user.70 21.08.12, 12:16 "...target....". Ten cały Siwek to niezły kawałek barana i głąba. Z tych co po miesięcznym pobycie za granicą twierdzą: "Ja dawno nie mówić po polska". Że też takich debili wybierają na burmistrzów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerops Zawichost stawia na emerytów 21.08.12, 12:17 wszystko pięknie tylko to DOBRZE SYTUOWANI może i nie jestem biedny ale nie wiem czy 5000 z żoną to już dobra sytuacja jeżeli do lekarza musimy chodzić minimum 3 razy w miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Dobrze sytuowani emeryci uratują demografię? 21.08.12, 13:53 "{burmistrz}: I dodaje, że na początek gmina chce przyciągnąć ok. 50-60 dobrze usytuowanych małżeństw w podeszłym wieku. (...) {Józef Pięta, przewodniczący rady gminy}: I podkreśla, że Zawichost potrzebuje pomysłu na poradzenie sobie z niżem demograficznym. " Czy tylko mnie tu coś nie gra, czy to zbytni skrót myślowy? Sprowadzanie małżeństw w podeszłym wieku dla ratowania sytuacji demograficznej gminy?! A panu burmistrzowi radzę (i to na poważnie) budować od razu przychodnię i szpital z oddziałem geriatrycznym. Jak udogodnienia to udogodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Zawichost stawia na emerytów 21.08.12, 14:06 To może działa, ale niespecjalnie w bantustanach, gdzie spory odsetek emerytów wpada w minimum socjalne. Pan burmistrz się chyba zapatrzył w emerycką Florydę i zaczął uważać, że "tam gdzie teraz jest ściernisko, będzie kiedyś San Francisco". Przy czym sytuacja będzie się raczej pogarszać z pokolenia na pokolenie, bo obecni emeryci wypracowali sobie emerytury jeszcze za tego krwiożerczego PRL-u, więc w ogóle je mają. Dzieci Zielonej Wyspy(TM) raczej nie powinny na to liczyć... Odpowiedz Link Zgłoś