Dodaj do ulubionych

Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować...

16.05.12, 10:38
Brawo, brawo, panie Laureacie Pokojowej Nagrody Nobla. Nie ma to, jak pałowanie. Nie od dziś wiadomo, że solidaruch, to tyle co komuch, a Wałęsa, to Gomułka, tylko że bardziej wypasiony.
Obserwuj wątek
    • oszolom-z-radia-maryja że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywiózł 16.05.12, 10:43
      oto ikona demokracji która własnie sprzeniewierzyła sie do reszty głoszonym przez siebie ideom
      • trzy.14 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 11:20
        Wyobraź sobie, że chcesz wyjśc z pracy, a tu ktoś kilka godzin blokuje drzwi i cię nie wypuszcza. Wezwiesz policję? Będziesz oczekiwał, że policja umożliwi ci wyjście z pracy? Nawet pałami? Zgłosisz sprawę do sądu o bezprawne pozbawienie wolności? A co z opluwaniem? Publicznym lżeniem? Czy demonstrantów nie obowiązuje prawo, jeśli tylko rozwiną sztandar Solidarnego Warcholstwa?
        • bool_a Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 11:30
          trzy.14 napisał:

> Wyobraź sobie, że chcesz wyjśc z pracy, a tu ktoś kilka godzin blokuje drzwi i
          > cię nie wypuszcza. Wezwiesz policję? Będziesz oczekiwał, że policja umożliwi ci
          > wyjście z pracy? Nawet pałami? Zgłosisz sprawę do sądu o bezprawne pozbawienie
          > wolności?

Wyobraź sobie, że chcesz wyjśc z pracy, ale wzywa Cię szef, bo żle wykonałeś swoją pracę.
          Też wzywasz policję i pójdziesz do sądu?

> A co z opluwaniem? Publicznym lżeniem? Czy demonstrantów nie obowiąz
          > uje prawo, jeśli tylko rozwiną sztandar Solidarnego Warcholstwa?

warcholstwo to nazwa zastrzeżona dla Radomia i Ursusa (wiece poparcia dla PZPR).
          • rydzyk_fizyk Jak Wałęsa może krytykować Tuska 16.05.12, 12:47
            Były przywódca związkowy zarzuca tchórzostwo Tuskowi tylko dlatego, że nie wydał rozkazu pałowania protestujących związkowców?
            • tymon99 Re: Jak Wałęsa może krytykować Tuska 16.05.12, 14:14
              minęło 30 lat, mamy inne stulecie. naturalny habitat związków zawodowych przestał istnieć, zostało tylko polityczne awanturnictwo. im szybciej się go poozbędziemy, tym lepiej.
              • maaac To nie tak. 16.05.12, 14:49
                Związki zawodowe są nam DALEJ potrzebne. I to nawet bardziej niż "za komuny". Tyle, że to mają być naprawdę związki zawodowe, a nie "zbrojne ramiona" partii lewicowych - PiSu i SLD.

Odwrót ludzi od ZZ był związany ze ich zbytnim upolitycznieniem. To powoduje, że przeciwko dużym pracodwcom zdolnym zgnieść każdego niepokornego pracownika dziś nie ma kogo wystawić. ZZ były naturalnym zrównoważeniem ich "siły".
                • boykotka Re: To nie tak. 16.05.12, 18:03
                  Tak się składa, że w dniu, kiedy Duda prezentował w sejmie swój pogląd na podwyższenie wieku emerytalnego miałam akurat urlop i mogłam go wysłuchać.
                  Solidarność Dudy to nie ta sama Solidarność z czasów Śniadka i Guzikiewicza. Już sam fakt, że zajmują się sprawami dotyczącymi związków zawodowych a nie bawią się w politykę smoleńską. Wielu publicystów o tym mówi. Powołam się chociażby na Dominikę Wielowieyską.
                  • maaac Re: To nie tak. 17.05.12, 06:32
                    Wiem. Podkreślano to już w momencie jego wyboru. Bardzo mnie to wtedy ucieszyło. No i bardzo mnie zdziwiła ta ostatnia demonstracja (jej forma). Uznałem, że niestety wrócili do dawnych tradycji Śniadka i Guzikiewicza. Nie mam nic przeciwko temu, że protestowali ale blokowanie posłów, opluwanie ich czy wręcz bicie to skandal. Z powodu takiego właśnie zachowanie uważam, że Wałęsa ma rację że należało ich ostro potraktować. Zwłaszcza jak nie widzi w tym nic złego "nie oszołomowaty" działacz związkowy. To wskazuje jaka jest degeneracja sposobu myślenia w tym środowisku.
                  • maaac Taka ciekawostka 17.05.12, 11:36
                    Nie wiedziałem o tym. Dopiero ktos mi przypomniał co moja miejscowość zawdzięcza związkowej działalności pana Dudy. Otóż była sobie huta - nie duża nie mała ale w sam raz. Miałą jakiś zakres klienteli ale wymagałą po upadku PRLu dużych inwestycji w sprzęt "pamiętający Niemca". Niestety pan Duda wolał naciskać na zarząd by wypłacać jak największe pensje bez względu na to, że zarzyna tak firmę. No i huty nie ma. Zrównano ją z ziemią.
                    Więc o ile może nie jest to klasyczny przykład "zbrojnego ramienia PiS" ale wykazuje patologiczne cechy do jakich może dojść ruch związkowy. Gorzej to tylko związki działające jak mafia.
          • trzy.14 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 13:33
            > Wyobraź sobie, że chcesz wyjśc z pracy, ale wzywa Cię szef, bo żle wykonałeś sw
            > oją pracę.
            > Też wzywasz policję i pójdziesz do sądu?

Solidarnośc nie reprezentuje całego narodu, na pewno nie reprezentuje mnie.
            Dlatego Twoje porównanie jest jak kulą w płot.

> warcholstwo to nazwa zastrzeżona dla Radomia i Ursusa (wiece poparcia dla PZPR)

To dopiero Gierek z Jaroszewiczem wprowadzili to słowo do j. polskiego?
            Nigdy wcześniej, choćby za czasów Targowicy, nie istniało zjawisko opisywane tym słowem?
            A później? Jakiegoż słowa użył niejaki Kaczyński, zrywając koalicję z Lepperem?

Cóż mówią słowniki?
            Warchoł - "ktoś, kto przez swoją samowolę wywołuje zamieszki, łamie prawo; wichrzyciel"
            Pasuje idealnie.
            • bool_a Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 14:22
              > Solidarnośc nie reprezentuje całego narodu, na pewno nie reprezentuje mnie.
              > Dlatego Twoje porównanie jest jak kulą w płot.
              Solidarność reprezentuje pracowników, bo jak wiesz bezrobotni i wykluczeni nie mogą należeć do ZZ.
              Wolisz, żeby pod sejm przyszli wszyscy zainteresowani, .... "Oj, by sie działo” jak mawia JO.

> To dopiero Gierek z Jaroszewiczem wprowadzili to słowo do j. polskiego?

Oczywiście, że nie! To słowo było, jest i będzie, ale w historii najnowszej oznacza ono bunt klasy robotniczej z 1976r.
              Widzisz jest duża analogia pomiędzy blokadą sejmu i wydarzeniami z roku 1976 w Radomiu, tam też zablokowano centralny organ władzy państwowej (KW PZPR) i uwięziono sekretarza. Robotników Radomia okrzyknięto warchołami i zafundowano im ścieżki zdrowia.
              • boykotka Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 18:13
                Już nie wspominając faktu, że to co od kilku lat prezentują panowie i panie posłanki w życiu publicznym ( dla ścisłości dodam wszystkich frakcji ) jak dla mnie jest typowym pokazem warcholstwa. Sejm w piątek przyjął ustawę o podwyższeniu wieku emerytalnego. A jak potoczyła się dyskusja ? Premier Tusk "wyciągnął z rękawa" cytat, zapewne oderwany od kontekstu z wypowiedzi śp Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Na co emocjonalnie zareagował brat bliźniak. Nie wywoływany do odpowiedzi wyrwał się do mównicy poseł Palikot nie wnosząc kompletnie nic merytorycznego do dyskusji o podwyższeniu wieku emerytalnego. Czy to jest debata sejmowa ? Czy może czysto warcholskie zachowanie ?
                • bool_a Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 23:48
                  boykotka napisała:

> Już nie wspominając faktu, że to co od kilku lat prezentują panowie i panie pos
                  > łanki w życiu publicznym ( dla ścisłości dodam wszystkich frakcji ) jak dla mni
                  > e jest typowym pokazem warcholstwa.
                  Tak. Awanturnictwo, kłótliwość i wichrzycielstwo niestety charakteryzuje nasz sejm.
                  > Sejm w piątek przyjął ustawę o podwyższeniu
                  > wieku emerytalnego. A jak potoczyła się dyskusja ?
                  Nie było dyskusji. W piątek było „trzecie czytanie”, które wg regulaminu dopuszcza pytania i odpowiedzi, pytań było wiele, odpowiedzi żadnych.
                  Dla mnie to była po prostu arogancja!.
                  Po uchwaleniu obu ustaw emerytalnych, Pan Premier Tusk łaskawie zabrał głos prowokując kogo się dało.
                  > Nie wywoływany do odpowiedzi wyrwał się do mównicy poseł Palikot nie wnosząc kompletnie nic merytoryc
                  > znego do dyskusji o podwyższeniu wieku emerytalnego.
                  Pan Palikot, poczuł się wywołany do odpowiedzi, bo opacznie zrozumiał wypowiedź J.K.
                  Jeżeli istnieje większość koalicyjna, to żadna debata ani konstruktywna wymiana argumentów nie ma sensu, bo i tak koalicja zrobi co zechce.
                  A jeśli jest okazja, to dlaczego nie dołożyć np. śp. LK. Do dobrego tonu należy nie mówić źle o nieobecnych, a tym bardziej o nieżyjących, ale tu można zdaniem premiera zrobić wyjątek, bo przecież jest JK.
                  > Czy to jest debata sejmowa ? Czy może czysto warcholskie zachowanie ?
                  Takich mamy posłów jakich wybraliśmy. Oni wiedzą, że odpowiedzialność mają tylko polityczną (nawet nie można im zafundować ścieżek zdrowia).

• boykotka Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 17.05.12, 09:58
                    bool_a napisała:

> Takich mamy posłów jakich wybraliśmy.

No niestety wyboru zbytniego nikt nam nie pozostawił !
          • hate-war Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 14:13
            bool_a napisała:

> Wyobraź sobie, że chcesz wyjśc z pracy, ale wzywa Cię szef, bo żle wykonałeś sw
            > oją pracę.
            > Też wzywasz policję i pójdziesz do sądu?
            >
            i co zamyka cię za karę w zakładzie pracy?!
            • bool_a Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 14:30
              hate-war napisał:

> bool_a napisała:

> i co zamyka cię za karę w zakładzie pracy?!

nie zostajesz dobrowolnie i naprawiasz co się da, albo przynajmniej się usprawiedliwiasz.
          • warczyslaw Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 16:02
            Solidarność nie jest żadnym konstytucyjnym organem nadzorującym Sejm na bieżąco. Won!

Szef też nie wzywa cię do pracy w trybie jakim mu się podoba.
            Są procedury. Dla wyborców taką procedurą są wybory.
            Kto ignoruje procedury - ten warchoł.

Nie słyszałem jeszcze o czymś takim by szefowie mieli prawo chłostać i opluwać swoich pracowników lub zaczajać się na nich w ciemnych uliczkach i "spuszczać im łomot" albo wysyłać w tym celu swoich pachołków.

Porównywanie fizycznej napaści na posłów do "telefonu od szefa" brzmi groteskowo
            i świadczy o dzikości obyczajów i sposobu myślenia porównujacego.
            • bool_a Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 16:45
              warczyslaw napisał:

> Solidarność nie jest żadnym konstytucyjnym organem nadzorującym Sejm na bieżąco
              > . Won!

Solidarność jest Związkiem Zawodowym. Reprezentantem ludzi „pracy” i do jego działań statutowych należy walka w ich interesie.

> Szef też nie wzywa cię do pracy w trybie jakim mu się podoba.

Masz rację, nie jak mu się podoba, ale jeżeli źle wykonałeś swoją pracę, ma obowiązek Cię „wysłuchać” i prawo zwolnić w trybie natychmiastowym/dyscyplinarnym.

> Są procedury. Dla wyborców taką procedurą są wybory.
              > Kto ignoruje procedury - ten warchoł.

Wyborcy, jak wiesz, nie tylko nie mogą posłów wysłuchać a tym bardziej zwolnić. Zwolnienie po czterech latach jest bez sensu!

> Porównywanie fizycznej napaści na posłów do "telefonu od szefa" brzmi groteskowo
              > i świadczy o dzikości obyczajów i sposobu myślenia porównujacego.

Pracodawcy mają obowiązek wysłuchać pracownika, a wyborcy chyba mają do tego prawo?
              Nadal nie czujesz analogii?

• yoda84 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 12:08
          koleś za taką pracę to oni wszyscy powinni być zwolnieni, przez tych którzy teoretycznie ich wybrali przez społeczeństwo

oni są geniuszu politykami którzy podjęli antyspołeczną decyzję by zrobić dobrze rynkom finansowym a nie kolesiami na etacie,
          solidarność walczy ( zresztą niemrawo i jak widać nie skutecznie) o cofnięcie tej "reformy" i używa rożnych środków, a nie utrudnia biedaką ich jakże ciężką pracę. to blokowanie sejmu to zresztą pic na wodę niby akie radykalne a tak naprawdę rządowi to w niczym nie przeszkadza (niema się co dziwić że niektórym związkowcom puściły nerwy skoro karzą im uczestniczyć w tak bezpłodnym proteście) Potrzebny jest STRAJK GENERALNY!!!!

A ja mam w dupie ich niby to demokratyczny mandat ile ludzi głosuje 50 % i to są przeważnie ci najbardziej ogłupieni propaganda neoliberalnych mediów a w przypadku stacji komercyjnych to wręcz partyjnych mediów PO. Nie mam szacunku dla sługusów Kapitału

• zdybka Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 12:24
            yoda84 napisał(a):

Nie mam szacunku dla sługusów Kapitału

Pozwolisz ?
            Mamy gdzies ...... twoje zdanie !

• yoda84 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 12:27
              i vice versa
              poza tym mów za siebie, chyba że ty występujesz w liczbie mnogiej
              • one.emeryt12 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 12:30
                yoda84 napisał(a):

> i vice versa
                > poza tym mów za siebie, chyba że ty występujesz w liczbie mnogiej

A ty w jakiej liczbie wystepujesz ? Tych sluchaczy radyja ma ryja i TV sram ?
                • yoda84 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 12:37
                  one.emeryt12 napisał:

> yoda84 napisał(a):
                  >
                  > > i vice versa
                  > > poza tym mów za siebie, chyba że ty występujesz w liczbie mnogiej
                  >
                  > A ty w jakiej liczbie wystepujesz ? Tych sluchaczy radyja ma ryja i TV sram ?

Tak tępaku jak ktoś jest przeciw podnoszeniu wieku emerytalnego i generalnie przeciw PO to na pewno trwamowski pisiak, czy tak trudno sobie wyobrazić że są ludzie, którzy są przeciwko całej tej sejmowej bandzie.
                  PiS kiedy rządził prowadził równie antyspołeczna politykę jak PO więc ich obecny sprzeciw jest tylko taktycznym wyskokiem to samo z resztą tyczy się $LD, więc nie mam powodów by popierać jakiś inny odłam sługusów kapitału
                  • 6.smiech Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 12:44
                    Trzeba bylo tak od samego poczatku a nie skakac jak pisdzielec i popierac nierobow
                    z SOLI(PIS)DARNOSCI. Wiesz za ile lat ta ustawa wejdzie w zycie ? Po smierci wiekszosci
                    z tych co teraz dra mordy.
                    • inkwizytorstarszy Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 17.05.12, 01:33
                      6.smiech napisał:

> Trzeba bylo tak od samego poczatku a nie skakac jak pisdzielec i popierac niero
                      > bow
                      > z SOLI(PIS)DARNOSCI. Wiesz za ile lat ta ustawa wejdzie w zycie ? Po smierci wi
                      > ekszosci
                      > z tych co teraz dra mordy.

Nie licz że ta banda ciemnych nierobów coś z tego co napisałeś zrozumie.
                      Motłoch jest łatwo sterowalny i woli strajkować, protestować, zamiast uczciwie pracować....
                      Czy ci 67letni "staruszkowie" już kupują sobie trumny czy okupują przychodnie...
                      " każdy ma takie zdrowie na jakie sobie zasłużył..." (często pomogli mu w tym jego rodzice)
                  • zdybka Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 12:47
                    yoda84 napisał(a):

Tak tępaku jak ktoś jest przeciw podnoszeniu wieku emerytalnego i generalnie pr
                    > zeciw PO to na pewno trwamowski pisiak, czy tak trudno sobie wyobrazić że są lu
                    > dzie, którzy są przeciwko całej tej sejmowej bandzie.
                    > PiS kiedy rządził prowadził równie antyspołeczna politykę jak PO więc ich obecn
                    > y sprzeciw jest tylko taktycznym wyskokiem to samo z resztą tyczy się $LD, więc
                    > nie mam powodów by popierać jakiś inny odłam sługusów kapitału

To trzeba bylo od razu przedstawic sie jako " Wiecznie niezadowolony Polak "
                    • yoda84 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 12:54
                      a z czego mam być zadowolony
                    • one.emeryt12 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 13:22
                      Zdybus, co sie dziwic on juz tak ma od urodzenia tyle tylko ze za komuny siedzial cicho bo wtedy naprawde palowali.
                      • zdybka Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 13:33
                        Wlasnie ,jakby chociaz raz dostal palka po lebie ,zapewne docenilby sobie
                        to co teraz ma :))))))
                        • one.emeryt12 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 13:37
                          zdybka napisała:

> Wlasnie ,jakby chociaz raz dostal palka po lebie ,zapewne docenilby sobie
                          > to co teraz ma :))))))

Nie wiem co on tam ma, ale pusty leb napewno. Poniewaz takich jak on wiecej to przeorac
                          ten kraj i zasiac od nowa.
                          • zdybka Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 13:44
                            one.emeryt12 napisał:

Nie wiem co on tam ma, ale pusty leb napewno. Poniewaz takich jak on wiecej to
                            > przeorac
                            > ten kraj i zasiac od nowa.

Oj !!!! Jakby bylo pieknie ! Polska bez chwastow ?????

• one.emeryt12 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 13:53
                              zdybka napisała:

> Oj !!!! Jakby bylo pieknie ! Polska bez chwastow ?????

To kiedy zaczynamy orke ? sily pociagowe mamy (cale kc pis mozna zaprzac) a za tych za plugiem mozna postawic tych co sie praca nie skalali jak chocby niejaki Pisduda i jego kolesie.
                              Reszta (moherki) do pielenia i Polska cacy.
                              • zdybka Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 14:23
                                one.emeryt12 napisał:

To kiedy zaczynamy orke ? sily pociagowe mamy (cale kc pis mozna zaprzac) a za
                                > tych za plugiem mozna postawic tych co sie praca nie skalali jak chocby niejak
                                > i Pisduda i jego kolesie.
                                > Reszta (moherki) do pielenia i Polska cacy.

Juz ! Od zaraz !
                                Jak tylko pozbieraja sie na jakis wiecach lub marszach ,wylapac i do pluga
                                zaprzasc.Niech wreszcie zrobia cos dla dobra Polski.
                                • lechujarek_wolski Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 27.05.12, 21:18
                                  Gdy pomyśleć ilu nierobów usadowiło swoje 4-litery na różnej maści posadach, gdzie nie potrzeba nawet myśleć nie mówiąc o jakiejkolwiek pracy, to nie dziwota, że płacicie w tej noe-komunie takie zayebiste podatki - to jest najzwyklejsza republika bananowa!

Po co Gorbaczow dał Wam wolność?????
                          • tornson No proszę ideowi bracia Pol-Pota się tu objawili.. 16.05.12, 13:49
                            one.emeryt12 napisał:

> Nie wiem co on tam ma, ale pusty leb napewno. Poniewaz takich jak on wiecej to
                            > przeorac
                            > ten kraj i zasiac od nowa.
                            • one.emeryt12 Re: No proszę ideowi bracia Pol-Pota się tu objaw 16.05.12, 13:56
                              Tego faceta nie znam, ale ja mam to po tow. Klamczynskim, Z. Zero i Maccacewiczu gdy to
                              wyorywali tych co im nie byli posluszni. Np. Niejaki p. dr., malpa w czerwonym no i aby bylo
                              calkiem dokumentnie posprzatane to poslanka Blida.
                              • tornson Re: No proszę ideowi bracia Pol-Pota się tu objaw 16.05.12, 14:34
                                one.emeryt12 napisał:

> Tego faceta nie znam, ale ja mam to po tow. Klamczynskim, Z. Zero i Maccacewicz
                                > u gdy to
                                > wyorywali tych co im nie byli posluszni. Np. Niejaki p. dr., malpa w czerwonym
                                > no i aby bylo
                                > calkiem dokumentnie posprzatane to poslanka Blida.
                                Jak widać nie daleko pada leming od mohera...
                            • zdybka tornson ! 16.05.12, 14:09
                              Objawili powiadasz ?
                              Obsmiac cie tylko za to !!!!
          • boykotka Re: Sejm dostał nauczkę od narodu 16.05.12, 12:49
            mam taką nadzieję. Za to te wszystkie bezczelne kłamstwa, za zajmowanie się tymi sprawami co nie powinni, za agresję którą sieją wokół siebie - dostali nauczkę.

Wiem, że to co zrobiła Solidarność Dudy nie całkiem była w porządku ale należało im się, jak psu zupa.
            • hate-war Re: Sejm dostał nauczkę od narodu 16.05.12, 14:18
              boykotka napisała:

> mam taką nadzieję. Za to te wszystkie bezczelne kłamstwa, za zajmowanie się tym
              > i sprawami co nie powinni, za agresję którą sieją wokół siebie - dostali nauczk
              > ę.
              >
              > Wiem, że to co zrobiła Solidarność Dudy nie całkiem była w porządku ale należał
              > o im się, jak psu zupa.
              jakiego "narodu"??!Raczej pismenażerii!A i o żadnej nauczce nie ma tu mowy, pokazali po prostu swoją twarz.
              • warczyslaw Re: Sejm dostał nauczkę od narodu 16.05.12, 16:08
                Teraz czas na wzajemność, by "naród", w postaci Dudy, dostał nauczkę od Sejmu.
            • warczyslaw Re: Sejm dostał nauczkę od narodu 16.05.12, 16:07
              Jakiego "narodu"? Ta banda zdziczałych awanturników to "naród"? Nikt ich do niczego nie wybierał.

Dudzie należy się kop w dupę jak psu buda.

Wam się wydaje, że forsa na wasze emerytury ulegnie cudzownemu rozmnożeniu, jak w Biblii.
              Nic takiego nie będzie miało miejsca. Będziecie wyciągać żarcie ze śmietników, na własne życzenie i przez waszą własną głupotę.

Nie myślcie, że podnoszenie wrzasku przy kazdej okazji, może wam zastąpić posiadanie mózgów i ich używanie.
              • bool_a Re: Sejm dostał nauczkę od narodu 16.05.12, 17:10
                warczyslaw napisał:

> Jakiego "narodu"? Ta banda zdziczałych awanturników to "naród"? Nikt ich do nic
                > zego nie wybierał.
                >
                > Dudzie należy się kop w dupę jak psu buda.
                >
                > Wam się wydaje, że forsa na wasze emerytury ulegnie cudzownemu rozmnożeniu, jak
                > w Biblii.
                > Nic takiego nie będzie miało miejsca. Będziecie wyciągać żarcie ze śmietników,
                > na własne życzenie i przez waszą własną głupotę.
                >
                > Nie myślcie, że podnoszenie wrzasku przy kazdej okazji, może wam zastąpić posia
                > danie mózgów i ich używanie.

Może skorzystasz z własnej rady i włączysz myślenie!.
                Ta „banda zdziczałych awanturników” to legalne przedstawicielstwo „pracowników etatowych”.
                30% zatrudnionych jest zatrudnionych na umowy śmieciowe.
                „Forsy na emerytury” nie przybędzie od ludzi bezrobotnych i „śmieciowych”, ale ci pierwsi pozostaną bezrobotni dłużej, a drudzy nie będą mieli żadnej emerytury i to ich wysyłasz na „śmietnik”
              • boykotka Re: Sejm dostał nauczkę od narodu 16.05.12, 17:47
                warczyslaw napisał:

> Jakiego "narodu"? Ta banda zdziczałych awanturników to "naród"? Nikt ich do nic
                > zego nie wybierał.

Naród mój drogi panie to ja, Ty, Duda, Solidarność, moherowe berety i wielu wielu innych, których tu nie wymienię.
                >
                > Dudzie należy się kop w dupę jak psu buda.
                >
                > Wam się wydaje, że forsa na wasze emerytury ulegnie cudzownemu rozmnożeniu, jak
                > w Biblii.
                > Nic takiego nie będzie miało miejsca. Będziecie wyciągać żarcie ze śmietników,
                > na własne życzenie i przez waszą własną głupotę.

O czym Ty człowieku piszesz ??? Z moich składek wypłacane są obecnie emerytury agentowi Tomkowi, prokuratorowi Przybył i wielu wielu innym, którzy na nie nie zapracowali. Gdybyś wysłuchał ze zrozumieniem przemówienia Dudy w sejmie może byś wiedział o czym piszę. Dam najbardziej prosty przykład. Osoba fizyczna prowadzi działalność gospodarczą i wykazuje co miesiąc dochód 20 tys. złotych. Składki odprowadza jednak od dochodu 2200. Czy to jest sprawiedliwe ? Kolejny przykład. Redaktor X jest zatrudniony na umowę o pracę z najniższym wynagrodzeniem przewidzianym przepisami. Jednak za artykuły czy też jnną działaność wynagrodzenie pobiera jako umowę o dzieło, ktora nie podlega składkom ZUS.
                Czy moja "własna głupota" polega na stosowaniu się do prawa obowiązującego w tym kraju ?

> Nie myślcie, że podnoszenie wrzasku przy kazdej okazji, może wam zastąpić posia
                > danie mózgów i ich używanie.

Użyj najpierw swojego albo przyznaj się, że należysz do frakcji tzw. "głębokich kieszeni". Mam jednak dla Ciebie nieprzychylną wiadomość. Ciemny lud już nie kupuje wszystkiego jak leci i jak Tobie akurat pasuje.
          • 0721x Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 13:29
            yoda nawet jak byś miał kapitał to niestety rozumku nie sprzedają tak że masz prze...
            • yoda84 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 14:05
              metaforyczność twojej wypowiedzi jest porażająca

• bodzio151 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 13:19
          trzy.14 napisał:

> Wyobraź sobie, że chcesz wyjśc z pracy, a tu ktoś kilka godzin blokuje drzwi i
          > cię nie wypuszcza. Wezwiesz policję? Będziesz oczekiwał, że policja umożliwi ci
          > wyjście z pracy? Nawet pałami? Zgłosisz sprawę do sądu o bezprawne pozbawienie
          > wolności? A co z opluwaniem? Publicznym lżeniem? Czy demonstrantów nie obowiąz
          > uje prawo, jeśli tylko rozwiną sztandar Solidarnego Warcholstwa?
          o ile mi wiadomo Sejm jeszcze pracowal , a ci po prostu chcieli wczesnie zaczac weekend , by odpoczac od oparow... swjmowych
      • 6.smiech Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 11:44
        Dobrego nicka sobie dobrales oszolomie.
        demokracja nie rowna sie warcholstwu, ale ty oczywiscie tego nie pojmujesz.
        • yoda84 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 12:13
          nie no wiadomo demokracja równa se pałowaniu to przecież oczywiste, szczególnie pałowaniu ludzi reprezentujących w jakiejś sprawie poglądy ponad 80% społeczeństwa

demokracja jest wspaniała i oczywiście demokratyczna, no i jest wtedy gdy rządzi PO
          • hate-war Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 14:19
            yoda84 napisał(a):

w jakiejś sprawie poglądy ponad 80% społeczeń
            > stwa
            >
            odkąd to PiS ma poparcie na poziomie 80%?!
        • boykotka Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 12:56
          6.smiech napisał:

> Dobrego nicka sobie dobrales oszolomie.
          > demokracja nie rowna sie warcholstwu, ale ty oczywiscie tego nie pojmujesz.

Przepraszam a jak ujmiesz to co się od kilku lat dzieje w sejmie ??? Jak dla mnie to jest właśnie warcholstwo. Że zacytuję tu Noblistę :

Który skrzywdziłeś człowieka prostego
          Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając,
          Gromadę błaznów koło siebie mając
          Na pomieszanie dobrego i złego,

Choćby przed tobą wszyscy się kłonili
          Cnotę i mądrość tobie przypisując,
          Złote medale na twoją cześć kując,
          Radzi że jeszcze dzień jeden przeżyli,

Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta.
          Możesz go zabić - narodzi się nowy.
          Spisane będą czyny i rozmowy.

Lepszy dla ciebie byłby świat zimowy
          I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta.
      • antropoid Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 13:30
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> oto ikona demokracji która własnie sprzeniewierzyła sie do reszty głoszonym prz
        > ez siebie ideom
        -------------------

Nie właśnie, tylko już dawno się sprzeniewierzył, biorąc do swej kancelarii i wprowadzając do polskiej polityki dwóch wrednych, zakompleksionych i zakochanych w dyktaturach trolli, którzy swego "miszcza" w takim myśleniu przerośli, a pałkarzy wysyłali nie na hałastrę bijącą posłów, lecz nawet na protestujące pielęgniarki...
        • yoda84 Re: że tez Breżniew tego chama na Sybir nie wywió 16.05.12, 14:13
          antropoid napisał:

> oszolom-z-radia-maryja napisał:
          >
          > > oto ikona demokracji która własnie sprzeniewierzyła sie do reszty głoszon
          > ym prz
          > > ez siebie ideom
          > -------------------
          >
          > Nie właśnie, tylko już dawno się sprzeniewierzył, biorąc do swej kancelarii i w
          > prowadzając do polskiej polityki dwóch wrednych, zakompleksionych i zakochanych
          > w dyktaturach trolli, którzy swego "miszcza" w takim myśleniu przerośli, a pa
          > łkarzy wysyłali nie na hałastrę bijącą posłów, lecz nawet na protestujące pielę
          > gniarki...

bo to jedna banda całe to polskie politykierstwo
    • mignik Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 10:46
      Mam ponadto, ośmielam się, Panie Laureacie, taką maluteńką prośbę, aby te policyjne pały do gnojenia ludzi nieszanujących rządu poświęcić i ozdobić takim niewielkim znaczkiem, co to go pan Laureat ma w klapie.
      • aramba Re: Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałow 16.05.12, 12:10
        To nawet dobry pomysł. Byłoby więcej łbów pieprzonych związkowców porozbijanych. Największym błędem rządu T. Mazowieckiego było to, że nie spałował pierwszego strajku, o ile pamiętam kolejarzy, którym się zdawało, że jak teraz władza jest "nasza", to już wszystko wolno. No, a panu premierowi zdawało się, że robotnika, po czasach komuny, palcem nie można tknąć. A potem już poszło.
        • mignik Re: Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałow 16.05.12, 17:10
          Wierzę i tuszę, że nadal będziesz uważać, iż to dobry pomysł, nawet gdy pałkarze Tuska czy innego premiera będą cię uczyć rozumu, jakbyś się zbuntował przeciwko draństwu, które legalnie wcześniej czy później cię spotka ze strony władzy. Możliwe jednak, że masz duszę heloty, no, to trudno, na pewno władza splunie na ciebie, bo na medal nie masz co liczyć. Medale są dla innych.
          • aramba Re: Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałow 17.05.12, 11:52
            Chwileczkę, chwileczkę, nie rozpędzaj się. Na razie to mamy do czynienia z pałkarzami PiSu i jego przybudówki czyli tzw. związku zawodowego "Solidarność". Tymi bojówkami powinna zająć się policja. Wałęsa ma 100% racji.
    • waldemark112 Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 10:56
      Ta postawa Premiera -chciałoby sie a bojesie -uderzy w Polskę tak jak sąsiada w 1933r. A wielkoścć człowieka i polityka nie zalęży od liczby zwolenników a jakości wrogów.Lechu ma wrogów w PIS i to podwaja jego zasługi historyczną i aktualną.
    • q-ku dlatego pan Wałęsa już nie jest nikim w polityce 16.05.12, 10:58
      ech na starość te chłopiska nasze polityczne durnieją
      a niby łby siwe to mądre być mają
    • brzmski tchnienie... ostatnie? 16.05.12, 10:58
      niepokoję się, z powodu - niedorzeczne banialuki, takie bredzenie, w malignie(?), z ust człowieka z opornikiem... ups, rozrusznikiem; lekarza! chirurga... zimnego?!
    • serwolatka5 Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 11:31
      Trzeba było was ciule wybić co do nogi ( do siódmego pokolenia ) w 1981 roku , byłby teraz spokój i dobrobyt.
      • ubiquitousghost88 Nie wybili ich, bo starzy cwaniacy raptem ujrzeli 16.05.12, 11:41
        ...zorzę rodzącej się właśnie, jedynej dla nich, szansy życiowej.
        Takiej im nie obiecywali ani Marks, ani Lenin...

serwolatka5 napisała:

> Trzeba było was ciule wybić co do nogi ( do siódmego pokolenia ) w 1981 roku ,
        > byłby teraz spokój i dobrobyt.
      • bool_a Re: Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałow 16.05.12, 11:52
        serwolatka5 napisała:

> Trzeba było was ciule wybić co do nogi ( do siódmego pokolenia ) w 1981 roku ,
        > byłby teraz spokój i dobrobyt.

Taki wniosek był głosowany w KC PZPR - ale nie przeszedł.
        Czy byłby dobrobyt - śmiem wątpić. Myślę, że rozszerzono by system kartkowy o kartki "na rozum"
    • zbychu1201 Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 11:37
      Wałęsa palnij się w czoło będzie ci wesoło.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • 6.smiech Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 11:39
      Bardzo slusznie ! Jestem za tym zeby te warcholy rozwalajace Polske poszly do pierdla.
      • bool_a Re: Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałow 16.05.12, 11:55
        6.smiech napisał:

> Bardzo slusznie ! Jestem za tym zeby te warcholy rozwalajace Polske poszly do
        > pierdla.

A co? Putin na Syberię by ich nie przyjął? Miałbyś ich z głowy na wieki wieków....
        • 6.smiech Re: a tobie kartki na rozum wtedy nie dali ? 16.05.12, 12:12
          tylko tylko boola pustej glowy.
          • bool_a Re: a tobie kartki na rozum wtedy nie dali ? 16.05.12, 12:58
            6.smiech napisał:

> tylko tylko boola pustej glowy.

Bardzo konstruktywna teza!
    • ubiquitousghost88 Boluś, zagraj im na pale jak na flecie... 16.05.12, 11:46
      ...i wyprowadź ich z tej przerżniętej ziemi.
      Szczury pójdą za tobą, jak kiedyś...
      • aramba Re: Boluś, zagraj im na pale jak na flecie... 16.05.12, 12:12
        A ty, qu..., z Korei Pólnocnej czy z Kuby piszesz, pieprzony kochanku komuny i 88?
    • yoda84 Wałęsa wybitny demokrata (pewnie nawet pacyfista) 16.05.12, 11:55
      niema jak ci demokraci co to z "komuną" walczyli

PS. już widzę jak Wałęsa pałuje byłego komandosa Dudę :))))))))))))
    • siekiera-live [...] 16.05.12, 11:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • terleo Re: Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałow 16.05.12, 12:10
        siekiera-live napisał:

> POwinni tym POsłomatołkom ku... taką ścieżke zdrowia zrobić jak ZOMO robiło prawdziwym POLAKOM./.../
        Doczekasz się, Jarkaczu, że pisdemia Cię wykończy. Już jesteś zarażony. Na tę zarazę leku nie ma.
    • tyberium11 Laureat pokojowej nagrody NObla :-) 16.05.12, 12:00
      Laureat pokojowej nagrody NObla :-) lol
      • yoda84 Re: Laureat pokojowej nagrody NObla :-) 16.05.12, 14:15
        tyberium11 napisał:

> Laureat pokojowej nagrody NObla :-) lol

a zresztą pokojowy nobel to ściema i dno skoro można go dostać prowadząc dwie imperialistyczne wojny
    • goral27 Bolek ma oczywiście rację 16.05.12, 12:02
      Ze szkodnikami i wrogami ustroju trzeba postępować stanowczo.
      • warczyslaw Re: Bolek ma oczywiście rację 16.05.12, 16:11
        Wam się wydaje, że dmokracja to bezprawie. Sami sobie szkodzicie.
        Dzięki takiemu myśleniu, policja będzie do was wpadać wykopawszy drzwi.
        Wy oczywiście nie widzicie związku, ale to świadczy tylko o waszej krótkowzroczności.
        • bool_a Re: Bolek ma oczywiście rację 16.05.12, 17:14
          warczyslaw napisał:

> Wam się wydaje, że dmokracja to bezprawie. Sami sobie szkodzicie.
          > Dzięki takiemu myśleniu, policja będzie do was wpadać wykopawszy drzwi.
          > Wy oczywiście nie widzicie związku, ale to świadczy tylko o waszej krótkowzrocz
          > ności.

Nie masz co straszyć policją ludzi którzy mieli do czynienia z MO, SB i ZOMO.
    • oszolom-z-radia-maryja totalitarne ciągoty Wałesy 16.05.12, 12:05
      widać że komuna mocno w nim siedzi mentalnie
      • 6.smiech Re: totalitarne ciągoty Wałesy 16.05.12, 12:15
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> widać że komuna mocno w nim siedzi mentalnie

on ma to kaczce bo sie temu furerkowi kiedys pozwolil zbyt blisko przyblizyc.
      • goral27 Re: totalitarne ciągoty Wałesy 16.05.12, 12:34
        > widać że komuna mocno w nim siedzi mentalnie

jak obalył sam komuna z Danuśkom to trochę może go ochlapała
    • terleo Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 12:06
      Nie sądziłem, że doczekamy czasów, kiedy Solidarność stanie się pisowską bojówką.
      Wielki Wąż zjada swój ogon. Kaczyński i Rydzyk się cieszą, bo zleceniodawcy zza Uralu są zadowoleni.
      • 6.smiech Re: Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałow 16.05.12, 12:17
        terleo napisał:

> Nie sądziłem, że doczekamy czasów, kiedy Solidarność stanie się pisowską boj
        > ówką.

> Wielki Wąż zjada swój ogon. Kaczyński i Rydzyk się cieszą, bo zleceniodawcy zza
        > Uralu są zadowoleni.

trafiles w samo sedno !
    • 25cz Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 12:06
      A co ma Nobel do pałowania pijanych lumpów pod Sejmem? Nie rozumiem tego intelektualnego wstrząsu, naszych Smoleńskich braci. Przecież każdy genetyczny Polak -katolik wie, że porządny klaps na pupcie, jeszcze nikomu nie zaszkodził. Dlatego uważam, że gdyby tym bandziorom spałowano ich tłuste dupy, to było by to dla nich lepsze, niż hostia od proboszcza.
      • radek_sim Re: Wałęsa: posrało ciebie zupełnie.............. 16.05.12, 14:02
        Wpierw spałować winno się Wałęsę za głupie gadanie. Później Posłów za dyktowanie społeczeństwu co ma robić i do kiedy.
        Po prostu wybrano (ja tych oszołomów nie wybrałem) darmozjadów populistów i baranów.
        Mam nadzieję że zapisane będą nazwiska tyć idiotów którzy głosowali za wydłużeniem lat.
        Moim zdaniem powinno być stwierdzenie 40 lat pracy LUB wiek 65 lat.
        Jak ktoś przepracował 40 lat ma prawo do pełnej emerytury.
    • aekielski Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 12:09
      Szanować to trzeba ojca i matkę. Władzę tylko taką którą wybierzemy w wolnych, demokratycznych wyborach. Takie wybory mogą nam dać OKRĘGI JEDNOMANDATOWE!
    • szczypopasku Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 12:19
      całkowicie zgadzam się z Panem .To jedyne słuszne rozwiązanie dla tego marginesu społecznego!!!!!
    • 25cz Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 12:23
      Szanować można tylko Matkę i Ojca? ale swojego, czy baby też? Aby to uściślić, byśmy mogli w końcu mieć swoją władzę z demokratycznego mandatu, należy Polaków popytać jak te wybory powinny się odbywać, kto ma brać w nich udział i kto ma wygrać? A potem będziemy żyli długo, bogato i szczęśliwie.
    • one.emeryt12 brawo "solidarnosc" 16.05.12, 12:26
      rozwalcie razem z pis-em Polske bo nagrody juz czekaja w Moskwie.
      • yoda84 Re: brawo "solidarnosc" 16.05.12, 12:30
        zabawne ze obie strony tego pseudo sporu prawackiego używają tej samej groźby czyli "moskala" :))

rząd wprowadza realną "reformę" a wy walczycie w waszym wyimaginowanym, smoleńskim lub antysmoleńskim, świecie
        • 6.smiech Re: brawo "solidarnosc" 16.05.12, 12:36
          A ty w jakim walczysz ? Czy reforma ciebie obejmuje ze protestujesz i popierasz rozrabiactwo
          nie majace niczego z demokracja wspolnego ? Tylko staruchy i warcholy jak Duda dra mordy,
          a mlodzi ktorych to dotycznie jakos nie widze i nie slysze.
          • yoda84 Re: brawo "solidarnosc" 16.05.12, 12:45
            6.smiech napisał:

> A ty w jakim walczysz ? Czy reforma ciebie obejmuje ze protestujesz i popieras
            > z rozrabiactwo
            > nie majace niczego z demokracja wspolnego ? Tylko staruchy i warcholy jak Duda
            > dra mordy,
            > a mlodzi ktorych to dotycznie jakos nie widze i nie slysze.

a myślisz że ile mam lat? oczywiście że mnie obejmie tak jak większość społeczeństwa
    • old_lodzer Wałęsie odbiło ..... 16.05.12, 12:29
      gdyby był czynnym politykiem i działaczem związkowym pewnie sam organizowałby w dzisiejszej sytuacji takie zadymy. Nawoływanie do szacunku dla władzy, która nie dotrzymuje obietnic z kampanii wyborczej, która na codzień lekceważy i nie szanuje społeczeństwa, której medialne i sejmowe wybryki sprowadzają życie polityczne do poziomu sedesu jest szczytem hipokryzji albo starczej demencji.
    • jaga.28 Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 12:33
      Wiele rzeczy które mówi Wałęsa mi się nie podoba ale tym razem ma rację. Demokracja to nie anarchia i samowola, demokracja to także nie jest panowanie większości na mniejszością jak to miało miejsce za czasów PiS
      • yoda84 Re: Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałow 16.05.12, 12:43
        bo demokracja to oczywiście panowanie mniejszości nad większością:)) dobrze że otwierasz ludziom oczy.
        trzeba otwarcie mówić czym jest demokracja burżuazyjna. brawo!
      • warczyslaw Re: Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałow 16.05.12, 16:13
        Wałęsa przesadził nieco z tym "pałowaniem" ale zatrzymanie i grzywna bardzo by się tym panom przydały i byłyby, jak najbardziej, na miejscu.
    • pablobodek Panie Wałęsa ! 16.05.12, 12:35
      To już dawno nie jest tamten, nasz Związek.

To "SOLI(PiS)DARNOŚĆ" !!

Czekam na polską Margaret Thatcher !
      • yoda84 Re: Panie Wałęsa ! 16.05.12, 12:40
        a może na Pinocheta, w końcu to taki sam prawacki bohater jak taczerowa
        • tornson Re: Panie Wałęsa ! 16.05.12, 15:14
          yoda84 napisał(a):

> a może na Pinocheta, w końcu to taki sam prawacki bohater jak taczerowa
          I jeszcze Reagan, "święta" trójca zbrodniczej neoliberalnej religii...
      • 6.smiech Re: Dobre ! Soli(PIS)darnosc 16.05.12, 12:40
        Ta nazwa do nich sie przyklei na reszte ich istnienia.
      • tornson Re: Panie Wałęsa ! 16.05.12, 15:13
        pablobodek napisał:

> To już dawno nie jest tamten, nasz Związek.
        >
        > To "SOLI(PiS)DARNOŚĆ" !!
        >
        > Czekam na polską Margaret Thatcher !
        Najwięcej chwalicieli bandyckiego Thatcheryzmu jest właśnie w PiSie, żałosny ignorancie.
    • gregroyx Wałęsa: Gdybym był premierem, kazałbym spałować... 16.05.12, 12:45
      BRAWO LECHU!!!
      JESTEM W 100% TEGO SAMEGO ZDANIA CO TY.
      MOZEBYS WRESZCIE SAM ZACZAL DZIALAC?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka