Dodaj do ulubionych

POmysł na Kościół

14.04.12, 12:46
Nie ma żadnej wojny PO z Kościołem

To oczywiste. PO nie ma żadnego pomysłu na ten temat. W związku z tym głosujmy na Palikota.
Obserwuj wątek
    • starblast POmysł na Kościół 14.04.12, 12:50
      Czyli po staremu. Dokręcimy śrubę szaraczkom i w ich kieszeniach poszukamy oszczędności a kościelnym odkręcimy, bo przecież są tacy "dyskriminowani". Jeśli ktoś sądził, że polityka włazidup... kleszym się skończyla to był w błędzie. Ministranci rządowi pilniują, żeby Polska nadal była ciemnogrodem, a kler bogacił się kosztem państwa w sposób nieskrępowany.
    • trajkotek jak nie ma, jak jest? 14.04.12, 12:51
      Nie ma żadnej wojny PO z Kościołem - a na zdjęciu tygrysica szczerzy kły i chce ugryźć księdza ...

• 6.smiech POmysł na Kościół 14.04.12, 12:54
      Jedyny rozsadny pomysl na kosciol to rozwiazac konkordat i niech "wierni" utrzymuja ta swoja
      zgraje nierobow.
      • antrejka Re: POmysł na Kościół 14.04.12, 23:52
        Bardziej dyplomatycznie ujęłabym to tak, że wyznawcy kościoła muszą płacić na niego podatek... bardzo mnie wkurza, że część mojego podatku państwo przeznacza na kościół, którego nie wyznaję!
    • nasan Tusk to liberlana ciota 14.04.12, 13:00
      jednym slowem.
    • paputekonly Bądź gotów Palikocie.. damy w doopę hołocie.. 14.04.12, 13:14
      ..i to zdrowo..
      1. Rozwiązać konkordat
      2. Prawo pierwokupu nieruchomości kościelnych przez państwo
      3. Wyprowadzeni lekcji religii ze szkół
      4. Opodatkowanie kleru
      5. Wprowadzenie kas fiskalnych w parafiach i klasztorach, n. p. Jasnej Górze
      6. Przeprowadzić lustrację wszystkich księży, nawet jeżeli dokumenty SB, po "wewnętrznej lustracji".. ha ha.. zostały zniszczone..
      7. Niezależna komisja śledcza MUSI zostać powołana, do zbadania wszystkich przypadków pedofilii
      8. Zniesienie ulg podatkowych za zatrudnianie jako trolli byłych Moczarowców, takich jak helguera, jebrobert, pal czy prawdziwy moher.. a nawet niewinnych jak lelija.. trajkotków..

To na początek..

..hi hi..
      • 6.smiech Re: Bądź gotów Palikocie.. damy w doopę hołocie.. 14.04.12, 13:21
        Popieram w calej rozciaglosci.
    • yan.nick POmysł na Kościół 14.04.12, 13:20
      Powinno się ogłosić referendum, dla oszczędności przez internet:
      Pytanie powinno brzmieć: Czy państwo w dalszym ciągu ma finansować instytucję kościelną, czy mają to robić wierni. Jeśli tak, to likwidujemy Fundusz kościelny, religia do sal katechetycznych a wydziały teologiczne finansują wierni.
      Tylko po co w takim razie mamy konkordat? Bo do tej pory polegało to na tym, że Kościół doi nasze państwo.
    • vvidmo POmysł na Kościół 14.04.12, 13:47
      Po marcowych obradach stwierdzili: "Jest rzeczą niedopuszczalną zmuszanie posłów do głosowania wbrew sumieniu poprzez narzucanie w praktyce parlamentarnej dyscypliny partyjnej".
      Czyli biskup potępia "zmuszanie do głosowania wbrew sumieniu", ale grozi ekskomuniką tym, którzy zagłosują nie po jego myśli. Po prostu piękne świadectwo!
      • mentatd_at_gmail Re: POmysł na Kościół 14.04.12, 13:59
        Łk 6,41: Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz?

Może pasibrzuchy powinny zacząć czytać tę samą książkę co ja?
    • jurek4491 POmysł na Kościół 14.04.12, 13:52
      Nic nie uchwalać tylko przekazać władzę biskupom i będzie po sprawie, nie bedą potrzebne żadne wybory,nie będzie żadnej dyskusji a prawo będą stanowić funkcjonariusze kościoła. Taca pokuta, pokuta taca wystarczy małpiszonom żeby być szczęśliwym, amen.
    • mentatd_at_gmail POmysł na Kościół 14.04.12, 13:54
      Niezły tytuł, wymyślony zapewne przez przekorę, bo PO nie ma najmniejszego pomysłu na kościół :)

Ale PO ma generalnie problem z tzw. kościołem. Jak zabierze tzw. kościołowi jakiekolwiek pieniądze to się narazi bezrozumnym pasibrzuchom (dlaczego bezrozumnym - czytaj dalej). Jak nic nie zrobi to Ruch Palikota zyska w kolejnych wyborach pewnie 5-7% następnych procent.

Ja tam na miejscu PO poszedłbym na wojnę z kościołem i zabił Ruch Palikota. SLD jest zupełnie bezideowy więc lewica bez Palikota praktycznie przestała by istnieć. Niemniej wygodniej jest nic-nie-robić więc stawiam na przegraną PO w następnych wyborach, wygrną PiS i powstanie rząd PO-RP w następnej kadencji. Ale wtedy tzw. kościołowi zabiorą nie tylko fundusz kościelny ale również wywalą pasibrzuchów ze szkół.

Taki jest najbardziej prawdopodobny dalszy rozwój wypadków.
      • paputekonly Z Palikotem-premierem przez pierwsze 2 lata,a Sche 14.04.12, 14:04
        .. Schetyną???, przez następne dwa..?
        W każdym razie bez Tuska, który.. jak Tony Blair, po rozgrzebaniu i spartaczeniu tysięcy spraw pierwszej wagi... będzie spijał śmietankę, w Europie i Ameryce..
        • mentatd_at_gmail Re: Z Palikotem-premierem przez pierwsze 2 lata,a 14.04.12, 14:52
          Z Tuskiem czy bez - co za różnica.
          Myślę, że najbardziej do swojego przywódcy przywiązani są wyznawcy smoleńscy. Reszta wyborców na pewno nie miała by nic przeciwko zmianom liderów.
          Mi w każdym razie coraz trudniej patrzeć bez przerwy na te same gęby ;)

Tony Blair ma studia prawnicze a Donald Tusk jest historykiem więc raczej brylować w konkurencyjnym świecie będzie mu dużo trudniej. Ale oczywiście życzę każdemu Polakowi jak najlepiej.
      • kotek.filemon Re: POmysł na Kościół 14.04.12, 21:38
        mentatd_at_gmail napisał:

> Ja tam na miejscu PO poszedłbym na wojnę z kościołem i zabił Ruch Palikota. SLD
        > jest zupełnie bezideowy więc lewica bez Palikota praktycznie przestała by istn
        > ieć. Niemniej wygodniej jest nic-nie-robić więc stawiam na przegraną PO w nastę
        > pnych wyborach, wygrną PiS i powstanie rząd PO-RP w następnej kadencji. Ale wte
        > dy tzw. kościołowi zabiorą nie tylko fundusz kościelny ale również wywalą pasib
        > rzuchów ze szkół.

Ja spodziewałbym się raczej, że po ew. wygranej PiSs-u z PO, pokemony wyrzucą Tusku i co poniektórych "liberałów", po czym pod przewodem ministranta Gówina utworzą POPiSs.
    • destruktor30 POmysł na Kościół 14.04.12, 15:20
      Tusk to kłamca i tchórz- czego się po nim spodziewaliście, że spełni, to, co zapowiedział? Naiwniacy...
    • waldemark112 POmysł na Kościół 14.04.12, 16:10
      Tusk jest mężem stanu ale trzeba mieć talent aby o tym wiedzieć .NIE będzie walczył z wiatrakami.Wie że są Biskupi ,którzy Go poprą i tak im dopomóż Bóg na pohybel pisiaków trujaków.
    • zejar47 Re: POmysł na Kościół 14.04.12, 21:30
      popieram
    • jercym54 POmysł na Kościół 15.04.12, 08:20
      Polska to taki kraj gdzie wszyscy politycy od prawa do lewa srają w gacie ze strachu przed kościołem, a PO jest najbardziej zakłamana. Ja głosuję na Palikota.
    • danuta49 Te POmysły to brak pomysłu tylko gadanie!!! 15.04.12, 08:24
      Tyle, że się to gadanie już osłuchało i opatrzyło...;-)
      • polakonly Zaprawdę powiadam Wam - w relacji 15.04.12, 16:45
        Polska-Państwo Kościelne leży przyszłość ekonomiczna naszego kraju - pomyślna bądż niepomyślna. Kościół też dąży do wzrostu ekonomicznego tyle że jest obcym Państwem w granicach naszego Państwa. Eksportuje wyłącznie dobra duchowe wymuszając ich zakup za środki materialne i po wysokiej cenie. Ubogacając nimi Polskę, sam się wzbogaca (różnica pomiędzy ubogaceniem a wzbogaceniem jest dla Polaków jasna). Krk nie myśli oszczędzać, ani restrukturyzować się np. likwidując niektóre parafie, wyprzedając nieruchomości, aby przetrwać kryzys. Dla Krk jest oczywistością że musi bogacić się w sposób nieprzerwany i w stałym rytmie- jeśli już nie coraz szybciej. Polski rząd przyjmuje to za aksjomat i troszczy się o wzrost bogactwa Kościoła bardziej niż o płace - jakże mizerne! - obywateli, którzy na ten kraj - Polskę pracują. Czy musi dojść do rewolucji społecznej lub wojny domowej, aby sytuacja uległa zmianie??? Likwidacja Funduszu Kościelnego jest pierwszym, odważnym krokiem w dobrym kierunku. Jeśli rząd utrzyma ten kurs - uzyska poparcie swojego elektoratu w następnych wyborach. Alternatywa polityczna już jest. Palikot wyrasta z krótkich spodenek.
    • dl.s1 POmysł na Kościół 15.04.12, 15:42
      Po diabła nam taki rząd, który każdego się boi, kto głośniej krzyknie.Bogatym dygnitarzom KK.
      zostawia przywileje, kosztem ludzi pracy.
    • kerrville Do przyaciol.... 15.04.12, 22:22
      Oddajcie czarne skrzynki, wezcie Tuska
    • youngcontrarian Stosunki Tuska z Kościołem czyli coitus interaptus 16.04.12, 00:24

Polecam wszystkim swoim starym przyjaciolom z Forum GW moje stare i najnowsze / aktualne artykuly na potralu EIOBA:

www.eioba.pl/a/3nud/polska-na-cywilizacyjnym-rozdrozu
      www.eioba.pl/a/3o5o/ku-przestrodze-nabywcom-bytu-hipotecznego
      www.eioba.pl/a/3opz/czerwono-brunatno-czarne-odcienie-totalitaryzmu

oraz

www.eioba.pl/a/3q72/poland-aint-holland-czyli-zabawa-w-religie
      www.eioba.pl/a/3ptw/obrazanie-uczuc-czyli-o-satyrze-na-powaznie
      www.eioba.pl/a/3p8m/zapraszam-na-vatican-expo-2012
      www.eioba.pl/a/3nui/ojciec-dyrektor-polska-stoi-w-obliczu-strajku-generalnego-ksiezy
      www.eioba.pl/a/3obm/mowa-oskarzycielska-przeciwko-wrogom-narodu-i-wiary

Znajdziecie je rowniez na portalu INTERIA360
      na deser polecam
      www.eioba.pl/a/3qdc/polska-wersja-harrego-pottera-juz-wkrotce-na-ekranach
    • iwano19 POmysł na Kościół 16.04.12, 10:27
      Uwielbiam ten kraj-za moje pieniądze żyją partie,bo jak nie dostaną kasy z budżetu/czyli ode mnie/to zacznie się korupcja,rolników-bo nie mają z czego żyć/ja znam żyjących doskonale/ no jak zwykle od stuleci poszkodowany KK,którego Bóg powiedział"prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bogaty dostanie się do Królestwa Niebieskiego".Jak widać bogactwo jest kwestią dyskusyjną a szkoda bo ja myślałem,że biedak to mój 75 letni sąsiad,który ze wstydu,że nie płaci czynszu wychodzi z domu tylko nocą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka