Dodaj do ulubionych

Światowy Kongres Żydów o pełnej restytucji mien...

27.06.05, 19:54
gdyby mi zabrano-żądałbym zwrotu 100% z odsetkami!!!
Obserwuj wątek
    • katolik_polski1 FENOMEN OD TYSIACLECII , ZYD ZAWSZE LAKOMY 27.06.05, 20:01
      Zydowi geby nigdy nie napchasz ! Ciagle mu malo .
      Juz Ewangielie wspominaja o ich skapstwie !
      Trzeba wreszcie cos postanowic !
      Trzeba kres polozyc zydowskiej zachlannosci !
    • katolik_polski1 FENOMEN OD TYSIACLECII , ZYD ZAWSZE LAKOMY 27.06.05, 20:02
      Zydowi geby nigdy nie napchasz ! Ciagle mu malo .
      Juz Ewangielie wspominaja o ich skapstwie !
      Trzeba wreszcie cos postanowic !
      Trzeba kres polozyc zydowskiej zachlannosci !
      • kamil.makom Re: FENOMEN OD TYSIACLECII , ZYD ZAWSZE LAKOMY 28.06.05, 12:04
        To bardzo ciekawe zwłaszcza w świetle faktu, że Jezus był żydem. Rotfl, idź się
        leczyć prymitywie jeden
    • quasimodo166 Nic nikomu nie zabralem, wiec nie mam tez... 27.06.05, 20:05
      ...ochoty ani obowiazku placic. A Zydzi potracili majatek wskutek 1. agresji
      niemieckiej 2. ekspansji koministycznej rosji. Proponuje udac sie po
      odszkodowania do obu tych panstw. Poza tym np. w Wawie nieruchomosci nalezace
      do Zydow w wiekszosci (jak cale miasto) zostaly zniszczone przez Niemcow w
      czasie powstan w gettcie i w 44 roku. Odbudowal je pozniej PRL z
      polskich 'podaktow'.
      • jankbh Re: Nic nikomu nie zabralem, wiec nie mam tez... 27.06.05, 20:46
        To nie tylko odbudowa. Przeciez normalnie placi sie podatek od nieruchomosci,
        obiekty wymagaja tez nieustannych nakladów na eksploatacje i remontów. Sadze,
        ze 15% jest godziwa rekompensata, zwlaszcza, ze panstwo, dzieki absurdalnie
        zanizanym czynszom nie zarabialo specjalnie na nieruchomosciach. Oddanie ich
        dzis obywatelom obcych panstw sprzyjac bedzie wylacznie spekulacji, bo przeciez
        nie przeniosa sie oni do Polski. Dlatego masz racje, powinni oni zglosic sie w
        pierwszej kolejnosci do Niemców, a nastepnie do sygnatariuszy zmowy jaltanskiej.
      • roro68 Re: Nic nikomu nie zabralem, wiec nie mam tez... 29.06.05, 03:53
        Oddać trzeba, pytanie tylko komu? Bo jeśli WJC albo innej dziwnej organizacji,
        która może uzurpować sobie prawa do spadkobrania po całej wspólnocie Żydów, to
        ja stanowczo jestem przeciw. Co więcej. Śmiem twierdzić, że większość
        właścicieli i ich bezpośednich spadkobierców nie byłaby w istotnym wymiarze
        zainteresowana restytucją mienia, które pozostało w Polsce. Większość
        uprawnionych spadkobierców prawdopodobnie nie ma nawet pojęcia o jakichś
        prawach do bliżej nieokreślonych nieruchomości za oceanem. Świadomość mogą
        zyskać wtedy, gdy pan Bronfman i jego prawnicy uruchomią potężną machinę
        propagandową i zaproponują spadkobiercom odpowiednio korzystny układ. Ot i cały
        biznes.
    • katolik_polski1 ANKIETA UE POKAZALA GDZIE SEGREGUJEMY ZYDOW 27.06.05, 20:48
      Osobniki wredne ,bez honoru ,nastawieni na zysk !
      Tak wypowiedziala sie Europa o pariasach !
      • kamil.makom Re: ANKIETA UE POKAZALA GDZIE SEGREGUJEMY ZYDOW 28.06.05, 12:05
        Tak, ankieta pokazała, że w Polsce wielu podobnych Tobie siejących nienawiść
        debili, za których trzeba się wstydzić na świecie.
    • wojoxx Kim jest Edgar Bronfman 27.06.05, 21:31
      Bankierzy i Zlodzieje!

Szwajcarskie miliardy ofiar Holocaustu okazaly sie zupelnym mitem- jak pisze
      Times w wydaniu sobotnim z 13 pazdziernika 2001r, odslaniajac kulisy jednego z
      najbardziej groteskowych i niesmacznych dramatow, jakim zawsze pozostaje
      kryminalny akt wyludzenia i rabunk.

A zaczelo sie to wszystko w 1995 roku, kiedy to dwuch waznych gentlemenow
      panowie Edgar Bronfman - przewodniczacy Swiatowego Kongresu Zydow i pan Abraham
      Burg, wschodzaca gwiazda izraelskiej polityki przekroczylo prog bankow
      szwajcarskich z humanitarna misja. " Macie miliardy dollarow zdeponowane na
      waszych kontach przez Zydow przed II Wojna Swiatowa"-powiedzieli- " Zadamy
      natychmiastowego wyplacenia pieniedzy, dopuki ocaleni z holocaustu jeszcze
      zyja. Niech ostatnie chwile ich zycia przezyja w miare dostatnio". Bronfman i
      Burg sa na tyle znani i wazni, ze zarowno banki, jak i kompanie ubezpieczeniowe
      nie mogly ich zignorowac, ale musialy posluchac.

Wiecej jest tu :
      www.israelshamir.net/polish/bankers.shtml
    • 2560a Re: Wasze ulice 27.06.05, 21:55
      nasze kamienice. No , ewentualnie mozemy wam zostawic Palac Kultury.
      ---------------
      prokurator napisał:

> gdyby mi zabrano-żądałbym zwrotu 100% z odsetkami!!!
      JAK TERAZ PO 60 LATACH ODDASZ TO NIE MART SIE O ODSETKI, MARTW SIE ZE BYS MIAL
      CHOCIAZ JEDNE GACIE BYS NIE SWIECIL GOLA DUPA.
      ZASTANOW SIE JAKA RADOSC BYS MIAL GDYBYS ZBUDOWAL DOM NA KUPIONEJ DZIALCE A
      TERAZ SIE OKAZE , ZE TEN CO SPRZEDAL TO NIE JEST WLASCICIEL, CHOC TAK MYSLAL, A
      WLASCICIEL CZY WLASCIWIE JEGO SPADKOBIERCA MIESZKA GDZIE W US-RAELU,I MA
      ZYCZENIE BYS SWOJE CEGLY POZBIIERAL W PIZ.... BO ON NA TEJ ZIEMI SE BEDZIE
      KOSZERNA MARCHE HODOWAL.
      INACZEJ MOWIAC ,ODDANIE KOSZTEM KILKU POKOLEN POLAKOW KTORZY ZBUDOWALI SWOJE
      ZYCIE NA FUNDAMENCIE WIEDZY , ZE TO I C H KRAJ JEST TAK SAMO NIE FAIR JAK
      ZABRANIE ZYDOM ICH MAJATKU. POZOSTAJE PYTANIE CZY WIEKSZA KRZYWDE PONIOSA
      SPADKOBIERCY POPRZEDNICH WLASCICIELI CZY DZISIEJSI WLASCICIELE PUSZCZENI Z
      TORBAMI????? ODPOWIEDZ DLA MNIE JEST OCZYWISTA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka