Dodaj do ulubionych

"Rz": Piotrowski dziennikarzem

14.11.11, 07:52
No to co ?! Facet odsiedział swoje. Pisanie pod pseudonimem na razie też nie jest zbrodnią.
Obserwuj wątek
    • rudydon ..do Wybranej tez moze pisac ,kolorową mlodziez 14.11.11, 08:06
      podszkolic . Taki towarzysz z doswiadczeniem w walce z zasciankowym klerykalizmem jest na wage zlota. Wykorzystajcie to towarzysze ! Z komsomolskim pozdrowieniem...
      • saint_just Re: ..do Wybranej tez moze pisac ,kolorową mlodzi 14.11.11, 08:11
        rudydon napisał:

> podszkolic . Taki towarzysz z doswiadczeniem w walce z zasciankowym klerykalizm
        > em jest na wage zlota. Wykorzystajcie to towarzysze ! Z komsomolskim pozdrowien
        > iem...
        • rudydon Re: ..do Wybranej tez moze pisac ,kolorową mlodzi 14.11.11, 08:59
          ... macie zle dni towarzyszu ? Czy wspomnienia z dziecinstwa nie daja ci spokoju i chcialbys je powtarzac ? Nie musisz przeciez robic tego z ksiedzem katecheta wystarczy jakis inny kolorowy bezpruderyjny towarzysz.
        • paulhandyman Re: ..do Wybranej tez moze pisac ,kolorową mlodzi 14.11.11, 09:41
          saint_just napisał:

hehehe ! dobre saint_just ! smark z nosa mi ze śmiechu poszedł.... bardzo rozbawiłeś mnie na początek dnia ! - dzienx !
          • rudydon Re: ..do Wybranej tez moze pisac ,kolorową mlodzi 14.11.11, 10:05
            ...nie wycieraj tego smarka , niech ludzie zobacza jak dobrze sie bawisz nie wszyscy zrozumieja ale niektorzy napewno.
            • paulhandyman Re: ..do Wybranej tez moze pisac ,kolorową mlodzi 14.11.11, 10:43
              rudydon napisał:

> ...nie wycieraj tego smarka , niech ludzie zobacza jak dobrze sie bawisz nie ws
              > zyscy zrozumieja ale niektorzy napewno.

hehe
        • askeladen Re: ..do Wybranej tez moze pisac ,kolorową mlodzi 14.11.11, 13:38
          znacie sie z morderca z jedenej celi? Ktory z was tam piescil a ktory byl pieszczony?
      • koloratura1 Nie musisz nadwerężać intelektu 14.11.11, 08:17
        rudydon napisał:

> podszkolic . Taki towarzysz z doswiadczeniem w walce z zasciankowym klerykalizm
        > em jest na wage zlota. Wykorzystajcie to towarzysze ! Z komsomolskim pozdrowien
        > iem...
    • guzikiewicz Elita 14.11.11, 08:11
      Niczego nie odsiedział.Powinien być w więzieniu 25 lat.Był tylko 16.Cierpiał niewymownie z powodu nieotrzymywania cotygodniowych przepustek.Polskie prawo zabrania stosowania takich szykan.Co ja piszę, "polskie".Europejskie,ogólnoświatowe.Jedynie sędziowie- faszyści w USA traktują morderców z należytą starannością.
      No i rozwija się.Dzięki Palikotowi tenże Piotrowski zostanie zapewne senatorem w następnej kadencji.Będzie Polska lepsza.
      • saint_just Re: Elita 14.11.11, 08:17
        guzikiewicz napisał:

> Niczego nie odsiedział.Powinien być w więzieniu 25 lat.Był tylko 16.Cierpiał ni
        > ewymownie z powodu nieotrzymywania cotygodniowych przepustek.Polskie prawo zabr
        > ania stosowania takich szykan.Co ja piszę, "polskie".Europejskie,ogólnoświatowe
        > .Jedynie sędziowie- faszyści w USA traktują morderców z należytą starannością.
        > No i rozwija się.Dzięki Palikotowi tenże Piotrowski zostanie zapewne senatorem
        > w następnej kadencji.Będzie Polska lepsza.

Swoją lepszą wolskę masz na podlasiu.
        • posca Re: Elita 14.11.11, 09:09
          W PRLu rzeczywiście można było dostać stryczek za zabicie człowieka. Ale za zabicie księdza dostawało się wtedy tylko 25 lat (jeśli oczywiście "wykryło" się sprawcę).
      • koloratura1 Warto poznać prawo, zanim się napisze głupotę. 14.11.11, 08:22
        guzikiewicz napisał:

> Niczego nie odsiedział.Powinien być w więzieniu 25 lat.Był tylko 16.

A słyszałeś, że po odbyciu już połowy kary można wyjść na warunkowe zwolnienie?
    • guzikiewicz Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 08:15
      "Rzeczpospolita",w przeciwieństwie do GW zaczyna pisać w ludzkim języku.Brawo,red.Wróblewski!
      • saint_just Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 08:21
        guzikiewicz napisał:

> "Rzeczpospolita",w przeciwieństwie do GW zaczyna pisać w ludzkim języku.Brawo,r
        > ed.Wróblewski!
        Red. Wróblewski jest najmitą, pracuje na ideologiczne zlecenie bizsnesmanów , ma na celu marginalizację Kaczyńskiego , PiSu i podniesienie przy okazji sprzedaży kosztem takich matołów jak ty....
      • koloratura1 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 08:26
        guzikiewicz napisał:

> "Rzeczpospolita",w przeciwieństwie do GW zaczyna pisać w ludzkim języku.

No, coś Ty?!
        Kiedyś pisała w języku jeszcze bardziej ludzkim, nieprawdaż?
        • czyzyk331 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 12:29
          Przydała się zmiana naczelnego? Dzięki publikacji na łamach pism Grupy Trzymającej Media, tygodnik "Fakty i mity" zyska rzecze nowych czytelników. Darmowa reklama zrobi swoje.
          Wielu będzie chciało poznać mordercę (jednego z trzech) ks. Popiełuszki.
    • kirdan1 "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 08:36
      No cóż... żadna rewelacja. Można się było tego spodziewać po tym towarzystwie.

"GW" trochę to drażni. Jest to odczucie mniej więcej w stylu - "kurde, dobrze że palikotowcy najeżdżają na kościół, ale mogliby nie jechac po bandzie... trochę wyczucia, ludzie".

Ps. Od razu zaznaczę, że saint-just to mason, żyd i pedryl. :-D
      • guzikiewicz saint-just 14.11.11, 08:44
        Niech on sobie będzie nawet mandrylem.Po składni ,dbałości o ortografię i styl wypowiedzi widać,
        że saint-just jednostką wybitną jest napewno.Choćby powyższa wypowiedź o księdzu proboszczu w lateksie.Ze śmiechu wyplułem śniadanie na ekran
        • czyzyk331 Re: saint-just 14.11.11, 12:28
          Dzięki publikacji na łamach pism Grupy Trzymającej Media, tygodnik "Fakty i mity" zyska rzecze nowych czytelników. Darmowa reklama zrobi swoje.
          Wielu będzie chciało poznać mordercę (jednego z trzech) ks. Popiełuszki. Będą pytania za co zginął ksiądz? Jaką prowadził działalność?
          To pierwsze kamyki do zburzenia wizerunku ks. Popiełuszki jako kapłana poległego za WIARĘ.
          • joseph.007 Re: saint-just 14.11.11, 12:33
            czyzyk331 napisał:
            > To pierwsze kamyki do zburzenia wizerunku ks. Popiełuszki jako kapłana poległeg
            > o za WIARĘ.

A twoim zdaniem za co go zamordowali?
            • czyzyk331 Re: saint-just 14.11.11, 12:55
              PO porostu.....za działalność POLITYCZNĄ....
              Podobnie jak -"Pewnej niedzielnej nocy 1998 roku biskup Juan Gerardi, założyciel i dyrektor Gwatemalskiego Archidiecezjalnego Biura Praw Człowieka, jeden z najważniejszych i najbardziej znanych rzeczników i przywódców Kościoła katolickiego, został śmiertelnie pobity w garażu przy plebanii kościoła św. Sebastiana w starym centrum miasta Gwatemala.
              www.przegladpolityczny.pl/aktualnosci/42/sztuka-politycznego-morderstwa-czyli-kto-zabil-biskupa.html
              • czyzyk331 Re: saint-just 14.11.11, 13:01
                Ks. Popiełuszko został błogosławionym bo walczył z tz. komuną
                abp. Oskar Romero, nie został błogosławionym, bo walczył z....?
                W imieniu Boga, w imieniu ludu umęczonego tak długim cierpieniem, którego skargi wznoszą się do niebios i każdego dnia są większe, proszę was, błagam was, rozkazuję wam w imieniu Boga: Zaprzestańcie represji - apelował do władz Salwadoru 23 marca 1980 r. abp Oscar Arnulfo Romero y Galdamez, metropolita San Salvador. Następnego dnia w kaplicy szpitala Opatrzności Bożej w San Salvador celebrował Mszę św. Była godz. 18.40 i kończył właśnie homilię, gdy w jego kierunku padł śmiertelny strzał snajpera.
                adonai.pl/swieci/?id=186
              • joseph.007 Re: saint-just 14.11.11, 13:03
                czyzyk331 napisał:
                > PO porostu.....za działalność POLITYCZNĄ....

Można by się spierać, czy wspieranie opozycji politycznej z pozycji chrześcijańskich, w monoideologicznym państwie totalitarnym, jest raczej aktem działalności politycznej czy religijnej... Co jednak nie ma absolutnie żadnego znaczenia w tej sytuacji - no chyba, że uważasz tortury i skrytobójstwa na tle politycznym za z jakiegoś powodu bardziej uzasadnione i wybaczalne niż na tle religijnym.
                • czyzyk331 Re: saint-just 14.11.11, 13:09
                  Z jednym się zgadam, sporów politycznych nie można rozwiązywać za pomocą morderstwa.
                  Jeżeli abp. Romero zostanie błogosławionym KRK, to wówczas przyznam Ci rację.
                  Obaj zginęli za WIARĘ.
                • czyzyk331 Re: joseph.007 14.11.11, 13:46
                  Polecam...Gazeta Wyborcza 05.06.2010
                  wyborcza.pl/1,90913,7975810,Czy_ksiadz_Popieluszko_naprawde_bronil_wolnosci_.html
                  Czy ksiądz Popiełuszko naprawdę bronił wolności?
                  -"Ks. Jerzy był bohaterem kościelnym i narodowym, ale nie mogę nie postawić pytania o jego formację umysłową. Nie chodzi mi o to, czy swoim poziomem umysłowym wyrastał ponad księżą przeciętność - beatyfikacja to nie literacki Nobel. Chodzi mi o umysłowe otwarcie. Czy ten bohater walki z ateistycznym reżimem wzywający do politycznej wolności rozumiał, że Polak to niekoniecznie katolik, także na przykład ateista?/..../
                  Jan Turnau 2010-06-05, ostatnia aktualizacja 2010-06-05 00:09:33.0

• joseph.007 Re: joseph.007 14.11.11, 19:06
                    Nie bardzo chwytam. Czy gdyby Popiełuszko miał poglądy na temat polskości, ateizmu, katolicyzmu itp. bardziej (lub mniej) zgodne z poglądami np. red. Turnaua czy Kotlińskiego, to jego torturowanie i zamordowanie byłoby jakoś bardziej (lub mniej) uzasadnione???
                    • czyzyk331 Re: joseph.007 14.11.11, 20:51
                      Pokazałem jak pokrętne nadwornych żurnalistów Grupy Trzymających Media.
                      Tematem nr 1 jest poseł Kotliński, jakby nie było innych ważnych tematów u umęczonej kryzysem ojczyźnie.
                      • joseph.007 Re: joseph.007 14.11.11, 21:17
                        czyzyk331 napisał:
                        > Tematem nr 1 jest poseł Kotliński, jakby nie było innych ważnych tematów u umęc
                        > zonej kryzysem ojczyźnie.

Daj proszę znać, kiedy umęczona ojczyzna będzie miała już na tyle mało problemów, że wolno będzie poruszać także te, które są dla ciebie niewygodne ;P
      • czyzyk331 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 16:54
        A ja sądziłem, że saint-just to prawdziwy POLAK zatroskany o dobro Ojczyzny i Kościoła!
        generalnie...tak trzymać....allleluja i do przodu...
    • joseph.007 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 08:46
      saint_just napisał:

> No to co ?! Facet odsiedział swoje. Pisanie pod pseudonimem na razie też nie j
      > est zbrodnią.

E no, nic oczywiście; po prostu bezsensownie się czepiają. Przecież to zupełnie normalne, że np. w czasopiśmie poświęconym pedagogice przedszkolnej stałym felietonistą jest człowiek skazany za morderstwa dzieci na tle pedofilskim, w swoich artykułach twardo opowiadający się za jak najsurowszym karaniem i biciem smarkaczy, którzy przecież sami się o to proszą...
    • lechu733 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 08:51
      No to co ?! Facet odsiedział swoje. Pisanie pod pseudonimem na razie też nie j
      > est zbrodnią.

Chodzi o to że jeden z Palikotowców kłamał. Mówiąc, że przed laty zrobił z nim wywiad i więcej kontaktów Fakty i mity z nim nie miały.
    • anna12-3 "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 08:53
      Jestem ateistką od zawsze. Kiedy zaczęły się ukazywać FiM miałam wtedy nadzieję,że to gazeta dla mnie,bo wtedy królowała inna poprawność społeczna. Po jakimś okresie jednak,zrezygnowałam,bo uznałam,że jest to jeszcze jeden tabloid,bardzo jednostronny tematycznie,z dużą dawką obrzydliwych dla mnie komentarzy i artykułów. Nie zdziwiło mnie wcale,że tam teraz pisuje Piotrowski,bo tylko to potwierdziło moje przekonanie. KAŻDEGO MORDERCĘ UWAŻAM ZA CZŁOWIEKA CHOREGO NA UMYŚLE I DEGENERATA. Żadnego normalnego człowieka nie stać na takie okrucieństwo,jak zabicie drugiego człowieka i żaden wyrok ,ani więzienie,nie zamaże nigdy jego czynu,do końca jego dni. Taki człowiek na zawsze powinien zniknąć z przestrzeni publicznej,a cóż dopiero dopuścić go do publicznych prezentacji chorego umysłu. Nigdy nie lubiłam neofitów,bo uważam,że zmieniając poglądy,zwłaszcza w krótkim okresie czasu,taki człowiek sam siebie nie szanuje,bo nie jest lojalny w stosunku do siebie. Wyznawanie latami określonych przekonań i działając zgodnie z nimi,neofita,wyrzuca na śmietnik swoje całe dotychczasowe swoje życie. Najgorsi wg. mnie są ludzie pokroju np. Rostowskiej,Palikota i inni,którzy dla swoich egoistycznych celów i korzyści,stają się najgorliwszymi wrogami przecież swoich poczynań w nieodległej przeszłości. Przecież to na kilometr śmierdzi fałszem i zakłamaniem. Mówienie,że "tylko krowa nie zmienia poglądów" jest bardzo wygodne,ale nie mające większego związku z prawdą. Oczywiście,że można zmienić poglądy,ale żeby to się uczciwie stało, potrzeba czasu na ewolucję świadomości,a nie w trybie awaryjnym-przed wyborami z dnia na dzień.
      • maxixxx Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 09:51
        Czytam tą gazetę i nie przestanę czytać ponieważ trochę niesfornym językiem opisuje sytuacje które są prawdziwe - język i gra słowami to rzecz gustu więc nie warto się sprzeczać o odczucia ale rozumiem co Cię odrzuca bo mnie też niektóre przejaskrawienia na siłę odpychają ale to akurat czynią wszystkie media

Zgadzam się, że jest w dużej cześci tygodnikiem monotematycznym ale widać taka polityka redakcyjna działa skoro ciągle utrzymuje się na rynku

Co do morderców to zgadzając się z sporą częścią Twoich przemyśleń jednak jestem za tym by dawać ludziom szansę i jeśli sąd podejmie decyzję, że takie osoby mogą żyć wolno za obowiązek państwa uważam pewien rodzaj pomocy dla takich ludzi by mogli wyjść z marginesu

I nie wolno zapominać, że morderca nie zawsze znaczy to samo bo różne bywają przyczyny morderstw.

I znam osobiście ludzi, którzy w wyniku kilkusekundowych zdarzeń całkowicie potrafili przewartościować swoje życie i poglądy więc wiem, że jest to możliwe ale z tej grupy wyłączam polityków którzy mają chroniczne zdolności do kłamstw i dlatego nie ufam samemu Palikotowi ale w jego grupie poselskiej jest kilkanaście osób które swoim życiem udowodniły że mają poglądy bliskie lewicowym i lewackim

• aaannemarie Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 16:12
          Niestety Piotrowski nie był typem refleksyjnego wrażliwca, który kiedykolwiek wzbudzi w sobie żal.
          Kiedy Kościól za komuny dawał otuchę i schronienie, on już nienawidził i instytucji i kleru. Ja stałam się antyklerykałem dużo poźniej, doceniając jednak rolę Kościoła w stanie wojennym. Piotrowski zawsze budził mój wstręt. Powinien zawsze spotkać się z ostracyzmem społecznym. Jednak pamięć społeczna jest krótka.
        • anna12-3 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 18:46
          Zgoda,że opisywane w FiM-sytuacje są prawdziwe,tym niemniej określając kler,jako grupę zawodową,z tych opisów wynikało by,że w tej grupie są sami zboczeńcy,złodzieje i dranie,a przecież tak nie jest. W każdej,tak dużej grupie zawodowej ,jest margines złoczyńców i nieuczciwe jest osądzanie całej grupy wyłącznie poprzez ten margines. Gdyby np. znalazła się gazeta opisująca tylko różne draństwa lekarzy,to czy normalny człowiek uznałby,że wszyscy lekarze są draniami? Przecież to absurd. Wracając do Piotrowskiego,uznaję jego odsiadkę jako karę. Popełnił odrażającą zbrodnię z jej zaplanowaniem i rozmysłem,a dzisiaj widać,że on sam i to całe towarzystwo z FiM ,nie ma żadnej refleksji,żadnych wyrzutów sumienia,a umożliwienie mu pisania artykułów jest równoznaczne z pozwoleniem na sączenie w ludzkie umysły, zdegenerowanego jadu. Na takie coś nie powinno być przyzwolenia,bo przekracza to granice przyzwoitości. I na koniec,nie zabieram Piotrowskiemu po odbyciu kary prawa do normalnego życia,ale zabieram mu prawo do publicznego głoszenia jego chorej nienawiści do innych ludzi,szczególnie do księży. On już tą swoją ohydną zbrodnią na księdzu, w całości zadowolił swoją nienawiść,czy trzeba więcej,a może jeszcze potrzebuje innej ofiary? Jak pokazuje życie, słowem też można tak zniszczyć innego człowieka, tak ,że nie potrzeba fizycznej egzekucji,a Piotrowskiemu ciągle mało.
          • kapitan42 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 23:18
            Jakby jakaś gazeta opisywała p. draństwa lekarzy to by wychodziła raz na kwartał a nie co tydzień jak FiM, bo lista tematów i sensacji była by na pewno skromna. Pamiętając o morderstwie księdza Popiełuszki zapomina się np. o morderstwach popełnianych np. w hitlerowskich Niemczech gdzie z poparciem i za przyzwoleniem kleru katolickiego mordowano tysiące ludzi w obozach koncentracyjnych. Na pozór odległa a historia nieprawdaż? A jednak nie. Cytuję:
            Gdy jesienią 1939 roku polscy katolicy ginęli masowo, niemieccy katolicy, zachęcani do tego przez swych kardynałów i biskupów, modlili się o to, by nie ucierpiała hitlerowska Rzesza. Modlitwa, odmawiania przez księży diecezji münsterskiej, na polecenie ordynariusza, hrabiego Galena.

Po nieudanym zamachu na Hitlera, w listopadzie 1939 roku, kardynał Faulhaber odprawił, w monachijskim kościele Najświętszej Marii Panny, uroczystą mszę dziękczynną i wraz ze wszystkimi biskupami bawarskimi pogratulował Hitlerowi ocalenia.
            i takich kwiatków jest wiele...
      • 231955ali Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 13:32
        A Pani swoje temat o Piotrowskim i Kotlinskim ale o Palikocie trzeba zle napisac.Co ma piernik do wiatraka.Jak Palikot wystapil z PO to i przestal byc poslem.Popatrz pani na swojego Leszka co nawet tylek Lepperowi calowal i na swojego idola od rozdawania jablek. Pisz pani o swojej lewicy a od Palikota z daleka politologu z komuszej laski.
        • 231955ali Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 13:35
          do anna12-3 komentarz
      • erte2 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 18:45
        anna12-3
        Zgadzam się z Tobą całkowicie. Dodam może jeszcze że każda ekstrema, prawicowa czy lewicowa, przykościelna czy antyklerykalna jest na ogół dosyć obrzydliwa i zawsze szkodliwa bo fanatyczna.

Na początku lat '80., na msze za Ojczyznę do Popiełuszki pielgrzymowała cała przyzwoita Warszawa i pół Polski - wierzący i ateiści, prawicowcy i lewicowcy, - jednym słowem wszyscy którzy chcieli poczuć się choć przez moment w nieco bardziej wolnym kraju. A pzryjaciółmi księdza Jerzego byli i Wałęsa, i Michnik, i wielu innych o całkowicie różnych światopoglądach - bo jednoczyła ich wszystkich miłość do wolności oraz nieprzemożna chęć dokopania komunie.
        Piotrowski odsiedział swoje - zgoda. Objęła go amnestia, wyszedł wcześniej za dobre sprawowanie i takie tam - również zgoda, jest przecież obywatelem polskim do którego odnoszą się wszelkie przepisy prawa, a więc i te o warunkowym zwolnieniu czy amnestii.
        Ale jest olbrzymia różnica pomiędzy nieprześladowaniem a apoteozą, na tym aby pozwolić żyć w spokoju a hołubieniem, między zachowaniem przyzwoitym a podłym.
    • kgbltd Maleszka, Piotrowki - takich ludzi sie wspiera? 14.11.11, 09:19
      i powie ktos ze komuna byla zla ;)
    • nowy-trend Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 09:34
      saint_just napisał:

> No to co ?! Facet odsiedział swoje. Pisanie pod pseudonimem na razie też nie j
      > est zbrodnią.

Boże że takich kretynów i idiotów jak ty trzeba w tej Polsce tolerować. Skąd takie śmiecie się biorą bydlęta bez czci i wiary.
      • saint_just Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 12:58
        nowy-trend napisał:

> saint_just napisał:
        >
        > > No to co ?! Facet odsiedział swoje. Pisanie pod pseudonimem na razie też
        > nie j
        > > est zbrodnią.
        >
        > Boże że takich kretynów i idiotów jak ty trzeba w tej Polsce tolerować. Skąd ta
        > kie śmiecie się biorą bydlęta bez czci i wiary.
    • 1ewkas "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 09:36
      Sęk w tym, że to nie Piotrowski był bezpośrednim sprawcą zabójstwa Popiełuszki.
      Zabójstwa, nie morderstwa.
      • antropoid Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 20:20
        Napisz jeszcze, że on tam tylko przypadkiem przechodził.
    • boznik1 "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 09:44
      Taaaak! teraz rozpocznie sie niekonczaca seria odkryc nt. FiM, bo Kotlinski zamiast siedziec cicho na marginesie i przypinac sie do KK jego jezykiem, mial czelnosc zostac poslem, zaatakowac Monisie itp. Wedlug krasnoludkow, rzeczony Piotrowski byl przebrany za czerwonego kapturka, wilka, babcie i gajowego rownoczesnie;-)
    • widokzkuchni "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 09:45
      Piotrowski udziela się także w radiu TOK FM. Występuje tam pod pseudonimami Anna Laszuk i Cezary Łasiczka :-D
    • kotek.filemon Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 10:09
      Powstaje pytanie: czy jest możliwe, żeby w Łrzepie napisali prawdę?
    • baj62 "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 10:27
      No i co z tego, dopóki pisze prawdę, kuda do niego. Jak skrewi to beknie, jak nie on to szefostwo. Na zasadzie przeciw wagi, przypomnę że Urban pisał pod pseudo "Rem", a dziś... Mówią że historia lubi się powtażać, chciałbym tej powtórki dożyć.
      • czyzyk331 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 13:59

Oświadczenie "FiM"
        www.faktyimity.pl/News/ObjectId/3006/Default.aspx
        (aktualności /2011-11-14)Oświadczenie Redakcji "Faktów i Mitów" w związku z publikacją "Rzeczpospolitej" nr 264 z 14 listopada pt. "Piotrowski dziennikarzem".
    • rozwado Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 10:32
      To prawda, choc na moje wyczucie troche za krotko siedzial. Jesli ktos morduje w imie jakiegos rezymu lub idei, powinien siedziec dwa razy dluzej, niz ten, kto morduje dla zysku i piec razy dluzej od tego, ktory morduje w afekcie.
      • czyzyk331 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 13:59
        Oświadczenie "FiM"
        (aktualności /2011-11-14)Oświadczenie Redakcji "Faktów i Mitów" w związku z publikacją "Rzeczpospolitej" nr 264 z 14 listopada pt. "Piotrowski dziennikarzem".
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 11:45
      saint_just napisał:

> No to co ?! Facet odsiedział swoje.

No to zatrudnij go jako nauczyciela twoich dzieci. Przecież odsiedział swoje.
      • czyzyk331 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 12:23
        Jak brak argumentów, to sięga się po dzieci.
        Odsiedział, odpokutował i pisze. Widocznie pisze prawdę i stąd medialny atak GTM na tygodnik "Fakty i mity".
        Przed wyborami pisałem o ciszy jaka panuje na łamach pism GTM o kandydatach Palikota. Wówczas modne było dowalanie Napierkowi. Obecnie tz. wolni dziennikarze zaczęli prześwietlać posłów ruchu Palikota. Należy im pokazać właściwe miejsce w świecie uformowanym przez GTM.
        • joseph.007 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 12:37
          czyzyk331 napisał:
          > Odsiedział, odpokutował i pisze. Widocznie pisze prawdę i stąd medialny atak GT
          > M na tygodnik "Fakty i mity".

Interesujące. Jak rozumiem, gdyby prawicowa gazeta zatrudniła byłego gestapowca, który odsiedział kilkadziesiąt lat za mordowanie i znęcanie się nad ofiarami w obozie, powierzając mu zadanie pisania felietonów o konieczności obrony białej rasy, demaskowania żydowskich spisków i fizycznego rozwiązywania problemu zdegenerowanych mniejszości rasowych - to wszystko byłoby w porządku? No bo przecież odpokutował swoje, a skoro ONI tak ostro protestują, to znaczy że najwyraźniej pisze prawdę...
          • czyzyk331 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 12:59
            Wiadomo, jak brak argumentów to sięga się po słowo "gestapo". Czyżby zabrakło polskiego ubek?
            Pisanie prawdy o KRK boli i prowadzi do naprawy Kościoła.
            • joseph.007 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 13:16
              Nie jest to w żadnym razie reductio ad Hitlerum, z tego prostego powodu, że nie sposób nie porównywac ze sobą dwóch zbrodniczych systemów totalitarnych funkcjonujących w tej samej epoce historycznej - jest to zgoła odruch oczywisty. Dlaczego zaproponowana przeze mnie analogia jest według ciebie nieuprawniona? Na czym polega ewentualna różnica moralna torturowania i zabijania z pozycji esbeckich od gestapowskich?

Co do "pisania prawdy", to można napisać: "nie zgadzam się z poglądami X, gdyż z takich a takich powodów uważam je za błędne", a można też: "X to esesmańsko-klerykalny żyd, któremu śmierdzi z gęby, więc nie ma sensu go słuchać". A jeśli morderca np. Murzynów po wyjściu z więzienia majedyny pomysł na życie w postaci zaangażowania się w działalność Ku-KJlux-Klanu, to można mieć przynajmniej niejakie podejrzenia, że jak sku...synem przedtem był, tak i nim nadal pozostał.
              • czyzyk331 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 13:57
                Od tego się zaczyna...a potem się dziwimy agresji
                W latach 80 XX wieku...milicja legalnego państwa była dla protestujących "gestapo"
                obecnie to psy i potomkowie ZOMO.
                Na marginesie, wielu tz. gestapowców otrzymało bezpieczny wikt i opierunek w RFN.
                Natomiast nasi rodzimi "gestapowcy" zostali wysłani na margines życia społeczno-politycznego. Zostali wykluczeni ze społeczeństwa, mimo, ze dla tego społeczeństwa ponieśli ofiary.
                Skoro Twój idol ks. Popiełuszko "zło dobrem zwyciężał", pozwól aby przykład jego ofiary odniósł sukces.
                -"Przebaczyć, gdy inni nie potrafią"
                wyborcza.pl/1,90913,7975810,Czy_ksiadz_Popieluszko_naprawde_bronil_wolnosci_.html
                • joseph.007 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 19:25
                  czyzyk331 napisał:
                  > W latach 80 XX wieku...milicja legalnego państwa była dla protestujących "gesta
                  > po"
                  > obecnie to psy i potomkowie ZOMO.

Tragicznie mylisz pojęcia. Legalnymi (tj. będącymi podmiotami prawa międzynarodowego) państwami są np. do dziś Korea Północna, Kuba czy Arabia Saudyjska. Ich legalność nie zmienia jednak w niczym faktu, że są to państwa niedemokratyczne - takie, jakimi były (toute proporion gardee) swego czasu m.in. PRL czy ZSRR. A w takich państwach, uczciwy człowiek ma nie tylko moralne prawo, ale i moralny obowiązek sprzeciwiać się tym posunięciom władzy, które w oczywisty sposób godzą w jego przyrodzone prawa (np. wolności demonstracji czy w ogóle wolności słowa i publicznego wyrażania poglądów). Między PRL a dzisiejszą Polską nie ma tu w oczywisty sposób żadnego podobieństwa ideologicznego, ani tym bardziej symetrii.

> Natomiast nasi rodzimi "gestapowcy" zostali wysłani na margines życia społeczno
                  > -politycznego. Zostali wykluczeni ze społeczeństwa, mimo, ze dla tego społeczeń
                  > stwa ponieśli ofiary.

Nie istniała żadna "ofiara" ze strony naszych rodzimych ubeków, która byłaby korzystna w jakikolwiek - choćby najodleglejszy - sposób dla społeczeństwa w stopniu większym, niż korzystne było dla społeczeństwa np. zamordowanie Żydów w III Rzeszy. I jest oczywiste, że nie jesteś w stanie podać mi jakichkolwiek przykładów takiej "ofiarności".

> Skoro Twój idol ks. Popiełuszko "zło dobrem zwyciężał", pozwól aby przykład jeg
                  > o ofiary odniósł sukces.
                  > -"Przebaczyć, gdy inni nie potrafią"

Ponownie i jeszcze głupiej się mylisz, najwyraźniej nie mając zielonego pojęcia o podstawowych zasadach chrzescijaństwa. Po pierwsze, w myśl zasad chrześcijańskich, jakkolwiek chrześcijanin powinien wybaczać krzywdzicielom swoim lub krzywdzicielom jakiejś grupy do której należy, to w imieniu zamordowanego nikt, poza nim samym, nie jest w stanie skutecznie wybaczyć mordercom. Po drugie, jakkolwiek chrześcijanin powinien wybaczać krzywdzicielom, to jego krzywdziciele nie mają nigdy żadnego moralnego prawa domagać się wybaczenia, ani tym bardziej wydziwiać czy mieć za złe skrzywdzonym, że im nie wybaczyli. Co jest tym bardziej kuriozalne w przypadku takiego Piotrowskiego, który nie tylko nigdy ani półsłowkiem nie okazał skruchy za torturowanie i zamordowanie swojej ofiary, ale jeszcze w pamiętnym wywiadzie dla FiM zupełnie poważnie mówił, że Popiełuszko zabił się sam i z własnej winy, usiłując nieumiejętnie wydostać się z więzów w bagażniku samochodu do którego był wpakowany (gdyby oprawca zechciał go zastrzelić z pistoletu, zapewne uznałby za winę ofiary to, że nie umiała dość szybko uchylać się przed kulami...).
                  • erte2 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 20:47
                    joseph.007
                    Wykonałeś chłopie kawał dobrej, nikomu niepotrzebnej roboty próbując wykazać różnice pomiędzy państwem demokratycznym a totalitarnym , państwem suwerennym a wasalnym, przestrzegającym podstawowych praw człowieka a mającym je głęboko w dupie - czyli w skrócie między PRL-em a dzisiejszą Polską. Bowiem kogoś, kto do tej pory nie zobaczył różnicy między jednym a drugim nic juz nie zdoła przekonać - po prostu jego zdolność pojmowania rzeczywistości jest zbliżona do percepcji rozwielitki. Więc odpuść sobie bo "Ty masz czasu za mało, on ma mózgu za mało, a poza tym są inne sekrety" (sparafrazowany cytat z "Wyprawy na żmirłacza" Levisa Carrola w tłumaczeniu Roberta Stillera). .
                    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 20:53
                      Tak, no niestety właśnie chciałam coś podobnego napisać. Szkoda tłumaczyć oczywistości ludziom obdarzonym tego rodzaju umysłowością. Po prostu szkoda. Ale dzięki za serię komentarzy, bo przynajmniej pokazują, że są jeszcze na tym forum ludzie, których do cna nie obrało z rozumu.
                      • joseph.007 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 21:30
                        anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> Tak, no niestety właśnie chciałam coś podobnego napisać. Szkoda tłumaczyć oczyw
                        > istości ludziom obdarzonym tego rodzaju umysłowością. Po prostu szkoda. Ale dzi
                        > ęki za serię komentarzy, bo przynajmniej pokazują, że są jeszcze na tym forum l
                        > udzie, których do cna nie obrało z rozumu.

Dziękuje za miłe górniczo-hutnicze słowa i idę spać zarumieniony niczym panienka ;)
                    • joseph.007 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 21:29
                      erte2 napisał:
                      > Więc odpuść sobie bo "Ty masz czasu za mało, on ma mózgu za mało,
                      > a poza tym są inne sekrety" (sparafrazowany cytat z "Wyprawy na żmirłacza" Lev
                      > isa Carrola w tłumaczeniu Roberta Stillera). .

Masz oczywistą rację i niniejszym podporządkowuję się twojej sugestii - idę bzdrężyć szłapy maślizgajne i dziękuję za słowa opamiętania ;)
                  • czyzyk331 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 20:49
                    Cyt: Między PRL a dzisiejszą Polską nie ma tu w oczywisty sposób żadnego podobieństwa ideologicznego, ani tym bardziej symetrii.
                    Jak się spodziewałem, ze wspomnisz o Korei. Dziwne, ze nie o III Rzeszy i ZSRR? Tak właśnie rodzi się nienawiść do własnego państwa, do instytucji państwowych. Było ciężkie prawo lecz PRAWO. To dlatego wiele instytucji zachowuje ciągłość PRL-u. Nawet PiS wielbi PRL. Nie wspominam już o sukcesach sportowców. Widocznie była to masa "tępaków" skoro zdobywała złote medale dla nieistniejącego państwa, a być może republiki podległej Moskwie.
                    -Ofiarność służb...to lata spokoju, z możliwością nauki a potem pracy.
                    -Nadal uważam, ze gdyby ks. Popiełuszko "zło dobrem zwyciężał", to nadal by żył. Dziwne, ze w dobie masowego bezrobocia, likwidacji kolejnych zakładów pracy, nie pojawia się kapelan tego ludu. Tylko w okresie PRL, modne było być kapelanem klasy robotniczej. Wiadomo, zyskiwało się poklask za plucie na władzę. Obecnie żaden ksiądz tego nie zrobi, bo zaraz zostanie obłożony kościelnymi zakazami. (np. ks. Natanek)
                    Generalnie...możemy się różnić w poglądach, i pozwólmy innym wyrażać swoje poglądy w tym m.in. G.Piotrowskiemu.
                    • joseph.007 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 21:27
                      czyzyk331 napisał:

> Jak się spodziewałem, ze wspomnisz o Korei. Dziwne, ze nie o III Rzeszy i ZSRR?

Nie ma w tym akurat niczego dziwnego, zważywszy na fakt, że w toku naszej wymiany zdań zdążyłem już wspomnieć zarówno o III Rzeszy, jak i o ZSRR.

> Tak właśnie rodzi się nienawiść do własnego państwa, do instytucji państwowych
                      > . Było ciężkie prawo lecz PRAWO. To dlatego wiele instytucji zachowuje ciągłość
                      > PRL-u. Nawet PiS wielbi PRL. Nie wspominam już o sukcesach sportowców. (...)

Niezależnie od "sukcesów sportowców"; państwo jest własne tylko dlatego człowieka, który ma wpływ na jego funkcjonowanie - może do wali brać udział w wyborze jego władz, sam być do nich wybierany, swobodnie krytykować rządzących, zrzeszać się w celu obrony własnych interesów itd. PRL, III Rzesza, ZSRR - przy wszystkich oczywistych między nimi różnicach - państwami takimi nie były. A "dura lex" akurat - zabawne, że nie zauważyłeś - przekroczył właśnie Piotrowski, a nie Popiełuszko (za PRL, wolność słowa przynajmniej formalnie była zapisana w konstytucji, a zabójstwo było zakazane tak czy inaczej).

> -Nadal uważam, ze gdyby ks. Popiełuszko "zło dobrem zwyciężał", to nadal by żył

Ja zaś pójdę o krok dalej i zaryzykuje odważną tezę, że niezależnie od swoich poglądów, dalej by żył, gdyby ktoś go wcześniej nie zabił.

> . Dziwne, ze w dobie masowego bezrobocia, likwidacji kolejnych zakładów pracy,
                      > nie pojawia się kapelan tego ludu. (...)

A zatem jest vacat - masz szansę :D

> Generalnie...możemy się różnić w poglądach, i pozwólmy innym wyrażać swoje pogl
                      > ądy w tym m.in. G.Piotrowskiemu.

A któż mu zabrania??? Wolność przejawia się zarówno w tym, że cynicznemu bandziorowi przysługuje wolność słowa, jak i w tym, że my możemy oceniać zarówno postępowanie jego, jak i jego pracodawców.
                      • czyzyk331 Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 15.11.11, 09:50
                        Na początek...dzięki za słowa.
                        Różnimy się w ocenie PRL. Jednak dla mnie był to czas młodości i nadziei. Miałem więcej wolności niż obecnie. Bowiem na co mi WOLNOŚĆ, skoro "słowem" nie zapełnię lodówki, nie zapłacę za mieszkanie. To PRACA czyniła mnie wolnym. Panna "S" rzuciła mnie na bruk z którego podnoszę się z wielkim trudem.
                        Dlatego potrafię zrozumieć nawet największych bandziorów i świętych....
                        Pozdrawiam...
    • dolor Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 12:35
      Redakcja zaprzecza i zapowiada skierowanie sprawy do sądu, a oświadczenie tu:
      Pożyjemy, zobaczymy (oświadczenie na wyborcza.pl może też?).
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 20:15
        Och, jej.

Gazeta Wyborcza już w 2004 roku pisała:
        Faktem jest, że "Fakty i Mity" korzystają z usług Grzegorza Piotrowskiego. W marcu 2000 r. zabójca księdza Popiełuszki wziął np. udział w promującej tygodnik konferencji prasowej. Reklama zadziałała - o "Faktach i Mitach" zrobiło się głośno.
        wyborcza.pl/1,75515,2438405.html
        Wszystko jedno, czy pracował tam oficjalnie - on był oficjalnie angażowany przez tę gazetę do jej promocji.
    • boznik1 "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 13:03
      Ciekaw jestem, czy Piotrowski przebieral sie za Gmyza? jest to bardzo powazny problem polskich najbardziej slusznych dziennikarzy, pracujacych w polskojezycznych, ale Vatykanskich publikatorach. Na swoje usprawiedliwienie dodam, ze slowo "Vatykanskich" napisalem z duzej litery, pisalem to na kolanach, a na koniec pocalowalem klawisz "V"
    • imagistyk "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 14:00
      Kto czyni więcej zła :
      -Piotrowski piszący w Faktach i Mitach;
      -czy Michalak i Głódź na czele Episkopatu Kościoła Kat. ?
    • pssz Czy kara to jest zemsta? 14.11.11, 14:04
      Pan Piotrowski został prawomocnie skazany za morderstwo, karę odbył, więc chyba ma pełnię praw obywatelskich i może pracować?
    • komarrek "Rz": Piotrowski dziennikarzem 14.11.11, 14:08
      Redakcja FiM wydała oświadczenie w tej sprawie - wygląda na to ze to bujda na resorach, która skończy się procesem. GW jako gazeta niechętna FiM z radością podchwyciła temat. Co za pech.
    • jajecznicazpomidorami "Rz": Grzegorz Piotrowski dziennikarzem. "Fakty... 14.11.11, 15:46
      skąd wwy jesteście ,Takiego zbiorowiska ludzkich smieci to nie ma na zadnym forum .Nie trzeba otwierać zeby wiedzieć co bedzie napisane .Leczcie się debile ..
      • czyzyk331 Re: "Rz": Grzegorz Piotrowski dziennikarzem. "Fak 14.11.11, 16:56
        W czym problem...czyż nie lepiej pisać, niż łomotać Bogu winną policję RP?
        Po takiej publikacji wzrośnie nakład 'Faktów i mitów", ludziska będą chcieli poznać o co chodzi?
        Młodzi zobaczą prawdziwe oblicze red. Piotrowskiego oraz jego mocodawców.
    • boykotka "Rz": Grzegorz Piotrowski dziennikarzem. "Fakty... 14.11.11, 18:20
      www.kop.neostrada.pl/fakty%20i%20mity%2016.html
      lewica.pl/index.php?id=20645
      Znalazłam dwa artykuły, może najpierw ktoś je przeczyta a później zacznie komentować ???

--
      /
    • marek1846 Gdyby nie Piotrowski, Popiełuszko byłby 14.11.11, 19:15
      jak Jankowski, to dzięki niemu jest czczony. Tylko w Polsce nikt tej prostej prawdy nie może dostrzec. Jankowski nie miał swego Piotrowskiego, dlatego pozostanie postacią kontrowersyjną nie błogosławioną.
      • trajkotek tęczowa logika? 14.11.11, 19:25
        logika tęczowego faszyzmu?
        nie da się udowodnić, że tak by nie było, podobnie, jak nie da się udowodnić, że tak by było - ale fakty się nie liczą, liczą się Mity i Fakty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka