123jna
23.06.12, 08:57
Nie mieszkam w kraju ale niedlugo tu wroce. Jestem dumna z nowej, wylaniajacej sie powoli, Polski. Dumna ze swietnej organizacji EURO, mimo wielu wrzaskliwych klod rzucanych rzadowi pod nogi przez opozycje - wygrala ta lepsza, nowa Polska. Organizacja jest swietna ale juz wczesniej zaimponowalo mi niezwykle widowisko jakim byl pogrzeb ofiar katastrofy samolotowej pod Smolenskiem. W bardzo krotkim czasie zorganizowano, przelot, pogrzeb dla tak wielu osob, wspierano rodziny i nadano mu piekna, surowa i uroczysta oprawe. Mam tu wielkie uznanie dla Iwo Zaniewskiego, odpowiedzialnego za wystroj itp. Nie sadzilam wczesniej, ze postkomunistyczna Polska bylaby w stanie cos tak fantastycznego zorganizowac. Teraz EURO potwierdza, ze Polacy w kraju sie zmieniaja na lepsze, my na obczyznie ciagle zyjemy komunizmem i rzadko potrafimy docenic dziesiejsza Polske, tak jakbysmy smucili sie z jej rozwoju, wstrzymywali go. Widze to po moich kolezankach i kolegach - nieraz ciesza sie z nieszczesc Ojczyzny zamiast wspierac ja i pomagac. Wspieraja chetnie zle do kraju nastawiona partie PiS-u. Polska idzie do przodu, szybko goni stara Europe i tak byc powinno. EURO to tylko podkreslilo, Polacy nareszcie uwierza w siebie i swa sile, sadze.