Dodaj do ulubionych

Po co komu "NIE" dla atomu

24.08.12, 16:20
"- Tylko czy byłoby komu jeździć? Turyści mogą nie chcieć przyjeżdżać pod atom.

- Co też pan opowiada? Proszę zobaczyć elektrownię jądrową na hiszpańskiej Costa Brava. Nikomu ona nie przeszkadza, nawet piękna jest."

Pani Górnisiewicz pewnie zarabia tyle, że może sobie wczasowac na Costa Brava, i nie wątpię, że za tę kulawą promocję budowy elektrowni, dostaje też całkiem niezłą kasę, skoro opowiada takie farmazony.

W Lubiatowie spedzam kazde wakacje, i nie ma lepszego miejsca dla kogos, kto lubi polskie morze, ale juz nie znosi tlumów, szumu fal zagłuszanych przez plażowych sprzedawców i ryk rozwydrzonych dzieciaków i kupy wszelkiego rodzaju straganowego badziewia wespol ze smrodem smażonych frytek.

Rozumiem argumenty zwolenników atomu w Lubiatowie, choć zadziwia mnie naiwnosc i wiara w to, że z tej malutkiej gminy elektrownia zrobi kraine miodem i mlekiem plynaca. I szkoda ze Ci wielcy zwolennicy nie doceniaja skarbu jaki maja (choc moze nie z tak zlotym piaskiem i lazurowa woda jak na Costa Brava) i wierza, ze zalanie jej betonem i ogrodzenie siatka, zmieni cokolwiek na lepsze.

Obserwuj wątek
    • 1helmut Po co komu "NIE" dla atomu 24.08.12, 17:17
      Konopielka XXI wieku
    • pb61 Po co komu "NIE" dla atomu 26.08.12, 15:54
      Uciekną wszyscy turyści! Jak jeden mąż! To pewne na milion procent! Ja mam działkę w Lubiatowie, ale na pewno nie będę tam przyjeżdżać, jak wybudują elektrownię, chociaż przyjeżdżam "na swoje". To co dopiero mówić o turystach, którzy mieliby jeszcze zapłacić za tę wątpliwą "przyjemność" obcowania z atomem. Kto przy zdrowych zmysłach zabierze dzieci w takie miejsce?!?!?!
    • tymon99 Po co komu "NIE" dla atomu 27.08.12, 00:57
      sowieccy akwizytorzy nie próżnują..
    • kotek.filemon Re: Po co komu "NIE" dla atomu 27.08.12, 09:14
      W sumie jestem zawsze pełen podziwu dla patriotów jeżdżących nad Bałtyk zamiast nad Morze Śródziemne. Drogo, syf, beznadziejne żarcie i nieprzewidywalna pogoda, raczej z tendencją do deszczowego piździszewa. I żeby nie było - mieszkałem prawie całe życie w Trójmieście i już mi wystarczy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka