Dodaj do ulubionych

Co mamy z Euro

23.06.12, 08:57
Nie mieszkam w kraju ale niedlugo tu wroce. Jestem dumna z nowej, wylaniajacej sie powoli, Polski. Dumna ze swietnej organizacji EURO, mimo wielu wrzaskliwych klod rzucanych rzadowi pod nogi przez opozycje - wygrala ta lepsza, nowa Polska. Organizacja jest swietna ale juz wczesniej zaimponowalo mi niezwykle widowisko jakim byl pogrzeb ofiar katastrofy samolotowej pod Smolenskiem. W bardzo krotkim czasie zorganizowano, przelot, pogrzeb dla tak wielu osob, wspierano rodziny i nadano mu piekna, surowa i uroczysta oprawe. Mam tu wielkie uznanie dla Iwo Zaniewskiego, odpowiedzialnego za wystroj itp. Nie sadzilam wczesniej, ze postkomunistyczna Polska bylaby w stanie cos tak fantastycznego zorganizowac. Teraz EURO potwierdza, ze Polacy w kraju sie zmieniaja na lepsze, my na obczyznie ciagle zyjemy komunizmem i rzadko potrafimy docenic dziesiejsza Polske, tak jakbysmy smucili sie z jej rozwoju, wstrzymywali go. Widze to po moich kolezankach i kolegach - nieraz ciesza sie z nieszczesc Ojczyzny zamiast wspierac ja i pomagac. Wspieraja chetnie zle do kraju nastawiona partie PiS-u. Polska idzie do przodu, szybko goni stara Europe i tak byc powinno. EURO to tylko podkreslilo, Polacy nareszcie uwierza w siebie i swa sile, sadze.
Obserwuj wątek
    • robokopo Wzruszający egzaltowany optymizm... 23.06.12, 11:20
      Wzruszający egzaltowany optymizm, którego wcale nie podzielam.

Jedynymi, którzy zarobią będzie UEFA i piłkarze. Oni robią biznes, a za infrastrukturę płaci podatnik! Np. stadiony. Proszę sobie wyobrazić, że niektórzy by ich nie chcieli. Polski nie stać na taką imprezę. Czyli UEFA nic nie inwestuje, kasę kosi, zbiera manatki i jej nie ma. Zero ryzyka. My zostajemy z potężnymi długami.

Jestem na milion procent przekonany, że jak Euro się skończy, zaczną się protesty. Z naturalnych przyczyn będzie brakować na wszystko, a z powodu Euro na jeszcze więcej. Niektórzy politycy będą chcieli to wykorzystać i zaczną się rozliczenia. Ja będę im wtórował. Wtedy zobaczymy, ile straciliśmy! Każdy kraj na tym traci. Zyskuje tylko wąska klika biznesmenów sprzedających mrzonki! Niech sobie je sprzedają, ale własnym kosztem. Niech sobie UEFA sama wybuduje stadiony i niech robi na nich, co chce!
      • tymon99 Re: Wzruszający egzaltowany optymizm... 24.06.12, 11:05
        robokopo napisał:

> Jedynymi, którzy zarobią będzie UEFA i piłkarze

nie jestem uefa i nie jestem piłkarzem, a zarobię.
    • danuta49 Wydatki,koszty i ... nic więcej!!!;-) 23.06.12, 11:28
      j.w.
      • as165 1 tys dlugu 23.06.12, 12:19
        Z euro mamy 13 tys dlugu na karzdego pracujacego.
        Tusk zadluza Polacy splacaja zadluzenie.
        • wtopek Re: 1 tys dlugu 23.06.12, 12:40
          proponuję rozebrać stadiony i dworce, zwinąć autostrady, sprzedać złom, a za uzyskane pieniądze urządzić światową kampanię pokazującą jak prawdę, czyli jak u nas jest źle i do dooopy :D
          • danuta49 Nie manipuluj! 23.06.12, 12:47
            Autostrady i dworce etc.są z naszych podatków i unijnych środków z naszej(!) puli - nie zawdzięczamy ich EURO 2012. Co do stadionów, to takie wielkie i kosztowne nie są nam do niczego potrzebne, a koszty ich utrzymania (za budowę już zapłaciliśmy!) trzeba będzie płacić!!!
            Z naszych podatków!!!:-(
            • as165 200 tys ludzi stracilo prace 23.06.12, 12:52
              Tylko dlatego ze zlikwodowanli bazar w Warszawie by za 5 miliardow naszych pieniedzy zbudowac w tym miejscu stadion.
              Dzieki zlikwidowaniu dworca autobusowego kilkuset kierowcow stracilo prace.
              • robokopo Re: 200 tys ludzi stracilo prace 23.06.12, 14:12
                Polscy kierowcy się w ogóle nie liczą... Liczy się boski Ronaldo i jego boskie nóżki..., które pokazuje nawet "Wyborcza"... Przecież jemu się za mniej niż milion euro dziennie nie opłaca pracować. A jeżeli jesteś krytyczny, to zaraz cię ochrzczą frustratem, bo w myśl kapitalistycznej propagandy ci, którym się w życiu nie powodzi, są sami temu winni...
                • as165 Re: 200 tys ludzi stracilo prace 23.06.12, 14:14
                  KOrki na ulicach i paraliz komunikacyjny
    • mojo123 Co mamy z Euro 24.06.12, 05:46
      zbankrutowane firmy i kupę bezrobotnych, gdy już kurz opadnie. W szumne zapowiedzi powrotów do Polski po prostu nie wierzę Ibiza fajniejsza ;)
    • degust Mamy piękne stadiony 24.06.12, 10:19
      "Na których MUSIMY się NAUCZYĆ zarabiać" - jak to powiedział jeden cwaniak z uefa.
      Bo przecież nikt tego nie wie, jak na nich zarabiać. Ale Polacy ponoć mogą się tego nauczyć, to przecież taki pojętny naród... Tylko jak i od kogo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka