Dodaj do ulubionych

Telelincz matki Magdy

03.02.12, 09:37
prawda
Obserwuj wątek
    • janus-z333 Telelincz matki Magdy 03.02.12, 09:38
      Należy wierezyć fachowcom.bezwzględna wiara w ludzi,to wiel błąd.
      • ladne_sny Re: Telelincz matki Magdy 03.02.12, 09:57
        igrzysk i krwi! rutkowski to dran, zwykla hiena promujaca sie na ludzkim nieszczesciu, ktora z profesjonalizmem ma malo wspolnego. slyszalam w nocy jak siedzac obok matki w radiowozie, ktorym podwozil ja na komende mowil o niej w komentarzu dla tvn jakby jej obok nie bylo, zdradzal swoje ustalenia w pretensjonalny sposob, ocenial ja na swoj sposob, podgrzewal sytuacje gadajac bzdury, a potem na miejscu niby zdarzenia mowil, ze czuje zapach rozkladajacego sie ciala... blagam! lans. dzienikarze tvnu wykazali zas zwykla szmaciana pogon za sensacja. ta stacja juz dawno przestala kojarzyc mi sie z profesjonalizmem dziennikarskim. wstyd panowie i panie! dajcie pracowac sledczym, bo w tej historii pewnie wszystko sie moze jeszcze zdarzyc, a swoich slow zapisanych w eterze i na serwerach nie odszczekacie.
        • pelikan1969 Re: ladne_sny 03.02.12, 11:17
          "dzienikarze tvnu wykazali zas zwykla szmaciana pogon za sensacja."
          za to Im płacą...a może zrobili sobie "gre operacyjną z Rutkowskim"? w następstwie której społeczeństwo jego "profesjonalizm" z czasem wyśmieje? "Pewne pasjanse wychodzą po odkryciu dopiero ostatniej karty.
          • lechujarek_wolski Re: ladne_sny 03.02.12, 11:59
            Za to im płacą ... hehe, dobra stara wolska logika :)
          • manhu Re: ladne_sny 03.02.12, 15:03
            pelikan1969 napisał:
            > wie której społeczeństwo jego "profesjonalizm" z czasem wyśmieje?
            Profesjonalnie się lansuje :) Podobno to robił za darmo, a czemu? Bo wiedział, że zadyma jest taka, że się podlansuje z mediach za darmo, a potem dostanie kupę ogromnie płatnych zleceń. Nie zdziwiłbym się gdyby celowo przeciągał sprawę, żeby szum był większy (bo zdawał sobie sprawę, że ludzie zapomną te jego "na 100% znajdzie się żywa i zdrowa").

Media też mają uciechę, kupa dziennikarzy zarobiła kupę kasy. Teraz będą brednie o przypadkowej śmierci (przez np. 1-2 tygodnie), a potem kolejne ciekawe artykuły.

Zamiast od razu zmierzać do sedna:
            -jakim cudem nie zadzwoniła na pogotowie?
            -dlaczego ojciec kłamał o pomocy w znoszeniu wózka z dzieckiem?
            -czy w zawiniątku pod drzewem było dziecko? A może wrzuciła je do rzeki żeby dokładniej utrudnić/uniemożliwić sekcję zwłok i stwierdzenie ile razy dziecko walnęło głową o beton czy o ścianę?
            • spokojny.zenek Re: ladne_sny 03.02.12, 16:30
              Na razie nie "przeciągnął" sprawy, tylko ją kompletnie rozwalił.
              • maaac Re: ladne_sny 04.02.12, 06:59
                Dziś po znalezieniu zwłok można powiedzieć, ze jednak nie.

To jednak nie zmieni mojej mocno negatywnej oceny moralności i profesjonalizmu Rutkowskiego.
        • pozytywka-1 Re: Telelincz matki Magdy 03.02.12, 13:30
          Najchętniej wsadzilibyście ale Rutkowskiego za kraty a przecież gdyby nie on matka
          kretynka opowiadałaby różne historie. Nie mam listości dla takich matek , do tej pory
          pamiętam jak kilka lat temu w Krakowie młoda matka pozbyła się z kochankiem 2 letniego Michałka wrzucając go zimą do lodowatej wody. Już jest na wolnośćci a Sąd przyznał jej wysokie odszkodowanie.
          • pelikan1969 Re: pozytywka-1 03.02.12, 16:37
            Zgoda ale sprawa Michałka to było umyślne działanie o którym wiemy dziś ale jaka jest pewność że to samo wystapiło tutaj aby to mierzyć jedna miara ?
        • freitag23 Re: Telelincz matki Magdy 03.02.12, 15:06
          Masz rację, że drań Rutkowski ma malo wspólnego z profesjonalizmem, ale co w takim razie sądzić o kilkudziesięciu policjantach ?
          • trzy.14 Re: Telelincz matki Magdy 03.02.12, 17:54
            Chciałbyś, żeby po zgłoszeniu przez Ciebie uprowadzenia dziecka policja rozpoczynała akcję od sprawdzenia twoich słów wariografem? W tym przypadku Rutkowskiemu się udało, ale to nie znaczy, że policja nie miała żadnych ustaleń. Procedury są po to, by nie było takich przypadków jak z Blidą. Wolę więc policję trochę gapowatą niż taką, przez którą np. giną ludzie.
      • lechujarek_wolski Dziwne przypadki pewnego "dedektywa" 03.02.12, 11:56
        Krzysztof Rutkowski ukończył Technikum Mechanizacji Rolnictwa w Sochaczewie. Następnie przez kilka lat służył w Milicji Obywatelskiej, w tym czasie należał do warszawskiego oddziału ZOMO.

W czerwcu 2007 został skazany na karę 1,5 roku pozbawienia wolności przez sąd w Antwerpii, za bezprawne zatrzymanie w tym mieście poszukiwanego Polaka.

W listopadzie 2008 przed Sądem Okręgowym w Katowicach rozpoczął się jego proces karny, w związku z zarzutami dotyczącymi uczestnictwa w tzw. śląskiej mafii paliwowej (polecenie pracownikom swego biura wystawienia faktur na 2,5 mln zł za fikcyjne usługi).

W maju 2010 do Sądu Rejonowego w Bytomiu wpłynął akt oskarżenia przeciw niemu, w sprawie prowadzenia bezprawnej działalności detektywistycznej.

• trzy.14 Re: Dziwne przypadki pewnego "dedektywa" 03.02.12, 13:26
          Polecam w wikipedii hasło Krzysztof Rutkowski, rozdział "działalność polityczna".
          Tam najbardziej wzruszyły mnie dzieje jego 3-miesięcznego romansu z Samoobroną, który otworzył mu drzwi na salony Wiejskiej, a potem i Brukseli.
          Możliwe, że teraz mamy do czynienia z kolejną próbą zdobycia popularności medialnej w celu budowania swojej pozycji towarzyskiej teraz, a politycznej w przyszłości.
          • lechujarek_wolski Re: Dziwne przypadki pewnego "dedektywa" 03.02.12, 18:33
            Co za losy: ZOMO ---> Samabrona ---> ślub z zakonnicą!

www.pudelek.pl/artykul/35760/rutkowski_zeni_sie_z_zakonnica/
    • rudydon ..Rutkowski profeajonalista...ha ,ha ,ha 03.02.12, 09:42
    • chope Telelincz matki Magdy 03.02.12, 09:50
      Wyjątkowo obrzydliwa kreatura z Rutkowskiego. Zdobył zaufanie matki po czym zaraz sprzedał ją dziennikarzom. Nawet nie sprawdził informacji, nie powiadomił policji, tylko pognał prężyć muskułki i chełpić się w mediach, bufon jeden.
    • hermenegilda_zenia Re: Telelincz matki Magdy 03.02.12, 10:03
      Rutkowski to ostatnia gnida i sęp, który zawsze pojawia się tam, gdzie sprawa nabiera medialnego szumu. Wiadomo, że ludzie w obliczu tragedii są zdesperowani i przyjmą pomoc od każdego kto ją zaoferuje, nawet takiej szmaty jak Rutkowski.
    • tj2787898 Dobrze, że ktoś to powiedział !... 03.02.12, 10:20
      Przekazanie rozmowy z matką mediom to ...stwo w najczystszej postaci. Widać, że chodzi tu tylko o lans.
      • tj2787898 Re: Dobrze, że ktoś to powiedział !... 03.02.12, 10:23
        A jeszcze dodam, że równym ...stwem jest publikowanie tych nagrań przez media: telewizję i portale. Od razu widać, że sępom dziennikarskim zależy tylko na sensacji.
    • esada Telelincz matki Magdy 03.02.12, 10:35
      Panie Redaktorze - co zrobił Rutkowski, to zwykłe chamstwo i świństwo i powinno go to dyswkalifikować w jego zawodowych dokonanaiach. Ale to co zrobiły media jest takim samym świństwem. Media są jak - brak mi słowa, bo słowo hiena obraża zwierzęta nie działające przecież z premedytacją - Media są po prostu głupie!!! To bicie piany nad tą sprawą jest po prostu obrzydliwe...
      • yenna_m Re: Telelincz matki Magdy 03.02.12, 11:53
        no, no chamstwo
        a opowieści zrozpaczonej matki, jej prośby do porywaczy o zwrot dziecka, jej cudowny pokaz aktorstwa i łzy dla publiki to nie chamstwo?
        • esada Re: Telelincz matki Magdy 03.02.12, 12:32
          rozumiem, że wszyscy powinni postepować w myśl zasady "na chamstwo chamstwem"?? Czyli, jak sąsiad idzie nachlany i obsikany na ulicy to ja też mogę?!

W mojej wypowiedzi nie ma usprawiedliwania matki. Chodzi mi o to, że teraz media idą po prostu na chamską łatwizę. Włącz sobie TVN24 i posłuchaj o czym mówią? Zapewniam, że do godz. 16.00 będą w kółko napieprzać o tym samym, nie wnosząc absolutnie nic nowego do tej sprawy - zwyczajne bicie piany.

Rutkowski swoim postepowaniem doprowadził do tego, że zrobił się straszny medialny syf - na prawdę nie ubyłoby Mu z jego "wielkości" gdyby zaczekał 48 godz. z ujawnieniem nagrań...
    • iwano19 Telelincz matki Magdy 03.02.12, 10:37
      Ta sprawa wpisuje się w cały festiwal różnych tragicznych wydarzeń,które zaistniały tylko i wyłącznie z myślą o mediach.Biedna,chyba zaszczuta matka i wielki detektyw.Ona pogrążona i tragiczna,on,wielki, zwycięski i butny.Festiwal?Sensacja?Nie!!Wielka tragedia!!I ciszej nad tą trumną.
    • letopis To nie wyglada na koniec sprawy 03.02.12, 10:42
      Od poczatku ta sprawa wydawała się inna niż ogłosiła rodzina.Przyszło mi na mysl, ze niebogaci rodzice sprzedali dziecko jakiejs spragnionej potomstwa bogatej parze, i aby to ukryc, upozorowali porwanie.To byłoby najlepsza dla dziecka wersja wydarzen.
      Ale mogło byc i tak,ze dziecko uderzyło się w skroń i zmarlo, a przerazona matka ukryła ciało i upozorowała porwanie.
      Znam przypadek wyglądajacy na nieprawdopodobny, jak nieduża dziewczynka znalazła młotek i uderzyła nim w głowę śpiacej matki.W kuchni niania przygotowywała obiad, nikogo oprócz nich w mieszkaniu nie było. Gdyby cios okazał się smiertelny, to niania nijak by się nie obroniła, padłoby na nią i poszłaby za kratki na długo.
      Kto by uwierzył, ze młotka uzyło kilkuletnie dziecko?
      Więc ostrożnie z wyrokami Sprawa jest nadal niejasna.Co się naprawdę stało, matka wie, i może opowie.a może tez wie cała rodzina.
      Ale może
      • ju-li1 Re: To nie wyglada na koniec sprawy 03.02.12, 15:25
        letopis napisała:

> Od poczatku ta sprawa wydawała się inna niż ogłosiła rodzina.Przyszło mi na my
        > sl, ze niebogaci rodzice sprzedali dziecko jakiejs spragnionej potomstwa bogate
        > j parze, i aby to ukryc, upozorowali porwanie.To byłoby najlepsza dla dziecka w
        > ersja wydarzen.
        > Ale mogło byc i tak,ze dziecko uderzyło się w skroń i zmarlo, a przerazona matk
        > a ukryła ciało i upozorowała porwanie.
        > Znam przypadek wyglądajacy na nieprawdopodobny, jak nieduża dziewczynka znalaz
        > ła młotek i uderzyła nim w głowę śpiacej matki.W kuchni niania przygotowywała
        > obiad, nikogo oprócz nich w mieszkaniu nie było. Gdyby cios okazał się smierte
        > lny, to niania nijak by się nie obroniła, padłoby na nią i poszłaby za kratki n
        > a długo.
        > Kto by uwierzył, ze młotka uzyło kilkuletnie dziecko?
        > Więc ostrożnie z wyrokami Sprawa jest nadal niejasna.Co się naprawdę stało, mat
        > ka wie, i może opowie.a może tez wie cała rodzina.
        > Ale może

Bardzo mądre słowa, Letopis. Niestety, jak widać choćby z poniższej wypowiedzi, natrafiają na głuche uszy...
    • dotpsot Telelincz matki Magdy 03.02.12, 11:04
      Telelincz...? Powinno się dokonać linczu publicznego! Szanowni Państwo, cała Polska zaangażowana była w poszukiwania Maleństwa, jaki by Rutkowski nie była - nie znam człowieka, nie mi go oceniać a w mediach występują o wiele gorsze szuje na co dzień - to dobrze zrobił, że pokazał ludziom wszystko, a że przy tym za dużo trochę komentarzy własnych dorzucił to jego sprawa.
      Jaką matką trzeba być, by dziecko upuścić - jestem w stanie zrozumieć, że to był wypadek. Nie powinno się jej oceniać? Kochająca była, tylko zdarzyło się nieszczęście? Bzdura! Żadna normalna matka nie byłaby w stanie zawinąć dziecka i zostawić go pod drzewem! Żadna kochająca dziecko matka nie byłaby w stanie przez kilka dni udawać, że je porwali!!!!!!! Kobieta, która urodzi dziecko i je kocha jak lwica broni go przed światem! Może i w szoku była... Nie wiem, ale proszę Was, matka, która jest normalnia nie porzuca dziecka w krzakach! Robiłaby wszystko aby je uratować! Nawet jakby nie było szans to modliłaby sie do wszystkich świętych aby oczy otworzyło a nie zawinęła je w coś tam i wyniosła, a reszcie powiedziała, że je porwali. To matka jest, ja się pytam????? To potwór, kolejne młode dziewczę, któremu dziecko do szczęścia nie było potrzebne i nic nie zrobiła, by je ratować. Co, że niby w takim szoku była, że nie wiedziała co robić i przypadkiem wyniosła je nad jakąś rzekę... Bo w szoku była? Co za paplanina, co jeden to mądrzejszy? Tak, właśnie że powinniśmy ją oceniać. Nie była prawdziwą matką, tylko kolejnym "dzieckiem" któremu się przypadkiem urodziła córka! Żadnej miłości w niej do tego dziecka nie było!
      • m.b.g Re: Telelincz matki Magdy 03.02.12, 11:11
        - nie znam człowieka, nie mi go oceniać

więc trzymaj się tej wersji.
      • brumowski milcz, durniu!!! 03.02.12, 11:35
        Skąd wiesz, jak zachowałbyś się, gdyby w wyniku nieszczęścia zginęło Twoje dziecko! I skąd wiesz, czy cała akcja z poszukiwaniami nie była wynikiem kolejnej "gry operacyjnej" Rutkowskiego???
    • el_sol_del_peru a co ona zrobiła z ludzi chcących pomóc? 03.02.12, 11:30
      więc jak to mówią: "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Fidelowi"
      • brumowski To nie ona, to Rutkowski!!! 03.02.12, 11:36
    • el_sol_del_peru jeśli tak - przepraszam 03.02.12, 11:46
      o Rutkowskim nie miałem nigdy żadnego zdania - jeśliby się potwierdziło to co piszesz - to jest zwykły pajac
    • polsz Rutkowskiemu nigdy nie chodziło o Madzie 03.02.12, 11:51
      to była po prostu spektakularna sprawa przy okazji której postanowił się wypromować.
      Facet nie jest detektywem, nie ma nawet licencji bo sąd wyrokiem cofnął mu ją rok temu.
      W 2010 roku przy nie mnniiej głośnej sprawie Iwony Wieczorek też wystawiał ryj do kamery twierdząc, że on wie gdzie Iwona jest. Młodego Olewnika też szukał. Twierdził, że na 100% znajdzie Madzie całą i zdrową. Potem twierdził, że znalazł ciało... Aż dziw bierze, że za te szopki które wyprawia utrudniając tym samym śledztwo prokuratura nie pociągnęła go do odpowiedzialności.
      I swoją drogą absolutnie nie wierzę w wersję Katarzyny Waśniewskiej, że dziecko jej wypadło...
      Albo zabiła dzieciaka z premedytacją i to już na "spacerze" albo je sprzedała. Prawdę zna tylko ona ale niestety po genialnej prowokacji Rutkowskiego ma już całkiem rozwaloną psychike i może długo potrwać zanim coś powie. O ile kiedykolwiek to nastąpi
      • lechujarek_wolski Re: Rutkowskiemu nigdy nie chodziło o Madzie 03.02.12, 12:05
        > Aż dziw bierze, że za te szopki które wyprawia utrudniając tym samym
        > śledztwo prokuratura nie pociągnęła go do odpowiedzialności.

Masz zbyt duże wymagania od tego państwa stojącego na bardzo chwiejnych nogach, które się uginają pod ciężarem armii urzędników i zbędnych instytucji - cierpliwości :)
    • mentatd_at_gmail Rutkowski po prostu dba o interesy 03.02.12, 12:03
      Pokazał całej Polsce że jest skuteczny. Najlepsza darmowa reklama w jego życiu...
      Nie wiem co się tak autor oburza - jeśli Gazeta albo dowolne inne media miałyby wyłączność na tę wiadomość to też chciałby na niej zarobić. Więc takie jednoznaczne stawianie Tutkowskiego pod ścianą jest co najmniej nieetyczne.
      • polsz Re: Rutkowski po prostu dba o interesy 03.02.12, 12:14
        postąpił nieetycznie. Pomiędzy detektywem (a za takowego podaje się Rutkowski) a jego zleceniodawcą bo w takiej roli teoretycznie występowała Katarzyna obowiązują pewne standardy. Jak pomiędzy lekarzem a pacjentem czy pomiędzy oskarżonym i jego adwokatem.
        Kiedy dowiedział się o popełnieniu przestępstwa powinien powiadomić prokuraturę, sąd lub policje. A nie gnać z wywieszonym ozorem do mediów.
        W cywilizowanym kraju Rutkowski byłby skończony, już nikt nigdy nie dałby jego firmie żadnego zlecenia jako niewiadygodnej
      • spokojny.zenek Re: Rutkowski po prostu dba o interesy 03.02.12, 13:07
        mentatd_at_gmail napisał:

> Pokazał całej Polsce że jest skuteczny.

??? Kiedy coś takiego pokazał?
        • polsz Re: Rutkowski po prostu dba o interesy 03.02.12, 13:52
          pewnie w 2010 roku gdy znalazł Iwonę Wieczorek i wcześniej gdy uratował młodego Olewnika
    • antropoid Telelincz matki Magdy 03.02.12, 12:05
      "To, co Rutkowski zrobił, przekazując mediom film z przyznaniem matki, że dziecko zginęło w wyniku wypadku i że żadnego porwania nie było, a media pokazując go, to zwykły telelincz."
      ----------------------

Znając Rutkowskiego i telewizję, czy też ogólniej - media, raczej nie ma się co dziwić, że tak się stało (pana redaktora chyba to nie zaskoczyło?).

Z drugiej znów strony trudno oprzeć się wrażeniu, że matka dziecka sama sobie ten medialny lincz zafundowała.
    • januszb1946 Telelincz matki Magdy 03.02.12, 12:45
      Kto pozwala temu bufonowi na jekies czynności przesłuchania? Dlaczego jeszcze ma ona jakieś uprawnienia detektywa. Gdzie jest państwo prawa. Dlaczego nie zabrano jemu koncesji na prowadzenie dzialalności. Dlaczego policja dopuszcza go do obecności przy swoich czynnościach. Jaki do ku... nędzy detektyw. Przecież to jest zwykły bufon i cham. Przeciez tydzień temu zapewniał ,, na sto procent znajdzeie się zdrowa i żywa.
      • chn506 Re: Telelincz matki Magdy 03.02.12, 13:16
        To co znalazl Rutkowski powinna znalesc Policja,gdy odwazylam sie wypowiedziec do znajomych,ze matka moze byc winna tez mnie w zeszly czwartek linczowali a teraz nawet nikt nie przeprosil!!
    • white_lake Telelincz matki Magdy 03.02.12, 13:05
      Ciekawa jestem, skąd Rutkowski wziął się w tej sprawie. Bo policja działa z automatu, ale prywatny detektyw, jakim on rzekomo jest, musi zostać wynajęty i opłacony przez kogoś, prawda? Chyba przez rodzinę w tym wypadku. Z jasnowidza zrezygnowali, a szeryfowi zaufali. Tylko po co, skoro chcieli (przynajmniej matka) ukryć prawdę?
      Nic z tego nie rozumiem.
      Co do moralnej strony postępowania Rutkowskiego nie ma wątpliwości, chciałabym tylko wiedzieć, jaki on miał mandat do tych swoich akcji.
    • darek_d4 Telelincz matki Magdy 03.02.12, 13:09
      A ja wolałbym obejrzeć faktury i na jakie kwoty opiewają, za "możliwość" wykorzystania materiału Rutkowskiego. Tu już od dawna nie ma tragedii, jest news, przekazy na żywo, opinie ekspertów, a pomiędzy BLOKI REKLAMOWE.
      Idę się zwymiotować
    • mniemanologia Re: Telelincz matki Magdy 03.02.12, 14:07
      Biedna kobieta.
    • krzysiekd47 Telelincz matki Magdy 03.02.12, 14:24
      Jak zywkle kurestwo dziennikarskie ale mamy wolnosc slowa aleluja
    • guest13 Telelincz matki Magdy 03.02.12, 15:04
      A ja mam wrażenie zwłaszcza po przeglądnięciu wpisów,zer ktoś(Rutkowski) popsuł wszystkim dobre samopoczucie,bo miało być tak ślicznie i moralnie,skrzywdzona POLSKA rodzina;zaraz znalazła się duża kasa,żeby pomóc i gdzieś jakiś anonimowy złoczyńca.A tu zmiana miejsc i ról. A kto zawinił że nam tak tę schludną scenę popsuł?Oczywiście Rutkowski,więc huzia na Józia. Jakikolwiek on jest i jakiekolwiek miał pobudki to jednak on, a nie "stróże prawa" doszedł do prawdy.Tylko,że większości z internautów ta prawda się nie podoba.Więc wyciszyć ją ,a zasługi przypisać policji.No i mówmy półgębkiem,żeby komuś nie było przykro.Cokolwiek się stało,wypadek czy morderstwo,to samo zacieranie śladów,angażowanie fury publicznych pieniędzy i czasu na fałszywe poszukiwania powinno być należycie ukarane,a nie kierowanie sie współczuciem,bo taka biedna bo dziecko straciła.
    • pelikan1969 Kilka pytań o detektywa Rutkowskiego 03.02.12, 16:26
      1. Czy Rutkowski ma prawo podejmować tego typu akcje i posiada licencję? Firma "Rutkowski Patrol" prowadziła działalność bez koncesji. W 2010 r. "Dziennik Bałtycki" ustalił, że Biuro Detektywistyczne Rutkowski miało podobny problem, bo nie posiadało wpisu do rejestru działalności w zakresie usług detektywistycznych. Jak więc przesłuchania, prowokacje, zatrzymania i przekazywanie policji podejrzanych "wyglądają" w świetle prawa?

2. Krzysztof Rutkowski w 2006 r. miał postawione poważne zarzuty za udział w mafii paliwowej. Jak informowała "Gazeta Wyborcza": Według naszych informacji owym podejrzanym jest Krzysztof Rutkowski, najsłynniejszy polski detektyw. W lipcu trafił do aresztu w Bytomiu pod zarzutem udziału w mafii paliwowej, prania brudnych pieniędzy, poświadczenia nieprawdy w dokumentach oraz powoływania się na wpływy w instytucjach wymiaru sprawiedliwości i w Sejmie. Zdaniem prokuratury detektyw współpracował z Henrykiem M., śląskim baronem paliwowym, podejrzanym o oszustwa na prawie pół miliarda złotych. Rutkowski wystawiał faktury za fikcyjne szkolenia i działania na rzecz mafijnej firmy. Dzięki temu gangsterzy wprowadzali do obiegu pieniądze z nielegalnej produkcji paliwa. Na prośbę Henryka M. detektyw złożył też w urzędzie skarbowym fałszywe oświadczenie, że przyjął od niego pół miliona złotych pożyczki. W zamian za to dostał luksusowy model bmw 7. Rutkowski, powołując się na wpływy w Sejmie i prokuraturze, miał go także zapewniać, że uniknie on odpowiedzialności karnej za przestępczą działalność.

Co się z tą sprawą dzieje, bo jak rozumiem - zarzuty nie zostały umorzone?

3. Jak można ufać człowiekowi, o którym było głośno m.in. w dziwnym wątku kradzieży samochodu wartego pół mln złotych przez jego ludzi, po niesłusznym zatrzymaniu dwóch osób czy zarzutach wyłudzenia pieniędzy, jakie stawiał mu Włodzimierz Olewnik?

skopiowane z salon24
    • boykotka Telelincz matki Magdy 03.02.12, 16:40
      Nie myśmy wypchnęli tę sprawę do .
      Proszę więc nie pisać o telelinczu.
    • marysia.3.3 Telelincz matki Magdy 03.02.12, 16:58
      Głos rozsądku.
    • ami_lii Telelincz matki Magdy 03.02.12, 17:04
      Odkąd zobaczyłam okładkę Super Ekspresu po próbie samobójczej generała Przybyła, chyba nic co zrobią media nie jest w stanie mnie zaskoczyć. Nawet jakby się okazało że pan Rutkowski "troszkę popracował" nad filmikiem który trafił do mediów (jak znam życie to nie za darmo). Na temat nieetycznego zachowania pana Rutkowskiego już pisałam. Dziwi mnie tylko jedno : na konferencji prasowej pan Rutkowski powiedział że ciało dziecka mogło zostać zjedzone przez dzikie zwierzęta i jego zdaniem sprawa jest zakończona. To jest cokolwiek idiotyczne tłumaczenie, przecież wtedy byłyby ślady ciała dziewczynki i ślady dzikich zwierząt. Więc coś tu jest nie tak.

Zaczynam się zastanawiać czy teoria o sprzedaniu dziecka nie jest tak bardzo pozbawiona sensu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka