Dodaj do ulubionych

Grupa trzymająca Sojusz

14.04.12, 16:44
Widać, że SLD z żelazną konsekwencją kieruje się ku przepaści i niedługo da krok w przód, czym przypieczętuje swoją postępującą marginalizację. W Polsce jest sporo osób o poglądach lewicowych, ale wybieranie PRL-owskiego betonu nie przejdzie nawet u najbardziej zagorzałych sympatyków. Dlatego wyborcy pójdą głosować na Palikota a nawet na Platformę, a SLD będzie miało problem, żeby uzbierać nawet 5% w kolejnych wyborach.
Obserwuj wątek
    • adrem63 Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 17:30
      Tak źle (dobrze :) chyba nie będzie, bo właśnie widać jak ciężko pracuje Tusk i Kaczyński na sukces SLD :).
      Palikocja właśnie będzie zmarginalizowana, bo okazało się niedawno, że to farbowana na różowo filia PO.
      • 0kostek Agnisię Kublikovą dotknęło osobiste nieszczęście 14.04.12, 19:18
        Utrata spolegliwej Kasi to duży cios dla Agnisi.

Ale może jeszcze liczyć na Rysia.
        I to jest pocieszające.
        • rwakulszowa Czarzasty to prawdziwa tragedia życia Kublikovej 15.04.12, 14:31
          Kleska Kasi to małe miki, ale po zwyciestwie Czarzastego Kublikowej pozostało tylko popełnic Seppuku !!!!
    • 25cz Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 18:15
      Towarzysze, dawnej świetlanej przeszłości, bacznie obserwują co wyprawia Kaczyński ze swoimi bojówkami. Wydaje im się, że wraca klimat na agresywnych cwaniaków. Tyko patrzeć jak pojawią się na ulicach czerwone sztandary z sierpem i młotem. Może nawet ci rewolucjoniści, Kaczyńskiego, połączą się ze starymi towarzyszami Gierka, przyjaciela Kaczyńskiego. Te same życiorysy, ta sama mentalność i ten sam patriotyzm.
      • lubiewb Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 18:19
        Chyba przesadziłeś? Obrażasz Polaków. Ja miałbym z bydłem sowieckim?
    • kotek.filemon Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 18:28
      Ja przypuszczam, że Czarzasty został wybrany funkcyjnym espeszyli for red. Kublik, żeby jej duszpasterska troska o losy SLD mogła ulec dalszemu pogłębieniu.
      • fedorczyk4 Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 18:35
        kotek.filemon napisał:

> Ja przypuszczam, że Czarzasty został wybrany funkcyjnym espeszyli for red. Kubl
        > ik, żeby jej duszpasterska troska o losy SLD mogła ulec dalszemu pogłębieniu.
        >
        Bo naprawdę wydaje Ci sie, że w Polsce aktualnie istnieje "lewica"? Taka prawdziwa, modernistyczna, europejska, która nie kojarzyła by sie z przeszłością a z ideami? Sorry, ale Miller, Czarzasty i cala reszta "Ordynackiej" jakoś nie kojarzą mi się z lewicą, a jedynie z dorwaniem do koryta. Nie zpominajmy o ich dzikim koniunktyraliźmie w przeszłości.
        • kotek.filemon Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 20:33
          fedorczyk4 napisała:

> Bo naprawdę wydaje Ci sie, że w Polsce aktualnie istnieje "lewica"? Taka prawdz
          > iwa, modernistyczna, europejska, która nie kojarzyła by sie z przeszłością a z
          > ideami? Sorry, ale Miller, Czarzasty i cala reszta "Ordynackiej" jakoś nie koja
          > rzą mi się z lewicą, a jedynie z dorwaniem do koryta. Nie zpominajmy o ich dzik
          > im koniunktyraliźmie w przeszłości.

Oczywiście, że nie istnieje "lewica", tak jak nie istnieje "prawica". Podział poprzeczny w polityce polskiej wynika tylko z nastawienia do okupanta watykańskiego: albo jest bojaźliwe, albo obrzydliwie służalcze. Rolę lewicy gospodarczej spełnia PiSs (choć ważniejsza od biedy emeryckiej jest obecnie opieka nad zdradzonymi o świcie), roli lewicy światopoglądowej nie spełnia nikt (SLD już dawno o tym zapomniało, a panie które tym starym dziadom czasem o tym przypominały zmarły w katastrofie smoleńskiej, zaś Palikot to błazen).
          • fedorczyk4 Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 21:04
            kotek.filemon napisał:

>>
            > Oczywiście, że nie istnieje "lewica", tak jak nie istnieje "prawica". Podział p
            > oprzeczny w polityce polskiej wynika tylko z nastawienia do okupanta watykański
            > ego: albo jest bojaźliwe, albo obrzydliwie służalcze. Rolę lewicy gospodarczej
            > spełnia PiSs (choć ważniejsza od biedy emeryckiej jest obecnie opieka nad zdrad
            > zonymi o świcie), roli lewicy światopoglądowej nie spełnia nikt (SLD już dawno
            > o tym zapomniało, a panie które tym starym dziadom czasem o tym przypominały zm
            > arły w katastrofie smoleńskiej, zaś Palikot to błazen).
            >
            >

Dokładnie tak:-) Choć co do Palikota nie mam złudzeń to wydaje mi się, że w jego ruchu jest jakaś myśl. Zupełnie niezależna od Palikota. Mam nadzieję. Do następnego glosowania mamy czas. Pasmotrim uwidzim, jak mawiał klasyk:-)
            • kotek.filemon Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 21:27
              fedorczyk4 napisała:

> Dokładnie tak:-) Choć co do Palikota nie mam złudzeń to wydaje mi się, że w jeg
              > o ruchu jest jakaś myśl. Zupełnie niezależna od Palikota. Mam nadzieję. Do nast
              > ępnego glosowania mamy czas. Pasmotrim uwidzim, jak mawiał klasyk:-)

Głosowanie na RP przydarzyło mi się tylko i wyłącznie dlatego, że Wanda Nowicka startowała z listy warszawskiej, co pozwoliło mi oddać na nią głos z zagranicy i jeszcze namówić do złego żonę i kilka innych osób. Jednak sama idea stworzenia takiej zbieraniny jest dla mnie niezbyt czytelna, poza tym ich dokonania sejmowe (poza wyskokami lidera) są żadne. To nie jest partia o jakimś wyraźnie nakreślonym profilu światopoglądowym czy ekonomicznym, tylko z nielicznymi wyjątkami gromada błaznów. Nie wątpię, że znajdą jakiś elektorat, bo młodzież wychowana na katechezie w Cywilizacji Życia(TM) ma już dość klerykalizacji kraju i bandy płemieła, co przed biskupem nie klęka. Ale to może być elektorat ad hoc, jak protestujący w sprawie ACTA. I w ten oto sposób Palikot stanie się reprezentantem politycznym pokolenia fejsbuk, a to niezbyt mocne oparcie, bo pamięć krótkotrwała internetów przypomina pamięć weterana palenia zioła.
          • erte2 Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 21:12
            kotek.filemon
            Niestety masz całkowita rację. Piszę "niestety" bo w Polsce naprawde brakuje partii o charakterze lewicowym, takiej partii która NAPRAWDĘ reprezentowałaby interesy mówiąc górnolotnie "ludu pracującego". Taką partią usiłowała być Unia Pracy dopóki nie dostała się "pod skrzydła" SLD, taką partią miała pewną szansę stać sie właśnie SLD gdyby ster w niej objęli ludzie tacy jak Andrzej Celiński, Marek Balicki, Barbara Labuda, Katarzyna Piekarska czy Józef Pinior. To są ludzie o poglądach rzeczywiście lewicowych którzy - nie widząc możliwości ich realizowania w UW dali się nabrać na SLD, ale prędko zostali zmarginalizowani. Bo przecież zasadniczy trzon SLD wywodzący się z typowej partii władzy - karierowiczów i ludzi bez poglądów - Miller, Kwaśniewski, Kalisz (skądinąd niegłupi) czy Czarzasty właśnie tak naprawdę lewicowość, prawicowość czy jakąkolwiek inną -cowość mają głęboko w dupie. Liczy się synekura, władza i kasa, a reszta jest absolutnie nieważna.
            No i jeszcze zdrowa wątroba żeby nie była potrzebna zapasowa.
    • quaga SLD ma problem 14.04.12, 18:33
      SLD ma problem jak dogodzić Pani Kublik. Napieralski obciachowy, Miller i Czarzasty aroganccy i pyszni.. Niech wreszcie Pani Redaktor powie kogo komuchy maja wybrać.
      • asraz Re: SLD ma problem 16.04.12, 06:57
        Kublikowa na czele SLD.
    • zb.bukowski Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 18:46
      A mnie się wydaje, że ludzie dochodzą do wniosku, że po dwudziestu latach "nowego" to tak naprawdę nic się nie zmieniło. Owszem przesunęły się akcenty. To co kiedyś było ważne w tej chwili jest pomijane i na odwrót, a dla przeciętnego człowieka jak było tak zostało. Zatem nie ma znaczenia kto jest na szczytach i w gazetach.
      • anna12-3 Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 19:25
        TNS OBOP z wczoraj :SLD-13%
        RP -10%

Dowód,że elektorat lewicowy czekał,żeby działania w poszły w tym kierunku, w jakim idą. Pretendentka do tytułu "hieny" jest niepocieszona,a z komentarzy widać, że czytelnicy widzą jej wściekłą fobię antyesldowską. Jedni się z niej śmieją,a inni widząc te jej ataki, słusznie uważają,że są one spowodowane wzrostem znaczenia SLD.
        Kochana "hieno" atakuj ! Im więcej Twoich ataków,tym bardziej SLD rośnie. W imieniu swoim i innych członków SLD - serdeczne dzięki. Im więcej głaskasz Palikota,tym bardziej mu spada,więc głaskaj go,głaskaj......
        • fedorczyk4 Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 19:44
          anna12-3 napisała:

> TNS OBOP z wczoraj :SLD-13%
          > RP -10%
          >
          > Dowód,że elektorat lewicowy czekał,żeby działania w poszły w tym kierunku, w ja
          > kim idą. Pretendentka do tytułu "hieny" jest niepocieszona,a z komentarzy wid
          > ać, że czytelnicy widzą jej wściekłą fobię antyesldowską. Jedni się z niej śmie
          > ją,a inni widząc te jej ataki, słusznie uważają,że są one spowodowane wzrostem
          > znaczenia SLD.
          > Kochana "hieno" atakuj ! Im więcej Twoich ataków,tym bardziej SLD rośnie. W i
          > mieniu swoim i innych członków SLD - serdeczne dzięki. Im więcej głaskasz Pali
          > kota,tym bardziej mu spada,więc głaskaj go,głaskaj......

A o co autorce postu chodziło tak na prawdę?
          • anna12-3 Re: Grupa trzymająca Sojusz 16.04.12, 19:32
            Ludzie,którzy śledzą wypowiedzi polityków ,wiedzą o czym pisałam, ale skoro nie wszyscy wiedzą to w pojęciu "hiena" odnoszącym się do Kublikowej - prekursorem tego, był na swoim blogu właśnie Czarzasty,gdy wyliczył jej kłamstwa w jej tekstach. A,oto fragment jego bloga:
            "Mógłbym jeszcze przytoczyć całą masę pretensji kierowanych pod twoim adresem, za to, że kłamiesz, ale i tych wystarczy, żeby Cię w jakiś sposób wyróżnić. Zgłaszam Cię więc niniejszym do miana „Dziennikarskiej Hieny roku 2010”. Wiem, że wygrasz. Twoje kłamstwa są wyjątkowe. Kłam, kręć, konfabuluj, zmyślaj… A o mnie pisz, co tylko chcesz. Moja Hieno".
        • erte2 Re: Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 20:44
          anna12-3
          Podziwiam cię niepomiernie. Gdyby Ulrich von Jungingen miał w swych szeregach choć parę takich rycerek* to dziś krzyżacy świętowaliby zwycięstwo a bidny Jagiełło oberwałby po dupie że aż by huczało.
          Ale muszę cię zmartwić - tu już nawet twój heroizm i determinacja nie na wiele się przydzadzą, to już jest równia pochyła po której nieuchronnie Związek Zawodowy Byłych Aparatczyków PZPR stacza się w otchłań niebytu. Tak że daj se spokój. Wyluzuj. Idź na zasłużoną emeryturę, rób na drutach albo zapisz się na Uniwersytet Trzeciego Wieku (taki WUML dla mocno dojrzałych). Powodzenia !

*rycerka, ew. rycerzyca - forma żeńska od "rycerz", charakteryzująca się jeszcze bardziej zakutą pałą.
    • antobojar Co tam Kublik;gdzie jest nasza Ania123,bo się .. 14.04.12, 19:25
      pogubiłem...
      Serio.. Bez złośliwości...

Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że, gdyby SLD się rozleciało, to cała ta wierchuszka uwłaszczyłaby się na ich niemałym majątku.. i o to teraz chodzi...

A Piekarska niech nie czeka na więcej upokorzeń, tylko wali do Palikota jak w dym... Bo to chyba przyzwoita i mądra kobieta...
      • erte2 Re: Co tam Kublik;gdzie jest nasza Ania123,bo się 14.04.12, 20:55
        antobojar
        Jest, jest ! Ona jest niezawodna jak sraczka po nieświeżym bigosie !
    • bodzio151 Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 20:11
      p.Piekarska, nie posadzam p.kublik o zwiazki z ta pania
    • alakyr Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 14.04.12, 21:06
      ...Bo Miller i Czarzasty symbolizują to co doprowadziło partię do klęski pod koniec lat 90. - pychę, arogancję i cynizm, a Marek Barański, wszystko co złe z PRL, manipulowanie społeczeństwem w imię interesów SB...

Ja rozumiem zaciekłość środowisk postsolidarnościowych i tzw. niepodległościowych w zwalczaniu lewicy SLDowskiej, to jedyna grupa przygotowana merytorycznie do przejęcia władzy w Polsce w interesie szeroko rozumianego społeczeństwa.
      A ten interes jest sprzeczny z interesami finansistów i zagranicznego kapitału, reprezentowanymi w Polsce przez aktualny rząd.
      Społeczeństwo polskie coraz trudniej łyka neoliberalną propagandę, 22 lata doświadczeń zrobiły swoje, każdy na własne oczy widzi, na własnej skórze doświadcza czym jest anglosaski kapitalizm w wersji hard. Ja tam wolę kapitalizm niemiecki, myślę że SLD również.

• erte2 Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 14.04.12, 21:22
        alakyr napisał:
        ...Ja rozumiem zaciekłość środowisk postsolidarnościowych i tzw. niepodległościowych w zwalczaniu lewicy SLDowskiej, to jedyna grupa przygotowana merytorycznie do przejęcia władzy w Polsce w interesie szeroko rozumianego społeczeństwa.

Weź mnie nie osłabiaj. "Jedyna grupa przygotowana merytorycznie itd".
        Czy ty naprawdę wierzysz że Miller, Kwaśniewski, Czarzasty czy Napieralski reprezentują jakikolwiek inny interes poza własnym ? Że grupa cynicznych aparatczyków słusznie minionego ustroju zmieniwszy w 1990. roku szyld i sztandar nagle stała się miłującymi demokrację i sprawiedliwość społeczną (cokolwiek by to miał znaczyć) ideowcami ? Doznali nagle grupowego objawienia ? Czy ty naprawdę w to wierzysz ?
        • alakyr Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 14.04.12, 22:21
          Erte, Twoje zaślepienie, zgorzknienie, nienawiść odbiera Ci rozum. Co masz do zaproponowania społeczeństwu? Wariactwo PiSowskie? Wolny rynek sterujący państwem w interesie międzynarodowego kapitału? Może wolność palenia marychy? No co??
          Kto jest Twoim ideałem?
          • erte2 Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 15.04.12, 00:15
            alakyr
            Niestety, niewiele rozumiesz. Wyobraź sobie że nie jestem ani zaślepiony, ani oszalały z nienawiści do kogokolwiek i , żeby było śmieszniej - nie mam idola, wodza, guru, przywódcy czy jak go tam nazwać. Jest paru ludzi do których mam zaufanie (ograniczone), jest również paru do których tego zaufania nie mam za grosz.
            Natomiast co do zgorzknienia - wręcz przeciwnie. Mam poczucie wygranej* . Że ziściło się moje marzenie o wolnej, suwerennej i demokratycznej Polsce, marzenie o którym przez długie lata sądziłem że tylko marzeniem pozostanie. I - co zapewne wyda Ci się nieprawdopodobne - mam satysfakcję że każde wybory w Polsce wygrywam JA. Niezależnie od tego czy premierem zostaje Miller, Kaczyński czy Tusk - zawsze wygrywa demokracja. A o to mi chodziło i temu poświęciłem może trochę zdrowia, może trochę nerwów, może nawet jakąś tam karierę zawodową - ale nie żałuję. Bo się opłaciło. Bo mam satysfakcję z tego choćby że to prezydent Kwaśniewski, nawet wygrywając wybory przeprosił mnie, a nie ja jego. Bo wiem że - choć na niego nie głosowałem - to wygrał je dzięki moim regułom gry, tym regułom które wywalczyliśmy.
            Oczywiście - mam swoje preferencje polityczne. I nie będę głosował na tych którzy jeszcze niedawno (dla mnie niedawno, bo te dwadzieścia lat to jest raptem mniej niż jedna trzecia mojego życia) próbowali wymuszać na mnie głosowanie bez skreśleń na Front Jedności Narodu, decydowali o tym co mogę a czego nie mogę czytać i kazali miłować Związek Sowiecki. Bo pomimo lat pamięć mam dobrą .
            I ne mam zamiaru głosować na oszołomów którzy próbują zawłaszczyć sobie wszystko co jest dla mnie ważne i również - jak tamci - usiłują zakłamać fakty i zniewolić mój rozum.
            Ale ty - jeśli chcesz - możesz. Na jednych, drugich czy też trzecich. Możesz czytać Barańskiego, Urbana, Sakiewicza czy Michnika.I nawet to że zarówno Ty jak i ja możemy tu wypisywać różne rzeczy - czasm mądre, czasem głupie ale zawsze własne - nawet to daje mi powód do satysfakcji .
            Przemyśl to sobie.

*dla jasności - nie byłem posłem, senatorem, urzędnikiem państwowym, nie dostałem "z klucza" żadnej ciepłej posadki, nie dorobiłem się ani przedtem ani potem niczego specjalnie znaczącego; a i emeryturę mam, powiedzmy, górną strefę stanów średnich.
            • fedorczyk4 Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 15.04.12, 10:20
              Erte2, chapeau bas dla Pana:-))))
            • alakyr Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 15.04.12, 21:50
              ....Mam poczucie wygranej* . Że ziściło się moje marzenie o wolnej, suwerennej i demokratycznej Polsce, marzenie o którym przez długie lata sądziłem że tylko marzeniem pozostanie....

Marzenia mieliśmy te same tylko Ty jesteś zadowolony z tego co mamy a ja nie. Dla Ciebie szczytem szczęścia jest móc wybierać /między kim a kim?/, ja zaś patrzę na to pod kątem skutków, efektów, wartości dodanej dla państwa i społeczeństwa.
              I tu jest problem, ci, którzy zapewnili nam wolność wybierania, jednocześnie okłamali nas w 1989 roku wprowadzając transformację ustrojową i kłamią notorycznie do dziś.
              Poza zdobyczą wolności mamy:
              - największą ilość biednych ludzi
              - beznadzieję dla młodych /emigracja/
              - ustrój ekonomiczny skrojony pod dyktando rynków finansowych, z nieskończoną liczbą
              beneficjentów obrotu gospodarczego z wyjątkiem tego ostatniego ogniwa jakim jest
              przeciętny obywatel.
              - brak działań w obszarach polityki prorodzinnej, mieszkalnictwa, infrastruktury
              państwowej /koleje, drogi, energetyka, zaopatrzenie w wodę, ochrona przeciwpowodziowa/
              - skorumpowany, obsadzony tylko przez kolesi aparat państwowy.

Z tego wszytkiego jesteś zadowolony? Czesi, Węgrzy potrafili zachować kontrolę nad gospodarką, bankami a Twoi koledzy wszystko sprzedali za granicę.
              Sorry, może Ty się z tym godzisz, ja nie.

Pod zakończeniem Twojego wpisu mogę się podpisać tyle że jeszcze pracuję, pensję mam niezłą, właśnie w zagranicznej korporacji na stanowisku, które pozwala mi widzieć jak to wszystko działa.
        • adrem63 Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 14.04.12, 22:32
          „Z nadgorliwego apologety komunizmu inteligencka elita przekształciła się w jego najbardziej zdeterminowanego przeciwnika, żeby następnie zostać poplecznikiem innej dewiacji – kapitalizmu z obcym kapitałem i lokalną pracą.”- prof. Poznański

Ale może jednak Alakyl ma trochę racji. Mnie się wydaje, że teraz właśnie SLD może wyjść na czoło mniejszych zeł :).
          • waldemark112 Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 15.04.12, 09:17
            Postawili na młodych.Tego nieżle radzącego natychmiast wykończyli.Drugi -totalna pomyłka.Dlaczego przegrała partia? O tym decydują tzw doły.A one zostały zbudowane i trwają do dziś na karierowiczach ,nieudacznikach .Po 1989r odeszli ze struktur partii ci ,którzy dla idei nie chcieli przeszkadzać i mieli poczucie winy za system.Gdy po latach próbowali wrócić ,Dyduch poprzez weryfikację zostawił w partii bez ideowe beztaleńcia i miernotę.
      • fedorczyk4 Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 14.04.12, 21:32
        alakyr napisał:

>
        > Ja rozumiem zaciekłość środowisk postsolidarnościowych i tzw. niepodległościowy
        > ch w zwalczaniu lewicy SLDowskiej, to jedyna grupa przygotowana merytorycznie d
        > o przejęcia władzy w Polsce w interesie szeroko rozumianego społeczeństwa.
        > A ten interes jest sprzeczny z interesami finansistów i zagranicznego kapitału,
        > reprezentowanymi w Polsce przez aktualny rząd.

Przpraszam, ale zapytam. Przez kogo i jak przygotowana? Bo jak poatrzeć na ich życiorysy, to fakt zostali gruntownie przygotownie , ale przez PZPR i szkołę oparyjna na ulicy Rozbrat (tą sprzed 1989)
        > Społeczeństwo polskie coraz trudniej łyka neoliberalną propagandę, 22 lata dośw
        > iadczeń zrobiły swoje, każdy na własne oczy widzi, na własnej skórze doświadcza
        > czym jest anglosaski kapitalizm w wersji hard. Ja tam wolę kapitalizm niemieck
        > i, myślę że SLD również.

Sorry ale SLD miał własną i nadal ma, wizję kapitalizmu i jest ona wyjatkowo wręcz archaiczna. To je moje jest co moje. Ile się nachapaliśmy tyle naszego i "legalnie". Z zasiedzenia, z zawłaszcenia i kuniec. A na "lud" nadal pomysłu nie ma. A szkoda, niczego nie proponuje, nieczego nie jest w stanie wymyślić poza powrotem do zaśniedziałych "postokomuchów". Olejniczak, Piekarska, to była szansa na młodych. Ale oni idą w "rydzyka" liczą na stary elektorat. Może w najbliższych wyborach coś im to da, ale w pzyszłości na sto procent nie.
        >
        >
        • alakyr Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 14.04.12, 22:27
          Na czym opierasz swoją wiedzę o SLDowskiej wizji kapitalizmu? Z tego co piszesz to raczej wyglądasz na prawidłowo ukształtowanego czytelnika Wyborczej i widza TVNu.
          Jak widać ciężki "trud" dziennikarzy opłaca się.
          • fedorczyk4 Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 14.04.12, 22:39
            alakyr napisał:

> Na czym opierasz swoją wiedzę o SLDowskiej wizji kapitalizmu? Z tego co piszesz
            > to raczej wyglądasz na prawidłowo ukształtowanego czytelnika Wyborczej i widza
            > TVNu.
            > Jak widać ciężki "trud" dziennikarzy opłaca się.

Ależ dalej mnie obrażaj, na tym wlasnie między innymi polega Wasz komunistyczny błąd. Nadal do Was nie dociera, że juz nie jesteście od dawna żadną lewicą. Jesteście Rydzokorówni. Dbali wyłącznie o własne brzuchu (pasibrzuchy).
            Niestety dla Ciebie nie jestem TVNo i Wyborczo lubna. Mam brzydki zwyczaj czytania prasy nie tylko z każdej strony, ale również obcojęzycznej i na tych lekturach, tudzież na faktach historycznych opieram moją (nie ukrywam, że olbrzymią ale też subiektywną) wiedzę, bo ja z tych danych wyciagam wnioski a nie mój przewodniczacy partii li prezes jakowy
            • alakyr Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 14.04.12, 23:01
              Rany boskie, ja Cię obrażam? Tylko zapytałem skąd wiesz co nieco o lewicy w Polsce.
              Gdybyś na przykład przeczytała i opluła program wyborczy SLD /jaki był taki był ale i tak najlepszy ze wszystkich partii/ to wtedy moglibyśmy dyskutować. Ale na takim poziomie wiedzy o lewicy, daruj, nie będę.
              • fedorczyk4 Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 14.04.12, 23:20
                alakyr napisał:

Ale
                > na takim poziomie wiedzy o lewicy, daruj, nie będę.
                Udowodnij mi Twój poziom wiedzy o lewicy jako takiej, wtedy będziemy mogli dyskutować. Ja z uporem maniaka będę twierdziła, że lewicy w Polsce nie ma. Jest postkomunistyczna partia zamotana w walki poddywanowe. I piszę to z wielkim żalem, bo właśnie prawdziewej lewicy, a nie takiej która przedstawia nierealne programy i programowo przegrywa, jest mi bardzo brak w polskim pejzażu politycznym.
            • slaw-102 SLD wreszcie wybrał lidera 14.04.12, 23:11
              Czego brakowało SLD w ostatnich wyborach?Lidera!Napieralski nie umiał przekonać Polaków do lewicowej wizji Polski.Teraz tacy ludzie jak Miller,Czarzasty mogą tego dokonać.Nie będą się spoglądać na to co pisze Gazeta Wyborcza,czy mówi Kwaśniewski.Do ludzi musi trafić prosty przekaz:Tylko SLD może uwolnić Polskę od neoliberalnej gospodarki.Jednocześnie przywróci prawdę o powojennym 40 leciu
              • adrem63 Marzyciel 15.04.12, 11:53
                Tak łatwo kolego to nie idzie, to nie za grzechy *Grzesia* cierpi teraz SLD i nie tylko, bo z nią także cały lewicowy kontekst.

Po zmianie przewodniczącego SLD w czerwcu 2008 napisałem :
                Zmiana
                I Grześ nie pomoże, trzeba płacić jak za zboże,
                za błędy Leszka i Alka - beznadziejna walka.
                Szkoda tylko Oleja, w nim była nadzieja.
                Teraz poczekamy do następnej zmiany.
                Nie będzie synekur, posadek i wziątków,
                a polska lewica zacznie od początku.

Uzdrowienia lewicy nie wywoła raczej pokazanie ludziom kilku solidnych starych twarzy ludzi, którzy *mogliby zastąpić* tuskowych, raczej planowany wielki zjazd lewicy z całkowitą wymianą talii do gry. Ale czy kto wie w co ma być grane :) ?
              • gazo-ropo-mozgi Re: SLD wreszcie wybrał lidera 15.04.12, 16:05
                HA,HA! TY SIE Z WŁASNYM UJEM NA ŁBY POZAMIENIAŁEŚ ,KOLES,HA,HA! ALE JAJCA; "NARESZCIE WYBRALI"..ITD . A MYSLAŁEM ZE NAJWIEKSZE ZJE BSTWO JEST W PiSdzactwie..
          • fedorczyk4 Re: Opinia przedstawicielki innej, obecnie gtw. 14.04.12, 23:16
            alakyr napisał:

> Na czym opierasz swoją wiedzę o SLDowskiej wizji kapitalizmu? Z tego co piszesz
            > to raczej wyglądasz na prawidłowo ukształtowanego czytelnika Wyborczej i widza
            > TVNu.
            > Jak widać ciężki "trud" dziennikarzy opłaca się.

No jak na moje oko i ucho to raczej obraziłeś moje zdolności do samodzielnej oceny sytuacji. Fakt powinnam była od razu zacytowac program wyborczy SLD. Cholera jasna, że tez mi to od razu do głowy nie przyszło, a przcież to taka prosta oczywistość. Zwłaszcza gdybym zacytowała te sprzed lat:-)
    • jur56 Grupa trzymająca Sojusz 14.04.12, 21:16
      Ile w tym analogii do PO .
    • hanpas Grupa trzymająca Sojusz 15.04.12, 01:42
      Ciężkie czasy dla GW nadchodzą ,ciężkie czasy dla takich "orłów" dziennikarstwa jak Kublikowa,Wielowieyska czy Wroński stają się faktem.Czarzasty spewnością wróci do "afery" Rywina tyle tylko ,że z nieco innej pozycji obecnie.Tak ,tak macie się czego obawiać bo sytuacja dla was robi się mało komfortowa.
    • waldemark112 Grupa trzymająca Sojusz 15.04.12, 09:33
      Postawili na młodych.Pierwszego szybciutko wykończyli bo był kompetentny.Drugi -nieporozumienie.Do SDRP wstapili nieudacznicy ,karierowicze i cynicy.W cieniu ci ,którzy mieli poczucie winy za błędy systemu i nie chcieli przeszkadzać w odnowie lewicy .Gdy po latach widząc żło zaczeli wracać Dyduch porzez weryfikację pozostawił w partii swoich.I to oni decydują o ostatecznym upadku tej formacji.Wtedy nadzieją lewicy była UP.Ale nią rządził Bujak nieudacznik i poplecznik bliżniaka.SIC TRANSIT GLORIA.
      • wujekabc Re: Grupa trzymająca Sojusz 15.04.12, 10:43
        Zgadzam się że przyszłością partii bezwzględnie jest środowisko młodzieżowe. Ze starych pierników nie można rezygnować, choć nie jeden prawiczek tego by chciał. Przykład z Jaruzelskim ilu by go z zadowoleniem ukatrupiło, a dobrze ponad 50% społeczeństwa ceni go pozytywnie i uważa . że uratował Polskę. Nie rezygnować z nikogo, ale władzę polityczną oddać młodej generacji.
    • grek.grek Grupa trzymająca Sojusz 15.04.12, 11:32
      najpierw by trzeba założyć, ze za SLD było w Polsce bardzo kiepsko.

a ja sobie przypominam, że był wysoki wzrost, wejście na świetnych warunkach do Unii, rozwój, a nie było awantur POPISowych ignorantów, Donalda trampkarza i Kaczora lekomana.

PiS stracił 2 lata, PO straciła 5. 7 lat buksowania w miejscu, jak psu pod ogon.

SLD można zarzucać jakieś afery, np. że Rywin się napił. Ale większej afery od POPiSowej katastrofy smoleńskiej, PiSowych polowań na czarownice i "IV RP", a takze platformerskiej afery hazardowej i jej zamiecenia pod dywna plus afery z ACTA [gdzie to PO wcisnęła ? do sekcji " rybołóstwo ?] - nie było.

SLD to grzeczni chłopcy przy postsolidaruchach i ich pomiotach POpiSowych.

W sumie, każda waadza pod siebie zgarnie. Tego się uniknąc nie da. Pytanie : ile i czego, prócz złodziejowania, dana waadza jest w stanie dla ludzi zrobić.

Smiem twierdzić, ze PiS nie zrobił NIC. I PO drugie NIC. no, poza obniżaniem podatków bogatym, zeby biednym jeszcze bardziej przyebać.

dlatego, pretensje o wybory w samym SLD są pretensjami towarzyskimi. Ktoś kogoś nie lubi, więc go krytykuje. Nie ma to nic wspólnego z oceną merytoryczną. Ale redaktorom a'la Kublik nie chodzi o sprawy społeczne, o dobro kraju, tacy osobnicy siedzą w kawiarni i zerkają znad muli i szampana na nielubianego gościa w drugim kącie sali, a potem smarują o tym artykuł.

Polityka w Polsce stała się domeną towarzyskich przepychanek, a nie dyskusją o modelu rozwoju kraju i o tym, jak ludziom ułatwiać życie.

A najbardziej żałosne, ze dziennikarskie tuzy mają później gorzkie uwagi do "przypadkowego spoleczeństwa", który w 60 % ma w d,pie te dziennikarsko-politykierskie towarzyskie obrzucania się foremkami z piaskiem i daje temu wyraz nie chodząc do wyborów, uważając, ze polityka w Polsce po prostu nie dotyczy ICH, nie dotyczy ważnych dla nich spraw.

Kublik zaś nie powinna występować z piedestału moralnej wyroczni, bo jeszcze pamiętamy, kto rozgłaszał kłamstwa, jakoby Lepper zrobił dziecko Krawczykowej i ją molestował. W sądzie wszystkie daty podane przez powódkę zostały oddalone z powodu żelaznego alibi pozwanego. Czy usłyszeliśmy słowo "przepraszam" od Kublikowej, Środy i innych wybitnych przedstawicielek strony oskarżającej ? nie mają czasu, już pchają się z zepsutymi zębami do gryzienia innych łydek męskich.
    • 25cz Grupa trzymająca Sojusz 15.04.12, 12:58
      Na tym forum, bardzo uaktywniła się lewicowa młodzież, młodzież która swoje szlify lewicowości, zdobywała w PRL-u, pod bacznym okiem sprawdzonych towarzyszy. Rozczulający jest młodzian, który proponuje znalezienie fujary, dla red. Kublik. Zawsze podejrzewałem, że dawni towarzysze, dorabiali na boku jako alfonsi. Ten język jest niepowtarzalny- Czarzasty wraca, to wam pokarze- mam nadzieje, ze nie swoją fujarę. Nasi kibice lewicy, w sposób znajomy, oddający ich lewicowe emocje, wracają do znanej frazy - solidaruchy, przy pomocy CIA i niemieckich odwetowców, zniszczyli lewicowe społeczeństwo. Teraz, nasi sprawdzeni w boju towarzysze, przywrócą nam raj utracony, czyli PRL? Obawiam się, że współczesna ,,lewica,, nie ma nam nic innego do zaoferowania.
    • szalom-1 Kublik czas się leczyć z tej nienawiści 15.04.12, 14:09
      Kublik uważa za dzień stracony,jak nie ugryzie czy opluje jadem kogoś SLD.Kublik ma taka sama obsesję na punkcie SLD, jak Niesiołowski do PiS czy Macierewicz do Tuska.
      • gazo-ropo-mozgi To już koniec tych Syfilitykow . 15.04.12, 16:02
        Mogli na honorowego prezesa rownie dobrze wybrac Bieruta . Czarzasty- to Wielka Kupa Gowna podłożona w elu OSTATECZNEGO ROZWIAZANIA KWESTII SLD.
        • paw73 Re: Choroba idiotów z prawicy, to nienawiść 15.04.12, 16:42
          Według prawicowych działaczy powinno być, jak w Hiszpanii nawet kler faszyzował! Nawiasem mówiąc dziś w kościele katolickim, jest dzień miłosierdzia, widać miłość polskich katolików do bliźniego.
          @gazo-ropo-mozgi Jak już się wyleczysz z nienawiści to łatwiej będziesz zasypiał, nie będziesz się musiał masturbować przy zdjęciach lub filmach. Bierz leki!
    • old_lodzer Kublikowa, nie martw się o SLD .... 15.04.12, 20:27
      tylko pisz, pisz jak najwięcej ....
    • nsz-towiec Stare komuchy contra POlikot :) 15.04.12, 23:05
      Warte siebie antypolskie kreatury .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka