mignik 30.06.12, 07:41 Tusk z narodem, naród z Tuskiem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loginmen Służba zdrowia? Ożeż choroba! 30.06.12, 11:49 Widać po wpisach (tzn. ich brak) że elektorat POodobny do Paskudy Nowakowskiej jeszcze jest zdrowy. Oby tak dalej i POkłony dla zdrowego Chyżego Dona. Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Ile to brakuje NFZ? 30.06.12, 12:22 Ile to brakuje NFZ? A ile kosztował Stadion Narodowy, który teraz na pewno trzeba będzie rozbierać? Co tam zdrowie rzesz Polaków? Ważne, że UEFA wraz z "bohaterami narodowymi" się nachapali. "Chwalą nas" - Naprawdę wzruszające... Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Re: Ile to brakuje NFZ? 30.06.12, 12:40 Niechlej tyle Bimbru z podrobionego rozpuszczalnika do farb to bendzesz zdrowy jak RYBA w WODZIE, na chlanie to was stac ale na chleb to za drogi wy polaki biedaki Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Służba zdrowia? Ożeż choroba! 30.06.12, 12:37 Te polskie Lekarze zaglondaja tylko aby polskich CHORYCH obywateli oskubac z ostatnego GROSIKA to jest jedna Mawfia polska PRYWATNIE to z SLEPEGO chca zrobic mlodego jak nie placisz to dostaniesz zaszczyk smierci nic tylko tem polskim Lekarzom chodzi o zarobienie sumy pieniendzy a chorego to maja w D...e ale polacy som sami tego winni bo jak tych chce sie troche ukrucic i zmienic to Opozycja szuka tylko zpruzymierzenca aby jej slupki podskoczyly a polscy Pacjenci to oni maja ich gdzies unas w Niemczech zrobili reforme Sluzy zdrowia razem wszyscyskie parti i Lekarzy stemperowano slurzbe zregenerowano wszystkie Szpitale Sprywatyzowano i Krankekassen maja juz 7 Miliardow nadwyzki Szpitale lecza dalej sa niezadluzane a chorzy zadowoleni a polaki biedaki nic tylko system Stalinowski jest najlepszy bo Pegerowski a Lekarze to wykozystuja i na chorych sie Zlotowkami smaruja Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_5 Służba zdrowia? Ożeż choroba! 30.06.12, 12:51 W mętnej wodzie każdy sobie rybkę złapie,dlatego każda próba uporządkowania trafia na ostry sprzeciw lekarzy,którzy niby robią to dla dobra pacjenta /śmiechu warte/. Tylko jakiś kataklizm może sprawić,że w służbie zdrowia coś się zmieni. "mignik" i "loginmen" przypominacie mi tych lekarzy,którzy chcą udowodnić,że wystawienie recepty bez błędu przerasta ich możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmen Staś Reda 30.06.12, 16:24 Stanisław_5 , Ty jeszcze na chodzie ? . Lumbago i skleroza przestała doskwierać?. Cuda Tuska zadziałały . O ! wielki kancie z PO i oświato z RuchuP - stokrotne dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_5 Re: Staś Reda 01.07.12, 14:52 loginmen.Zgadza się,mam sklerozę,lumbago i wiele innych chorób,i jestem na chodzie. Ty jednak chłopcze mego wieku nie dożyjesz - zeżre cię najgorsza,z najgorszych chorób - nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 dokładnie odwrotnie 01.07.12, 06:17 A mi się wydaje, że to jest dokładnie odwrotnie. To lekarze chcą 'czystej wody' i napotykają się na mur ze strony urzędników - chcą bazy danych on line, kto jest ubezpieczony, a kto nie - chcą pisać nazwy międzynarodowe leków, żeby nikt ich nie oskarżał o korupcję. Przy okienku w aptece pacjent będzie decydował, czy bierze lek oryginalny, czy generyk. - nie chcą określać wysokości refundacji - od tego jest ubezpieczyciel Próba uporządkowania refundacji jest dobra, tylko większość obowiązków, które powinni wykonywać urzędnicy, przerzuca się na lekarzy. A urzędnicy tylko będą sprawdzać i karać, sprawdzać i karać .... Zobacz, jakie to dziwne. Biorę lek na nadciśnienie. Po zmianie ustawy lek oryginalny kosztuje 50 zł, najtańszy refundowany - 28 zł (ceny do zapłaty w aptece). I wczoraj pani w aptece powiedziała mi, że jest ten sam lek, innej firmy, kompletnie nie refundowany - a kosztuje 17 zł. To ja się potam, dlaczego właśnie ten najtańszy nie jest na liście refundacyjnej ? Wtedy z refundacją 50% płaciłabym 8,50! Przecież tego nie wymyślili lekarze, tylko urzędnicy ! Więc gdzie ta mętna woda ? O co chodzi, do licha ? Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_5 Re: dokładnie odwrotnie 01.07.12, 15:56 Do iffa4.Proponuję kompromis:nie wszyscy urzędnicy i lekarze lubią pływąć w mętnej wodzie. Jak myślisz,dlaczego lekarze nie chcą kas fiskalnych,a urzędasy nie są w stanie wprowadzić rejestru ubezpieczonych?Myślę,że odpowiedziwlność za bałagan wykracza daleko poza resort zdrowia.Z refundowanymi lekami mam takie same doświadczenie.Dzięki za komentarz - życzę dużo zdrowia i pogodnych lat życia. Stanisław Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Służba zdrowia dla chorych ? 01.07.12, 01:52 A ci którzy dbali o zdrowie i nie chorowali nałogowo, mają w nagrodę okazję poczytać o płaczu tych którzy zaczęli dbać o zdrowie dopiero jak je stracili... (ach, jak to łatwo nażreć się bez umiaru i uwalić przed TV a potem lulu...) Odpowiedz Link Zgłoś
januszd12 Służba zdrowia? Ożeż choroba! 01.07.12, 08:27 Za Interia pl "według raportu Związku Niemieckich Kas Chorych, 60 proc. operacji przeprowadzonych w tamtejszych szpitalach w latach 2006 - 2010 było z medycznego punktu widzenia niepotrzebnych. Kliniki decydowały się na nie, bo wiedziały, że w ślad za nimi otrzymają budżetową refundację. Jak jest w Polsce. Myślę, że na tym polu jesteśmy w stanie nie tylko Niemcom dorównać ale zdrowo im dokopać. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ubytek Prywatne szpitale 01.07.12, 09:01 Wlasnie tylko te lukratywne migdalki beda robic. Takie sa doswiadczenia z zachodu. Prywatne szpitale:kolanka, migdalki etc. a panstwowe : dlugotrwale schorzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
loginmen Re: Prywatne szpitale 01.07.12, 09:56 Chodzi pogłoska w Narodzie że , narodowy (stadion) ma właściwości lecznice. Pan czerwony minister zdrowia i ministra sportu proponują skierowania na murawę. Ponoć trawa tam lecznicza jest i bez recepty. Ps. odpłatne będzie zioło od Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś