Dodaj do ulubionych

Jak ich zatrzymać?

• tysprag Jak ich zatrzymać???????? Ale o co chodzi.......?? 12.11.11, 13:47
      Mam nadzieję Panie Blumsztajn, że Pana nie rozumiem. O jakich metodach, środkach Pan prowadzi rozważania a propos "zatrzymania" ludzi z marszu niepodległości? Chyba nie o KBW, Smierszu z lat 1945-1947? A może o ORMO z 1968 roku? Jest Pan Prowodyrem nakręcania nienawiści, nie widzi Pan tego czy tylko niechce Pan widzieć?
      • trajkotek Re: Jak ich zatrzymać???????? Ale o co chodzi.... 12.11.11, 13:59
        rok temu radziłem Blumsztajnowi, co ma zrobić - skutki widzieliśmy wczoraj:
        duchowy papcio tęczowej swastyki
    • komercjuszek Czegoś nie rozumiem :-o ZOMO było brzydkie 12.11.11, 13:54
      bo biło rzucających w nich kamieniami demonstrantów, a teraz policja jest dobra, bo bije rzucających w nią kamieniami demonstrantów?
      To jak, rzucać kamienie w kierunku organów porządkowych to dobrze czy źle? Bo ja teraz już nie wiem...
    • toporowa kto zaprosił niemieckie bojówki? oto pytanie 12.11.11, 14:02
      Rozglądanie się Blumsztajna za siłą fizyczną przy pomocy której można by zatrzymać legalny pochód świadczy najlepiej o politycznych korzeniach tego aktywisty.
      Ponieważ jednak stratą czasu byłoby zajmowanie się bolszewickimi konceptami Blumsztajna, zadam inne pytania, dotyczące bezpieczeństwa Polski.
      Jeśli bowiem prawdą jest to, co czytam w gazetach, że uzbrojeni w pałki niemieccy bojówkarze wjechali autobusami na ziemie polskie i nie zatrzymywani przez nikogo wkroczyli do akcji na ulicach stolicy, to znaczy, że Polska nie jest chroniona. To wygląda jak jakiś czarny sen przypominający ponure czasy saskie gdy po ziemiach polskich hulały jak po swoim rozmaite uzbrojone bandy i wojska. Trudno obecność niemieckich bojówek, uzbrojonych, póki co, w pałki, panoszących się po ulicach Warszawy traktować jako zwykły epizod chuligański. Więc trzeba żądać odpowiedzi na pytania:
      Kto ponosi odpowiedzialność za zaproszenie niemieckich bojówkarzy do Warszawy?
      Czy ktoś, kto zaprosił niemieckich bojówkarzy do Polski został już zidentyfikowany przez służby odpowiadające za ochronę państwa?
      Czy wspomniane służby wiedziały o przygotowanym desancie na Warszawę niemieckich bojówkarzy?
      A jeśli tak, to dlaczego bojówki nie zostały spacyfikowane zanim "rozwinęły swe szyki" na ulicach miasta?
      Kto z ramienia wspomnianych instytucji ponosi odpowiedzialność za dopuszczenie niemieckich bojówkarzy do akcji na ulicach Warszawy?

O tym, jak surowo traktowani bywają cudzoziemcy podejrzani o możliwość wywołania zamieszek na terenie innych państw, świadczy epizod o jakim czytałam w związku z wyjazdem kibiców Wisły na mecz ich drużyny do holenderskiego Enschede. Wszyscy oni posiadali ważne bilety na mecz, sprawdzone dowody osobiste, istniały imienne wykazy uczestników wyjazdu, a jednak holenderska policja nie tylko nie wpuściła ich do miasta, ale nawet nie wpuściła ich na stadion, trzymając tych ludzi na podmiejskim parkingu, otoczonych przez kordony policyjne z psami.
      Na wszelki wypadek, dla bezpieczeństwa mieszkańców Enschede. Bez konkretnych, uzasadnionych poszlak.
      Zatem troska Blumsztajna o to, jak zatrzymać legalny pochód wygląda dość głupkowato w obliczu zasadniczego problemu: dlaczego Polska nie jest należycie chroniona przed infiltracją obcych bojówek i agentów?
      • trajkotek o to Blumsztajna głowa nie boli 12.11.11, 14:13
        "Zgromadzenie Kolorowej Niepodległej dzięki zdecydowanej i sprawnej akcji policji odniosło symboliczny sukces - obroniło Marszałkowską. I w dodatku blokujący wyszli z tego żywi."
        ... cynizm, ON nie szuka odpowiedzi na pytanie, zna ją ...
        rok temu komentowałem jego "zatroskanie" i ... wykrakałem, niestety!
        Ojciec Seweryn (GW)
      • krytek-7 Bojowkarze Polscy na wyjezdzie. 12.11.11, 18:25
        toporowa napisał
        O tym, jak surowo traktowani bywają cudzoziemcy podejrzani o możliwość wywołani
        > a zamieszek na terenie innych państw, świadczy epizod o jakim czytałam w związk
        > u z wyjazdem kibiców Wisły na mecz ich drużyny do holenderskiego Enschede. Wszy
        > scy oni posiadali ważne bilety na mecz, sprawdzone dowody osobiste, istniały im
        > ienne wykazy uczestników wyjazdu, a jednak holenderska policja nie tylko nie wp
        > uściła ich do miasta, ale nawet nie wpuściła ich na stadion, trzymając tych lud
        > zi na podmiejskim parkingu, otoczonych przez kordony policyjne z psami.
        > Na wszelki wypadek, dla bezpieczeństwa mieszkańców Enschede. Bez konkretnych, u
        > zasadnionych poszlak.
        To powyzej jest przyklad,jak sie cos slyszalo,ale sie nic nie wie.
        Niestety nie tylko poszlaki ale i dowody.
        Grupa podobnych niewinnych kibicow "Wisly Krakow" pojechala sobie na mecz z Schalke-04
        w Gelsenkirchen.Przed meczem dla kurazu,obrabowali stoisko alkoholowe,tak,ze obsluga
        sklepu musiala wezwac policje.Po zrewidowaniu autokaru znaleziono caly arsenal;siekier,
        kastetow,nog stolowych zwyklych i ponabijanych gwozdziami.
        Cala "wycieczka"zostala odstawiona pod eskorta policji do granicy.
        Bylo o tym glosno w zachodniej prasie i TV.
        Zgroza wialo od samego ogladania.Dla polskich srodkow tzw.masowego przykazu temat
        chyba byl malo istotny bo bylo ciuchutko i to mogla byc tylko prowokacja,bo milosciwie
        premierowal...
        Enschede lezy w poblizu granicy niemieckiej.I czy policja holenderska nie miala dostatecznych
        powodow do obaw?
        Holandia jest cywilizowanym krajem,ale od czasow,gdy przestala byc potega kolonialna
        chyba zapomniala jak sie obchodzi z prymitywnymi dzikusami.
        Niestety.To jest polska wersja demokracji na warunkach Kalego.

• toporowa Re: Bojowkarze Polscy na wyjezdzie. 12.11.11, 19:39
          Dziękuję ci drogi krytku za wyjaśnienia.
          O to właśnie chodzi, aby w niektórych rzeczach brać przykład z, jak piszesz, cywilizowanych krajów, w tym przypadku z Holandii i Niemiec.
          Tak więc uważasz, że niemieckie bojówki, zaraz po wjeździe na terytorium naszego kraju powinny zostać zgrupowane na jakimś parkingu, otoczone policją z psami i trzymane tam tak długo, aż poproszą one grzecznie o możliwość powrotu na niemiecką ziemię.
          Wolałabym jakiś mniej brutalny pomysł na usunięcie niemieckich bojówek z polskiej ziemi, ale zasadniczo zgadzam się z tobą, że naśladowanie holenderskiej i niemieckiej pryncypialności byłoby w tego rodzaju przypadkach uzasadnione.
          • krytek-7 Re: Bojowkarze Polscy na wyjezdzie. 12.11.11, 20:14
            Autor: toporowa 12.11.11, 19:39
            Bardzo dziekuje.Wreszcie jakis cywilizowany forumowicz.
            Niestety dyskusje maja poziom godny knajpy GS,ze wszystkimi wulgaryzmami i pozbawione
            najczesciej logiki.
            Chamstwa i prymitywizmu nie da sie calkowicie wykorzenic,ale mozna zredukowac.
            Wersalskie maniery nic tu nie pomoga,tylko stanowczosc.
            Szkoda,ale wydaje mi sie,ze to jedyna sluszna droga.
          • gregoson Re: Bojowkarze Polscy na wyjezdzie. 12.11.11, 21:32
            Wystarczyło posłuchać ministrwa spraw wewnętrznych, który mówił u Durczoka, że zatrzymuwali te autokary ale mogli je zatrzymać zgodnie z prawem tylko na określony czas. Podobno pałek i innych akcesoriów niemieckich ,,turystów" nie znaleźli. Pytanie następne - kto wyposażył niemców w bejzbole, z którymi paradowali po Warszawie ? To ciekawe pytanie w sytuacji kiedy policja twierdzie, że w sprawdzanych autobusach tego nie było. Panie Blumsztajn - pan może wie ?
            I jeszcze jedno żeby postów nie sadzić - nic lepiej nie mogło skonsolidować środowiska narodowców jak sproszenie niemców do warszawy i zapowieć kolorowej blokady. W marszu ramie w ramię maszerowali katonarodowcy z wyznawcami Peruna. O to chodziło panie Blumsztajn ?
    • endargo Jak ich zatrzymać? 12.11.11, 14:47
      Ślepota to czy zła wola? Niech ktoś Panu Blumsztajnowi pokaże sprowadzane z zagranicy lewackie bojówki "antyfaszystowskie"
    • ryszard461 Jak ich zatrzymać? 12.11.11, 16:58
      Ano sprowadzając obcych najemników do wewnętrznych porachunków na pewno nie, bo to już jest zbrodnią. Natomiast ze w Marszu Niepodległości brali udział kibice, kibole czy dresiarze dowolne nazwanie tych ludzi nie dziwi, oni bowiem na każdym meczu manifestują swój regionalny patriotyzm, niekiedy przesadny i zostają karani wyrokami sądowymi, zapewne słusznie. Dowódca wojskowy zapytany jakich żołnierzy chciałby mieć w swojej armii? wskazał by bez namysłu na nich.
    • adrian_ktostam Trzeba być podłym tchórzem 12.11.11, 17:43
      by wiedząc, że będą bójki podpuścić naćpaną lewacką hołotę niedomytą do ataków na ludzi niosących Polską Flagę, a samemu tchórzliwie obserwować zajścia z bezpiecznego miejsca i kłamliwie komentować. Prawda redaktorzy wybiórczej z Blumsztajnem na czele?
    • konto.do.komentarzy Jak ich zatrzymać? 12.11.11, 19:08
      Rżnięcie głupa w redakcji GW trwa. Nawoływanie do blokowania marszu, lansowanie kontrmanifestacji przyniosło taki skutek, o jaki wam chodziło. Teraz można chodzić w glorii męczenników i ofiar "faszystów".
    • tertio2006.net Jak ich zatrzymać? 12.11.11, 19:37
      Kogo zatrzymywać?
      Lewaków z nielegalnej demonstracji, rozbijających miasto oraz dekujących się w lokalu Nowego Wspaniałego Światu...
      czy
      Lewaków z legalnej demonstracji i rozbijających miasto oraz uniemożliwiających przejście innej legalnej demonstracji?
      Trudny wybór... zdecydowanie...
    • 123nowak Jak ich zatrzymać? 12.11.11, 20:19
      Krokodyle łzy Blumsteina zwalają z nóg! Takiego poziomu bezczelności dawno nie odnotowałem. Facet, który urobił się po łokcie aby rozwalić legalny marsz teraz płacze krokodylimi łzami, że do rozwalenia doszło....
    • trajkotek KW - próba reportażu 12.11.11, 20:22

(...)
      Docieram do Pl.Konstytucji i siadam w „Szwejku”. Jestem z moim przyjacielem z gminy żydowskiej. Zakładamy kipy. Przyglądamy się zbieraniu uczestników marszu niepodległości. W restauracji dużo młodzieńców skinopodobnych. Cztery razy słyszymy przyjazne szalom. Jeden mówi natomiast ” jak na was patrzę chce mi się rzygać”. Odpowiadam, ulżyj sobie. (...)
    • michal1401 Re: Jak ich zatrzymać? 12.11.11, 20:29
      panie Blumstein a co z niemieckimi bandytami atakującymi rekonstruktorów historycznych bo mundury napoleońskie kojarzą się im z faszyzmem??
    • brzmski sie... nawracam! 12.11.11, 21:00
      szwny pnie sewerynie; uprzejmnie proszę o radę; ja, do wczoraj, zadeklarowany, znacznie odchylony prawicowo, kato-polak, pod wpływem, zwłaszcza pańskich apeli, nawracam się; i tak oto, dzień zaczynam od wstania, tak tak, lewą nogą; kolejno, sięgam do lewej nogawki - zatem siusiu; miast paciorka - złote myśli mao tse, i lao tse -a jakże; mantrę - bóg, honor, ojczyzna wypieram skutecznie... bobem, horrorem, i popytywaniem kolegów płci przeciwnej: ojcy zna?! , hę?!!! gdzie zatem problem, raczy szwny pan zapytywać?; otóż, jako mieszkaniec prowincjonalnego ł. nie mam dostępu do uniwersyteckich zasobów bibliotecznych, więc w miejsce dzieł zebranych feliksa dzierżyńskiego słucham... dzierżanowskiego, kapeli; czy to wystarczy?!!!
    • polganebydlolzeiszczekanapis stalinowskie bydło z GWna POwinno być dePOrtowane 12.11.11, 22:07
      do kibuców wyjebać tych buców
    • a_weasley Panie Blumsztajn, ja panu bardzo dziękuję 12.11.11, 22:23
      Kiedy przedwczoraj lał w "Metrze" krokodyle łzy, napisałem: Blumsztajn w ornat się ubrał i pejsami na mszę dzwoni.
      Potem mi się łyso zrobiło i napisałem, że jestem gotów odszczekać. Gdyby się okazało, że wyszedł do blokerów, że nakłaniał ich do rozejścia się, bym poszedł, zdjął kapelusz i powiedział: panie Blumsztajn, ja pana bardzo przepraszam. Nie muszę. Niestety.
      Udało wam się. Była zadyma.
      Udało się połowicznie. Ile osób było, nawet nie piszecie, bo w 2 czy nawet 5 tysięcy nikt nie uwierzy, a więcej wam przez gardło nie przejdzie. Marsz się odbył i odbył się w spokoju. Nawet najbardziej kreatywnie relacjonując nie jesteście wskazać okrzyków antysemickich czy choćby antyhomo. Musicie kłamać o obrzuconej czymś tam Kancelarii Premiera, choć nazajutrz jest nie draśnięta, o obrzuconym Belwederze, choć każdy wie, że tam nic rzuconego z ulicy nie doleci i nawet próbować nie ma co.
      Teraz chwalicie swoich bandytów. Dzięki. Już parę osób zachęciliście.
      Właśnie wracam ze spotkania towarzyskiego. Osiem osób dorosłych. PiS:PO mniej więcej remis.
      Dwa lata temu ja o MN dyskutowałem w necie, a resztę to mało obchodziło.
      Wczoraj było nas na MN troje.
      Dziś w szóstkę umawialiśmy się, jaki transparent poniesiemy za rok.
      Panie Blumsztajn, pan żyj sto lat i pan dalej tak rób!
    • a_weasley O wy, co tylko na świat idziecie z północą 12.11.11, 22:26
      Chytrość rozumem, a złość nazywacie mocą!
      Kto z was wiarę i wolność znajdzie i zagrzebie,
      Myśli Boga oszukać - oszuka sam siebie.
      (A.Mickiewicz, Dziady - Część III)
    • a_weasley Podkreślić wężykiem 12.11.11, 23:08
      Zgromadzenie Kolorowej Niepodległej dzięki zdecydowanej i sprawnej akcji policji odniosło symboliczny sukces - obroniło Marszałkowską.

Dzięki zdecydowanej i sprawnej akcji policji udało się osiągnąć cel sprzeczny z prawem: zablokować legalną demonstrację.
    • a_weasley Blumsztajn szerzy antysemityzm 12.11.11, 23:11
      pisząc takie teksty pod takim nazwiskiem.
    • michal1401 Jak ich zatrzymać? Tylko kogo?? 13.11.11, 21:10
      kontakt24.tvn.pl/artykul,warszawa-nowy-swiat-111111-godz12-039-55,154297.html
      niezalezna.pl/18899-pobity-przez-niemiecka-bojowke
      Bandyci z Niemiec są takimi samymi bandytami jak neonaziści, skinheadzi czy kibole, w dniu Święta Niepodległości bili ludzi za posiadanie biało czerwonej flagi... Mogli też pobić polskiego patriotę żydowskiego pochodzenia uznając go za nacjonalistę...
      Antifa to naziole!!!
      • adrian_ktostam Re: Jak ich zatrzymać? Tylko kogo?? 15.11.11, 01:30
        Jest jednak drobna różnica między naziolami czyli narodowymi socjalistami a degeneratami z antify. Ci pierwsi czasami się myją, a niemyta hołota z antify cuchnie okrutnie. Z dwojga złego wolę umytego naziola niż cuchnącego lewaka...
    • krytek-7 Blumsztain i jego 100 niemieckich rozbojnikow. 15.11.11, 10:27
      Stare PRL-owskie pytanie :"W czyim interesie i kto za tym stoi?"
      Granie na resentymentach i fobiach z przeszlosci.
      Co maja do szukania oficjalne organizacje faszystowskie w Polsce i szkoda,ze nie sa dofinansowywane przez panstwo.
      Bo o czym pisali by forumowicze,gdyby ci ww.nie przybyli i nie" rozwalili" w ciagu paru godzin
      W-wy.A tak znaleziono winnego i bardzo dobrze.
      Dla przecietnie "oswieconego" Polaka idealne rozwiazanie.Zyd z Niemcem pospolu...I tu was
      zlapano.
      To,ze Polska jest w Nato i UE nie ma znaczenia.Jestesmy w stanie permanentnej wojny
      z Niemcami o co dbaja na biezaco stymulatorzy nastrojow :prezio,Rydzyk i paru innych.
      Niemcy bija Polakow gdzie popadnie (w innych dyscyplinach),to w Warszawie,a to w
      Monachium na lotnisku.
      "Rozmiekczanie" p.Kanclerz mialo na celu wygrzebanie przeszlosci jej dziadka,ktory byl
      we Wehrmachcie i ona o tym nie wie,albo robi z tego tajemnice.
      Polska jest nadal dzikim i zacofanym (nie tylko intelektualnie)krajem.
      Zapatrzeni w USA stworzylismy dziki zachod,znany z westernow.Republike bananowa,ktora
      celowo toleruje anarchie.Prawo jest,tylko jak jest respektowane? To widac najwyraznie w statyce wypadkow np.po ostatnich "Wszystkich Swietych"
      Ale glowna wine ponosza Blumsztain i jego rozbojnicy.

Polska jest zapatrzona w USA,ze
    • totapis500 Jak ich zatrzymać? 17.11.11, 16:55

Bardzo prosto; zapędzić do ciężkich robót przymusowych darmowych, za parę lat będzie za późno ten wszawy element opanuje kraj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka