Dodaj do ulubionych

''Biesy'' smoleńskie

10.04.12, 22:08
Jak w swoim czasie jakies pijaczysko chlapnelo cos o kartoflu i jak to pijaczysko w amoku o slabej prowiniencji mamusi prezydenta wszechczasow to latala za nim cala policja. A tu i teraz kto chce zasuwa ze nowy prezydent to nikt inny jak agent Moskiewski i ostatnia szuja na uslugach KGB. No to albo nim jest i z punktu w kazamty, albo nie i za dupsko i do ciurmy balwana co takie farmazony zasuwa. Jesli to nie dziala to mamy do czynienia z panstwem bezprawia chylacym sie ku upadkowi.
Obserwuj wątek
    • pvf ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 22:13
      Czy po oglądnięciu tego surrealistycznego kabaretu ma ktoś jeszcze wątpliwości co do tego, że religia niszczy mózg? Niestety Dawkins ma rację.
      • pelny_luzak Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 09:01
        pvf napisał:

"Czy po oglądnięciu tego surrealistycznego kabaretu ma ktoś jeszcze wątpliwości co do tego, że religia niszczy mózg? Niestety Dawkins ma rację."

To nie religia niszczy mózg, lecz jej interpretacja przez urzędników Kościoła. Religia i Kościół nie są tożsame. Kościół to instytucja biznesowa i jak każda inna ma na celu tylko swój własny interes.
      • creks **** Wszystkie Biesy Czuchnowskiego :-D ********** 11.04.12, 12:28
        Mam złą wiadomość dla tropicieli pisofaszystów. Byłem dziś rano na Krakowskim Przedmieściu i choć mocno szukałem śladów wytrawionych przez kwas nienawiści kapiący z ich kłów, to niczego nie udało mi się znaleźć. Były tylko plamy po oleju zostawione przez samochody rozlicznych ekip telewizyjnych.

A teraz wiadomość jeszcze gorsza – byłem na Krakowskim także wczoraj, zarówno rano, w południe jak i wieczorem. Tak się bowiem składa, że siedziba Radia Wnet znajduje się niemal naprzeciw pałacu prezydenckiego. I również nie udało mi się zobaczyć twarzy wykrzywionych nienawiścią ani diablich ogonków wystających spod ubogich pisowskich sukman. Było za to mnóstwo ludzi, którzy przyszli całymi rodzinami, często z polskimi flagami, żeby w pięknym popołudniowym słońcu zademonstrować swoje poglądy na różne rzeczy (co jest, przypomnę, jednym z podstawowych praw obywatelskich). Z jednymi transparentami się zgadzam, z innymi nie, co uważam za całkowicie normalne. Nie chciałbym żyć w kraju, w którym musiałbym zgadzać się ze wszystkimi i ze wszystkim.

A teraz wiadomość najgorsza – wielu z przybyłych na Krakowskie Przedmieście niczym nie odróżniało się od uczciwych i prawomyślnych zwolenników rządu. To było przerażające: czyżby ta elegancka pani w drogim markowym płaszczyku jedząca jogurt w lokalu Magdy Gessler była moherem? Nie, nie do wiary, niemożliwe, wygląda całkiem jak bywalczyni Galerii Mokotów. Ale cóż to – idzie pod pałac? I jej koleżanka w francuska torebką też?? A to dziecię niewinne, z wyglądu wielki zwolennik reform Katarzyny Hall i Krystyny Szumilas? Niby wyrywa się z wózeczka, by jak najszybciej pójść do szkoły jako dwulatek, a tu nagle okazuje się, że ma biało-czerwona chorągiewkę, a rodzice czarnobiałe foto Marii i Lecha Kaczyńskich. Zgroza!

Sytuacja w której przemyślni pisofaszyści kamuflują się w społeczeństwie jest bardzo niepokojąca. Dlatego słuszną linię ma „Gazeta Wyborcza” z całych sił próbuje zdrowemu rdzeniowi społecznemu pomóc w identyfikacji osobników występnych. Na przykład Wojciech Czuchnowski dziś podpowiada, że to ci, którzy mają „świętoszkowate uśmiechy”. To fakt, widziałem wczoraj wielu uśmiechniętych ludzi. Ale to chyba dobrze – przecież mamy się cieszyć z tego powodu, że w kwestii wyjaśniania katastrofy smoleńskiej wszystko jest jasne jak kora brzozy i kołnierzyki koszul ministra Sikorskiego.

Czuchnowski w zbożnym celu demaskacji pisofaszystów konstruuje takie oto zdanie: „W poniedziałek pod rosyjską ambasadą i wczoraj na Krakowskim Przedmieściu widziałem ludzi, którzy modlitwy i śpiewanie hymnu narodowego przeplatali z najgorszymi wyzwiskami pod adresem ''zdrajców'' i szyderczo śmiali się z palenia kukieł, wołając: ''Jeszcze Bronka!''. To pyszny przykład gorączki jaka dotyka jedynie redaktorów „GW”. Kukły palono w poniedziałek pod ambasadą. A modlitwy i hymn były we wtorek na Krakowskim. Czy z tego w jakikolwiek sposób wynika, że kukły, modlitwy i hymn były i tu, i tu?

W świecie Czuchnowskiego wszystko jest jednak możliwe. W tym świecie „odpowiadając na pytanie kto zyskał na tragedii'' Czuchnowski odpowiada:
        „środowiska skupione wokół tygodnika Gazeta Polska (…). Po 10 kwietnia 2010 r. osiągnęli rynkowy sukces - zwielokrotnili sprzedaż swojego pisma, uruchomili dziennik”. Zacytujmy z „Rzepy” (21.02.2012) podsumowanie sprzedaży tygodników w roku 2011. Wynik „Gazety Polskiej” poprawił się w porównaniu z 2010 rokiem o 41,3 proc. (wzrósł do 71,7 tys. egz.). Dziennika „GPC” sprzedaje się coś koło 25 tys. egz. To rzeczywiście pyszny biznes.

Zdaniem Czuchnowskiego wzrost sprzedaży o 41,3 proc. to „zwielokrotnienie”. To ważna informacja dla księgowych Agory – łatwo będzie Czuchnowskiego uszczęśliwić podwyżką – dorzucicie parę tysiaków, a on uzna, że mu zwielokrotniliście pensję.

Skoro Czuchnowski już zidentyfikował i napiętnował winowajców, czas na odrobinę wielkiej literatury. Na zakończenie tekstu „Biesy smoleńskie” dziennikarz „GW” pisze tak: „Widok tych władców dusz pod Pałacem i ambasadą przypomniał mi scenę zebrania rewolucjonistów z ''Biesów'' Dostojewskiego, w której wykłada się teorię ''puszczania dreszczy'' w lud, ''tak by jedni zaczęli pożerać drugich''. To właśnie oni robią. Z krzyżem w ręku i modlitwą na ustach rozpętują nienawiść między Polakami.”

Mnie tekst Czuchnowskiego przypomniał inny fragment „Biesów”. Kiedy Wierchowieński mówi „Najgorzej że sam sobie wierzę gdy kłamię. Najtrudniej jest żyć i nie kłamać… i… nie wierzyć we własne kłamstwo. Tak, tak, właśnie o to chodzi”.[P.Gociek]
        • pvf Re: **** Wszystkie Biesy Czuchnowskiego :-D ***** 11.04.12, 14:03
          creks napisał:

> A teraz wiadomość jeszcze gorsza – byłem na Krakowskim także wczoraj, zar
          > ówno rano, w południe jak i wieczorem. Tak się bowiem składa, że siedziba Radia
          > Wnet znajduje się niemal naprzeciw pałacu prezydenckiego. I również nie udało
          > mi się zobaczyć twarzy wykrzywionych nienawiścią ani diablich ogonków wystający
          > ch spod ubogich pisowskich sukman.(...)

Rzeczywiście, pełna kultura!

wiadomosci.onet.pl/katastrofa-smolenska,5094793,temat.html
          Proponuję wizytę u specjalisty, może jeszcze dla ciebie nie jest za późno.
    • asperamanka ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 22:14
      Jak widać Jarosław Kaczyński może bezkarnie lżyć i obrażać kogo mu sie podoba, podjudzany przez niego tłum oszalałych ludzi może palić kukły prezydenta i premiera, tak jak on sam wcześniej palił kukłę urzędującego prezydenta, i paraliżować pół miasta.

Może już czas przeestać sie cackać, tylko pójść pod jego dom żądać "prawdy" o Smoleńsku, o jego rodzinie i o nim samym, spalić i powiesić kukłę jego samego i szanownej mamusi, i byłych brata i tatusia do kompletu, blokować mu wyjście aż zje wszystkie puszki dla kota?

Czemmu jeden oszołom moze prowadzić tabun innych oszołomów gdzie mu się żywnie spodoba, a w drugą stronę to jest powód do krzyczenia: "nie zabijajcie nas"?
      • mcjarell Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 22:19
        A może tak merytorycznie? Dlaczego zgodził się Kaczor Donald i Komoruski aby oddać ruskim sprawę katastrofy? Czy dała byś wilkowi owce pod opiekę?
        • nikodem123 Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 22:34
          mcjarell napisał:

> A może tak merytorycznie? Dlaczego zgodził się Kaczor Donald i Komoruski aby od
          > dać ruskim sprawę katastrofy? Czy dała byś wilkowi owce pod opiekę?

Jasne! Tusk powinien zesłać spadochroniarzy! Polscy prokuratorzy powinni zacząć przesłuchiwać. Tylko czy znasz odpowiedź na takie prytanie: "Dlaczego mam odpowiadać na jakiekolwiek pytanie turyście z Polaki?". Polski prokurator w Rosji to tylko turysta.

• zenutek Wiesz dlaczego? 11.04.12, 00:45
          A wiesz dlaczego premier Tusk "oddał" dochodzenie "Ruskim", bo taki idiota jeden z drugim wybrali sobie Rosję na miejsce swojej śmierci. A na poważnie. Tak w polskim jak i rosyjskim prawie nie ma innej możliwości, by prowadzenie dochodzenia w sprawie katastrofy, wypadków czy też innych zdarzeń losowych w danym kraju były oddawane w inne ręce niż danego państwa, na którym terenie to się zdarzyło. Pomyśl trochę, myślenie nie boli... Do tego pytanie: dlaczego Kaczyński nie oddał prowadzenia postępowania w sprawie tragedii hali w Katowicach np. Niemcom, Czechom, czy też innym przedstawicielom państw, których obywatele zginęli w tamtej katastrofie? Prosta odpowiedź: nie było prawnej możliwości...
          • mlodaemerytka Re: Wiesz dlaczego? 11.04.12, 09:01

• mcjarell Re: Wiesz dlaczego? 11.04.12, 09:59
              Czy możesz kobieto wytłumaczyć, jaki to ma związek z zatrzymaniem ( czyt.zagrabieniem ) polskiej własności. Rosyjskie prawo mówi "com ukradł to moje", czy znaczy to ,że mamy się z tym zgadzać i czule przytulać do złodzieja?
              • mentatd_at_gmail Re: Wiesz dlaczego? 11.04.12, 12:18
                No ale w Polsce prokurator również może zatrzymać dowód w sprawie którą prowadzi. Co w tym takiego dziwnego. Dochodzenie w Rosji się skończy to przekażą wrak.
                Ludzie myślcie - myślenie ma kolosalną przyszłość.
                • mcjarell Re: Wiesz dlaczego? 11.04.12, 13:08
                  A wiesz jak długo ruskie prowadzili śledztwo w sprawie zbrodni w Katyniu? Wiesz, że jeszcze nie skończyli? Czy rozum ci coś podpowiada?
          • mcjarell Re: Wiesz dlaczego? 11.04.12, 09:56
            Jeśli nie widzisz różnicy między śmiercią elity władzy a wypadkiem budowlanym to znaczy, że jesteś ślepy ( oczywiście bez obrazy niepełnosprawnych ). Wyobraź sobie, że w Niemczech ginie prezydent USA i Niemcy nie dopuszczają Amerykanów, tylko do metra w głąb ziemi.Kumasz teraz?
            • nerwus0 Re: Wiesz dlaczego? 11.04.12, 10:37
              Te, szpec z NTSB, znasz się na tym jak świnia na gwiazdach. Jeden Macior
              już wystarczy.
              • mcjarell Re: Wiesz dlaczego? 11.04.12, 11:12
                Dzięki za wyjątkowo merytoryczną uwagę.Ty to masz łeb!
          • kontest_two pytanie do znawcy prawa międzynarodowego 13.04.12, 08:01
            To, co napisałeś ma sens. Wobec tego jaki jest sens i umocowanie w prawie międzynarodowym przetrzymywania przez Ruskich wraku i czarnych skrzynek ? Dlaczego Ruscy nie szanują choćby naszego prawa własności ? Czy my też nie oddaliśmy rodzinom zagranicznych ofiar wypadku w Katowicach mienia należącego do tych ofiar po zakończeniu śledztwa ?
            Czy to Cię nie inspiruje do myślenia ? Czy to Cię nie oburza ?
        • koniepobetonie Jesteś niedoinformowany 12.04.12, 13:17
          Za rządów PISu doszło do tragicznego wypadku we Francji, wypadł z drogi i spadł z mostu autokar pielgrzymkowy z Polski. Było duzo ofiar. I kto prowadził śledztwo ??? Francuzi ! Trwało chyba ponad dwa lata. Jakoś opozycja wtedy nie zarzucała PISiorom, że oddali śledztwo... Prawda, że można ???
          • mcjarell Re: Jesteś niedoinformowany 12.04.12, 18:29
            A może Francuzi byli obiektywni? Czy ruski może być obiektywny? Podobno jeszcze się taki nie urodził.
      • 3miastowy Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 22:21
        Palikot z Niesiolowskim wyznaczyli nowe kanony debaty publicznej - wtedy nie protestowaliscie to teraz m...da w kubel i grzecznie sie usmiechac wyksztalciuchy.......
        • nikodem123 Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 22:46
          "wykształciuchy" - to obraźliwy zwrot chroniony przez prawa autorskie przynależne członkowi PiS.
        • h-mol Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:05
          3miastowy napisał:

> Palikot z Niesiolowskim wyznaczyli nowe kanony debaty publicznej - wtedy nie pr
          > otestowaliscie to teraz m...da w kubel i grzecznie sie usmiechac wyksztalciuchy
          > .......

Łżesz jak pies! Na długo przed Niesiołowskim i Palikotem bracia Kaczyńscy po wywaleniu z Kancelarii prezydenta Wałęsy bawili się w palenie kukieł i lżenie Głowy Państwa. Oni zatem wyznaczyli owe "kanony", którymi ci się kwaknęło bez sensu!
          • zenutek Historia lubi się powtarzać... 11.04.12, 00:50
            A więc czas zniknięcia Kaczyńskiego z polityki nadchodzi dużymi krokami. Tak było na początku lat 90-tych, spalenie kukły prezydenta Wałęsy było ostatnim krokiem w karierze politycznej J.Kaczyńskiego i PC w tamtym czasie. Dzisiaj sięgają już po stare metody, bo innych nie są w stanie wymyśleć. Historia lubi się powtarzać, oby jak najszybciej...
      • ozero Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 10:38
        No to zorganizujmy się i jazda pod dom tego pokurcza!
      • robokopo Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 11:22
        Wyjąłeś mi to z ust. Należałoby zrobić podobne przedstawienie temu sk___owi pod domem.
      • antobojar Poco?ePiskopatu przekona się że prawo KARMY działa 11.04.12, 17:26
        .. skuteczniej, niż ich gusła...

asperamanka napisał:

> Jak widać Jarosław Kaczyński może bezkarnie lżyć i obrażać kogo mu sie podoba,
        > podjudzany przez niego tłum oszalałych ludzi może palić kukły prezydenta i prem
        > iera, tak jak on sam wcześniej palił kukłę urzędującego prezydenta, i paraliżow
        > ać pół miasta.
        >
        > Może już czas przeestać sie cackać, tylko pójść pod jego dom żądać "prawdy" o S
        > moleńsku, o jego rodzinie i o nim samym, spalić i powiesić kukłę jego samego i
        > szanownej mamusi, i byłych brata i tatusia do kompletu, blokować mu wyjście aż
        > zje wszystkie puszki dla kota?
        >
        > Czemmu jeden oszołom moze prowadzić tabun innych oszołomów gdzie mu się żywnie
        > spodoba, a w drugą stronę to jest powód do krzyczenia: "nie zabijajcie nas"?
    • 3miastowy jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 22:19
      Czuchnowski pamietasz jeszcze te wasze lgarstwa typu - 'jak nie wyladujemy to nas zabija'?
      Jaka trzeba byc gnida by takie newsy publikowac w waszej gadzinowce?
      • nikodem123 Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 22:42
        3miastowy napisał:
        > 'jak nie wyladujemy to nas zabija'?
        Widzę, że fantazja dopisuje!

• mcjarell Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 22:48
          A ty to wybiórczej nie czytałeś po katastrofie?
        • 3miastowy Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 22:50
          jak nie wyladujemy to mnie zabija
          • nikodem123 Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 23:12
            To był przedruk newsa z innej stacji. Wyborcza uczciwie prosiła o komentarze osób, które mogły go zdementować.
            • 3miastowy Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 23:17
              to teraz właź pod stół i odszczekaj "fantazje"
              • nikodem123 Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 23:30
                włażę pod stół, bo ludzi o przeciwnych poglądach lubisz postrzegać jako psy i szczekam: Wyborcza nigdy takiej tezy nie głosiła. Przytoczyła tylko zdanie innego medium i skonfrontowała to zdanie z opinią ekspertów.

Do czego to doszło: aby pies uczył pana gazety czytać!
                • 3miastowy Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 23:33
                  "łżesz jak pies" - slyszales kiedys to sformulowanie?
                  • nikodem123 Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 23:43
                    Tak znam - w wolnym tłumaczeniu - opowiadać bajki o: sztucznej mgle, bańce helowej, bombie próżniowej.
                    • 3miastowy Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 23:47
                      widze, ze holdujesz znanej w pewnych kregach zasadzie "Kali ukrasc krowe dobrze, Kalemu ukrasc krowe zle"......
                      • nikodem123 Re: jak zwykle GW..o prawda 11.04.12, 00:03
                        Tak, mam moralność Kalego.
                        Jak Wyborcza zacytuje inne medium i cytuje dementi oficjalnych organów państwowych - to jest dobrze.

A jak inne media roztaczają koncepcje sztucznej mgły, bańki helowej bez zacytowania dementi oficjalnych organów państwowych - to jest źle.

• nikodem123 Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 23:48
                    "Łżesz ja pies" - w wolnym tłumaczeniu: sztuczna mgła, bańka helowa, bomba próżniowa, prezydent wszechczasów.
                • goral27 Re: jak zwykle GW..o prawda 10.04.12, 23:40
                  > włażę pod stół, bo ludzi o przeciwnych poglądach lubisz postrzegać jako psy i s
                  > zczekam: Wyborcza nigdy takiej tezy nie głosiła. Przytoczyła tylko zdanie inneg
                  > o medium i skonfrontowała to zdanie z opinią ekspertów.

"Jak nie wyląduję, to mnie zabije" - tej tezy też przecież nikt nie głosił. To tylko niezależne źródło doniosło TVNowi. :)
                  • nikodem123 Re: jak zwykle GW..o prawda 11.04.12, 00:15
                    Niezależne źródło też doniosło o:

* bańce helowej
                    * o sztucznej mgle
                    i wielu innych głupotach, które miały udowodniać, że obecnie zimny Lech był ofiarą zamachu.
    • marslaw1 ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 22:37
      Do kiedy Rząd RP będzie pozwalał na przemarsze tej hordy nazistów. Od czego jest policja?. Premierze , rozpędz tę hołotę!
      • mcjarell Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 22:50
        Oczywiście! A najlepiej kula w tył głowy! Popamięta hołota, jak zapomniała o Katyniu. Tam szybko zrobiliśmy porządek.
        • zdybka Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:21
          mcjarell napisał:

> Oczywiście! A najlepiej kula w tył głowy! Popamięta hołota, jak zapomniała o Ka
          > tyniu. Tam szybko zrobiliśmy porządek.

Tobie pierwszemu nalezy miche oklepac !
          • mcjarell Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:29
            Dzięki za szczerość w głupocie. Dobrze, że głupota nie boli.
            • nerwus0 Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:34
              Gdyby bolała, to ty mccoś ryczałbyś dzień i noc.
              Patrz jaka Bozia jest litościwa.
              • zdybka Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:40
                Jak mu Bozia kopa wypali ,to moze sie w koncu zamknie.
              • mcjarell Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:41
                A słyszałeś coś? Pana Boga nie mieszaj ze swoją głupotą.Masz problem, to załóż swój dres i do chłopaków.Tam uspokoisz sobie zszargane nerwy czytaniem postów.
            • zdybka Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:36
              Ciebie to ale zaboli !
              • mcjarell Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:53
                Gdy mnie coś boli, to moja sprawa.Kumasz? Gdy ciebie boli, to mnie to zwisa.Kumasz? Masz jakieś inteligentniejsze spostrzeżenia?
                • zdybka O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 00:18
                  .
                  • mcjarell Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 00:22
                    No patrzcie blondynka w dresie i jaka bystra.
                    • nerwus0 Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 01:01
                      Nie potrafisz niczego innego wymyśleć, to strzelasz
                      blondynką. Stare i oklepane. A skąd pewność, że nick
                      definiuje płeć. Dowodzi to tylko, że jesteś zwykłym
                      cymbałem.
                      • mcjarell Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 10:04
                        Inteligentny to ty nie jesteś. Rejestrując się na forum określamy płeć, chociaż teraz to i tak nie znaczenia, bo jaką płeć ma Grodzka czy Grodzki? Co do blondynki? To nie ja je wymyśliłem.Poczytaj jej posty, to może coś zrozumiesz.Co do cymbała, no cóż cymbalistów było wiele.
                        • nerwus0 Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 10:24
                          Długo, cymbale, myślałeś, żeby wymyśleć jeszcze większe idiotyzmy.
                          Próbujesz się odgryźć. A twoje gryzy dowodzą, że nie myliłem się.
                          Cymbałem się urodziłeś to skowronkiem nie umrzesz, cymbalątko.
                          • mcjarell Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 10:31
                            Spójrz w lustro, poczytaj swoje posty i odpowiedz, czy ja muszę ustosunkowywać się do twoich inwektyw? Czy rzeczywiści myślisz, że zjadłeś wszystkie rozumy?
                            • nerwus0 Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 10:35
                              Szkoda klawiatury na takich kołków.
                              The End.
                              • mcjarell Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 10:57
                                No nie mów! Prawda cię dobiła?
                        • zdybka Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 10:42
                          A ty koles to sobie mna geby nie wycieraj.
                          Wysmiewam ja to sie czy lysy jestes ,czy szczerbaty ?????
                          Jak chcesz to moge ,czemu nie ????
                          • mcjarell Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 11:00
                            Ok! Ja już nie będę. Tylko proszę, jeśli piszesz do mnie to bez wulgaryzmów.OK?
                            • zdybka To teraz przepros za blondynke 11.04.12, 11:05
                              mcjarell napisał:

> Ok! Ja już nie będę. Tylko proszę, jeśli piszesz do mnie to bez wulgaryzmów.OK?
                              • mcjarell Re: To teraz przepros za blondynke 11.04.12, 11:15
                                Jeśli jesteś blondynką to nie przeproszę.Takie mam zasady, a jeśli nie jesteś, to nie pisz głupot i cię przeproszę.
                                • zdybka Lam zasady i przepros ,bo zwolam blondynki ! 11.04.12, 11:21
                                  mcjarell napisał:

> Jeśli jesteś blondynką to nie przeproszę.Takie mam zasady, a jeśli nie jesteś,
                                  > to nie pisz głupot i cię przeproszę.
                                  • mcjarell Re: Lam zasady i przepros ,bo zwolam blondynki ! 11.04.12, 11:23
                                    A może byśmy wrócili do komentowania artykułu cyngla Cz. a nie zajmowali się duperelami?
                                    • zdybka Re: Lam zasady i przepros ,bo zwolam blondynki ! 11.04.12, 11:33
                                      To raczej sie nie dogadamy.
                                      Nie widze tu zadnego cyngla i jak nie przeprosisz, to bede cie
                                      nazywac ,lysym i szczerbatym.
                                      O zwolaniu blondynek juz nie wspomne.
                                      • mcjarell Re: Lam zasady i przepros ,bo zwolam blondynki ! 11.04.12, 11:37
                                        Zlituj się kobieto! Nie możemy pogadać o seksie?
                                        • zdybka No wiesz co ??? Teraz to juz zarobiles zeby cie 11.04.12, 11:45
                                          zona walnela !!!!
                    • nerwus0 Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 01:08
                      Jakoś nie odpowiadasz, czy chcesz spróbować matematyki.
                      Już raz dałeś plamę. Z bratem i siostrą.
                      Z muzyki też okazałeś się nogą. Próbujesz?
                      • mcjarell Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 10:06
                        Zadałem ci kiedyś zadanie z matematyki.Nie odpowiedziałeś.Teraz zadałem ci proste pytanie.Nie odpowiedziałeś.Czy ty coś kumasz?
                        • nerwus0 Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 10:29
                          To co. Próbujesz? Z muzyki jesteś tępy, z matmy już pokazałeś
                          swoje możliwości. Dam ci szansę trochę się podreperować.
                          Startujesz? Zaznaczam, że musi być działanie matematyczne, żadnych
                          domysłów. Zobaczymy, mądralo, ktoś zacz.
                          • mcjarell Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 10:38
                            No dobra.Co mam z tobą zrobić? Za wszelką cenę chcesz zaistnieć.Mnie to zwisa, co ty o mnie myślisz.Wyzywając mnie od najgorszych sam o sobie piszesz. Może jakoś ci w tym pomogę? Może wrócisz na właściwą drogę? Pamiętaj jednak, że moja cierpliwość ma swoje granice.Nie mogę też ciągle siedzieć przy laptopie i odpowiadać na durnoty.Moja żona też ma swoje prawa.
                            • nerwus0 Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 10:47
                              No dobra, możesz isć, wynieść smieci a potem sio do Biedronki.
                              Aha, nie zapomnij pantofelków równo ustawić.
                              • mcjarell Re: O tak ! Znasz jedno slowo ... kumasz !!!! 11.04.12, 11:02
                                Ty czasami czytasz, co sam piszesz?
                            • zdybka mcjarell .. dokladnie prosze co ci zwisa ???? 11.04.12, 10:47
                              mcjarell napisał:

> No dobra.Co mam z tobą zrobić? Za wszelką cenę chcesz zaistnieć.Mnie to zwisa,
                              • mcjarell Re: mcjarell .. dokladnie prosze co ci zwisa ???? 11.04.12, 11:05
                                Przepraszam, jeśli nie skumałaś.To taka metafora.Znaczy, że jest mi to obojętne jak ty wyglądasz, czy mnie kochasz, ci ci się podobam.
                                • zdybka Teraz sciemniasz kolego 11.04.12, 11:17
                                  mcjarell napisał:

> Przepraszam, jeśli nie skumałaś.To taka metafora.Znaczy, że jest mi to obojętne
                                  > jak ty wyglądasz, czy mnie kochasz, ci ci się podobam.

Obraziles kobiety blondynki ,dostanie ci sie za to.
                                  • mcjarell Re: Teraz sciemniasz kolego 11.04.12, 11:21
                                    Tylko nie mów nic mojej żonie, bo wpiernicz dostanę.
                                    • zdybka Wiadomosc juz poszla 11.04.12, 11:37
                                      Teraz siedz prosto i nie odwracaj glowy !!!!!
                                      I chyba sam wiesz dlaczego.
    • goral27 Dobrze widzę? Czuchnowski sugeruje zamach??? 10.04.12, 22:49
      Czy to znaczy, że to Sakiewicz odpowiada za ustawienie Pancernej Brzozy na trasie lotu tupolewa??

PS. Panie Czuchnowski, panu też się podnosi kącik usteczek na słit foteczce. Szyderczo...?

PS2. Ogoliłby się pan może? Widzisz pan, Staszek Sierakowski się goli, jeszcze pana nie wpuszczą na seminarium o transpłciowości w KriPo, co wtedy??? Nie ma to tamto.
      • maxik-g Zamknij pysk, gnido. 10.04.12, 23:56
        P. Czuchnowski to nie twój kumpel, gnojku. I ciesz się, że nie musimy się torturować zdjęciem twojej mordy.

> Czy to znaczy, że to Sakiewicz odpowiada za ustawienie Pancernej Brzozy na tras
        > ie lotu tupolewa??
        >
        > PS. Panie Czuchnowski, panu też się podnosi kącik usteczek na słit foteczce. Sz
        > yderczo...?
        >
        > PS2. Ogoliłby się pan może? Widzisz pan, Staszek Sierakowski się goli, jeszcze
        > pana nie wpuszczą na seminarium o transpłciowości w KriPo, co wtedy??? Nie ma t
        > o tamto.
        • kontest_two Re: Zamknij pysk, gnido. 11.04.12, 07:30
          oczywiście, że "pan" czuchnowski nie jest jego kumplem. Jego kumplami są światli dyskutanci, MWzDM, którzy posługują się błyskotliwymi argumentami, np.: "zamknij pysk, gnido".
          • maxik-g Masz jakiś kompleks, koleś? 11.04.12, 12:51
            Ostrzeżenie - jeśli spróbujecie, prawaki, czegoś bardziej fikuśnego, niż comiesięczne marsze z pochodniami, zważcie, że nie jesteście w większości. To tyle, bez odbioru.
            • mcjarell Re: Masz jakiś kompleks, koleś? 11.04.12, 13:11
              A możemy chodzić z wami na takie parady,gdzie kobitki przyprawiają sobie ogonki a faceci noszą staniki?
              • maxik-g Proszę bardzo. 11.04.12, 16:10
                Nikt nie broni.
                • mcjarell Re: Proszę bardzo. 11.04.12, 18:46
                  Czy wystarczy jak się zapiszę do PO, czy musi być specjalne zaproszenie?
            • goral27 Pff, kogo mamy się bać? 11.04.12, 14:21
              Kolorowej Niepodległej? Manify? A może Staszek Sierakowski ściągnie znowu Niemców na pomoc?
              • maxik-g Kogo/czego się bać? Reakcji. 11.04.12, 16:12
                Lepiej o tym pamiętajcie. I zaproście bojówkarzy Orbana, tak dla hecy.
                • goral27 Reakcji niemieckiej antify czy tęczowych Polaków? 11.04.12, 16:38
                  ???
    • kochammichnika ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 22:53
      ROTFL, cynglu :)
    • goral27 a propos Dostojewskiego! 10.04.12, 23:12
      Czuchnowski może nie wie, ale Staszek Sierakowski napisał że Dostojewski się pomylił. Wklejam jeden z moich ulubionych cytatów Staszka:

Na ogłoszoną przez Nietzschego śmierć Boga reakcją Dostojewskiego była znana groźba: "Jeśli Boga nie ma, wszystko wolno", którą z kolei polemicznie sparafrazował słynący z przekornie brzmiących formuł francuski psychoanalityk Jacques Lacan: "Jeśli Boga nie ma, wszystko jest zabronione". Rację oczywiście miał ten ostatni.

NO OCZYWIŚCIE, ŻE OCZYWIŚCIE!

Widzisz pan, panie Wojtku, gdybyś pan napisał Lacan, Zizek... może poruszyłoby to serce leminga... ale Dostojewski? No wiesz pan...
      • komcionauta Przecież Sierakowskiemu jest Sławuś 11.04.12, 14:51
        Sławuś a nie Staszek. Chyba że ich jest więcej.
        • goral27 Staszek, Sławuś - co za różnica? 11.04.12, 16:36
          Przecież i tak powinno się pisać: towarzysz Sierakowski.
    • bzdigniew Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:22
      Dziwi mnie tez bezczynnosc prokuratury i policji. Sa chyba paragrafy na sianie nienawisci, pomowienia, szkalowanie przedstawicieli wladzy, nawolywanie do przestepstw, nieposluszenstwa i lamania prawa. Moze nie chca tworzyc meczennikow, z drugiej strony przyzwalaja na bezprawie i sprawiaja wrazenie slabych, bezradnych. Brytyjczycy spokojnie wylapali i postawili przed sadem chuliganow i zlodziei, Francuzi rownaja z ziemia getta, a cudzoziemskich kryminalistow odstawiaja do ojczyzny, Niemcy blokujacym tory i niszczacym mienie wystawiaja slone rachunki ... a w Polsce liberum veto.
    • dl.s1 ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:29
      Duchowni katoliccy i pisowcy, tak nienawidzą Polski,że gotowi są ją podpalić.
      • mlodaemerytka Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 08:57

-Pfroponuje emigracje ! Dlaczego miliony mogly wyemigrwac majac dosc falszu w kraju, a nie moze wyemigrowac "elita", ktora chce urzadzac "socjotechnike" zmiany charakterow
        Polakow ? Mogli by przeciez wyemigrowac do katolickich krajow Ameryki lacinskiej. Mieliby pole do popisu.
    • nerwus0 Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:38
      Ty naprawdę prosisz się, by ci obić michę.
      • mcjarell Re: ''Biesy'' smoleńskie 10.04.12, 23:58
        Chcesz się spotkać na ubitej ziemi? Z głupcami i słabszymi ja niestety nigdy tak nie robię. Tak mnie mamusia wychowała.
        • nerwus0 Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 00:03
          Zbyszko Cyganiewicz się znalazł.
          Mamusia? Wychowała? Coś gościu ci się pobaśkowało.
          The End. FY.
          • mcjarell Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 00:06
            A ten dres to cię nie uciska za bardzo? Dres zakłada się na nogi, szerszym do góry, nie na głowę.Kumasz?
            • nerwus0 Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 00:10
              Ty pewnie zmieniasz majtki przez głowę. Jak przegniją w kroku.
              • mcjarell Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 00:13
                Twoje posty są rzeczywiście bardzo "inteligentne", nawet jak na dresa przystało.
                • nerwus0 Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 00:17
                  Co tym dresem. Ja nie wiem co to jest.
                  • mcjarell Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 00:25
                    To są takie pory, które zakładasz, jak z domu wychodzisz.
                    • nerwus0 Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 00:54
                      Warzyw nie noszę.
                      • mcjarell Re: ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 10:08
                        Robiłeś kiedyś test na IQ?
    • zdybka mcjarell do kosza z nim.... 10.04.12, 23:50
      .
      • mcjarell Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 00:03
        Nie napisałaś z kim chcesz do kosza? A poza tym o jaki kosz ci chodzi? Może ten, w którym kaczor Donald wysiaduje jaja? Chyba mnie trochę poniosło.
        • nerwus0 Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 00:08
          Chcesz następną zagadkę matematyczną?
          Pokażesz umiejętność logicznego myślenia?
          • mcjarell Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 00:09
            A ile jest trzy razy po trzy?
            • nerwus0 Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 00:13
              357628. mogę się mylić o 1.
              Masz orgazm po mojej odpowiedzi? Z reguły każdy ma.
              • mcjarell Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 00:23
                Błąd.Nie wielbłąd ale błąd. Kumaj dalej "genialny" dresie.
                • nerwus0 Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 01:18
                  Hi, hi, hi bałwanek złapał.
                  Siroto obrzygana, napij się jeszcze a zaczniesz jeszcze bardziej
                  bajdurzyć.
                  • mcjarell Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 10:11
                    Siroto obrzygana? Ty chyba jesteś cynglem wyborczej, bo dlaczego admin cię nie wypieprzył?
                    Argumentów merytorycznych ci brakuję.Zapytaj chłopaków takich jak ty, w dresach.
                    • nerwus0 Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 10:44
                      Tylko ja wiem jak ciebie wywalić. Nie tylko do kosza. Z Forum.
                      Do tego nie potrzebuję admina. Był tu taki jeden mądrala, zwał się pal-ant666
                      czy jakoś tak. Wyleciał. I to na długo.
                      • mcjarell Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 11:10
                        Zwisa mi czy będę tutaj czy nie. A ty to pewnie jesteś jeszcze TW i taki mądry jak wszechświat szeroki.Gratuluję dobrego samopoczucia. Acha, bym zapomniał. W Tesco rzucili nową dostawę dresów.Po 15 zeta za sztukę!!!
              • zdybka Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 00:31
                Nerwus ma znowu racje.
            • zdybka Uwaga !!! mcjarell zadaje pytania !!!! 11.04.12, 00:43
              A ile jest trzy razy po trzy?
              • nerwus0 Re: Uwaga !!! mcjarell zadaje pytania !!!! 11.04.12, 01:21
                Za trudne, szkołę widywał z daleka. Pasał bydełko. Walnął kijkiem byka w j...
                byk podskoczył, i wtedy on zobaczył szkołę.
              • mcjarell Re: Uwaga !!! mcjarell zadaje pytania !!!! 11.04.12, 10:12
                No to pomyśl kobieto!
                • zdybka Do kobiet zwraca sie ... prosze !!!! 11.04.12, 11:50
                  mcjarell napisał:

> No to pomyśl kobieto!

Jak ty nas tu traktujesz ?
                  • mcjarell Re: Do kobiet zwraca sie ... prosze !!!! 11.04.12, 13:12
                    A od kiedy to kobietom nie wolno myśleć?
          • zdybka Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 00:34
            nerwus0 napisał:

> Chcesz następną zagadkę matematyczną?
            > Pokażesz umiejętność logicznego myślenia?

Ten chodzil do szkoly na skroty.
            • nerwus0 Re: mcjarell do kosza z nim.... 11.04.12, 01:22
              A chodził?
        • zdybka Wyladujesz w nim a go poczujesz... 11.04.12, 00:20
          .
          • mcjarell Re: Wyladujesz w nim a go poczujesz... 11.04.12, 10:14
            Rzeczywiście bardzo inteligentne spostrzeżenie.
    • komcionauta Rząd dał d... Rosjanom - i to jest fakt 10.04.12, 23:54
      Potem głupio kłamali o kopaniu ziemi na metr głęboko i polskiej asyście przy sekcjach.

A teraz dziwią się, że są takie skutki.
    • balsamlomzynski Oleg Czikanow: przy dobrej pogodzie wrak poleci 11.04.12, 02:01
      Rosjanie wyceniają koszta transportu wraku do Polski na "dwadcat milionow rubliej", chyba że będzię pogoda:

balsamlomzynski.blox.pl/2012/04/Danse-Macabre.html
    • postawa11 ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 07:25
      Starannie dobieracie komentarze, więc zapewne i ten się nie pokaże, ale to nic nie da idziecie na dno i za notoryczne kłamstwa czeka was kara niesławy.
      Gazeta Wyborcza gorsza niż kiedyś Trybuna ludu.
    • kontest_two Zamiast.... 11.04.12, 07:38
      Zamiast napier*alanki:
      - pancerną brzozą,
      - ruską trumną,
      -zdradzonymi o świcie,
      - obłokiem sztucznej mgły,
      - spiskiem donka z wołodią
      i innymi atrybutami polsko-polskiego piekiełka,
      zapytajmy ruskich, dlaczego MAK nie dopuścił do naszego wraku zagranicznych ekspertów, tak jak to uczynił w sprawie ATRa, który niedawno temu rozbił się na Syberii, skoro w naszej tutce też były systemy produkcji zachodniej ?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Zamiast.... 11.04.12, 08:31
        Bo ATR nie był rosyjskiej produkcji, a systemy produkcji amerykańskiej tupolewa były badane w USA.
    • kontest_two Komentowanie jest trudne, panie Czuchnowski 11.04.12, 08:07
      ucz się pan od kolegi z rzepy:
      blog.rp.pl/blog/2012/04/10/dominik-zdort-tusk-podsyca-smolenskie-teorie/
      • antropoid Re: Komentowanie jest trudne, panie Czuchnowski 11.04.12, 08:30
        Lepiej nie, bo od "dziennikarzy" Rzepy można się nauczyć tylko zakładania klapek na oczy i histerycznego walenia na oślep.
        • kontest_two Re: Komentowanie jest trudne, panie Czuchnowski 11.04.12, 12:11
          nie lubię uogólnień. To nie są dobre argumenty w dyskusji. Z opiniami takim, jak Twoja nie sposób dyskutować. Odnieś swój pogląd do tekstu z rzepy, do którego link wkleiłem. Co do "dziennikarzy" - tu pozostaniemy przy swoich zdaniach : ja piszę tak o niektórych "publicystach" z gw. Oczywiście szanuję Twój punkt widzenia ale się z nim nie zgadzam.
          • antropoid Re: Komentowanie jest trudne, panie Czuchnowski 11.04.12, 12:40
            Twoje prawo. Ja w zasadzie też byłem i jestem przeciwny uogólnieniom, ale w tym akurat przypadku sam zacząłem uogólniać, widząc jak coraz więcej publicystów Rz daje się ponieść wrzaskliwej histerii teorii spiskowej, rozsiewanej przez cynicznego prowokatora i manipulanta (oraz lawiranta politycznego), który krzyczy o korzystających z katastrofy, podczas gdy owe korzyści - jeżeli są - zdają się najbardziej dotyczyć jego. Zdumiewające jak ludzie - niejednokrotnie wykształceni - bezrefleksyjnie i wbrew zdrowemu rozsądkowi kupują bzdury o zamachu (jeszcze się o to wykłócając) i pozwalają sobą sterować tak antypatycznej, wiarołomnej i wielokrotnie już skompromitowanej jednostce, jak J. Kaczyński.
            • mcjarell Re: Komentowanie jest trudne, panie Czuchnowski 11.04.12, 13:19
              Skoro jesteś tak bardzo rzeczowy i światły, to wytłumacz jak Kopacz skopała cały teren katastrofy na metr w ziemię.No wytłumacz, ale tak normalnie, bez twoich lewackich wulgaryzmów.Pytanie dlaczego kłamano o o pilotach i generale Błasiku nazywasz cynicznym,prowokacyjnym i manipulacyjnym? Pytanie fałszowane protokoły sekcji nazywasz wrzaskliwą histerią? Ty masz odrobinę oleju w głowie?
              • antropoid Re: Komentowanie jest trudne, panie Czuchnowski 11.04.12, 13:42
                Na rozdawanie nie mam - zwłaszcza ograniczonym internetowym trollom, którym trzeba by całych cystern.

Wnioskując po ilości postów sporo już dziś zarobiłeś, ale mimo to nie zapominaj o stałym punkcie programu - czyli o pedałach i żonie.
                • mcjarell Re: Komentowanie jest trudne, panie Czuchnowski 11.04.12, 14:38
                  I jak w końcu z tym olejem?
              • kontest_two Re: Komentowanie jest trudne, panie Czuchnowski 11.04.12, 19:19
                drogi mcjarell, stawiasz bardzo celne pytania, ale - proszę Cię nie osłabiaj siły swoich argumentów wycieczkami osobistymi (olej w głowie, to niepotrzebne), pod adresem adwersarza.
            • kontest_two Re: Komentowanie jest trudne, panie Czuchnowski 11.04.12, 19:17
              Cieszę się, że choć trochę się zgadzamy. Lecz "w tym przypadku", czyli w przypadku mojego posta, nie ma najmniejszych powodów do uogólnień. Gmyz napisał konkretny komentarz a Ty unikasz zajęcia konkretnego stanowiska. Nawet jeżeli prawdą jest, to co piszesz (pogląd ogólny), ma się to nijak do tego konkretnego komentarza z rzepy.
              Pozdrawiam
    • fedor21 ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 08:20
      Biada wam przewodnicy ślepych, bo czyż może ślepy prowadzić ślepego? Nie, bo obaj w dół wpadną. Każda potwora znajdzie swego amatora, dla jednych przywódcą jest bp Pieronek, śp bp Życiński, ks.Boniecki, a dla innych Rydzyk, Michalik, Głódź. Pięknie się zachowywali manifestanci i te ich słowa pełne nienawiści w okresie świąt Wielkiej Nocy. Jeszcze raz biada wam przewodnicy ślepi
    • antropoid ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 08:32
      >>Organizatorami smoleńskich miesięcznic i rocznic są środowiska skupione wokół tygodnika ''Gazeta Polska''.<<
      ----------------------

To właśnie dlatego te "uroczystości" zawsze przypominają gościnne występy prowokatorów i pospolitych szumowin z rynsztoka.

• paul_kemp Cuchnący, który najwięcej kłamstw o Smoleńsku 11.04.12, 09:05
      stworzył przez dwa lata na łamach tego tabloidu.
      Kpina panie Cuchnący, kpina. Większość teorii o jakichś kłótniach na lotnisku, o pijanym generale w kokpicie kokpicie i tym podobnych zostało obalonych, a Cuchnący nawet nie przeprosi, ale czy gnida potrafi przeprosić?
      • nerwus0 Re: Cuchnący, który najwięcej kłamstw o Smoleńsku 11.04.12, 10:32
        Za twoje bałwaństwo przeproś się sam albo poproś tatę.
        • mcjarell Re: Cuchnący, który najwięcej kłamstw o Smoleńsku 11.04.12, 11:18
          No nie mów! Nerwus ty też cuchniesz?
          • zdybka mcjarell co znaczy ty tez ???? 11.04.12, 11:28
            Siebie masz na mysli ?
            • mcjarell Re: mcjarell co znaczy ty tez ???? 11.04.12, 11:35
              Oczywiście, że chodzi o nerwusa.Widziałaś jak reaguje na smród Czuchnowskiego?
              • zdybka Ty mi tu nie zagaduj , 11.04.12, 11:41
                Nerwuska tez zostaw w spokoju.
                Bo przypominam ,polatuje cos z waszej strony.
                Teraz siooo pod prysznic.
                • mcjarell Re: Ty mi tu nie zagaduj , 11.04.12, 13:21
                  Ściemniasz, przecież ja jestem w Polsce i możesz nic czuć. U was w rosji wszystko śmierdzi.
    • arniss ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 10:20
      no cóż szanowny panie ,pan dostrzega tylko efekt ...niech pan raczy się zająć ..powodem...takiego postępowania tych jak pan to nazywa tlumów,a może BYDŁA ,pewnie bliżej panu do stwierdzenia niejakiego Bartoszewskiego...wtedy dostanie pan odpowiedz,dziwię sie tylko co jest akurat powodem że pan sam nie potrafi wpaść na ten pomysł...
    • kirdan1 ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 10:49
      Rozumiem, że "GW" w materii dzielenia i judzenia nie ma sobie nic do zarzucenia?
      Nie było okrzyku "O kur...aaaaa!"? Nie było pijanego i wrzeszczącego "Lądujcie!" prezydenta w kabinie? Nie było przechwałek pilotów o "debeściakach"? Nie było kłótni Protasiuka z Błasikiem? Żadnej z tych bzdur nie publikowaliście ochoczo, jak rozumiem?
    • grisza14 ''Biesy'' smoleńskie i lgarstwa cyngla Czuchnowa 11.04.12, 11:57
      Brzoza, ktora na wysokosci 6 m ma srednice 40 cm przy ziemi musi miec co najmniej 70 cm srednicy.Takich brzoz tam nie ma, wiec jesli byla, to tylko jedna, ale z pewnoscia nie ta przy ktorej Rosjanie kazali sie wczoraj modlic Polakom.I szkoda gadac o brzozach, bo gdzie ta niby pancerna brzoza obecnie przebywa? Miedwiediew z Putinem napalili sobie w kominku ? A wymyty pod cisnieniem wrak Tupolewa, to na znak szczegolnej troski o material dowodowy?
      A Czuchnowski o tym niby nie wie?
      Pozdrowienia dla kapitana Stefanka Michnika z Uppsali.
      • maxik-g Wypad stąd, trollu. 11.04.12, 12:53
        I nie wracaj.
        • mcjarell Re: Wypad stąd, trollu. 11.04.12, 13:23
          Maxik-g jak ty coś pieprzniesz to zaraz dzień wydaje się ładniejszy.Normalnie ty to jak Flip i Flap.
          • maxik-g Owszem, pogoda tu ładna. 11.04.12, 16:13
            Idę zagrać w kosza, dzięki :P
            • mcjarell Re: Owszem, pogoda tu ładna. 11.04.12, 17:59
              Tylko nie zapomnij założyć dresa.
    • emilka321 tylko ja mam słowa prawdy-inni rozpętują nienawiść 11.04.12, 12:16
      "Co ma w głowach trójka młodych ludzi z Wrocławia dumnie obnosząca się z tabliczką ''Tusk, zdrajco, poczujesz zemstę Polaków''? W jakim seminarium kształcił się ksiądz, który - dzień po Wielkanocy - porównywał ''prawdę o Smoleńsku'' z prawdą o zmartwychwstaniu Chrystusa?"

Młodzi ludzie z Wrocławia zapewne w pluralistycznej demokracji pragnęli skorzystać z wolności wypowiedzi.
      Ksiądz uważa, że głosić należy nie tylko prawdę o zmartwychwstaniu, ale też nie zadowalać się wyjaśnieniemi innych kwestii na zasadzie "jak ktoś zginął w wypadku drogowym/lotniczym to pewnie sam się zabił bo był pijany". Dociekanie choćby bolesnej prawdy często prowadzi do niesłychanych wniosków, np. że x Popiełuszko nie zaszył się gdzieś z kochanką, tylko został zamordowany przez funkcjonariuszy państwa polskiego, że ustawa zmieniła redakcję w konkretnym momencie, że dziecko dziwnie zachowuje się dlatego, że je molestuje nauczyciel. Milczenie w obliczu zła, przy podejrzeniu grzechu, nie jest postawą odważnego chrześcijanina.
      Pretensje ze wstępu artykułu świadczą o zupełnym wyobcowaniu ich autora, braku zrozumienia dla zasad rządzących demokracją, doktryny katolickiej, praw psychologii itd. Równie dobrze można pytać, dlaczego redakcja sportowa wyborczej akurat pisze o piłkarzu Błaszczykowskim, pytam, dlaczego, co oni mają w głowach na ul.Czerskiej w Warszawie?! A okazuje się, że facet jest reprezentantem Polski w popularnej dyscyplinie sportowej i całkiem nieźle sobie radzi w lidze bodaj niemieckiej. Ale robi się skandal z faktu pisania, że strzelił gola albo w słupek, skandal z tego, że w sprawie zupełnie niespotykanej, jeśli chodzi o funkcje pełnione przez ofiary, katastrofy sprzed 2 lat, wiele osób nie akceptuje wyjaśnienia, że to było, minęło, właściwie nie ma o czym gadać, lepiej zająć się analizowaniem każdej sekundy lotu gwiazdy skaczącej na lodzie i przyczynami złego lądowania Adama Małysza czy wypadku Roberta Kubicy.

• ryszard461 ''Biesy'' smoleńskie 11.04.12, 18:03
      "Kiedyś ta nienawiść obróci się przeciwko nim" to ostatnie zdanie pobrzmiewa grożnie, więc czekajmy kiedy i kto będzie tym, co zada decydujący cios organizatorom z Krakowskiego Przedmieścia, chyba że Czuchnowski pisał felieton, jednocześnie czytając Dostojewskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka