Dodaj do ulubionych

Szef policji: Rutkowski to nie detektyw

07.02.12, 10:38

Nie potrzebna jest licencja detektywa aby dochodzić prawdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W/g mnie Rutkowski powinnien otrzymać DOŻYWOTNIĄ licencję HONORIS CAUSA !!!!!!!!!!

Obserwuj wątek
    • szyfrant.zielonka Szef policji: Rutkowski to nie detektyw 07.02.12, 10:54
      Jeśli pan Krzysztof musi już używać jakichś tytułów przed nazwiskiem - bo to modne i jakże przecież medialne - to niech się tytułuje np. "Kapral ZOMO w Stanie Spoczynku Rutkowski". Bo detektywem już nie jest i raczej nigdy nie będzie (prawomocny wyrok skazujący z przestępstwa umyślnego). Zrobił z siebie niezłego głupa wywąchując zamarznięte przy -20 st zwłoki znajdujące się zresztą półtora kilometra dalej.
      • lechujarek_wolski Re: Szef policji: Rutkowski to nie detektyw 07.02.12, 11:16
        Dobre posumowanie, hehe! Ciekawe, że w Belgii dostał 1,5 roku be zawiasów za swoją partyzantkę, a w Szwecji i Słowacji byłoby to samo gdyby nie skrył się za immunitetem posła do Sejmu (co ten Lepper miał za plan, że wpisał go na listę wyborczą?)

Tutaj jest fajny wywiad z tym "dedektywem" ... żałośnie zacofany kraj :)

wywiadowcy.pl/krzysztof-rutkowski/
    • stach-poraj Oczywoscie, papierek najwazniejszy!!!!!! 07.02.12, 10:57
      A skoro nie mial papierka i byl osoba jak najbardziej prywatna, to policja i prokuratura powinny natychmiast dopilnowac wyplacenie mu tej wielotysiecznej nagrodzy, ktora zostala uskladana z kilku zrodel za rozwiklanie zagadni "uprowadzenia" niemowlecxia..
      • stach-poraj Re: Oczywoscie, papierek najwazniejszy!!!!!! 07.02.12, 11:01
        A przy okazji skoro policja nieustannie powtarza, z Rutkowski "dzialal na granicy prawa" poszukujac "uprowadzonej" dziewczynki, to niechaj mi, laikowi, wytlumaczy jakie prawo zlamal lub prawie zlamal lub gotow byl zlamac prywatny obywatel Rutkowski, ktory oczywioscie nie jest detektywem.
        Bo inaczej to brzmi jak pic na wode.
        • koloratura1 Re: Oczywoscie, papierek najwazniejszy!!!!!! 07.02.12, 12:41
          stach-poraj napisał:

> jakie prawo zlamal lub prawie zlamal lub gotow byl zlamac prywatny obywa
          > tel Rutkowski,

Prawo pp Policjantów do świętego spokoju i dobrego mniemania o sobie.
          • stach-poraj Re: Oczywoscie, papierek najwazniejszy!!!!!! 07.02.12, 13:50
            Tez mi sie tak wydawalo :smile:
          • pelikan1969 Re: Oczywoscie, papierek najwazniejszy!!!!!! 07.02.12, 13:58
            januszwojciechowski.salon24.pl/
        • pelikan1969 Re: Oczywoscie, papierek najwazniejszy!!!!!! 07.02.12, 13:54
          Ustawa o usługach detektywistycznych z 2001 roku. Palcem nie bede wytykał.
        • lechujarek_wolski Re: Oczywoscie, papierek najwazniejszy!!!!!! 07.02.12, 14:03
          stach-poraj napisał:

> to niechaj mi, laikowi, wytlumaczy jakie prawo zlamal

Specem od tłumaczenia laikom to jest właśnie ten "detektyf" :cry -)
      • pelikan1969 Re: stach-poraj 07.02.12, 13:52
        A skoro nie mial papierka i byl osoba jak najbardziej prywatna, to policja i pr
        > okuratura powinny natychmiast dopilnowac wyplacenie mu tej wielotysiecznej nagr
        > odzy, ktora zostala uskladana z kilku zrodel za rozwiklanie zagadni "uprowadzen
        > ia" niemowlecxia..
        On od Policji już dostał bonus jakim była informacja że zamierza sie ją zatrzymać bo nie wierze że sam na to wpadł.
    • white_lake a co z prokuraturą? 07.02.12, 11:39
      zastanawia mnie rola prokuratury w tej sprawie, wygląda, jakby wręcz wkładali kij w szprychy policji, utrudniali albo uniemożliwiali tamtym działania
      czy to może są jeszcze te ziobrowskie złogi, mianowane za zasługi po linii? których nie można zwolnić, bo muszą i tak dostawać do końca życia gigantyczne pieniądze?
      w tej sprawie popisali się w każdym razie niekompetencją
      więc kto ma pretensje, niech idzie z nimi do prokuratury, a nie do policji

• lechujarek_wolski Re: a co z prokuraturą? 07.02.12, 11:49
        white_lake napisała:

> zastanawia mnie rola prokuratury w tej sprawie, wygląda, jakby wręcz wkładali kij
        > w szprychy policji, utrudniali albo uniemożliwiali tamtym działania

Czym się to objawiło? Jaka jest podstawa Twoich analiz?

• 2berber Re: a co z prokuraturą? 07.02.12, 13:55
          Też sądzę że policja nie ujawni "pracy" prokuratury.
          Przecież z chwilą przejęcia sprawy przez prokuraturę
          okręgową policjanci byli tylko wykonawcami poleceń
          (tak mi się wydaje).
          Z drugiej strony kto by zadzierał z okręgową prokuraturą
          w Katowicach gdzie podrobienie podpisu na nakazie
          zatrzymania to normalna procedura :-(.
          • lechujarek_wolski Re: a co z prokuraturą? 07.02.12, 13:58
            Tak Ci się wydaje? A może nawet w maglu to słyszałeś?

• pelikan1969 Re: white_lake 07.02.12, 14:07
        Jeśli kiedyś przyjdzie Ci przeczytać postanowienie o przedstawieniu zarzutów w konkluzji dowiesz sie kiedy , gdzie co zrobiłeś w jaki zrobiłeś sposób , jakie straty straty tym działaniem spowodowałeś i na czyja szkodę a na końcu jaki to czyn(chodzi o artykuł) i z jakiej ustawy. Ty w swoich wypocinach nie zadałes sobie bólu napisać co takiego złego prokuratura Policji zrobiła albo czym im prace uniemożliwiła a ja obawiam sie że uzyskanie bilingów czy miejsc logowań sie telefonu matki Magdy (w celach procesowych) uzyskano na żadanie prokuratury, innymi słowy nic nie wiesz na niczym sie nie znasz zarzuty podnosisz racji nie mając dobrze że chociaż pisać umiesz.
        • white_lake Re: white_lake 07.02.12, 14:24
          no dzięki, ale ty to nawet pisać nie umiesz :)
          nie będę tu się powtarzała i międliła tych samych w kółko międlonych przez media spraw, ale przyjrzyj się chociażby postępowaniu z matką Madzi, jak wykonała przesłuchanie prokuratura i jakie były ich wnioski i zalecenia
          akurat staram się śledzić tę sprawę, żeby nie wydawać pochopnych wyroków, ale nie muszę obudowywać swoich wypowiedzi paragrafami, bo prokuratorem nie jestem
          • pelikan1969 Re: white_lake 07.02.12, 15:16
            white_lake napisała:

"ale przyjrzyj się chociażby postępowaniu z matką Madzi, jak wykonała p
            > rzesłuchanie prokuratura i jakie były ich wnioski i zalecenia"
            No właśnie jakie ? O ile sie na tym znam a może znałem są one tajne i ujawnia sie jedynie tyle ile uznają za zasadne (tajemnica służbowa) może sie wiec okazać że za tydzień miesiąc czy rok okaże sie że prokuratura wykonała to o czym że wykonała dziś nie wiemy i rzucamy zarzutami.
            > akurat staram się śledzić tę sprawę, żeby nie wydawać pochopnych wyroków, ale n
            > ie muszę obudowywać swoich wypowiedzi paragrafami, bo prokuratorem nie jestem
            Nikt Ci tego robić nie każe po prostu zirytował mnie Twój zarzut nie będący niczym udokumentowany, po prostu sobie napisałaś.
            • white_lake Re: white_lake 07.02.12, 15:28
              pelikan1969 napisał:

> > rzesłuchanie prokuratura i jakie były ich wnioski i zalecenia"
              > No właśnie jakie ?

że matka jest osobą wiarygodną!!! nie tylko się nie znasz, ale nic chyba nie czytasz na temat tej sprawy, w której już od dawna niewiele rzeczy jest tajne

O ile sie na tym znam a może znałem są one tajne i ujawnia s
              > ie jedynie tyle ile uznają za zasadne (tajemnica służbowa) może sie wiec okazać
              > że za tydzień miesiąc czy rok okaże sie że prokuratura wykonała to o czym że w
              > ykonała dziś nie wiemy i rzucamy zarzutami.
              > > akurat staram się śledzić tę sprawę, żeby nie wydawać pochopnych wyroków,
              > ale n
              > > ie muszę obudowywać swoich wypowiedzi paragrafami, bo prokuratorem nie je
              > stem
              > Nikt Ci tego robić nie każe po prostu zirytował mnie Twój zarzut nie będący nic
              > zym udokumentowany, po prostu sobie napisałaś.
              • pelikan1969 Re: white_lake 07.02.12, 15:51
                "że matka jest osobą wiarygodną!!! nie tylko się nie znasz, ale nic chyba nie cz
                > ytasz na temat tej sprawy, w której już od dawna niewiele rzeczy jest tajne"
                Taka informacja od nich wyszła uważasz że na tyle plakatów informujących o poszukiwaniu dziecka ktoś powinien rozkleić takie typu "uwaga osoba niewiarygodna"? Zdajesz sobie sprawę z tego że gdyby prokuratura wypowiedziała sie już w tym momencie że jest ona niewiarygodna ludzie najchetniej zlinczowali by prokuratora ? Natomiast jestem w stanie sie zgodzić że jakiś psycholog mógł dać wiare matce Magdy ale psychologia to nie matematyka tu sie niczego dokładnie nie wyliczy. Nie wiem też czy zwróciłaś uwagę że Policja zaczeła coś podejrzewać od momentu uzyskania logowań telefonu matki o czym nie koniecznie natychmiast musiała być prokuratura powiadamiana. Natomiast zadam Ci pytanie czy jeśli (odpukać) Tobie sie zdarzy że ukradną Ci samochód zgwałcą psa albo porwą dziecko to ja jako przyjmujący zawiadomienie od Ciebie policjant mam jakiekolwiek prawo "emocjonalnie Cie rozwalać(język Rutkowskiego) czy za moim pośrednictwem (czy też rzecznika Policji) zarzucać Ci zawiadomienia o niepopełnionym przestępstwie?
                Może się bowiem zdarzyć innym razem, ze ktoś naprade porwie dziecko, a policja zamiast go szukać, nad matka bedzie sie patstwić, zeby jej Rutkowski nie wyprzedził.
                Tam w Sosnowcu nie było innego wyjścia. Dopóki wersja porwania nie została wykluczona, dopóki ta wersja była choćby w jednym procencie prawdopodobna, trzeba była wszelkimi siłami szukać dziecka, a rodzinę dyskretnie obserwować. Policja zdaje sie to właśnie robiła.
          • lechujarek_wolski Re: white_lake 07.02.12, 15:19
            Ten wpis w dość klarowny sposób tłumaczy czemu uważasz, że prokuratura wkłada kij w szprychy policji ... żałosne i jakie polskie, hoho!

• kaszebe12 Zgnoic... 07.02.12, 12:45
      ...w tym sedno.
    • koloratura1 Co by było gdyby kogoś przypasowali?! 07.02.12, 12:47
      Gdyby nie ten wredny nie-detektyw-Rutkowski, to Panowie Policjanci wciąż, jeszcze i dziś, pilnie poszukiwaliby porywacza z obrazka.
      • stach-poraj Re: Co by było gdyby kogoś przypasowali?! 07.02.12, 13:51
        A gdzie sie mieli spieszyc? :smil:
    • 2berber Potrzebna i policja i Rutkowski! 07.02.12, 14:07
      Wydaje się że media stwarzają niepotrzebny problem.
      Policja jest dużym organizmem który z racji swojej
      wielkości wykazuje pewną inercję.
      Rutkowski z chwilą podjęcia decyzji może ją realizować
      nie patrząc na regulaminy czy przełożonych.
      Przy zderzeniu tych dwóch sposobów działania konflikty
      są nieuniknione ale to służy społeczeństwu.
      Rutkowski nie zrealizuje działań policji bo są mało widoczne
      i polegają także na profilaktyce.
      Policja z kolei nie może zwrócić dziecka porwanego w innym
      kraju matce, bo to wywoła konflikt międzynarodowy.
      • lechujarek_wolski Re: Potrzebna i policja i Rutkowski! 07.02.12, 14:22
        Rutkowski z chwilą podjęcia decyzji może ją realizować
        nie patrząc na regulaminy czy przełożonych.

-----------

Absolutnie się mylisz - dlatego właśnie za podobna partyzantkę dostał w Belgii 1,5 roku wyroku.
        Patologia w Polsce nie może być podstawą do jakichkolwiek ocen działań tego człowieka, który wykorzystuje słabość państwa i tragedie ludzkie dla swoich celów!

Zgadnij dlaczego nigdy nie pojawi się w Belgii lub Norwegii?

• 2berber Re: Potrzebna i policja i Rutkowski! 07.02.12, 15:13
          echujarek_wolski napisała:
          > Zgadnij dlaczego nigdy nie pojawi się w Belgii lub Norwegii?
          Nie znam sprawy z Belgii - nie zamierzam zgadywać.
          Co do Norwegii - Jesteś po stronie administracji Norwegii
          w sprawie odebrania dziecka polskim rodzicom?
          • lechujarek_wolski Re: Potrzebna i policja i Rutkowski! 07.02.12, 15:25
            Berber, w Belgii on, i jego kumple-przebierańcy, bezprawnie napadli, zatrzymali i doprowadzili do tamtejszej policji człowieka, na którego mieli "kontrakt" od jakiejś osoby prywatnej. Tamtejsza policja i prokuratura wszczęła śledztwo, w wyniku którego doszło do sprawy sądowej i zaocznie nasz Janosik dostał 1,5 roku odsiadki. Było to, podobnie jak i w Norwegii, złamaniem prawa. Tylko w Polsce takie numery jeszcze uchodzą ... jak długo? Czas pokaże.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11101590,Stowarzyszenie_Detektywow__Rutkowski__Brak_moralnosci_.html

• lechujarek_wolski Re: Potrzebna i policja i Rutkowski! 07.02.12, 15:27
              Errata:
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11101590,Stowarzyszenie_Detektywow__Rutkowski__Brak_moralnosci_.html
              • 2berber Re: Potrzebna i policja i Rutkowski! 07.02.12, 15:35
                lechujarek_wolski napisała:
                Nie traktuj tego osobiście i nie wciskaj swojego
                zdania innym na siłę.
                Zadałem pytanie w sprawie sprawy norweskiej.
                Po czyjej stronie jesteś po stronie rodziców dziecka
                czy po stronie administracji norweskiej?
                • lechujarek_wolski Re: Potrzebna i policja i Rutkowski! 07.02.12, 15:49
                  Nie znam kulisów sprawy z Norwegii, wiem jedynie, że złamał tamtejsze prawo i z pewnością nie wybiera się tam na wakacje w to lato :)

• pelikan1969 Re:echujarek_wolski 07.02.12, 15:29
          > Rutkowski z chwilą podjęcia decyzji może ją realizować
          > nie patrząc na regulaminy czy przełożonych.

Autor chyba miał tu bardziej na myśli nieskrępowanie procedurami jakie ma Policja która podlega w takiej sprawie prokuraturze a ta następnie Sądowi, które być może należało by zmienić. Teoretycznie może też pozwolić sobie na tego rodzaju "grę operacyjną" lecz w tym przypadku założe sie że zrobił to bo policjant mu informację sprzedał a swoją drogą to dziwne że Policja utrzymuje kontakty z "detektywem" bez licencji. Rutkowski ma też tę przewagę nad Policją że sprawy może sobie wybierać ot np ta śmierdzi sukcesem a ta nie wiec tylko jedną sie zajmę. Policja takiej możliwości jest pozbawiona. A i na koniec "przesłuchanie" matki Magdy a raczej film je prezentujący. Ponieważ nie ma licencji to nie można mu jej zabrać ale w innym przypadku taki film powinien trafić na Policję a nie do mediów.
          • lechujarek_wolski Wystarczy egzekwować istniejące prawo! 07.02.12, 15:46
            Polskie Stowarzyszenie Licencjonowanych Detektywów oświadczyło dziś, że ma dość zapytań o "działalność detektywistyczną" Krzysztofa Rutkowskiego w kontekście poszukiwań półrocznej Madzi z Sosnowca i zajęło w tej sprawie oficjalne stanowisko.

W wydanym dziś komunikacie PSLD można przeczytać, że "Pan Krzysztof Rutkowski nie posiada licencji detektywa i nie ma żadnych formalnych uprawnień do wykonywania jakichkolwiek czynności detektywistycznych w rozumieniu Ustawy o usługach detektywistycznych z dnia 6 lipca 2001 r., w tym także do zawodowego poszukiwania osób zaginionych".

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka