sanctus-zlyyy
12.06.12, 16:54
Ubawilo mnie podejscie wiekszosci z wypowiadajacych sie w tej sprawie.Szklanka wody..zamiast ;> Demonstrowanie to-.,,.wyrazenie aprobaty.;>
Pedagog przykoscielny..36letni kawaler-ma zniechecac-do sexu ;>
Nasuwa sie tylko jedno skojarzenie..-kretyni ;>
A kto ich bedzie pytal-czy..aprobuja?Stare ludowe przyslowie-mowi..Krew nie woda-majtki..nie pokrzywy! Takie lekcje maja sluzyc temu aby te dzieciaki-przygotowac.Nie namawiac,nie zniechecac.PRZYGOTOWAC!
To oznacza ze gdy juz taki mlody czlowiek znajdzie sie w sytuacji intymnej z partnerka-by poradzil sobie z zabezpieczeniem.Wlasnie po to-aby nie bylo aborcji.Aby nie bylo samotnych, nastoletnich matek.Dziwi mnie moje wlasne pokolenie.Swietojebliwi!A ja..jednak pamietam-te..wowczas dziewczyny-one czestoikroc zaczynaly wspolzycie [pod koniec podstawowki,na poczatku liceum. Ich pierwszymi partnerami-byli..rowiesnicy.Ci wlasnie,ktorzy teraz mowia..szklanka wody zamiast!Dlaczego wtedy..sami-nie lykali..hektolitrow wody?Latwiej zapobiegac niz walczyc ..ze skutkami!
Jesli nastolatkom-objasnia sie zasady mechaniki..i zasady ruchu drogowego-to oznacza aprobate tego,by juz zaczeli sami prowadzic samochody?Wstydze sie tego-ze w moim pokoleniu-taki ogrom hipokrytow!Mlodzi...-przepraszam Was...-za moje pokolenie.-Krzysztof 52latek