daniel.hackiewicz 22.06.12, 17:59 "Cel uświęca środki" "metodą terrorystów". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert6_666666 Paradoks procesu Breivika 22.06.12, 21:43 Prokuratorzy maja pelna racje. Miejsce wariata jest w domu wariatow. W dodatku w tym przypadku paradoksalnie i racje humanistyczne i pragmatyczne przemawiaja dokladnie za tym samym. Humanistyczne - bo chory psychicznie czlowiek ma ograniczona poczytalnosc. Pragmatyczne bo w Norwegii maksymalna kara wiezienia wynosi 21 lat a w szpitalu psychiatrycznym w izolatce mam nadzieje spedzi reszte zycia. No i po drugie jest to najlepsze co moga z tego zrozumiec nastepni domorosli "obroncy czystosci rasy" ... wy chlopaki nie jestescie bohaterami, nie jestescie nawet zbrodniarzami... jestescie po prostu zalosnymi malymi pojebkami... Odpowiedz Link Zgłoś
ciechwojenny Nieprawda, mogą go trzymać w więzieniu dłużej niż 22.06.12, 23:30 Według norweskiego prawa w więzieniu spędziłby maksymalnie 21 lat, bo tyle wynosi najwyższa kara. A w szpitalu czekałoby go dożywocie. Mógłby wyjść, gdyby lekarze uznali, że nie jest już zagrożeniem dla społeczeństwa, co jest raczej mało prawdopodobne. Nieprawda, mogą go trzymać w więzieniu dłużej niż 21 lat, wręcz do końca życia, jeśli tylko sąd będzie co kilka lat uznawał, że wciąż stanowi zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Paradoks procesu Breivika 22.06.12, 23:55 Kamień do szyi i w wodę. Jednego i drugiego w Norwegii dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac Paradoks procesu Breivika 23.06.12, 00:21 Breivik, wg mnie, to chory umyslowo osobnik. Mocno trzymam kciuki za norweskich prokuratorow. Tylko zamkniecie Breivika w szpitalu psychiatrycznym bedzie dla niego kara. W wiezieniu zrobi z siebie meczennika. Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Nietzsche był wariatem, także Comte i Rousseau 23.06.12, 00:53 a nazwiska te na trwałe wpisały się do kultury europejskiej. Artystów-wariatów nawet nie próbuję wymieniać, bo tego całe mnóstwo. Może więc Breivik wpisze się więc do historii polityki europejskiej. Tu znalazłem ciekawe przedstawienie jego poglądów kompromitacje.blogspot.com/2011/09/breivik-czyli-azja.html Odpowiedz Link Zgłoś
as165 wsadza go na 1 dzien?? 23.06.12, 12:58 sedziowie wsadza Brewika do zakladu psychiatrycznego a tam psychiatrzy uznaja , ze jest zdrowy i wypuszcza go nazajutrz. Taki przebieg wypadkow przewiduje, bo wiem ze w NOrwegii w odroznieniu od ZSSR partia rzadzaca nie moze rozkazywac lekarzom. Odpowiedz Link Zgłoś