r1111111 Koko? Naprawdę spoko 04.05.12, 20:44 Fajnie będzie, gdy nasi kibice chóralnie na trybunach zaczną: Koko koko koko koko, naprzód orły do boju, koko koko koko koko Piłkarze nie odpuszczą, będą trawę gryźć. Ze śmiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
globalneocipienie Żałosne 04.05.12, 20:44 Chcieliście demokracji to ją macie. Dwóch kolesi którzy ciągną wózek ze skradzioną miedzią liczą się bardziej niż jeden głos wybitnego profesora. Są ciekawsi politycy na listach - motłoch wybiera tych samych lewusów. Przychodzi do głosowania na piosenkę na Euro a kapciarze wybierają jakieś "koko". Oj, przepraszam, pozostałe piosenki prezentowały jeszcze niższy poziom. Ale to już świadczy o poziomie polskiej muzyki rozrywkowej. Z drugiej strony nawet gdybyśmy mieli w zestawie przebój pop na miarę ABBY - KOKO i tak by wygrało, no bo przecież w demokracji ważniejszy jest głos much, a wiadomo że milion much nie może się mylić. Niech autor piosenki nie wciska kitu, że przeciwnicy mają kompleks wsi. Niech autor zanim zabierze się za komponowanie zapozna się z podstawą czyli dziełami Bacha, Mozarta, Chopina, potem niech posłucha klasyki rocka - Pink Floyd, The Beatles, potem niech zapozna się z muzyką popularną z motywami wsi np. Grzegorz z Ciechowa. Po takiej lekturze autor tego koko jak i ci którzy na to głosowali, ze wstydu zamknęliby się w toalecie na ok. 3 misiące nękani przez okrutną sraczkę. Pomijam już tekst, który jest na poziomie akademii z okazji Dnia mamy w 2 klasie podstawówki. Niestety ale w naszym kraju coraz częściej wychodzi to, że ludzie nie czytają książek i nie słuchają dobrej muzyki. Kończy się to wyborami, które są godne tak śmiesznej imprezy, na którą niestety idą moje podatki, jak Euro 2012. Gorzej jeśli ci sami ludzie wybierają mi polityków.... otoglobalneocipienie.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Żałosne 04.05.12, 20:49 globalneocipienie napisał: > Chcieliście demokracji to ją macie. Dwóch kolesi którzy ciągną wózek ze skradzi > oną miedzią liczą się bardziej niż jeden głos wybitnego profesora. Widzę, że Sz.P. mocno wkurzony. POwód jest, ale sPOko sPOko. koko koko koko koko koko koko koko koko :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.nd Re: Żałosne 05.05.12, 00:38 Sz.P. ma gust wyrobiony, a jakże! Kokokokokokokokokokokokoko!!!! I niech się wkurza, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Żałosne 05.05.12, 16:43 Sz.P. ma pojęcie o muzyce jak świnia o gwiazdach. Ludzie słuchają Mozarta, Beatles´ów i Pink Floyd. Ale raczej trudno zaśpiewać na trybunach n.p. "The Wall" R. Watersa czy Marsz Turecki nieboszczyka Mozarta. Odpowiedz Link Zgłoś
ateofi Re: Żałosne 05.05.12, 21:50 Świetnie napisane! Dzięki za mądry komentarz!! Odpowiedz Link Zgłoś
biorytmix To jest znakomity hymn, adekwatny do PO 04.05.12, 20:51 oddaje ducha wykształconych, z dużych miast - do których przyjechali ze zapaździałych wsi Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: To jest znakomity hymn, adekwatny do PO 05.05.12, 17:05 Twojego ducha. To czego pyszczysz. Na weselu ci to grali więc znasz to z autopsji. Co masz durny, do wsi. Jadłbyś piasek młotku, gdyby nie wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
bojko51 Hymn Euro 2012 dla miast partnerskich RP i Ukrainy 04.05.12, 20:54 Hymn Euro – 2012 Dla wolontariuszy, kibiców, widzów Igor Mackiewicz Charków Ukraińska maskotka EURO Sławko: Charków – Poznań, Wrocław – Lwów, Polska maskotka EURO Sławek: Gdańsk – Donieck, Kijów – Warszawa Wspólnie: Piłce nożnej chwała, sława. Chór: Nie ma granic, nie ma państw – Piłka nożna łączy nas. Polska – naszym przyjacielem, A Europa – naszym celem! Ukraińscy sportowcy: Nacje są wysportowani Na boisku już od rana Was witamy na imprezie, Zapoznaliśmy się przecież Chór: Nie ma granic, nie ma państw – Piłka nożna łączy nas. Polska – naszym przyjacielem, A Europa – naszym celem! Ukraińscy kibice: Zapragniemy – będzie gol, Pospieszmy się na futbol. Polskie kibice: Мaєм щacтя Вac вітaти Majem szczastia was witaty Ми – фyтбoльнії фaнaти! My - futbolnii fanaty Ukraińscy kibice: Є бaжaння – бyде гoл, Je bażannia - bude goł Пocпішaймo нa фyтбoл. Pospiszajmo na futboł Polscy kibice: Mamy szczęście wszystkich witać – I piłkarzy, i kibiców! Chór: Nie ma granic, nie ma państw – Piłka nożna łączy nas. Polska – naszym przyjacielem, A Europa – naszym celem! Ukraińscy sportowcy: Maskoteczki Euro ma. Sukces meczom obieca. Te piłkarze są wesołe Zawsze pierwsi, zawsze solo! Maskotki, chór, sportowcy, kibice: Nie ma granic, nie ma państw – Piłka nożna łączy nas. Polska – naszym przyjacielem, A Europa – naszym celem! Odpowiedz Link Zgłoś
apdx Koko? Naprawdę spoko 04.05.12, 21:00 wyluzujcie. melodia i tekst w sam raz pasują do tego "święta". już wpadły wielu ludziom w ucho. Keep smiling! Relax! Odpowiedz Link Zgłoś
ryste Koko? Naprawdę spoko 04.05.12, 21:04 Mnie tam się podoba, szczególnie ta laska, co tak podskakuje, bo szczęka ma jej wypaść...widzę ją w stringach Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Pietrek z Jolo so autorami tego "hymnu" jewro.... 04.05.12, 21:23 znajdź 3 szczegóły, którymi różnią się te utwory: Jewro Jola & Pietrek Mydełko FA Ranczo Piosenka joli i pietrka Jarzębina- Koko Euro Spoko HYMN EURO2012 Mydełko Fa 1992 Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Koko? Naprawdę spoko 04.05.12, 21:47 Jeżeli ta piosenka ma być prezentowana w czasie Euro - to z całą pewnością nie jest odpowiednia. Praktycznie bez treści, nieciekawa melodia, wykonawczynie - cóż sympatyczne ale raczej nie nadające się do reprezentacji. Stroje też nieciekawe. Obawiam się, że się ośmieszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 21:25 korcia2000 napisał: > Jeżeli ta piosenka ma być prezentowana w czasie Euro - to z całą pewnością nie > jest odpowiednia. Praktycznie bez treści, nieciekawa melodia, wykonawczynie - > cóż sympatyczne ale raczej nie nadające się do reprezentacji. Stroje też niecie > kawe. Obawiam się, że się ośmieszymy. A ja myślę, że obciach związany z zaśpiewką na Euro będzie niczym w porównaniu z obciachem jakiego nam narobią smoleńscy tropiciele spisków, którzy wylezą na ulice z transparentami aby nagłośnić na świecie "zamach smoleński". Ośmieszymy się także stanem naszych dróg, chamstwem polskich kiboli i jeszcze paroma innymi rzeczami, więc piosenką bym się nie martwił. Odpowiedz Link Zgłoś
46greg Koko? Naprawdę spoko 04.05.12, 22:14 No i co to kibolstwo się wpienia? A w czym gorsza ta piosenka od ruskich babuszek, które jadą do San Remo? Brakuje wam k... i ch...? Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Aranżacja głupcze! 04.05.12, 22:28 Śpiew przemiłych Pań jest naprawdę uroczy. Pełen swobody i uśmiechu co powoduje, że nie ma sensu zwracać uwagi na mielizny tekstu. Jest natomiast jeden problem, a mianowicie koszmarna oprawa muzyczna w stylu disco-polo z remizy. Widać jednak inaczej twórcy "aranżu" nie potrafią! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Aranżacja głupcze! 04.05.12, 23:36 Przecież polska muzyka młodego pokolenia to sławetne disco-polo w rytmie 2/4 reszta w pamięci. Nawet w Japonii konstruktorzy instrumentów muzycznych uwzględnili pomiedzy rytmami walca wiedeńskiego z oprawą aranżacyjną, aranżację disco-polo czyli umcia, umcia. Mam to na swoim Rolandzie VA-7. Odpowiedz Link Zgłoś
bialoskory re: Waka, Waka Shakiry 04.05.12, 22:30 "znacznie częściej trafiają się numery, które może i wpadają w ucho, ale nijak nie chcą kojarzyć się z futbolem ("Waka, Waka" Shakiry, oficjalny przebój mistrzostw świata w RPA sprzed dwóch lat). " tylko, panie redaktorze, "waka, waka" to bardzo popularna w afryce piosenka wojskowa, wywodzaca sie od afrykanskich zolniezy walczacych w europie z hitlerem w czasie 2 wojny swiatowej. jak najbardziej godna czegos takiego jak Mundial (jak wiem, skad redaktor sportowy moze wiedziec takie szczegoly). to Koko to troche niefortunne, bo mi sie kojarzy z prawdziwa Koko (40 letnia gorylica znana z tego ze posluguje sie jezykiem migowym). a te stroje cepieliowskie to takroche jak "burka version light". mam nadzieje ze tylko mnie sie tak kojarzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: re: Waka, Waka Shakiry 04.05.12, 23:21 to źle Ci sie kojarzy z gorylicą bo panie same powiedziały już w wywiadzie ,z eto motyw drobiarski i chodzi o kury, powaznie tak pwiedziały Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: re: Waka, Waka Shakiry 04.05.12, 23:42 czarnoskóry, nie masz shiftiu? Afryka, Europa piszemy z dużej litery. Chyba że w migowym to wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
bialoskory Re: re: Waka, Waka Shakiry 05.05.12, 03:42 nerwowy, przeciez sam widzisz ze mam (napisalem RPA, Waka, Shakira, Koko), powinienes sie moze jeszcze przyczepic do tego ze nie mam znakow diaktrycznych. a tak po za tym doceniam merytoryczna odpowiedz. i przepraszam ze mi sie tak ta piosenka skojarzyla, ale po prostu napisalem prawde. w sumie nie ma problemu, jesli nasza druzyna sie nie zblazni na boisku to wszystko bedzie ok. ale jesli dadza siare, to cala europa (i swiat) moze tez zauwazyc smieszna piosenke spiewana przez kobiety w "burkach wersja light". choc oczywiscie nie ma nic zlego, niech sie ubieraja jak chca, polska wolny kraj, ich sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: re: Waka, Waka Shakiry 05.05.12, 07:42 Nie ma biedaczyna znaków diaktrycznych. Nawet nie wie, że ma. Tak jak ja. ü-ż,ń, + -ś,ć, #-ó,ź, ö- łŁ, ä-ą,ę. Można? można. Tylko trzeba być uprzejmym a nie pieprzyć głupot, to może się dowiesz jak to zrobić bez generatora tekstu. A można, jak widać. żń期󳣹ę i 214. To cała tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Koko? Naprawdę spoko 04.05.12, 23:25 Czemu mnie to nie dziwi? Polakom, jak zawsze wygodzić trudno. Wieczni malkontenci. Polish Yokes to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
tam96 chu chu chu chu chu je je je je je je 04.05.12, 23:32 ba ba ba ba ba ne ne ne ne ne Odpowiedz Link Zgłoś
krzyslbl Koko? Naprawdę spoko 04.05.12, 23:32 To słuchacze wybrali a nie redaktorki i forumowi funkcjonariusze i trolle z lemingami. Po co narzekacie? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Koko? Naprawdę spoko 04.05.12, 23:51 krzyslbl napisał: > To słuchacze wybrali Sluchacze ktorego radia? :D Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Koko? Naprawdę spoko 04.05.12, 23:47 I czego cymbały pyszczycie? Grzesiu Ciechowski też korzystał z muzyki ludowej. Już nie wspomnę o mazurkach Chopina. Zamknąć głupie dzioby. Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 00:12 Jeśli nie widzisz róznicy pomiędzy tym co zrobił Grzegorz Ciechowski a ta piosenką , to przepraszam, ale nie mamy o czym rozmawiać. Już pewnie nie zobaczysz. Ktoś kto tę różnice wcale nie subtelną wychwytuje to jest w stanie zrozumieć ludzi, w których ta piosenka budzi zażenowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 00:32 Dla mnie muzyka składjąca sią z trzech czy trzdziestu akordów jest muzyką. Styl jest sprawą drugorzędną. Tobie może się podobać "Szła dzieweczka" mnie nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
olewca Jaki narod, taka piosenka ! 05.05.12, 00:51 Polactwo, buractwo i tak juz zostanie. Pisielstwo, katolstwo ma w glowach posrane. Smolensk i Katyn, my idziem za tym. Przyszlosc mamy w dupie, bo ma sa za glupie. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta09 Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 01:08 Nie widze najmniejszego powodu do wstydu. Gornolotne "orly leccie" Maryli Rodowicz brzmi bardzo napuszenie i stawia pilke na narodowym piedestale a przeciez mowa o kopaniu pilki, ktora kopie sie od dziecka w Polsce i ktora jest zabawa. Ludowa przyspiewka bardziej pasuje do kopanej pilki niz narodowy ton o tychze kopiacych. Piosenka Koko Euro Spoko przywraca wlasciwe proporcje -kopaniu pilki - pozwala skakac, tanczyc, cieszyc sie, smiac. Czy kibice polscy (i inni) to glownie intelektualisci? Czy intelektualna piosenka zachecilaby profesorow uniwersytetu do ogladania meczu? Ten kto czuje pilke nozna (jak moja dojrzala nie tylko intelektualnie, zawodowo, ale i wiekiem siostra (zostala babcia niedawno), ktora z emocji krzyczy przed telewizorem gdy polski zawodnik przegapi pilke) nie ma problemu z ta piosenka. Nie jestem kibicem, ale piosenka tez mi nie przeszkadza. Odwrotnie, budzi sympatie - brzmi jak "a to Polska wlasnie". Nie wszystko w zyciu trzeba brac gornolotnie! Folklor bywa calkiem mily. Wole to niz zespoly polskie o wydumanych lub angielsko brzmiacych nazwach, spiewajace czesto po angielsku (a raczej miauczace w roznych tonacjach i marnymi glosami bez sensu), dziwacznie ubrane lub jeszcze dzwaczniej rozebrane. Odpowiedz Link Zgłoś
sloonzak a te babiny to nasze polskie dziewczyny ?? 05.05.12, 01:51 i skoro ma byc na ludowo, chociaz nie rozumiem po jakie licho, to niech spiewaja piekne dziewczyny ( z Mazowsza czy Slaska), a nie babiny ! Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: a te babiny to nasze polskie dziewczyny ?? 05.05.12, 07:48 A co. Nie mogą? Kiedyś dziewczyny też będą banbinami. Młodość przemija. Ty też będziesz dziadygą jak dożyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczka najpierw wybrali PO, potem koko, wszystko jasne 05.05.12, 02:15 koko to piosenka dla idiotów, ale nie oszukujcie się że jest podobna do babuszek. nie dostaje im do pięt Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: najpierw wybrali PO, potem koko, wszystko jas 05.05.12, 08:06 mordaprostaczka napisał: > koko to piosenka dla idiotów, ale nie oszukujcie się że jest podobna do babusze > k. nie dostaje im do pięt To po co słuchasz? Nie dorasta a nie dostaje, tak po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
asocjacja_w Ale czy był lepszy wybór ? 05.05.12, 06:23 Ale czy był lepszy wybór ? Owszem szmira i kicz ale lepszego wyboru nie było !!! Odpowiedz Link Zgłoś
adjan463 Koko?Idealnie Smuda i PZPN 05.05.12, 09:18 Te panie znają się na piłce w polsce ale że tak pięknie określą PZPN z jego prezesem,działaczami i prymitywnym trenerem?Mistrzostwo ŚWIATA!Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 09:23 Spoko! Dziarskie, wesołe starsze panie. Oby więcej takich :) Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Ależ my to rozumiemy! Piosenka może się podobać. 05.05.12, 10:41 Wszak są tacy, którym np. pierdzenie podczas obiadu nie przeszkadza. Ale to nie prywatna impreza koła wieśniaków, a impreza o randze - niestety - światowej... Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Ależ my to rozumiemy! Piosenka może się podob 05.05.12, 15:36 Wytrzeźwiej jednak. EM to nie konkurs piosenki. Uwżasz się za kogoś lepszego? Sam jesteś wieśniakiem skoro takie słowa piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka57 Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 10:54 Ale to euro koko jest całkiem spoko i do tego całe EURO od wschodu do zachodu i z północy na południe całkiem spoko je wykoko bo łatwe w wymowie. Ludzie mniej zadęcia, szybciutko przygotować 150 koko wersji od symfonicznej przez boys bandy po acapella. EUROpa to globalna wioska więc będzie spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
aleatoria Czy tylko ja zauważyłam, że to właściwie plagiat? 05.05.12, 10:58 Pomysł żywcem ściągnięty od tegorocznej rosyjskiej reprezentacji na Eurowizję: www.youtube.com/watch?v=jVe-5dhzlJo Gdyby tak mnie to nie raziło, to powiedziałabym, że całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ktokolwiek.widzial Teledysk polityczny do hitu już powstaje 05.05.12, 13:54 Chodzą słuchy, że na treść refrenu - KoKo KoKo EURO spoko - powstała na zamówienie polityczne duetu Tusk / Rostowski i po Mistrostwach Europy będzie wykorzystana jako motyw przewodni rządowej kampanii medialnej na rzecz wprowadzenie waluty euro. Tusk z Rostowskim ćwiczą już ponoć układ choreograficzny, na zakończenie którego wystąpi również kancerz Niemiec. Tusk i Rostowski po wykonaniu chocholego tańca złożą głowy na stopach Pani Merkel, a ta wspaniałomyślnie pogłaszcze obu po łysych plackach na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Teledysk polityczny do hitu już powstaje 05.05.12, 15:47 Ani fajne, ani śmieszne. Krótko, głupie. Dobrze, że się zgubiłeś. Dzięki Bogu nikt nie będzie cię szukał. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Czy tylko ja zauważyłam, że to właściwie plag 05.05.12, 15:44 O kuźwa, a na innym wątku ktoś mówił o "Kogucie" W. Kilara. To w końcu kto z kogo zerżnął? Po mojemu to nikt, tylko niektórym cymbałom wydaje się, że znają się nuzyce, a jak przyjdzie zaśpiewać gamę C-dur to śpiewają do-re-mi-zy. Pozdrowienia dla znawców muzyki, co to nie odróżniają klucza wiolinowego od klozetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekzwawy "PO MOJEMU" to się mówi u was w Rosji 05.05.12, 17:15 "PO MOJEMU" to się mówi u was w Rosji. U nas w Polsce mówi się "według mnie". Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: "PO MOJEMU" to się mówi u was w Rosji 05.05.12, 18:59 Ciekawe. Od kiedy New York jest w Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś