surfer6 14.04.12, 12:58 Mistrzostwo świata w wydaniu p.Koterskiego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolejorz63 Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 13:52 Ten fragment filmu Koterskiego powinien być pokazywany posłom przed każdym posiedzeniem Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 14:08 Ze świrami i porąbańcami z PiSu nie powinno się prowadzić dyskusji na temat katastrofy smoleńskiej gdyż ten motłoch nie jest w stanie przeczytać i zrozumieć prostego dokumentu jakim była analiza krakowska. Uczepili się jednego zdania że w kokpicie nie słychać głosu Błasika i pieją z zachwytu a analiza liczy 171 stron i trzeba ją przeczytać do końca i dopiero wyciągać wnioski. Strona 144/171 to koronny dowód na to że była presja i naciski na załogę, jakiś PiSdzielec zmusił pilotów do lądowania wydająć im roskazy w takiej sytuacji dalsze śledzctwo jest zbędne, prokuratura może stawiać zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
chelst Re: Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 23:12 >Uczepili się jednego zdania że w kokpicie nie słychać głosu Błasika Moze nie dokladnie czytasz opinii "swirow". Maja duzo i to powaznych argumentow na to ze wyjasnianie przyczyn katastrofy bylo kontrolowane i wrecz manipulowane przez politykow PO. Cos musialo sie zdarzyec ze nagle podjeto decyzje o przekazaniu sledztwa stronie rosyjskiej. Ktos wazny w Rosji musial podjac decyzje o umyciu samolotu. To tylko dwa przyklady. Dla mnie nie ma watpliwosci ze prawie wszystkie decyzje o kierunku prowadzenia sledztwa byly podyktowana wzgledami politycznymi i wyniki sledztwa sa wynikiem tych nacislkow. Z drugiej jednak strony, przyznaje ze nie wierze w zamach. Nie podoba mi sie tez sposob w jaki przedstawia swoje argumenty polityczne Kaczynski. Ton jego wypowiedzi i napastliwosc sprawia ze partia odpycha mnie od siebie. Moim tez zdaniem PiS przez swojego przywodce nie ma szans na wygranie wyborow. Szkoda bo polityka Tuska tez mnie sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
hate-war Re: Koterski zrobił film dla PiS-u 15.04.12, 05:49 Bo nie jesteś targetem Kaczyńskiego, dlatego Cię odpycha.Jemu są potrzebni ludzie ,którzy "wierzą" w każdą bzdurę wyprodukowaną przez jego szajkę Odpowiedz Link Zgłoś
chelst Re: Koterski zrobił film dla PiS-u 15.04.12, 15:25 hate-war napisał: > ...Jemu są potrzebni ludz > ie ,którzy "wierzą" w każdą bzdurę wyprodukowaną przez jego szajkę Takim wzajemnymi obelgami do niczego nie dojdziemy. Ja wierze w argumenty Macierewicza i oczekuje od PO/Komisji Millera prawdziwych i konkretnych wyjasnien lub ustosunkowania sie do stawianych zarzutow. Na razie wiem ze decyzja przekazania dochodzenia do Rosjan byla bledem. Przyznal sie do tego nawet Tusk mowiac delikatnie ze wspolpraca z Rosjanami jest trudna i nie przebiega tak jak bysmy chcieli. Z drugiej jednak strony nie ujawnil jednak ani co go niepokoi (a przeciez wie duzo wiecej niz my) ani tez nie widac u niego zadnego dzialania by ta sytuacje zmienic. Brnie wiec w klamstwach a ty w to wszystko wierzysz. Tak nie wierze w Kaczynskiego i nie wierzy w niego wiele innych osob ktorzy pogardliwie nazywani sa "partiotami". Problem jest w tym ze ci ludzie nie zdolali stworzyc partii politycznej reprezentujacej ich poglady. Stad tez w wyborach brala udziala nieduza czesc spoleczenstwa. Osobiscie jestem przekonany ze w wiekszosci nie popieraja oni polityki Tuska ale tez jednoczesnie obawiaja sie dojscia Kaczorowskiego do wladzy i ja do nich naleze. Odpowiedz Link Zgłoś
mentatd_at_gmail Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 14:35 Panie Grzegorzu - naprawdę uważa pan, że należy z najbardziej kuriozalnymi tezami dyskutować? Po je uwiarygadniać? Raport Macierewicza oparty jest na "wierze" w zamach a nie na faktach. Nauka i tłumaczenie miałoby sens wyłącznie jeśli wierzących w zamach można było przekonać, a to przecie nie jest możliwe. Pamięta pan jak PiS głośno krzyczał o niepodpisywaniu przez Polskę Karty Praw Podstawowych? Pamięta pan jak występowali politycy i dziennikarze i mówili, że tezy PiS-u są kuriozalne? Niektórzy cytowali Kartę. Kartę można przeczytać w internecie, napisana jest absolutnie zrozumiałym językiem - i co - i nic. Po prostu nie da się dyskutować z tezami absolutnie kuriozalnymi, wyznawcy Jarosława "Zrobię Rozpierduchę" po prostu mu wierzą. Fakty nie mają to zupełnie nic do rzeczy. Nikt i nic ich nie przekona - liczy się dla nich wyłącznie absolutnie cyniczny "przywódca". Odpowiedz Link Zgłoś
zuq1 Re: Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 15:20 Ano właśnie: "Nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne" - Jarosław Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 18:16 mentatd_at_gmail napisał: > erzących w zamach można było przekonać, a to przecie nie jest możliwe. Pamięta > pan jak PiS głośno krzyczał o niepodpisywaniu przez Polskę Karty Praw Podstawow > ych? Pamięta pan jak występowali politycy i dziennikarze i mówili, że tezy PiS- > u są kuriozalne? Niektórzy cytowali Kartę. Kartę można przeczytać w internecie, > napisana jest absolutnie zrozumiałym językiem - i co - i nic. No właśnie, nic. Wśród najgłośniejszych oponentów były wtedy pokemony, ale jakoś ryży nawet w bulu nie podsunął do tej pory prezydentowi KPP do podpisania bez kaczych aneksów. Odpowiedz Link Zgłoś
zkris11 Sroczyński jestes niebywałym pajacem 14.04.12, 17:43 a Cejrowskiemu to możesz buty czyścic. komuna upadła a kwach był 10 lat prezydentem, w sejmie roi sie od byłych aparatczyków pzpr, na czele NBP stoi komuch belka itd Odpowiedz Link Zgłoś
hate-war Re: Sroczyński jestes niebywałym pajacem 15.04.12, 05:50 nawet PiS może się pochwalić sędzią prlowskim w swoich szeregach Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 17:47 Prof. Michał Kleiber ma świętą rację. O dziwo Cejrowski też. O tym, że komuna trwa w najlepsze świadczy ordynacja wyborcza do Sejmu RP. Jest to ten sam komunistyczny twór lekko zmodyfikowany. Temat ordynacji wyborczej do sejmu z okręgów jednomandatowych jest zakazany we wszystkich partiach politycznych i we wszystkich mediach bez względu na ich sympatie polityczne. Nie będzie nam tu jakiś prowincjonalny gamoń wtrącał się do polityki. To my, spadkobiercy II RP, PRL, wiemy jak rządzić. Za nami historia, doświadczenie ostatnich 100 lat. Nie zgadza się coś? Proszę o konkrety! Odpowiedz Link Zgłoś
hate-war Re: Koterski zrobił film dla PiS-u 15.04.12, 05:51 ale fundusz kościelny jako relikt komuny- to już naszym kochanym antykomunistom nie przeszkadza;) Odpowiedz Link Zgłoś
spoko.12 Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 17:54 Brawo panie Grzegorzu.Dziękuję za ten artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 18:11 Filmik palce lizać!! Przegląd prasy też. Osobicie olałabym wyznawców religii smoleńskiej, ale ja jestem osoba prywatną, więc mogę, politycy i specjalliści nie powinni bo to pcha ludzi niedoinformowanych i frustratów w ręce ojdyrów i jarosławpolskęzbawów. Człowiek ktoremu jest ciężko w życiu (wszystko jedno z czyjej winy, a zwłaszcza jeśli ze swojej) pozostawiony samemu sobie wybiera opcje najprostrze i najłatwiej akceptowalne emocjonalnie. Co zresztą widać po kilku wpisach. Mcierewicza juz nie należy wyśmiewać, należy go zdyskontować poważnie, raz na zawsze! Językiem prosty i łatwym do zrozumienia dla tego "czarnego ludu który wszystko kupi". Ten "Lud" jest składową demokratycznego systemu wyborczego, o czym nie powinno się zapominać. Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 21:04 Niestety żaden z rządowych ekspertów nie wystąpił jeszcze publicznie, pokazując wykresy i symulacje a także polemizując z tezami komisji Macierewicza, naukowo je obalił!!! he he Na pewno nie wystąpi ekspert, który "rozPOznał" głos gen Błasika w kokpicie he he Oni się POprostu boją własnego środowiska, bo wiedzą że dali ciała i ta cała i ekspertyza nie trzyma się kupy!!! he he Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 21:17 pioro111 napisał: > Niestety żaden z rządowych ekspertów nie wystąpił jeszcze publicznie, pokazując > wykresy i symulacje a także polemizując z tezami komisji Macierewicza, naukow > o je obalił!!! he he Na pewno nie wystąpi ekspert, który "rozPOznał" głos gen > Błasika w kokpicie he he Oni się POprostu boją własnego środowiska, bo wiedzą ż > e dali ciała i ta cała i ekspertyza nie trzyma się kupy!!! he he He, he, "POwala" mnie retoryka "PO"pisujacych w ten sposób na forach, ktorym sie wydaj, że jeśli napisza POprostu to już będą mieli POprostu racje i jeszcze kogoś może przy okazji obrażą. Żałosne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 21:27 Z artykulem o stronie antykomor.pl nie moge sie zgodzic z dwoch powodow, po pierwsze nie prawdziwe jest stwierdzenie "Ś.p. Lech Kaczyński nie był prezydentem ponadpartyjnym. Nie był jednak również człowiekiem małostkowym". Otoz s.p. Lech Kaczynski byl wyjatkowo malostkowy, przypominam historie z kartoflem, czy wykreslanie zlisty znajomych tych co smieli krytykowac. Ale powaniejszy jest inny powod, to szacunek do prawa. Prawo ktore nakazuje karac za obrazanie prezydenta nie jets prawem, ktore mi sie podoba, ale jest obecnie prawem i prokuratura nie moze lekcewazyc niektorych praw, bo uznaje je za bez sensu. To zadanie dla Sejmu, zeby to prawo zmienic nie dla prokuratury by zamykac oczy na lamanie prawa Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Koterski zrobił film dla PiS-u 14.04.12, 22:16 >>W "Naszym Dzienniku" wywiad z Cejrowskim. Nie wiem, co ma w sobie ten człowiek, że kiedy opowiada o podróży do Meksyku - to jest to ciekawe, świetnie się czyta. A kiedy zaczyna gadać o Polsce - ręce opadają. Może jej nie zwiedził?<< ----------- Nie przeszedł jej boso. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Durniu, milicja wyłamała Cejrowskiemu palce ! 14.04.12, 23:11 nuvolari4 napisał: > a tobie zalała komuna mózg rzygami... i rzygasz w gowno prawdzie Jezus Maria, gdzie, kiedy, które u których odnóży????? Dlaczego jeszcze nie ma renty jako kombatant?? Trzeba o to walczyć!!! A czy jego zrzeczenie sie obywalstwa polskiego w 2008 roku zostało pozytywnie rozpatrzone, czy tylko tak sobie "walną" medialnie jak to on? Odpowiedz Link Zgłoś
maj16 Z paranoją nie ma dyskusji 15.04.12, 01:14 Panie Grzegorzu, pan chyba żartuje z tym odpowiadaniem ekspertów na brednie Macierewicza. Każdy psychiatra panu odpowie, że objaśnianie rzeczywistości ludziom ogarniętym paranoją jest bezcelowe! Z urojeniami smoleńskimi trzeba się po prostu pogodzić, zobojętnieć na nie i przestać wałkować ten temat w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
chelst Re: Z zasklepieniem nie ma co dyskutowac 15.04.12, 05:36 Tak jestes zasklepiony w swoich "racjach" ze nawet nie potrafisz logicznie myslec. Juz znaczna czesc spoleczenstwa wie ze sledztwo bylo prowadzone delikatnie mowiac nieprofesjonalnie. Raport MAK i raport Millera nie maja zadnej wartosci (za wyjatkiem propagandowej) bo sa oparte na wybranych dowodach a czasami wrecz nieprawdzie. Nie ma watpliwosci ze wylacznie decyzje polityczne obu rzadow okreslily przyczyne katastrofy. Co wiec chcesz od Maciarewicza? Przedstawia fakty podwazajace oba raporty i przedstawia rowniez hipotezy i ma do tego prawo. To ze te jego hipotezy cie kluja i nie pasuja do twojej teorii nie ma zadnego znaczenia. Zrozum takze ze z twoja opinia ze sa to tylko brednie nie zgadza sie juz znaczna czesc spoleczenstwa i grono tych osob rosnie i bedzie roslo. Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Re: Z zasklepieniem nie ma co dyskutowac 15.04.12, 10:12 W jednym sie zgadzamy.Profesjonalizm sledztwa stoi na dokladnie tym samym poziomie,co organizacja lotu i ladowanie w Smolensku. W Niemczech mowi sie na to:polski porzadek.I chociaz nie znosze Niemcow,to w tym wypadku sie z nimi zgadzam.Przejawy tego "polskiego porzadku" widac w kazdej chyba dziedzinie zycia w Polsce.Od kiedy pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
chelst Re: Z zasklepieniem nie ma co dyskutowac 15.04.12, 15:45 Organizacja lotu - zgadzam sie. Pytanie tylko kto za to odpowiadal i kto poniosl odpowiedzialnosc? Jak mozna mowic o odpowiedzialnosci jesli przewodniczacym komisji do spraw wyjasnienia zostaje osoba odpowiedzialna za organizacje wizyt. Jesli chodzi o ladowanie to nadal ukrywane sa dowody a wiec trudno mowic o winie pilotow i latwo wyjasnic sobie dlaczego duza czesc spoleczenstwa nie wierzy w jej wyniki i jest przekonana ze oba raporty zostaly sporzadzone pod dyktando wladz politycznych. Jesli chodzi o twoje uwagi odnosnie "polskiego porzadku" to byl bym ostrozny z wyrazaniem opinii na temat narodow lub panstw. Kazdemu mozna przypisac jakas latke. I Zydom i Rosjanom i tez samym Niemcom. Prawda jest taka ze narod sklada sie z ludzi i ocena jednego zdarzenia musi byc dokonana na faktach i dowodach a nie na ogolnych cechach narodowych. Ponadto wnioski z katastrofy musza posluzyc do unikniecia bledow w przyszlosci. Jak na razie jednak wyniki obu zespolow sledczych okreslaja ze - to nie my jestesmy winni to kos inny. Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Polakom moge przypisywac takie latki, 15.04.12, 20:57 jakie zechce,bo sam jestem jednym z nich i znam swoj kraj.I akurat w kwestii "polskich porzadkow"Niemcy maja racje(chociaz Niemcow nie znosze).Niech cie nie zaslepia duma narodowa. Ukrywanie dowodow?Ja szczerze wierze,ze tam nie ma zadnych matactw a jest za to balagan.Zwyczajny polski balagan,ktory przeplata sie z rosyjskim(w koncu nie na darmo jestesmy bracia Slowianie). Teorie o zamachu odrzucam z jednego prostego powodu:brak motywu. Odpowiedz Link Zgłoś
chelst Re: Polakom moge przypisywac takie latki, 17.04.12, 02:36 Nie zaslepia mnie duma narodowa ale jestem jednoczesnie dumy z tego ze jestem Polakiem. Fakt bycia Plakiem nie ma jednak zadnego wplywu na moja ocene przyczyn wypadku. Nie ma matactw? To chyba zart. A co z raportami z sekcjami zwlok? A co z wrakiem samolotu? A co z interpretacja rozmow z kokpitem? A co z brakujaca dokumentacja od Rosjan? A co o z obecnie krytyczna ocena wspolpracy nawet przez samego Tuska? itd.itd... Bardziej wierze w raport Macierewicza bo jest oparty na jakiches konkretnych analyzach niz na wyciaganiu wnioskow o przyczynie wypadku na podstawie wadach narodowych. Nie mozna zadnego wypadku lotniczego rozpatrywac na podstawie wad narodowych tym bardziej tak powaznego z takimi olbrzymimi startami. Trzeba bylo dokladnie przebadac teren katastrofy. Przanalizowac szczatki i sprobowac zrobic rekonstrukcje. Zrobic symulacje. A nie jak to przewodiczacy komisji p. Miller powiedzial zeby porownac uderzenie samolotu w brzoze do uderzenia samochodu jadacego z duza szyblkoscia. To juz nie brak podstawowej wiedzy z zakresu mechaniki to dyletanctwo. Dlatego tez przyczyna tragedii wydaje mi sie bardziej prawdopodobna technika niz goloslowne oskarzanie pilotow przez Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Polakom moge przypisywac takie latki, 17.04.12, 02:51 O jaki jest problem z tymi sekcjami? Ze co? ze jak ofiara byla rozerwana na kawalki to nie wiadomo od czego zginela? Jakie ma znaczenie czy ta osoba w czesniej chorowala na zoltaczke czy nie? A po cholere ten wrak? Polscy eksperci byli tam trzykrotnie, pobrali probki, robili badania. I wlasnie ci eksperci stwierdzili ze maja wystarczajaca ilosc materialu to stwierdzenia tego co stwierdzili. Wbrew temu co twierdza politycy PiS - bardzo rzadko sklada sie samolot po wypadku, tyulko wtedy jesli to skladanie ma dac dodatkowa informacje, na przyklad w przypadku Lockerby, wiadomo bylo ze to bomba i skladano by znalezc jej lokalizacje Interpretacja rozmow w kokpicie? Chodzi o pare slow i kto je wypowiedzial. To bada prokuratura. Ale jakie to ma znaczenie. Jakie moglyby byc te slowa zeby cokolwiek zmienialo Jakie znaczenie ma dokumentacja lotniska czy rozmow w wiezy? Wierzy Pan w raport Maciarewicza, choc ten nie byl nawet w Smolensku, nie mial zadnych dowodow materialnych, zadnych probek, zadnych badan. Te slynne symulacje zrobione bez dokladnych danych. Kompletna paranoja! A co do symulacji, to takowej nie przeprowadza sie zeby sprawdzic czy cos na koncu sie stalo tylko zeby zbadac przebieg wypadku jesli jest taka potrzeba. Nie robi sie meteorologicznych symulacji zeby sprawdzic czy padal deszcz, tylko prowadzi sie symulacje tak aby odtworzyc wynik ktory znamy. W przypadku TU 154 - wiadomo ze scial brzoze i spadl, i jesli symulacja nie zgadza sie ze stanem rzeczywistym, to oznacza ze symulacja jest do dupy a nie ze nie bylo zderzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Koterski zrobił film dla PiS-u 15.04.12, 06:00 Kto finansuje odkrywanie Ameryki przezCejrowskiego. Te jego odkrywcze programy na bosaka kiedy tubylcy w kapciach to SAMI SWOI w Ameryce !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Powstaje pytanie, 15.04.12, 10:00 czy KAZDA teoria,jesli zostala wygloszona przez waznego polityka opozycji,powinna spotkac sie z rzeczowa polemika?Kaczynski glosil kiedys,ze Tusk ma wilcze oczy-czy nalezy natychmiast skonsultowac sie z przyrodnikami zeby ci mogli powiedziec,ze oczy nie sa wilcze tylko on ma taki nieprzyjemny wyraz twarzy?A gdyby Antoni Szaleniec Bozy oglosil kiedys,ze Tusk i Komorowski to kosmici,to czy nalezaloby opublkowac wyniki ich badan lekarskich zeby udowodnic,ze jednak sa ludzmi?Przeciez takie wyniki czy ci przyrodnicy to funkcjonariusze systemu i sluza wiadomym silom.Poswiadcza wszystko.I jak polemizowac z takim argumentem? Odpowiedz Link Zgłoś
chelst Re: Powstaje pytanie, 15.04.12, 16:00 Zejdz na ziemie. Teorie na temat przebiegu katastrofy przedstawili naukowcy a nie politycy. Tak samo Miller jest politykiem a w jego zespole byli naukowcy. Niech wiec ci naukowcy ustosunkuja sie do zastrzezen przedstawionych w analizach i modelach. Juz na pierwszy rzut oka widac ze naukowcy Millera zrobili podstawowe bledy w sztuce. Czy mam wiec wierzyc w ich konkluzje? Smolensk to najwieksza w swoich konsekwencjach katasrofa w Polsce a nawet i w swiecie. A zbieranie dowodow i analiza wypadku zostala przeprowadzona po dyletancku a wrecz z celowym bledami i uchybieniami. Nie oczekujesz wiec zadnych wyjasnien? Zadnego ustosunkowania sie dlaczego, na przyklad, zderzenie z brzoza nie moglo urwac skrzydla? Nie oczekujesz wyjasnienia daczego nie ma byc powolana komisja miedzynarodowa? Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Wiesz rownie dobrze jak ja, 15.04.12, 20:48 ze jesli dochodzenie obali(a obali)wszystkie mozliwe tezy o zamachu(bo to nie byl zamach,tylko efekt zwyklego,polskiego burdelu),to Kaczynski i s-ka nie przyjma tego do wiadomosci. Chodzi o to,zeby tego kroliczka gonic a nie zlapac. Bez zamachu nie ma bohaterstwa,poleglych,zdradzonych,wawelskich krypt dla mezow stanu a jest tylko bez mala setka ludzi,ktorzy zgineli w wypadku.Czyli prawda a prawda jest w tym wypadku malo medialna. Odpowiedz Link Zgłoś
chelst Re: Wiesz rownie dobrze jak ja, 15.04.12, 22:18 Tak. Zamach wydaje mi sie malo prawdopodobny, lub wrecz nie do przyjecia. Nie zgadzam sie jednak z teoria "polskiego burdelu". Widze tam glownie wine rosyjska. Byc moze byl tam burdel a byc moze celowe dzialanie organow politycznych. Prawdopodobnie nie chodzilo im o stracnie lub zniszczenie samolotu lecz jakis zbieg okolicznosci. Z jakis nie znanych dla nas powodow zdecydowano sie nie ujawnic prawdziwej przyczyny i stad "uklad" z Tuskiem. Co na tym Tusk zarobil - nie wiem. Wydaje sie ze jednak na dluzsza mete zrozumial ze zostal wystrychniety na dudka. Nie podzielam absolutnie twojego zdania ze chodzi tu o "gonienie kruliczka". Faktem przeciez jest ze nie znamy prawdziwej przyczyny katastrofy a dowody sa ukrywane lub wrecz niszczone. Czy jesli ktos chce wyjawic prawde to niszczy podstawowy podstawowy dowod jakim jest wrak samolotu? Czy jesli ktos jest niewinny to utrudnia dostep do materialow zrodloych? Czy wreszcie jak Tusk chce poznania prawdy to uchyla sie przed powolaniem komisji miedzynarodowej? Przeciez zarowno Niemcy, UE jak i Ameryka sa po stronie Putina. Powolanie komisji przez przedstawicieli tych panstw powinno byc na reke Rosji i rzadu Tuska. Skad wiec taka opozycja? Wniosek moze byc tylko jeden. Chca cos ukryc. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Wiesz rownie dobrze jak ja, 17.04.12, 02:57 Jaka wina Rosjan? Przeceiz sa nagrania z rozmow pilotow. Rosjanie pozwolili zejsc na 100m, jesli piloci by tego posluchali to by nie bylo wypadku. Jesli nie potrafili zatrzymac obnizania na 100m to ich wina a nie Rosjan. Co mieli Rosjanie lapac ich w jakas wielka siatke na motyle czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
hate-war Re: Wiesz rownie dobrze jak ja, 17.04.12, 06:39 taka mała dygresja , po co LK była kancelaria prezydencka skoro teraz wychodzi,że za nic nie odpowiada.Gdzie miejsce dla kancelarii prezydenckiej w tej całej katastrofie? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Powstaje pytanie, 17.04.12, 02:55 Jacy naukowcy? Ten Binienda i ten Nowaczek? Przeciez ten Nowaczek to biolog zajmujacy sie fluoroscencyjnymi zwierzatkami, ktory w swoim CV pisze ze umie podlaczac komputer do sieci! I on twierdzi ze byly jakies wybuchy. To tak jakbym ja sie wypowiadal o takich zwierzatkach - nie mam o tym pojecia! Odpowiedz Link Zgłoś
hate-war Re: Powstaje pytanie, 17.04.12, 06:37 może więc ci naukowcy zwrócą się z oficjalnym pismem do polskiego rządu w sprawie wyjaśnienia katastrofy, niech udokumentują swoje opinie itd. Czy może uważasz ,że to polski rząd ma się wstawić w Akron niedaleko Ohio ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Koterski zrobił film dla PiS-u 15.04.12, 11:51 "Jako naukowiec zdecydowanie wolę, żeby z takimi opiniami dyskutować za pomocą argumentów naukowych, niż mówić, że są absurdalne. Prowadzenie dyskusji w taki sposób to prosta droga do powiększania liczby osób, które nie wierzą w oficjalne wyjaśnienia lub podejrzewają zamach. Za dużo w dyskusji pada przesadnie mocnych sformułowań i oskarżeń, za mało zaś rzetelnie ustalonych faktów" Niestety, produkcja bredni idzie dużo szybciej, niż naukowe wykazywanie ich absurdalności. Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol No to mamy kłopot .... 15.04.12, 14:14 Pozornie wezwanie do rzetelnej polemiki jest racjonalne. Niestety tylko pozornie. W nagraniu z "czarnej skrzynki" nie słychać żadnych dwóch wybuchów, a zatem to co wygaduje Macierewicz jest wierutną bzdurą. Gdzie zatem kłopot? Ano zaraz się dowiemy, że Tusk z Ruskimi sfałszowali nagrania i będzie po herbacie! Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Politycznemu bigamiście Czarneckiemu trudno... 15.04.12, 15:28 się dziwić, że wszystko kojarzy mu się z Gomułką. Odkąd wyżebrał sobie lukratywny stołek w PiSie codziennie musi lizać tyłek współczesnego towarzysza Wiesława. Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Koterski zrobił film dla PiS-u 15.04.12, 18:42 PiS-dziele z wielką zaciekłością bronili honoru Generała Błasika posądzonego o stan po spożyciu alkoholu, nikt jednak nie wspomniał że to on odpowiadał za bajzel w spec pułku lotniczym gdzie już postawiła prokuratura wojskowa zarzuty, gdy chciano odwołać Błasika po katastrofie KASY, szanowny w uw czas panujący prezydent Kaczorek temu się sprzeciwił. Natomiast specjaliści od wypadków lotniczych Macierewicz Kaczyński i reszta komisji, ciemnotę wciskają ludziom z taką siłą że niektórzy w to wieżą " mgła rozpylona, bomba magnetyczna,hel, itp. bzdury" a obecnie dwie detonacje słyszał Szmacierewicz, a brednie wielokrotnie powtarzane przyjmują się jak prawda. Polscy PATRIOCI rodem z PiS-u szkalują POLSKĘ na forum Światowym to dopiero jest HAŃBA Odpowiedz Link Zgłoś