sanmartino czas cepów 02.06.12, 14:44 Panie Redaktorze, wzmożenie patriotyczne-idiotyczne w Polsce, to chyba jakiś uboczny efekt Czarnobyla. Odpowiedz Link Zgłoś
brzmski "bębenka... podbijać" 02.06.12, 15:30 a nie werbalizować, psychologizując w stylu, żałosnym - im ktoś bardziej żąda przeprosin, tym bardziej ujawnia swój kompleks niższości; bo ciśnie się pytanko - jak ma się powyższa konstatacja do chyba już podprogowego odruchu pozywania przez aadamowe plemię, i żądania przeprosinowych sprostowań od kogokolwiek za cokolwiek w temacie agora - bee [/i] Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.ryka Czas patriotów 02.06.12, 15:55 Na szczęście ów wstrętny bakcyl nie zainfekował Gazety Wyborczej, która zawsze gotowa jest na Polskę się zesr... i jeszcze domagać się za to podziękowań. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Czas patriotów 02.06.12, 16:18 Do sytuacji, w której Tusk i rząd, musi wdawać się w samo destrukcyjną walkę z pisowską paranoją, zmusiły media i naiwni rodacy. Nie wiem czy Kaczyński i s-ka to oryginalni paranoicy, czy farbowani wariaci, lecz ten nie kończący się karnawał obłąkańców, bardzo nadwyrężył zdolność postrzegania rzeczywistości, przeciętnego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
agap.e Re: Czas patriotów 02.06.12, 16:50 "Im ktoś bardziej żąda przeprosin, tym bardziej ujawnia swój kompleks niższości. Tym głębiej tkwi w poczuciu historycznej krzywdy, zdrady i opuszczenia" Jakbym nie wiedział kogo to tekst to bym powiedział,że to biografia Michnika napisana przez Ziemkiewicza,a tutaj niespodzianka bo to tekst tow.Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku polski kompleks niższości 02.06.12, 17:28 "Im ktoś bardziej żąda przeprosin, tym bardziej ujawnia swój kompleks niższości" oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Czas patriotów 02.06.12, 17:56 Idzie siwy dziadek, niemal biały z babią z włosami na czerwono. Kibice na ich widok krzyczą: Polska, biało czerwoni! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ...Polecam na odpowiedz...... 02.06.12, 18:08 blog.rp.pl/ziemkiewicz/2012/06/02/redaktor-kurski-walczy-z-kompleksami/ Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski ..Polecam na odpowiedz - odpowiedz...... 02.06.12, 20:52 Link prowadzi do wpisu RAZ-a na blog.rp.pl, przeczytałem i myślę: szkoda czasu odpowiadać, ale pod spodem już jest odpowiedz, która zacytuję: Robert pisze: " <Zastanawiające, że po raz kolejny „przypadkowo” wpadła RAZ-owi w oczy Gazeta Wyborcza, a za nic nie chce wpadać np. Gazeta Polska. Bo by się dowiedział, że wbrew temu co pokazuje BBC, polscy kibice…szczególnie ci klubowi…to przykładni patrioci, których bez przesady można porównać do Orląt Lwowskich. Przykładów jest bez liku, zaczynając od pełnych patriotyzmu i troski o Ojczyznę, haseł przeciwko Tuskowi, a kończąc na pamiętnym marszu na Wilno przez bohaterskich kibiców Legii. BBC zapewne mam zazdrości, bo wbrew temu co pisze RAZ, na angielskich stadionach nie było rozróby od wielu lat. A gdy podpici Anglicy pozwalają sobie na jakieś ekscesy na obcej ziemi, powszechnie są potępiani przez media i wszystkie poważne opcje polityczne. W Polsce natomiast, zawsze się znajdzie ktoś, kto na złość „nie swojemu rządowi” gotowy jest za nich poręczyć. Bo jak kiedyś powiedział Urban – „To u was przecież biją murzynów”.> Odpowiedz Link Zgłoś
mirawayne Re: Czas patriotów 03.06.12, 01:11 Czy poseł Artur Gurski ma jakies porządne wykształcenie? bo z tego co mówi to jest wybrane prosto z Nazi party i rynsztoku, ten człowiek jest posłem w PIS? to już wiadomo pod jaka przykrywka jest PIS, Cywilizacja białego człowieka??? i Jaruś nic nie mówi? to ze Rydzykowi pasuje to wiemy jak na wiecu kazał się murzynowi-księdzu myc))) ale mentalność w polityce PIS u ja cie wale))) Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Czas patriotów 03.06.12, 09:26 Gdyby szanowni rodacy tyle energii włożyli w sprzątanie otoczenia i pilnowanie się wzajemnie przed śmieceniem, to nasze miasta byłyby wzorem czystości dla całego świata. Na dzień dzisiejszy jesteśmy jedynie przykładem nadętych brudasów, mentalnie nadal w ubiegłym wieku, którego reszta narodów jak widać ani nie pamięta, ani nie przywiązuje zbyt dużej wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
gazo-ropo-mozgi Pytanie do absolutnie Wszystkich! 03.06.12, 12:10 Czy przychodzac do ZOO zapylbys malpe o wiedze na temat Holokaustu ? Amerykanin- to surogat z linii produkcujnej pol-ludzi- bo to co tam wegetuje pomiedzy hot-dogami, idiotycznymi swietami, rozgrywkami futbolu i rezimem pseudo rownosciowmym bialych i czarnych, gdzie bialy jest juz ofiara, ludzmi nazwac nie mozna, bo zyja w ustawicznym klamstwie dotyczacym wszystkiego co jest zyciem. Biedne ciule zastraszone prawem ktore samo dla siebie storzyli, powszechna ignorancja i cos, co znane bylo tylko za HITLERA i W ZSRR: przekonanie ze sa najlepsi na swiecie. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
gazo-ropo-mozgi Stany Zjednoczene Modyfikowanych GenetycznieDebili 03.06.12, 12:22 Prezydent kretynow i ignorantow, tlustych swin i obtluszczonych mozgow wydal pierd. Co tu dziwnego? Przyklad- poskie dziecko w rownoelej klasie trafilo do szkoly USFACKERS: nauczyciele o chwile zadaja pytanie: SKAD TO WIESZ??? Ameryknin to kretyn- o automat wyksztalcony do konkretnyc czynnosci, kraj w ktorym istnieje prawo zkazujace stosunkow z losiem, a w innym stanie zakaz gwizdania po 22. To zje by do kwadratu. Co gorsze -waz pozera wlasny ogon:te malpy nie kontroluja swojego ZOO Odpowiedz Link Zgłoś
kaszub102 "zakompleksiony" Izrael wobec paszkwila Grassa? 03.06.12, 12:23 Panie Kurski jesli panskia logika choc troche skladna to prosze wytlumaczyc reakcje zydowskiego panstwa na ewidentne pomowienia Grassa... Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Czas patriotów 03.06.12, 13:11 Trudno polemizować z argumentami kaszuba - Żydzi sami sobie zgotowali ten los! Tak samo murzyni, Indianie, Tybetańczycy i wiele innych nieudanych ras, które zaśmiecają zdrową/aryjską?/rasę nadludzi. W żadnym, cywilizowanym, czyli normalnym kraju, nie lubią Żydów, cyganów i innych brudasów, specjalizujących się w wyniszczaniu rodowitej nacji, którą podstępnie okradali i wysysali ich soki. Przecież wszyscy wiedzą, że Żydzi mieli kamienice, a Polacy ulice. Myślę, że jesteś prawdziwym patriotą i masz dobre serduszko. Jednak abyś mógł spać spokojnie, sprawdz sobie swój kod genetyczny, bo któregoś dnia, mogą cię wywiezć do łazni w bydlęcym wagonie. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-2007 Re: Czas patriotów 03.06.12, 18:26 Piszesz: Żydzi mieli kamienice, a Polacy ulice Co to ma do rzeczy z artykułem ? Szwedom wybaczyłeś Niemcom wybaczyłeś Nawet Ruskim przebaczyłeś Nie chcesz pamiętać co Ukraińcy Polakom zrobili I tak z jednej strony słusznie w moim przekonaniu Bo ile to można chodzić z wyrwanym rękawem i się dzrzeć O tu mi rekaw wyrwali Ileż to można chodzić z wybitym żębem isepleniąc się drzec O tu mi zabb wybili Ileż to można ze śladem po kopniaku chodzic i sie drzeć O tu mnie w dupę kopnęli Ile jeszcze wieków będziecie się drzeć że was Żydzi okradli wyssali wam krew mieszkali w kamienicach które to kamienice sami wybudowali Gdyby nagle Żydzi zniknęli z waszej przestrzeni życiowej To skąd byście wzieli nowych Żydów aby wyładowywać swoje frustracje że Żyd miał a ktoś nie miał bo rozpamiętywał powstania ale robić mu się nie chciało Oraz to że swoja wolność powierzył debilom a debile go sprzedali albo debile namówili aby z kijami wystąpić przeciwko świetnie uzbrojonej i swietnie wyszkolonej armii co doprowadziło do całkowitego zniszczenia, zrównania z ziemią stolicy i śmierć 230000 tys ludzi cywili zupełnie niewinnych niczemu Tą sku...syńskość decydujących o tej zagładzie stolicy i cywili do dziasiaj przedstawia się jako zajebisty zryw i bohaterstwo A sku...synom którzy do tego wszystkiego doprowadzili buduje się pomniki i w każdym mieście maja swoje ulice Opamietajcie się Niemcy wywołali dwie wojny światowe Obydwie przegrali i zapłacili niebotyczne kontrybucje odszkodowania I za każdym razem sie dźwigali i za każdym razem są potęgą NIKOMU Z NORMALNYCH NIE DAJE TO DO MYŚLENIA ŻE NA ŻYDACH KAPITAŁU NIE ZBIJEMY I NIE BĘDZIEMI BOGACI BO ICH NIENAWIDZIMY !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vdrapatz Czas patriotów,ale patriotów pozytywnych! 04.06.12, 09:22 Czas patriotów, ale patriotów pozytywnych! autor vdrapatz Z pełnym respektem odnoszę się jak Polacy rozumieją patriotyzm w XXI wieku! Słowo patriotyzm „involviert –einschließt” zawierać w sobie różne treści i może służyć do sformułowań różnych ideologie! Np. Bóg, Honor, Ojczyzna! Blog narodowca, człowieka kochającego Ojczyznę - IV RP. Blog o miłości do Polski i IV RP, o możli-wościach i sposobach jej naprawy i umacniania, by jej potęga zadziwiała, a sława znana była w całym świecie. To ujęcie Kaczorowskiego narodowo-politycznego Patriotyzmu! Jednak można inaczej: Guy De Maupassant. "Patriotyzm jest rodzajem religii; jest jajkiem, z którego wylęgają się wojny” Nic dodać nic ująć! Sam jestem zwolennikiem Patriotyzmu pozytywnego! Ten Patriotyzm politycz-ny to zaprzeczenie człowieczeństwa, bo opiera się na zasadzie my Polacy, Niemcy itp.) jesteśmy lepsi niż oni (Niemcy, Polacy). To jest właśnie ta granica, mię-dzy patriotyzmem a nacjonalizmem? Temat Morze! Niebezpieczny i bliski jest krok od patriotyzmu politycznego do nacjonalizmu, a kiedy użyje się przemo-cy i broni to już dyktatura faszystowska! Ja nie chcę być patriotą - jestem człowiekiem, jestem Europejczykiem mam nadzie-ję, że nim pozostanę, kiedy powiem, żeby być patriotą, trzeba mieć kraj, z którego można być dumnym. Kraj z silną gospodarką, niskim bezrobociem, dobrymi drogami, przejrzystym prawem, uczciwymi politykami i profesjonalnymi urzędnikami, którzy słu-żą ludziom swojego kraju! Takie jest moje przesłanie dla ludzi młodych, by Polska stała się normalnym środkowo europejskim krajem, bez tych warchołów PiS-kich i ich Prezesa! Warto tu dodać obecna czołówka polskiej PiS-kiej prawicy, przesiąknięta jest pa-triotyzmem granicząca już z nacjonalizmem, co jest b. niebezpieczne! Ci ludzie ciągle jeszcze żyją przeszłością, wspomnieniami, co wcale, absolutnie nic nie daje, a tylko podjudza do wymiany, przepływu impertynencji o różnym posmaku in-wektyw, zamiast dać asumpt obcemu pokoleniu do budowania pomostów wzajemnego poro-zumienia miedzy nacjami! Każda partia, czy z lewa, czy z prawa zachowując przywiązanie do pozytywnego pa-triotyzmu i tradycyjnych wartości, musi pokazać jednocześnie, że jest siłą moderni-zującą kraj? W każdym razie od tego w dużym stopniu zależy jej dalsze powodzenie. Mimo, że należę już do generacji poborowych, kiedy św. Piotr może mnie wezwać, mam nadzieję, że współczesne pokolenie poczuje się do historycznego obowiązku zbudowania polsko-niemieckich stosunków na innych niż kiedykolwiek zasadach w naszej historii, tj. europejskich założeniach wzajemnego zrozumienia, szacunku i być może już niedługo, jako Europejczycy poczujemy do siebie sympatię a dzieci będą najpierw uznawać się za Europejczyków, a dopiero potem za Polaków czy Niemców"! Tag nam do-pomóż Bóg! Pozdrawiam Walek Patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś