Dodaj do ulubionych

Poza wszelką kontrolą

• trajkotek wizytówka 17.02.12, 10:39
      "Ale Kościół nie ma powodów do zadowolenia. Wielu katolików może nań teraz patrzeć właśnie przez pryzmat Komisji Majątkowej. Brzydka to wizytówka."

może ci, którzy patrzą przez pryzmat widzą światło z latarni przy Czerskiej, jak się rozszczepia dając efekt tęczy ...

O wartościach z Katarzyną W.

• pvf Re: wizytówka 17.02.12, 13:14
        Ja na kościół patrzę przez pryzmat etyki katolickiej. Pedofilia, kłamstwo, złodziejstwo, oszustwo - oto są jej filary.
    • zimny_lechu kolaborantów za współpracę z okupantami - pod 17.02.12, 11:46

ścianę lub na szubienicę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • dzi1a wg ustawy z 1997 "O gospodarce nieruchomościami" 17.02.12, 11:57
      ...wg ustawy z 1997 roku "O gospodarce nieruchomościami" można przekazywać za 1 zł lub 1 % wartości nieruchomości Kościołowi Katolickiemu i związanymi z nim stowarzyszeniami i fundacjami.
      najwyższa pora to zmienić gdyż to jest furtka do nadużyć podobna do nadużyć jakich dopuszczała się przepraszam za słowo Komisja Majątkowa

Tusku ! musisz !

ps
      mam nadzieję że ktoś napisze książkę na temat wyczynów Komisji Majątkowej
      • rockawy Re: wg ustawy z 1997 "O gospodarce nieruchomości 17.02.12, 15:22
        dz1a ty nie masz za co przepraszac to zlodzieje w czarnych sukienkach z Bogiem w klamliwym pysku powinni zwrocic narodowi to z czego okradli Polske i polakow .To ludzie ,ktorzy tolerowali rozkradanie Polski biorac w tzw.Rzdzie za to duze pieniadze powinny poniesc odpowiedzialnosc. To wszyscy /co do jednego / czlonkowie tej HANIEBNEJ KOMISJI powinni do konca zycia nie wyjsc z wiezienia pracujac tam. Juz teraz na poczet strat jakie poniosl narod powinny zostac zabezpieczone ich majatki.
        Panie Tusk do roboty . Palikot nie opierniczaj sie ,nie po to ludzie na ciebie glosowali.Teraz wlasnie masz szanse .potrzebnas jest Komisja Sejmowa by na oczach ciemnych baranow pokazac jak KK robil ich w ...... .
    • antropoid Poza wszelką kontrolą 17.02.12, 14:49
      "W kompletnym bałaganie, według niejasnych zasad - tak przez ponad 20 lat pracowała Komisja Majątkowa..."
      ----------------

Przecież była jedna i to cholernie jasna zasada - OD WYROKU KOMISJI NIE MA ODWOŁANIA - więcej zasad nie było potrzeba, bo i po co, skoro ta załatwiała wszystko?...

• tomek_456 Poza wszelką kontrolą 17.02.12, 15:50
      "Ale Kościół nie ma powodów do zadowolenia. Wielu katolików może nań teraz patrzeć właśnie przez pryzmat Komisji Majątkowej. Brzydka to wizytówka."

Kościół da sobie radę, ale czy politycy też ?

Cała klasa polityczna w Polsce nie ma powodów do zadowolenia.
      Dużo Polaków będzie nań teraz patrzeć właśnie przez pryzmat Komisji Majątkowej. Bardzo brzydka to wizytówka.

Dla przypomnienia od czasu powstania KM w Polsce rządziły wszystkie siły polityczne (łącznie z Palikotem). Ten bałagan W MSWIA wystawia klasie politycznej bardzo złe świadectwo.
      Obawiam się, że w innych resortach może być podobny bałagan.
      • antropoid Re: Niesłowny Tomuś... 17.02.12, 17:45
        tomek_456 napisał:

> Ten bałagan W MSWIA wystawia klasie politycznej bardzo złe świadectwo.

Zgadza się, tylko, że kler też do tej klasy należy i jego świadectwo jest w świetle tego jeszcze gorsze.
        • tomek_456 Małowiedzący antropoid 17.02.12, 19:14
          antropoid napisał:

> tomek_456 napisał:
          >
          > > Ten bałagan W MSWIA wystawia klasie politycznej bardzo złe świadectwo.
          >
          >
          > Zgadza się, tylko, że kler też do tej klasy należy i jego świadectwo jest w św
          > ietle tego jeszcze gorsze.

Kler nie jest klasą polityczną. Jak tego nie wiesz, trudno, szanuję Twoje ograniczenia w pojmowaniu świata.
          • 6burakow Re: Małowiedzący antropoid 17.02.12, 19:51
            tomek_456 napisał:

> Kler nie jest klasą polityczną. Jak tego nie wiesz, trudno, szanuję Twoje ogran
            > iczenia w pojmowaniu świata.

kk jest organizacja przestepcza a kler jej czlonkami
          • kolter Re: Małowiedzący antropoid 17.02.12, 23:06
            tomek_456 napisał:

> Kler nie jest klasą polityczną. Jak tego nie wiesz, trudno, szanuję Twoje ogran
            > iczenia w pojmowaniu świata.

Ta , ale katolik głosuje na katolika i to najlepiej na tego z PIS, hipokryto
            • tomek_456 Re: Małowiedzący antropoid 17.02.12, 23:11
              kolter napisał:

> tomek_456 napisał:
              >
              >
              > > Kler nie jest klasą polityczną. Jak tego nie wiesz, trudno, szanuję Twoje
              > ogran
              > > iczenia w pojmowaniu świata.
              >
              > Ta , ale katolik głosuje na katolika i to najlepiej na tego z PIS, hipokryto

Widać, ze nie zrozumiałeś nawet wyników wyborów - znaczna częśc wyborców PO to katolicy.
              Wiec nie łącz katolika wyłącznie z PIS.

• jerobert66 prymitywny antropoid 18.02.12, 00:29
                Tomek , jak Ci sie chce uganiac z tymi czerwonymi prostakami ? To sa betonowe , pokomunistyczne półmózgi. Byli ubecy i podobne szumowiny. Ich nie przekonasz , a tym bardziej nie nawrócisz . Jest paru rozsądnych ludzi na tym forum , oprócz tych idiotów , tworów "romansu chemii z fizyką".
                • antobojar Którzy nie wierzą w plemnik przyniesiony w zębach 18.02.12, 05:26
                  .. przez skrzydlatego kuriera..
                  A wszystko wskazuje na to że to rzymscy żołdacy mieli więcej wigoru niż stary cieśla, za którego wydano młodziutką dziewczynkę...
                  • tomek_456 Re: Którzy nie wierzą w plemnik przyniesiony w zę 18.02.12, 07:05
                    antobojar napisał jak zwykle bzdury nie warte cytowania

• antropoid Re: jerobert66 - jak byś miał choc minimum... 18.02.12, 18:38
                  inteligencji odróżniającej cie od małpy, to nawet jako istota zmajstrowana na melinie, w pijackim widzie, nie przypisywałbyś swego pochodzenia innym. A kysz do czerwonego kosza, czerwony bękarcie.
                • antropoid Re: wypełzły z rynsztoka jerobert66 18.02.12, 18:54
                  Nie pochlebiaj sobie, nie każdy jest twoim krewnym, lumpenproletariacki tworze zmajstrowany w pijackim widzie, w koszarach ZOMO.
          • antropoid Re: Małowiedzący antropoid 18.02.12, 18:30
            tomek_456 napisał:

> Kler nie jest klasą polityczną. Jak tego nie wiesz, trudno, szanuję Twoje
            > ograniczenia w pojmowaniu świata.
            -----------

Szanuj, szanuj Tomuś, zwłaszcza, że w porównaniu z tym, co ty majaczysz to żadne ograniczenia...
      • pablobodek Re: Poza wszelką kontrolą 17.02.12, 18:33
        tomek_456 napisał:

> "Ale Kościół nie ma powodów do zadowolenia. Wielu katolików może nań teraz p
        > atrzeć właśnie przez pryzmat Komisji Majątkowej. Brzydka to wizytówka."

>
        > Kościół da sobie radę, ale czy politycy też ?
        >
        > Cała klasa polityczna w Polsce nie ma powodów do zadowolenia.
        > Dużo Polaków będzie nań teraz patrzeć właśnie przez pryzmat Komisji Majątkowej.
        > Bardzo brzydka to wizytówka.
        >
        > Dla przypomnienia od czasu powstania KM w Polsce rządziły wszystkie siły polity
        > czne (łącznie z Palikotem). Ten bałagan W MSWIA wystawia klasie politycznej bar
        > dzo złe świadectwo.
        > Obawiam się, że w innych resortach może być podobny bałagan.
        >

tomuś - klecho! obiecałeś już nie zabierać głosu na tym forum.
        Z gęby cholewę robisz ?!
        Grzeszysz !
        • tomek_456 Re: Poza wszelką kontrolą 17.02.12, 18:45
          pablobodek napisał:

> tomek_456 napisał:
          >
          > > [i]"Ale Kościół nie ma powodów do zadowolenia. Wielu katolików może nań t
          > eraz p
          > > atrzeć właśnie przez pryzmat Komisji Majątkowej. Brzydka to wizytówka."[/
          > i]
          > >
          > > Kościół da sobie radę, ale czy politycy też ?
          > >
          > > Cała klasa polityczna w Polsce nie ma powodów do zadowolenia.
          > > Dużo Polaków będzie nań teraz patrzeć właśnie przez pryzmat Komisji Mająt
          > kowej.
          > > Bardzo brzydka to wizytówka.
          > >
          > > Dla przypomnienia od czasu powstania KM w Polsce rządziły wszystkie siły
          > polity
          > > czne (łącznie z Palikotem). Ten bałagan W MSWIA wystawia klasie polityczn
          > ej bar
          > > dzo złe świadectwo.
          > > Obawiam się, że w innych resortach może być podobny bałagan.
          > >
          >
          > tomuś - klecho! obiecałeś już nie zabierać głosu na tym forum.
          > Z gęby cholewę robisz ?!

Robię i co z tego.
          A Ty nie robisz pisząc te swoje cienutkie wypociny na tym forum ?

> Grzeszysz !

Nie Twoja sprawa
          • antropoid Re: Poza wszelką kontrolą 17.02.12, 18:53
            tomek_456 napisał:

> pablobodek napisał:

> > Grzeszysz !
            >
            > Nie Twoja sprawa
            -----------------------

O właśnie! Jak inni grzeszyć - ja być pierwszy do rozliczania i prawienia morałów, jak ja grzeszyć - nikomu nic do tego! Cały urok bigoterii... :)
            • tomek_456 Re: Poza wszelką kontrolą 17.02.12, 18:57
              antropoid napisał:

> tomek_456 napisał:
              >
              > > pablobodek napisał:
              >
              > > > Grzeszysz !
              > >
              > > Nie Twoja sprawa
              > -----------------------
              >
              > O właśnie! Jak inni grzeszyć - ja być pierwszy do rozliczania i prawienia mor
              > ałów, jak ja grzeszyć - nikomu nic do tego! Cały urok bigoterii... :)

Ja Tobie grzechów nie licze bigotku
              • antropoid Re: Poza wszelką kontrolą 18.02.12, 18:34
                tomek_456 napisał:

> Ja Tobie grzechów nie licze bigotku

Bigotku?... Coś ci się chyba pokałapućkało.
            • antobojar tomuś-trollek wie co to bigoteria-zna mistrzów 18.02.12, 05:29
              .. w sutannach...
              • tomek_456 Re: tomuś-trollek wie co to bigoteria-zna mistrzó 18.02.12, 07:03
                antobojar troluśek bigotek napisał bzdury
    • wieguz Majątek zagrabiony przez Kościół! 17.02.12, 17:37
      Jak wynika z artykułu grabieży majątku dopuszczał i dopuszcza się Kościół. Przecież w większości Kościół wszedł w posiadanie dzięki inkwizycji czyli fałszywym oskarżeniom właściciela, na majątek którego mieli ochotę, wskutek wyłudzeń i oszustw – co Komisja Majątkowa stosowała do dzisiaj. Uważam, że stwierdzenie > z którego ograbiły go władze PRL< jest nieco naciągane. Otóż władze PRL-u nie zagrabiły tego majątku, tylko znacjonalizowały - przejęły go na potrzeby wszystkich - majątki ziemskie, obiekty, budynki itp. a nie jak to robi Kościół dla siebie by czerpać zyski! Czyli odebrały oszustom to co zagrabili przez wieki narodowi! Nie słyszałem by ktoś z ówczesnych władz wziął coś dla siebie lub odsprzedał dla zysku, tak jak to robią obłudni funkcjonariusze Kościoła.
    • pablobodek Żądam powołania Sejmowej Komisji Śledczej ds Przes 17.02.12, 18:07
      tępstw Krk w Komisji Majątkowej.
      Żądam rozwiązania konkordatu.
      Żądam wyprowadzenia zajęć religii - indoktrynacji katolickiej z publicznych przedszkoli i szkół.
      Żądam państwa świeckiego.
      • dzi1a Re: Żądam powołania Sejmowej Komisji Śledczej ds 17.02.12, 20:47

" Dzisiaj Kościół Katolicki jest tylko reliktem minionej epoki, takim żyjącym dinozaurem, który pasożytuje na społeczeństwie. Nie ma on żadnej misji do spełnienia, nie przynosi żadnych korzyści społeczeństwu, nie ma nic do zaproponowania.

W bajki o niebie i piekle nikt już nie wierzy a już na pewno księża i tzw " dostojnicy kościelni". Cała ta urzędnicza machina to cyniczni i nastawieni na zysk ludzie, dla których kościół jest tylko biznesem a ich działania skupiają się na maksymalizowaniu zysku z prowadzonego przedsiębiorstwa.

Kościół dzisiaj uczy obłudy, cynizmu i hipokryzji. Jest ksenofobiczny a niektórzy jego urzędnicy głoszą wręcz poglądy nacjonalistyczne nastawiając społeczeństwo wrogo do obcych siejąc nie ufność do sąsiadów Polski i ludzi myślących inaczej lub wyznających inne poglądy od jedynie słusznych, jakie preferuje kościół. Jedynie słuszne poglądy hmmm skąd my to znamy?

Kościół Katolicki dzisiaj w Polsce działa destrukcyjnie na społeczeństwo. Pokazuje, że można łamać prawo i nie ponosić z tego tytułu żadnych konsekwencji mam tu na myśli skandale seksualne, przestępstwa pedofilii, oszustwa finansowe księży i organizacji kościelnych.

Z uwagi na tak destrukcyjną działalność kościoła powinna ona być bardzo mocno ograniczona w sferze publicznej tak jak to się stało na zachodzie europy.

Tylko takie działanie może naszemu krajowi zapewnić godne miejsce w nowoczesnej europie. Bez zabobonu, ksenofobi, nacjonalizmu i kościelnego monopolu na prawdę.

„Kościół winien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec praw Kościoła. Żadna religia nie może im przeczyć, odwołując się do prawa boskiego, przeciwnie, każda religia powinna być posłuszna prawom ustanowionym przez naród”

To słowa Tadeusza Kościuszki z memoriału do Księcia Adama Czartoryskiego. Memoriał został napisany w 1815 roku, podczas obrad Kongresu Wiedeńskiego. Ostre słowa krytyki pod adresem kościoła napisał Kościuszko prawie 200 lat temu a jakże są one dziś aktualne.

Jest to dowód, że i 200 lat temu kościół działał równie destrukcyjnie na społeczeństwo jak dziś i co światlejsze umysły tamtej epoki to dostrzegały "

• rockawy Re: Żądam powołania Sejmowej Komisji Śledczej ds 17.02.12, 23:00
          Zal mi tych starych ludzi ,ktorzy wierza/ chociaz niekoniecznie wierza ale boja sie kary?,piekla? po tylu latach wkladania im do glow tych bajek.
          Szkoda mi mojej matki .Wiem ,przyznaje mi racje ale dodaje " wiesz ja mam juz 80 lat i nic nie zmienie wiec niech juz tak zostanie a moze cos tam jednak jest? zastanawia sie . Nawyk ?, co powiedza ludzie? i ze za pozno na zmiany to podstawowa opinia ludzi starych ale widzacych i rozumiejacych. Nie nie potepiach ich, rozumie bo gdzies z podswiadomosci szczerzy kly to "cos" , psychiczne obciazenie wynikajace z uczeszczania na religie, jakis nieokreslony strach ? , niepewnosc i szukanie wsparcia przed niewiadoma .
          Nie ,nie ja osobiscie nie boje sie tego koncowego / w razie czego rozliczenia/ mimo , ze nie korzytam od lat jako katolik z przywileju rozgrzeszenia .
          Kpina dla mnie byloby ,ze rozlicza mnie kanalia ,zlodziej,klamca , oszust lub pedofil ,ktory udaje tylko kogos wazniejszego i lepszego . Tak mam doswiadczenia . Bywalem w tym towarzystwie /znajomi przyjaciol/. Mimo zdjec z papiezem Janem Pawlem,udowodnieniem nam b.dobrej znajomosci z nim dla mnie to byli ludzie moralnie nic nie warci . Patrzylem na ich falsz, oblude i kurestwo jakiego sie dopuszczali .Nie nie mieli zadnych zachamowan .Jak sie rozluzniali chlajac wode to prawili o Bogu trzymajac lappy na dupach naszych kolezanek ,znajomych / mimo ich sprzeciwu a nawet zgorszenia i oburzenia bo katoliczki tez tam byly/ co ladniejszych kobiet.
          Wierzcie mi ,nic tak nie leczy z katolicyzmu jak obserwacj, ocena katolikow a ich pasterzy w szczegolnosci.
          Zenada ? to malo. Obrzydzenie i wstret to adekwatne odczucia . Pewnie to wina wychowania w naboznym szacunku to tych ,ktorymi po blizszym poznaniu gardzimy.
          Kto zawinil ? Moi rodzice wpajajac mi szacunek do KK ?czy KK obnazajac swoja prawdziwa twarz ku...arza ,pijaka, klamcy i wrednego oszusta .
          KK wobec mnie sie skompromitowal ,rozczarowal, roztrwonil ,zniszczyl swoja reputacje i juz nic dla mnie nie znaczy .
          Te mary KK trzeba przegonic i uwolnic sie od nich raz na zawsze.
          Wiem . Dlugie to bylo i pewnie zbyt osobiste ale dziekuje i przepraszam.
    • jerobert66 Kolejny ochłap dla gawiedzi.. 18.02.12, 00:20
      Jutro znów coś rzucą . Czerwona gawiedz sie zleci i bedzie w upojeniu szarpać propagandowy ochłap na wszystki strony . Mlaskajac , warcząc i kwicząc .
      • antobojar I robiąc wielką kupę na jebroberta,w jego drodze.. 18.02.12, 05:32
        .. wiecznego zbawienia.. w kociołku podgrzewanym kłamstwami wypisywanymi w podłym życiu...
        • jerobert66 Paputku , stary komuchu.. 18.02.12, 19:21
          znowu zmieniłes nick. Obsesyjny ubeku.
    • mirwojski Poza wszelką kontrolą 18.02.12, 01:33
      A ja proponuję dalszą masową spowiedź : "powszechną" ( !!! ) - skarbnicę wiedzy o wszem dla nielicznie " uprawnionych".A potem - zdziwieni ???
    • benek231 A patriotyczna prawica pod reke z komuna :O) 18.02.12, 22:08
      Probowalem wpisac sie pod felietonem Ziemkiewicza, w Rzepie, bo jadac na Tuska ze wszelkich mozliwych stron, zapomnialo sie chlopu o ukrywaniu przez Tuska raportu komisji ds. Komisji Majatkowej. Moim zdaniem powinien byl choc wspomniec o tym, jesli nie chce uchodzic za poplecznika komuny. A jakby nie bylo to komuna powolala do zycia cialo przestepcze o nazwie Komisja Majatkowa.

Moj komentarz nie ukazal sie. Co swiadczy tez o sympatyzowaniu Rzepy z takimi wartosciami jak wolnosc slowa i otwartosc dyskusji, z ktorymi - okazuje sie - Rzepie nie jest jednak po drodze. Moze w nastepnym systemie, zatem. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka