Dodaj do ulubionych

Polski samolot rządowy uszkodzony

14.08.05, 16:55
Terroryści, na pewno terroryści!
Obserwuj wątek
    • e.v.q.a yyyy 14.08.05, 17:06
      i co teraz bedzie? o mamusiu, tragedia!! smiech na sali to malo powiedziane po
      takim artykule :)
      • toxik Re: yyyy 14.08.05, 17:16
        Zabawne??
        Tak się składa, że na pokładzie tego samolotu jest kilkunastu dziennikarzy- a
        ja jestem rodziną jednego z dziennikarzy i mi wcale nie jest do śmiechu- myślę,
        że Tobie na moim miejscu też by nie było. Jeżeli pilot by odleciał to
        najprawdopodobniej lądowania bezpiecznego już by nie było- wtedy byłoby
        zabawnie- pewnie tyle samo funu co przy katastrofie samolotu z Cypru- ha ha
        boki zrywać.
        • e.v.q.a no taaak 14.08.05, 17:19
          nie smieszy mnie zaistniala sytuacja, a jedynie artykul. po to takimi maszynami
          lataja najlepsi piloci, by byc w stanie ocenic czy maszyna jest cala czy nie i
          tak sie wlasnie stalo.
          i nie masz prawa takich rzeczy mi zarzucac, tak na marginesie. a jezeli Ciebie
          smieszy dzisiejsza katastrofa to udanych zartow - fajnie?
          • toxik Re: no taaak 14.08.05, 17:26
            Dla mnie ta wiadomość to jedyna wiadomość do której mam dostęp- bo zasięgu w
            Kabulu nie ma i nie mam jak się skontaktować- dla Ciebie- bezsens- zycze
            rozszerzenia horyzontów. A pilot jest TYLKO człowiekiem i jak w życiu każdego
            człowieka może popełnić błąd- aczkolwiek są szkoleni żeby tego rodzaju blędów
            nie popełniali- ale może- zdarza się to, zdarzało i zdarzać się będzie- więc
            zanim coś kolwiek napiszesz o zabawności jakielkolwiek wiadomości zważ, że na
            najmniejszą wiadomość może czekać rodzina. Nie tak dawno na tym forum były
            potępiane domniemane ofiary ataków w Londynie- po tym oczywiście jak się
            odezwały, za to, że długi czas nie dawały znaku życia a rodzina się martwi.
            Zważ, że moja rodzina jest w Kabulu a nie jest to najbezpieczniejsze miejsce na
            świecie, zważ, że ja się martwie, zważ, że dla mnie ta informacja jest bardzo
            ważna.. zważ na to wszystko i zanim cokolwiek odpowiesz zastanów się co byś
            robiła na moim miejscu..
            • e.v.q.a ale mi sie dostalo ;) 14.08.05, 17:56
              sorry, istnieje cos takiego jak email itp wiec az takiego kitu to mi nie
              wciskaj. nie zamierzalam nikogo obrazic, wiec ogolnie sorki.
              • toxik Re: ale mi sie dostalo ;) 14.08.05, 18:07
                e.v.q.a napisała:

> sorry, istnieje cos takiego jak email itp wiec az takiego kitu to mi nie
                > wciskaj. nie zamierzalam nikogo obrazic, wiec ogolnie sorki.

Widziałaś Polskie wojskowe lotnisko?? Widziałaś tam email dostępny dla
                pasażerów?? Byłaś w Kabulu?? Widziałaś lotnisko w Kabulu?? W Afganistanie??

Kobito- proszę- myśl - to nie boli!!
                Istnieją rzeczy na tym świecie o których nie masz pojęcia to nie oznacza, że
                nie istnieją..
                • asp420 Re: ale mi sie dostalo ;) 14.08.05, 18:47
                  Chyba cos ci sie - delikatnie mowiac - pomylilo. Pretensje mozesz miec do:
                  a) meza ze sie tam znalazl, chyba ze zostal wziety sila/porwany/ tajemniczo sie tam zmaterializowal (ale maz chyba dysponuje wolna i nieprzymuszona wola, prawda?)
                  b) do pracodawcow meza, ze dziennikarzom nie potrafiono wreczyc cos takiego jak telefony satelitarne, chocby jeden na kilku
                  c) ew. jak jestes wierzaca do pana Boga.

A osoby z forum GW sa jednymi z ostatnich do ktorych mozna miec pretensje. No chyba, ze to ktorys z nich zlosliwie przecial kola w samolocie ministra Zemke, ale i wtedy nie powinno sie rozciagac odpowiedzialnosc na zbiorowosc.
                  • e.v.q.a alleluja 14.08.05, 19:53
                    jak wyzej :) swieta racja ;)
                    • zyks [...] 14.08.05, 22:09
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • e.v.q.a Re: Liejtienant E.V.Q.A(alias EVA15);to wasze cud 14.08.05, 23:47
                        czy mam Ci podac link do strony gdzie dokladnie zobaczysz ze ja to nie
                        eva15???????????????????????????????????????????????????????????????????
            • 1966p Tu 154 M 14.08.05, 17:57
              Może jednak warto pomyśleć / czy nie czas wymienić dwa polskie Air Force One,
              Tu 154 M - rok prod ( ok 1985) - wtedy Lot zamawiał ostatnia partię tych
              samolotów - ( może mnie ktoś skoryguje, dwa najlepsze poszły do Wojska, gdy Lot
              wymnieniał flotę) . Wiem,że to niepopularne, ale koszt serwisu tych maszyn jest
              ogromny i wymiana na coś zachodniego, szybko by się okazała opłacalna.
              • gadery Re: Tu 154 M 14.08.05, 20:21
                Już od kilku lat mówi sie o wymianie polskich samolotów na nowe. Wszystkie co do
                jednego to takie złomy, że wielu ludzi boi się nimi latać.

> Wiem,że to niepopularne, ale koszt serwisu tych maszyn jest
                > ogromny i wymiana na coś zachodniego, szybko by się okazała opłacalna.
                Na samym paliwie byliby ostro do przodu.
                • leo.m Re: Tu 154 M 15.08.05, 08:57
                  Nie rozumiem, co ma do tej awarii typ i wiek samolotu? Zadna opona nie wytrzyma
                  kontaktu z wystajacymi z płyty lotniska ostrymi kawałkami metalu. Proszę sobie
                  przypomnieć co sie stało parę lat temu z Concordem pod Paryżem. O ile mi
                  wiadomo ten typ samolotu jest jednym z najbezpieczniejszych na świecie.
                  Pilotom gratuluję ich umiejętności zachowania się w trudnej sytuacji.
                  Leo.
    • dobud Re: Polski samolot rządowy uszkodzony 14.08.05, 17:08
      A nie łatwiej zmienic oponki ??
      No tak, tylko skąd je wziać do radzieckiego samolotu, skoro ZSRR już nie ma ? :-
      (
      • pashow.von Re: Polski samolot rządowy uszkodzony 14.08.05, 17:22
        Pilot stanął na wysokości zadania - uratował siebie i innych.

Założę się że samolot ten był niedawno naprawiany w Rosji. U nas dba się o te
        sprawy i przestrzega terminów, szczególnie jeśli chodzi o samoloty rządowe.
        To wszystko się układa w pewną całość...
        • pashow.von Re: Polski samolot rządowy uszkodzony 14.08.05, 17:30
          pashow.von napisała:
          >
          > Założę się że samolot ten był niedawno naprawiany w Rosji

Tzn. chodziło mi o remont kapitalny, okresowy przegląd.
    • wy Re: Chyba taniej jest kupic nowe opony? 14.08.05, 17:11
      qrwa co za kraj?Ciekawe jakie beda koszty wyjazdu ministra?Najlepiej niech
      kupia nowy samolot bo bedzie mial nowe opony
      • andre7 Re: Chyba taniej jest kupic nowe opony? 14.08.05, 17:52
        Po nowy samolot najlepiej do Francji po Airbus 380,
        www.linternaute.com/savoir/diaporama/airbus_a380/1.shtml
        trochę kosztuje, ale w takim zakupie widzę same kożyści,
      • znawca_tematu Re: Chyba taniej jest kupic nowe opony? 14.08.05, 18:18
        Gratulacje dla pilota, możliwe, że uniknął poważnej katastrofy. Chciałem jednak zwrócić uwagę na tę część artykułu:
        "Po sprawdzeniu okazało się, że opony trzech wewnętrznych kół z lewej strony samolotu są rozerwane na długości kilkunastu centymetrów, co uniemożliwia start. Niewykluczone, że trzeba będzie sprowadzić z Polski kolejny samolot."
        Ehh, pewnie czas Pana Zemke jest wart wiecej, niż koszt przelotu kolejnego samolotu... Czy nie lepiej poczekać na wymianę zepsutych opon? Załatwienie ich, zwłaszcza w tamtym rejonie, gdzie radziecki sprzęt jest nadal w użyciu, nie powinno być specjalnie trudne. No tak, ale ja przecież myślę kategoriami "zwykłego" człowieka, a nie ministerialnymi. Ciekawe co postanowią.
      • erg_samowzbudnik Re: Chyba taniej jest kupic nowe opony? 15.08.05, 10:54
        wy napisał:

> qrwa co za kraj?Ciekawe jakie beda koszty wyjazdu ministra?Najlepiej niech
        > kupia nowy samolot bo bedzie mial nowe opony
        W nowym to opona jest nieprzebijalna. Najlepiej wysłac rakieta ta przynajmniej opon nie ma.:D
    • maureen2 Re: Polski samolot rządowy uszkodzony 14.08.05, 18:13
      czy Afganistan to jest samodzielne państwo,czy inne,i kto tam rzadzi oraz prze-
      bywa.Proszę o informację.
      • zyks Karaluchu z Łomianki,co pyszczysz,to wasza technik 14.08.05, 22:06
        a, przodująca zresztą...
    • linski4 Re: Polski samolot rządowy uszkodzony 14.08.05, 20:01
      Czy naprawdę był potrzebny tym paru żydom o bardzo nadwątpionej reputacji
      samolot, lub wogóle wylot do Afganistanu. Niech oni sprawdzą kto tam jest
      umoczony w geszefcie kupowania z Izraela amerykańskich rakiet Spike za 300 tys.
      zł, gdy w USA są dostępne w granicach $4 tyś. Sprrawdż to na google.com pod
      hasłem "Pike Missle". Czy szmugiel basnda poleciała tam sprzedawać by zarobić
      kosztem naszego narodu ok. $70 tys. na każdej sztuce. A kto zaplaci za zbyteczne
      nadużycie samolotów (i zaufania).? To co? Polska już jest żydowaskim jarmarkiem,
      czy burdelem do zaspakajania swoich potrzeb? Czy znowu żydzi potrzebują
      postronków? Aj waj, następny PZPN.
    • co.ty.powiesz Dwie (anty)koncepcje 14.08.05, 20:01
      "Po sprawdzeniu okazało się, że opony trzech wewnętrznych kół z lewej strony
      samolotu są rozerwane na długości kilkunastu centymetrów"

Jak nic nasze chłopaki przed świętem WP popiły zdrowo i zabawiały się rzucając
      butelkami po lotnisku. No i efekt jest, jaki jest...
      Jest także inna możliwość: nasze chłopaki tak kochają pana Z., że nie chciały
      go wypuścić - zawsze to kilka, kilkanaście godzin dłużej pobędzie między
      afgańskimi zuchami...
    • unamatita Re: Polski samolot rządowy uszkodzony 14.08.05, 20:14
      To tylko zwykły Zemke. Trzeci garnitur LSD. Nie ma czego żałowac.
      u.
    • sajkopatyk Teraz kupiom nowy odrzutowiec !!! Tak jak muszom 14.08.05, 20:22
      co roku zmieniać swoje nowe BMW X5 i 7 . Szkoda ,że siem nie rozbił ze
      wszystkimi komuchami na pokładzie i pegierowcami z lepperem na czele . Może
      wtedy ten kraj doszedłby do siebie ,ale pewnie i to by nie pomogło ,bo
      większość mieszkańców kraju zwanego Polską to komunistyczne lenie , obiboki ,
      pijaki , złodzieje i fanatycy religijni .
    • saba1953 Re: Polski samolot rządowy uszkodzony 14.08.05, 21:19
      A za ten lot pani senator powinna zapłacić z własnej kieszeni. Ja za swoje
      wycieczki płacę.
    • curious2003 a "polski" to chyba z malej litery sie pisze 14.08.05, 21:20
      kto takie waly w tytule popelnia ?
    • ja-polak Dziwne - taki cud techniki sie zepsul ??? 14.08.05, 21:25
      ... cos mi sie zdaje, ze obalic socjo-demokratycznego SLD nie udalo sie PO,
      PiS, LPR... czyzby stanie sie to za pomoca samolotu???

...fakt jest o tyle przerazajacy, ze wyglada na to, ze nasz rzad - po tylu juz
      wczesniejszych problemach z samolotem - CZEKA az sie to stanie...

Ale tak rozsadnie myslac - czy nie lepiej kupic juz nowy samolot dla rzadu
      przed katastrofa???
      ...gdzies, w ktoryms miejscu, to rzad reprezentuje nasz Kraj...
    • katesr Re: Polski samolot rządowy uszkodzony 14.08.05, 21:33
      To dobrze ze władze pamiętają o chłopcach służących za granicą. Choć lepiej
      jakby dostali lepszy sprzęt...
    • zyks Nadludzka,heroiczna odwaga naszych bonzów... 14.08.05, 22:04
      • wet3 Re: "wy" napisal: "qrva co za kraj!" 14.08.05, 22:25
        Co chcesz od kraju? Kraj jest w porzadku. - A byloby jeszcze lepiej gdyby caly
        rzad wsadzic do tego samolotu w podroz w nieznane ...
    • tppiotr Co robi polski kontygent w Afganistanie ? 14.08.05, 22:52
      Siedzą tam już tyle czasu, a nikt nie zainteresuje się stanem lotniska. Zamiast
      łapać Osamę po bushach-krzakach zrobiliby coś pożytecznego.
    • w.w.putin To nie nasza tiechnika,to afgański cholerny kątown 14.08.05, 22:58
      ik!Afdganistan to w ogóle kiepsko mi sie kojarzy...:(
    • brynk bieda w połowie Narodu , ale na samoloty dla .. 14.08.05, 23:21
      złodzieji rządzących nim pieniadze będa , Skandal ! Zycze aby te świnie
      rządzące nami z czerwonej zarazy taką tragedie przezyli .
    • qfc KTO ZA TE IDIOTYCZNE WYCIECZKI PLACI? 15.08.05, 00:17
      PEWNIE NIE ZEMKE ZE SWOJEJ PENSJI. TO ABSURD O RANDZE DEFRAUDACJI!
      • borrus Re: KTO ZA TE IDIOTYCZNE WYCIECZKI PLACI? 15.08.05, 12:09
        Gdyby to było w Iraku to Zemke miałby dożywotnią funkcję młodszego szeregowego w
        siłach okupacyjnych- bo to jest jedyne stanowisko na jakie sie facet nadaje.
        Mały , głupitki komuszek co to razem z Szmajdą i Kwachem wypowiedzieli wojne
        arabom za nasze pieniądze.
        W Kabulu można by też znależć dla Zemke jakieś pożyteczne zajęcie- dojenie
        wielbłądów, zamiatanie lotniska szczoteczką od zębow, albo przeprowadzanie
        staruszek przez górskie przełęcze.
    • slow5 Re: Polski samolot rządowy uszkodzony 15.08.05, 00:20
      Powinni się przesiąść na rowery, są mniej zawodne;-)
    • zdrw Durnowate wyliczanie. 15.08.05, 06:33
      Bez sensu jest taka wyliczanka.Tej listy długość świadczy na pewno o jednym: że
      opieka techniczna nad samolotami rządowymi jest denna! Na wystającym kątowniku
      uszkadzają sobie opony TYLKO samoloty rządowe? Pradnice się uszkodziły? Nie
      uruchomili silników? Juz nigdy? Żałosne sa te przykłady! Do D. z takimi
      mechanikami i serwisem RZĄDOWYM!
    • belial13 Re: Polski samolot rządowy uszkodzony 15.08.05, 07:37
      ZEMKE - PRZYPADEK PĘKNIĘTEJ GUMY.
    • krzysztof3 TU-150M ???????? 15.08.05, 07:40
      Ten sam katownik walnal w leb autora informacji - cyt. "Przyczyną uszkodzenia
      trzech opon w rządowym samolocie TU-150M", ktory dwa zdania dalej pisze o
      awarii samolotu Tu-154.
    • spik3s TO WSTYD DLA POLSKI!!!!!!!!!!!!! 15.08.05, 11:07
      Czytając ten artykuł mam wrażenie, jakby ktoś chciał wskazać jacy nasi politycy
      są biedni, latają na ledwo żywych maszynach... To wstyd dla Polski!!! Zachód się
      z nas śmieje! Wschód sie z nas śmieje! Trzeba obciąć pieniądze na NFZ, Edukacje
      i Rolnictwo i jak najszybciej kupić nowe! Jak w tym kraju ma być dobrze skoro
      mamy stare samoloty...
    • chris12 Wassermann skontaktował sie z Talibami... 15.08.05, 11:22
      Jest szansa na wyeliminowanie komunistycznego aparatczyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka