antropoid Lżył abp. Życińskiego, dostaje katolicką nagrodę 24.04.12, 12:12 Jaki katolicyzm - taki laureat. Faszystowskie barachło. Odpowiedz Link Zgłoś
kulomorus5 Re: Lżył abp. Życińskiego, dostaje katolicką nagr 24.04.12, 12:25 w sumie ty też lżysz tylko, że z Braunka. Więc ty jakie jesteś barachło? bo faszystowskie chyba odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Lżył abp. Życińskiego, dostaje katolicką nagr 24.04.12, 12:57 kulomorus5 napisał: > w sumie ty też lżysz tylko, że z Braunka. Więc ty jakie jesteś barachło? > bo faszystowskie chyba odpada. Niech ci wystarczy, że wiesz do jakiego barachła sam się zaliczasz. Tego się trzymaj, za dużo nie myśl i mną sobie główki nie zawracaj, skoro nie bardzo wiesz, kogo chcesz bronić (Braunek?) :) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: To lżenie biskupa jest w GW niekoszerne? 28.04.12, 16:15 - biskupa celebrowanego w GW, jest w GW niekoszerne. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_pierworodny Lżył abp. Życińskiego, dostaje katolicką nagrodę 24.04.12, 13:18 chachulski, malicki, maruszewska, ziemiec, sochoń, braun - ciemna strona mocy jest coraz silniejsza ... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Lżył abp. Życińskiego, dostaje katolicką nagr 24.04.12, 14:11 Wieje zgrozą, ale żeby Ziemiec? Niedouczony? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekabc Lżył abp. Życińskiego, dostaje katolicką nagrodę 24.04.12, 14:14 A smrodek za nim ciągnie się i ciągnie. Widocznie episkopat go lubi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt35 Kościół protestuje przeciwko katolickiej nagrod... 24.04.12, 16:53 Nagradzanie takiego potwarcy lżącego biskupa po śmierci jest odrażającym skandalem. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Lżył korzystając z zaproszenia na KUL. 24.04.12, 17:40 Dopiero obecnie wywołuje to konsternację i protest?? Wtedy zaledwie padły pojedyncze, mało przekonujące wyrazy ubolewania. Rozumiem. Środowisko było zapewne w szoku który odjął mu mowę. Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Widocznie miał na to przyzwolenie. 24.04.12, 18:27 Nie twierdzę że został zaproszony na KUL aby lżyć. Faktem jednak jest że lżąc nie został wytupany, wygwizdany ani wyprowadzony ciupasem z sali, lecz nagrodzony brawami. Był to czas niedawny, kiedy wzorem węgierskim (Orban), próbowano podrzucić Polsce faszyzm, ale działania spaliły na panewce (jak dotąd) bo się Naród w porę na nich poznał. Odpowiedz Link Zgłoś
polakonly Moralność katolicka reaguje po...namyśle. 24.04.12, 18:31 "Kościelne młyny mielą wolno, ale dokładnie" Któż z nas nie słyszał od swojego księdza tego powiedzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 o ile wiem Braun dostał nagrodę nie za to co mówił 24.04.12, 17:13 ...o zmarłym arcybiskupie a za film, który zrobił. Nagrodzono reżysera a nie osobę o określonych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Kościół protestuje przeciwko katolickiej nagrod... 24.04.12, 17:45 Kościół protestuje ?! Pani Wiśniewsko ! Ktoś tam coś tam, a nie Kościół. Takimi pier...łami zajmują się cieleśni, tfu duchowni, zawodowi katolicy. Duuuużo czasu mają. Ani roboty, ani dzieci, tylko studiują organy kobiece, współżycie seksualne, rozmnażanie. "Kto nie chce pracować, niech też nie je." Źródło: II List Pawła Apostoła do Tesaloniczan, 3,10,53 n.e. To wszystko z nudów, towarzysze darmozjady. Na tę czarną armie 50 000 watykańczyków Polacy wydają 10 - 30 mld zł rocznie. Dlaczego taki rozrzut ? A - bo to słodka tajemnica katolickiego biznesu, największego posiadacza ziemskiego w RP, który wyciąga jeszcze rękę po wdowie grosze. Tfu ! Odpowiedz Link Zgłoś
hen-live Re: Kościół protestuje przeciwko katolickiej nagr 24.04.12, 17:51 pablobodek napisał: > Kościół protestuje ?! Pani Wiśniewsko ! Ktoś tam coś tam, a nie Kościół. > Takimi pier...łami zajmują się cieleśni, tfu duchowni, zawodowi katolicy. Duuuu > żo czasu mają. Ani roboty, ani dzieci, tylko studiują organy kobiece, współżyci > e seksualne, rozmnażanie. > "Kto nie chce pracować, niech też nie je." > Źródło: II List Pawła Apostoła do Tesaloniczan, 3,10,53 n.e. > To wszystko z nudów, towarzysze darmozjady. > Na tę czarną armie 50 000 watykańczyków Polacy wydają 10 - 30 mld zł rocznie. > Dlaczego taki rozrzut ? A - bo to słodka tajemnica katolickiego biznesu, najw > iększego posiadacza ziemskiego w RP, który wyciąga jeszcze rękę po wdowie grosz > e. > Tfu ! Dobre to. Ja tez Tfu!! Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Łachudry na KUL-u nie protestowały 24.04.12, 18:00 Drgnęło. Tylko drgnęło. Większość kleru ma jeden punkt widzenia: lewica - zła, prawica - dobra. A że na prawicy faszystowskie świnie robią na Życińskiego? Co z tego? On i tak nie pasował do Kościoła. Ale czego wymagać od Kościoła skoro nawet z Hitlerem się dogadał. Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Łachudry na KUL-u nie protestowały 25.04.12, 01:27 kadykianus napisał: > Drgnęło. Tylko drgnęło. Większość kleru ma jeden punkt widzenia: lewica - zła, > prawica - dobra. A że na prawicy faszystowskie świnie robią na Życińskiego? Co > z tego? On i tak nie pasował do Kościoła. aj-waj dobry xiunc ten TW SB > Ale czego wymagać od Kościoła skoro n > awet z Hitlerem się dogadał. o, to prawie jak twoi ulubieńcy czerwoni... pakt tow. von Ribbentrop-tow. Skrjabin... ale to chiba dobrze... ? Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Kościół protestuje przeciwko katolickiej nagrod... 24.04.12, 18:07 Piękna sonda: - Kto jest twoim bohaterem i dlaczego właśnie Stalin? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk Kościół przyznał nagrodę, Kościół protestuje 24.04.12, 19:17 Chciało by się, żeby to Kościół protestował, tak jak by się chciało aby Kościół częściej gryzł się w język, ale Kościół to kto? Glemp, Rydzyk, Michalik, Stefanek, Dydycz ... ? Wiem są jeszcze porządni ludzie w kościele (hierarchicznym) ale ich głos, to głos wołającego na pustkowiu. Zamiast zadania pokuty danie nagrody i brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman czorne ścierwa 24.04.12, 20:39 kto jeszcze chodzi do kościeła, ten popiera to zajebano stonka ! Poczciwy człowiek nie spojrzy na czarnygo z koloratko ! Odpowiedz Link Zgłoś
ondu.line Kościół protestuje przeciwko katolickiej nagrod... 24.04.12, 21:00 Cudownie - oto prawdziwa twarz polskiego Kościoła składającego się ze świeckich zrzeszonych w różnych "przykościelnych" organizacjach ( Fronda, KIK itd, itp) i głównie nizszego duchowieństwa nawet z tytułami naukowymi chociaż i fioletowych też tam nie brakuje. Wszystko to kryptolefebryści plus polski nowoczesny mariawityzm i skrajny nacjonalizm. Sąsiadka - znany na naszym osiedlu "moher" obraziła się na mnie bo zaprzeczyłem aby Matka Boska była Polką. Niedługo pewnie dowiemy się, że to NMP stworzyła świat. Kiedyś wiozłem wycieczkę ( pielgrzymkę) KIK na Ukrainę to pokazywali sobie "zajączki", opowiadali dowcipy o Michniku, Kwaśniewskim i innych "wrogach i żydach" i żarli się między sobą, czasem śpiewali ale tylko "Zdrowaś Maria...". Często nie potrafili zebrać się rano na mszę św - zawsze kilku brakowało. Taka to "inteligencja". Nie ma się co dziwić - nagrodzili swego. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek21 Tak się cieszę, 24.04.12, 21:02 że udało mi się wygrzebać z mułu katolicyzmu (została mi jeszcze ewentualnie apostazja) Ta ideologia i instytucja nie dosyć, że nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, to jeszcze są głęboko niemoralne. Pracowałem kilka lat w szkole katolickiej (jestem agnostykiem). Od tego czasu katolicyzm kojarzy mi się z kolosalną hipokryzją, cynizmem, pychą, pogardą dla ludzi i prawa. Oczywiście nie wszyscy szeregowi i funkcyjni katolicy są tacy, ale to nie ich wątły głos się liczy w KK. Odpowiedz Link Zgłoś
na_grobli Re: Lżył abp. Życińskiego, dostaje katolicką nagr 24.04.12, 21:24 jedimaster0 napisał: > wstrzasajace, jak Katolicka Kapitula celebruje faszystow< A co - mają was neokomunistów promować? Odpowiedz Link Zgłoś
oryginalnystahustah Kościół protestuje przeciwko katolickiej nagrod... 24.04.12, 22:57 A co mnie klechistan i ich nagrody obchodzą?? Klecha to klecha - dobry, zły, wszystko jedno. To tak, jak z mafiozami - dobry mafiozo to wciąż mafiozo. Księża na księżyc! Odpowiedz Link Zgłoś
panbenedykt Re: Lżył abp. Życińskiego, dostaje katolicką nagr 25.04.12, 00:13 Jeden z podlejszych ludzi, jakich znam. A znam go nie tylko z wypowiedzi dla prasy, ale i z kontaktów mniej formalnych. Brzydzi mnie jego prawicowe, nacjonalistyczne, nietolerancyjne zacietrzewienie, i głębokie poczucie, że posiada prawdę co mu daje prawo do dowolnych świństw. Odpowiedz Link Zgłoś
kulomorus5 Kościół protestuje przeciwko katolickiej nagrod... 25.04.12, 00:18 masakryczna ta propaganda Gazety Wyborczej. Film jest naprawdę dobry, GW zamieściła go wcześniej w całości, i mam wrażenie dlatego, żeby zniechęcić do obejrzenia całego. ale mozna go obejrzeć na youtube. GW wyolbrzymia niesamowicie słowa Brauna o Życińskim robiąc z tego awanturę. wygląda na to jakby Braun lżył biskupa rzeczywiście. ciekawe, że darcie Biblii przez Nergala i bluźnienie przeciw Bogu, obrażanie kościoła to nic. a dwa zdania wypowiedziane o Życińskim to skandal, obejrzyjcie film a potem oceńcie jaki jest powód takiego nastawienia GW(czyt. Trybuna Ludu) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kościół protestuje przeciwko katolickiej nagr 28.04.12, 16:21 Życiński był kłamcą i łajdakiem Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kościół protestuje przeciwko katolickiej nagr 28.04.12, 16:23 Braun o Życińskim - cała wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
qwww [...] 25.04.12, 01:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hannah33 Kościół protestuje po nagrodzie dla Grzegorza B... 26.04.12, 08:14 Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Że też takie ścierwo święta ziemia nosi !!! 26.04.12, 13:26 Że też takie ścierwo święta ziemia nosi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Że też takie ścierwo święta ziemia nosi !!! 28.04.12, 16:40 pis_busters napisała: > Że też takie ścierwo święta ziemia nosi !!! Już nie nosi, TW "Filozof" już nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
hen-live Kościół protestuje po nagrodzie dla Grzegorza B... 26.04.12, 14:15 Przeciez TV Trwam,Radio Maryja z Rydzykiem na czele przez cale lata glosza te same brednie co G.Braun i co i jakos Kosciol i Episkopat przyklaskuje im a conajmniej milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Kościół protestuje po nagrodzie dla Grzegorza B... 27.04.12, 18:44 Brak zdecydowanej reakcji Episkopatu Polski stawia kropkę nad i. Nie sposób ufać temu podzielonemu gremium. Tylko jak to jest: kościół twierdzi, że biskupi, jako następcy apostołów, cieszą się specjalną asystencją Ducha Św. wychodzi więc na to, że ten Duch Św. jest wewnętrznie podzielony, a zatem nie jest Bogiem. Czyli dogmat o Trójcy leży w gruzach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Kościół protestuje po nagrodzie dla Grzegorza 28.04.12, 16:38 abdank27 napisał: > Tylko jak to jest: kościół twierdzi, że biskupi, jako następcy apostołów, cieszą się specjalną > asystencją Ducha Św. wychodzi więcna to, że ten Duch Św. jest wewnętrznie podzielony, Nie jest - Braun przecież to jednoznacznie wyjaśnił - Życiński, TW "Filozof", to "osobnik, który podawał się za biskupa". Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Re: Kościół protestuje po nagrodzie dla Grzegorza 28.04.12, 22:12 landaverde napisał: > Nie jest - Braun przecież to jednoznacznie wyjaśnił - Życiński, TW "Filozof", t > o "osobnik, który podawał się za biskupa". *** Póki co pan Braun nie mianuje i nie konsekruje biskupów. A w kościele katolickim i prawosławnym istnieje coś takiego jak sukcesja apostolska (słyszałeś o tym?). Abp Życiński od abp. Głódzia różni się tylko tym, że Życiński był mądrzejszy, ale na płaszczyźnie święceń, byli sobie równi. Podobnie jak TW Życiński jest równy TW Wielgusowi. Oczywiście, pod warunkiem że z tym, "TW" to nie ściema. Wielgus się przyznał, Życiński zaprzeczył, ale mnie to akurat nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Idiota landaverde, który podaje się za człowie 30.04.12, 08:03 Idiota landaverde, który podaje się za człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś