Dodaj do ulubionych

Lekcja ubierania ogórka

12.06.12, 16:54
Ubawilo mnie podejscie wiekszosci z wypowiadajacych sie w tej sprawie.Szklanka wody..zamiast ;> Demonstrowanie to-.,,.wyrazenie aprobaty.;>
Pedagog przykoscielny..36letni kawaler-ma zniechecac-do sexu ;>
Nasuwa sie tylko jedno skojarzenie..-kretyni ;>
A kto ich bedzie pytal-czy..aprobuja?Stare ludowe przyslowie-mowi..Krew nie woda-majtki..nie pokrzywy! Takie lekcje maja sluzyc temu aby te dzieciaki-przygotowac.Nie namawiac,nie zniechecac.PRZYGOTOWAC!
To oznacza ze gdy juz taki mlody czlowiek znajdzie sie w sytuacji intymnej z partnerka-by poradzil sobie z zabezpieczeniem.Wlasnie po to-aby nie bylo aborcji.Aby nie bylo samotnych, nastoletnich matek.Dziwi mnie moje wlasne pokolenie.Swietojebliwi!A ja..jednak pamietam-te..wowczas dziewczyny-one czestoikroc zaczynaly wspolzycie [pod koniec podstawowki,na poczatku liceum. Ich pierwszymi partnerami-byli..rowiesnicy.Ci wlasnie,ktorzy teraz mowia..szklanka wody zamiast!Dlaczego wtedy..sami-nie lykali..hektolitrow wody?Latwiej zapobiegac niz walczyc ..ze skutkami!
Jesli nastolatkom-objasnia sie zasady mechaniki..i zasady ruchu drogowego-to oznacza aprobate tego,by juz zaczeli sami prowadzic samochody?Wstydze sie tego-ze w moim pokoleniu-taki ogrom hipokrytow!Mlodzi...-przepraszam Was...-za moje pokolenie.-Krzysztof 52latek
Obserwuj wątek
    • davee mnie to szlak trafia jak.. 12.06.12, 17:58
      ..słyszę lub czytam,że młodzi powinni się wstrzymaj z seksem bla bla bla.czy te stare pryki też się wstrzymywali?a bzykali wszystko co się rusza.jak się ma naście lat to żadna szklanka z wodą nie wystarcza.ja rozumiem,że przeciwnikom już penis nie staje i im gumy nie są potrzebne ale młodych trzeba uczyć!!za każdym razem powtarzać,że należy zakładać prezerwatywę.młodzież i tak się będzie bzykać!!więc niech to robi bezpiecznie
    • kotek.filemon Re: Lekcja ubierania ogórka 12.06.12, 18:51
      Jakby ktoś ględził, że kiedyś tak nie było, to przypominam, że już dawno temu Boy pisał (a jakoś tak wierzę mu bardziej niż katoświrom), że ok. połowy panienek ze szkół żeńskich w II RP zanim dobrnęło do matury miało już zaliczoną skrobankę.
    • starszydziadek Re: Lekcja ubierania ogórka 12.06.12, 18:53
      Dobrze powiedziane!
      Twój przykład z ruchem drogowym sprzedam nawiedzonemu-moze taki przykład dotrze do niego.
    • nakaro25 Lekcja ubierania ogórka 12.06.12, 19:24
      12-latkom w 5 klasie pani na lekcji wychowania do życia w rodzinie rysowała na tablicy kobietę i mężczyznę i tłumaczyła na czym polega zmiana płci. A te 12-latki jak widzą całujących się aktorów to odwracają wzrok. To dopiero edukacja!
      • kotek.filemon Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 09:24
        nakaro25 napisała:

> 12-latkom w 5 klasie pani na lekcji wychowania do życia w rodzinie rysowała na
        > tablicy kobietę i mężczyznę i tłumaczyła na czym polega zmiana płci. A te 12-la
        > tki jak widzą całujących się aktorów to odwracają wzrok.

Co prawda 12 lat miałem jak byłem 3 razy młodszy niż teraz, ale co nieco pamiętam. Także "świerszczyki" oglądane potajemnie w przedsionku szkolnych szatni. Na szczęście woźny okazał się ludzki pan i nas nie sypnął ani nawet bibuły nie skonfiskował...
        • irakirakirak Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 22:51
          Ta, mniej więcej w tym wieku moja koleżanka z ławki już miała swój pierwszy wytrysk na brzuch (w ramach stosunku przerywanego) za sobą. Ale to na pewno tylko zbieg okoliczności i niedoinformowanie. Po prostu nikt jej nie powiedział o szklance wody <facepalm>.
          • syn_jana Re: Lekcja ubierania ogórka 17.06.12, 11:13
            Dokładnie, trzecia klasa gimnazjum to wbrew temu co się wydaje państwu samorządowcom dużo za późno na naukę zakładania prezerwatywy...
      • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 13:13
        nakaro25 napisała:

>A te 12-latki jak widzą całujących się aktorów to odwracają wzrok. To dopiero edukacja!

Odwracanie wzroku to wina dewocyjnego sposobu wychowania , do dziś pamiętam jak w TV ktoś kogoś całował to moja babka świdrowała mnie oczami czy patrzę na to .
    • ania-1500 Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 04:37
      Nie rozumiem w czym problem, w amerykanskich szkolach oddawna na lekcjach "Health" w middle school i high school sa takie dokladnie lekcje i nikogo to nie dziwi. Moze miedzy innymi dlatego po raz pierwszy od lat zmalala ilisc nastolatek w ciazy.
    • tomasz_456 Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 09:18
      Przentacje zakładania prezerwatyw to jak gaszenie pożaru za pomocą benzyny.

Tylko nauka wartosci, odpowiedzialności i propoagowanie wstrzemięźliwosci seksualnej jest jedynym dobrym sposobem prowadzenia lekcji wśród młodzieży.

Chyba, ze celem nauki ma być uczenie hedonizmu.

• kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 13:10
        tomasz_456 napisał:

> Przentacje zakładania prezerwatyw to jak gaszenie pożaru za pomocą benzyny.

Dla głupców tak.

> Tylko nauka wartosci, odpowiedzialności i propoagowanie wstrzemięźliwosci seksu
        > alnej jest jedynym dobrym sposobem prowadzenia lekcji wśród młodzieży.

Powiedz to dzieciom wykorzystywanym po lekcjach religii przez księży na pewno zrozumieją ze należy byc wstrzemięźliwym.

>
        > Chyba, ze celem nauki ma być uczenie hedonizmu.

Tak ja wasi duchowni , kasa , duzaaaaaaaaaaaaaaa plebania i nowe auto
        • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 13:42
          kolter-xl napisał:

> > Przentacje zakładania prezerwatyw to jak gaszenie pożaru za pomocą benzyn
          > y.
          >
          > Dla głupców tak.

Czyli uważasz nauke zakładania kondomów dla dzieci w wieku lat 14 za wartościową i potrzebną. A swoje dzieci uczyłeś tego ?

>
          > Powiedz to dzieciom wykorzystywanym po lekcjach religii przez księży na pewno
          > zrozumieją ze należy byc wstrzemięźliwym.

O ile takich wypadkach wiesz, ze pozwalasz sobie na tak obrzydliwe uogólnienie.
          I aby była jasność, nie interesuje mnie pseudo wiedza z mediów.

• kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 13:54
            tomasz_456 napisał:

> Czyli uważasz nauke zakładania kondomów dla dzieci w wieku lat 14 za wartościow
            > ą i potrzebną.

Dokładnie przynajmniej będzie na ziemi mniej takich jak ty kretynów .

>A swoje dzieci uczyłeś tego ?

Ile masz dzieci ?

>O ile takich wypadkach wiesz, ze pozwalasz sobie na tak obrzydliwe uogólnienie.
            Tak , a swoim ciele to najlepiej niech sie dzieci dowiaduja od starszych kolegów ?>

> I aby była jasność, nie interesuje mnie pseudo wiedza z mediów.

Tobie jakbyś miał dziecko i klecha je zgwałcił to i tak dziecku byś nie uwierzył ty serwilistyczny dupku
            • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 13:59
              kolter-xl napisał:

> Dokładnie przynajmniej będzie na ziemi mniej takich jak ty kretynów .

Wyzywaj i tak ci to nie pomoze.

> >A swoje dzieci uczyłeś tego ?
              >
              > Ile masz dzieci ?

A co cię to obchodzi.

Uczyłeś swoje zakładania kondomów ?

> >O ile takich wypadkach wiesz, ze pozwalasz sobie na tak obrzydliwe
              > uogólnienie.
              > Tak , a swoim ciele to najlepiej niech sie dzieci dowiaduja od starszych kolegó
              > w ?>

Znowu ci sie coś wydaje, jak zwykle. Ale może konkretna odpowiedź a nie pierdu, pierdu.
              O ilu wypadkach pedofilstwa wśród ksieży posiadasz wiedzę ?
              I to nie medialną.
              I na jakiej podstawie piszesz tak ochydne uogólnienia.
              • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 15:10
                tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                >
                > > Dokładnie przynajmniej będzie na ziemi mniej takich jak ty kretynów .
                >
                > Wyzywaj i tak ci to nie pomoze.

Fakt idiotów nigdy nie zabraknie

> > Ile masz dzieci ?
                >
                > A co cię to obchodzi.

No a ciebie co obchodzi czego ja uczę swoje ??

>
                > Znowu ci sie coś wydaje, jak zwykle. Ale może konkretna odpowiedź a nie pierdu,
                > pierdu.

Synku a kto ma ich uczyć skoro tatuś bigot czy mamunia kościenica mają temat za tabu ??

> O ilu wypadkach pedofilstwa wśród ksieży posiadasz wiedzę ?

W USA jest zarejestrowanych oficjalnie 14500 wypadków i około 30000 tys aktów przemocy w Irlandii , u nas na razie milczą o ofiarach.

> I to nie medialną.

Znam typka molestowanego przez księdza , nie ma żony jest dziwakiem , w potocznym znaczeniu tego słowa .

> I na jakiej podstawie piszesz tak ochydne uogólnienia.

Kutafonie parafialny poczytaj cokolwiek zanim znowu nazwiesz krzywdę dzieci ohydnymi uogólnieniami !!
                • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 15:25
                  kolter-xl napisał:

>
                  > No a ciebie co obchodzi czego ja uczę swoje ??

Ciekaw jestem, czy te swoje madrości tylko na forum propagujesz.

> > Znowu ci sie coś wydaje, jak zwykle. Ale może konkretna odpowiedź a nie p
                  > ierdu,
                  > > pierdu.
                  >
                  > Synku a kto ma ich uczyć skoro tatuś bigot czy mamunia kościenica mają temat za
                  > tabu ??

Rolą i prawem rodziców jest edukacja dzieci.
                  A lewacy ciągle staraja sie udowodnić iż wiedzą lepiej, niż rodzice co dla dziecka jest dobre takze w temacie edukacji seksualnej dzieci.
                  A odpowiedzialność za nieplanowane ciąże dzieci i tak spadnie nie na "nowoczesnych" nauczycieli, tylko na rodziców.

>
                  > > O ilu wypadkach pedofilstwa wśród ksieży posiadasz wiedzę ?
                  >
                  > W USA jest zarejestrowanych oficjalnie 14500 wypadków i około 30000 tys aktów p
                  > rzemocy w Irlandii , u nas na razie milczą o ofiarach.

Co USA - o molestowanie nieletnich oskarżono niespełna 4400 księży, z czego oczyszczono z zarzutów – uwaga: 4300.

I co wolno uogólniać ?
                  A przy okazji zobacz sobie @kolter-xl, ilu nauczcieli uznano winnych pedofilli.
                  I co wolno w tym wypadku uogólniać ?

A o ojcach pedofilach co sadzisz ?
                  Wolno uogólniać ?

> > I na jakiej podstawie piszesz tak ochydne uogólnienia.
                  >
                  > Kutafonie parafialny poczytaj cokolwiek zanim znowu nazwiesz krzywdę dzieci ohy
                  > dnymi uogólnieniami !!

To jak z ojcami padofilami ? Uogólniasz ?
                  A moze zaprzeczysz, ze wśród ojców są pedofile, bo przecież w wiekszości w całej tej medialnej histerii o to chodzi.
                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 15:33
                    tomasz_456 napisał:

>
                    > Ciekaw jestem, czy te swoje madrości tylko na forum propagujesz.

Co jeszcze chcesz wiedzieć ??

Rolą i prawem rodziców jest edukacja dzieci.

Tak.

> A lewacy ciągle staraja sie udowodnić iż wiedzą lepiej, niż rodzice co dla dzie
                    > cka jest dobre takze w temacie edukacji seksualnej dzieci.

Durnie lubią wesela a za 2 tygodnie chrzciny.

> A odpowiedzialność za nieplanowane ciąże dzieci i tak spadnie nie na "nowoczesnych" nauczycieli, tylko na rodziców.

No i co ??

Co USA - o molestowanie nieletnich oskarżono niespełna 4400 księży, z czego ocz
                    > yszczono z zarzutów – uwaga: 4300.

Uwaga;Udowodnij

A o ojcach pedofilach co sadzisz ?
                    > Wolno uogólniać ?

No Tomuś a gdzie dobry kochający dzieci bóg ?? uogólnia w niebie ??

>To jak z ojcami padofilami ? Uogólniasz ?

Nie pieprz durnot.

> A moze zaprzeczysz, ze wśród ojców są pedofile, bo przecież w wiekszości w całe
                    > j tej medialnej histerii o to chodzi.

Gówno mnie to obchodzi tatuś nie ma mordy pełnej moralnych frazesów i nie gra podpory moralnej lokalnej społeczności. Rozumiesz podłość pedofilii kleru ??
                    • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 16:08
                      kolter-xl napisał:

> Co USA - o molestowanie nieletnich oskarżono niespełna 4400 księży, z czego ocz
                      > > yszczono z zarzutów – uwaga: 4300.
                      >
                      > Uwaga;Udowodnij

Przeczytaj Gościa Niedzielnego - tam jest to opisane.

> > A moze zaprzeczysz, ze wśród ojców są pedofile, bo przecież w wiekszości
                      > w całe
                      > > j tej medialnej histerii o to chodzi.
                      >
                      > Gówno mnie to obchodzi tatuś nie ma mordy pełnej moralnych frazesów i nie gra p
                      > odpory moralnej lokalnej społeczności. Rozumiesz podłość pedofilii kleru ??

A dzieci o które sie tak troszczyłeś w poprzednim wpisie już cie w wypadku ojca pedofila nie obchodzą.
                      Tak sie kończy typowa obłudna troska mające jedynie na celu dowaleniu KK.
                      • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 16:20
                        tomasz_456 napisał:

> >
                        > > Uwaga;Udowodnij
                        >
                        > Przeczytaj Gościa Niedzielnego - tam jest to opisane.

No to juz wiem ze łżesz.

A dzieci o które sie tak troszczyłeś w poprzednim wpisie już cie w wypadku ojca
                        > pedofila nie obchodzą.

Nie chodzi o to , w prymitywny sposób odbijasz podejrzenia od twojej zbrodniczej sekty.

> Tak sie kończy typowa obłudna troska mające jedynie na celu dowaleniu KK.

Na tym polega twoja obłuda właśnie katolicki łgarzu
                        • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 16:26
                          kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                          >
                          > > >
                          > > > Uwaga;Udowodnij
                          > >
                          > > Przeczytaj Gościa Niedzielnego - tam jest to opisane.
                          >
                          > No to juz wiem ze łżesz.

Dokłądnie tak samo źródło wiedzy, jak twoje. Więc na jakiej podstwie wysnuwasz taki wniosek.
                          A moze mi powiesz co z tą Irlandią ?
                          Ile tam było udowodnionych przypadków nadużyć seksualnych wśród chłopców ?
                          2500 czy coś około 290 ?

> A dzieci o które sie tak troszczyłeś w poprzednim wpisie już cie w wypadku ojca
                          > > pedofila nie obchodzą.
                          >
                          > Nie chodzi o to , w prymitywny sposób odbijasz podejrzenia od twojej zbrodnicze
                          > j sekty.

Tobie wyłącznie chodzi o dowalenie KK, a nie o troske o ofiary pedofilów co tutaj napisałeś:

Gówno mnie to obchodzi tatuś nie ma mordy pełnej moralnych frazesów....

• kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 16:32
                            tomasz_456 napisał:

> Dokłądnie tak samo źródło wiedzy, jak twoje. Więc na jakiej podstwie wysnuwasz
                            > taki wniosek.

Bo nie podajesz konkretów zbywasz cytując nazwę pisma katolickiego i nic więcej ani daty ani numeru wydania

> A moze mi powiesz co z tą Irlandią ?
                            > Ile tam było udowodnionych przypadków nadużyć seksualnych wśród chłopców ?
                            > 2500 czy coś około 290 ?

Ja ci podam konkretny raport Raport Ryana .!!
                            • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 16:35
                              kolter-xl napisał:

> Ja ci podam konkretny raport Raport Ryana .!!

Tyle to wiem, ale co wg ciebie jest w nim napisane ?
                              2500 czy coś około 290 ?

• kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 16:40
                                tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                >
                                > > Ja ci podam konkretny raport Raport Ryana .!!
                                >
                                > Tyle to wiem, ale co wg ciebie jest w nim napisane ?
                                > 2500 czy coś około 290 ?

Poczytaj sam

www.google.pl/#hl=pl&output=search&sclient=psy-ab&q=raport+ryana&oq=raport+ryana&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=hp.3...1662.5129.0.5508.12.12.0.0.0.0.686.4374.2-4j2j3j2.12.0...0.0.Rnni29sE1K4&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=da04001e9b2100d9&biw=1173&bih=782
                                • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 16:58
                                  kolter-xl napisał:

> > Tyle to wiem, ale co wg ciebie jest w nim napisane ?
                                  > > 2500 czy coś około 290 ?
                                  >
                                  > Poczytaj sam
                                  >
                                  > www.google.pl/#hl=pl&output=search&sclient=psy-ab&q=raport+ryana&oq=raport+ryana&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=hp.3...1662.5129.0.5508.12.12.0.0.0.0.686.4374.2-4j2j3j2.12.0...0.0.Rnni29sE1K4&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=da04001e9b2100d9&biw=1173&bih=782

Ja zwykle zero konkretnej odpowiedzi, wiec za wiki:
                                  "Około 25 000 dzieci, którzy mieli uczęszczał do instytucji w czasie okresu, około 1500 osób wystąpili z skargi do Komisji.....
                                  Zapisów Komisji pokazują, że 474 roszczeń nadużyć fizycznych i 253 roszczeń seksualnego odbywała się przez chłopców przeciwko instytucjom w tym okresie. Rejestry wskazują, że 383 roszczeń nadużyć fizycznych i 128 roszczeń seksualnego odbywała się przez dziewczęta przeciwko instytucjom w latach."

I jak sie to zestawi z liczbą podana dzis tutaj przez @Kolter-xl (około 30000 tys aktów przemocy w Irlandii ) to widać skalę manipulacji i niezrozumienia prostego tekstu mającej na celu wyłącznie walke z KK.
                                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 17:02
                                    tomasz_456 napisał:

> Ja zwykle zero konkretnej odpowiedzi, wiec za wiki:
                                    > "Około 25 000 dzieci, którzy mieli uczęszczał do instytucji w czasie okresu,
                                    > około 1500 osób wystąpili z skargi do Komisji.....
                                    > Zapisów Komisji pokazują, że 474 roszczeń nadużyć fizycznych i 253 roszczeń sek
                                    > sualnego odbywała się przez chłopców przeciwko instytucjom w tym okresie. Rejes
                                    > try wskazują, że 383 roszczeń nadużyć fizycznych i 128 roszczeń seksualnego odb
                                    > ywała się przez dziewczęta przeciwko instytucjom w latach."

>
                                    > I jak sie to zestawi z liczbą podana dzis tutaj przez @Kolter-xl (około 3000
                                    > 0 tys
                                    aktów przemocy w Irlandii ) to widać skalę manipulacji i niezrozumie
                                    > nia prostego tekstu mającej na celu wyłącznie walke z KK.

Ty głupolu jak zwykle albo udajesz durnia albo ...............

" Raport Ryana (ang. Ryan Report) - popularna nazwa pięciotomowego dokumentu opublikowanego 20 maja 2009 przez irlandzką komisję Commission to Inquire into Child Abuse (CICA), prowadzącą śledztwo w zakresie wykorzystywania seksualnego dzieci w Irlandii począwszy od roku 1936[1]. Nazwa dokumentu pochodzi od nazwiska jej przewodniczącego, sędziego Seána Ryana. Komisja została powołana w 1999 roku, zaś jej prace rozpoczęły się w roku 2000[2].

Śledztwo wykazało systemowy charakter tortur, gwałtów, rytualnej przemocy fizycznej, seksualnej i poniżania dzieci[3] przez katolickich księży i zakonnice, zarządzających ośrodkami wychowawczymi w Irlandii, tzw. "Reformatory and Industrial Schools". Liczba poszkodowanych dzieci wynosiła ok. 30 000[4]. Komisja ustaliła, że sprawców było około 800. Z około 25,000 dzieci, które przebywały w sierocińcach w badanym okresie około 1500 osób przedstawiło komisji swoje skargi[5]. "
                                    • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 17:21
                                      kolter-xl napisał:

> Ty głupolu jak zwykle albo udajesz durnia albo ...............
                                      >
                                      > " Raport Ryana (ang. Ryan Report) - popularna nazwa pięciotomowego dokumentu op
                                      > ublikowanego 20 maja 2009 przez irlandzką komisję Commission to Inquire into Ch
                                      > ild Abuse (CICA), prowadzącą śledztwo w zakresie wykorzystywania seksualnego dz
                                      > ieci w Irlandii począwszy od roku 1936[1]. Nazwa dokumentu pochodzi od nazwiska
                                      > jej przewodniczącego, sędziego Seána Ryana. Komisja została powołana w 1999 ro
                                      > ku, zaś jej prace rozpoczęły się w roku 2000[2].
                                      >
                                      > Śledztwo wykazało systemowy charakter tortur, gwałtów, rytualnej przemocy fizyc
                                      > znej, seksualnej i poniżania dzieci[3] przez katolickich księży i zakonnice, za
                                      > rządzających ośrodkami wychowawczymi w Irlandii, tzw. "Reformatory and Industri
                                      > al Schools". Liczba poszkodowanych dzieci wynosiła ok. 30 000[4]. Komisj
                                      > a ustaliła, że sprawców było około 800. Z około 25,000 dzieci, które przebywały
                                      > w sierocińcach w badanym okresie około 1500 osób przedstawiło komisji swoje sk
                                      > argi[5]. "

Po pierwsze gdzie w tym cytacie jest liczba 30000 tys ?
                                      Po drugie cytat mój pochodził z wiki en,
                                      Po trzecie jest błąd w polskim wiki, bo chodzi o liczbę przesłuchanych, a nie poszkodowanych.
                                      Po czarte przeczyaj sobie źródła.
                                      • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 19:08
                                        tomasz_456 napisał:

Po pierwsze gdzie w tym cytacie jest liczba 30000 tys ?

Ślepy jesteś ??? specjalnie ci to wytłuściłem

"Śledztwo wykazało systemowy charakter tortur, gwałtów, rytualnej przemocy fizycznej, seksualnej i poniżania dzieci[3] przez katolickich księży i zakonnice, zarządzających ośrodkami wychowawczymi w Irlandii, tzw. "Reformatory and Industrial Schools". Liczba poszkodowanych dzieci wynosiła ok. 30 000.

pl.wikipedia.org/wiki/Raport_Ryana#cite_note-3

> Po drugie cytat mój pochodził z wiki en,
                                        > Po trzecie jest błąd w polskim wiki, bo chodzi o liczbę przesłuchanych, a nie p
                                        > oszkodowanych.
                                        > Po czarte przeczyaj sobie źródła.

Po piąte zrozum jakim gównem jest twoja zbrodnicza sekta , która tak traktuje małe biedne skrzywdzone i tak przez los dzieci , dno i bagno .

Pomijając to ze nie znasz angielskiego bo użyte w Wikipedii słowo Complained można przetłumaczyć ;

1. wyrazić uczucie bólu, niezadowolenia lub urazy.
                                        2. dokonać formalnego oskarżenia lub wprowadzić formalne zarzuty .
                                        • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 20:30
                                          kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                          >
                                          > Po pierwsze gdzie w tym cytacie jest liczba 30000 tys ?
                                          >
                                          > Ślepy jesteś ??? specjalnie ci to wytłuściłem
                                          >

Wybacz, wolę jedna cytować pewniejsze źródło:
                                          Of the approximately 25,000 children who had attended the institutions in the time period concerned, around 1,500 persons came forward with complaints to the commission.[31] Commission records show that 474 claims of physical abuse and 253 claims of sexual abuse were made by boys against the institutions in that period.

Spośród około 25.000 dzieci, które uczestniczyły instytucje w danym okresie czasu, około 1.500 osób zgłosiło się ze skargami do Komisji. [31] Komisja danych wynika, że 474 roszczeń przemocy fizycznej i 253 oskarżeniami o molestowanie seksualne były przez chłopców przed instytucje w tym okresie

Więc te 25 tys dzieci było brane pod uwagę.
                                          A skad ci sie wzieło 30000 tys (30 mln) ?

> Po piąte zrozum jakim gównem jest twoja zbrodnicza sekta , która tak traktuje m
                                          > ałe biedne skrzywdzone i tak przez los dzieci , dno i bagno .

I tak traktuej je lepiej niz ty, bo ciebie nic te skrzywdzone dzieci nie obchodzą.

>
                                          > Pomijając to ze nie znasz angielskiego bo użyte w Wikipedii słowo Complained m
                                          > ożna przetłumaczyć ;
                                          >
                                          > 1. wyrazić uczucie bólu, niezadowolenia lub urazy.
                                          > 2. dokonać formalnego oskarżenia lub wprowadzić formalne zarzuty .

Powiedz to pewnemu automatycznemu translatorowi. Teraz zastosowałem inny.
                                          • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 20:46
                                            tomasz_456 napisał:

Wybacz, wolę jedna cytować pewniejsze źródło:

No a co to za źródło ??

> Of the approximately 25,000 children who had attended the institutions in th
                                            > e time period concerned, around 1,500 persons came forward with complaints to t
                                            > he commission.[31] Commission records show that 474 claims of physical abuse an
                                            > d 253 claims of sexual abuse were made by boys against the institutions in that
                                            > period
                                            .

Spośród około 25.000 dzieci, które uczestniczyły instytucje w danym okres
                                            > ie czasu
                                            , około 1.500 osób zgłosiło się ze skargami do Komisji. [31] Komisj
                                            > a danych wynika, że 474 roszczeń przemocy fizycznej i 253 oskarżeniami o mol
                                            > estowanie seksualne
                                            były przez chłopców przed instytucje w tym okresie

>
                                            > Więc te 25 tys dzieci było brane pod uwagę.
                                            > A skad ci sie wzieło 30000 tys (30 mln) ?

Skoro napisałem tys to miałem na myśli 30 tys a nie 30 milionów. Pomijając już to ze liczba 25 tys przeraza normalnego człowieka ale jak widać nie ciebie !!bo targujesz się jak jełop nie czytając moich wklejek z Wikipedii gdzie widać jak byk ze źródła Irlandzkiego o 30 tysiącach skrzywdzonych ;

www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2011/0927/1224304801025.html
                                            It pointed out that 173,000 children passed through the residential institutions between 1936 and 1970. Of those, 30,000 complained to the Ryan commission, 15,210 applied to the redress board (plus an additional 3,000 by the September 16th deadline as reported in this newspaper yesterday), 11 cases had been referred to the DPP, with just three of these prosecuted.

> I tak traktuej je lepiej niz ty, bo ciebie nic te skrzywdzone dzieci nie obchodzą.

Ciebie ofiary łachu nie obchodzą bo targujesz się o liczbę ofiar powołując sie na jakieś nieznane dane !!

> > 1. wyrazić uczucie bólu, niezadowolenia lub urazy.
                                            > > 2. dokonać formalnego oskarżenia lub wprowadzić formalne zarzuty .
                                            >
                                            > Powiedz to pewnemu automatycznemu translatorowi. Teraz zastosowałem inny.

Nie znam perfekt angielskiego ,ale akurat to słowo znam ,No i dokładnie je sprawdziłem
                                            • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 21:14
                                              kolter-xl napisał:

>
                                              > www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2011/0927/1224304801025.html
                                              > It pointed out that 173,000 children passed through the residential institution
                                              > s between 1936 and 1970. Of those, 30,000 complained to the Ryan commiss
                                              > ion, 15,210 applied to the redress board (plus an additional 3,000 by the Septe
                                              > mber 16th deadline as reported in this newspaper yesterday), 11 cases had been
                                              > referred to the DPP, with just three of these prosecuted.

No wskaż mi to w oficjalniym dokumencie a nie w gazecie.

> Ciebie ofiary łachu nie obchodzą bo targujesz się o liczbę ofiar powołując sie
                                              > na jakieś nieznane dane !!

Nieznane dane - toć to przecież raport Ryan'a:

Chapter 2
                                              Methodology
                                              ...
                                              2.09One thousand five hundred and forty one (1541) people applied to give evidence to the Committee
                                              ....
                                              Chapter 7
                                              Record of abuse (male witnesses)

....
                                              7.08There were 474 reports of physical abuse involving 26 Schools
                                              7.110Two hundred and forty two (242) male witnesses (59%) made 253 reports of sexual abuse in relation to 20 Schools.9 Eleven (11) witnesses reported sexual abuse in relation to two separate Schools

I teraz wskaz mi w tym dokumencie twoje twierdzenie o 30 000 tys. dzieci czy nawet 30 tys dzieci skrzwdzonych opisanych w tym Raporcie
                                              • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 21:30
                                                tomasz_456 napisał:

> No wskaż mi to w oficjalniym dokumencie a nie w gazecie.

Znasz raport ,czy może sugerujesz ze Irlandzka gazeta kłamie ??

> I teraz wskaz mi w tym dokumencie twoje twierdzenie o 30 000 tys. dzieci czy na
                                                > wet 30 tys dzieci skrzwdzonych opisanych w tym Raporcie

> Nieznane dane - toć to przecież raport Ryan'a:

No i tam też mowa o 30 tys ofiar pomiędzy 1936 1970 ze 173 tys dzieci jakie w tym okresie były niewolnikami watykanu .

Znasz ten ogromny raport ? bo ja tylko skróty ale to obraz podłości twojej sekty dostateczny.
                                                • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 23:33
                                                  kolter-xl napisał:

> > Nieznane dane - toć to przecież raport Ryan'a:
                                                  >
                                                  > No i tam też mowa o 30 tys ofiar pomiędzy 1936 1970 ze 173 tys dzieci jakie w
                                                  > tym okresie były niewolnikami watykanu .

W któym punkcie raportu. Konkrety poproszę.

Bo ja widzę:

2.09One thousand five hundred and forty one (1541) people applied to give evidence to the Committee.
                                                  ....

2.31Witness evidence in relation to Industrial and Reformatory Schools and ‘Other’ Institutions covered an 86 year period, from the earliest admission date of 1914 to the latest discharge date of 2000. Thirteen (13) witness reports referred to admissions between 1914 and 1930, and 10 of the witness reports related to discharges after 1990.
                                                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 12:50
                                                    tomasz_456 napisał:

> > No i tam też mowa o 30 tys ofiar pomiędzy 1936 1970 ze 173 tys dzieci ja
                                                    > kie w
                                                    > > tym okresie były niewolnikami watykanu .
                                                    >
                                                    > W któym punkcie raportu. Konkrety poproszę.
                                                    >
                                                    > Bo ja widzę:

2.31Witness evidence in relation to Industrial and Reformatory Schools and R
                                                    > 16;Other’ Institutions covered an 86 year period, from the earliest admis
                                                    > sion date of 1914 to the latest discharge date of 2000. Thirteen (13) wi
                                                    > tness reports referred to admissions between 1914 and 1930, and 10 of the witne
                                                    > ss reports related to discharges after 1990.

Akurat tu mowa tylko o poprawczakach .
                                                  • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 13:21
                                                    kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > > No i tam też mowa o 30 tys ofiar pomiędzy 1936 1970 ze 173 tys dzie
                                                    > ci ja
                                                    > > kie w
                                                    > > > tym okresie były niewolnikami watykanu .
                                                    > >
                                                    > > W któym punkcie raportu. Konkrety poproszę.
                                                    > >
                                                    > > Bo ja widzę:
                                                    >
                                                    > 2.31Witness evidence in relation to Industrial and Reformatory Schools and R
                                                    > > 16;Other’ Institutions covered an 86 year period, from the earliest
                                                    > admis
                                                    > > sion date of 1914 to the latest discharge date of 2000. Thirteen (
                                                    > 13) wi
                                                    > > tness reports referred to admissions between 1914 and 1930, and 10 of the
                                                    > witne
                                                    > > ss reports related to discharges after 1990.
                                                    >
                                                    > Akurat tu mowa tylko o poprawczakach .

Masz po polsku (automatyczny translator):
                                                    7.01W tym rozdziale opisano rodzaj i zakres Nadużywanie dowodu w przekazywane Komitetowi przez 413 świadków płci męskiej, w odniesieniu do 26 przemysłowych i Reformatory szkół w Irlandii. 413 Świadków dokonane 482 raporty nadużyć dotyczących czterech typów nadużycia zdefiniowane przez akty. 1 Te cztery typy są nadużyć fizycznych i seksualnych, zaniedbań i emocjonalne nadużycia. Nie wszystkie szkoły 26 były zgłaszane dla każdego z czterech typów nadużycia.

I z tego rozdziału pochodziły moje dane.
                                                    Wskaz gdzie jest napisane o poprwczakach.
                                                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 14:08
                                                    tomasz_456 napisał:

> I z tego rozdziału pochodziły moje dane.
                                                    > Wskaz gdzie jest napisane o poprwczakach.

Te szkoły sa poprawczakami.

Former Industrial and Reformatory Schools
                                                    in the Republic of Ireland are now officially referred to as Children Detention Schools.

• tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 14:13
                                                    kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > I z tego rozdziału pochodziły moje dane.
                                                    > > Wskaz gdzie jest napisane o poprwczakach.
                                                    >
                                                    > Te szkoły sa poprawczakami.
                                                    >
                                                    > Former Industrial and Reformatory Schools
                                                    in the Republic of Ireland are no
                                                    > w officially referred to as Children Detention Schools.
                                                    >

are now - są teraz ! Ale nie wtedy !
                                                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 14:41
                                                    tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > > tomasz_456 napisał:
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > > > I z tego rozdziału pochodziły moje dane.
                                                    > > > Wskaz gdzie jest napisane o poprwczakach.
                                                    > >
                                                    > > Te szkoły sa poprawczakami.
                                                    > >
                                                    > > Former Industrial and Reformatory Schools
                                                    in the Republic of Ireland
                                                    > are no
                                                    > > w officially referred to as Children Detention Schools.
                                                    > >
                                                    >
                                                    > are now - są teraz ! Ale nie wtedy !

Zawsze były to dla dzieci z nizin społecznych , czy patologi ogólnie .
                                            • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 21:17
                                              kolter-xl napisał:

>
                                              > www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2011/0927/1224304801025.html
                                              > It pointed out that 173,000 children passed through the residential institution
                                              > s between 1936 and 1970. Of those, 30,000 complained to the Ryan commiss
                                              > ion, 15,210 applied to the redress board (plus an additional 3,000 by the Septe
                                              > mber 16th deadline as reported in this newspaper yesterday), 11 cases had been
                                              > referred to the DPP, with just three of these prosecuted.

No wskaż mi to w oficjalniym dokumencie a nie w gazecie.

> Ciebie ofiary łachu nie obchodzą bo targujesz się o liczbę ofiar powołując sie
                                              > na jakieś nieznane dane !!

Nieznane dane - toć to przecież raport Ryan'a:

Chapter 2
                                              Methodology
                                              ...
                                              2.09One thousand five hundred and forty one (1541) people applied to give evidence to the Committee
                                              ....
                                              Chapter 7
                                              Record of abuse (male witnesses)

....
                                              7.08There were 474 reports of physical abuse involving 26 Schools
                                              7.110Two hundred and forty two (242) male witnesses (59%) made 253 reports of sexual abuse in relation to 20 Schools.9 Eleven (11) witnesses reported sexual abuse in relation to two separate Schools

I teraz wskaz mi w tym dokumencie twoje twierdzenie o 30 000 tys. dzieci czy nawet 30 tys dzieci skrzwdzonych opisanych w tym Raporcie
                                              • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 21:35
                                                tomasz_456 napisał:

>
                                                > No wskaż mi to w oficjalniym dokumencie a nie w gazecie.

Znasz cały raport , bo ja nie !! Ale wystarczy mi doniesienie medialne , które jak rani twoja duszę to podważ w sądzie !!

> Nieznane dane - toć to przecież raport Ryan'a:

Daj link do oryginału z którego kopiowałeś tekst !!

> I teraz wskaz mi w tym dokumencie twoje twierdzenie o 30 000 tys. dzieci czy na
                                                > wet 30 tys dzieci skrzwdzonych opisanych w tym Raporcie

Przecież sam go dopiero co co cytowałeś , to nie raport był :)))
                                                Pomijając to ze ofiarami są ci którzy to zgłosili ale tak jak w każdej tego typu sytuacji zgłasza się statystycznie tylko niewielka liczba .
                                                • irakirakirak Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 22:59
                                                  Po co ty z nim gadasz? Wyślij go na modlitwę w intencji zamordowanych w gumie plemników i dzieci zgwałconych przez uszy na lekcjach edukacji seksualnej, to będzie z tego jakiś pożytek przynajmniej.
                                                • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 23:11
                                                  kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                                  >
                                                  > >
                                                  > > No wskaż mi to w oficjalniym dokumencie a nie w gazecie.
                                                  >
                                                  > Znasz cały raport , bo ja nie !! Ale wystarczy mi doniesienie medialne , które
                                                  > jak rani twoja duszę to podważ w sądzie !!
                                                  >
                                                  > > Nieznane dane - toć to przecież raport Ryan'a:
                                                  >
                                                  > Daj link do oryginału z którego kopiowałeś tekst !!
                                                  >

Dostępny publicznie - poszukaj sobie.

> > I teraz wskaz mi w tym dokumencie twoje twierdzenie o 30 000 tys. dzieci
                                                  > czy na
                                                  > > wet 30 tys dzieci skrzwdzonych opisanych w tym Raporcie
                                                  >
                                                  > Przecież sam go dopiero co co cytowałeś , to nie raport był :)))

Cytowałem albo za wiki en, albo bezpośrednio z raportu.

> Pomijając to ze ofiarami są ci którzy to zgłosili ale tak jak w każdej tego typ
                                                  > u sytuacji zgłasza się statystycznie tylko niewielka liczba .

Znowu coś spekulujesz , a mówimy o twardym dowodzie - raporcie, gdze jasno jest określona liczba udokumnetowanych przypadków gwałtów i znecania sie nad dziećmi.
                                                  Reszta to tylko spekulacje, a nie dowody.
                                                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 12:48
                                                    tomasz_456 napisał:

> Znowu coś spekulujesz , a mówimy o twardym dowodzie - raporcie, gdze jasno jest
                                                    > określona liczba udokumnetowanych przypadków gwałtów i znecania sie nad dziećm
                                                    > i.
                                                    > Reszta to tylko spekulacje, a nie dowody.

Raportów jest cztery , mowa o 40 tys wykorzystanych przez zboczony katoliki kler dzieciach .
                                                  • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 13:34
                                                    kolter-xl napisał:

> Raportów jest cztery , mowa o 40 tys wykorzystanych przez zboczony katoliki kle
                                                    > r dzieciach .

Wskaż konkretne źródło informacji z uwzglednieniem tego wpisu "zboczony katoliki kler". Inaczej jak zwykle tylko insynuejesz.
                                                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 14:09
                                                    tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > Raportów jest cztery , mowa o 40 tys wykorzystanych przez zboczony katoli
                                                    > ki kle
                                                    > > r dzieciach .
                                                    >
                                                    > Wskaż konkretne źródło informacji z uwzglednieniem tego wpisu "zboczony kato
                                                    > liki kler
                                                    ". Inaczej jak zwykle tylko insynuejesz.

No chyba ze to inna choroba a nie zboczona pedofilia nimi kierowała Tomuś ??
                                                  • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 14:24
                                                    kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                                    >
                                                    > > kolter-xl napisał:
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > > > Raportów jest cztery , mowa o 40 tys wykorzystanych przez zboczony
                                                    > katoli
                                                    > > ki kle
                                                    > > > r dzieciach .
                                                    > >
                                                    > > Wskaż konkretne źródło informacji z uwzglednieniem tego wpisu "zboczon
                                                    > y kato
                                                    > > liki kler
                                                    ". Inaczej jak zwykle tylko insynuejesz.
                                                    >
                                                    > No chyba ze to inna choroba a nie zboczona pedofilia nimi kierowała Tomuś ??

Wskaż źródło tak sformułowane. Inaczej jak zwykle okaze sie że to są tylko twoje insnyuacje.
                                                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 14:44
                                                    tomasz_456 napisał:

> Wskaż źródło tak sformułowane. Inaczej jak zwykle okaze sie że to są tylko two
                                                    > je insnyuacje.

Insynuacje ? a o kim debilu cały czas mowa jak nie o zbrodniarzach w sutannie ? czy dyskutujemy o pedofilach wszystkich ,czy mowa o pedofilach w sukienkach duchownych ?? Może ty chcesz mi udowodnić ze to normalni a nie zboczeni księża gwałcą dzieci ??
                                                  • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 14:50
                                                    kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                                    >
                                                    > > Wskaż źródło tak sformułowane. Inaczej jak zwykle okaze sie że to są tylk
                                                    > o two
                                                    > > je insnyuacje.
                                                    >
                                                    > Insynuacje ? a o kim debilu cały czas mowa jak nie o zbrodniarzach w sutannie
                                                    > ? czy dyskutujemy o pedofilach wszystkich ,czy mowa o pedofilach w sukienkach d
                                                    > uchownych ?? Może ty chcesz mi udowodnić ze to normalni a nie zboczeni księża g
                                                    > wałcą dzieci ??

Podawana przez ciebie liczba 40 tys odnosi sie do ofiar pedofili.
                                                    Jak na razie w twoich źródłach było około 400 dzieci skrzywdzonych seksualnie (przy czym nie wszystkie były ofiarami czynów pedofilskich). Wskaz źródlo swojej wiedzy o pozostalych.
                                                    I to konkretne raporty i liczby dzieci.
                                                    Inaczej okaże sie że tylko potrafisz insynuować.

• kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 15:05
                                                    tomasz_456 napisał:

> Podawana przez ciebie liczba 40 tys odnosi sie do ofiar pedofili.

Mowa o dzieciach skrzywdzonych przez zboczony kler katolicki .

> Jak na razie w twoich źródłach było około 400 dzieci skrzywdzonych seksualnie (
                                                    > przy czym nie wszystkie były ofiarami czynów pedofilskich).

Mowa o jednym z 4 raportów .

Wskaz źródlo swojej
                                                    > wiedzy o pozostalych.
                                                    > I to konkretne raporty i liczby dzieci.
                                                    > Inaczej okaże sie że tylko potrafisz insynuować.

Wskaż źródło mówiące o czyszczeniu z zarzutów 4300 amerykańskich pedofilii ??
                                                  • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 15:16
                                                    kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                                    >
                                                    > > Podawana przez ciebie liczba 40 tys odnosi sie do ofiar pedofili.
                                                    >
                                                    > Mowa o dzieciach skrzywdzonych przez zboczony kler katolicki .
                                                    >
                                                    > > Jak na razie w twoich źródłach było około 400 dzieci skrzywdzonych seksua
                                                    > lnie (
                                                    > > przy czym nie wszystkie były ofiarami czynów pedofilskich).
                                                    >
                                                    > Mowa o jednym z 4 raportów .

Gdzie jest tak napisane, ze były 4 raporty.

Moze tutaj:

The Commission's report was published on 20 May 2009 in five volumes with an executive summary containing 43 conclusions and 20 recommendations
                                                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 15:45
                                                    tomasz_456 napisał:

> Gdzie jest tak napisane, ze były 4 raporty.
                                                    >
                                                    > Moze tutaj:
                                                    >
                                                    > The Commission's report was published on 20 May 2009 in five volumes with an ex
                                                    > ecutive summary containing 43 conclusions and 20 recommendations

Nie graj ćwoku mądrali

en.wikipedia.org/wiki/Murphy_Report
                                                    en.wikipedia.org/wiki/Commission_to_Inquire_into_Child_Abuse
                                                    www.bbc.co.uk/news/world-europe-14272988
                                                  • tymon99 Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 15:50
                                                    idźcie obaj, debile, bić się do piaskownicy i nie zaśmiecajcie mi forum.
                                                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 15:51
                                                    tymon99 napisał:

> idźcie obaj, debile, bić się do piaskownicy i nie zaśmiecajcie mi forum.

Tak boli cie torbo prawda o twojej sekcie którą tu ujawniam ? , czy żenujący styl obrony pedofilii Tomusia ??
                                                  • tomasz_456 Re: Lekcja ubierania ogórka 14.06.12, 16:00
                                                    tymon99 napisał:

> idźcie obaj, debile, bić się do piaskownicy i nie zaśmiecajcie mi forum.
                                                    >
                                                    Masz racje debilna dyskusja. Spadam.
                                                    I tak @kolter-xl nie przekonam, niech sobie pisze co mu pasuje.
                                                  • kolter-xl Re: Lekcja ubierania ogórka 15.06.12, 13:53
                                                    tomasz_456 napisał:

> tymon99 napisał:
                                                    >
                                                    > > idźcie obaj, debile, bić się do piaskownicy i nie zaśmiecajcie mi forum.
                                                    > >
                                                    > Masz racje debilna dyskusja. Spadam.

Najpierw patologiczny katolicki łgarzu odpowiedz na moje proste pytanie !!

> I tak @kolter-xl nie przekonam, niech sobie pisze co mu pasuje.

Do czego ty chcesz mnie przekonać??
          • harmannk Re: Lekcja ubierania ogórka 21.06.12, 05:59
            "> Powiedz to dzieciom wykorzystywanym po lekcjach religii przez księży na pewno
            > zrozumieją ze należy byc wstrzemięźliwym.

O ile takich wypadkach wiesz, ze pozwalasz sobie na tak obrzydliwe uogólnienie.
            I aby była jasność, nie interesuje mnie pseudo wiedza z mediów. "

Wystarczy Ci prawdziwa prawda i oczywista oczywstośc - ksiadz powiedzial, ze nie było przypadków pedofilii wsród ksieży, to nie było.

Idz sie pomodlic albo co, bo ręce opadają.
    • pablobodek Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 17:19
      Żądam wyprowadzenia agentów sekty krk z naszych przedszkoli i szkół publicznych.
      Średniowiecze.
      Na lekcjach edukacji seksualnej nauczą abstynencji seksualnej! Idiotyzm.
      Na zajęciach prawa jazdy będą namawiać, aby nie prowadzić samochodu ?!
      Ta armia 50 000 pasożytów kosztuje nas dziesiątki miliardów złotych. zatruwanie młodych umysłów i dusz.
      Ambasadę w Watykanie należy natychmiast zamknąć. Tak jak zrobili to Irlandczycy zszokowani dziesiątkami tysięcy swych zgwałconych dzieci.
      • kotek.filemon Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 17:27
        pablobodek napisał:

> Na lekcjach edukacji seksualnej nauczą abstynencji seksualnej! Idiotyzm.

Skądinąd nie od rzeczy jest wspomnieć, że wierność jednemu partnerowi jest najlepszym długoterminowo sposobem unikania STD. Ale i tak na "lekcje edukacji seksualnej" bym dziecka nie puścił gdybym mieszkał w PL ( i miał dziecko) - za duże ryzyko, że trafi na nawiedzoną po tajnych kompletach na KUL-u, która mu tylko wodę z mózgu zrobi "Niemym Krzykiem", spiralami wkręcającymi się w głowę dziecka poczętego oraz opowiadaniem o straszliwych skutkach używania prezerwatyw.
        • tymon99 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 15:08
          kotek.filemon napisał:

> Skądinąd nie od rzeczy jest wspomnieć, że wierność jednemu partnerowi jest najl
          > epszym długoterminowo sposobem unikania STD.

pod warunkiem, że ten partner też jest wierny. i nie miał nikogo wcześniej. nad spełnieniem kórych to warunków nie mamy żadnej kontroli.
      • tomasz_456 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 17:31
        pablobodek napisał:

> Żądam wyprowadzenia agentów sekty krk z naszych przedszkoli i szkół publicznych
        > .
        > Średniowiecze.
        > Na lekcjach edukacji seksualnej nauczą abstynencji seksualnej! Idiotyzm.
        > Na zajęciach prawa jazdy będą namawiać, aby nie prowadzić samochodu ?!
        > Ta armia 50 000 pasożytów kosztuje nas dziesiątki miliardów złotych. zatruwani
        > e młodych umysłów i dusz.
        > Ambasadę w Watykanie należy natychmiast zamknąć. Tak jak zrobili to Irlandczycy
        > zszokowani dziesiątkami tysięcy swych zgwałconych dzieci.

Skad ta wiedza o "dziesiątkami tysięcy swych zgwałconych dzieci" ?
        • kolter-xl Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 20:33
          tomasz_456 napisał:
          >
          > Skad ta wiedza o "dziesiątkami tysięcy swych zgwałconych dzieci" ?

Tylko w USA zarejestrowano 14500 ofiar w ciągu 50 lat a to nie wszystkie znane przypadki ,a katolicyzm w USA to dosłownie tylko kilka procent w miliardowej społeczności.
          • tomasz_456 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 20:44
            kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
            > >
            > > Skad ta wiedza o "dziesiątkami tysięcy swych zgwałconych dzieci" ?
            >
            > Tylko w USA zarejestrowano 14500 ofiar w ciągu 50 lat a to nie wszystkie znane
            > przypadki ,a katolicyzm w USA to dosłownie tylko kilka procent w miliardowej s
            > połeczności.

Tak #kolter-xl juz podałeś, ze w Irlandii było ich 30mln.
            • kolter-xl Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 20:48
              tomasz_456 napisał:

>
              > Tak #kolter-xl juz podałeś, ze w Irlandii było ich 30mln.

Udowodnij ze tak napisałem ??
              Wątpliwe czy w ostatnich 50-100 latach żyło wszystkich Irlandczyk na ziemie tyle :))
              • tomasz_456 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 20:59
                kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                >
                >
                > >
                > > Tak #kolter-xl juz podałeś, ze w Irlandii było ich 30mln.
                >
                > Udowodnij ze tak napisałem ??
                > Wątpliwe czy w ostatnich 50-100 latach żyło wszystkich Irlandczyk na ziemie ty
                > le :))

Autor: kolter-xl ☺ 13.06.12, 15:10
                W USA jest zarejestrowanych oficjalnie 14500 wypadków i około 30000 tys aktów przemocy w Irlandii , u nas na razie milczą o ofiarach.

No jakby nie patrzeć 30000tys to 30 mln.
                • kolter-xl Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 21:06
                  tomasz_456 napisał:

> > Udowodnij ze tak napisałem ??
                  > > Wątpliwe czy w ostatnich 50-100 latach żyło wszystkich Irlandczyk na zie
                  > mie tyle :))
                  >
                  > Autor: kolter-xl ☺ 13.06.12, 15:10
                  > W USA jest zarejestrowanych oficjalnie 14500 wypadków i około 30000 tys
                  > aktów przemocy w Irlandii , u nas na razie milczą o ofiarach.

>
                  > No jakby nie patrzeć 30000tys to 30 mln.

To zwykła literówka !! z rozpędu do 30000 dopisałem tys , proste ??

• tomasz_456 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 21:20
                    kolter-xl napisał:
                    > To zwykła literówka !! z rozpędu do 30000 dopisałem tys , proste
                    > ??

Jak zwykle próbujesz zamnipulować, ale tym razem sie nie udalo.
                    Ale nawet te 30 tys sa wyssane przez ciebie z palca. Ja mówie iż w raporcie jest mowa o okło 1000 dzieci i to mogę udowodnić..
                    A czy możesz na podstawie tekstu źrółowego raportu udowodnić te swoje 30 tys. dzieci.

• kolter-xl Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 21:40
                      tomasz_456 napisał:
                      > Jak zwykle próbujesz zamnipulować, ale tym razem sie nie udalo.

Jak zwykle pomawiasz i nie jesteś w stanie wskazać gdzie manipuluje.

> Ale nawet te 30 tys sa wyssane przez ciebie z palca.

Nie łżyj dostatecznie dobrze ci to udokumentowałem artykułem z Irlandzkiej Prasy .

Ja mówie iż w raporcie jest mowa o okło 1000 dzieci i to mogę udowodnić..

Mowa o tych którzy zgłosili się w czasie pracy komisji a które akurat wtedy były w sierocińcach !! te które zgłosiły z 25 tys przebywających w sierocińcach. Mowa też o skrzywdzonych 30 tys ze 173 tys przebywających w sierocińcach w latach 1936-1970 !!!

> A czy możesz na podstawie tekstu źrółowego raportu udowodnić te swoje 30 tys. dzieci.

No a ty masz wejścia do oryginału raportu ??
                      • tomasz_456 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 13.06.12, 23:07
                        kolter-xl napisał:

>
                        > Ja mówie iż w raporcie jest mowa o okło 1000 dzieci i to mogę udowodnić..
                        >
                        > Mowa o tych którzy zgłosili się w czasie pracy komisji a które akurat wtedy by
                        > ły w sierocińcach !! te które zgłosiły z 25 tys przebywających w sierocińcach.
                        > Mowa też o skrzywdzonych 30 tys ze 173 tys przebywających w sierocińcach w lat
                        > ach 1936-1970 !!!

Jak posługujesz sie raportem to podawaj dokładne dane z niego wynikające, a nie spekulacje prasowe, które wg ciebie maja być raportem.

Rozkład w badanych rocznikach

Decade of discharge - Number of sexual abuse reports

Pre-1960s - 88
                        1960-69 - 119
                        1970-79 - 37
                        1980-89 - 9
                        Total 253

> > A czy możesz na podstawie tekstu źrółowego raportu udowodnić te swoje 30
                        > tys. dzieci.
                        >
                        > No a ty masz wejścia do oryginału raportu ??

Jest dostępny publicznie.
                        • kolter-xl Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 12:46
                          tomasz_456 napisał:

Jak posługujesz sie raportem to podawaj dokładne dane z niego wynikające, a nie
                          > spekulacje prasowe, które wg ciebie maja być raportem.

Raport Ryana jest jednym z czterech raportów na temat poniżania dzieci w Irlandii łączna suma poszkodowanych to około 40 tys dzieci .

> Jest dostępny publicznie.

Raport opisuje tylko tych którzy mogli lub chcieli publicznie ujawnić się
                          • tomasz_456 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 13:14
                            kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                            >
                            > Jak posługujesz sie raportem to podawaj dokładne dane z niego wynikające, a nie
                            > > spekulacje prasowe, które wg ciebie maja być raportem.
                            >
                            > Raport Ryana jest jednym z czterech raportów na temat poniżania dzieci w Irland
                            > ii łączna suma poszkodowanych to około 40 tys dzieci .

Wskaż konkretny cytat z raportu.

> > Jest dostępny publicznie.
                            >
                            > Raport opisuje tylko tych którzy mogli lub chcieli publicznie ujawnić się

Wskaż konkretny cytat z raportu.
                            • kolter-xl Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 14:02
                              tomasz_456 napisał:

> kolter-xl napisał:
                              >

> Wskaż konkretny cytat z raportu.

Konkretnie którego ?
                              >
                              >
                              > > > Jest dostępny publicznie.
                              > >
                              > > Raport opisuje tylko tych którzy mogli lub chcieli publicznie ujawnić się
                              >
                              >
                              > Wskaż konkretny cytat z raportu.

Konkretnie którego ?
                              • tomasz_456 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 14:09
                                kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                >
                                > > kolter-xl napisał:
                                > >
                                >
                                > > Wskaż konkretny cytat z raportu.
                                >
                                > Konkretnie którego ?

Twoje słowa: Ja ci podam konkretny raport Raport Ryana .!!
                                Podałeś liczbę 30 tys na podstawie tego raportu wieć podaj konkretne cytaty z niego.
                                Albo o ile sa jakies inne raporty to cytaty z tych innych raportó potwierdzajace liczbę już teraz 40 tys.
                                Przecież to proste nawet dla ciebie
                                • kolter-xl Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 14:38
                                  tomasz_456 napisał:

>
                                  > Twoje słowa: Ja ci podam konkretny raport Raport Ryana .!!
                                  > Podałeś liczbę 30 tys na podstawie tego raportu wieć podaj konkretne cytaty z n
                                  > iego.
                                  > Albo o ile sa jakies inne raporty to cytaty z tych innych raportó potwierdzajac
                                  > e liczbę już teraz 40 tys.
                                  > Przecież to proste nawet dla ciebie

Tomuś bardzo bym prosił o udowodnienie tego co napisałeś o oczyszczeniu z zarzutów 4300 księży w USA !!! Skoro ode mnie nieustanie dowodów żądasz choć raz udowodnij mi cokolwiek !!

"Co USA - o molestowanie nieletnich oskarżono niespełna 4400 księży, z czego oczyszczono z zarzutów – uwaga: 4300. "
                                  • tomasz_456 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 14:45
                                    kolter-xl napisał:

> "Co USA - o molestowanie nieletnich oskarżono niespełna 4400 księży, z czego oc
                                    > zyszczono z zarzutów – uwaga: 4300. "

Podałem ci zródło mojej wiedzy - GN
                                    Natomias wykazełem ci, ze powoływales sie na raport, który zupełnie co innego stwierdził. Wiec pokaż skad masz wiedzę o 40 tys dzieci.

• kolter-xl Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 15:03
                                  tomasz_456 napisał:

> Twoje słowa: Ja ci podam konkretny raport Raport Ryana .!!
                                  > Podałeś liczbę 30 tys na podstawie tego raportu wieć podaj konkretne cytaty z niego.

Podałem liczbę 30 tys nie na podstawie raportu a artykułu prasowego , grasz durnia czy nie rozumiesz o czym pisze ?? Raport Ryana jest tylko jednym z dowodów .

> Albo o ile sa jakies inne raporty to cytaty z tych innych raportó potwierdzajace liczbę już teraz 40 tys.
                                  > Przecież to proste nawet dla ciebie

Proste dla ciebie jest zapewne udowodnienie ze 4300 amerykańskich pedofilii nimi nie jest ??
                                  • tomasz_456 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 15:12
                                    kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                    >
                                    >
                                    > > Twoje słowa: Ja ci podam konkretny raport Raport Ryana .!!
                                    > > Podałeś liczbę 30 tys na podstawie tego raportu wieć podaj konkretne cyta
                                    > ty z niego.
                                    >
                                    > Podałem liczbę 30 tys nie na podstawie raportu a artykułu prasowego , grasz dur
                                    > nia czy nie rozumiesz o czym pisze ?? Raport Ryana jest tylko jednym z dowodów
                                    > .

Podałęś wpis z wikipedi odnoszący sie do komisji Ryana.

Śledztwo wykazało systemowy charakter tortur, gwałtów, rytualnej przemocy fizycznej, seksualnej i poniżania dzieci[3] przez katolickich księży i zakonnice, zarządzających ośrodkami wychowawczymi w Irlandii, tzw. "Reformatory and Industrial Schools". Liczba poszkodowanych dzieci wynosiła ok. 30 000[4]. Komisja ustaliła, że sprawców było około 800. Z około 25,000 dzieci, które przebywały w sierocińcach w badanym okresie około 1500 osób przedstawiło komisji swoje skargi...

Przy okazji nie widzisz jakies sprzecznosci:
                                    To było 25 tys dzieci w sierocińcach a z nich 30 tys poszkodowanych.

A wtym raporcie wykazano liczby zdecydowanie niższe niż podawana przez ciebie 30 tys.
                                    Więc wskaż źródła (raporty) na podstawie których piszesz o 30 tys. dzieci.
                                    • kolter-xl Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 15:27
                                      tomasz_456 napisał:

>Podałęś wpis z wikipedi odnoszący sie do komisji Ryana.

Komisji która zajmowała się poprawczakami . a to nie wszyscy !! To jeden z 4 raportów w Irlandii

> Przy okazji nie widzisz jakies sprzecznosci:
                                      > To było 25 tys dzieci w sierocińcach a z nich 30 tys poszkodowanych.

Nie, bo w placówkach wychowawczych było jak wynika z artykułu prasowego około 173 tys dzieci tylko pomiędzy rokiem 1936-1970. Skarżyło się 30 tys a ponad 18 tys ma mieć odszkodowanie .

"It pointed out that 173,000 children passed through the residential institutions between 1936 and 1970. Of those, 30,000 complained to the Ryan commission, 15,210 applied to the redress board (plus an additional 3,000 by the September 16th deadline as reported in this newspaper yesterday), 11 cases had been referred to the DPP, with just three of these prosecuted."

> A wtym raporcie wykazano liczby zdecydowanie niższe niż podawana przez ciebie 30 tys.
                                      > Więc wskaż źródła (raporty) na podstawie których piszesz o 30 tys. dzieci.

Ty mi pokaz kiedy i gdzie napisano o uniewinnieniu 4300 amerykańskich księży ??

" Molestowanie seksualne, którego dopuszczali się przez kilkadziesiąt lat księża katoliccy na "dziesiątkach tysięcy" dzieci w Irlandii, może zostać przez niektórych uznane za tortury - oceniła w poniedziałek Amnesty International. "

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/358066,amnesty-international-molestowanie-dzieci-jak-za-tortury.html
                                      • tomasz_456 Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 14.06.12, 15:54
                                        kolter-xl napisał:

> tomasz_456 napisał:
                                        >
                                        > >Podałęś wpis z wikipedi odnoszący sie do komisji Ryana.
                                        >
                                        > Komisji która zajmowała się poprawczakami . a to nie wszyscy !! To jeden z 4 ra
                                        > portów w Irlandii
                                        >
                                        > > Przy okazji nie widzisz jakies sprzecznosci:
                                        > > To było 25 tys dzieci w sierocińcach a z nich 30 tys poszkodowanych.
                                        >
                                        > Nie, bo w placówkach wychowawczych było jak wynika z artykułu prasowego około 1
                                        > 73 tys dzieci tylko pomiędzy rokiem 1936-1970. Skarżyło się 30 tys a ponad 18 t
                                        > ys ma mieć odszkodowanie .

Te 18 tys aplikuje o odszkodowanie jeżeli już. (angielski by sie przydał)
                  • harmannk Re: Żądam wypowiedzenia konkordatu! 21.06.12, 06:02
                    I w ten sposob tomasz_456 zdemaskował mity i plotki o rzekomej pedofilii wsrod czarnych katoli:-)
    • irakirakirak Re: Lekcja ubierania ogórka 13.06.12, 22:47
      Najważniejsze, żeby za tę robotę wzięli się ludzie, którzy nie mają problemów ani z własną, ani z cudzą seksualnością. Dlaczego o edukacji tysięcy łódzkich dzieciaków mają decydować jacyś ewidentnie zaburzeni panowie od terapii szklanką wody?

Niech sami sobie te szklanki kruszą i połykają nawet. Niech własne dzieci w ten sposób leczą (a jak się nie uda - niech opłacą pokątną aborcję albo wychowują kolejne dziecko-wnuka), ale wolałabym, żeby w polityce o edukacji seksualnej decydowali ludzie dojrzali i uznający argumenty naukowe przed kościelnymi.

Cieszę się z decyzji o anulowaniu tego przetargu, bo to dowód na to, że nie wszyscy jeszcze powariowali.

--
      I don’t consider myself an active member of human race. I know that by definition I am - but I don’t go to the meeetings.
    • harmannk Lekcja ubierania ogórka 21.06.12, 05:53
      Ten radny Adamczyk to uprawia jakas bardzo wyuzdaną religie, co ma w przykazaniach
      "I nie będziesz zakładał prezerwatywy na ogórka!" :-)

Panie Adamczyk, hormony, gorące czy zimne to już prędzej "buzują" w ch..ju a nie "wgłowie". To tyle, Reszta jest równie żałosna. Jakim pokręconym zbokiem trzeba być, żeby uznać, ze demo na ogórku zachęci młodzież do seksu. Radni z PiSu pobudka! Ta młodziesz AD 2012 uprawia anala "bo to nie seks", zeby zachować cnotę, uczennice robią laski z połykiem, sprozedają prawo do rozdziewiczenia ich w necie lub są kochankami starszych o 40 lat facetów za "stypendium".

A ci w Pisie myślą, że guma założona na ogórek będzie młodzież gorszyć lub podsuwać niepotrzebne pomysły. Panie Adamczyk, zimnej wody to pan sobie na łeb nalej i rozejrzyj się! W podstawówce dziewczynki już wiedzą że ich koledzy w kroczy nie hodują ogórków tylko mają penisy, ktore one chetnie wezmą do ust.
    • pyzz Te zdjęcia to kompletne gó.... 26.06.12, 11:07
      Artykuł w Dużym formacie ilustrowany...

... zdjęciami z komórki?

Żenua!
      :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka