Dodaj do ulubionych

Polska wychodzi z ciosem

14.12.11, 22:00
To już chyba z trzydziesty pochwalny artykuł w Rządowej na cześć Wodza, a ja wciąż nie mogą się dopatrzeć wymienienia realnych korzyści tej prezydencji. Moża więc poza moralnym wzmożeniem i niemal mesjanistycznym podnieceniem redaktorów GW rolą Zielonej Wyspy w UE dało by się parę konkretów wyłuskać? Bo jedyny konkret jaki ja i podejrzewam duża część podatników widzi to fakt, iż Wódz i Najlepszy Minister Finansów w zamian za obiecane im fuchy wkręcili nas w fantastyczny deal dzięki któremu:

a) polscy łachmaniarze wyślą miliardowe czeki włoskim i hiszpańskim nieudacznikom, a docelowo francuskim i niemieckim bankierom, którzy z własnej tępoty przeinwestowali w papiery tychże nieudaczników

b) Polska weszła na drogę, na której jednym z zupełnie nieodległych przystanków jest harmonizacja podatkowa; czym taka harmonizacja dla kraju próbującego dogonić zachodnią część kontynentu się skończy - nietrudno zgadnąć (a może trudno? w razie czego służę pomocą)

Coś poza tym?
Obserwuj wątek
    • cmazui Polska wychodzi z ciosem 14.12.11, 22:21
      W interesie Rosji jest aby wspolnota europejska sie rozpadla, oslabila lub trafil ja szlag.
      W ich interesie jest oslabianie wspolnoty w kazdej dziedzinie. Ropa czy gaz i tak sie Niemcm sprzeda. Prawica z fiurerkiem na czele, swietnie sie wpisuje w te dzialania Rosji. Czy sa tak slepi czy naiwni, ze dzialaja w interesie rosyjskich politykow.
      Szukanie smiesznych kolalicji z Gruzja, Azerbejdzanem czy Gorna Volta jest smieszne i niepowazne.
      Mielismy liczne przyklady " wielkosci" polityki zagranicznej w wykonaniu Fotygi i tej ekipy.
      Trzeba w koncu nazywac rzeczy po imieniu , a w przypadku zaostrzania retoryki przez prawicowe oszolomstwo, przyjrzec sie blizej na czyje zlecenie dzialaja.
      Prezesik juz dawno powinien stanac przed sadem za zdrade stanu.
      • yost5 Unia pod przewodnictwem Niemiec, a 14.12.11, 22:31
        to, jak wiemy, mokry sen Tuska i Sikorskiego, jest Rosji na rękę. No bo nie muszą się chandryczyć z "Polaczkami", wystarczy, że wpadną do zaprzyjaźnionego Berlina czy Paryża i swoje przeforsują, nawet jeśli to swoje dotyczy Polski. Która to Polska może im co najwyżej naskoczyć, bo przecież nawet już swoich granic nie kontroluje.
        • rickky Re: Unia pod przewodnictwem Niemiec, a 14.12.11, 22:37
          yost5 napisał:

> to, jak wiemy, mokry sen Tuska i Sikorskiego, jest Rosji na rękę. No bo nie mus
          > zą się chandryczyć z "Polaczkami", wystarczy, że wpadną do zaprzyjaźnionego Ber
          > lina czy Paryża i swoje przeforsują, nawet jeśli to swoje dotyczy Polski. Która
          > to Polska może im co najwyżej naskoczyć, bo przecież nawet już swoich granic n
          > ie kontroluje.

Ty to jesteś jednak głupi.
      • 6burakow Re: Polska wychodzi z ciosem 15.12.11, 00:23
        cmazui napisał:

> Prezesik juz dawno powinien stanac przed sadem za zdrade stanu.

Po co pod sad, powiesic po prostu. Ja bym za jaja gdyby jej mial. Pomarzyc mozna...
    • gnom_opluwacz "Może wreszcie podyskutujemy o czymś istotnym" 14.12.11, 23:00
      O Zyzaku, jak kolega z góry, czy o Palikocie, jak koleżanka z dołu?
    • trajkotek cios? 14.12.11, 23:21

ja raczej POlske widzę - POd rządami TU-ska - jako pacjenta, który dokonał licznych samookaleczeń, niż jako zawodnika wyprowadzającego cios ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka