Dodaj do ulubionych

Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicza ...

• sramnato1 Powiedziała również: 13.08.05, 19:42
      Nie wypuszczajcie dżina z butelki!(...) Czy to jakaś alkoholowa jazda?! Przecież
      jak się naprują to dżina gzech nie puścić. Poza tym to trudno się spodziewać
      innych niż "butelczane" skojazeń po takich ludziach. Na zdrowie!! Cimosz Ewicz,
      czy to jakiś rosjanin?
      • brynk Re: Powiedziała również: 13.08.05, 19:53
        to żadna nowość ze alkohol związany jest z ludzmi z czerwonej zarazy ,
        przypomne zdarzenia gdy nijaki Siiwec po pijanemu nasladował papieża całujac
        ziemie a prezydent do do tego czynu zachecał , "niedyspozycyjny "prezydent na
        uroczystosciach w Katyniu , pijani posłowie -kierowcy z sld ....
        • tadeuszosinski48 [...] 13.08.05, 20:07
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • tadeuszosinski48 Cenzorze:brynk napisał"ludzie z czerwonej zarazy". 13.08.05, 20:44
          to odpowiedziałem,że brynk:jest czarna zaraza.
          • fromwindsor Kolejny TW sie ujawnia na forum 13.08.05, 22:55
            tadeuszosinski48 napisał:
            "Cenzorze:brynk napisał"ludzie z czerwonej zar, to odpowiedziałem,że brynk:jest
            czarna zaraza."

• niezapowiedziany GW podtrzymuje klamstwo i oszustwo WC 13.08.05, 19:44
      GW: "W odpowiedzi na ten list 8 listopada Cimoszewicz pisze m.in. o tym, że w swoim oświadczeniu majątkowym nie umieścił informacji o akcjach PKN Orlen, ponieważ je sprzedał."

i niby wszystko ok, bo jak nie mial, to co mial pisac, prawda?

ale Cimoszewicz sprzedal te akcje dopiero w 2002 a oswiadczenie skladal 2002, ale za 2001, co musial doskonale wiedziec, bowiem w liscie posluguje sie zwrotem "Dnia 31 grudnia ubiegłego roku"...

czy taka osoba jest godna w ogole KANDYDOWAC na najwyzszy urzad Rzeczpospolitej Polskiej?

Cimoszewicz sprzedał akcje PKN Orlen w dwu transzach - 4 i 9 stycznia 2002 r.
      Modrzejewski został zatrzymany przez UOP 7 lutego 2002 roku, a następnego dnia odwołany przez Radę Nadzorczą spółki.

Lewańska poinformowała, że Cimoszewicz 1 lipca 2000 r. kupił 31 tys. 738 akcji PKN Orlen za 18,45 zł za akcję. Daje to 585 tys. 566 zł 10 gr.

2 października 2001 r. złożył oświadczenie majątkowe, w którym napisał, że posiada akcje PKN i Agory o wartości ok. 500 tys. zł. -

Cimoszewicz po prostu w pewnym momencie uznal (zapewne informacja o planowanym zatrzymaniu Modrzejewskiego byla tu istotna), ze akcje nalezy sprzedac i ukryc w ogole ich posiadanie.
      • mimiszka Re: GW podtrzymuje klamstwo i oszustwo WC 13.08.05, 20:16
        TO że sprzedał akcje w styczniu 2002 r to zrobił duży błąd, bo gdyby je
        przytrzymał do tej pory do dopiero by zarobił dużą kasę ,więc oco tyle hałasu i
        krzyku chyba że prawica mu zazdrości że jest goła .Ma teraz szansę obłowić się
        trochę.A co miał ukrywać jak sam napisał,że je ma .Głupiemu społeczeństwu można
        wszystko wmówić nawet to że jest ciemne. Ana urząd prezydenta najlepiej niech
        kandydują ludzie z paroma wyrokami jak Lepper to jest najbardziej godny
        kandydat i jakoś nikt z prawicy nie protestuje.
        • alfredkujot Re: GW podtrzymuje klamstwo i oszustwo WC 13.08.05, 20:28
          mimiszka napisała:

> TO że sprzedał akcje w styczniu 2002 r to zrobił duży błąd, bo gdyby je
          > przytrzymał do tej pory do dopiero by zarobił dużą kasę

Moze musial sprzedac ? Moze jednak pieniadze nie byly ani jego corki ani
          syna a "pozyczone" zupelnie gdzies indziej i trzeba bylo"oddac" ?
          Bo ktos mogl zauwazyc ich brak ? Np ze nie dotarly pieniadze tam gdzie dotrzec
          powinny ?

,więc oco tyle hałasu i
          >
          > krzyku chyba że prawica mu zazdrości że jest goła .

E infantylne tlumaczenie -zazdrosc. Klamie cimoszek . Dlaczego ?

Ma teraz szansę obłowić się
          > trochę.

No to wiemy .tylko nie wiemy czy chcemy cimoszke na prezydenta.

A co miał ukrywać jak sam napisał,że je ma .

No a potem sie okazalo zeby lepiej nie mial .

Głupiemu społeczeństwu można
          >
          > wszystko wmówić nawet to że jest ciemne.

Okazuje sie ze chyba nie dokonca glupiemu. No ale przyjmuje do wiadomosci co
          sadzisz o Polakach.

Ana urząd prezydenta najlepiej niech
          > kandydują ludzie z paroma wyrokami jak Lepper to jest najbardziej godny
          > kandydat i jakoś nikt z prawicy nie protestuje.

Tylko my tu nie o lepperze a o Cimoszewiczu sobie gadamy.
          • mimiszka Re: GW podtrzymuje klamstwo i oszustwo WC 13.08.05, 21:02
            NO skoro musiał sprzedać to jaki to ma związek z komisją orlenowskąi jaki to ma
            związek z jego kandydowaniem na prezydenta. aa skoro idziemy dalej i
            fantazjujemy to moze te pieniądze pożyczyła mu mafia paliwowa i dlatego musiał
            je szybko sprzedać żeby je oddać. co tu jest do kłamania skoro sam napisał,ze
            je ma i było to w internecie opublikowane.Każdy ma swojego kandydata tylko ja
            nie jestem pewna czy ja chcę kaczora lub Tuska ajuż napewno nie chcę Leppera.co
            ja sądzę o POlakach. a sądzę to że my nigdy nie potrafimy iść do przodu nie
            potrafimy myśleć o przyszłości. ze ulegamy wiecznie ludziom którzy są pełni
            nienawiści pełni i dlatego wiecznie mamy kłopoty ni potrafimy wybaczać a
            najgorsze jest to że uczymy młódych ludzi tej zawziętości i pogardy dla
            drugiego człowieka.
            • abyss Powtarzam, zmiana się skończyła 13.08.05, 21:08
              Jesteście zluzowana i idźcie się wyspać.
              Jutro zajęcia w Akwarium.
              Kończycie pracę jako cenzorka GW, i zajmiecie się sytuacją na Kaukazie, bo tu
              jesteście spaleni.
              • mimiszka Re: Powtarzam, zmiana się skończyła 13.08.05, 21:48
                na całe szczęscie ty jeszcze nie rządzisz i chyba długo to nie nastąpi i oto
                cała prawica wszystkim zakleić usta my mamym tylko monopol na prawdę jak inne
                zdanie to wróg albo czerwony i to tylko potraficie wszyskich swoich adwersarzy
                wyzwać ,poniżyc boi niczego innego nie potraficie .buzie pełne frazesów a
                konkrety nieważne.TRochę myślenia , a nie wyświechtane do znudzenia publikowane
                zdania.
                • abyss No dobrze, daj przykład myślenia i napisz coś 13.08.05, 21:59
                  z sensem dzisiaj.
                  Twoje wypowiedzi są tak dziecinne i prowokujące, że po prostu zastanawiam się
                  skąd się wzięłaś.
                  Podejrzewam że jesteś egzaltowanym dzieckiem.
                  Jeśli tak jest, to się nie przjmuj i idź po prostu spać, bo już późno.
                  Jeśli jednak masz ponad 20 lat, to niedobrze. Taki brak świadomości w wieku
                  dojrzałym źle rokuje na przyszłość.
                  • mimiszka Re: No dobrze, daj przykład myślenia i napisz coś 13.08.05, 22:24
                    Bardzo smutne ,ze nie masz nic do powiedzenia.Proponuję trochę może poczytać
                    książek trochę się dokształcić. a nie cały dzień siedzieć w internecie i przede
                    wszystkim zmienić język na bardziej kulturalny bo to jeszcze nic nie kosztuje
                    a przyjemniej się wymienia poglądami.
                    • alfredkujot Re: No dobrze, daj przykład myślenia i napisz coś 13.08.05, 22:29

Mimiszko przeczytaj to co napisalas "kulturalnie"
                      na tym forum i doszukaj sie jakiego kolwiek pogladu .
                      Ja tam nie widze .
                      I jeszce raz bo nie zrozumialas- piszesz caly czas o sobie.

mimiszka napisała:

> Bardzo smutne ,ze nie masz nic do powiedzenia.Proponuję trochę może poczytać
                      > książek trochę się dokształcić. a nie cały dzień siedzieć w internecie i
                      przede
                      >
                      > wszystkim zmienić język na bardziej kulturalny bo to jeszcze nic nie
                      kosztuje
                      > a przyjemniej się wymienia poglądami.
                • alfredkujot Re: Powtarzam, zmiana się skończyła 13.08.05, 22:03
                  Mimiszko droga
                  To psycholodzy nazywaja przeniesieniem.
                  To czego nie lubisz u siebie przypisujesz innym.
                  Zamien slowo prawica na lewica i spojrz w lustro.
                  Choc wyjasnic trzeba ze lewica to sie tylko dla niepoznaki ta organizacja-
                  sld nazywa. A moze trzeba nazywac lewa lewizna ?
                  Jakby nie bylo z lewica ani cimoszko ani reszta lewizny nie ma nic wspolnego.

mimiszka napisała:

> na całe szczęscie ty jeszcze nie rządzisz i chyba długo to nie nastąpi i oto
                  > cała prawica wszystkim zakleić usta my mamym tylko monopol na prawdę jak inne
                  > zdanie to wróg albo czerwony i to tylko potraficie wszyskich swoich
                  adwersarzy
                  >
                  > wyzwać ,poniżyc boi niczego innego nie potraficie .buzie pełne frazesów a
                  > konkrety nieważne.TRochę myślenia , a nie wyświechtane do znudzenia
                  publikowane
                  >
                  > zdania.
                  • mimiszka Re: Powtarzam, zmiana się skończyła 13.08.05, 22:37
                    jeszcze raz odpowiadam nie jestem zwolenniczką lewicy,ale też nie znoszę
                    prawicy w wydaniu GIertychów i im podobnych bo to nie jest żadna prawica to
                    jest skrajny nacjonalizm i ja nie chcę bać się wypowiadać swoje zdanie bo mam
                    już próbę tego co się będzie działo. kto nie znami ten nasz wróg. inne zdanie i
                    już niektórzy forumowicze uzywają takiego języka że aż wstyd.
                    • abyss Nikt Ci nie zrobi krzywdy, nie bój się już... 13.08.05, 22:47
                      Tylko powiedz ile masz lat i czy mama pozwala Ci siedzieć przy internecie tak
                      późno w nocy?
                      • mimiszka [...] 13.08.05, 23:18
        • niezapowiedziany Re: GW podtrzymuje klamstwo i oszustwo WC 13.08.05, 20:31
          w pazdzierniku 2001 napisal ze mial w 2000
          a w kwietniu 2002 nie napisal, ze mial w 2001, choc mial. nie pomogla zwrocona mu uwaga - w listopadzie 2002 oklamal przewodniczacego Komisji Etyki.

nie oceniamy tutaj zdolnosci grania na gieldzie Cimoszewicza, ale jego uczciwosc, a raczej stwierdzamy calkowity jej brak (wobec wszystkich: ludzi, budzetu - czyli tez spoleczenstwa, przedstawicili instutucji panstwowych, jak Sejm, ktoremu przewodzi).

a Lepper tez Cimka wart. ja glosuje na Tuska. nie wiem, dlaczego wyskoczylas z tym Lepperem? ze to niby ma byc alternatywa?? przypominam, ze to PO wytoczyla armaty przeciwko Samoobronie, a twoja lewica mianowala Leppera marszalkiem Sejmu!!!
          • mimiszka Re: GW podtrzymuje klamstwo i oszustwo WC 13.08.05, 21:11
            mnie nie leży ani lewica ani prawica tylko podstawowe fakty tóre wyrażnie
            mówią że nic nie ukrył bo umieścił w internecie że ma takie akcje.i cała to
            sprawa. wiadomo,ze pewni panowie nie uspokoja się dopoki go nie zniszczą .jak
            nie można kijem to go pałą .Znamy tych panów i wiemy do czego są zdolni.a ja
            bym nie chciała zyć w takim państwie gdzie rządy będą w rękach
            Giertychów ,Wasermanów i nie daj Bóg Macierewiczów.
            • abyss No to siedź gdzie jesteś, nie musisz przyjeżdżać! 13.08.05, 21:25
              Niedługo wyjadą też inni:
              Pierwszy - miłośnik sportu i Gołoty, prawdziwy mężczyzna Miller, Aleksandra J,
              Brunatny Robert, Marek S.-znany parodysta, Czarzasty, Cimoszenko, Jaskiernia,
              patriota Oleksy. Pęczak do nich dobije potem. Tak, że wreszcie za granicą
              (wschodnią) będzie weselej niż u nas. Ale nie bądźmy samolubni, wyślijmy tam
              tych naszych najlepszych ludzi.
      • rymera Re: GW podtrzymuje klamstwo i oszustwo WC 13.08.05, 21:00
        Narzekacie tak na GW (moze i slusznie)ale sa tez inne czasopisma. Ostatnio
        mialem okazje (3 Sierpnia Polityka komentarz dnia red. Janina Paradowska "Uff
        jak goraco" tego samego dnia poprzeczytaniu w/w artykulu postanowilem wyrazic
        swoja opinie na jego temat . Po otwarciu Forum znalazlem tylko jeden komentarz.
        Wyrazal on negatywna opinie o probie manipulacji i interpretacji oczywistych
        faktow w/w redaktorki.Moja opinia byla rowniez negatywna i polegala na polemice
        z trescia artykulu jak i wytykala redaktorce manipulacje opinia spoleczna i
        oczywistemu zaprzeczaniu faktom w sprawie ktora mogli ogladac wszyjscy (chodzi
        o komisje sejmowa i swiadka W.C.)Opinie swoja wyslalem i jak zawsze od czasu do
        czasu linkowalem ,bylem ciekawy czy beda jakies rozniace sie komentarze-
        takowych nie bylo, nie bylo zadnych poza dwoma ,moim i mojego poprzednika.
        Nastepnego dnia byl naturalnie inny artykul tz. komentarz dnia.Dzisaj maja
        troche wolnego czasu postanowilem jeszcze raz wrocic do tego artykulu i na forum
        - okazalo sie ze obie krytyczne opinie poprostu znikly - znajduje sie jednak
        wypowiedz ktorej poprzednio nie bylo tz. minimum do 4.08.2005 jaka jest tresc
        tej opini , naturalnie w pelni popierajaca teze wysuwana przez red.Paradowska.
        Manipulacja zaczyna sie nie tylko na gorze,jak widac w to bagno ,zeby miec
        racje i tepic inaczej myslacych kazdy chwyt jest mozliwy - arogancja ,
        pycha ,korupcja to wszystko co moga spoleczenstwu zaoferowac - nie dziekuje !!!
        za to wszystko waszych prawnikow , doktorow , redaktorow ,studiujacych
        prezydentow, prokuratorow,wasze ABW ,UOP no i waszych expertow. Kto wam wierzy
        powinien sie zastanowic nad wlasna miara ludzkiego cierpienia.
        • zooroo Re: GW podtrzymuje klamstwo i oszustwo WC 14.08.05, 01:48
          rymera napisał:

> Narzekacie tak na GW (moze i slusznie)ale sa tez inne czasopisma. Ostatnio
          > mialem okazje (3 Sierpnia Polityka komentarz dnia red. Janina Paradowska "Uff
          > jak goraco" tego samego dnia poprzeczytaniu w/w artykulu postanowilem wyrazic
          > swoja opinie na jego temat . Po otwarciu Forum znalazlem tylko jeden komentarz.
          > Wyrazal on negatywna opinie o probie manipulacji i interpretacji oczywistych
          > faktow w/w redaktorki.Moja opinia byla rowniez negatywna i polegala na polemice
          >
          > z trescia artykulu jak i wytykala redaktorce manipulacje opinia spoleczna i
          > oczywistemu zaprzeczaniu faktom w sprawie ktora mogli ogladac wszyjscy (chodzi
          > o komisje sejmowa i swiadka W.C.)Opinie swoja wyslalem i jak zawsze od czasu do
          >
          > czasu linkowalem ,bylem ciekawy czy beda jakies rozniace sie komentarze-
          > takowych nie bylo, nie bylo zadnych poza dwoma ,moim i mojego poprzednika.
          > Nastepnego dnia byl naturalnie inny artykul tz. komentarz dnia.Dzisaj maja
          > troche wolnego czasu postanowilem jeszcze raz wrocic do tego artykulu i na foru
          > m
          > - okazalo sie ze obie krytyczne opinie poprostu znikly - znajduje sie jednak
          > wypowiedz ktorej poprzednio nie bylo tz. minimum do 4.08.2005 jaka jest tresc
          > tej opini , naturalnie w pelni popierajaca teze wysuwana przez red.Paradowska.
          > Manipulacja zaczyna sie nie tylko na gorze,jak widac w to bagno ,zeby miec
          > racje i tepic inaczej myslacych kazdy chwyt jest mozliwy - arogancja ,
          > pycha ,korupcja to wszystko co moga spoleczenstwu zaoferowac - nie dziekuje !!!
          > za to wszystko waszych prawnikow , doktorow , redaktorow ,studiujacych
          > prezydentow, prokuratorow,wasze ABW ,UOP no i waszych expertow. Kto wam wierzy
          > powinien sie zastanowic nad wlasna miara ludzkiego cierpienia.

A gdziesty sie przyjacielu uchowal?
          Wyborcza,Polityka,Przekroj,Tygodnik Powszechny
          to jedna druzyna.
    • sajuz33 pisałem o tym wcześniej, ale 13.08.05, 19:54
      może nie każdy czytał Gazete Polską, warto przytoczyć, zwłaszcza dla
      zwolenników Cimoszewicza.

W oststnim wydaniu jest kilka tekstów na temat Cimoszewicza. Mnie zainteresował
      artykuł, który
      omawia tekst Cimoszewicza z 1973 r. z pisma "Prawo i Życie". Pisał w nim o
      wojnie w Wietnamie. Dla zorientowanych tylko dodam, że mozna sie domyślić, po
      stronie konfliktu był pan C. i który Wietnam walczył w słusznej sprawie.
      Zacytuje tylko słowa prof. J. Eislera (myślę, że to jest większy autorytet z
      historii): "To żałosny tekst. Pokazuje, że albo pan Cimoszeicz był niezbyt
      dobrze wyedukowany, albo przeciwnie, wiedział jaka jaest prawda, a pisał
      cynicznie zgodnie z linia propagandy".
      Taki to z niego nonkonformista i człowiek, który "najwyżej sobie ceni uczciwość
      w życiu", jak powiedział wczoraj.
      • me-e Re: pisałem o tym wcześniej, ale 13.08.05, 20:17
        ...www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=161

...)))
        • mimiszka Re: pisałem o tym wcześniej, ale 13.08.05, 20:23
          Gazetę Polską to sobie sam czytaj akurat ona jest najbardziej miarodajna i
          najbardziej obiektywna. tak zakłamanej gazety dawno nie było.
          • me-e Re: pisałem o tym wcześniej, ale 13.08.05, 20:30
            ...a wiec jaka gazete polecasz; miarodajna i niezaklamana towarzy...znaczy sie
            mimiszka )))

...mimiszka napisała:

> Gazetę Polską to sobie sam czytaj akurat ona jest najbardziej miarodajna i
            > najbardziej obiektywna. tak zakłamanej gazety dawno nie było
          • abyss [...] 13.08.05, 20:40
            • abyss To było za niewinność chyba... 13.08.05, 20:52
              Przecież nic strasznego nie napisałem...
              Czyżby Towarzyszka Mimiszka była pod specjalną ochroną?
              Zgaduję : Boska Jolka?!
          • sajuz33 Re: pisałem o tym wcześniej, ale 13.08.05, 20:47
            tutaj akuart nie ma nic do rzeczy sympatia czy antypatia do określonej gazety.
            Jeśli to prawda, co piszą o Cimoszewiczu - a raczej prawda, bo jeśli cytują
            jego artykuł, dodają komentarz uznanego profesora, to czego tu można więcej
            chcieć.
            Dla mnie nie ma bardziej miarodajnego, namacalnego dowodu na to, że Cimoszewicz
            jest kłamcą i to dokładnie od ponad trzydziestu lat.
    • marek503 Konski leb szaleje 13.08.05, 19:55
      Konski leb - Giertych szaleje, poniewaz odsuwa sie w nieskonczonosc perspektywa
      prezydentury dla tatusia - starego Giertycha.Wiec trzeba wylac pare kublow
      pomyj na przeciwnikow.Z reguly dziala to odwrotnie, poniewaz wsrod Polakow jest
      duzo zagryziakow, ale zdarzaja sie tez inteligentne jednostki.
      • abba15 [...] 13.08.05, 20:00
        • davidmors [...] 14.08.05, 16:55
      • me-e Re: Konski leb szaleje 13.08.05, 20:21
        marek503 napisał:

> Konski leb - Giertych szaleje, poniewaz odsuwa sie w nieskonczonosc
        perspektywa
        >
        > prezydentury dla tatusia - starego Giertycha.Wiec trzeba wylac pare kublow
        > pomyj na przeciwnikow.Z reguly dziala to odwrotnie, poniewaz wsrod Polakow
        jest
        >
        > duzo zagryziakow,

ale zdarzaja sie tez inteligentne jednostki.

...tak ciebie z pewnoscia mozna zaliczyc do nich ...)))
      • abba15 [...] 13.08.05, 20:21
        • tadeuszosinski48 abba15: czy możesz używać przyzwoitego języka, 13.08.05, 20:26
          który nie postponuje ludzi?!
          • me-e Re: abba15: ale cie kasuja ))) 13.08.05, 20:31
            ...niezle rymujesz
            • abba15 Re: abba15: ale cie kasuja ))) 13.08.05, 20:41
              me-e napisał:
              > ...niezle rymujesz
              Re: ale cie kasuja )))

Tobie też się zrymowało
          • abba15 Re: abba15: czy możesz używać przyzwoitego języka 13.08.05, 20:38
            > który nie postponuje ludzi?!

Panie Kosiński nazywa pan ludźmi komunistów, którzy wywodzą się z mentów i
            szumowin społecznych wychowani bez kultury i zasad moralnych. Ich dzieci
            pokończyły szkoły ale dalej jest to bydło bez kultury i zasad etycznych a nie
            ludzie. Pan wpisuje się w ten postkomunistyczny układ, przykro mi.
            • abyss W zasadzie się zgadzam, jednak pisze się "mętów" 13.08.05, 20:43
              Nie mentów.
              • tadeuszosinski48 abyss: czy Ty także jesteś tym "mętem"? 13.08.05, 20:48
                • abyss Spokojnie, bez obrazy... 13.08.05, 20:56
                  W końcu każdy może się pomylić, albo być np dyslektykiem.
                  Chodzi tylko o poprawną pisownię.
                  Ment a męt to duża różnica, i warto się postarać, nawet jeśli się jest dopiero
                  w podstawówce.
              • abba15 Re: W zasadzie się zgadzam, jednak pisze się "męt 13.08.05, 20:53
                abyss napisał:
                > Nie mentów.

Ja też się z tobą zgadzam
          • erg_samowzbudnik Re: abba15: czy możesz używać przyzwoitego języka 14.08.05, 09:38

> który nie postponuje ludzi?!

abba15 szlejeje ale nareszcie ktoś mu trochę jadu ukrócił.
          • yabool [...] 14.08.05, 13:06
      • yabool Re: Konski leb szaleje 14.08.05, 14:07
        marek503 napisał:

> Konski leb - Giertych szaleje, poniewaz odsuwa sie w nieskonczonosc
        perspektywa
        >
        > prezydentury dla tatusia - starego Giertycha.Wiec trzeba wylac pare kublow
        > pomyj na przeciwnikow.Z reguly dziala to odwrotnie, poniewaz wsrod Polakow
        jest
        >
        > duzo zagryziakow, ale zdarzaja sie tez inteligentne jednostki.
        Sam se zapsecasz, paranoja jakas. Po chlere mialby niczszczy G. pana C. skro
        tatus nie ma szaans, w dodatku pan M. byl z komuchami, wiec...]
        Paranoja anty G. osiagnela juz apogeum (najwyzszy punkt - to wyjasnienie dla
        zwolennikow WC!) i sie wyzej nie da...
        Po prostu wyzej nie mogie!
        y.
    • wbka Re: Mistrzostwa Swiata w Helsinkach a ona w kraju? 13.08.05, 19:59
      Takiego przyspieszenia dawno nie widzialem.Zeby zaden z dziennikarzy nie zdazyl nawet zebrac mysli, po zwyczajowym w takich sytuacjach zaproszeniu do zadawania pytan.Proponowana konkurencja to skok w.... przepasc.
    • fromwindsor Az zal patrzec na Piekarska... 13.08.05, 20:32
      Wyglada na tak przestraszona i zrezygnowana na tym zdjeciu :(
      Kobieto...to nie Ty toniesz - to Twoj szef!
      Glowa do gory i wnioski z przykrego doswiadczenia na przyszlosc.
      Nie zadawac sie z klamczuchami.
      • me-e Re: Az zal patrzec na Piekarska... 13.08.05, 20:36
        fromwindsor napisał:

> Wyglada na tak przestraszona i zrezygnowana na tym zdjeciu :(
        > Kobieto...to nie Ty toniesz - to Twoj szef!
        > Glowa do gory i wnioski z przykrego doswiadczenia na przyszlosc.
        > Nie zadawac sie z klamczuchami.

...a moze sie przelamie i powie co mysli o cimoszence...pani piekarska niech
        pani pamieta...klamstwa miedzianego czolka spadna na pania...i co wowczas pani
        pocznie...cimoszenko od pani sie odwroci i powie nie znam tej kobiety...
        • fromwindsor Re: Az zal patrzec na Piekarska... 13.08.05, 21:25
          me-e napisał:

> fromwindsor napisał:
          >
          > > Wyglada na tak przestraszona i zrezygnowana na tym zdjeciu :(
          > > Kobieto...to nie Ty toniesz - to Twoj szef!
          > > Glowa do gory i wnioski z przykrego doswiadczenia na przyszlosc.
          > > Nie zadawac sie z klamczuchami.
          >
          >
          > ...a moze sie przelamie i powie co mysli o cimoszence...pani piekarska niech
          > pani pamieta...klamstwa miedzianego czolka spadna na pania...i co wowczas
          pani
          > pocznie...cimoszenko od pani sie odwroci i powie nie znam tej kobiety...

Wystarczy tylko posluchac, co mowi o swej niedawnej asystentce azeby
          czlowiekowi tak uczuciowemu jak Pani zaczelo sie robic na prawde slabo.
          A moze zaczac tak chowac poniektore kwity i to w kilku egzemplarzach, tak na
          wszelkie A B(og) W(ie) co.
      • alfredkujot Re: Az zal patrzec na Piekarska... 13.08.05, 20:37
        fromwindsor napisał:

> Wyglada na tak przestraszona i zrezygnowana na tym zdjeciu :(
        > Kobieto...to nie Ty toniesz - to Twoj szef!
        > Glowa do gory i wnioski z przykrego doswiadczenia na przyszlosc.
        > Nie zadawac sie z klamczuchami.

Prawie mi sie podoba -gdyby tylko bredni nie opowiadala.
        No ale wyglada prawie subtelnie z tymi podkrazonymi oczkami.
        Chyba zle sypia bidula.
      • zenek68 nie doceniasz naszych rodaków , rzutem na taśmę.. 13.08.05, 20:52
        15 minut przed zamknięciem lokali wyborczych przechylą szalę zwycięstwa na bolszewika. cbosy i obosy i nne nie pytają klientów Geanta i Tesco a ich jest najwięcej. przyjżyj sią im. jak myślisz kogo kochają? tego co za nich myśli...
        • abba15 Re: nie doceniasz naszych rodaków , rzutem na taś 13.08.05, 20:58
          zenek68 napisała:
          > 15 minut przed zamknięciem lokali wyborczych przechylą szalę zwycięstwa na bols
          > zewika. cbosy i obosy i nne nie pytają klientów Geanta i Tesco a ich jest najw
          > ięcej. przyjżyj sią im. jak myślisz kogo kochają? tego co za nich myśli...

Zenek: więcej nadziei, więcej wiary, a zawsze pozostaje jeszcze miłość, która
          tak naprawdę się tylko liczy, bo reszta jest iluzją.
          • zenek68 amor omnia vincit kak gawariat russkije....? 13.08.05, 21:50
            za długo już patrzę na ten przecudowny kraj i mniej cudownych ich mieszkańców.....
    • marekmarek44 Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 20:33
      Dotąd byłoprzysłowie: bredzi jak Piekarski na mękach,teraz będzie:
      BREDZI JAK PIEKARDKA NA MĘKACH.
      • alfredkujot Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 20:35
        marekmarek44 napisał:

> Dotąd byłoprzysłowie: bredzi jak Piekarski na mękach,teraz będzie:
        > BREDZI JAK PIEKARDKA NA MĘKACH.

ee bedzie "bredzi jak Piekarska na konferencjach prasowych" :-)
    • czerwony_zlodziej Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 21:02

Znowu manipulacja Wyborczej samym tytułem! dlaczego nie zatytułowano np
      POTWIERDZONE ZEZNANIA ASYSTENTKI albo CIMOSZEWICZ MINĄŁ SIĘ Z PRAWDĄ itp.
      A tak wydaje się, że ta o ustach jak brzegi od nocnika opublikowała prawdę!

• abba15 [...] 13.08.05, 21:05
    • abyss Wiem już kiedy cenzor tnie, zróbmy eksperyment! 13.08.05, 21:15
      Jeśli w poście pojawią sie słowa typu "towarzysz/towarzyszka" lub "czerwona
      chusta", lub "służba", to zaraz tnie.
      A dodatkowo jeśli ktoś napisze coś w odpowiedzi do towarzyszki mimiszki z
      czerwoną chusta na szyi, to już cięcie więcej niż pewne.
      Cenzorko (bo coś mi się zdaje że jesteś dziewczyną, zgadnij
      dlaczego), "zastanów się co robisz"!
      • mordzinas GAZETO. DLACZEGO CENZURUJESZ???? 13.08.05, 21:31
        Dlaczego GW staję się jak kiedyś Trybuna Ludu???

Dlaczego cenzurujecie i kasujecie niewygodne dla szumowin z SLD -PZPR
        posty????

Dlaczego to robicie????

Rozumię ,że trzeba kasować wulgaryzmy. Ale wy kasujecie treści ,które
        nie pasują towarzyszom z SLD -PZPR!!!

Gazeta Wybiórcza. Dobrze was ktoś kiedyś nazwał.
        • me-e Re: GAZETO. DLACZEGO CENZURUJESZ???? 13.08.05, 21:40
          ...wlasnie...przyklad ,prosze;

...

System Cię wylogował :(.

• abyss Z tym systemem zawsze walczyliśmy ;-) 13.08.05, 21:42
            • me-e Re: Z tym systemem zawsze walczyliśmy ;-) 13.08.05, 21:44
              ...naczelny podobno tez )))
    • sp444 Nie dziwię się Piekarskiej! Gdy to wszystko się dz 13.08.05, 21:34
      iało, miala dopiero 13 lat! Jeszcze przez majtek latała, jak jej obecni
      mocodawcy leli pałami klasę robotniczą!!! Ale że bździągwa książek nie czyta,
      to tego nie mogę zrozumieć! Dała się wpóścić w maliny.
      • abyss To ona ma 38 lat i tak wygląda? 13.08.05, 21:45
        Kobieto, zadbaj o siebie...
        Może maseczka z ogórków, peeling albo co?!
        Spytaj Jolkę i panią doktorową co z tym zrobić, ale nie przesadzaj jak one...
        • me-e Re: To ona ma 38 lat i tak wygląda? 13.08.05, 21:48
          ...na mee osobiscie dzialaja takie ...bidule )))
        • mordzinas Re: To ona ma 38 lat i tak wygląda? 13.08.05, 21:53
          To nie wygląd Piekarskiej jest problemem.
          Problemem jest to ,że jest to osoba jeszcze młoda , a już zdemoralizowana.

Nie dziwię się tym starym piernikom z PZPR -SLD po których już
          niedługo przyjdzie kostucha - że trzymają się swojej bandyckiej formacji
          do samego końca.

Ale ,żeby młodzi ludzie wstępowali w ich kryminalne szeregii????
          Tragedia.

Taki Olejniczak. Człowiek młody. A wstąpiął to organizacji w której
          roi się od aferzystów i bezczelnych kłamców.

A przecież historia partii SLD -PZPR jest znana. Wiadomo jak powstali i
          czego dokonali...

Ręce opadają.
        • alfredkujot Re: To ona ma 38 lat i tak wygląda? 13.08.05, 21:55
          abyss napisał:

> Kobieto, zadbaj o siebie...
          > Może maseczka z ogórków, peeling albo co?!
          > Spytaj Jolkę i panią doktorową co z tym zrobić, ale nie przesadzaj jak one...

Nie, nie wyglada zle . Zauwaz -ona po przejsciach.
          A pozatym ona nie jest od dawania twarzy bo za twarz
          mowila Kwasniewska ze bedzie robic. Mowila ze sie zaangazuje
          do komitetu wyborczego Cimoszewicza bo jest bardzo popularna i chce byc twarza
          Cimoszewicza.
          No i tkliwy opis wspolnej kawki w kubeczkach plastikowych chyba w bibliotece
          uniwersyteckiej Cimoszewicza i Kwasniewskiej pamietacie jeszcze czy juz nie ?
    • arek2213 Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 21:48
      Cimoszewicz niestety nie zostanie prezydentem. Dlaczego? Bo żyjemy w świecie
      idiotów. Nadszedł czas idiotów. Po prostu trzeba to przeżyć. Tyle.
      • abyss Cześć, czy zastąpiłeś mimiszkę? 13.08.05, 21:53
        Witamy.
        Już wykonałeś 25% normy, jeszcze 3 posty i wolne.
        Ale nie uzywaj brzydkich słów, jak "towarzysz", "czerwona chusta", bo cię
        cenzor wytnie.
        No, wal te posty i spać!
        • me-e ARGUMENT...-IDIOTA 13.08.05, 22:06
          ...Zawsze tesknilem do formy bardziej pojemnej,
          ktora nie bylaby zanadto poufna ani zanadto swawolna
          i pozwolilaby się porozumiec nie narazajac nikogo,
          czlowieka z artykulu ni oponeta, na meki wyzszego rzedu
          niestety, nazwanego dzis tu publicznie...idiota

• abyss Re: ARGUMENT...-IDIOTA 13.08.05, 22:18
            Pozwól, że poprawię to co napisałeś poniżej.
            Chyba chciałeś napisać:

> ...Zawsze tesknilem do formy bardziej pojemnej,
            ? Tu przydałoby się jakieś inne
            słowo, może "grzecznej"?

> ktora nie bylaby zanadto poufna ani zanadto swawolna
            poufała

> i pozwolilaby się porozumiec nie narazajac nikogo,
            to może być

> czlowieka z artykulu ni oponeta, na meki wyzszego rzedu
            nie wiem co to są te "męki wyższego rzędu" Jeśli coś cię boli, to szybko trzeba
            wezwać lekarza! Chyba że to "dusznaja boleźń" (zamierzony rusycyzm, nie
            potrafię jednak wkleić cyrylicy), to wtedy szukaj ukojenia poza tym forum...

> niestety, nazwanego dzis tu publicznie...idiota
            Tego nie potrafię poprawić... Jedyne co zrozumiałem z tej linijki, to twój
            podpis na końcu. Ale nie pisz tego na forum. Nieżyczliwi mogą użyć to przeciwko
            Tobie, gdy będziesz n.p. kandydował na prezydenta. A juz niedługo będzie wolne
            miejsce, SLD traci kandydata...
            • me-e Re: ARGUMENT...-IDIOTA 13.08.05, 22:24
              ...abyss )))...to nie bylo do ciebie...a wszelkie artystyczne twe napomnienia i
              porawki...to prosze z pretensjami do czeslawa milosza ...)))

...meki wyzszego rzedu ...to zapewne takie ,ze zamiast nazwac kogos idiota
              nazywasz go bratem )))
              • abyss Re: ARGUMENT...-IDIOTA 13.08.05, 22:33
                Od dawna podejrzewałem że poezja nie poddaje się rzeczowej analizie. Dlatego
                jej nie czytam (poza romantykami). No i teraz wyszło szydło z worka...
                • me-e Re: ARGUMENT...-IDIOTA 13.08.05, 22:41
                  abyss napisał:

> Od dawna podejrzewałem że poezja nie poddaje się rzeczowej analizie. Dlatego
                  > jej nie czytam (poza romantykami). No i teraz wyszło szydło z worka...

...niczym don kichot )))
      • abba15 [...] 13.08.05, 21:59
      • mordzinas Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 22:00
        To właśnie idioci głosują na Cimoszewicza.
        Idioci albo ludzie powiązani bezpośrednio z draństwem SLD -PZPR.

Człowiek wykształcony , znający historię Polski i potrafiący wyciągać z
        niej wnioski , nigdy nie zagłosuje ,na drania , który raz kocha Lenina i
        komunizm a potem udaje demokratę .... bo to się opłaca.
        A tacy są komuniści jak Kwaśniewski Oleksy Miller Jaskiernia i reszta.

Kiedyś walczyli z Zachodem i demokracją. Lizali dupy Moskwie.

A dziś udają cnotliwe panienki...

Bo się opłaca być dziś demokratą.

Szumowiny. Nic więcej.
        • mimiszka Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 22:07
          zobaczymy co będzie za dwa trzy lata. jak wtedy będziecie śpiewali. CZy
          zwolennicy GIertychOw nie mogą używać trochę kulturalniejszego języka. CZy wasi
          idole nie uczą was kultury w dyskusji.
          • me-e ZOBACZYMY WASILEWSK...mimiszka ))) 13.08.05, 22:10
            ...wybieram przyszlosc )))
          • zenek68 za2-3 lata twoi idole będą mieli do odsiadki 10lat 13.08.05, 22:11
            jeszcze....
            • fromwindsor Re: za2-3 lata twoi idole będą mieli do odsiadki 13.08.05, 22:48
              zenek68 napisała:

> jeszcze....

Z wyjatkiem Rywina- on bedzie nadal chory od... choroby
          • alfredkujot Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 22:15
            mimiszka napisała:

> zobaczymy co będzie za dwa trzy lata.

Ano zobaczymy.

jak wtedy będziecie śpiewali.

Dlaczego starasz sie grozic i wywolywac jakies strachy ?
            CZy
            > zwolennicy GIertychOw nie mogą używać trochę kulturalniejszego języka.

Jeszcze raz - jesli nie podobaja nam sie matactwa cimoszewicza to dluuugo
            nie znaczy ze wszyscy sa zwolennikami Gietrychow.

CZy wasi
            >
            > idole nie uczą was kultury w dyskusji.

Ja mysle ze ty mloda jestes i nie wiesz co mowisz.
          • yabool Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 14.08.05, 13:53
            mimiszka napisała:

> zobaczymy co będzie za dwa trzy lata. jak wtedy będziecie śpiewali. CZy
            > zwolennicy GIertychOw nie mogą używać trochę kulturalniejszego języka. CZy
            wasi
            >
            > idole nie uczą was kultury w dyskusji.
            Jak moga uczyc czegos, czego nie znaja?
            Oj, gubicie sie towarzyszu!
            i oby
            y.
            a zwolennik Giertycha wyglada TAK!
      • hol2 Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 22:11
        Ciesz się.Idą dobre czasy dla Ciebie.
      • abba15 [...] 13.08.05, 22:20
        • fromwindsor abba15, w jakim jezyku piszesz, ze cie tak kasuja? 13.08.05, 22:51
          • yabool Re: abba15, w jakim jezyku piszesz, ze cie tak ka 14.08.05, 13:17
            Dla ulatwienia cenzorom pewnie posluguje sie laciną?! :)
            śmierć czerwonym pajakom zaglada w twarz, spocona ze strachu

i tyle
            pozdrowienia od blokersa
            y.
    • repres1 Podsumuję na ludowo! 13.08.05, 22:35
      "Fajna moja baba była,
      ale się skvrwiła"
    • pc1935 Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 22:37
      Sobotnią GW przejrzałem dopiero wieczorem już po dziennikach w TV i mam
      wrażenie, że tytuł z pierwszej strony "Cimoszewicz nie kłamał" jest
      nieprawdziwy. Podobnie chybione są komentarze redaktorów. Kandydat Cimoszewicz
      ma coraz większe problemy z wiarygodnością i przykro że zaraża tym GW.

Odpowiedź na pytanie "co to wszystko ma wspólnego z Orlenem i aresztowaniem
      Modrzejewskiego" jest prosta: nic. Ale to nie zmienia faktu, że marszałek Sejmu
      mataczy, a sekunduje mu w tym niestety GW.
      • tzetze1 Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 23:53

> Odpowiedź na pytanie "co to wszystko ma wspólnego z Orlenem i aresztowaniem
        > Modrzejewskiego" jest prosta: nic. Ale to nie zmienia faktu, że marszałek Sejmu
        > mataczy, a sekunduje mu w tym niestety GW.

Mysle ze ma to jednak cos wspolnego z Orlenem. Jak dla mnie najbardziej
        prawdopodobny scenariusz byl taki:

Cimoszcze, jakkolwiek bezposrednio nic nie mial wspolnego z aresztowaniem
        Modrzejewskiego, wiedzial co sie swieci. Ma przewage wobec rynku, dyskontuje swa
        wiedza sprzedajac akcje tuz przed aresztowaniem. Po akcji robi sie zamieszanie w
        mediach. Aby urwac trop, aby nikt nie mogl go oskarzyc o insider trading,
        zmienia oswiadczenie.

Obecne tlumaczenie ABW nie jest dla mnie warte funta klakow - przeciez to
        polityczna organizacja, budowana na bazie SB i UB; co udalo sie zweryfikowac to
        Miller przywrocil swa reforma.
    • asz70 [...] 13.08.05, 22:48
      • abyss Rzeczywiście oburzające 13.08.05, 22:55
        Lewica wysłała swojego najuczciwszego reprezentanta w prezydednty.
        Miał zakazane brać udział w przkrętach. I zachowywał się w miarę (no, to jednak
        lewica) przyzwoicie.
        A tu teraz czepiają się gostka o jakieś małe sprawki.
        Toż to przecież w porównaniu z innymi lewicowymi gagatkami anioł wcielony!

No to kto zatroszczy się o spokojną emeryturę Olka, Jolki, Oleksego, Millera,
        Siwca, Czarzastego, Jaskierni, a nawet, niech tam, dobrobyt nowego
        nieopierzonego genseka SLD? A młodzieżówka SLD? Co się stanie z tym cennym
        narybkiem?
        • fromwindsor To juz nie lewica ani lewaki, to... 13.08.05, 23:01
          abyss napisał:

..." No to kto zatroszczy się o spokojną emeryturę Olka, Jolki, Oleksego,
          Millera, Siwca, Czarzastego, Jaskierni, a nawet, niech tam, dobrobyt nowego
          > nieopierzonego genseka SLD? A młodzieżówka SLD? Co się stanie z tym cennym
          > narybkiem? "

...LEWUSY
    • asz70 s y f 13.08.05, 22:58
      syfilizm to syfilizm ale ... syf może być pachnący jak dotyczy np. wyroku na
      Kaczyńskiego. Wtedy jest pachnący Ale g ó w no o śmierdzące to takie jak sie
      czepiają
      uczciwego człowieka , ze cos wiecej nie napisał o tym czego juz nie
      miał.Paranoja do kwadratu. Zygam kultura polityczna w wykonaniu tych "uczciwych"
      z prawicy ZYGAM!!!
      • alfredkujot Re: s y f 13.08.05, 23:03
        asz70 napisał:

> syfilizm to syfilizm ale ... syf może być pachnący jak dotyczy np. wyroku na
        > Kaczyńskiego.

Mowisz o tym skandalu sadownictwa ? "przestepstwie" bo Kaczynski nazwal
        wachowskiego tym czym jest ?

Wtedy jest pachnący

No smierdzi owszem.

Ale g ó w no o śmierdzące to takie jak sie
        > czepiają
        > uczciwego człowieka , ze cos wiecej nie napisał o tym czego juz nie
        > miał.Paranoja do kwadratu. Zygam kultura polityczna w wykonaniu
        tych "uczciwych
        > "
        > z prawicy ZYGAM!!!

Chlopcze rzygam - a jak nie jestes pewny to pisz wymiotuje.
      • fromwindsor To wal asz70, tylko w swoj talerz- nie cudzy 13.08.05, 23:04
        asz70 napisał:

> syfilizm to syfilizm ale ... syf może być pachnący jak dotyczy np. wyroku na
        > Kaczyńskiego. Wtedy jest pachnący Ale g ó w no o śmierdzące to takie jak sie
        > czepiają
        > uczciwego człowieka , ze cos wiecej nie napisał o tym czego juz nie
        > miał.Paranoja do kwadratu. Zygam kultura polityczna w wykonaniu
        tych "uczciwych " z prawicy ZYGAM!!!

Ulzylo ci, czy nadal masz zawroty?
    • stadzik Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 13.08.05, 23:24
      KONSTANTY czy to cię interesuje!
      Jestem zdrowy na umyśle, posiadam dar słowa, myślę bardzo logicznie. Jestem
      gotów oskarżyć Cimoszewicza w sposób bardzo zborny i dlatego wiarygodny, że
      bardzo często weryfikowalny. Posiłkujac się sofistyką i socjotechniką sprawimy,
      że cokolwiek powiedział lub powie w przyszłosci zostanie wykorzystane przeciwko
      niemu i naszym wrogom.
      KANDYDAT (na asystenta) Z ZASADAMI
    • kozaczek3 Wychodzi na to,że reszta kandydatów to Kryształy 13.08.05, 23:31
      Proszę mi podpowiedzieć, który kryształ jest bardziej kryształowy.
      Niech będzie pochylony.
      Amen.
      • yabool Re: Wychodzi na to,że reszta kandydatów to Kryszt 14.08.05, 13:19
        kozaczek3 napisał:

> Proszę mi podpowiedzieć, który kryształ jest bardziej kryształowy.
        > Niech będzie pochylony.
        > Amen.
        BLE, BLE, BLE

pozdrawiam
        blokers
        y.
    • tzetze1 OD DZIS NIE KUPUJE GW ! ! ! 13.08.05, 23:35
      GW czesto zajmowala kontrowersyjne stanowiska w roznych sprawach ale to co
      zaprezentowala tym razem to juz przesada - chyba panowie nie docenili zdolnosci
      logicznego myslenia czytelnikow. Zwykla dezinformacja w obronie Cimoszcze i
      status quo.
      • alfredkujot Re: OD DZIS NIE KUPUJE GW ! ! ! 13.08.05, 23:46
        tzetze1 napisał:

> GW czesto zajmowala kontrowersyjne stanowiska w roznych sprawach ale to co
        > zaprezentowala tym razem to juz przesada - chyba panowie nie docenili
        zdolnosci
        > logicznego myslenia czytelnikow. Zwykla dezinformacja w obronie Cimoszcze i
        > status quo.

No nie wiem czy wam wiadomo ale nie uczono logicznego myslenia w PRL-u
        Uczono w szkolach wyzszych - jak sie inaczej juz nie dalo-nie wielu.
        To sie chyba zmienia - a niektorzy moze jeszcze nie zauwazyli?

• wojtek2784 Re: Jak na prawnika to dość dziwny list ? 14.08.05, 01:17
      Ten pan nie nadaje się na prezydenta . Jeszcze bardziej kompromituje go brak
      znajomośći ilości paliw sprowadzanych ze wschodu. Jego odpowiedż na to pytanie
      przed komisją sejmową zupełnie go dyskwalifikuje. Czas na wycofanie się z
      wyścigów.
      • erg_samowzbudnik Re: Jak na prawnika to dość dziwny list ? 14.08.05, 09:52
        wojtek2784 napisał:

> Ten pan nie nadaje się na prezydenta . Jeszcze bardziej kompromituje go brak
        > znajomośći ilości paliw sprowadzanych ze wschodu. Jego odpowiedż na to
        pytanie
        > przed komisją sejmową zupełnie go dyskwalifikuje. Czas na wycofanie się z
        > wyścigów.
        Nie wiem ile paliwa jest sprowadzane ze wschodu , coś około 95% ale "ze
        wschodu" nie znaczy ,że tylko z Rosji. Jet jeszcze tam kilka miejsc, a ze
        względu na wczesniejszą organizację ropa płynie tą sama rurą.
        • yabool Re: Jak na prawnika to dość dziwny list ? 14.08.05, 13:22
          erg_samowzbudnik napisał:

> wojtek2784 napisał:
          >
          > > Ten pan nie nadaje się na prezydenta . Jeszcze bardziej kompromituje go b
          > rak
          > > znajomośći ilości paliw sprowadzanych ze wschodu. Jego odpowiedż na to
          > pytanie
          > > przed komisją sejmową zupełnie go dyskwalifikuje. Czas na wycofanie się z
          >
          > > wyścigów.
          > Nie wiem ile paliwa jest sprowadzane ze wschodu , coś około 95% ale "ze
          > wschodu" nie znaczy ,że tylko z Rosji. Jet jeszcze tam kilka miejsc, a ze
          > względu na wczesniejszą organizację ropa płynie tą sama rurą.
          Ale odpowiadajac na pytanie komisji w tej kwestii chyba wiedzial ze tak jest.
          Jako mister spraw zagranicznych...
          Chyba zeby myu powiedziano "nie interesuj sie" - haselko czerwonych - i przestal

pozdrowienia od blokersa (to taki co mieszka w bloku i z zasady jest
          patologiczny!)
          y.
    • szmaciak1 Cimoszewicz to kłamca!!! 14.08.05, 02:58
      Po co więcej słów?
    • kryzys42 Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 14.08.05, 03:34
      Od dziesięciu lat mamy prezydenta krętacza; czy naprawdę nie stać nas na kogoś
      uczciwego?
    • dante_thomas Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 14.08.05, 04:17
      Jedno jest pewne: jeżeli nawet Cimoszewicz nie miał nic do ukrycia, to jego
      arogancja przekracza wszelkie granice. Skoro zwracano mu uwagę na
      nieprawidłowości w jego oświadczeniu to mógł się troszeczkę przyłożyć, żeby nikt
      nie mógł mieć żadnych wątpliwości. Swoją drogą ciekawe czemu Cimoszewicz
      wcześniej wykazywał akcje Orlenu, skoro kupił je za pieniądze córki i niejako na
      jej rachunek. Skoro nie były nawet przez moment jego własnością to czemu wykazał
      je w poprzednim oświadczeniu? Dla zainteresowanych - fragment listu Cimoszewicza
      do Stefaniuka:
      "Pytanie Pana Przewodniczącego dotyczące pkt. V jest po prostu niestosowane,
      ponieważ sam fakt jego postawienia w sytuacji, gdy w odpowiedniej rubryce
      formularza udzieliłem odpowiedzi, można zinterpretować jako próbę podważenia
      prawdziwości tej odpowiedzi. Akcje PKN Orlen sprzedałem, jak również to pytanie
      Pana Przewodniczącego traktuję jako wykraczające poza Pańskie kompetencje."
    • dante_thomas Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 14.08.05, 04:50
      Zgadzam się że Wyborcza od dłuższego czasu kreując swoiste standardy rzetelnego
      dziennikarstwa w sprawie Jaruckiej przeszła samą siebie. Wystarczyło parę godzin
      żeby zrobić z kobiety niewdzięczną, nielojalną złodziejkę. A przecież została
      uniewinniona od zarzutów opartych jedynie na poszlakach. Może sąd jednak
      słusznie postąpił broniąc kobiety przed bzdurnym oskarżeniem. Skąd skromna
      pracowniczka MSZ ma 15 tys. zł w torebce? Na drobne wydatki? A jeżeli ma to po
      co zostawia torebkę bez opieki? A podobno nie wolno pluć na kogoś gdy nie został
      skazany prawomocnym wyrokiem sądu. Wiadomo Wyborcza woli bronić tajnych
      współpracowników przed nikczemną nagonką. Sama zaś staje po stronie człowieka,
      który z pewnością ma większą siłę przebicia by bronić swoich racji niż nikomu
      nie znana kobieta. Czy nikt nie zada pytania po co Jarucka miałaby narażać się
      na odpowiedzialność karną przez fałszywe oskarżenie? Bardziej prawdopodobne
      wydaje się że ABW podmieniła jakieś dokumenty, które wcześniej zatrzymała w
      mieszkaniu Jaruckiej. Z nerwowej reakcji na pytanie Stefaniuka o akcje Orlenu
      można wnioskować, że Cimoszewicz nie chciał być o to pytany. Każdy normalny
      człowiek odpisałby po prostu, że akcje sprzedał. Normalne pytanie - normalna
      odpowiedź. A Cimoszewicz się najeżył, jakby mu Stefaniuk co najmniej kłamstwo
      zarzucił. Stefaniuk miał prawo pytać, bo tak znaczny majątek nie mógł rozpłynąć
      się po prostu w powietrzu. Chyba że nastąpiłby krach na giełdzie. Jeżeli
      sprzedał akcje to powinny mu wzrosnąć oszczędności albo powinien kupić coś za
      spieniężone papiery wartościowe. A tym czasem akcje były i nagle ich nie ma. i
      po co w ogóle umieszczał je w poprzednim oświadczeniu skoro kupił je dla córki?
      • gallux Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 14.08.05, 05:44
        skłamał pod przysięgą widziało to pół Polski, a drugie pół czytało i słyszało:)
        skłamał na konferencji, że akcje kupił na rynku wtórnym podczas kiedy przed
        komisją zeznał, że na pierwotnym i tego też dotyczył prospekt zakazujący kupna
        akcji rezydentom w USA:)
        skłamał, bo inaczej nie mógł:)
        jest w tym jakaś niewidzialna ręka członka komisji, do którego przypadkiem
        dotarły informacje od jaruckiej:), ale prawda jest taka, że i WC tu w Polsce
        zachachmęcił na giełdzie, a córka w USA w podobny sposób
        poczekajmy do wtorku jeżeli wytrzymacie ciśnienie czerwone pająki:)
    • tomekjeden Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 14.08.05, 06:03
      "W jednym z listów Cimoszewicz odpowiada Stefaniukowi, że nie wpisał do swojego
      oświadczenia majątkowego informacji o akcjach PKN Orlen, ponieważ je sprzedał."

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Czyli nie zapomniał - jak twierdzi, łżąc przy tym bezczelnie - tylko spieniężył.
      A pięniadze to nie część majątku. Pan Cimoszewicz zadziwia nas coraz bardziej.

• tomekjeden Re: Piekarska ujawniła korespondencję Cimoszewicz 14.08.05, 06:10
      Najwyższy już czas żeby komisja wezwała jako świadków córkę i zięcia Pana
      Cimoszewicza. Skoro tato "kłamie", to może oni powiedzą "prawdę".
      • marekmarek44 Re: GW-niana gazeta preferuje W.C. 14.08.05, 07:03
        Więc może ci Mosze na Cimosze zagłosują.
        Ale LEPIEJ zLPRować Polskę z LPR,
        niż niż wraz z W.C. robić z Polski W.C.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka