Dodaj do ulubionych

Koko? Naprawdę spoko

• 1borgia Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 14:38
      mnie sie podoba- prosta (taka ma byc), rytmiczna (taka ma byc) i latwy refren- zagraniczni goscie moga przylaczyc sie do wykonawcow. dla mnie jak najbardziej ok.

borgia
    • pawel.bruksela Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 14:43
      ta piosenka zabija - niestety, nie w pozytywnym sensie. Jestem zadowolony, ze bede ogladac mistrzostwa nie na polskich programach, nie bede wiec zmuszony wstydzic sie za nas. Mam nadzieje, ze nie beda jej puszczac w oficjalnym przekazie dla stacji zagranicznych. Sory - nie jestem burakiem, moze to moja wina, ale tak juz jest. Czy naprawde zwolennikow prymitywizmu jest az tyle w Polsce, ze ta piosenka wygrala? Mysle ze teraz dla smiechu w sondazach ludzie dalej na nia glosuja (patrz - sondaz kolo artykulu). Z dwojga zlego juz lepsze bylo by cos wykonanego przez jakis zespol discopolo, choc i to uwazam z prymitywizm.
      • nerwus0 Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 15:51
        Zapewne wolisz, kiedy kibiole śpiewają "Auschwitz-Birkenau tralalalala",
        jak na buraka z Belgii przystało.
        • pawel.bruksela Re: Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 00:14
          rece i nogi opadaja do samej ziemi... podziwiam twoja elokwencje, inteligencje, i co tam jeszcze chcesz!
    • pssz Bardzo rozsądna opinia 05.05.12, 14:47
      Ciekawe, kto pamięta piosenkę z poprzedniego Euro? O naszej też zapomną.
      Nasz kawałek jest skoczny, melodyjny i łatwo wpadający w ucho. A refren każdy może zaśpiewać, nawet cudzoziemiec. Więc może będzie przebój wakacyjny? Na taką imprezę jak turniej piłkarski ten wybrany kawałek jest idealny.
    • r1111111 Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 15:02
      Oczyma wyobraźni Pan Dziennikarz już widzi ten tłum i wrzask na stadionie:
      "Koko! Koko! Koko! Koko! Orły do boju! Koko! Koko! Koko!"
      Piłkarze nie odpuszczają ... i POpuszczają ... w gacie. Gryzą murawę ... ze śmiechu.
      • nerwus0 Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 15:53
        Ty już nie trzymasz, więc się nie chwal bo śmierdzi.
    • herr7 i jeszcze te dwa pedały... 05.05.12, 16:40
      Sławko i jak mu tam? Żenada!
      • nerwus0 Re: i jeszcze te dwa pedały... 05.05.12, 16:50
        A czego by waćpan sobie życzył? IX symfonii Bethowena?
    • konigin Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 17:02
      To jest jeszcze gorsze po wysluchaniu drugi raz. Zenada to malo. Tfu...
      • nerwus0 Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 17:13
        Płacą ci za słuchanie? Nie, to nie słuchaj.
        Zaśpiewaj sobie "Góralu, czy ci nie żal" albo "Mydełko Fa"
    • rilwen1 Swietna piosenka! Bedzie hitem Euro! 05.05.12, 18:03
      Ktos kto to napisal naprawde zna sie na swojej robocie! Swietna kompozycja!
    • quant34 Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 21:00
      Aż się cisną na usta słowa byłego prezydenta Lecha Wałęsy, który na zaczepki o jakość swojej prezydentury odpowiedział "macie takiego prezydenta, na jakiego zasłużyliście". Wielce oburzone zastępy znawców muzyki, zwolenników kultury na najwyższym poziomie i patriotów przepełnionych narodową dumą złorzeczą, że hymnem Euro 2012 zostało jakieś wsiowe koko. Ale jakoś im nie przyszło do głowy się zastanowić czy to koko aby nie odzwierciedla poziomu kultury w polskim społeczeństwie. Mamy 38 milionów Chopinów i Mickiewiczów? Nie, mamy jakiś 1% ludzi potrafiących zaśpiewać cokolwiek tak, aby słuchającemu tego człowiekowi obdarzonemu słuchem nie wypadły zęby i może nieco więcej tych, którzy potrafią sklecić poprawnie zdanie w języku polskim. Więc o to ta awantura? Koko spoko i tak stoi muzycznie na wyższym poziomie niż podrygi małp w dresach, którymi zasłuchuje się dzisiejsza polska młodzież, a pod względem tekstu jest ambitniejsza niż posty większości forumowiczów w polskim internecie. Jeżeli z tego co mieliśmy w Polsce dotychczas świat się jeszcze nie zaśmiewa, to nagle nie zacznie z powodu jednej przyśpiewki. Inna sprawa, że Polacy już od dawna nie cieszą się na świecie jakąś wielką estymą, więc dodatkowe koko im nie zaszkodzi ;)
      • staryztg Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 21:40
        A jednak "koko spoko" jest jakieś bardziej orzeźwiające niż ten gniot wyprodukowany przez FIFA z tą ciemnoskórą piosenkarką
    • ateofi Dlaczego tak zawziecie broni się kiczu? 05.05.12, 21:47
      Jakim prawem autor arytkułu osądza pochopnie ludzi, którym się ta kiczowata wiochmeńska piosenka nie podoba? Tu nie chodzi o brak poczucia humoru, ale odrobinę krytyzycyzmu i przyznanie się do tego, że piosenka nadaj się na dożynki a nie na międzynaorodową imprezę!! To jest kpina nawet z kultury ludowej!! Niestety po raz kolejny Polacy ośmieszają sie w oczach Europy i jeszcze nam się wmawia, że nie mamy "dystansu do siebie"!! A może by tak tego "dystansu" nie nabierać podczas ważnych imprez, tylko wykazać się profesjonalizmem?
    • wojtas.rudz jest hicior 05.05.12, 21:48
      koko koko euro spoko piłka leci w hooj wysoko
    • wersal-55 Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 21:52
      Was polakow niczego nie mozna nauczyc,zawsze bedziecie marginesem naszego zachodniego swiata.
    • prochmarny Utwór powinien sam się obronić 05.05.12, 22:03
      i pewnie się obroni - jak zostanie dopracowany

kawałek został wybrany smsami za kase w programie TVP którego nie ogladam od 4lat
      nic o koko nie wiedziałem ani o jakimkolwiek konkursie gdzie grupą docelową byli chyba emeryci
      bo nawet kibole siedzą w necie

producent tym którym kawałek sie nie podoba zrobił psychoanalizę
      co jest ewenementem w skali światowej
      pełno jest artykułów jacy to nie jesteśmy wyluzowani i zakompleksieni

tu mamy kolejny artykuł wyluzowanaego pisarza redaktora
      który swoją piersia zasłania KOKO

kto tu histeryzuje???????
      ja po prostu napisałem że ten kawałek mi sie nie podoba i ze mozna go dopracować
      a zostałe " heiterem" " zakompleksionym sztywnym ważniakiem .....

co się tu dzieje?
      czy redaktory mają udziały w tantiemach czy tak plują Jak kaczyński bo nie myślę tak jak oni?
      nie wiedziałe
    • luxc Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 22:29
      Właśnie wróciłem z majówki, odpalam kompa, a tu kokokoko... popłakałem się ze śmiechu że to ma reprezentować Polskę. Ludzie, trochę dystansu, a niech się z nas śmieją i dobrze bawią.
    • r1111111 Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 00:44
      Dobre, Lepsze, JAJlepsze!
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sgWgBWDvA8E
      :)
    • r1111111 Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 00:46
      Dobre, Lepsze, NAJlepsze!
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sgWgBWDvA8E
      :)
    • wojtekd38 Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 08:01
      Ta piosenka juz jest hitem Tylko dziwie sie szatom tych pan niespotykanych w Polsce . Czyzby te suknie pozyczono z Rosji czy Ukrainy ?
    • dzidek.online Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 10:55
      Ale ossso chodzi ?
      Jaka impra taka muza.
      Igrzyska kopane to kurna nie Konkurs Chpinowski.
      Popularna impreza ludowa i tyle.
      A co ma być Country? Regge? - Przeca to taka sama wiocha muzyczna tylko po hamerykańsku - co najmniej dla połowy tu klepiących niezrozumiała. "Marlboro please" nie wystarczy :>
      Proponuje siano z adidasków powyciągać :->
    • nug905 Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 13:43
      HALLO POLSKA !!!! Nie tylko obywatele w kraju sie wstydza za "koko" rowniez Polonia . Melodia obleci ale te babuszki w tych strojach ludowych to wlasnie z tego sie bedzie nasmiewal caly swiat , juz uslyszalam : to zakonnice ? czy muzulmanki ?Polacy jak chcecie na ludowo to dlaczego Mazowsze,Slask,czy krakowianie czy gorale nie reprezentuja Polske ? Te stroje ludowe mozna swiatu pokazac jak ladne polskie dziewczyny. Kto chce Polske skomprowitowac i wrocic do epoki ?????
    • wiechuta Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 14:58
      Oczywiście, że SPOKO. To nie ma być dzieło muzyczne tylko jakaś śmiechota łatwo wpadająca w ucho. Koko sprawdza się - prosta, skoczna.
    • qoyllor Re: Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 23:29
      Popieram, bardzo fajna piosenka :) a ze krytykom sie nie podoba, coz, niektorzy tak sie przyzwyczaili do opluwania wszystkiego, ze na nic innego ich nie stac :)
    • nitka57 Koko? Naprawdę spoko 07.05.12, 13:49
      Rozsądek zwyciężył!
      Gratulacje dla Pani Rektor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka