Dodaj do ulubionych

Tusk: Brakowało mi ostatnio prezesa Kaczyńskiego

• surfer6 Re: Cd. A Polacy mają dosyć pisiactwa 26.02.12, 06:32
      Interpelacja Posła Przemysława Gosiewskiego do MON z dnia 23.09.2008

Według informacji prasowych i wywiadu, jakiego szef MON udzielił dla Radia Zet 19 września br., kpt. Grzegorz Pietruczuk został odznaczony srebrnym krzyżem za zasługi dla obronności. Wedle słów szefa MON pilot otrzymał medal za ˝przestrzeganie procedur i poczucie odpowiedzialności za bezpieczeństwo czterech prezydentów na pokładzie˝. Ministrowi chodziło o lot, jaki wykonał prezydencki TU-154 na Kaukaz 12 sierpnia br. Planowo samolot miał lądować w Azerbejdżanie w Ganji, ale prezydent RP podjął decyzję o locie do Tbilisi. Pilot odmówił zmiany kierunku lotu. Decyzja pilota doprowadziła do licznych komplikacji w wizycie czterech prezydentów w Gruzji. Przejazd drogą do Tbilisi był bardzo niebezpieczny i sprowadzał realne zagrożenie dla osób w nim uczestniczących. Według doniesień medialnych obawy pilota o stan techniczny lotniska w Tbilisi były całkowicie nieuzasadnione i można było na nim bezpiecznie wylądować.

Proszę wobec tego Pana Ministra o odpowiedzi na następujące pytania:
      1. Czy pilot ma prawo odmówić wykonania rozkazu zwierzchnika Sił Zbrojnych RP?
      2. Czy odznaczenie pilota za de facto zaniechanie działania tak wysokim odznaczeniem państwowym jest zgodne z obowiązującymi procedurami?
      3. Czy Minister, podejmując decyzję o odznaczeniu, chciał pokazać, iż będzie premiował w przyszłości przypadki niesubordynacji, tchórzostwa i odmawiania wykonywania rozkazów?
      4. Czemu sprawa odznaczenia pilota została tak nagłośniona w mediach przez szefa MON? Czy był to kolejny element prowokacyjnej polityki rządu wobec prezydenta RP?
      5. Czy zbadano przebieg wydarzeń w kabinie pilotów i zgodność podejmowanych przez nich decyzji z obowiązującymi procedurami? Jakie są wnioski z tej kontroli?
      6. Czemu szef MON nie odznaczył innych członków załogi?
      7. Jak MON zamierza reagować, jeśli w przyszłości będą powtarzać się tego typu przypadki odmawiania zmiany kierunku lotu?

Z wyrazami szacunku
      Poseł Przemysław Gosiewski
      Kielce, dnia 23 września 2008 r.
    • surfer6 Mąż stanu, profesor Lech Kaczyński, prezydent 26.02.12, 06:34
      LISTA OBECNOŚCI Ś.P. LECHA KACZYŃSKIEGO W KATYNIU
      10 kwietnia 2006 r. - nieobecny
      17 września 2006 r.- nieobecny
      10 kwietnia 2007 r. - nieobecny
      17 września 2007 r. - obecny (wybory do sejmu)
      10 kwietnia 2008 r. - nieobecny
      17 września 2008 r. - nieobecny
      10 kwietnia 2009 r. - nieobecny
      17 września 2009 r. - nieobecny
      2010 - ................................ ......(wybory prezydenckie i samorządowe)
      • zdybka Re: Mąż stanu, profesor Lech Kaczyński, prezydent 26.02.12, 10:55
        Lechu swieta w domu swietowal !
    • surfer6 Brakowało nam pisiaka analstasia 26.02.12, 06:37
      Interpelacja Posła Przemysława Gosiewskiego do MON z dnia 23.09.2008

Według informacji prasowych i wywiadu, jakiego szef MON udzielił dla Radia Zet 19 września br., kpt. Grzegorz Pietruczuk został odznaczony srebrnym krzyżem za zasługi dla obronności. Wedle słów szefa MON pilot otrzymał medal za ˝przestrzeganie procedur i poczucie odpowiedzialności za bezpieczeństwo czterech prezydentów na pokładzie˝. Ministrowi chodziło o lot, jaki wykonał prezydencki TU-154 na Kaukaz 12 sierpnia br. Planowo samolot miał lądować w Azerbejdżanie w Ganji, ale prezydent RP podjął decyzję o locie do Tbilisi. Pilot odmówił zmiany kierunku lotu. Decyzja pilota doprowadziła do licznych komplikacji w wizycie czterech prezydentów w Gruzji. Przejazd drogą do Tbilisi był bardzo niebezpieczny i sprowadzał realne zagrożenie dla osób w nim uczestniczących. Według doniesień medialnych obawy pilota o stan techniczny lotniska w Tbilisi były całkowicie nieuzasadnione i można było na nim bezpiecznie wylądować.

Proszę wobec tego Pana Ministra o odpowiedzi na następujące pytania:
      1. Czy pilot ma prawo odmówić wykonania rozkazu zwierzchnika Sił Zbrojnych RP?
      2. Czy odznaczenie pilota za de facto zaniechanie działania tak wysokim odznaczeniem państwowym jest zgodne z obowiązującymi procedurami?
      3. Czy Minister, podejmując decyzję o odznaczeniu, chciał pokazać, iż będzie premiował w przyszłości przypadki niesubordynacji, tchórzostwa i odmawiania wykonywania rozkazów?
      4. Czemu sprawa odznaczenia pilota została tak nagłośniona w mediach przez szefa MON? Czy był to kolejny element prowokacyjnej polityki rządu wobec prezydenta RP?
      5. Czy zbadano przebieg wydarzeń w kabinie pilotów i zgodność podejmowanych przez nich decyzji z obowiązującymi procedurami? Jakie są wnioski z tej kontroli?
      6. Czemu szef MON nie odznaczył innych członków załogi?
      7. Jak MON zamierza reagować, jeśli w przyszłości będą powtarzać się tego typu przypadki odmawiania zmiany kierunku lotu?

Z wyrazami szacunku
      Poseł Przemysław Gosiewski
      Kielce, dnia 23 września 2008 r.
    • terleo Tusk: Brakowało mi ostatnio prezesa Kaczyńskiego 26.02.12, 06:59
      "Cofnięta" PISOWNIA GW! Nie macie pieniędzy na korektora po maturze?! Pisze się: cofnąłbym!
    • pis_busters Drogie dzieci! Dziadzio Jarek przyjdzie i zrobi wa 26.02.12, 08:03
      Drogie dzieci! Dziadzio Jarek przyjdzie i zrobi wam wszystkim dobrze...
      • nerwus0 Re: Drogie dzieci! Dziadzio Jarek przyjdzie i zro 26.02.12, 13:07
        Proszę, nie strasz mi dzieci.
    • jacek-1111 Tusk: Brakowało mi ostatnio prezesa Kaczyńskiego 26.02.12, 08:25
      wybór komentarzy zgodnie z normą GW ale nie broniąc kaczora tym razem nie podbijecie notowań, bo choć nie widać następcy to zdolność rządzenia Tuska jest ujemna i im prędzej to zmienimy tym lepiej.dla POLSKI
      • nerwus0 Re: Tusk: Brakowało mi ostatnio prezesa Kaczyński 26.02.12, 13:08
        Znam mniej bolesne sposoby na samobójstwo. Mogę ci podać.
    • henryk_49 Tusk: Brakowało mi ostatnio prezesa Kaczyńskiego 26.02.12, 08:30
      Jeśli się ma takie sukcesy jak:
      -budowa dwukrotnie droższych autostrad, niż Niemieckie,
      -budowa dwukrotnie droższych stadionów niż w Berlinie,
      -siedzi się pod stołem UE, przy nodze Angeli,
      no i ma się takie atuty, 100-rotna przewaga w mediach, to Kaczyński jest bardzo potrzebny, by rozpatrywano czy ma krawat, czy spodnie ma wyprasowane i tym podobne ważne społecznie problemy.
      • nerwus0 Re: Tusk: Brakowało mi ostatnio prezesa Kaczyński 26.02.12, 13:05
        Heniuś wyjaśnij, łaskawco co to za stwór: 100-rotna przewaga?
      • antropoid Re: Tusk: Brakowało mi ostatnio prezesa Kaczyński 26.02.12, 17:44
        henryk_49 napisał:

> Jeśli się ma takie sukcesy jak:
        > -budowa dwukrotnie droższych autostrad, niż Niemieckie,
        > -budowa dwukrotnie droższych stadionów niż w Berlinie,
        > -siedzi się pod stołem UE, przy nodze Angeli,
        > no i ma się takie atuty, 100-rotna przewaga w mediach, to Kaczyński jest bardzo
        > potrzebny, by rozpatrywano czy ma krawat, czy spodnie ma wyprasowane i tym pod
        > obne ważne społecznie problemy.
        ------------

Jak się ma w sekcie do tego stopnia otumanionych jak Henio, to nawet będąc takim pasożytem jak kaczor można być spokojnym o miejsce w parlamencie i wygodny żywot na garnuszku podatnika do us..nego końca.
    • zdybka Re: Cd. A Polacy mają dosyć cysorza cwoka i matoł 26.02.12, 09:21
      annastasia napisała:
      Oto przyjdę niebawem, a moja zapłata jest ze mną, by tak każdemu odpłacić

Klamanie Annastasio to tworczy proces .
      Medal Tobie sie nalezy.

A tak na marginesie, kto Tobie dal prawo w imiemiu Boga sie wypowiadac ?
      Straszyc jego zemsta na nas ?
      My " odszczepiency " walczymy o spokoj w kosciele o cicha modlitwe ,
      nie chcemy kierowac sie zloscia i zemsta.

Piszesz cos o sprawiedliwosci ! No wlasnie ,wtedy wszyscy oczy otwieramy.
    • pal666 Panie Tusk, czuję przesyt Panem, 26.02.12, 13:57
      idź Pan haratnąć w gałę. Albo wsiądź Pan w ten tuskobus i zajmij się Pan caravaningiem.
      • zdybka Re: Panie Tusk, czuję przesyt Panem, 26.02.12, 14:11
        Och jak dobrze ,ze mowisz tylko za siebie !!!
        • pal666 Re: Panie Tusk, czuję przesyt Panem, 26.02.12, 16:46
          zawsze mówię tylko za siebie. To nie możliwe, żebym mówił za kogoś takiego jak Ty. Za takich jak Ty mówi mój stangret.
    • stivi47 Tusk: Brakowało mi ostatnio prezesa Kaczyńskiego 26.02.12, 16:14
      Chyba polski rzand tak nisko jeszcze nieupadl aby z takim PiS-dzielcem WARIATOW Kaczodupem sie zajmowac to jest chory polak i nadaje sie tylko do domu wariatow chyba ze wszyscy polacy zwaruja to tylko wtedy bendzie prezesem polskiego RZANDU Narodu wariatow
    • stivi47 Tusk: Brakowało mi ostatnio prezesa Kaczyńskiego 26.02.12, 16:23
      Ej wy tam w polsce jaka macie alternatywe poza tym Tuskiem ten Kaczodup piS-dzielec pasuje tylko do tych POLAKOW Pegerowskich niedorozwinentych i alkoholikow pijancych juz nawet bimber z rozpuszczalnika do farb, ten Czerwony Komunista Müller to przeciez polska miala przez 50 lat SMROD ,GLOD i UBUSTWO za ich czasow ten ZIOBROWATY nieodstaje nic od tego alkoholika Bialorusina Lukaszenko , ten Palikot to drugi wariat po Kaczodupie z Klanu tych polskich Parti jak oni swoje klany nazywaja ten niedorozwinety Strarzak Pawlak temu brakuja tylko Kargule i to ma polska rzandzic to by polska byla by dwarazy w gorszej sytulcji jak dzis Grecja
    • paw73 media milczą o Grasiu , dlaczego? 26.02.12, 18:35
      Gdyby Polska była normalnym krajem prawa, Graś przestałby być politykiem , a rząd PO PSL kierowany przez Tuska, byłby wspomnieniem!
      Paweł Graś (PO) podpisał się na dokumentach spółki Agemark, w której zasiadał, choć jako minister już nie powinien?
      Graś najpierw twierdził, że podpisy pod dokumentami mogą być jego, ale nie muszą. Potem jego żona Dagmara zeznała, że sama sfałszowała podpisy męża.
      Tyle że biegły grafolog uznał te podpisy za autentyczne sygnatury ministra rządu Donald Tuska , rzecznika Pawła Grasia!
      PO=PiS
      TUSK CHRONI KACZYŃSKIEGO JAK ŹRENICE OKA, BEZ NIEGO NIE ISTNIAŁBY W POLITYCE.
      TUSK CHRONI KACZYŃSKIEGO PRZED TRYBUNAŁEM STANU ZA ŚMIERĆ BARBARY BILIBY, ABY PiS-EM STRASZYĆ JAK BABA JAGA!
    • nsz-towiec Tusk bez Kaczyńskiego jest nikim . 27.02.12, 00:03
      Jedzie na szczuciu na JK. Widać to po wielu wpisach jego POpapranych zwolenników pw.
      • nerwus0 Kaczyński bez Tuska jest nikim.. 27.02.12, 12:17
        Nie mógłby pić wina Tuska.
        Całew szczęście ,że takich cymbałów jak ty jest tylko
        kilku na tym forum. Spadaj do waszego nocnika i radryja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka