Dodaj do ulubionych

O ile podrożała żywność?

05.12.11, 22:19
Jedna wizyta w dowolnym sklepie spożywczym zdaje kłam wypracowaniu specjalistki od rolnictwa rzuconej na odcinek polityki krajowej.Żałosne.Wedle Naszkowskiej nie wolno robić zakupów w sklepach osiedlowych i porównywać z nich cen!
Obserwuj wątek
    • wikonwi O ile podrożała żywność? 05.12.11, 22:27
      DGP, robią tabloidy, telewizja TVP Info ,to się wszystko zgadza.
      Że robi to DGP to się nie dziwię ,tabloidy też ale TVP Info ,jednak nie jest to instytucja prywatna lecz państwowa,więc wypadało by była rzetelna.
      Na cenzurowanym jest i u mnie program Kuba Strzyczkowski w programie "", a nawet przeciw"".
      85 % dzwoniących ma poglądy z Torunia i Kuba wcale nie ma zamiaru ich zatrzymać w pleceniu andronów.
    • skandy5 O ile podrożała żywność? 05.12.11, 23:04
      W Dzienniku napisali:

"...widać to po cenach karkówki – rok temu średnia cena kilograma tego mięsa w marketach Auchan, Carrefour i Bomi wynosiła niecałe 7 zł, obecnie jest to niemal 20 zł"

Kiedy widziałem ostatni raz karkówkę po 7zł? Na pewno nie w zeszłym roku, zapewne kilka lat temu. nawet trudno powiedzieć ile lat temu to było.

Obecnie 20zł/kg?
      Przed chwilą sprawdzałem w intenetowej Almie. Alma jest jednym z droższych sklepów z zadęciem na delkatesy a "internetowy" w przypadku produktów spożywczych nie znaczy tani - wręcz przeciwnie ze względu na koniecznośc skompletowania do wysyłki wielu rozmaitych produktów.

Karkówka jest po 14,5/kg...
      • tymon99 Re: O ile podrożała żywność? 06.12.11, 21:59
        karkówka, najtańszy ochłap dla plebsu..
    • drmuras Kasowanie postów 05.12.11, 23:32
      Tia wogóle jest lepiej niż źli ludzie gadają. PO prostu miód i malina towarzyszko. Partia zadba aby niezbędne korekty cen nie objęły właściwych elementów w tym dziennkarzy. PO prostu DNO- 20metrów MUŁU a pod tym Naszkowska ...
    • minstrel515 Prawica obżera się po staropolsku 05.12.11, 23:47
      i jęczy, jęczy, że schab i karkówka i mięcho takie drogie, że wóda droga, jak tak dalej pójdzie, to grila się nie da zrobić w przyszłym roku na balkonie.
    • grisza14 To mu jeszcze komuchy urzadzily 06.12.11, 08:45
      przyjecie pozegnalne w ambasadzie.Na koszt podatnika.I po co Giewu podaje takie pierdoly? Zeby ludzi rozdraznic na Swieta?
    • weteran45 O ile podrożała żywność? 06.12.11, 09:24
      Nie brałem długopisu i nie przeliczałem cen jednak z odczucia jaki mam to ceny na żywność
      w ostatnim roku bardzo wzrosły, robię codziennie zakupy i jeśli w ubiegłym roku 20zł wystarczało
      mi na wszystkie podstawowe produkty żywnościowe i zostawało jeszcze na zakup gazety to
      teraz muszę na to samo wydać 25zł,chcę zaznaczyć że spożywka którą kupuję jest z tej niskiej półki.ja nie wierzę oficjalnym statystykom bo to jest pic, zresztą oficjalnie nie da się tego
      uchwycić. Przez 16lat prowadziłem sklep spożywczy nikt nigdy nie pytał mnie na temat zmian cen, zmieniałem kiedy chciałem i nikogo nie informowałem o tych zmianach więc jak można to
      ująć do statystyki, i ostatnia sprawa jak się ma dużo pieniędzy to wtedy nie widać wzrostu cen, ale jak mało to każda złotówka wydana więcej jest bardzo widoczna.
    • sphinxpinastri 338 06.12.11, 09:36
      Bzdury! A raczej: stek (bzdur). Żywię i odpadkami i kośćmi, np. dziś w mięsnym dostałem za darmo: kilogram przeterminowanej szynki, pół kilo przedwczorajszego salcesonu, dwa kilo kości. W Polsce można żyć jak lord i za darmo. A jeśli coś jest za darmo, to nie mogło ani potanieć, ani podrożeć.
    • andrzejf13 O ile podrożała żywność? 06.12.11, 10:02
      a co pani robi też manipuluje i to jak,zastanawiam się czy wy dziennikarze czytacie czasami to co piszecie.
      • sharn1 Re: O ile podrożała żywność? 06.12.11, 13:05
        Im nie płacą za czytanie tylko za pisanie.
    • lato112 O ile podrożała żywność? 06.12.11, 10:23
      pogoda na jutro :ma być 20 stopni na plus i słońce ma być a od pewnej starszej kobiety co to jajami handluje na rynku(po cichu deklaruje że to jej własne ) ludzie słyszą że zimy wcale latoś nie będzie - starszym po przejściach nigdy nie ufam .
    • mrmouse Dobrobyt burczy w żołądku. 06.12.11, 11:45
      Bardzo pouczający komentarz. Zwłaszcza fragment "Zaś dla wegetarian koszyk wręcz staniał, zwłaszcza dla tych lubiących ziemniaki" Już wiem na czym polega mój błąd, ośmielam się jeść inne rzeczy niż ziemniaki. Ciekawe czy pani redaktor już musiała się przerzucić na ziemniaczaną dietę: rano omlet z ziemniaczkami, na obiad kartoflanka, a na kolację pure ziemniaczane z groszkiem. Moje następne grzechy: słodzę herbatę i kawę, "wcinam" drób i kupiłem ostatnio paczkę ciastek żonie na mikołajki. Strasznie się rozpuściłem. Oczywiście GW zaleca swoim czytelnikom dietę ziemniaczaną. Zakazane jest również robienie zakupów w sklepach osiedlowych, bo tam straszna drożyzna. Na następnym etapie rozwoju kraju dowiemy się, że porządny obywatel jedzenie znajduje na śmietniku, a zdrowa dieta to kora brzozowa i kotlet ze szczura. Aż mi się przypomniały wiadomości z Korei Północnej - tam straszy się obywateli, że po zjedzeniu trzech posiłków dziennie można pęknąć.
      • tymon99 Re: Dobrobyt burczy w żołądku. 06.12.11, 22:02
        mrmouse napisał:

> słodzę herbatę i kawę

i głosujesz pewnie na pis?
    • sharn1 Jaki ma powód Naszkowska do manipulowania 06.12.11, 12:41
      oczywistymi faktami, że żywność drożeje i to bardziej niz jeszcze 3 - 5 lat temu?

Każdy kto robi zakupy to wie płacąc przy kasie.

Czyzby powodem manipulowania GW jest to, że akurat władza jest rękach kliki którą GW żarliwie popiera?
    • polganebydlolzeiszczekanapis POdrożało? Winien był PiS i Kaczyński! 06.12.11, 21:01
      Piosenka o przyczynach drożyzny

Gazeta zwana Wyborczą
      Oddana w służbie ojczyzny
      Postanowiła wyjaśnić zbiorczo
      Przyczyny wielkiej drożyzny
      Tak tak, tak tak
      Przyczyny wielkiej drożyzny

Chleb oraz mąka na przykład
      Zdrożały – nie tajemnica
      Gazeta prosty dała nam wykład
      Bo podrożała pszenica
      Tak tak, tak tak