1borgia Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 14:38 mnie sie podoba- prosta (taka ma byc), rytmiczna (taka ma byc) i latwy refren- zagraniczni goscie moga przylaczyc sie do wykonawcow. dla mnie jak najbardziej ok. borgia Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.bruksela Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 14:43 ta piosenka zabija - niestety, nie w pozytywnym sensie. Jestem zadowolony, ze bede ogladac mistrzostwa nie na polskich programach, nie bede wiec zmuszony wstydzic sie za nas. Mam nadzieje, ze nie beda jej puszczac w oficjalnym przekazie dla stacji zagranicznych. Sory - nie jestem burakiem, moze to moja wina, ale tak juz jest. Czy naprawde zwolennikow prymitywizmu jest az tyle w Polsce, ze ta piosenka wygrala? Mysle ze teraz dla smiechu w sondazach ludzie dalej na nia glosuja (patrz - sondaz kolo artykulu). Z dwojga zlego juz lepsze bylo by cos wykonanego przez jakis zespol discopolo, choc i to uwazam z prymitywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 15:51 Zapewne wolisz, kiedy kibiole śpiewają "Auschwitz-Birkenau tralalalala", jak na buraka z Belgii przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.bruksela Re: Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 00:14 rece i nogi opadaja do samej ziemi... podziwiam twoja elokwencje, inteligencje, i co tam jeszcze chcesz! Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Bardzo rozsądna opinia 05.05.12, 14:47 Ciekawe, kto pamięta piosenkę z poprzedniego Euro? O naszej też zapomną. Nasz kawałek jest skoczny, melodyjny i łatwo wpadający w ucho. A refren każdy może zaśpiewać, nawet cudzoziemiec. Więc może będzie przebój wakacyjny? Na taką imprezę jak turniej piłkarski ten wybrany kawałek jest idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 15:02 Oczyma wyobraźni Pan Dziennikarz już widzi ten tłum i wrzask na stadionie: "Koko! Koko! Koko! Koko! Orły do boju! Koko! Koko! Koko!" Piłkarze nie odpuszczają ... i POpuszczają ... w gacie. Gryzą murawę ... ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 15:53 Ty już nie trzymasz, więc się nie chwal bo śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: i jeszcze te dwa pedały... 05.05.12, 16:50 A czego by waćpan sobie życzył? IX symfonii Bethowena? Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 17:02 To jest jeszcze gorsze po wysluchaniu drugi raz. Zenada to malo. Tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 17:13 Płacą ci za słuchanie? Nie, to nie słuchaj. Zaśpiewaj sobie "Góralu, czy ci nie żal" albo "Mydełko Fa" Odpowiedz Link Zgłoś
rilwen1 Swietna piosenka! Bedzie hitem Euro! 05.05.12, 18:03 Ktos kto to napisal naprawde zna sie na swojej robocie! Swietna kompozycja! Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 21:00 Aż się cisną na usta słowa byłego prezydenta Lecha Wałęsy, który na zaczepki o jakość swojej prezydentury odpowiedział "macie takiego prezydenta, na jakiego zasłużyliście". Wielce oburzone zastępy znawców muzyki, zwolenników kultury na najwyższym poziomie i patriotów przepełnionych narodową dumą złorzeczą, że hymnem Euro 2012 zostało jakieś wsiowe koko. Ale jakoś im nie przyszło do głowy się zastanowić czy to koko aby nie odzwierciedla poziomu kultury w polskim społeczeństwie. Mamy 38 milionów Chopinów i Mickiewiczów? Nie, mamy jakiś 1% ludzi potrafiących zaśpiewać cokolwiek tak, aby słuchającemu tego człowiekowi obdarzonemu słuchem nie wypadły zęby i może nieco więcej tych, którzy potrafią sklecić poprawnie zdanie w języku polskim. Więc o to ta awantura? Koko spoko i tak stoi muzycznie na wyższym poziomie niż podrygi małp w dresach, którymi zasłuchuje się dzisiejsza polska młodzież, a pod względem tekstu jest ambitniejsza niż posty większości forumowiczów w polskim internecie. Jeżeli z tego co mieliśmy w Polsce dotychczas świat się jeszcze nie zaśmiewa, to nagle nie zacznie z powodu jednej przyśpiewki. Inna sprawa, że Polacy już od dawna nie cieszą się na świecie jakąś wielką estymą, więc dodatkowe koko im nie zaszkodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
staryztg Re: Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 21:40 A jednak "koko spoko" jest jakieś bardziej orzeźwiające niż ten gniot wyprodukowany przez FIFA z tą ciemnoskórą piosenkarką Odpowiedz Link Zgłoś
ateofi Dlaczego tak zawziecie broni się kiczu? 05.05.12, 21:47 Jakim prawem autor arytkułu osądza pochopnie ludzi, którym się ta kiczowata wiochmeńska piosenka nie podoba? Tu nie chodzi o brak poczucia humoru, ale odrobinę krytyzycyzmu i przyznanie się do tego, że piosenka nadaj się na dożynki a nie na międzynaorodową imprezę!! To jest kpina nawet z kultury ludowej!! Niestety po raz kolejny Polacy ośmieszają sie w oczach Europy i jeszcze nam się wmawia, że nie mamy "dystansu do siebie"!! A może by tak tego "dystansu" nie nabierać podczas ważnych imprez, tylko wykazać się profesjonalizmem? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtas.rudz jest hicior 05.05.12, 21:48 koko koko euro spoko piłka leci w hooj wysoko Odpowiedz Link Zgłoś
wersal-55 Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 21:52 Was polakow niczego nie mozna nauczyc,zawsze bedziecie marginesem naszego zachodniego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
prochmarny Utwór powinien sam się obronić 05.05.12, 22:03 i pewnie się obroni - jak zostanie dopracowany kawałek został wybrany smsami za kase w programie TVP którego nie ogladam od 4lat nic o koko nie wiedziałem ani o jakimkolwiek konkursie gdzie grupą docelową byli chyba emeryci bo nawet kibole siedzą w necie producent tym którym kawałek sie nie podoba zrobił psychoanalizę co jest ewenementem w skali światowej pełno jest artykułów jacy to nie jesteśmy wyluzowani i zakompleksieni tu mamy kolejny artykuł wyluzowanaego pisarza redaktora który swoją piersia zasłania KOKO kto tu histeryzuje??????? ja po prostu napisałem że ten kawałek mi sie nie podoba i ze mozna go dopracować a zostałe " heiterem" " zakompleksionym sztywnym ważniakiem ..... co się tu dzieje? czy redaktory mają udziały w tantiemach czy tak plują Jak kaczyński bo nie myślę tak jak oni? nie wiedziałe Odpowiedz Link Zgłoś
luxc Koko? Naprawdę spoko 05.05.12, 22:29 Właśnie wróciłem z majówki, odpalam kompa, a tu kokokoko... popłakałem się ze śmiechu że to ma reprezentować Polskę. Ludzie, trochę dystansu, a niech się z nas śmieją i dobrze bawią. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 00:44 Dobre, Lepsze, JAJlepsze! www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sgWgBWDvA8E :) Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 00:46 Dobre, Lepsze, NAJlepsze! www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sgWgBWDvA8E :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 08:01 Ta piosenka juz jest hitem Tylko dziwie sie szatom tych pan niespotykanych w Polsce . Czyzby te suknie pozyczono z Rosji czy Ukrainy ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek.online Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 10:55 Ale ossso chodzi ? Jaka impra taka muza. Igrzyska kopane to kurna nie Konkurs Chpinowski. Popularna impreza ludowa i tyle. A co ma być Country? Regge? - Przeca to taka sama wiocha muzyczna tylko po hamerykańsku - co najmniej dla połowy tu klepiących niezrozumiała. "Marlboro please" nie wystarczy :> Proponuje siano z adidasków powyciągać :-> Odpowiedz Link Zgłoś
nug905 Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 13:43 HALLO POLSKA !!!! Nie tylko obywatele w kraju sie wstydza za "koko" rowniez Polonia . Melodia obleci ale te babuszki w tych strojach ludowych to wlasnie z tego sie bedzie nasmiewal caly swiat , juz uslyszalam : to zakonnice ? czy muzulmanki ?Polacy jak chcecie na ludowo to dlaczego Mazowsze,Slask,czy krakowianie czy gorale nie reprezentuja Polske ? Te stroje ludowe mozna swiatu pokazac jak ladne polskie dziewczyny. Kto chce Polske skomprowitowac i wrocic do epoki ????? Odpowiedz Link Zgłoś
wiechuta Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 14:58 Oczywiście, że SPOKO. To nie ma być dzieło muzyczne tylko jakaś śmiechota łatwo wpadająca w ucho. Koko sprawdza się - prosta, skoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
qoyllor Re: Koko? Naprawdę spoko 06.05.12, 23:29 Popieram, bardzo fajna piosenka :) a ze krytykom sie nie podoba, coz, niektorzy tak sie przyzwyczaili do opluwania wszystkiego, ze na nic innego ich nie stac :) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka57 Koko? Naprawdę spoko 07.05.12, 13:49 Rozsądek zwyciężył! Gratulacje dla Pani Rektor. Odpowiedz Link Zgłoś