grisza14 22.06.12, 09:12 Trzeba przyznac, ze Stokrotka lubi tez sobie popluc na lusterko - przeciez to, co pisze o prawicy pasuje do niej samej jak ulal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gnom_opluwacz Re: Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 09:21 Kolejny mądry artykuł. Zastanawiam się właściwie, po co komu ten stek banałów? Odpowiedz Link Zgłoś
docsnugg Re: Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 09:32 Czy wy tego nie widzicie? Przeciez to jasssne: Zaczęło się! Odpowiedz Link Zgłoś
dawaj.flaszkie No to kim ja jestem? 22.06.12, 10:25 Mam głęboko w doopie, co się stało z jakimś trepem. W ogóle mam gdzieś, czy ten trep był czerwony, czy z nowego udoju, czy sam ze sobą skończył, czy ktoś mu pomógł, czy tylko bawił się bronią. A może bardzo kochał śp Prezydenta i bardzo chciał do niego? Nie jestem więc ani lemingiem, ani patriotą. No to kim ja właściwie jestem? Nie ma w tym Playboy'u jakiś dodatkowych instrukcji? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: No to kim ja jestem? 22.06.12, 13:54 A cholera Cię wie, coś Ty za jeden... Ale, mam to samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 09:52 Trzeba dodać ,że Olejnik też była na "krótkiej liście" Spieprzającego Dziada "Ląduj dziadu we mgle,po trupach do celu"-nic się nie zmieniło w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
arab-z-bajki Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 10:12 Wydaje mi się, że należałoby założyć Polską Listę Samobójców z wyboru /przez odpowiednie służby/- nr 1 Lepper, nr 2 Petelicki, nr 3 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Nr 3 człowiek z Małym Pistolecikiem... 22.06.12, 10:40 Nr 3 człowiek z Małym Pistolecikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
cmazui Re: Nr 3 człowiek z Małym Pistolecikiem... 22.06.12, 17:13 Nie dosc ze pistolecik maly, to nabity slepakami. Ponadto wlasciciel tez podszyty strachem, taki to bezpiecznie sie czuje pod spodnica mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 16:33 arab-z-bajki powinnismy zalozyc liste "Polskich SZAJBUSOW" - na pierwszym miejcu Maciarewicz (lepiej brzmi) za nim Jaroslaw Polski(nie)zbaw i reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Lepper mial tajemna wiedze na temat rzadow PiS 23.06.12, 10:59 Wiec kto go zabil? Chyba jasne, kto. Odpowiedz Link Zgłoś
busqueros Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 10:19 No tak, rzeczywiście: to, że Petelicki był szykanowany przez PiS w oczywisty sposób wyklucza możliwość zabójstwa. Pogratulować logyky. No i nazywanie Dody "artyst(k)ą"... Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 10:25 > to, że Petelicki był szykanowany przez PiS w oczywisty sposób wyklucza możliwoś > ć zabójstwa. Chyba, że to PiS w tym zabójstwie maczał palce, i tego się trzymajmy. Każdy sposób jest dobry, żeby ich pozamykać. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 16:36 alik-w-plomieniach jesli juz mamy podejrzewac kogos o udzial w zabojstwie to naszych pisowych talibow, jedynie oni sa tak nabuzowani jak ci prawdziwi. Tylko im czerwonoarmiejcy, Dzierzynski, Trocki i Stalin w glowie. Zaczytuje sie jak ich malutki wodz w ich dzielach i historii. Kto nadaje sie lepiej niz oni na potencjalnego terroryste? Odpowiedz Link Zgłoś
ed200816 Re: Generał Petelicki dla każdego 23.06.12, 06:28 ta POsrana mafia obecnie panująca,to zdrajcy i mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 13:57 Nie można też wykluczyć, że zginął gromem rażony.... Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino cepo-patrioci 22.06.12, 10:31 Dla mnie każda krytyka cepo-patriotów jest warta grzechu. PiS w wydaniu po-smoleńskim przyprawia mnie o mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Czy musimy wąchać każde pierdnięcie prezesa ? 22.06.12, 10:35 Czy musimy wąchać każde pierdnięcie prezesa ? Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Czy musimy wąchać każde pierdnięcie prezesa ? 22.06.12, 12:01 Tacy jak Ty tym żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
minstrel515 Prawica nie czyta Playboya? 22.06.12, 10:37 Dziwne, a nawet bardziej. Kaczyński nie wiedział o czarnych listach PiS? Ma je przecież w biurku. Pomieszały się papiery w tym bałaganie i przepisał własną listę. Wszystko na biedną panią Jadzię! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: PiS to socjaliści pobozni a nie prawica 22.06.12, 12:02 Nie pobożni,a DEWOCI i pigmeje! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: PiS to socjaliści pobozni a nie prawica 23.06.12, 07:34 Też chciałem poprawić, że to klerykałowie, a nie ludzie pobożni. Pobożność wyklucza dewocje i klerykalizm. No i nie obrażaj Pigmejów - to porządni w większości ludzie. Nasza lewacka "prawica" jak już o małość chodzi, to hmmm "karły moralne". Tu z kolei obrazimy być może Danego DeVito, który ma cechy karłowatości ciała ale duchem to on Kaczyńskiego o kilka wielkości przerasta. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Prawica nie czyta Playboya? 22.06.12, 14:28 No nie... Przecież Świętuszki trzymają Playboya pod kołdrą razem z latarką nie po to, żeby czytać jakieś wywiady! Oni mają tę gazetę tylko dla rozkładówek... Odpowiedz Link Zgłoś
pafni w Polsce wszystko jest kwestią wiary 22.06.12, 11:15 Wiara w zamach smoleński, wiara w zabójstwo Petelickiego...A może jakieś argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
jacmenos Re: w Polsce wszystko jest kwestią wiary 22.06.12, 11:21 to nie wiesz , że prawdziwa wiara weryfikacji nie wymaga? z wiarą jest jak z miłością -często kocha i wierzy się nie zgodnie z logiką a właśnie wbrew logice i faktom... Odpowiedz Link Zgłoś
ed200816 Re: w Polsce wszystko jest kwestią wiary 23.06.12, 06:34 takie,że rządzą nami POjebani zdrajcy i mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
szurum.burum Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 12:23 Ilość komentarzy pod artykułem (stan na 22.06.12 -g.12:20) świadczy o tym, że p. Monika pisze sama dla siebie. Fakt, sezon ogórkowy już się rozpoczął, ale to i tak marnie jak na pierwszą stronę Gazety. Co jednak znamienne i warte odnotowania, Olejnik odrobiła lekcje na salonie, nowym ekranie i kontrowersjach, czytając artykuły i komentarze pod nimi. Powtarza między innymi bzdurę, która hula tam w najlepsze, tj. o pisaniu przez polityków oświadczeń o braku zamiarów samobójczych. Czy ktoś ją jeszcze może brać na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Mój ty misiu szurum.burum 22.06.12, 14:40 W dniu 19.06 bieżącego roku publicysta (ale przecież przede wszystkim polityk, Duce bojówek o mylącej nazwie "Kluby Gazety Polskiej") Tomasz Sakowicz napisał: "Oświadczenie niesamobójcze. W związku z narastającą falą aktów miłości, która towarzyszy nam w czasach rządów Donalda Tuska, pragnę oświadczyć, że nie mam skłonności samobójczych. Nigdy nie myślałem o samobójstwie, nie zamierzam takiego planować ani podejmować decyzji o zakończeniu mego jakże bogatego życia własnoręcznie ani przy pomocy przyjaciół. Ostatnio przechodziłem badania zdrowotne i nic mi nie dolega poza nadwagą, którą i tak zrzucam. Jestem bardzo zadowolony z życia...". A dalej: " Oglądając prorządowe media, mam wprawdzie mordercze myśli, ale nie dotyczą one mnie, tylko kilku znanych redaktorów i ich oficerów prowadzących. Nie mam broni palnej ani skutecznych trucizn, węzły wiążę słabo". No i co? szurum.burum napisała: > Ilość komentarzy pod artykułem (stan na 22.06.12 -g.12:20) świadczy o tym, że p > . Monika pisze sama dla siebie. Fakt, sezon ogórkowy już się rozpoczął, ale to > i tak marnie jak na pierwszą stronę Gazety. > > Co jednak znamienne i warte odnotowania, Olejnik odrobiła lekcje na salonie, no > wym ekranie i kontrowersjach, czytając artykuły i komentarze pod nimi. Powtarza > między innymi bzdurę, która hula tam w najlepsze, tj. o pisaniu przez politykó > w oświadczeń o braku zamiarów samobójczych. > > Czy ktoś ją jeszcze może brać na serio. > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 15:57 szurum.burum napisała: > między innymi bzdurę, która hula tam w najlepsze, tj. o pisaniu przez politykó > w oświadczeń o braku zamiarów samobójczych. "Oświadczam. W ubiegłym roku otrzymałem z poważnego źródła wiadomość, że w pewnym wpływowym gronie rozważano kwestię „uciszenia mnie na zawsze”. Nie było pewności, czy decyzja w tej sprawie zapadła. Okoliczności przekazania tej informacji nie pozwalały na jej ujawnianie. Nie mogąc dowieść prawdziwości informacji zostałbym uznany za cierpiącego na manię prześladowczą, lub oskarżony o pomawiania niewinnych ludzi. Śmierć gen. Petelickiego zmusiła mnie do zabrania głosu. W związku z tym oświadczam, że jestem zdrowy, nie mam żadnych kłopotów natury osobistej lub finansowej i nie zamierzam popełniać samobójstwa. Romuald Szeremietiew 18.06.2012" Na jego własnej pejsbukowej stronie. Może podrzucili to tam hakierzy Tusku i Putina, kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Dla każdego?! 22.06.12, 12:24 "Lemingi wierzą w samobójstwo, a patrioci w zabójstwo." A normalni mają to w du...pie, tak samo jak krótkie listy Jarosława K. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekwojtek85 Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 12:27 A niby dlaczego artysta może mniej i skąd ta pewność u red.Olejnik,że uczucia religijne są w Polsceniby najważniejsze?Podobnie sądzą talibowie wszelakich religi.A nawiasem mówiąc{pisząc} sądy inkwizycyjne już mamy,ciekawe kiedy zapłoną stosy. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina a Stokrotka myśli jak jej każe oficer prowadzący 22.06.12, 12:30 i dziś kazał jej PO_myśleć, to co napisała :) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: A ten oficer to z pisubecji od Lecha ? 22.06.12, 14:45 A ten oficer to z pisubecji od Lecha ? Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: A ten oficer to z pisubecji od Lecha ? 22.06.12, 16:39 Lech nie byl jedynie z pisubecji, rodzina miala kontakt z oryginalem. Odpowiedz Link Zgłoś
przeplot Za to nikt nie wierzy policji, prokuraturze 22.06.12, 12:41 i politykom - jedna z wielu oznak tego, że to śmieszne państwo nie ma przyszłości. "Lemingi wierzą w samobójstwo, a patrioci w zabójstwo." Odpowiedz Link Zgłoś
i_ona_wie_o_co_chodzi Ogolić, w pierzę i na taczki! Za jebanie Wiernych! 22.06.12, 12:51 . Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 12:52 Kurdupel wie ale nie powie a dowody są mocne ,dobrze udokumentowane i twarde jak ptak ziobry w stanie spoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Polacy wierza w ostatia wieczeze przy okraglym sto 22.06.12, 13:01 Polacy wierza w ostatia wieczeze przy okraglym stole jak slepi. walesa = j.christ , i jego apostolowie w postaci. A szechter aka michnik, mazowiecki , i reszta. A spolki Agory Holdning buduja (tzn. posrednicza) w budowach drøg dla panstwa PRL 3 i innych zleceniach panstwowych. wiec propagandzisci GW sa potrzebni zeby polacy bron boze niezmienili wladzy na kogos z poza ukladow. /nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: Polacy wierza w ostatia wieczeze przy okragly 22.06.12, 16:41 rtd5rtd5 chociaz ci z Agory znaja jezyk polski a Ty pisowy patrioto (jak Twoj Pan Bog pisowy ) - NIE. Kaleczysz nasza piekna mowe i kulture. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.ryka Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 13:12 Pani Moniko, po co te wszystkie meandry słowne i cała ta sofistyka? Przecież i tak wszyscy ludzie rozsądni wiedzą, że to Kaczyński Petelickiego zastrzelił, albo kazał zastrzelić tamtej pani. Zupełnie tak samo jak zabił brata, każąc mu we mgle lądować, zastrzelił Papałę, bo chciał jego Daewoo, a zamach na Blidę to nawet Kalisz widział na własne oczy. Ale w sumie źle nie jest. Wykazała Pani dobrą wolę i zaangażowanie. Naczred zapłaci. Co mówię, już zapłacił. Buziaczki i dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol12 Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 13:31 Budują swoją pozycję na trupach ,więc każdego następnego dodajją do kolekcji.Apodzielili śię po to aby łatwiej przejąć wladzę.Pisiaki nie mają argumentów więc ubliżają Moniczce.A ja błagam ,czy nie mogę posłuchać mądrych ludzi bez stresyu wiidoku P.Pochanke i ogłądać 10 raz Ferdynanda. Odpowiedz Link Zgłoś
swierszcz82 Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 13:37 Stokrotka.... stokrotka..... Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia.and.company Re: Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 13:44 Całkowicie się zgadzam z p.Moniką Olejnik. I styl pisania mi odpowiada. Zwięzło, z domieszką goryczy, złośliwie wypunktowane najważniejsze w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ktop Generał petelicki dla każdego dziwne podobieństwo 22.06.12, 13:56 Felieton Pani Moniki jest tajemniczo podobny do blogu Anny Dąbrowskiej w POLITYCE "Wszystkie listy Prezesa" dabrowska.blog.polityka.pl/2012/06/21/wszystkie-listy-prezesa/ Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Faktycznie dziwne. Nie dość, 22.06.12, 14:52 że obie czytały Playboya, to jeszcze ten sam numer. Ale numer... ktop napisał: > Felieton Pani Moniki jest tajemniczo podobny do blogu Anny Dąbrowskiej > w POLITYCE "Wszystkie listy Prezesa" > dabrowska.blog.polityka.pl/2012/06/21/wszystkie-listy-prezesa/ Odpowiedz Link Zgłoś
mniam26 żadna tajemnica z kim trzyma stokrotka 22.06.12, 15:44 www.wykop.pl/link/646767/kim-jest-gwiazda-dziennikarstwa-monika-olejnik/ Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: żadna tajemnica z kim trzyma stokrotka 23.06.12, 04:36 A sedzia Kryze to na przyklad do jakiej opcji nalezal za PRLu ? Albo sp. general Petelicki ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: żadna tajemnica z kim trzyma stokrotka 23.06.12, 07:37 Zostaw "człowieka myślącego samodzielnie". Przecież w przeciwieństwie do "lemingów" on nigdy nie potrafił używać swojego rozumu i zastanowić się nad tym dla czego jego idolom komunistyczność czy wręcz UBeckość niektórych osobników zupełnie nie przeszkadza, a u innych najmniejszy ślad drażni. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: żadna tajemnica z kim trzyma stokrotka 23.06.12, 09:23 A ja przeciez jeszcze o posle Janie Tomaszewskim zapomnialem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: żadna tajemnica z kim trzyma stokrotka 28.06.12, 06:46 Mój ulubieniec. Ex poseł PiS z mojego miasta - kadrowy pracownik komitetu miejskiego PZPR też by się jakoś załapał. W sumie niezły był z niego człowiek, tylko stwierdził, że "Paryż wart jest mszy" i to chyba nie raz biorąc pod uwagę i wspomniany wyżej epizod i przynależność do PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
doriana88 Jakieś takie prymitywne 22.06.12, 15:46 te komentarze Olejnikowej -uczniowie 6 klas piszą składniej i sensowniej... Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 16:30 Dziekuje Pani za przypomnienie nam powyzszych faktow stanowiacych dowod na to, ze Jaroslawowi Kaczynskiemu ufac nie mozna, wszystkie fakty i zmyslenia maja sluzyc tylko jemu, wie, ze jego wyznawcy przyzwoitych gazet nie czytaja i o prawdziwym swiecie sie nigdy nie dowiedza. Zyja jakby w zamknieciu, w swoim subkulturowym swiatku (demimond wlasciwie) stanowiacym jakby czarne odbicie tego prawdziwego. Sadze, ze juz wiekszosc z nas w to uwierzyla, ze Kaczynski jest tak samo wirtualny jak stworzony przez niego polswiatek. I ta wszystkowiedzaca, z "salonow" profesor - takze wirtualny profesor i salonowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
rum11 Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 19:35 Jedno jest pewne,Generał Petelicki był tyle samo osobom nietyzinkową co i kontrowersyjną.Mial bardzo rozległe znajomości i jak wynika z prasy mógł sie narazic wielu ludziom za swe wypowiedzi,często gęsto sprzeczne w swej ocenie.Ludzie są mściwi i pamiętliwi.Ale prawdopodobnie za dużo wiedział o przeróżnych machlojkach w armii i nie tylko,dlatego był niebezpieczny dla niektórych osób a nawet calych grup establishmentowych i to moglo go zgubić,martwy nie mówi i przestaje być niebezpieczny.To oczywiście spekulacje ale oparte na obserwacji naszej obecnej rzeczywistości.Najgorsze w tym wszystkim jest to,że upodabniamy sie w tej materii do realiów które panowały i są w obecnej Rosji.Tam także pelno nieboszczyków,którzy narazili się Putinowi i jego ludziom.Wzorzec do naśladowania przaz naszych jest i jak widać znalażli się i u nas zdolni naśladowcy biorąc ilość znanych ludzi którzy zginęli w niewyjaśnionych okolicznościacha za przyczynę zgonu uznawano od samego początku,bezpośrednio po zdarzeniu,że to było samobójstwo.To wszystko bardzo niełednia pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rum11 Generał Petelicki dla każdego 22.06.12, 19:52 Generał Petelicki był tyle samo człowiekiem nietuzinkowym co i kontrowersyjnym.Mail szerokie znajomości,bużą wiedzę i wypowiadał sie bardzo odważnie na temat wielu ludzi i ich przerożnych powiązań na styku władza-polityka-biznes,był w wielu radach nadzorczych.Prawdopodobnie dużo wiedzial o przeróżnych mahlojkach w tym establishmentowym świecie.Prawdopodobnie tak sie naraził i był na tyle niebezpieczny,ze postanowiono sie z nim rozprawić ,no i to zrobiono.Są to oczywiście spekulacje ale oparte na obserwacji naszej panującej u nas rzeczywistości.Najgorsze w tym wszystkim jest to,ze w sposobach działania upadabniamy się do putinowskiej Rosji,tam także mnogo od nieboszczyków opozycjonistów,którzy mocno narazili się Kremlowi i jego władcy.Nasi po przyjacielsku jako zdolni uczniowie zupełnie sobie dobrze zaczynają radzić w posługiwaniu sie takimi metodami.U nas także wielu ludzi znanych nagle w/g oficjalnych danych popełniło samobójstwo.Faktycznie teraz każdy obawiający się polityk czy z innych kręków polityczno-społecznych i wojskowych powinien zastrzec pisemnie,że jest zdrowy i nie zamierza popełnić samobójstwa.To wszystko bardzo nieladnie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś