galba 11.08.05, 08:16 Żegnamy bez żalu, jedną chorągiewkę (czerwoną) mniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avin Tomasz Nałęcz odchodzi z polityki 11.08.05, 08:18 Potwierdza sie moja teoria , ze rozlam na lewicy to zagranie taktyczne. Nalecz to zrozumial, Borowski nie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Kaczyński, Giertychy i Cimoszko 11.08.05, 15:53 mogliby wziąć przykład z niego :) Odpowiedz Link Zgłoś
tyggg Odszedł - jest więc osobą pozapartyjną i 11.08.05, 09:23 nieskończenie obiektywną ? Choć częściowo rozumiem jego decyzję. Najpierw był w UP w koalicji z SLD, kiedy zobaczył ,że tam się wszystko sypie uciekł do SDPL mając nadzieję na duży sukces. Kiedy wystartował Cimoszewicz i zobaczył, że wygra poszedł do niego zdradzając swojego niedawnego mocodawcę. Teraz okazało się, że Cimoszewicz raczej nie ma szans w 2giej turze a Nałęcz został na lodzie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Dam 10gr. na mszę , żeby nie wrócił do polityki... 11.08.05, 10:09 Dziękujemy ci Panie Pośle Nałecz. Historia świata, może jest ciekawszą dziedziną nauki o człowieku, niż komisje śledzcze. Wróć prędko w wyborach parlamentarnych powszechnych, ale bez nachalności.... Odpowiedz Link Zgłoś
klakierr Odejdzie jak Cimoszewicz 11.08.05, 08:34 Byłoby dobrze gdyby znikną ze sceny politycznej,jednego krętacza byłoby mniej.Ja jednak w to nie wierze.Zrobi jak jego ''nowy''faworyt Cimoszewicz,w końcu czerwoni zawsze wsłuchiwali się i spełniali wolę ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Dla posady w pałacu to by sie matki wyrzekł.W 11.08.05, 15:37 żegnaj, żegnaj - farbowany lisie, o-o, bye, bye! Odpowiedz Link Zgłoś
psotnyslon [...] 11.08.05, 09:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grissley NO NARESZCIE 11.08.05, 08:39 Przestanie lopotac ta flaga, wciąż podążająca za zmieniającym się wiatrem... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Tomasz Nałęcz odchodzi z polityki 11.08.05, 08:45 To kto teraz będzie bronił Cimoszewicza i prezydenckiego dworu? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Tomasz Nałęcz odchodzi z polityki 11.08.05, 08:48 jesli to prawda to krzyzyk na droge :) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Tomasz Nałęcz odchodzi z polityki 11.08.05, 09:30 t-800 napisał: > To kto teraz będzie bronił Cimoszewicza i prezydenckiego dworu? Janik! Dziś w jedynce az sie zaplul tak twardo bronil tezy ze "nic nie robienie" jest lepsze niz "robienie" Tuska, a ustawa o górnikach jest z 1999 roku! i to nie oni. Juz nie wspomne ze Cimoszewicz nie jest kandydatem SLD a tylko "popieranym" przez SLD, a rzad Belki nie jest SLD, lecz tylko "powstal z udzialem" SLD. Widzicie zbieznosc tych kretactw z kretactwami C. wczorajszymi Jesli nie to ... Odpowiedz Link Zgłoś
ello1234 Re: Tomasz Nałęcz odchodzi z polityki 11.08.05, 12:14 wciąż Nałęcz, ale teraz ponadpartyjny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Tow. Nałęcz: Weź ze sobą Cimoszenkę 11.08.05, 08:58 wtedy ludność miast i wsi będzie naprawdę szczęśliwa, a żubry w puszczy urządzą wielkie party :) Kocham Islam religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Jesli takie typki sa nauczycielemi akedemickimi, 11.08.05, 09:00 to biedny ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
okazik Takie typki sa nauczycielemi akedemickimi 11.08.05, 15:07 Ano są. Wielu Nałęczów i Hausnerów, Kołodków i innych profesorów przykleiło się za komuny do "nauki". Efekty widać. Fałszerstwa prac dyplomowych, powszechne ściąganie, pijaństwo i przekupstwo przy zaliczeniach. Moralność dużej części środowiska jest taka jak Nałęcza... Skąd wieje wiatr, skąd idzie kasa... Relatywizm moralny, bylejakość, połepkizm - oto zasady rządzące w wielu uczelniach Odpowiedz Link Zgłoś
adam.michnig temat 11.08.05, 09:06 Tak mu sie spodobało bycie gejem, że mu zabrakło czasu na polityke? Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 jeszcze ma nadzieję że będzie lokajem Cimoszewicza 11.08.05, 09:06 ten wybitny polityk do wymiotów pokazywany w TVN24 przez bolszewika Miecugowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 11.08.05, 09:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Doceniono GALBĘ 11.08.05, 09:24 To już drugi wątek, gdzie niszczą tego pana galba.blox.pl ciekawe czy jeszcze jest, czy są "klopoty techniczne"... Odpowiedz Link Zgłoś
derby6 Re: do galba 11.08.05, 09:53 Ja czekam na wyjaśnie terminu "zboczenie umysłowe",które to byłeś łaskaw użyć w stosunku do mojej osoby. Czytając Twoje posty,oraz to ,że ci dość często usuwają posty,mogę się pokusić o tezę,że intelekt nie jest twoją najmocniejszą stroną. '" Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nie ma sensu bym ci odpowiadał... 11.08.05, 10:11 Bo prawdopodobieństwo, że nie zdążysz przeczytać odpowiedzi jest bardzo duże - administracja portalu postanowiła wycinać wszystkie moje wpisy niezaleznie od tego czy napiszę $#$%&*@! (to są brzydkie wyrazy) czy "pogoda jest bardzo ładna". Na tej zasadzie wycięto np. wpis o treści: Prezydent Tusk - człowiek z układami... > Ja czekam na wyjaśnie terminu "zboczenie umysłowe",które to byłeś łaskaw > użyć w stosunku do mojej osoby. > Czytając Twoje posty,oraz to ,że ci dość często usuwają posty,mogę się > pokusić o tezę,że intelekt nie jest twoją najmocniejszą stroną. > > > > > > > > '" Odpowiedz Link Zgłoś
azdik Re: Nie ma sensu bym ci odpowiadał... 11.08.05, 10:36 > Bo prawdopodobieństwo, że nie zdążysz przeczytać odpowiedzi jest bardzo duże - > administracja portalu postanowiła wycinać wszystkie moje wpisy niezaleznie od > tego czy napiszę $#$%&*@! (to są brzydkie wyrazy) czy "pogoda jest bardzo > ładna". Na tej zasadzie wycięto np. wpis o treści: Prezydent Tusk - człowiek z > układami... Coz - wcale im sie nie dziwie. Ja rowniez zauwazylem, ze wiekszosc Twoich wpisow ma jedynie na celu reklamowanie Twojej prymitywnej i radosnej (glownie dla Ciebie) tfurczosci, znajdujacej sie na Twoim blogu :> Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 azdik, tfoja tfurczosc tez jest fajna. 11.08.05, 10:39 azdik napisał: > > Bo prawdopodobieństwo, że nie zdążysz przeczytać odpowiedzi jest bardzo d > uże - > > administracja portalu postanowiła wycinać wszystkie moje wpisy niezalezni > e od > > tego czy napiszę $#$%&*@! (to są brzydkie wyrazy) czy "pogoda jest bardzo > > ładna". Na tej zasadzie wycięto np. wpis o treści: Prezydent Tusk - człow > iek z > > układami... > > Coz - wcale im sie nie dziwie. Ja rowniez zauwazylem, ze wiekszosc Twoich wpiso > w > ma jedynie na celu reklamowanie Twojej prymitywnej i radosnej (glownie dla > Ciebie) tfurczosci, znajdujacej sie na Twoim blogu :> Odpowiedz Link Zgłoś
galba Re: Nie ma sensu bym ci odpowiadał... 11.08.05, 10:44 "Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu" Jaki punkt lub artykuł zastał złamany? > > Bo prawdopodobieństwo, że nie zdążysz przeczytać odpowiedzi jest bardzo d > uże - > > administracja portalu postanowiła wycinać wszystkie moje wpisy niezalezni > e od > > tego czy napiszę $#$%&*@! (to są brzydkie wyrazy) czy "pogoda jest bardzo > > ładna". Na tej zasadzie wycięto np. wpis o treści: Prezydent Tusk - człow > iek z > > układami... > > Coz - wcale im sie nie dziwie. Ja rowniez zauwazylem, ze wiekszosc Twoich wpiso > w > ma jedynie na celu reklamowanie Twojej prymitywnej i radosnej (glownie dla > Ciebie) tfurczosci, znajdujacej sie na Twoim blogu :> Odpowiedz Link Zgłoś
azdik Re: Nie ma sensu bym ci odpowiadał... 11.08.05, 10:48 galba napisał: > Jaki punkt lub artykuł zastał złamany? 6. Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl przekazów reklamowych. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Tak? 11.08.05, 10:55 A co reklamuje wpis zawierający stwierdzenie i podpis? Zresztą móg blog jest częścią portalu gazeta.pl więc reklamuję ją samą. Zresztą tak samo działa parę innych osób, kóre nie podpadły gazecie. Mówi ci coś witryna eurojihad? No tak... ale tam się jedzie na Arabów - to w gazecie Michnika jest dpouszczalne. > galba napisał: > > > Jaki punkt lub artykuł zastał złamany? > > 6. > Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum > Gazeta.pl przekazów reklamowych. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud s p r o s t o w a n i e 11.08.05, 11:02 Na Eurojihad nie jedzie się na Arabów tylko na fundamentalistów islamskich, aczkolwiek znajdują się tam także artykuły islamokrytyczne względem Koranu czy zachowania Mahometa (np. kopulacja 53-letniego starca z 9-letnim dzieckiem, Aiszą) Do tej pory Eurojihadu czepiali się głównie lewacy, którzy onanizują się na widok islamskich terrorystów i ich "bohaterstwa" z Iraku czy Palestynie :-) Chcesz dołączyć do tego grona? :o) Kocham Islam religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nie 11.08.05, 11:19 Po prostu dziwi mnie pewna niesymetryczność, której nie umiem sobie wyjaśnić w inny sposób jak pochodzeniem większości redakcji gazety. > Na Eurojihad nie jedzie się na Arabów tylko na fundamentalistów islamskich, > aczkolwiek znajdują się tam także artykuły islamokrytyczne względem Koranu czy > zachowania Mahometa (np. kopulacja 53-letniego starca z 9-letnim dzieckiem, Ais > zą) > Do tej pory Eurojihadu czepiali się głównie lewacy, którzy onanizują się na > widok islamskich terrorystów i ich "bohaterstwa" z Iraku czy Palestynie :-) > Chcesz dołączyć do tego grona? :o) > > Kocham Islam > religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis ROWNI.. ROWNIEJSI, Nalecz i serwilizmy.. 11.08.05, 15:39 galba napisał: > Po prostu dziwi mnie pewna niesymetryczność, której nie umiem sobie wyjaśnić > w inny sposób jak pochodzeniem większości redakcji gazety. ------------------------------------- Co tu sie dziwic? - Teraz JA sie "zareklamuje" :) Zobacz co pisalem w czerwcu(2005).. linki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=25050419&a=25050419 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=25050419&a=25062056 Zas Nalecz to jedna z najobrzydliwszych kreatur w politycznym kabarecie Rzeczpospolitej. - Jak slusznie napisal "skok17": - "Dla posady w pałacu to by sie matki wyrzekł.".. - Dodam i zaparl samego siebie, kompromitujac sie doszczetnie publicznym akcesem do pedalow.. Zas jego, Nalecza - zdolnosc do mimikry jest wrecz zdumiewajaca.. Malo kto tak nie szanuje siebie zmieniajac "ad hoc", przyjaciol, partie, uklady, koalicjantow, kolor czy sztandary i poglady - etc.. itd.. Zawsze mial cos w sobie z oslizlego plaza i gada - nie wspominajac juz o serwilizmie wobec Palacu Namiestnikowego i samego "prezia" i "swiatobliwej Joanny", ktora - wbrew staraniom Nalecza, taka znowu "swiatobliwa" wcale sie byc nie okazala.. kiczkis Odpowiedz Link Zgłoś
azdik Re: Tak? 11.08.05, 11:15 galba napisał: > A co reklamuje wpis zawierający stwierdzenie i podpis? Zresztą móg blog jest > częścią portalu gazeta.pl więc reklamuję ją samą. Punkt regulaminu brzmi tak jak Ci go przytoczylem, nie ma tam zapisu "z wyjatkiem reklam odnoszacych sie do portalu Gazeta.pl". > Zresztą tak samo działa parę innych osób, kóre nie podpadły gazecie. Pytales sie ktory punkt regulaminu zostal zlamany, wiec Ci go przytoczylem, a Ty teraz placzesz ze "przeciez inni robia to samo!". To ze robia to inni nie znaczy, ze Ty tez mozesz. Taki z Ciebie uczciwy czlowiek, ktory tak chetnie wytyka bledy innych, a sam swoich nie zauwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Taaak? 11.08.05, 11:21 A jakie jest kryterium oceny co jest "reklamą"? > galba napisał: > > > A co reklamuje wpis zawierający stwierdzenie i podpis? Zresztą móg blog j > est > > częścią portalu gazeta.pl więc reklamuję ją samą. > > Punkt regulaminu brzmi tak jak Ci go przytoczylem, nie ma tam zapisu "z > wyjatkiem reklam odnoszacych sie do portalu Gazeta.pl". > > > Zresztą tak samo działa parę innych osób, kóre nie podpadły gazecie. > > Pytales sie ktory punkt regulaminu zostal zlamany, wiec Ci go przytoczylem, a T > y > teraz placzesz ze "przeciez inni robia to samo!". To ze robia to inni nie > znaczy, ze Ty tez mozesz. Taki z Ciebie uczciwy czlowiek, ktory tak chetnie > wytyka bledy innych, a sam swoich nie zauwazasz? > > Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekz1 Nałęcz na uniwersytecie 11.08.05, 09:29 I chwała profesorowi za to! Niech lepiej robi to, na czym się zna najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Nałęcz na uniwersytecie 11.08.05, 09:36 wojtekz1 napisał: > I chwała profesorowi za to! Niech lepiej robi to, na czym się zna najlepiej. Niestety, wydaje sie, ze mimo wycofania sie pana N, z polityki niektore stacje radiowe i telewizyjne beda go pokazywaly i wysluchiwaly na okraglo. jako niezalezny obserwator i "inteligent" jest bowiem na poziomie tych, co go zapraszaja, wiec latwiej im sie z nim dogadac. W profesjonalizm pana Nałęcza jako historyka to ja szczerze watpię - wystarczy troche poczytac Jego tekstów... Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Nałęcz na uniwersytecie 11.08.05, 09:47 no i dobrze,że odchodzi, miejsce dla młodych zostawi. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Nałęcz na uniwersytecie 11.08.05, 10:14 widocznie nie umiesz czytać, twój problem Odpowiedz Link Zgłoś
centrala Odejdzie? Hahaha! Nigdy. Gwiazda mediów zrezy- 11.08.05, 10:09 gnuje z polityki? Juz szykuje sie na szturm palacu z WC podly zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Odchodzi ? A ja myslalem, ze jak spadlo Cimoszence 11.08.05, 10:19 , a podnioslo sie Tuskowi to zapala nagla miloscia do Tuska ;) Spoko jak znowu podniesie sie Cimoszence to stwierdzi, ze wraca do polityki dla dobra kraju oczywiscie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: WSPÓŁCZUJĘ STUDENTOM! 11.08.05, 10:43 nie ma czego, Nałęcz jest ŚWIETNYM wykładowcą Odpowiedz Link Zgłoś
amrra SZKODA ,że odchodzi - w polskiej polityce brakuje 11.08.05, 10:52 ludzi o wyważonych poglądach - zarówno na lewicy jak i prawicy Nałęcz, choć nie zawsze mozna się z nim zgodzić ma klasę, a kto sie cieszy z jego odejścia to widac, nawet na tym forum.. hahaha których poglądy szczególnie tu obrodziły , co za zapał w opluwniu polskich polityków Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: SZKODA ,że odchodzi - w polskiej polityce bra 11.08.05, 10:54 amrra napisała: > ludzi o wyważonych poglądach - > zarówno na lewicy jak i prawicy > Nałęcz, choć nie zawsze mozna > się z nim zgodzić ma klasę, > a kto sie cieszy z jego odejścia > to widac, nawet na tym forum.. hahaha > których poglądy szczególnie tu > obrodziły , co za zapał w opluwniu > polskich polityków > > A te poglady zmieniaja sie wraz z perspektywa zajecia intratnego stanowiska..Nie dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
elka_g Re: SZKODA ,że odchodzi - w polskiej polityce bra 11.08.05, 17:21 Pan Nałęcz jest sztucznie wykreowanym bohaterem mediów, niczym kiedyś p. sędzia Piwnik. To złudna sława. A dopatrywanie się w nim klasy świadczy niestety o pewnym braku wyrobienia. Zapewne nie dane Ci było nigdy poznać ludzi z preawdziwą klasą. Ot takie smutne czasy kreowania pseudo-autorytetów. A król jest nagi... Odpowiedz Link Zgłoś
jan62 Nałecz odchodzi z Polityki 11.08.05, 10:55 Szczęsliwej drogi już czs na Ciebie tow.Nałęcz odejdz tow. na zawsze.To jest wieka niespodziewana R-A-D-O-Ś-Ć.Że Cie już nie zobaczymy tow. Odpowiedz Link Zgłoś
widul2 Składam wyrazy współczucia dla studentów UW. 11.08.05, 11:00 Słuchać wykładów największego lizusa w kraju musi być wyjątkowo przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych60 Będzie mi go brakowało 11.08.05, 11:11 Nie zawsze się z nim zgadzałem, ale to bardzo dobry polemista i mówca, a mało takich w obecnycm sejmie. Nie chciałbym, by po nastepnych wyborach do sejmu dostali się tylko ludzie o intelektualnej lotności Wrzodaka z jednej strony i pani Błochowiak z drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Będzie mi go brakowało 11.08.05, 11:24 To na oslode sciagnij sobie pare jego fotek z internetu i powies nad lozkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych60 Re: Będzie mi go brakowało 11.08.05, 12:11 Oto "merytoryczna" odpowiedź na post, tak charakterystyczna dla tego rodzaju forów... Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Będzie mi go brakowało 11.08.05, 12:34 Dobry polemista bo krętacz ? Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Będzie mi go brakowało 11.08.05, 13:32 Nałęcz dobrym polemistą? Wolne żarty, no chyba że lubujesz się w argumentach stylizowanych na propagandę komunistyczną. Dla mnie osobiście był najbardziej koniunkturalnym typem w całym sejmie. Słaby charakter i wątpliwej próby intelekt mimo formalnego wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz_gajowniczek daleko nie odejdzie 11.08.05, 11:12 jak uczy doswiadczenie dni ostatnich komunista za daleko od polityki nie odejdzie. Zawsze znajda sie te miliony obywateli, ktore znow na sile beda go ciagnac do zloba. Upadna na kolana i beda blagac!!! Wroc!!! Niedlugo beda wakaty w duzym palacu!!! g Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: daleko nie odejdzie 11.08.05, 11:23 Mylisz sie, Nalecz nie ma corki za oceanem ktorej z ojcowskim poczuciem obowiazku musialbby pomagac, wiec moze odejsc od polityki poszukac sobie mniej intratnego zajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz_gajowniczek Re: daleko nie odejdzie 11.08.05, 11:59 Lud nie bedzie zwazal na jego "brak checi zysku i apanazy" lecz na jego milosc do ojczyzny i beda blagac!!! Padna na kolana i niczym w scenach blagalnych z opery "Boris Godunov" beda blagac: "Nie zostawiaj nas w tym Kaczor-Donaldowatym bagnie! Ratuj od czarno-brunatnych siepaczy!!!" A ze Nalecz nie swinia, to sie nie da dlugo prosic. g. ps. inna wersja jest tez mozliwa ze jako ekspert bedzie smazyl kotlety w telewizji wzorem "psychologa spolecznego JM Czaplinskiego", ktory, byl czas, na kazdym kanale i o kazdej porze... az sie balem ze mi kiedys z lodowki wyskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marwas11 Paźdioch Polskiej polityki 11.08.05, 11:16 Biedni ci studenci. Takiego Paździocha w polityce dawno nie było Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz PROROKUJĘ, ŻE.. 11.08.05, 14:54 ..wróci na prośbę Cimoszewicza i pod wpływem błagalnych listów od zrozpaczonych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
matador10 A taki był lojalny towarzysz 11.08.05, 11:34 Towarzysz Nałęcz oprócz głębokiej bruzdy na czole, charakteryzował się równiwż niwzwykłą lojalnością. Tak do tow. Millera, tow. Kwaśmiewskiego (do tego ostatniego szczególnie - właził w d... nawet bez wazeliny), jak i do innych tow. Szmaciaków. Naczytał się chłopisko historyczny książek i stanął okrakiem pomiędzy dwoma komuszymi organizacjami. A jak się stoi okrakiem to można dostać w pewne miejsce pomiedzy nogami. I tak się też stało z naszym wazeliniarzem. Teraz wróci na uczelnię wychowywać studentów w duchu nieśmiertelnego marksizmu-szmacializmu. Odpowiedz Link Zgłoś
narszym Nałęcz 11.08.05, 11:43 Czy Nałęcz nie widzi co sie dzieje teraz z Cimoszewiczem? A z Borowskim tak nie jest, chwała Bogu! Niech już wraca na uczelnię i siedzi cicho! Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Nie bój żaby ...wróci ten ,,mąż opacznościowy'' 11.08.05, 11:56 Po cichutku bez szelestnie wkręci się gdzieś np.jaka Fundacja bez barier,IPN lub coś innego.Tyle lat na ,,państwowej posadzie''za 20 000 zł netto + prowizje od sponsorów.A na U.W. cienko ,cieniutko.Nawet dychala nie wyciągnie.No chyba ,że z ,,wykładami''na prywatnych ,,uczelniach''.I co najgorsze COŚ trzba bedzie robić.A tu ręce od roboty odwykły i głowa od myślenia.I media nie będą zapraszać i za wywiady płacić.Biedny ci on chudziaczek jak mawiał Kwiczoł. Odpowiedz Link Zgłoś