Dodaj do ulubionych

Popiersie bez zgody

• inzela Popiersie bez zgody 27.10.11, 16:41
      Sępy i kruki, nawet zmarłych nie szanują, gorzej jak pogaństwo. We Włoszech stoja do dzisiaj pomniki Mussoliniego, nikt nie burzy i nie pluje, Kaczyński może nie był dla wszystkich wzorem Prezydenta, ale BYŁ PREZYDENTEM, był uczciwym człowiekiem zginął pełniąc służbę państwową, w Polacy depczą Go nawet po śmierci. Kto zasiał to ziarno nienawiści, które teraz tak obfite plony daje? Gazeta Wyborcza w całym składzie, TVN24 w całym składzie i pojedyncze sępy i psy gończe, nie będę nazwisk wymieniać, ale mam nadzieję że kiedyś nie spotka ich taki los.
      • echfranka Re: Popiersie bez zgody 27.10.11, 17:17
        Pytasz kto zasiał nienawiść ,otóż PIS i wdowy Smoleńskie .Te wieczne rządania ,ten terroryzm pod pałacem,te oskarżenia o spisek,mord,tą sztuczną mgłę i magnesy o helu nie wspomnę.Jeżeli ktoś przez ponad rok terroryzuje ludzi i zmusza ich do żałoby to się nie dziw ,że ludzie są źli i zaczynają nienawidzić.To nie był mój prezydent nigdy na niego nie głosowałam,bo nie miałam do niego i jego brata zaufania.Nie był też moim prezydentem ,bo musiałam się wstydzić będąc za granicą.Nie był też ,bo był prezydentem PIS i wykonywał to co mu brat kazał.Gdyby nie chciał na siłę wylądować we mgle ludzie by żyli.To on do ostatniej sekundy czekał ,że mgła zniknie.Mogli odlecieć na inne lotnisko ,ale uroczystość w Katyniu była ważniejsza od życia 95 osób.Na Wawelu leży prezydent ,więc nie narzekaj idź i zapal mu świeczkę .
      • lewy_andy Re: Popiersie - na cmentarzu 27.10.11, 17:20
        -zginął pełniąc służbę państwową - kłamstwo ! - od kiedy to wycieczka na pielgrzymkę mającą rozpocząć kampanię wyborczą jest służbą państwową????? to prywata !

- Kto zasiał to ziarno nienawiści, które teraz tak obfite plony daje? - GW, TVN24?? - kłamstwo ! - zrobił to i robi nadal - Jarosław Kaczyński osobiście. To widać i słychać !

Zmarłych szanować to jedno - a pomniki stawiać to drugie - jaki związek???

Sam fakt, że pomysłodawcy kryją się ze swoimi zamiarami, świadczy tylko o tym, iż mają świadomość powszechnej niechęci do stawiania pomników osobom, które niczym się nie zasłużyły dla Państwa Polskiego
      • stivi47 Re: Popiersie bez zgody 27.10.11, 18:04
        On byl Polskim Prezydentem wariatem zamordowal tylu niewinych Polakow kazal landowac pod grozba to byl wariat taki jak jego ten Blizniak to sa Kaczodupy polskie wariackie
    • zapora10 Popiersie bez zgody 27.10.11, 17:18
      Tylko patrzeć jak któregoś dnia mieszkańcy Wołomina obudzą się w Kaczyngradzie.. a co na to "partnerskie" miasto Pruszków..?
    • oghana7 Popiersie bez zgody 27.10.11, 17:30
      popiersie dla najgorszego prezydenta kraju ,jaki sie nam zdarzyl ??? dla SPIEPRZAJ DZIADU? to sie nadaje do programow satyrycznych i jako bezprawne do sadu!
    • shoshke Re: Popiersie bez zgody 27.10.11, 17:58
      W takim razie proponuję postawić osobne pomniki pozotałym 95-ciu osobom, które zginęły w katastrofie smoleńskiej podczas pełnienia obowiązków służbowych.
    • marek-lipski Lech Kaczynski pozbawil Polakow praw obywatelskich 27.10.11, 17:59
      i za to ten polityk ma otrzymac pomnik,od polskich obywateli?????!!!
      Pozbawianie praw obywatelskich To nie jest skandal to jest przestepstwo.Slowa respektu dla rodziny panstwa Kaczynskich ale jako wasz wrog plityczny mam prawo przeciw waszym dyktatorskim metodom protestowac.

Bylem i jestem wrogem Solidarnosci,lacznie z Walesa,gdyz wiem doskonale ze to Rosjanie
      z kadra polityczna PRL(to wykszalcona i nie tylko w Moskwie) doslownie "pomogli"w zmianach.Po sygnalach z CCCP ale i z Europy zachodniej w ktorej narastaly niepokojace sytuacje,doszlo nie tylko do 1980 roku ale do 89 jak w calym bloku wschodnim,po tym jak miliardy $ przeslane zostaly aby otrzymac gwarancje na zmiany.

16 marca 2008 roku prezydent Polski Lech Kaczyński stwierdził, że ograniczenie ochrony Karty Praw Podstawowych dla polskich obywateli to rozwiązanie, które będzie najlepsze dla narodu,
      pl.wikipedia.org/wiki/Karta_Praw_Podstawowych
      • goracy-list Re: Lech Kaczynski pozbawil Polakow praw obywatel 27.10.11, 20:11
        "Rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż polscy obywatele nie będą podlegać ochronie zagwarantowanej w Karcie Praw Podstawowych tak jak obywatele pozostałych krajów członkowskich Unii Europejskiej (z wyjątkiem Wielkiej Brytanii i Czech). Decyzje przedstawiciel rządu uzasadnił: Chodzi np. o to, żeby zapobiec jakimkolwiek interpretacjom prawa przez Europejski Trybunał Praw Człowieka, które doprowadziłyby do zmiany definicji rodziny i przymuszały państwo polskie do uznawania małżeństw homoseksualnych."

Ten Facet byl zdrowo stukniety!
    • stivi47 Popiersie bez zgody 27.10.11, 18:01
      Polska ma teraz wrescie swojego Stalina ,posangi nazwy ulic ,Parkow i skwerow benda wyrastac jak grzyby po deszczu wszendzie benda stawiac popiersie Polskiego Stalina to Glowa to Kaczadupa to Kacze lapy to Zgnile JAJA najwarzniejsze ze polski Stalin bendzie w karzdym zakontku polski a polacy coraz biedniejsi bo to kosztuje , niech kosztuje co chce ale my Partia PISU chcemy miec popiersie naszego Stalina to robimy dla naszego wrescie Polskiego STALINA
    • marek-lipski PiS obraza Polakow.16 marca 2008 r.L.Kaczynski 27.10.11, 18:03
      wykorzystal swoja wladze aby zlikwidowac prawa Polakow w EU.Prosze o tym nie zapominac:
      pl.wikipedia.org/wiki/Karta_Praw_Podstawowych
    • zdybka Popiersie bez zgody 27.10.11, 18:48
      Prymitywizm przemawia przez Pis ,malo kto lubial Lecha, ale przez te ciagle
      wmawianie nam jaki to on byl "najlepszym Prezydentem" robia sie smieszni.
      Lechu byl i zostanie w naszej pamieci jako nieudacznik......kropka.
    • podhajce Re: Popiersie bez zgody 27.10.11, 19:27
      Można Mu i lampkę zapalić i tulipana położyć,na Wawelu lub na Powązkach,gdzie Prezes wystawił Lechowi grób symboliczny. I WYSTARCZY!!
      • zdybka Re: Popiersie bez zgody 27.10.11, 19:48
        podhajce napisała:

> Można Mu i lampkę zapalić i tulipana położyć,na Wawelu lub na Powązkach,gdzie P
        > rezes wystawił Lechowi grób symboliczny. I WYSTARCZY!!

Po Jarkowym cyrku jaki odstawia, czka mi sie juz, na sama mysl o Lechu.

• nerwus0 @ zdybka 27.10.11, 20:17
          Sorry, forumowicze. To odpowiedź dla "zdybki" na temat na innym wątku.

Faktycznie, ciut daleko. Myślałem też o Polsce. Z kolei nie wiem z jakich regionów
          jesteście. Ja jestem z Piekar Sląskich.
          • zdybka Re: @ zdybka 27.10.11, 20:45
            Hi,
            ja jestem z Gliwic ,ciesze sie na twoja propozycje.
            Mam nadzieje ,ze pomysl wypali.
            Pzdr.E
            • nerwus0 Re: @ zdybka 27.10.11, 22:32
              Jesze tylko niech śmieszek poda skąd jest i można zacząć coś działać.
              Zschynchronizujemy nasze wyjazdy do Polski i doprowadzimy do spotkania.
              • zdybka Re: @ zdybka 27.10.11, 22:43
                A tak przy okazji spotkanie, podrzuce wam grzybkow ze Schwarzwaldu.
                • nerwus0 Re: @ zdybka 27.10.11, 22:56
                  Zgoda, byleby to nie były rydze.
                  • zdybka Re: @ zdybka 27.10.11, 23:14
                    W zasadzie miala bys to niespodzianka, ale zdradze sie .
                    Przywioze Prawdziwkowe Kozaki ,ktorzy zatancza nam
                    taniec Szatana .Masz jakies zyczenie, bo u nas no,
                    moze nie jak co roku, ale bylo troche tego.
                    • nerwus0 Re: @ zdybka 27.10.11, 23:19
                      Każdy, byle nie rydzyk.
                      • zdybka Re: @ zdybka 27.10.11, 23:34
                        Wszystko na twoje zyczenie.
                        • zdybka Re: @ zdybka 27.10.11, 23:35
                          A moze Smieszek zechce Rydzoli ?
                          • nerwus0 Re: @ zdybka 27.10.11, 23:43
                            Raczej nie, sądzę. Spadam, moje śliczne czarne oczęta już podklejam
                            plastrem, a i plaster nie umie podtrzymać.
                            Dobranoc. Miłych snów. Korolowych.
                            • nerwus0 Re: @ zdybka 27.10.11, 23:48
                              Jeszcze dowcip na dobranoc.
                              Kolega do kolegi:
                              - Ja zawsze mam ostatnie zadanie, kiedy kłócimy się z żoną.
                              - A jak ono brzmi?
                              - Kup sobie to futro z norek.
              • prezes_na_dopalaczach Re: @ zdybka 28.10.11, 19:28
                nerwus0 napisał:

> Jesze tylko niech śmieszek poda skąd jest i można zacząć coś działać.
                > Zschynchronizujemy nasze wyjazdy do Polski i doprowadzimy do spotkania.
                $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
                Ja z Katowic, czyli jestesmy t.zw. "zakamuflowana opcja niemiecka", ktora pokazala prezesowi, nie tak dawno temu, srodkowy palec.
    • 1patti5 Popiersie bez zgody 27.10.11, 19:49
      I to ma byc pomnik? Przeciez to jakis potworny koszmarek! Ale coz : jaki prezydent - taki pomnik!
    • makrama1 Popiersie bez zgody 27.10.11, 20:00
      Popiersiu (...) zabrakło miejsca na jego umieszczenie w kilku świątyniach warszawskich, bo jak dotychczas o lokalizacji w samym mieście Warszawa nawet nie należy marzyć, chyba że po zmianie władzy''.

- Księża odpowiadali, że jeszcze na to za wcześnie - mówi Walczak. - Nie będę zdradzał, które to kościoły, bo może jeszcze do nich wrócimy z naszą rzeźbą.

Opowieść o Lechu Tułaczu
    • antropoid PiSuary nie mają w zwyczaju się pytać. 27.10.11, 20:07
      Jak za pieniądze podatnika robili sobie szczekaczkę z publicznych mediów, to też się nikogo o zdanie nie pytali.
      Mają za to w zwyczaju głośno domagać się, by ich pytano o zgodę na wszystko.
    • czesio48 Niszczyli 27.10.11, 20:53
      go za życia, poniżją posmierci, skąd się wzieło tyle podłych ludzi
      • antropoid Re: Niszczyli 27.10.11, 21:02
        Kto go niszczył za życia?
        Bo oprócz brata, któremu służył za tarczę i chłopca na posyłki, jakoś pustawo...
      • oghana7 Re: Niszczyli 28.10.11, 23:18
        bo sam sie osmieszal na kazdym kroku i te wystepy w brukseli -musielismy sie wstydzic za takiego prezydenta za granicami .poza tym pogardzal ludzmi -ta malpa w czerwonym ,spieprzaj dziadu ,jakas kobieta w brukseli zacpana -zadnej kinderstuby -jak u jarka .
    • oka-ba Re: Popiersie bez zgody 27.10.11, 21:40
      Odlać tyle popiersiów by każdy mógł sobie postawić w pokoju
      • nerwus0 Re: Popiersie bez zgody 27.10.11, 21:45
        Nie w tym stuleciu.
      • zdybka Re: Popiersie bez zgody 27.10.11, 22:01
        oka-ba napisała:

> Odlać tyle popiersiów by każdy mógł sobie postawić w pokoju

Policzymy sie z toba ,jak Pisiory odgapia twoj pomysl.
    • mt7 popiersie w każdej zagrodzie, na każdym placu 27.10.11, 22:10
      i przed każdym kosciołem. :)
    • nerwus0 A czy można...... 27.10.11, 22:16
      u pana artysty zamówić rzeczony obiekt w damskiej marynarce?
      • zdybka Re: A czy można...... 27.10.11, 22:32
        A ja chce popiersie Jarkowe ,z napisem "Onkel Adi"
        • nerwus0 Re: A czy można...... 27.10.11, 22:40
          Akurat to jest Lechowe w damskim kostiumie.
          Niech sobie radni tego Pacanowa dzadzą spokój z tym
          pomnikiem bo tylko narobią obciachu z prezydentem
          w damskim wdzianku.
          • nerwus0 Re: A czy można...... 27.10.11, 22:41
            Nieźle nawalony musiał być ten artysta kiedy tworzył to, to.
            • zdybka Re: A czy można...... 27.10.11, 22:46
              Psikusa zrobil Pisowi z Lecha zrobil PEDZIA ?
              • nerwus0 Re: A czy można...... 27.10.11, 23:13
                Transwestytę.
                A´propos mam tu w pobliżu knajpkę transwestytów. Raz nawet tam byłem.
                Dawali występ artystyczny.
                Było całkiem fajnie. Po występie tych pań/panów zmieniłem zdanie
                o tych ludziach. To najzwyklejsi ludzie. Nie było nachalności.
                Czyści, inteligentni ludzie. Jedyny ich problem to osobowość.
                Neizbadane są prawa natury i dlatego nie wolno nam ich
                oceniać. Rozmawiałem z jednym z nich. Miał żal, że inni nie chcą
                ich zrozumieć. Czuł się jak trędowaty.
                Coś jak Stefania Rudecka z "Trędowatej".
                • zdybka Re: A czy można...... 27.10.11, 23:30
                  Nie mi oceniac ,chca byc tacy ,ich srawa .Na dyskotece przyczepila sie do mnie
                  lesbijka i po krotkiej wymianie grzecznych zdan ,byla nadal (upierdliwa)
                  Dalam kobiecie ????? w gebe to i tak byla dalej upierdliwa ,wiec mysle, ze oni to,
                  tak jak z nami,tylko w kwesti dobry czy zly.
                  • nerwus0 Re: A czy można...... 27.10.11, 23:34
                    To temat rzeka. Na dziś gaszę laptopa i w bety. Rano wyjeżdżam do Concordii.
                    Dobrej Nocy.
    • ryszard-2 Popiersie bez zgody 27.10.11, 22:29
      Czy przypadkiem radni Wołomina i spółka nie szykowali się do nocnej odsłony pomnika?Podobno chcieli postawić go na prywatnej działce i użyć popiersia bez zgody twórcy .Swoją drogą czy decydowanie o postawieniu pomnika nie powinno być w gestii Ministerstwa Kultury ? Czy pomniki może stawiać samorząd? Czy to działanie nie przypomina pochopnego pochówku na Wawelu?Sposób ten uwłacza powadze urzędu Prezydenta RP jak tez pamięci Lecha Kaczyńskiego.
    • drmuras Re: Popiersie bez zgody 27.10.11, 22:43
      Za to można łamiąc prawo blokować legalny marsz niepodległości. W tym wypadku prawo nie obowiązuje w myśl tzw wyższych celów- Blumsztajn ci to objaśni
    • jurek4491 Popiersie bez zgody 27.10.11, 23:52
      Gdyby " najważniejszy pasażer ", kiedy nie było możliwości bezpiecznego lądowania podjął DECYZJĘ odchodzimy wszyscy żyli by do dzisiaj. Ze stenogramów " Wyszła mgła ", " No to mamy problem ", po jakimś czasie " Prezydent jeszcze nie podjął decyzji co w takiej sytuacji robić dalej ", dalej czytamy " Ile jeszcze będziemy czekali aż podejmie jakąś decyzję ", koniec cytatów. Są to niezbite dowody na to co i kto doprowadził do tej tragedii , nawet najlepsza prawniczka w Europie Środkowo - Wschodniej Klempa powiedziałaby ( wszystko układa się nam w logiczny ciąg zdarzeń że o locie tego samolotu nie decydował kapitan statku powietrznego tylko albo Zwierzchnik Sił Zbrojnych albo Prezydent ). Nie mógł podjąć samodzielnie decyzji bo był ubezwłasnowolniony i musiał zadzwonić do brata po wytyczne , no i stało się. Proszę sobie sprawdzić w dostępnych dokumentach ile upłynęło czasu od momentu " Wyszła mgła " do momentu katastrofy ,można było spokojnie odlecieć na lotnisko zapasowe nie raz ale kilka razy. Yarkacz twierdzi że gaworzyli sobie o mamusi i trwało to tylko 25 sek. tyle właśnie czasu potrzeba żeby przekazać informację np. ( Lech nie pękaj robią cię w balona pogoda jest piękna ). Kochający synkowie o mamusi to mogą rozmawiać godzinami a nie taką chwilę,coś musi być na rzeczy bo przed wyborami gdy rozeszła się wieść że będzie puszczona rozmowa Kaczyński- Kaczyński całe PiSdzielstwo podniosło wrzask że to fałszywka a jeszcze nic nie zostało ujawnione. Piloci byli poddani ogromnej presji żeby jakoś wylądować bo to miała być pokazówka żeby Tuskowe zobaczyli jak obchodzą obchody Prawdziwi Patrioci i Prawdziwi Polacy a Prezydent musiał zdążyć na mszę ,nie zdążył a wysłał go tam główny strateg PiSu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka