Dodaj do ulubionych

MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa

• push.sp Polska biedny kraj... 01.08.05, 18:40
      jakbysmy byli bogaci tobysmy sobie cara mskiewskiego kupili, a tak...
    • brynk nienawidze putinków ! Rosja to agresor i okupant 01.08.05, 18:44
    • bandeirante W przepraszaniu to my jestesmy specjalistami... 01.08.05, 19:00
      ... bylo bicie sie w piersi za Jedwabne, to i za Warszawe mozemy sie kajac, a
      pomnik ku czci pobitych takze mozna postawic...
    • sfuj_hlop Nie widzę przeszkód w przeproszeniu!!! 01.08.05, 19:01
      Weźcie tych gnoi, którzy napadli, postawcie ich przed kamerami TV i niech
      przeproszą!
    • robert4321 to wynik antyrosyjskiej medialnej hucpy Batera i R 01.08.05, 19:13
      otfelda !
      • rysiuz Precz z ruska propaganda! 01.08.05, 20:18
        To nie media sa winne temu ze w warszawie bandyci napadaja na ludzi.

Ale to Rosjanie sa winni temu ze wykorzystuja ten karygodny incydent do
        robienia skandalu.

Swoja droga czy ktoś z was pamieta pobicie rosjan na dworcu? To równiez było
        powodem odwołania rosyjskiej wizyty w Polsce. Z perpektywy lat mechanizm ten
        sam ale sprawność w robieniu ruskiej propagandy znacznie sie poprawiła. Wtedy
        to im troche zajeło zanim zrobili z tego miedzynarodowy skandal.
    • rom50 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 19:18
      Panie Putin, czy nie porobiło się Panu pod sufitem, tak jak Panu Łukaszence?
      • atka5 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 19:46
        Dwa lata temu mój znajomy został ograbiony i pobity w Moskwie. Miał pękniętą
        czaszkę i złamany obojczyk. Przez dwa dni był nieprzytomny. Nie był co prawda
        dzieckiem pracownika ambasady, tylko pracownikiem polskiej firmy na wyjeździe
        służbowym. Jego winą było niewątpliwie to, że był dobrze ubrany i chwilę przed
        napadem rozmawiał przez komórkę...
        Teraz już wiem, że ten napad był przejawem polakofobii, był doskonale
        przygotowany (sprawców nie znaleziono) i że w jego obronie powinien wystąpić
        prezydent Kwaśniewski!!!!
    • seiho Kgb robila juz rozne prowokacje.Za duzo szumu 01.08.05, 19:40
      i po raz pierwszy pan Putin zabiera glos w takiej sprawie.Spięcie z Białorusią,
      rocznica powstania ,wiec coz za problem dla KGB przy slabosci naszych sluzb
      specjalnych ktore sa zajete zbijaniem kasy a nie praca.
    • gekon1979 aha za kretynstwo uznaje to, ze nasze media 01.08.05, 19:57
      polsat i tvp1, na poczatku wiadomosci zajela sie malo znaczacym incydentem z pobiciem dzieci dyplomatow W.X.Moskiewskiego, a na drugim dopiero miejscu wymienili 61 rocznice Powstania Warszawskiego
      wstyd dla tych mediow, ze na 1 miejsce postawili antypolska histerie moskali, z Wielkim Ksieciem Fiutinokiem na czele
      • maciek770 Re: aha za kretynstwo uznaje to, ze nasze media 01.08.05, 20:02
        TVN24 skrot najwazniejszych wiadomosci dnia i ani slowa o kacapach :)
        • gekon1979 Re: aha za kretynstwo uznaje to, ze nasze media 01.08.05, 20:05
          :)
          ale juz w Faktach bylo, lecz nie przed rocznica!!
          to nie chodzi zeby o tym nie mowic, tylko, zeby obowiazywala jaks hierarchia wartosc
        • sas12 typowa ruska bezczelna prowokacja 01.08.05, 20:10
          żeby odwrócic uwagę od rocznicy Powstania Warszawskiego.Odpowiedz powinna byc
          na miarę Agencji Tass - liczna grupa pijanych mlodych rosjan zaczepiła kilku
          sportowcow w dresach przygotowujacych sie do międzynarodowych waznych zawodów
          sportowych.Chuligani rosyjscy zostali nalezycie ukarani i wydaleni do swojego
          kraju.
      • rysiuz Re: aha za kretynstwo uznaje to, ze nasze media 01.08.05, 20:22
        Zgadzam sie. To hanba ze taki bandycki incydent jest przedstawiany jako nr1.
    • arebia Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 20:03
      I bardzo dobrze ze Putin sie trzesie na sama mysl o Polsce lub
      Kwasniewskim...kgbowiec jeszcze przeprosin sie domaga, ze guwniarze po mordzie
      dostali ..hahah!!! ale skandal...tez mi nowosc.Niech Putin sam przyjdzie pod
      bloki to sam dostanie po gebie,nawet nie bedzie wiedzial za co i od kogo.
    • hydros Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 20:12
      Oczywiście niektórzy opwiadają bzdury pisząc o prowokacji itp.Natomiast za
      atmosferę stosunków między państwami odpowiedzialni są politycy i ich
      nieodpowiedzialne wypowiedzi.Zwłaszcza np.wypowiedzi pana Kaczyńskiego
      przyczyniły się do zaostrzenia stosunków z Rosjanami. Tracą na tym
      przedsiębiorcy handlujący z Rosją,a normalni ludzie tracą pracę.Rosja to dla
      nas wielki rynek i nawet z tego względu nie powinno się zaostrzać stosunków, bo
      tracimy tylko my.
      • gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 20:14
        nie za antyrosyjskie nastorje w Polsce, odpowiedzialny jest putin i jego ekipa, ich wypowiedzi i dzialania przeciwko Polsce
        • slowianska_dusza To akurat jest prawda 01.08.05, 20:40
          Żeby było ciekawiej, poprę tutaj gekona1979, z którym jeszcze nie tak dawno
          darłem koty.
    • robert4321 Polactwo znowu rozrabia ? 01.08.05, 20:14
      • rysiuz Re: Polactwo znowu rozrabia ? 01.08.05, 20:36
        A Robercik znow przeciw Polsce?
    • gekon1979 aha napewno incydent, wykorzysta, tez ten pies 01.08.05, 20:18
      lukaszenka, bedzie to w tamtej telewizji hit
      • panatha Re: aha napewno incydent, wykorzysta, tez ten pie 01.08.05, 21:02
        juz wykorzystał, w białoruskiej tv pokazali antypolski film w którym stwierdzono
        ze "polska to prostytutka" , "zascianek Europy"
        jednym słowem lepiej byc zasciankiem w Europie niz zasciankiem w Azji
        • gekon1979 Re: aha napewno incydent, wykorzysta, tez ten pie 01.08.05, 21:08
          chodzi mi o to, ze hitem, bedzie wiadomosc o rasistowskim(czyli faszystowskim) napadzie na rosjan, a backa buduje taki internacjonalne panstwo, a Polska to faszystowski kraj, tak beda mowic i to bedize argument, a wybuchy histerii kacapow, beda niczym przy tej co bedzie w tv lukaszenki wlasnie
          zreszta poczekamy zobaczymy ;)
          • panatha Re: aha napewno incydent, wykorzysta, tez ten pie 01.08.05, 21:15
            wszystko w swoim czasie , choc pewno juz sie wzieli za montaz zdjec
    • qc Takie swobodne lazikowanie ruskich po W-awie 01.08.05, 20:21
      jak nic rozniosa wszedzie pchly !
    • push.sp No wkurzyłem się! 01.08.05, 20:43
      Ide po granat do piwnicy i wychodze na masto szukać Ruskich........
      • arebia Re: No wkurzyłem się! 01.08.05, 20:45
        no jak znajdziesz wiecej przynies troche dla mnie:)))
    • me-e W ROCZNICE POWSTANIA...TO PROWOKACJA 01.08.05, 20:49
      ...putin moze bys przeprosil za w-wskie powstanie ,ze staliscie po drugiej
      stronie wisly z zalozonymi rekoma sojusznicy...dzisiaj w-wie jest kilkaset
      napadow dziennie...a maskwa bolszoja i tam macie napadow duzo wiecej na
      obcokrajowcow...
      • betsy12 Re: W ROCZNICE POWSTANIA...TO PROWOKACJA 01.08.05, 20:56
        Nie lubie ruskich, ale jest mi wstyd i za gowniarzy i za Was tak gromko
        grzmiacych tutaj na forum - bez sensu.
      • wojtek_781 W ROCZNICE POWSTANIA...TO PROWOKACJA !!!!!!!!!!!!! 01.08.05, 20:58
        me-e napisał:

> ...putin moze bys przeprosil za w-wskie powstanie ,ze staliscie po drugiej
        > stronie wisly z zalozonymi rekoma sojusznicy...dzisiaj w-wie jest kilkaset
        > napadow dziennie...a maskwa bolszoja i tam macie napadow duzo wiecej na
        > obcokrajowcow...

stali po drugiej
        stronie wisly z zalozonymi rekoma ???
        MALO TEGO !!!
        PERFIDNIE ZACHECALA TA SFOŁOCZ PRZEZ STACJE RADIOWE
        DO JAK NAJSZYBSZEGO WYBUCHU POWSTANIA !!!!
        • vincentvega Re: W ROCZNICE POWSTANIA...to policzek dla narodu 01.08.05, 20:59
          • me-e Re: W ROCZNICE POWSTANIA...to policzek dla narodu 01.08.05, 21:13
            ...ruskie nic nie mowia o powstaniu...a pierwszym ich newsem jest napad na
            rosjanow...przypomina sie tu dworzec centralny...tam tez uzywano podobnej
            rosyjskiej propagandy przeciw polakom...wiec smialo mozna nazwac to policzkiem
            dla narodu w tak szczegolnym dniu...dodam jeszcze ze moskwa ostatnio nazwala
            polske dziwka...i to bez zadnych reakcji wladz polskich...malo tego bialorus to
            jak twierdza znawcy problematyki wschodniej zostala wywolana przez putina
            obawiajacego sie rewolucji na bialorusi...ale sie nasluchalem newsow i
            powtarzam jak papuga...chociaz to gorna czesc to mee orginalna...)))
            • panatha Re: W ROCZNICE POWSTANIA...to policzek dla narodu 01.08.05, 21:20
              me-e napisał:

> ...ruskie nic nie mowia o powstaniu...

ja temu sie nie dziwie, nie zaskakuje mnie to , chyba juz sie przyzwyczaiłem do
              sowieckiej obłudy

.a pierwszym ich newsem jest napad na
              > rosjanow..
              rozkaz z samej góry, polecenie wszczenia antypolskiej nagonki wykonano

jak twierdza znawcy problematyki wschodniej zostala wywolana przez putina
              > obawiajacego sie rewolucji na bialorusi..

o tym pisał ostatnio ukraunski tygodnik, twierdzac ze działania łukaszenki były
              konsultowane na kremlu to przemyslana strategia dwóch panów o wybujałych ambicjach
    • danz4 LENIN,STALIN,PUTIN.... 01.08.05, 20:56
      niznaczne tylko roznice w nazwiskach ,lecz jakaz jednomyslnosc w podlych
      metodach oczerniania wszystkiego co polskie.A jeszcze do tego opcja pro-
      sowiecka,ktora nie zrobi nic co nie podoba sie Moskwie.

• bolszewik09 Re: LENIN, STALIN, PUTIN.... 02.08.05, 02:11
        danz4 napisał:

> niznaczne tylko roznice w nazwiskach ,lecz jakaz jednomyslnosc w podlych
        > metodach oczerniania wszystkiego co polskie.A jeszcze do tego opcja pro-
        > sowiecka,ktora nie zrobi nic co nie podoba sie Moskwie.
        >

rzeczywiscie !
        doskonała asocjacja !
        3ch bolszewikow wladcow swiata !
        • waniek_r1 Re: LENIN, STALIN, RASPUTIN.... 02.08.05, 04:13
    • vinogradoff Jesli sasiad oczekuje przeprosin to sie przeprasza 01.08.05, 21:07
      Pechowy zbieg okolicznosci. Napad mogl byc zupelnie przypadkowy jakich wiele
      kazdego dnia w Polsce. Jednak w aktualnej sytuacji moze byc odczytywany jako
      przejaw dyskryminacji na tle narodowosciowym do czasu kiedy zlapani sprawcy
      zaprzecza temu. Nie ma innego wyjscia i niezaleznie od juz istniejacych
      zwyczajow dyplomatycznych , nalezy przeprosic na czym nie utraci honor narodu i
      godnosc miedzynarodowa Najjasniejszej.
      • gekon1979 Re: Jesli sasiad oczekuje przeprosin to sie przep 01.08.05, 21:11
        przeprasza sie wtedy kiedy trzeba i sie powinno, a nie kiedy ktos jest przewrazliwionym histerykiem - bo przeproszenie go, i tak nic nie zmieni, tylko umocni jego teze, w tym wypadku teze o dyplomatycznym skandalu
        nalezy z naszej strony nadac temu jak najnizszy szczebel
        • borrka1 Re: Jesli sasiad oczekuje przeprosin to sie przep 01.08.05, 22:38
          gekon1979 napisał:

> przeprasza sie wtedy kiedy trzeba i sie powinno, a nie kiedy ktos jest
          przewraz
          > liwionym histerykiem - bo przeproszenie go, i tak nic nie zmieni, tylko
          umocni
          > jego teze, w tym wypadku teze o dyplomatycznym skandalu
          > nalezy z naszej strony nadac temu jak najnizszy szczebel

A za Katyn,za pol wieku "druzby" pewnie chcialbys przeprosin?No wiec mozesz
          sobie podac reke z Putinem,on tez jest zdania ze przeprasza sie wtedy kiedy
          trzeba i powinno,a on uwaza ze jeszcze nie trzeba i nie powinno!
          Wpadles we wlasne sidla.
    • homer101 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:08
      Czy wy na tym świecie żyjecie za krótko , czy co . Komuchom , bolszewikom a tym
      bardziej ruchmoltom się nie wierzy . Tyle razy robili nas w konia , i tyle razy
      robiliśmy u nich za konia , że trzeba być ślepym , żeby nie wiedzieć o co chodzi
      . Naiwniacy , żebyście się czasem nie obudzili z rączkami w nocniku . Na takie
      chamstwo i bezczelność , trzeba odpowiedzieć tym samym , ale Kwasa na to nie
      stać . Straciłby na wizerunku . Dupek
    • observwator Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:09
      Rosjanie sprowokowali i dostali baty. A Putin z KGB chce zrobić polityczny
      skandal. I od kiedy dzieci rosyjskich dyplomatów są wypuszczane poza mur bez
      przepustki. Pół roku temu widziałem przy Billi jak zachowują się dzieci
      rosyjskich dyplomatów, byli tak agresywni bez powodu i przeklinali, jakby świat
      do nich należał - to byli typowi nazi.
    • kgladkowski Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:16
      powinniśmy przeprosić za to że mamy kiepską policję, która nie potrafi bronić
      ludzi, niewazne kto to był. ale byli to obcokrajowcy. a my podobno jesteśmy
      gościnni. nikt z przejeżdżających nie wezwał policji. za to też powinniśmy
      przeprosić
    • lepa Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:17
      Ale tak konkretnie, to niby od kogo Rosjanie oczekują przeprosin???
      • gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:22
        toz nie wiesz
        otoz od calego narodu polskiego
        chca bysmy wszyscy sie kajali
        kladli kwiatki pod ich ambasada, i tysiacami przed nia kleczali, z okrzykami mea culpa!!
        • kgladkowski Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:30
          trzeba by byc konsekwentnym
          1. albo postępujemy jak oni - będziemy knuć i jątrzyć, robić innemu co nam nie
          miłe
          2. albo będziemy im lizać tyłek, całkiem bez skrupułów, obłudnie na maksa, jak
          Niemcy lub żabojady, tak aby nasze firmy miały otwarty rynek na wschód, mogły
          się bogacić na tym bardzo chłonnym rynku, dzięki czemu będziemy się wzmacniać
          gospodarczo jak to robi cały cywilizowany świat:)
          Co obstawiacie?
          • gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:31
            ja jestem za opcja pierwsza
            opcja druga to Targowica bis
        • kgladkowski Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:32
          polityka skuteczna acz obłudna, czy uczciwa do bólu i honorowa?
          • gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:35
            liczy sie konsekwencja, i ona okresla skutecznosc ;)
            polityka obludna wcale nie konczy sie sukcesami, zobacz ze ta ostatnio ich zawodzi
            • kgladkowski Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:41
              zawodzi? kogo? w rosji i na białorusi niemieckim firmom włos z głowy nie
              spadnie. nie ma szans. a polskie? miały już wiele problemów, a na białorusi
              zaraz znów zaczną mieć duuże. popatrz na anglię, cała jej historia to dbanie o
              własne interesy, 0 altruizmu. baaardzo są skuteczni
              • gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:46
                ale to jest naturalne, gdyz jestesmy w przeciwnym obozie politycznym swiata
                dlatego jestesmy tam wrogo postrzegani, a nie dlatego ze prowadzimy taka, a nie inna polityke
                rosje zawiodla polityka obludy np. na Ukrainie, a w Polsce to juz wogole im nic nie wychodzi, nie potrafia nas ku sobie zjednac, i juz w sposob mechaniczny nas ku sobie zrazaja(teraz licza, ze to dobrze, ale wkrotce, nasz kraj moze wybic sie z kryzysu i stac sie waznym krajem europy, a wtedy beda zalowac, ze zrobili sobie z nas wroga)
    • fifura Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:28
      Oczywiście fakt pobidzia dzieci jest to być może przestępstwo. Ale niech ten
      czekista PUTIN zajmie się np Obywatelami ROSJI mordowanymi w Czeczeni.
      • bokaj Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:33
        nie ma co bić piany, bo sprawa jest prosta: na naszym terytorium napadnięto i pobito obcych obywateli - trzeba przeprosić i nie doszukiwać się dodatkowych podtekstów. ruscy niech robią co chcą - my róbmy swoje, i róbmy to z klasą. był napad - tzeba przeprosić. i kropka. koniec. amen.
    • repres1 A ja przepraszam. 01.08.05, 21:32
      Zawsze przykro mi jest gdy w moim kraju cudzoziemca spotka coś złego. Może to
      sprawa wychowania w duchu polskiej gościnności? Przepraszam Was chłopcy, że w
      moim kraju Was pobito. Mam nadzieję, że policja odnajdzie sprawców i zostaną
      oni ukarani. Kara powinna być wysoka szczególnie gdyby okazało się, że powodem
      pobicia była Wasza narodowość.
      Moje przeprosiny są szczere mimo, że jestem przekonany iż ci, którzy przeprosin
      żądają, mają je głęboko w dvpie. Zawsze godzę się z faktem, że przeprosiny nie
      muszą być przyjęte. Takie jest prawo przepraszanego.
      Nie ma tu znaczenia czy są przypadki pobicia Polaków na terenie Rosji. W Polsce
      coś takiego zdarzać się nie powinno (choć niestety zdarza się).
      Przepraszam i jako fachowiec deklaruję bezpłatną pomoc prawną przy dochodzeniu
      odpowiedzialności od sprawców pobicia, jeśli oczywiście nie stać Was na
      zatrudnienie profesjonalisty (cudzoziemcom, których nie stać na opłaty świadczę
      pomoc od początku swojej kariery).
      Mam nadzieję, że wkrótce Polska będzie krajem bezpiecznym dla wszystkich.
    • pimpek_sadelko Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 21:40
      rosjanie dorabiaja ideaologie do chuliganskich zagrywek.
      nie zamierzam przepraszac calej rosji za to, ze kilku debili obrabowalo rosjan.
      przykro mi, ze swiat nie jest idealny, ze sa kradzieze, zbrodnie itd... nikogo
      to nie powinno spotkac, ale robic z naszego panstwa kraj bandycki to juz
      przesada! niech rosjanie wyjasnia KATYN! niech sie rozlicza z mordu rzesz
      polakow! cudze widza a swoje to co? o ile mam zastrzezenia do putina... ( dla
      mnie to wykly cham i ignorant) o tyle w zyciu nie przenioslabym tych odczuc na
      zwyklego rosjanina. politycy to w 99% swinie a ludzie... coz, musza sie ich
      wstydzic.mam nadzieje, ze bandziorow zlapia... ale ta nagonka rosji na polske
      jest obrzydliwa. nie wiem czemu az tak bardzo zalezy ruskom na zlych stosunkach
      z polska?
      dziwie sie, ze w pobronie naszego kraju nasi notable milcza.... chcialabym cos
      od nich uslyszec. nie musza sie tlumaczyc ruskom... tych mam gdzies... ale nam
      w takich warunkach, swoim rodakom sa winni pare slow!
    • johnybgood Polska to kraj dresow i syfu disco polo !!! 01.08.05, 21:41
      Sloma z butow, syf dresiarstwo malaria !!! Ludzie jak dlugo bedziemy sie dawali
      bandzie debili z lysymi lbami. Zobaczcie Anglie. Tam na mecze pilkarskie
      chodza cale rodziny i jest ok. Kluby zarabiaja kase biznes sie kreci. Kupuja
      dobrych zawodnikow i jest super. W Polsce banda prymitywow rodem z Koziej Dupy
      nie pozawla rodzinom chodzic na stadiony. Dresy sa silne w grupie. Jak dorwiesz
      takiego pojedynczo to sra w gacie i blaga na kolanach zeby go nie bic.
      Wpieprzac ich na 15 lat do kicia i bedzie spoko. Zreszta - brak slow.
      Wiocha !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka