prokurator 27.06.05, 19:54 gdyby mi zabrano-żądałbym zwrotu 100% z odsetkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katolik_polski1 FENOMEN OD TYSIACLECII , ZYD ZAWSZE LAKOMY 27.06.05, 20:01 Zydowi geby nigdy nie napchasz ! Ciagle mu malo . Juz Ewangielie wspominaja o ich skapstwie ! Trzeba wreszcie cos postanowic ! Trzeba kres polozyc zydowskiej zachlannosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 FENOMEN OD TYSIACLECII , ZYD ZAWSZE LAKOMY 27.06.05, 20:02 Zydowi geby nigdy nie napchasz ! Ciagle mu malo . Juz Ewangielie wspominaja o ich skapstwie ! Trzeba wreszcie cos postanowic ! Trzeba kres polozyc zydowskiej zachlannosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.makom Re: FENOMEN OD TYSIACLECII , ZYD ZAWSZE LAKOMY 28.06.05, 12:04 To bardzo ciekawe zwłaszcza w świetle faktu, że Jezus był żydem. Rotfl, idź się leczyć prymitywie jeden Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo166 Nic nikomu nie zabralem, wiec nie mam tez... 27.06.05, 20:05 ...ochoty ani obowiazku placic. A Zydzi potracili majatek wskutek 1. agresji niemieckiej 2. ekspansji koministycznej rosji. Proponuje udac sie po odszkodowania do obu tych panstw. Poza tym np. w Wawie nieruchomosci nalezace do Zydow w wiekszosci (jak cale miasto) zostaly zniszczone przez Niemcow w czasie powstan w gettcie i w 44 roku. Odbudowal je pozniej PRL z polskich 'podaktow'. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Nic nikomu nie zabralem, wiec nie mam tez... 27.06.05, 20:46 To nie tylko odbudowa. Przeciez normalnie placi sie podatek od nieruchomosci, obiekty wymagaja tez nieustannych nakladów na eksploatacje i remontów. Sadze, ze 15% jest godziwa rekompensata, zwlaszcza, ze panstwo, dzieki absurdalnie zanizanym czynszom nie zarabialo specjalnie na nieruchomosciach. Oddanie ich dzis obywatelom obcych panstw sprzyjac bedzie wylacznie spekulacji, bo przeciez nie przeniosa sie oni do Polski. Dlatego masz racje, powinni oni zglosic sie w pierwszej kolejnosci do Niemców, a nastepnie do sygnatariuszy zmowy jaltanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Nic nikomu nie zabralem, wiec nie mam tez... 29.06.05, 03:53 Oddać trzeba, pytanie tylko komu? Bo jeśli WJC albo innej dziwnej organizacji, która może uzurpować sobie prawa do spadkobrania po całej wspólnocie Żydów, to ja stanowczo jestem przeciw. Co więcej. Śmiem twierdzić, że większość właścicieli i ich bezpośednich spadkobierców nie byłaby w istotnym wymiarze zainteresowana restytucją mienia, które pozostało w Polsce. Większość uprawnionych spadkobierców prawdopodobnie nie ma nawet pojęcia o jakichś prawach do bliżej nieokreślonych nieruchomości za oceanem. Świadomość mogą zyskać wtedy, gdy pan Bronfman i jego prawnicy uruchomią potężną machinę propagandową i zaproponują spadkobiercom odpowiednio korzystny układ. Ot i cały biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 ANKIETA UE POKAZALA GDZIE SEGREGUJEMY ZYDOW 27.06.05, 20:48 Osobniki wredne ,bez honoru ,nastawieni na zysk ! Tak wypowiedziala sie Europa o pariasach ! Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.makom Re: ANKIETA UE POKAZALA GDZIE SEGREGUJEMY ZYDOW 28.06.05, 12:05 Tak, ankieta pokazała, że w Polsce wielu podobnych Tobie siejących nienawiść debili, za których trzeba się wstydzić na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojoxx Kim jest Edgar Bronfman 27.06.05, 21:31 Bankierzy i Zlodzieje! Szwajcarskie miliardy ofiar Holocaustu okazaly sie zupelnym mitem- jak pisze Times w wydaniu sobotnim z 13 pazdziernika 2001r, odslaniajac kulisy jednego z najbardziej groteskowych i niesmacznych dramatow, jakim zawsze pozostaje kryminalny akt wyludzenia i rabunk. A zaczelo sie to wszystko w 1995 roku, kiedy to dwuch waznych gentlemenow panowie Edgar Bronfman - przewodniczacy Swiatowego Kongresu Zydow i pan Abraham Burg, wschodzaca gwiazda izraelskiej polityki przekroczylo prog bankow szwajcarskich z humanitarna misja. " Macie miliardy dollarow zdeponowane na waszych kontach przez Zydow przed II Wojna Swiatowa"-powiedzieli- " Zadamy natychmiastowego wyplacenia pieniedzy, dopuki ocaleni z holocaustu jeszcze zyja. Niech ostatnie chwile ich zycia przezyja w miare dostatnio". Bronfman i Burg sa na tyle znani i wazni, ze zarowno banki, jak i kompanie ubezpieczeniowe nie mogly ich zignorowac, ale musialy posluchac. Wiecej jest tu : www.israelshamir.net/polish/bankers.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Wasze ulice 27.06.05, 21:55 nasze kamienice. No , ewentualnie mozemy wam zostawic Palac Kultury. --------------- prokurator napisał: > gdyby mi zabrano-żądałbym zwrotu 100% z odsetkami!!! JAK TERAZ PO 60 LATACH ODDASZ TO NIE MART SIE O ODSETKI, MARTW SIE ZE BYS MIAL CHOCIAZ JEDNE GACIE BYS NIE SWIECIL GOLA DUPA. ZASTANOW SIE JAKA RADOSC BYS MIAL GDYBYS ZBUDOWAL DOM NA KUPIONEJ DZIALCE A TERAZ SIE OKAZE , ZE TEN CO SPRZEDAL TO NIE JEST WLASCICIEL, CHOC TAK MYSLAL, A WLASCICIEL CZY WLASCIWIE JEGO SPADKOBIERCA MIESZKA GDZIE W US-RAELU,I MA ZYCZENIE BYS SWOJE CEGLY POZBIIERAL W PIZ.... BO ON NA TEJ ZIEMI SE BEDZIE KOSZERNA MARCHE HODOWAL. INACZEJ MOWIAC ,ODDANIE KOSZTEM KILKU POKOLEN POLAKOW KTORZY ZBUDOWALI SWOJE ZYCIE NA FUNDAMENCIE WIEDZY , ZE TO I C H KRAJ JEST TAK SAMO NIE FAIR JAK ZABRANIE ZYDOM ICH MAJATKU. POZOSTAJE PYTANIE CZY WIEKSZA KRZYWDE PONIOSA SPADKOBIERCY POPRZEDNICH WLASCICIELI CZY DZISIEJSI WLASCICIELE PUSZCZENI Z TORBAMI????? ODPOWIEDZ DLA MNIE JEST OCZYWISTA. Odpowiedz Link Zgłoś