się do opartej na insynuacjach retorki Kaczora, kiedy pisze o Millerze:
      "O G R A W S Z Y Ryszarda Kalisza, został szefem klubu SLD. Posiłek ów stał się od razu pożywką dla spekulacji o koalicji, zwłaszcza że negocjacje z PSL zwolniły jak grecka gospodarka"... A także sugeruje nieuczciwość rządowym koalicjantom, przyrównując je do oszustw rządu greckiego (jego łgarstw wobec UE), które stoją za zwolnieniem (upadkiem) greckiej gospodarki.
      Zważywszy ww. względy miałem nadzieję, że Pana wkładem do twórczości dziennikarskiej będzie analityczny i precyzyjny język (socjologa bardziej nim dysponuje niż psychologia, choć dla unaukowienia psycholodzy zaczęli nawet posługiwać się wektorami). A Pan Millerowi sugeruje machloje (bo taki wydźwięk ma słowo: ograwszy), zaś koalicji rządowej nieuczciwość, choć w sprawie "wiczych oczu, popich gardeł" nie kruszyłbym kopii ...
      Co do Palikota - w tej sprawie (jedynej) zgadzam się z Millerem - że po Palikmiocie zostanie jeno czarna dziura...
      nie zgadzam natomiast z Urbanem ni tym socjologiem, co (u Żakowskiego w TVP) prorokował, że z nastaniem Kaczyńskich rządy staną się bardziej moralne (ten od prognoz społecznych, co jest dumny, że nie miał ojca, który by go tłamisił i mu coś kazał (to zarzut typowo feminiztyczny)
    • helguera antropoid Ty 23.10.11, 21:30
      paliknotku jeden,ja pisze o Biedroniu i jego kolesiach nie o kaczorze i o tym czy sie on zna czy nie na gospodarce,guzik mnie to obchodzi.Komentując mój post pokazujesz zenie potrafisz czytac,a wyczuwajac pisiora[w twoim mniemaniu]dostajesz kociej mordki pisząc o wyimagowanych w Twej chorej głowce rzeczach o ktorych ani ja ani artykul nie wspomina.Ty to chyba jasnowidz jestes

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka