Dodaj do ulubionych

Polowanie na Niesioła. Poseł PO nie wytrzymał, ...

• kontest_two Wyobrażacie sobie takie zachowanie Kaczora 12.05.12, 22:25
      albo Macierewicza w stosunku do jakiegoś pióropałkarza - propagandzisty: Lisa, Olejnik, Kolendy Zaleskiej czy innego Żakowskiego ?
      Bo ja sobie nie wyobrażam.
      Zamordystycznych, totalitarnych pisowców nie stać na takie zachowania, jakimi popisał się nowoczesny, tolerancyjny i liberalny peowiec Niesiołowski.
      • hate-war Re: Wyobrażacie sobie takie zachowanie Kaczora 13.05.12, 04:50
        kontest_two napisał:

> albo Macierewicza w stosunku do jakiegoś pióropałkarza - propagandzisty: Lisa,
        > Olejnik, Kolendy Zaleskiej czy innego Żakowskiego ?
        >
        raczej będzie trudno bo oni tak nie robią inna klasa proszę pana
        • kontest_two Re: Wyobrażacie sobie takie zachowanie Kaczora 13.05.12, 08:29
          dziękuję za przypomnienie klasy tych "dziennikarzy". Zapomniałem, że w pewnych sferach są oni uważania za wzorce rzetelności, obiektywizmu i niezależności, jednym słowem fachury. Przepraszam za ten przykład, on był nieadekwatny. Zapomniałem, że Kaczor jest poza przestrzenią ich obiektywizmu.
      • koloratura1 Peowcy, w tym Niesiołowski, też ludzie. 13.05.12, 10:29
        kontest_two napisał:

> Wyobrażacie sobie takie zachowanie Kaczora albo Macierewicza w stosunku do
        > jakiegoś pióropałkarza - propagandzisty: Lisa,
        > Olejnik, Kolendy Zaleskiej czy innego Żakowskiego ?
        > Bo ja sobie nie wyobrażam.
        > Zamordystycznych, totalitarnych pisowców nie stać na takie zachowania, jakimi
        > popisał się nowoczesny, tolerancyjny i liberalny peowiec Niesiołowski.

Widzisz, rzecz w tym, że w stosunku do zamordystycznych, totalitarnych pisowców - żaden pióropałkarz nie zachował(by) się równie chamsko, co owa lala w stosunku do Niesiołowskiego.
        Zatem - nie było(by) powodu ani okazji, żeby im nerwy puściły.
        • maaac Re: Peowcy, w tym Niesiołowski, też ludzie. 13.05.12, 15:21
          >>Tyle o sobie wiemy, na ile nas sprawdzono<<
          Bodajże Szymborska, ale głowy nie dam, że ona jest prawdziwym (pierwszym) autorem tego hasła.

Ciekawe, że w Polsce najbardziej radykalne i krytyczne sądy o zachowaniu, wyborach życiowych, decyzjach wypowiadają ludzie, którzy w życiu nie znajdowali się w takich sytuacjach jak "recenzowane" przez nie osoby.
          No a im dalej jeden z drugim od możliwości "sprawdzenia" tym bardziej radykalny i pryncypialny. Przeżycie samemu danego typu wydarzenia uczy zwykle pokory.
        • malwo Rydzyk też rozmawia tylko 13.05.12, 16:17
          za pośrednictwem swoich mediów. Uważasz, że przejście tego zwyczaju uszlachetnia Niesioła?
          Nie rozumiesz, że to był przekaz dla ludzi z Radia Maryja? Zachowanie posła było skandaliczne, gdyż dał do zrozumienia, że nie chce kontaktować się z tymi odbiorcami. Przyjął absurdalne zsady dyskursu politycznego, który narzucił przez PIS.
          Osobiście uważam, że Monika Olejnik to zwykła plotkara. Nie podoba mi się jej napastliwy ton w stosunku do rozmówców. W rozmowie z człowiekiem z PIS-u powiedziała pisuary o członkach tej partii.
          Uważasz, że było mu przyjemnie?
          • maaac Re: Rydzyk też rozmawia tylko 14.05.12, 15:11
            Ach gdybyż tylko tu chodziło o "dyskurs polityczny". Nie. Nie chodziło. Chodziło o sfilmowanie wściekłego Niesiołowskiego by takim filmem się chlubić gdzie się da. No i się udało. Winą Niesiołowskiego nie było wchodzenie czy nie wchodzenie w jakiś "dyskurs". Jego winą było to, że powinien wiedzieć, że jest potencjalną ofiarą takich prowokacji i znając swój charakter poczekać, aż towarzystwo się rozejdzie.
            Osobiście nie widzę niczego złego w tym, że Rydzyk nie chce rozmawiać z mediami. Nie jest politykiem utrzymywanym z naszych pieniędzy - nie musi się oficjalnie nam z czegokolwiek spowiadać. Często by wypadało... ale nie musi.
            Porównanie sytuacji z Niesiołowskim do sytuacji z Olejnik jest nieadekwatne. Nie pamiętam by ta pani za kimś goniła i kogoś męczyła wbrew jego woli "mikrofonem i kamerą". Politycy przychodzą do niej z własnej woli. Jak się im nie podoba jej styl prowadzenia wywiadów nie muszą do niej przychodzić. Dokładnie tak samo jak nikogo nikt nie zmusza do przychodzenia do studio i rozmawiania z Cejrowskim, Pospieszalskim czy Wojewódzkim.

Tak uważam, że to było niekultuarne użycie słowa "pisuary". Pod warunkiem, że nie był to np cytat lub z jakiejś innego powodu usprawiedliwione użycie.

Do tego tylko mogę dodać dwie sprawy. To, że ktoś się zachowuje po chamsku nie usprawiedliwia własnego chamstwa względem tej osoby. Jednak zawsze będę wyrażał spore zdziwienie, że powiedzmy pewna "grupa polityczna", która potrafi samemu wygłaszać czy tolerować w swoim otoczeniu hasła typu "bolek ubolek", "Tusk ryży kłamca", "Tusk wnuczek wermachtowca" itd. itp. jest tak drażliwa na punkcie własnych osób.
            • malwo Re: Rydzyk też rozmawia tylko 14.05.12, 18:37
              maaac napisał:

>
              > Do tego tylko mogę dodać dwie sprawy. To, że ktoś się zachowuje po chamsku nie
              > usprawiedliwia własnego chamstwa względem tej osoby. Jednak zawsze będę wyrażał
              > spore zdziwienie, że powiedzmy pewna "grupa polityczna", która potrafi samemu
              > wygłaszać czy tolerować w swoim otoczeniu hasła typu "bolek ubolek", "Tusk ryży
              > kłamca", "Tusk wnuczek wermachtowca" itd. itp. jest tak drażliwa na punkcie wł
              > asnych osób.
              Rydzyk mówił: nie rozmawiam z Wami bo jesteście z TVN.
              To samo mówił Niesiołowski. To nie jest w porządki, że próbujesz odwrócić uwagę od nagannego zachowania jednych przez ocenę drugich.
              Wyrażaj dezaprobatę w stosunku do ludzi z PIS-u wtedy, gdy to oni zachowują się niestosownie a nie przy okazji chamskiego zachowania kmiota, jakim jest p. Niesiołowski.
    • marine10 Hańba zdrajcom . POgonić dziadów !.. 12.05.12, 23:07
      Naród ich rozliczy .
    • irenajurek Polowanie na Niesioła. Poseł PO nie wytrzymał, ... 13.05.12, 01:15
      Brawo P.Niesiolowski tak trzymac.Ja bym tej polce?siepnela jeszcze miedzy oczy
    • kontest_two Kolejne nadużycie semantyczne GW 13.05.12, 08:42
      "Polowanie na Niesioła".
      Polowanie to zorganizowane działanie są myśliwi, jest nagonka.
      A tu co: jedna facetka z kamerą versus Niesioł ! Jeżeli jedna facetka to wystarczające siły, żeby pisać potem o "polowaniu na Niesioła" to cienki Bolek ten Niesioł.
      • koloratura1 Dobrze Ci radzę: 13.05.12, 10:45
        kontest_two napisał:

> "Polowanie na Niesioła".
        > Polowanie to zorganizowane działanie są myśliwi, jest nagonka.
        > A tu co: jedna facetka z kamerą versus Niesioł !

Zanim napiszesz głupotę, sprawdź znaczenie wyrazu w jakimś słowniku.
        • kontest_two Re: Dobrze Ci radzę: 13.05.12, 13:26
          Ty mi powiedz, mądralińska.
          P.S.:nie lubię, jak ktoś obcy, tak quasi-autorytatywnie pisze: "Dobrze Ci radzę", to pachnie bardzo nieznośną, rutynową manierą starego belfra. To nie może wzbudzić szacunku. Ani nawet akceptacji.
          • maaac Re: Dobrze Ci radzę: 13.05.12, 15:11
            A "my" nie lubimy belfrów tudzież innych mądrzejszych od nas? Co?
            poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7809
            • kontest_two Re: Dobrze Ci radzę: 13.05.12, 17:07
              Jacy "my" ? Czy Ty jesteś alter ego Koloratury ? A może jej opiekunem prawnym albo prokurentem ? Daj jej szansę, pls !
              A może to "my" to postkomunistyczna zaszłość, kiedy o pojedynczym człowieku mówiono w numeris pluralis ? (wicie rozumicie ).
              • maaac Re: Dobrze Ci radzę: 14.05.12, 13:49
                Niestety Koloratura miała rację. Masz braki w wiedzy. Tu np. wykazałeś się kompletnym brakiem zrozumienia czytanego przez siebie tekstu. Nie rozumiesz tego co to ironia.

Jeszcze jedno - "znamy" się z Koloraturą "sieciowo" już od dość dawna. Myślę, że to daje mi prawo (choć akurat tym razem z niego nie korzystałem - przeczytaj uważniej mój tekst) używania w pewnych wypadkach zwrotu "my".
          • koloratura1 Przypadkiem trafiłeś w sedno 14.05.12, 09:56
            kontest_two napisał:

> Ty mi powiedz, mądralińska.

Co?
            Przepraszam, ale się pogubiłam...

> P.S.:nie lubię, jak ktoś obcy, tak quasi-autorytatywnie pisze: "Dobrze Ci radzę",
            > to pachnie bardzo nieznośną, rutynową manierą starego belfra.

Przez ponad 40 lat pracy uczyłam studentów.

> To nie może wzbudzić szacunku. Ani nawet akceptacji.

A wiesz ile mi na tym zależy? - Ani trochę.
            • maaac Re: Przypadkiem trafiłeś w sedno 14.05.12, 13:45
              > Przez ponad 40 lat pracy uczyłam studentów.
              Miałem tą samą przyjemność tak przez 6-7 lat. :)
              Faktycznie w wypadku wielu osób była to przyjemność chociaż wobec wielu raczej mordęga.
              Obawiam się, że ze względu na wzrastającą "jakość" maturzystów zarówno pod względem ich "wiedzy" jak i "mniemania o sobie" to obecni wykładowcy mają jednak mniej przyjemności, a więcej mordęgi.
    • paul_kemp Oczywiście GW bierze w obornę Niesiołka 13.05.12, 12:08
      Wierne rządowe pieski hau hau hau.
      • nerwus0 Re: Oczywiście GW bierze w obornę Niesiołka 13.05.12, 12:35
        Cóż, kuundelek też poszczekuje na swój sposób. PiSi.
      • koloratura1 Szczekać każdy może... 14.05.12, 10:03
        paul_kemp napisał:

> Wierne rządowe pieski hau hau hau.

Świetnie Ci to idzie, choć Ty - pewnie - ani wierny, ani rządowy.
    • m1r4640 Polowanie na Niesioła. Poseł PO nie wytrzymał, ... 13.05.12, 12:11
      dwa razy masochistyczna pis-da slyszala od Niesiolowskiego, zeby go nie filmowac i nie reagowala, dlatego uwazam, ze operator zasluzyl takze na kopa w dupe!
    • vindaloo GW manipuluje 13.05.12, 12:34

Już sam tytuł jest manipulacyjny, bo sugeruje, że dziennikarka była częścią jakiegoś "polowania".

A co do samego zajścia:

1) Niesiołowski jest osobą publiczną, dziennikarka może go filmować bez jego zgody, wyłączając sytuacje intymne.

2) To że Niesiołowski bredził coś do dziennikarki o "braku zgody", świadczy o tym, że ten "inteligentny inaczej" poseł nie wie, co wolno dziennikarzowi, a czego nie. (nie wie o poprzednim punkcie #1)

3) Popchnięcie kamery to jedno, a groźby Niesiołowskiego to drugie. Grożenie dziennikarce, że "rozbije" czy "roztrzaska" jej kamerę mogą kwalifikować się pod groźbę karalną, przestępstwo z Kodeksu Karnego.

• zdybka Re: GW manipuluje 13.05.12, 23:43
        I jeszcze dodaj odpowiednie paragrafy ,wtedy zaswiecisz madroscia.
      • koloratura1 Re: GW manipuluje 14.05.12, 10:07
        vindaloo napisał:

> Już sam tytuł jest manipulacyjny, bo sugeruje, że dziennikarka była częścią
        > jakiegoś "polowania".

A nie można polować indywidualnie?
    • szczypopasku Polowanie na Niesioła. Poseł PO nie wytrzymał, ... 13.05.12, 13:58
      niektórzy dziennikarze zachowują się jak hieny,przykład E.Stankiewicz.Czekam jaką karę poniesie za prowokacje obywateli???Również czekam na prawne rozpatrzenie pseudo związkowców,na następny raz będą kamieniować posłów inaczej myślących ?? Tłumaczenie-sprowokowali nas głosowaniem.Kto zapłaci związkowcom za nie obecość w pracy???
      • landaverde Re: Polowanie na Niesioła. Poseł PO nie wytrzymał 13.05.12, 14:32
        szczypopasku napisał:

> niektórzy dziennikarze zachowują się jak hieny

Jak na przykład w tej idiotycznej prowokacji Polsatu, prawda?
        • koloratura1 Re: Polowanie na Niesioła. Poseł PO nie wytrzymał 14.05.12, 10:12
          landaverde napisał:

> szczypopasku napisał:
          >
          > > niektórzy dziennikarze zachowują się jak hieny
          >
          > Jak na przykład w tej [url=https://forum.gazeta.pl/forum/w,904,127056355,1270678
          > 60,Idiotyczna_prowokacja_Polsatu.html]idiotycznej prowokacji Polsatu[/ur
          > l], prawda?

Nieprawda.
    • robswoje Old School from ZCHN 13.05.12, 14:51
      Dał przykład chrześcijańskiego miłosierdzia.
    • danuta49 Nowy idol GW-spec od muszek z ZChN!!!;-))))))))))) 13.05.12, 19:25
      Niesioł!To taka praca, za którą ci kupę kasy płacimy - jak jesteś w Sejmie to każdy(!) dziennikarz może cię sfilmować i zadać pytanie jakie zechce!!!A ty masz odpowiadać!!!Do roboty!!!
      • zdybka Re: Nowy idol GW-spec od muszek z ZChN!!!;-)))))) 13.05.12, 23:37
        Takim tonem pisioru to do swoich !
        • danuta49 Akurat PiSss to nie moja bajka!;-)))) 13.05.12, 23:45
          Jeśli nie masz nic więcej do powiedzenia to zamilcz!!!
          Niesioł strzelił sobie (i PO!!!) takiego samego gola, jak kiedyś Kaczor PiS ze swoim "Spieprzaj dziadu!"!!!;-) Tyle w temacie! Czy kwestionujesz, że Niesioł był w ZChN albo że jest profesorem od meszek???;-)
      • koloratura1 Cóś ci się pokałapućkało! 14.05.12, 10:31
        danuta49 napisała:

> Niesioł!To taka praca, za którą ci kupę kasy płacimy - jak jesteś w Sejmie to
        > każdy(!) dziennikarz może cię sfilmować i zadać pytanie jakie zechce!!!A ty masz
        > odpowiadać!!!

1. Niesiołowski był już po pracy w sejmie.
        2. Owszem, każdy dziennikarz może .. ale nie koniecznie każdy paparazzo.
        3. Nie musi odpowiadać każdemu, zwłaszcza zachowującemu się po chamsku.

> Do roboty!!!

Przepraszam, jakiej?
        W opisywanej sytuacji było już po robocie. Obrady Sejmu się skończyły i posłowie - w tym i Niesiołowski - usiłowali udać się do domu.
    • jarekzbydgoszczy żenujący poziom tej notatki 13.05.12, 20:06
      jak widzę dziennikarze gazety wyborczej jak zwykle fałszują prawdę - oni zawsze mają swoją prawdę :-)) i bez masła wchodzą w d... PO i Niesiołowskiemu. Żenujący poziom tylko nie wiem czego bo na pewno nie dziennikarstwa
      • nerwus0 Re: żenujący poziom tej notatki 13.05.12, 21:47
        Ty, cymmbale jestes zenujacy.
    • swiniotop Polowanie na Niesioła. Jak w Wilkowyjach.. 14.05.12, 15:57
      Ta demonstracja Solidarności wyglądała jak w ostatnią niedziele w "Ranczu" w Wilkowyjach. Tak samo krzyczeli i na tym samym poziomie merytorycznym. Tak życie staje sie pastiszem serialu.
    • sooool Artykuł niepodpisany. 15.05.12, 18:19
      Autor/Autorka z "niezależnego medium" boi się wyśmiania, że broni damskiego boksera?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka