Dodaj do ulubionych

Paradoks procesu Breivika

22.06.12, 17:59
"Cel uświęca środki" "metodą terrorystów".
Obserwuj wątek
    • robert6_666666 Paradoks procesu Breivika 22.06.12, 21:43
      Prokuratorzy maja pelna racje. Miejsce wariata jest w domu wariatow. W dodatku w tym przypadku paradoksalnie i racje humanistyczne i pragmatyczne przemawiaja dokladnie za tym samym. Humanistyczne - bo chory psychicznie czlowiek ma ograniczona poczytalnosc. Pragmatyczne bo w Norwegii maksymalna kara wiezienia wynosi 21 lat a w szpitalu psychiatrycznym w izolatce mam nadzieje spedzi reszte zycia. No i po drugie jest to najlepsze co moga z tego zrozumiec nastepni domorosli "obroncy czystosci rasy" ... wy chlopaki nie jestescie bohaterami, nie jestescie nawet zbrodniarzami... jestescie po prostu zalosnymi malymi pojebkami...
    • ciechwojenny Nieprawda, mogą go trzymać w więzieniu dłużej niż 22.06.12, 23:30
      Według norweskiego prawa w więzieniu spędziłby maksymalnie 21 lat, bo tyle wynosi najwyższa kara. A w szpitalu czekałoby go dożywocie. Mógłby wyjść, gdyby lekarze uznali, że nie jest już zagrożeniem dla społeczeństwa, co jest raczej mało prawdopodobne.

Nieprawda, mogą go trzymać w więzieniu dłużej niż 21 lat, wręcz do końca życia, jeśli tylko sąd będzie co kilka lat uznawał, że wciąż stanowi zagrożenie.
    • lehoo Paradoks procesu Breivika 22.06.12, 23:55
      Kamień do szyi i w wodę. Jednego i drugiego w Norwegii dostatek.
    • cul-de-sac Paradoks procesu Breivika 23.06.12, 00:21
      Breivik, wg mnie, to chory umyslowo osobnik. Mocno trzymam kciuki za norweskich prokuratorow. Tylko zamkniecie Breivika w szpitalu psychiatrycznym bedzie dla niego kara. W wiezieniu zrobi z siebie meczennika.
    • aaron_agorenstein Nietzsche był wariatem, także Comte i Rousseau 23.06.12, 00:53
      a nazwiska te na trwałe wpisały się do kultury europejskiej. Artystów-wariatów nawet nie próbuję wymieniać, bo tego całe mnóstwo. Może więc Breivik wpisze się więc do historii polityki europejskiej.

Tu znalazłem ciekawe przedstawienie jego poglądów

kompromitacje.blogspot.com/2011/09/breivik-czyli-azja.html
      • as165 wsadza go na 1 dzien?? 23.06.12, 12:58
        sedziowie wsadza Brewika do zakladu psychiatrycznego a tam psychiatrzy uznaja , ze jest zdrowy i wypuszcza go nazajutrz. Taki przebieg wypadkow przewiduje, bo wiem ze w NOrwegii w odroznieniu od ZSSR partia rzadzaca nie moze rozkazywac lekarzom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka