nick_na_forum 24.03.12, 18:22 "Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą" - po jakiemu to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luki761 inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 24.03.12, 18:29 rysuje badziewiate "szkice" (jak większość naszych dzieciaków w wieku przedszkolnym..) a ludzie, jak frajerzy to kupują i go utrzymują...., Cwany sposób, by lekko i łatwo przejść przez życie.. :D Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 24.03.12, 18:35 Gdyby ludziom się te jak to określasz "badziewiate "szkice"" nie podobały, to by go nie utrzymywali, nie uważasz? Ja akurat Pana Mleczkę uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 Re: inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 24.03.12, 18:49 mike.recz napisał: > Gdyby ludziom się te jak to określasz "badziewiate "szkice"" nie podobały, to b > y go nie utrzymywali, nie uważasz? > > Ja akurat Pana Mleczkę uwielbiam. "Król jest nagi"... mieszkam w Krakowie, zostałem kiedyś zaproszony na mała imprezkę do Andrychowa (50 km od Krakowa) i osoba zapraszająca poprosiła mnie by kupić (w ramach prezentu, oczywiście oprócz alkoholu) mu jakiś "wesoły rysunek MLECZKI" z dedykację od Mleczki ( jakieś 15 lat temu Mleczko oferował takie usługi w swoim sklepie w Krakowie - nie wiem, jak dziś, bo się już tym nie interesuję..) i odręcznie się narysowało, podpisało, wręczyło jaki prezent... i tyle, po jakimś czasie przyznałem,ze to dowcip, była masa śmiechu . Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 24.03.12, 19:09 Uwazasz ze to latwo, sprobuj sam sprzedawac. Jak jestes dobry to i ja kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 24.03.12, 20:50 Nie wiesz do kogo mowisz. Ten gosciu to Rembrandt. Dopiero po smierci poznaja sie na jego geniuszu malarskim i beda placic miliony za jego obrazy :-) :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wnusio.wehrmachtowca LOL durny moderator, bylo: na Tuska nic nie narysu 25.03.12, 15:13 je, hipokryta stosujacy teraz poprawnosc polityczna Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Mleczko jest sto razy lepszy niz Krauze 24.03.12, 23:16 ongis bylismy z zona w Krakowie i Warszawie. Za kazdym razem wpadalismy do galerii Mleczki i za kazdym razem go spotykalismy. Zona to sobie nawet fotke z AM zafundowala. mamy pare bibelotow, ale trzymam w domu. Kubek do herbaty nie nadaje sie do pracy. Moj ulubiony rysunek - "pewnego dnia, synu, to wszystko bedzie twoje". Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Mleczko jest sto razy lepszy niz Krauze 25.03.12, 00:14 też go lubię :) mleczko.interia.pl/galerie/o-ksiezach/zdjecie,423253,5 Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.courvoisier a Leunig w Australii? 25.03.12, 10:45 Leunigowi tak letko nie jest - musial przepraszac za zestawienie na jednym rysunku "Israel 2002 War Brings Peace" z "Auschwitz 1942 Work Brings Freedom" Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: a Leunig w Australii? 25.03.12, 15:31 moze byc, ja takze lubie rysownikow z The Australian. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 24.03.12, 19:11 jaki prezent... > > > i tyle, > > > po jakimś czasie przyznałem,ze to dowcip, była masa śmiechu > > . ok ale co z tego wynika? wybacz ale to nie ty jesteś sławny,publikujesz tylko on. uwielbiam takich kontestatorów jak ty ,więc do cholery jeden z druugim pokażcie nam jaki macie talent zamiast skowyczeć w internecie, co potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 24.03.12, 19:40 A ja donoszę, że mój sąsiad nie donosi. Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 24.03.12, 20:46 bo jak sam powiedziales jest inteligentny... dlatego ty tylko mozesz mu zazdroscic Odpowiedz Link Zgłoś
berbeku Re: inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 24.03.12, 23:39 Przyłączam się również do czekających na próbkę rysunkowej twórczości satyrycznej panie "luki761", choć bardzo wątpię abyś pan potrafił nawet poprawnie opisać jego rysunki... Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 25.03.12, 00:01 wiedziałem że jakaś menda paździoch się znajdzie... i ta daaa zgadłem luki761 masz internet to weź nam zaprezentuj cos ze swej twórczości frajerzy kupujacy badziewate szkice chcieliby móc zobaczyć w swojej marności prawdziwe piękno twego dzieła o wielki a tak serio na prawdę jesteś mendą czy po prostu nie łapiesz jego rysunków? mleczko.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jmb2 Re: inteligentyny cwaniaczek z tego Mleczki 25.03.12, 12:35 Życie Polaków od już lat siedemdzisiątych ... bez satyry, dowcipu oraz humoru Pana Mleczki ... byłoby skazane tylko na śmierć a tak jest co wspominać i to z uśmiechem na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 po co te nerwy ? Mleczko to typowy cwaniaczek 25.03.12, 18:26 skapował, że nie ma chętnych na jego rysuneczki więc się dostosował do "linii propagandowej" wyznaczonej przez neokomunistów z Platformy Obywatelskiej i tyle... jakby coś "narysował" "satyrycznego" o Tusku, Bartoszewskim, czy Komorowskim z automatu wyleciałby z ; - lewackich pisemek - i nagle miałby czynsze rynkowe na swoje "galerie" za PRL Służba Bezpieczeństwa uważała takich "Mleczków" za bardzo pożytecznych, bo wszak lepiej, żeby Polacy pośmiali się rysunków, niż szli na demonstracje Solidarności... Mleczko Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 Re: po co te nerwy ? Mleczko to typowy cwaniacze 25.03.12, 18:32 1982 r. Stan Wojenny... a 33 letni "Mleczko" dostaje lokal w centrum Krakowa przy ul. św. Jana..., ...Galeria powstała w Krakowie w 1982 roku. Miała być tylko krótkotrwałym eksperymentem, ale w związku z ogromnym zainteresowaniem funkcjonuje do dzisiaj. ... gdy komuniści dali lokal Mleczko w centrum Krakowa w tym samy czasie komuniści wyrzucali - nazywało się to fachowo - "wywłaszczali" innych krakowian z ich rodowych kamienic, . Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: po co te nerwy ? Mleczko to typowy cwaniacze 25.03.12, 18:56 Proszę o przykład kogoś wywłaszczonego z kamienicy w latach 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Re: Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą 24.03.12, 18:52 A jednak można. Zatem Panie Mleczko, dlaczego dwadzieścia lat temu zlekceważył Pan czytelników "Świata Młodych" odpowiadając w wywiadzie na odpie...się zdawkowymi pojedynczymi słowami? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą 24.03.12, 19:12 moze prowadzaćy wywiad byl do d... Odpowiedz Link Zgłoś
jmb2 Re: Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą 25.03.12, 12:56 ... a może prowadzący wywiad był z ... Wywiadu ... i to wtedy byłoby zrozumiałe, dlaczego Pan Mleczko się zbytnio w tym temacie nie rozwijał no i dzięki temu do dzisiaj ma święty spokój i nie musi się tłumaczyć w IPN, ... że zbyt łatwo ... sprzedawał swoje ... dobre kontakty ze społeczeństwem, któremu wiernie zawsze służył i dzieki temu też służy do dzisiaj. Zawsze trzeba wiedzieć z kim się gada, żeby nie powiedzieć cokolwiek za dużo a Pan Mleczko ma wyczucie i poczucie humoru. Jest jednym z tych co to doprowadził do tego, że po 1980 Polacy się wzajemnie nie pozabijali z powagi sytuacji z jaką walczyli przez ostatnie 30 lat. ... O tym, że poczucie humoru może mieć wpływ na nasze życie, nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Nie od dziś wiadomo, że osoby obdarzone dużym poczuciem humoru są postrzegane jako bardziej atrakcyjne. W różnego rodzaju badaniach określających, jakie cechy marzą nam się u idealnego partnera, na pierwszym miejscu zazwyczaj pojawia się właśnie duże poczucie humoru. Lubimy przebywać w towarzystwie takich osób, gdyż nie tylko możemy dzięki nim dobrze się bawić, ale również dzięki ich pogodzie ducha, łatwiej jest nam radzić sobie z życiowymi trudnościami. ... Za granicą są prowadzone całe kursy rozwijania poczucia humoru. I tak np. w ośrodku Southwestern, stanowiącym regionalne centrum Ośrodków Leczenia Raka w Ameryce uczy się pacjentów zaprzęgania siły humoru i śmiechu do walki z rakiem. Oto lista sugestii, jakie są przekazywane pacjentom podczas takich zajęć: - przynajmniej raz dziennie porządnie się śmiej, - oglądaj zabawne filmy, - słuchaj swoich ulubionych komików na kasetach audio i video, - czytaj strony gazet i pism z zabawnymi obrazkami, - kolekcjonuj te obrazki, - rozmawiaj z przyjaciółmi, którzy mają duże poczucie humoru, - stwórz "pokój śmiechu" i wypełnij go wszystkim, co może cię rozśmieszyć, - wyznacz krewnego lub przyjaciela, który będzie ci pomagał w rozwijaniu twojego poczucia humoru, zwłaszcza podczas twoich "dołków" emocjonalnych, - bądź bardziej kreatywny - wymyślaj nowe pomysły na pobudzanie się do śmiechu. Więcej na: www.eioba.pl/a/1jhv/jak-rozwinac-swoje-poczucie-humoru Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą 24.03.12, 19:28 Tak właśnie myślałem, ze PiSmózgowa ciemnota podniesie puste łby na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
toboh1 Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą 24.03.12, 20:04 PieSki szczekają - karawana itd...Pan Mleczko jest SUPER ! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-bce Re: Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą 24.03.12, 20:05 A co myślisz że po Białorusku.od razu widać po wpisie ktoś ty jest Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa obywatele! 24.03.12, 20:15 nie pieprzcie bez sensu! mleczko jest dobry i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą 24.03.12, 21:17 Uśmiałem się nieraz przy pana rysunkach, ale widziałem je za komuny. Dzisiaj jakoś sobie nic nie kojarzę bym coś widział. Cenzura? Odpowiedz Link Zgłoś
bibi38 Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 24.03.12, 22:48 Mleczko jest ok! Ma talent i glowe na szerokim karku! Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą 25.03.12, 00:15 moje ulubione rysunki to "nowe idzie, stare jedzie" i "a polakom zrobimy dowcip i umiescimy ich miedzy niemcami a rosja" :D mleczko i raczkowski - najlepsi rysownicy w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: na Tuska nic nie narysuje hipokryta tzn. 25.03.12, 00:58 <na Tuska nic nie narysuje hipokryta > tu cię boli! Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Dawał w d.. komunie, a teraz rozsierdził ePiSkopat 25.03.12, 01:45 .. który jest kontynuacją komuny, tyle że w kato-faszystowskiej komży i boooogatych złotych łańcuchach, zamiast czerwonego krawata... Odpowiedz Link Zgłoś
kabanos84 Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 03:36 Bardzo dobry fragment o demokracji! Też popieram testy z wiedzy o funkcjonowaniu państwa przed udzieleniem prawa wyborczego. Odpowiedz Link Zgłoś
paputekonly Jak zastraszone,ponure katolibstwo może Mleczkę.. 25.03.12, 05:53 .. zrozumieć,lubić i cenić..? NIEMOŻLIWE...!! Ktoś porównywał Mleczkę z Krauze.. ha ha.. co następne...? Voltaira z Rydzykiem..? ha ha.. Odpowiedz Link Zgłoś
yost25 Mleczko wielkim Artystą jest 25.03.12, 13:09 A kto twierdzi inaczej temu w mordę, hłe, hłe. Sorry, nie trzeba być katotalibem, żeby nie leżeć przed Mleczkiem w pozycji dziękczynnej. Gościu zgrywa wielkiego jajcarza i bicz na ponury ciemnogród katolski a sam wysługuje się platfusom (nawet był w komitecie Bula), która jest władzunią głupią i tępą, która karze mandatem za "matoła", ograniczeniem wolności za "ćwoka" i wjazdem bezpieki o szóstej rano za prowadzenie strony satyrycznej o preziu. I taki jajcarz Mleczko tę tępą władzunię popiera. Chyba nie robi tego z wyrafinowanego, perwersyjnego poczucia humoru? Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_pierworodny Re: Mleczko wielkim Artystą jest 25.03.12, 13:49 yost25 napisał: > A kto twierdzi inaczej temu w mordę, hłe, hłe. Sorry, nie trzeba być katotalibe > m, żeby nie leżeć przed Mleczkiem w pozycji dziękczynnej. Gościu zgrywa wielkie > go jajcarza i bicz na ponury ciemnogród katolski a sam wysługuje się platfusom > (nawet był w komitecie Bula), która jest władzunią głupią i tępą, która karze m > andatem za "matoła", ograniczeniem wolności za "ćwoka" i wjazdem bezpieki o szó > stej rano za prowadzenie strony satyrycznej o preziu. I taki jajcarz Mleczko tę > tępą władzunię popiera. Chyba nie robi tego z wyrafinowanego, perwersyjnego po > czucia humoru OBYWATELU! NIE PIEPRZ BEZ SENSU! Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar A idiota yost25, bez obaw wypisuje te kłamstwa na 26.03.12, 09:35 ..łamach prorządowej gazety...? Straszny musi być ten reżim.. ha ha.. Durny troll ePiSkopatu.. fuj.. Odpowiedz Link Zgłoś
yost25 A co jest kłamstwem? 26.03.12, 12:06 Konkretnie? > Durny troll ePiSkopatu.. Czy tak wygląda typowy fan Wielkiego Artysty Mleczki? Umysł ciasny, nie mogący pojąć tego, że jak ktoś nie lubi tuskiej, tępej władzuni to musi być pisiorem od razu? Hłe, hłe! Odpowiedz Link Zgłoś
jercym54 Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 07:34 dla mnie Mleczko jest "the best". Uwielbiam jego poczucie humoru. A Polacy to w większości zawistne, sfrustrowane smutasy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Mleczko to typowy salonowy satyryk 25.03.12, 08:10 ...który wie, skąd wieje wiatr politpoprawności. W PRL też tacy byli (np. Witold Filler), ale raczej utonęli w zakamarkach niepamięci. Prawdopodobnie taki będzie los łysego rysownika. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Mleczko to typowy salonowy satyryk 25.03.12, 18:58 Już ze 40 lat tonie w tej niepamięci, i jakoś nie może, he he... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Mleczko to typowy salonowy satyryk 26.03.12, 08:12 Portret polskiego pisokatola: głupi, ciemny, zazdrosny, pozbawiony humoru i dobrego smaku, leniwy i wiecznie wiszący na garnuszku innych czyli typowy życiowy nieudacznik wierzący, że tylko cud zapewni mu codzienną golonę z kapustą i setę wódy... Odpowiedz Link Zgłoś
zuziatka Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 08:27 Biedni malkontenci :-) jedyne co potraficie robić, to najeżdżać na wszystko i wszystkich. Nie zależnie od tematu. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 próbka twórczości Mleczki 25.03.12, 08:51 ...podana powyżej jest dość znamienna. Ten sam tekst ("synu, to wszystko kiedyś będzie twoje) pojawił się na okładce jednego z tygodników przed rokiem. Tam co prawda to nie był rysunek a fotomontaż, ale sens był ten sam, z tym że chodziło nie o księży a Żydów, ściślej rzecz biorąc ich roszczenia reprywatyzacyjne. No i było wielkie oburzenie, wniosek politpoprawnych do prokuratury etc. Nie wiem czy Mleczko narysował swoje dzieło później czy wcześniej. Jeśli później to byłby dowód jego wtórności, ale nie w tym rzecz. Kluczowe jest co innego - ten sam greps będzie śmieszył w zależności od tego kogo dotyczy. Zresztą nie tylko o grepsy tu chodzi - GW i salon oburzyły się na posła Hoffmana mówiącego o konieczności powieszenia Janusza Palikota na najbliższej gałęzi, ale kompletnie nie oburza ich Cezary Michalski grożący w "Krytyce Politycznej" Krzysztofowi Rybińskiemu zamknięciem w bagażniku samochodu i twierdzący, iż tenże Rybiński "przynosi wstyd gatunkowi ludzkiemu". Ale gdyby Michalski w swoim dawnym, prawicowym, wcieleniu pisał tak np. o Adamie Michniku byłby skończony (zresztą zupełnie słuszne). Weźmy taki oto stary dowcip: "Jedzie premier ze swoim kierowcą przez wieś. Po drodze potrącają śmiertelnie świnię. Premier wysyła kierowcę do gospodarzy aby wytłumaczył i przeprosił. Kierowcy długo nie ma. Gdy wraca jest wyraźnie pod wpływem, w rozchełstanym ubraniu. Premier pyta dlaczego go tak długo nie było. -A bo gospodarz dał mi baniak wódki, gospodyni podjęła mnie obfitą kolacją a ich córka spędziła ze mną noc -A cóżeś im powiedział -Prawdę, że jestem kierowcą premiera i właśnie zabiłem świnię". Ten dowcip gdyby wstawić Kaczyńskiego wywołałby rechot w salonie a gdyby wstawić Tuska w najlepszym razie skrzywienie. Można by zresztą założyć, że po drugiej stronie byłoby dokładnie na odwrót. Ale to GW mieni się być arbitrem dobrego smaku. Dlatego Mleczko ze swoim słusznym antypisowskim skrzywieniem jest dla nich przezabawny a np. Krauze i Wolski już nie, bo ośmielają się wyśmiewać z politpoprawności i elit III RP. I zapewne z autorem tego genialnego bloga niepoprawni.pl/category/tagi-z-blogow/lukaszek GW nie porozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: próbka twórczości Mleczki 25.03.12, 11:56 i tak wiesz wszystko najlepiej więc powiem tylko: pomidor! Odpowiedz Link Zgłoś
drupal Re: Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 20:31 oj ziuziatka, przecież ty też jesteś malkontentem, bo narzekasz na malkontentów. Wyjdź z tej formy, dziecino, bo nam ojczyznę pogrążasz w malkontenctwie. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek-wioskowy Re: Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą 25.03.12, 09:11 jest Pan genialny. W czasach, które były dawno i nieprawda, dawał mi Pan poczucie, że normalność istnieje. Dziękuję. Satyra to irracjonalne przedstawienie nienormalności....? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 09:36 Kurcze. Gdybym trafił na takiego magika, prawdopodobnie też został bym satyrykiem :O Odpowiedz Link Zgłoś
klemt23 Andrzej Mleczko 25.03.12, 10:05 a kto mowi, ze Mleczko jest dobry? On jest genialny! Odpowiedz Link Zgłoś
waldemark112 Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 10:43 Gdy się pojawi troche normalności ,humoru ironii i autoironii pojawiaja się prawdziwi Polacy-katolicy i huzia na Józia.Ta bezstronna zawiść i nienawiść bierze górę.I jak tu egzystować w dzikim kraju/ Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 10:58 www.polityka.pl/galerie/1523065,1,andrzej-mleczko---galeria-rysunkow-2012-r.read Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek oddany katolib = zawodowy smutas... 25.03.12, 11:06 Na Mleczkę w czasach komuny czekało się cały tydzień... Podobnie zresztą, jak teraz... Uniwersalny.. A że ePiSkopat nie kocha.. i wysyła przeciw geniuszowi trolli... ?? Zrozumiałe... Ale nie usprawiedliwione.. www.polityka.pl/galerie/1501833,10,andrzej-mleczko---galeria-rysunkow-2010-r.read www.polityka.pl/galerie/1501833,17,andrzej-mleczko---galeria-rysunkow-2010-r.read Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 niespecjalnie lubię konunkturalistów 25.03.12, 11:34 ...a Mleczko takim koniunkturalistą właśnie jest. Może kiedyś gdy KK uchodził za temat tabu a on po tymże Kościele jechał, jakoś się wyróżniał i była to pewna odmiana nonkonformizmu. Obecnie po prostu bawi tych, którzy myślą tak samo jak on a przypadkiem te poglądy zostały uznane za właściwe przez autorytety, które nie do końca wiadomo, kto ustanowił. Dlatego fakt, że Mleczko celuje w jedną stronę i nie widzi nic zabawnego po stronie władzy (choć np. w telewizyjnej Dwójce bynajmniej niekojarzeni z PiS satyrycy co tydzień pokazują posiedzenia rządu Tuska i ludziom to się podoba) sprawia, że po pierwsze niespecjalnie go szanuję, po drugie nie widzę tu geniuszu, raczej spryt. W nieco innym kontekście użyłem na taką salonową satyrę określenia "odwaga damskiego boksera". Natomiast to wolny kraj, niech sobie facet tworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: niespecjalnie lubię konunkturalistów 25.03.12, 11:55 doprawdy? och jesteś zbyt łaskawy! dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygagatek Zobacz dzisiejszego Krauze w Rzepie.A moich dwóch 25.03.12, 12:22 @piotr7777 .. komentarzy przeczytać nie będziesz mógł, gdyż Rzepa je ocenzurowała.. ha ha... Tak jest różnica pomiędzy GW (w której twoje trollowanie jest tolerowane), a Rzepą, pomiędzy Mleczko i Krauze... i pomiędzy koniunkturalistą (Krauze przez całe lata rysował dla baaardzo lewicowego The Guardian.. w UK.. ha ha), a facetem pryncypialnym.. który przywalał i komunistom, i t.zw. "demokratom po transformacji", i kościołowi.. a nade wszystko PRZERAŻAJĄCEJ, NIEUSUWALNEJ KOŁTUNERII I GŁUPOCIE W NASZYM PIĘKNYM KRAJU... Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_pierworodny Re: niespecjalnie lubię konunkturalistów 25.03.12, 12:50 piotr7777 napisał: > ...a Mleczko takim koniunkturalistą właśnie jest. > Może kiedyś gdy KK uchodził za temat tabu a on po tymże Kościele jechał, jakoś > się wyróżniał i była to pewna odmiana nonkonformizmu. > Obecnie po prostu bawi tych, którzy myślą tak samo jak on a przypadkiem te pogl > ądy zostały uznane za właściwe przez autorytety, które nie do końca wiadomo, kt > o ustanowił. > Dlatego fakt, że Mleczko celuje w jedną stronę i nie widzi nic zabawnego po str > onie władzy (choć np. w telewizyjnej Dwójce bynajmniej niekojarzeni z PiS satyr > ycy co tydzień pokazują posiedzenia rządu Tuska i ludziom to się podoba) sprawi > a, że po pierwsze niespecjalnie go szanuję, po drugie nie widzę tu geniuszu, ra > czej spryt. W nieco innym kontekście użyłem na taką salonową satyrę określenia > "odwaga damskiego boksera". > Natomiast to wolny kraj, niech sobie facet tworzy. Zacytuję pana Andrzeja: OBYWATELU! NIE PIEPRZ BEZ SENSU! Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: niespecjalnie lubię konunkturalistów 25.03.12, 12:59 człowieku skończ bełkotać, to ani mądre ani zabawne nie jest co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_pierworodny Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 13:05 Jeszcze jeden cytat Mleczki do ~piotr7777 :"Nie mogę się z wami zgodzić. Mam przed sobą listę wszystkich, których uważam za ludzi inteligentnych. I was nie ma na tej liście." Odpowiedz Link Zgłoś
ador43 Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 14:18 Jako satyryk ,napewno jest jednym z najlepszych,jako komentator tamtych czasow o katowanym narodzie na obozie harcerskim to dla mnie skonczony idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 19:02 A zrozumiałeś chociaż o co chodziło z tym "katowaniem"? Czy bez emotikonów już nie dociera? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Andrzej Mleczko: Bóg, Humor, Ojczyzna 25.03.12, 14:42 W którym miejscu tego wywiadu żydokomuna wyczytała, że "patriotyzm to jest chore", bo nie mogę znaleźć? I który patriotyzm jest chory - niemiecki i żydowski też, czy tylko polski? Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Andrzej Mleczko: Mało nie zostałem mordercą 25.03.12, 16:02 "Andrzej Mleczko: Patriotyzm - to nie jest zdrowe" - to tytuł, w tekście słowo Patriotyzm nie pada ani razu. U nas próbuje wytworzyć się antymodę na patriotyzm ośmieszając go na każdym kroku, spróbujcie to powiedzieć Amerykaninowi, Francuzowi czy choćby Anglikowi. Czemu oni mogą być patriotami a Polakom tego nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś