bszafran 01.07.05, 12:01 Zeby juz pawulonu na klinetow z wysypka nie marnować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper21 Brak dotacji na pawulon ? 01.07.05, 12:21 Nie zrywajcie kontraktów są jeszcze inne środki bardziej skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Łódź. Do szpitala tylko z zagrożeniem życia 01.07.05, 12:24 i bardzo dobrze,sprywatyzowac wszystko razem z zusem i okaze sie, ze jednak bedzie kasa dla szpitali Odpowiedz Link Zgłoś
hh7 Sandal.Pamiętajcie Łodzianie że zawdzięczacie to 01.07.05, 12:26 waszemu premierowi Leszkowi Millerowii jego kolegom typu Łapiński Nauman no i aktualnemu premierowi.Nie dość że macie o 20% środków mniej niż średnio mieszkaniec woj.Mazowieckiego i innych województw to jeszcze nie dostajecie nawet tych pieniędzy.Słuchając wczoraj aroganckiego szefa NFZ , nóż mi się w kieszeni otworzył jak tłumaczył że to jest wewnętrzna sprawa odziału Łódzkiego NFZ gdzie mają 0,00 zł na koncie.Kto tu jest nienormalny?Ale Łodzianie znów napewno zagłosują na będącego na I miejscu na liście złodziejskiej SLD Leszka wykładowcę Millera.Pozdrawiam Łodzian. Odpowiedz Link Zgłoś
gw_to_czerwona_gadzinowka Glosowali na czerwonego bandyte to maja... 01.07.05, 18:37 ciekawe jakiego teraz zlodzieja wybiora... Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska a jak jest z E111 dla EU mieszkancow 01.07.05, 12:37 czy ktos sie orientuje jak w szpitalu nie nalezacym do funduszu bedzie dzialac rozliczenie ubezpieczenia z innego kraju. Czy obcokrajowcy ze wzgledu na swoje bezpieczenstwo musza omijac lodzkie???? Odpowiedz Link Zgłoś
dosinski1 Re: a jak jest z E111 dla EU mieszkancow 01.07.05, 13:41 doktor potasik rozwija swoje macki. zasieg jej az po atlantyk. podobno w W Brytanii jest straszny niedobor medykow. ona juz tam czeka na zwloki brytyjczyka. to moze byc swietny interes! pomysl nad tym doktorku jeden z drugim. teraz gdy wielki investor hans wycofal sie ze swoim wspanialym experymentalnym i artystycznym przedsiewzieciem zamykania zmarlych w szklanej szafie a jedynie chce robic to kurom i koniom. nadzieja pozostala tylko weteryniarzom! Ja zupelnie rozumiem kaczory i donaldy w tym ich sceptycznym stosunku do europy. Kraj JAJ! W kraju jaju drob trup! jak dobrze, ze mnie z wami nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: a jak jest z E111 dla EU mieszkancow 01.07.05, 15:42 dosinski1 napisał: > doktor potasik rozwija swoje macki. zasieg jej az po atlantyk. > podobno w W Brytanii jest straszny niedobor medykow. ona juz tam czeka na > zwloki brytyjczyka. Nie sadze zeby to byl dobry pomysl, poniewaz kazdy Polak pracujacy w UE placi 40% podatku w Polsce, orucz tego jeszcze placi podatki w UE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.kaszczyc Re: a jak jest z E111 dla EU mieszkancow 01.07.05, 16:18 "> Nie sadze zeby to byl dobry pomysl, poniewaz kazdy Polak pracujacy w UE placi > 40% podatku w Polsce, orucz tego jeszcze placi podatki w UE!!!!" A skad to takie rewelacyjne wiadomosci? Bo jakos nie odczulem pracujac poza krajem, ze z moich zarobkow odprowadzane sa podatki zarowno do kraju, w ktorym przebywam jak i do Polski. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile01 Re: a jak jest z E111 dla EU mieszkancow 01.07.05, 16:52 dokładnie! jakie 40% ? i jakie w państwie UE i w Polsce dodatkowo? podatek płaci się tylko w jednym państwie! i daj Boże płacić 40% podatku w jakimś kraju UE :) rocznie powyżej 70 tyś eur mi nie grozi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: a jak jest z E111 dla EU mieszkancow 01.07.05, 17:46 gregsmile01 napisał: > dokładnie! jakie 40% ? i jakie w państwie UE i w Polsce dodatkowo? podatek > płaci się tylko w jednym państwie! i daj Boże płacić 40% podatku w jakimś kraju > > UE :) rocznie powyżej 70 tyś eur mi nie grozi :) Poczytaj troche, podowiaduj sie a przekonasz sie. Jak mi to znajomi mowili, tez nie chcialem w to wierzyc, az do mometu jak otrzymalem rozliczenia z Polski!!!!!!! Na dodatek zarabiajac (i placac podatki w Uk) zaliczam sie do grupy 40%!!! tak samo zreszta jak wszyscy ktorzy przyjechali utaj do pracy. Niewiarygodne???? Ale prawdziwe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: a jak jest z E111 dla EU mieszkancow 01.07.05, 17:42 marek.kaszczyc napisał: > "> Nie sadze zeby to byl dobry pomysl, poniewaz kazdy Polak pracujacy w UE > placi > > 40% podatku w Polsce, orucz tego jeszcze placi podatki w UE!!!!" > > A skad to takie rewelacyjne wiadomosci? Bo jakos nie odczulem pracujac poza > krajem, ze z moich zarobkow odprowadzane sa podatki zarowno do kraju, w ktorym > przebywam jak i do Polski. :) Badz pewy ze bardzo szybko sie dowiesz. Ja tez pracuje i zyje w UK od kilkunastu lat i niedawno na wlasnej skorze sie przekonalem jak dostalem rozlicczenia z Polski. Bylem w szoku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
svintuh Re: Łódź. Do szpitala tylko z zagrożeniem życia 01.07.05, 14:01 Lodz obciach (LITSMANNSZTADTD) - - miast LPR, SLD , POGOTOWIA i wszekcpolakow a w ogóle szyszkowska jak bedzie prezydentem to wprowadzi obowiazkowa eutanazje i nie bedzie potrzebny szpital, bo eutanazje bedzie mogl wykonac każdy przeszkolony przez szyszkowstystów przy pomoc kija bezjbolowego i kałacha. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Łódź. Do szpitala tylko z zagrożeniem życia 01.07.05, 15:22 > a w ogóle szyszkowska jak bedzie prezydentem to wprowadzi obowiazkowa eutanazje > > i nie bedzie potrzebny szpital, bo eutanazje bedzie mogl wykonac każdy > przeszkolony przez szyszkowstystów przy pomoc kija bezjbolowego i kałacha. Chyba z Młodzieżą Weszpolską coś ci się pomyliło. Poza tym, Szyszkowska nic nie wprowadzi, bo w naszym kraju Prezydent g*** może. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Brawo!!! 01.07.05, 14:10 Tak jest! I niezadowolonych pacjentow odsylac do NFZ, bo to on, jako ubezpieczyciel, ma zagwarantowac leczenie. Skonczyc w koncu z ta fikcja. Juz tak spodlilismy zawod lekarza, ze morale ludzi go wykonujacych bliskie jest zeru... Odpowiedz Link Zgłoś
glob1 HAARP i MEDYCYNA 01.07.05, 14:23 HAARP - AMERYKANSKA TAJEMNICA HAARP czyli - High-frequency Active Auroral Research Program. Po polsku - Aktywna aureola Wysokiej czestotliwosci fal - Program doswiadczalny - jest scisle tajna amerykanska bronia, ktorej istnienie datuje sie gdzies od 1900 roku, co wiaze sie z wynalazkami Mikolaja Tesli, na ktorych bazie ta bron jest oparta, a polega na bezprzewodowym przesylaniu fal roznej czestotliwosci i pradu. HAARP, to nie tylko zestaw anten na Alasce. Jest to rowniez wiele laboratoriow i uniwersytetow rozmieszczonych na calym swiecie a pracujacych nad programami HAARP-a. Prosze rowniez zwrocic uwage na amerykanskie bazy wojskowe rozmieszczone na calym swiecie. W wielu publikacjach o tej broni mozna zapoznac sie z jej dzialaniem na pogode, na trzesienia ziemi i na ludzki mozg. Mniej znane jest jej dzialanie mogace powodowac rozne wybuchy oraz mozliwosc zdalnego sterowania samolotami czy samochodami. W ogole nic sie nie pisze o mozliwosci dotykania ta bronia calego ludzkiego czy zwierzecego ciala. Bron ta swoimi falami moze dotknac kazda istote zywa na Ziemi korzystajac z jej biopradow. Sterowanie ta bronia jest zdalne, wiec jest ona niewidoczna i bezszelestna. Dzieki temu moze powodowac lub symulowac rozne choroby a nawet smierc i rozne stany psychiczne. Wlasnie tym dzialem chce sie zajac w swojej publikacji rozszerzajac ja o rozne przezycia zwiazane z ta bronia na zasadzie ciekawostek, ktore moga spotkac kazdego. Intensywny wplyw tej broni poczulam na sobie w styczniu 1998 roku. Doswiadczalam bardzo roznego jej zastosowania. Operatorzy HAARP-a, ktorzy mna sie zajmuja nie przypuszczali, ze kiedys bede o tym pisac do ludzi. Takie sa moje obserwacje na temat jej dzialania : HAARP i MEDYCYNA Z uwagi na fakt, ze fale HAARP moga dotykac calego ciala, powoduja bole czesto silne i gwaltowne w roznych miejscach sugerujac chorobe, a takze rozne stany chorobowe, takie jak zatrucia, dusznosci, podnoszenie i obnizanie cisnienia krwi, przekrwienie organow z ustami wlacznie, rozne rytmy serca, zaparcia lub rozwolnienia, opuchlizny, zmiany w strukturze kosci - moga je powiekszac, zmniejszac i wykszywiac. Bole zdrowych zebow i ruszanie sie ich oraz wypadanie bez krwawiacych dziasel, dretwienie konczyn, przelatujace prady i skurcze, trzesienie glowa lub innymi czesciami ciala. Moga tez tymi promieniami robic wrzody i niegojace sie rany na roznych czesciach ciala. Moga rowniez powodowac hemorojdy i przykre swedzenie w roznych miejscach na ciele. Bron ta moze spowodowac zakrztuszenie. HARRP moze zmieniac wage ciala. Moze powodowac ciagle laknienie lub jego zanik. Moze tez spowodowac zanik sygnalu potrzeby zalatwienia sie. Moze zmieniac wymowe i barwe glosu. Jestem pewna, ze moga powodowac jeszcze inne objawy chorobowe i choroby, ktore mnie akurat ominely. Mimo tak wielu dolegliwosci w roznych okresach czasowych i o roznym nasileniu, ja do lekarzy nie chodzilam i nie zazywalam zadnych lekow, bo zdawalam sobie sprawe, ze ktos penetruje moje cialo i ze ktos mi to robi. Moze wlasnie dzieki temu, ze bylam ostrozna w stosowaniu jakichkolwiek lekow, jestem do dzisiaj zdrowa. Zdaje sobie sprawe, ze HAARP moze na kogos dzialac nie ujawniajac sie. Moze sie to odbywac bezszelestnie i bezczuciowo. Ktos moze miec watpliwosci, czy dziala na niego HAARP, czy jest naprawde chory? Uwazam, ze najlepszym wykladnikiem ludzkiego stanu zdrowia jest temperatura jego ciala. Kazde najmniejsze niedomaganie powinno objawiac sie temperatura, nawet miesiaczka u kobiet sie nia objawia, ktora jest przeciez zaprogramowana w organizmie. W dzisiejszych czasach lekarze bardzo duzo chorob przypisuja wirusom. Wlasnie te choroby o dziwo, przebiegaja bez podwyzszonej temperatury ciala. Kiedy przypomne sobie medycyne z lat 50-tych, to wirusy byly zupelnie nieznane. Zawsze zastanawia mnie, skad sie wziela ta wielka liczba chorob wirusowych? Mysle, ze sa to wlasnie choroby powodowane przez bron HAARP, ktorej poczatki intensywnego dzialania na ludzi datuje sie na rok 1960. Od roku 1930 zaczeto robic pierwsze proby zdalnego dotykania ludzi promieniami i falami Tesli. Moje rady 1. Przy wszelkich niedomaganiach, badac temperature ciala. Prawidlowa temperatura, to 36,6C. 2. Nie brac zadnych lekow, ktore nie maja podanego dokladnego skladu i ulotki o przeciwwskazaniach. 3. Pytac lekarzy, czy takie objawy chorobowe moga byc spowodowane przez bron HAARP. 4. Starac sie zglebic swoja wiedze na temat chorob wirusowych i byc bardzo czujnym, kiedy lekarz taka chorobe orzeknie. 5. Zwracac uwage na wszelkie bole, ktore moga okazac sie przemijajacymi w zaleznosci od pory dnia lub nocy. Prawdziwie chora czesc naszego ciala boli bez przerwy i powinna pojawic sie goraczka [normalna temperatura naszego ciala, to 36,6 C.] 6. Obserwowac swoje cialo przez kilka dni - nawet do 7-miu. 7. Zwracac uwage na to, czy nie slyszymy szumu w uszach lub w pomieszczeniu w ktorym sie znajdujemy. Takie tttsssyyy - ledwo slyszalne, jakby gdzies przeplywal prad. Tak wlasnie czesto slychac bron HAARP. Bez tego przydzwieku tez moze nas dotykac. LEKARZE Ilosc chorych ludzi na swiecie jest zatrwazajaca. Wszedzie brakuje lekarzy i personelu medycznego. Przy takiej ilosci chorych lekarze maja sie calkiem dobrze finansowo. Bogaca sie niesamowicie. Lekarze od dawna robia fortuny finansowe dzieki ilosci pacjentow. Smiem twierdzic, ze zarabiaja dzieki broni HAARP i wiekszosc z nich o tym wie i z HAARP-em wspolpracuje. Czesc lekarzy ma duze profity za przepisywanie lekow narzuconych przez koncerny farmaceutyczne, a czesc lekarzy zarabia na na symulowanych operacjach, ktore jak mniemam zaczynaja sie na przecieciu skory i koncza na jej zaszyciu, zeby byl slad dla pacjenta i platnika za operacje. HAARP przestaje ingerowac i wszystko wraca do normy, czlowiek mysli, ze operacja pomogla. To samo dotyczy wszelkich lekow, na ktore ludzie sa skazywani czesto do konca zycia, bo HAARP skrupulatnie sprawdza, czy leki sie wykupuje i zazywa. Co jakis czas sie slyszy, ze jakies leki powoduja duze zaburzenia w organizmie. Doprowadzaja do prawdziwych chorob, a nawet zgonow. Wszystko dotyczace zdrowia i broni HAARP jest objete wielka tajemnica. Milcza lekarze. Milcza rzady poszczegolnych panstw. Milcza media. HAARP i zmiany osobowosci HAARP od poczatku swojego istnienia interesowal sie ludzkim i zwierzecym mozgiem. Dzisiaj juz umie latwo zmieniac nastroje poszczegolnych ludzi, a nawet ich osobowosc. HAARP moze spowodowac placz bez powodu, smiech, apatie, nadwrazliwosc, agresywnosc, strach i operowac odpowiednio naszymi odczuciami, takimi jak laknienie, potrzeba pojscia do ubikacji czy naszych preferencji, nawet plciowych. Moze sztucznie powodowac podniete plciowa. Moze tez spowodowac kompletny zanik libido lub spowodowac, ze stosunki beda bardzo bolesne, co moze zniechecic ludzi do wspozycia lub niepotrzebne leczenie. Moze przesylac glosy do glowy i do uszu. Te glosy moga mlodych ludzi namawiac do mordowania, zlodziejstwa, napadow i innych niecnych rzeczy. Ludzie, ktorzy pisza do mnie w tej sprawie, mowia, ze czesto nagroda jest mozliwosc wachania narkotykow, lub spokoj od HAARP-a na jakis czas. Jezeli czlowiek nie zdaje sobie sprawy z tego, ze dziala na niego HAARP, to czesto zaczyna dzialac wbrew wlasnej woli. Poddaje sie sterowaniu przez bron HAARP. W ten sposob mozna tworzyc nawet mordercow, homoseksualistow, leni i narkomanow. HAARP moze tez tworzyc pracoholikow dzieki dodawaniu swojej energi. Dzieki tej energi ludzie moga nie spac tygodniami i byc zawsze na wysokich obrotach. Ja kiedys nie spalam 2 lata w ogole. HAARP dysponuje w tej chwili bardzo szeroka gama swoich mozliwosci i dlatego trzeba bardzo sie pilnowac zeby nie popasc pod jego calkowite dzialanie i nie stac sie kims zupelnie bezwolnym. Teraz juz potrafie dysponowac swoja swiadomoscia wbrew broni HAARP. W Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Łódź. Bezrobocie jest zagrożeniem życia 01.07.05, 14:27 To "Sukcesy" transformacji prof.Balcerowicza. Okropna kleska calego narodu , ktory jak chochol tanczy w rytm przebierancow po komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Łódź. Bezrobocie jest zagrożeniem życia 01.07.05, 16:11 wojtek2784 napisał: > To "Sukcesy" transformacji prof.Balcerowicza. Okropna kleska calego narodu , > ktory jak chochol tanczy w rytm przebierancow po komunie. Ty natomiast jestes sukcesem transformacji E. Gierka, ktory nie potrafi niczego zrozumiec i dlatego musi miec jadna osobe winna, za cale swoje otumanienie i ubustwo wynikajace z nierobstwa i glupoty:) Odpowiedz Link Zgłoś
akla1 Może i dobrze 01.07.05, 14:45 Jeżeli rzecz dotyczy Łodzi to może i dobrze. W świetle ostatnich wypadków największym zagrożeniem życia jest kontakt z łódzką słuzbą zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 Re: wypowiedzenie 01.07.05, 15:29 a ja chcę wypowiedzieć umowę ZUSowi i NFZetowi i nie mogę. Muszę płacić chociaż nie korzystam i nie zamierzam. Wolę medicover, który jest tańszy i duuuuuuuużo lepszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normalny Znowu Łódź, zaorać to miasto 01.07.05, 15:29 zaorać to siedlisko wszelkiego zła Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Chcą głosować na geja i oszołoma?! 01.07.05, 16:00 sprawdź sam www.dzieckook.pl/ankieta/index.php3?offset=10 Odpowiedz Link Zgłoś
oiva Re: Łódź. Do szpitala tylko z zagrożeniem życia 01.07.05, 16:01 moze niech rzad razem z NFZ od razu z gory ustala, kto, kiedy i na co ma chorowac, kto ma umrzec, ile dzieci ma sie urodzic i nie bedzie klopotu, tej! Odpowiedz Link Zgłoś
coitusik cala Polska solidarna z Lodzia.............. 01.07.05, 16:07 niech sobie zlodzieje z NFZ, szukaja swiadczeniodawcow na ksiezycu, Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile01 Re: Łódź. Do szpitala tylko z zagrożeniem życia 01.07.05, 16:12 pointa : jeśli ktoś płaci rocznie ponad 16tyś zł na ubezpieczenie zdrowotne (czyli ma przychody ponad 150tyś zł rocznie) i dodatkowo wykupuje za 500 zł miesięcznie (6 tyś rocznie) rodzinny pakiet zdrowotny w bardzo dobrej klinice (po to, żeby nie tracić czasu na publiczną służbę zdrowia) to po cholerę mu płacić ubezpieczenie zdrowotne w Polsce? Lepiej wykupić polisę zdrowotną po całości np w Niemczech za 4700 eur i leczyć się 'w razie czego' zagranicą! przykro mi , ale jakość za wysokość składki albo 'na drzewo'. inaczej nie ma kompromisu! Odpowiedz Link Zgłoś
gw_to_czerwona_gadzinowka Gratulacje dla wszystkich zwolennikow SLD. 01.07.05, 18:36 Z powodu kolejnego oszalamiajacego sukcesu waszej partii. Jestescie z siebie dumni, ze glosowaliscie na bandytow, zlodziei i oszustow? Moze nastepnym razem palniecie sie w leb i stwierdzicie: jestem debilem, do nastepnych wyborow nie ide, bo nie mam na tyle oleju w glowie, by wybrac kogos, kto nie jest bandyta, zlodziejem lub oszustem. Moze chociaz tyle potraficie zrozumiec, bo o wieksza zdolnosc do logicznego myslenia zwolennikow SLD nie podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś