Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimosz...

16.08.05, 11:29
WC wykancza sie sam przez swoje kretactwa.
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 11:32
      "Jestem nie tylko zażenowany tą sytuacją - mam wręcz poczucie złości, że w
      demokratycznym kraju w ramach kampanii wyborczej stosuje się takie metody -
      powiedział."

A swoich metod Kwaśniewski już nie pamięta? Kłamanie w sprawie wykształcenia?
      Zatajanie akcji żony? Jak się ma taką przeszłość to nie dziwne, że człowiek
      rozumie kolegę, który też kłamie i też zataja.

• nemo_omen Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 11:44
        Kataryno, zdejmij klapki z oczu. W tym co powiedział Kwaśniewski nie ma nic o
        zrozumieniu dla Cimoszewicza. To była tylko jego reakcja na to, co wyprawia
        komisja
        • galba A co "wyprawia komisja"? 16.08.05, 11:47
          Ja rozumiem, ze dla ordynata Cimoszewicza może być szokiem to, że ktoś chce się
          przyjrzeć jego "uczciwości" ale żeby takie brednie powtarzali niezaangażowani w
          politykę internauci? No chyba, że mamy do czynienia z jednym z tych
          wolontariuszy Cimka, o których było tak głośno.

> Kataryno, zdejmij klapki z oczu. W tym co powiedział Kwaśniewski nie ma nic o
          > zrozumieniu dla Cimoszewicza. To była tylko jego reakcja na to, co wyprawia
          > komisja
          • nemo_omen Re: A co "wyprawia komisja"? 16.08.05, 11:56
            Na pytanie z tematu (co wyprawia komisja?) odpowiem pytaniem: jaki (oprócz
            insynuacji Giertycha) związek z celami postawionymi przed komisją ma sprawa
            jaruckiej? Po co w ogóle wzywała Cimoszewicza? A z wcześniejszych wątków: po co
            komisja przesłuchiwała Tylickiego? To tylko kilka z wielu spraw, którymi
            komisja zajmuje się, choć nie powinna
            • galba Po to: 16.08.05, 12:01
              WC był członkiem rządu i kręgów decyzyjnych SLD w chwili gdy montowano akcję
              przeciwko prezesowi Orlenu. Co więcej tuż przed akcją sprzedał swoje udziały w
              tej spółce - oczywiście nie wiedział o szykującej się prowokacji...

Bądźmy poważni.

> Na pytanie z tematu (co wyprawia komisja?) odpowiem pytaniem: jaki (oprócz
              > insynuacji Giertycha) związek z celami postawionymi przed komisją ma sprawa
              > jaruckiej? Po co w ogóle wzywała Cimoszewicza? A z wcześniejszych wątków: po
              co
              >
              > komisja przesłuchiwała Tylickiego? To tylko kilka z wielu spraw, którymi
              > komisja zajmuje się, choć nie powinna
              • sldupek00 MÓWI WYKAŃCZAJĄ CIMOSZENKĘ - MYŚLI WEZMĄ MNIE !!! 17.08.05, 01:55
                TOW. PIERWSZY

PRZEDE WSZYSTKIM CIMOSZENKA WYKAŃCZA SIE SAM !
                PLĄCZĄC SIĘ WE WŁASNYCH KŁAMSTWACH PRZED KOMISJĄ

POZA TYM ROŚNIE SZANSA ŻE WY SAMI BĘDZIECIE
                MIELI OKAZJĘ STANĄĆ PRYED KOMISJĄ A MOŻE NAWET
                PRZED TRYBUNAŁEM !
            • maskazorro Re: A co "wyprawia komisja"? 16.08.05, 17:44
              > jaki (oprócz
              > jaruckiej?

komisja weryfikuje wiarygodnosc świadka Cimoszewicza

>Po co w ogóle wzywała Cimoszewicza?
              - gdy był premierem spółka J&S kilkukrotnie zwiększyła swój udział w rynku
              dostaw ropy,
              - zachodziło podejrzenie, że Cimoszewicz był jednym z decydentów lub
              przynajmniej wiedział o akcji ABW przeciwko prezesowi Orlenu

powinno wystarczyc aby były uzasadnione powody do wezwania go jako świadka.
            • fromwindsor Komisja nie powinna ale musi wobec klamstwa WC 16.08.05, 23:32
              nemo_omen napisał:

> Na pytanie z tematu (co wyprawia komisja?) odpowiem pytaniem: jaki (oprócz
              > jaruckiej? Po co w ogóle wzywała Cimoszewicza? A z wcześniejszych wątków: po
              co
              >
              > komisja przesłuchiwała Tylickiego? To tylko kilka z wielu spraw, którymi
              > komisja zajmuje się, choć nie powinna

Ot, co.
              Gdyby nie bylo klamstw Cimoszewicza, moglby byc, jak mowi Kwasniewski jednym z
              powazniejszych kandydatow.
              Cimoszewicz wykonczyl sie sam.
              Co zas tyczy "merytorycznej oferty", jaka zdaniem Kwasniewskiego ma
              Cimoszewicz, to rozumiem , iz mialaby dotyczyc metod na idealne oszustwo.
              Sadze, iz prokuratura chetnie wyslucha obywatela Cimoszewicza.
        • kataryna.kataryna Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 11:59
          nemo_omen napisał:

> zrozumieniu dla Cimoszewicza. To była tylko jego reakcja na to, co wyprawia
          > komisja

A czy Kwaśniewski skomentował jakoś zachowanie samego Cimoszewicza? Nie. Znaczy
          to mu się dziwne nie wydaje, nie czuje złości, że ktoś może tak kręcić, czuje
          złość, że inni to wykorzystują.
          • t-800 Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 12:02
            Gdyby ocenił negatywnie Cimoszewicza, oceniłby też siebie (również tak samo
            kłamał i zatajał).
          • alfredkujot Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 12:39

> A czy Kwaśniewski skomentował jakoś zachowanie samego Cimoszewicza? Nie.
            Znaczy
            >
            > to mu się dziwne nie wydaje, nie czuje złości, że ktoś może tak kręcić, czuje
            > złość, że inni to wykorzystują.

Ja mysle ze on czuje zlosc ze ujawnione zostaja matactwa .
            Planiki jakby nie do konca sie daly zrealizowac.
            Bo "wykorzystaniem" jest ujawnienie matactw.
            Ja sie zastanawiam kiedy ujawnienie matactw nie byloby wykorzystaniem przez
            innych wg prezia ?
        • kataryna.kataryna Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 12:31
          nemo_omen napisał:

> zrozumieniu dla Cimoszewicza.

Nie ma?

"Ja nie mam wątpliwości co do oświadczenia majątkowego marszałka. Mam pełne
          zaufanie do niego jako osoby i do jego wiarygodności."

• create Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 11:54
        Kataryno, z przykrością stwierdzam że można Cię coraz częscij przyrównać do
        oszołoma. On mówi że ktoś kradnie Ty mówisz że ktoś kręci, i macie oboje
        oczywiście co do tego 100% pewność.
        • galba A jak można mieć wątpliwości? 16.08.05, 11:59
          WC codziennie zmienia wersję. W liście do Stefaniuka napisał "STAN MOICH
          OSZCZĘDNOŚCI I AKCJI NA 31XII...". Bajeczka o pomyłce z kwietniem padła jak
          zagłodzona kobyła po 100 km marszu.

Spójrz prawdzie w oczy - WC to taki sam kłamca jak jego prezydencki kolega.

> Kataryno, z przykrością stwierdzam że można Cię coraz częscij przyrównać do
          > oszołoma. On mówi że ktoś kradnie Ty mówisz że ktoś kręci, i macie oboje
          > oczywiście co do tego 100% pewność.
        • kataryna.kataryna Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 12:03
          create napisał:

> Kataryno, z przykrością stwierdzam że można Cię coraz częscij przyrównać do
          > oszołoma.

Oczywiście :) Stary wyświechtany chwyt.

On mówi że ktoś kradnie Ty mówisz że ktoś kręci, i macie oboje
          > oczywiście co do tego 100% pewność.

A możesz zamiast mnie przezywać wskazać gdzie mijam się z prawdą?
          • alfredkujot Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 12:24
            kataryna.kataryna napisała:

> create napisał:
            >
            > > Kataryno, z przykrością stwierdzam że można Cię coraz częscij przyrównać
            > do
            > > oszołoma.
            >
            >
            >
            > Oczywiście :) Stary wyświechtany chwyt.
            >

Oj nie taki stary ...mieli lepsze , cholera jasna kiedys to bys po mordzie
            dostala. Albo by cie nieznani sprawcy zgwalcili, albo okradli.
            Stracic prace moglabys, pan smetny opowiadalby ci ze martwi sie o twoja rodzine
            np. No mieli chlopaki pomysly.Moglabys sie okazac takze osoba chora i
            niezrownowazona jak pani J. Teraz to mam wrazenie ze ubrali
            aksamitne rekawiczki - teraz jestes tylko oszolomem. A pozatym niegroznym
            tam tych kilka osob....Moj Boze dorzylem czasow.
            Marszalek cimoszewicz aparatczyk bedzie celebrowal obchody solidarnosci-
            aparatczyk pzpr-owski ktoremu obecnosc Bartoszewskiego nie jest potrzebna
            za to pastusik ....Boze !!!
            Cimoszewicz i banda bedzie obchodzic oficjalnie zwyciestwo nad
            glupim , naiwnym narodem w ramach obchodow rocznicy solidarnosciowej.
            Bedziemy swietowac kleske solidarnosci, kleske tego zmanipulowanego
            spoleczenstwa.

Polacy moga pokwekac na forum gw -dzisiaj traby
            cimoszewskiego i sb-kow .
            Kontroluja nasze mysli i nastroje -siedzac przy biurkach.
            Boze kto nas wymyslil !!!!!!
            • alfredkujot Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 12:32
              Jest
              Moj Boze -dorzylem czasow-

mialo byc- przezylem i dozylem czasow-
              przepraszam

• alfredkujot Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 12:09

> "Jestem nie tylko zażenowany tą sytuacją - mam wręcz poczucie złości, że w
        > demokratycznym kraju w ramach kampanii wyborczej stosuje się takie metody -
        > powiedział."
        >
        > A swoich metod Kwaśniewski już nie pamięta? Kłamanie w sprawie wykształcenia?
        > Zatajanie akcji żony? Jak się ma taką przeszłość to nie dziwne, że człowiek
        > rozumie kolegę, który też kłamie i też zataja.
        >
        >
        Kataryno
        nie tylko klamie , przez caly czas bez mrugniecia okiem wprowadza w blad,
        odwraca kota ogonem . Jak smie "przeinterpretowywac"rzeczywistosc ?
        Komisja mialaby powstac zeby zniszcyc cimoszewicza ?
        Chlopaki z komisji maja racje - pzpr -sld szykanuje komisje , odwraca -
        stara sie odwrocic uwage i sprowadzic afere orlenowska i dzialalnosc organizacji
        paramafijnej ktora ulokowala sie na najwyzszym szczebli w kraju do potyczek
        personalnych.
        Pan prezydent wszystkich "przyjaciol" tzw prezio zapomnial ze wtedy kiedy
        zaproszono cimoszewicza do
        zeznan nie byl on kandydatem. Nie raz udawadnial prezio ze nie ma problemow z
        klamstwami i matactwami- teraz starala sie organizacja prezia wykreowac
        "czyscioszka", a tu sie okazuje ze to ta sama jakosc -jakosc sld-pzpr.
        Jakosc prezia .Co to chcial i potanczyc i pospiewac a potem dzien
        przed "tancem"pewnie sie na golenie rozchorowal...

>
        >
      • omikron22 Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 13:06

> "Jestem nie tylko zażenowany tą sytuacją - mam wręcz poczucie złości, że w
        > demokratycznym kraju w ramach kampanii wyborczej stosuje się takie metody -
        > powiedział."
        >
        > A swoich metod Kwaśniewski już nie pamięta? Kłamanie w sprawie wykształcenia?
        > Zatajanie akcji żony? Jak się ma taką przeszłość to nie dziwne, że człowiek
        > rozumie kolegę, który też kłamie i też zataja.

W całej tej sprawie aż roi się od kłamstw-jednym z nich jest twierdzenie, że
        Wysoka Komisja wywraca Cimoszewicza na nice tylko gwoli wyjaśnienia afery
        Orlenu a dokładniej, tak jak została powołana, sprawy zatrzymania prezesa
        Modrzejewskiego. Kwaśniewski miał pełne prawo, a może i obowiązek zwrócić na
        ten aspekt uwagę.
        >
        >
      • sign1 Panie Włodku, pan się nie boi 16.08.05, 21:25
        dwie trzecie Sejmu za panem stoi
        Panie Włodku, pan się nie boi
        Pan Prezydent także za nami stoi ...
    • nurni Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimosz... 16.08.05, 11:33
      - Jestem nie tylko zażenowany tą sytuacją - mam wręcz poczucie złości, że w
      demokratycznym kraju w ramach kampanii wyborczej stosuje się takie metody -
      powiedział.
      ----------

Jawnosc zlosci prezydenta. Jawnosc "wykancza" nadmuchiwane autrorytety.
      Zabraklo przykladow krajow gdzie nie stosuje sie takich "metod". Jakis innych
      niz Bialorus.
    • galba WC sam się wykończył 16.08.05, 11:35
      Wystarczyło nie kłamać, kręcić i oszukiwać. Drobnostka.
    • iza.bella.iza Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 11:51
      Jestem nie tylko zażenowana tą sytuacją - mam wręcz poczucie złości, że w
      demokratycznym kraju w ramach kampanii wyborczej stosuje się takie metody jak
      bronienie przez "prezydenta wszystkich Polaków" jednego z kandydatów na
      następcę. Kwaśniewski nie powinien brać udziału w kampanii wyborczej.
      Wystarczy, że robi to jego żona.
    • t-800 Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 11:56
      A mi się do tej pory wydawało, że Cimoszewicza wykańczają jego kłamstwa.

Jakoś Kaczyńskiego dwie komisje nie wykończyły...
    • e.v.q.a dozywotni urlop dla komisji sledczej!!!! 16.08.05, 11:58
      i to od razu, trybem natychmiastwoym. to co oni wyprawiaja przed kamerami ma sie
      nijak do szukania prawdy! dlaczego oni tam jeszcze siedza? wywalic cala komisje
      i jak ktos chce to powolac nowa, byle zajmowala sie sprawami, ktore leza w jej
      obowiazkach, bo jak na razie obecna zajmuje sie tylko sprawami, ktore leza w
      interesach jej czlonkow! i nie jest to bynajmniej dociekanie prawdy

panie Giertych i cala reszta - do domu, wakacje sobie zrobcie!

kwachu raz powiedzial cos wzglednie madrego.
      • zooroo Re: dozywotni urlop dla komisji sledczej!!!! 16.08.05, 12:00
        Najlepiej to wykancza Cimoszewicz Cimoszewicza

www.cimoszenko.info/obrazy/pinky.jpg
        • e.v.q.a Re: dozywotni urlop dla komisji sledczej!!!! 16.08.05, 12:37
          i wlasnie dlatego powinni ja wywalic jak najszybciej. od tego jest?
          to niech wszystkich kandydatow na prezia obsmarowuje z identycznym zacieciem
          albo najlepiej niech sie wezmie do roboty, a ze tego nie zrobi, wiec dozywotni
          urlop dla panow 'poslow'
      • 1normalnyczlowiek Re: dozywotni urlop dla evci 17.08.05, 01:30
        evcia udajesz, czy jesteś ślepa i głucha /a może już uniosłaś się do góry/. Może
        powiedz wprost : WC jest krystalicznie czysty; Aleksandra J. i jej mąż również;
        mafii paliwowej nie ma w Polsce; najlepszą firmą komputerową jest Prokom
        /komputeryzacja ZUS, wyborów,itp/, PZU nie mógł kupić każdy na świstek, na który
        nie dostałby kredytu nawet na kupno roweru; prawodawstwo jest najlepsze,
        pracodawcy nie okradają pracowników, wielomilionowe dochody w ciągu miesiąca bez
        płacenia podatków to normalne w gospodarce wolnorynkowej u ludzi, którzy tylko
        wiedzą jak omijać prawo; prawa broniącego bandytów i oszustów nie tworzą
        skorumpowani prawnicy; eutanazja Polaków to wymysł oszołomów, bo pieniądze
        należą się przede wszystkim zasłużonym obywatelom takim jak Łapiński i Pęczak a
        nie służbie zdrowia; złodziej nie kradnie samochodu tylko przypadkiem wsiada do
        niego, żeby się przejechać; zdrowy/?/ prawnik nie musi wiedzieć i pamiętać jak
        powinno wyglądać oświadczenie majątkowe,.....
    • avin Specjalnie dla Aleksandra K. 16.08.05, 12:07
      Aleksandrowi K wyjasniam, ze gdyby potwierdzily sie zarzuty Jaruckiej, to teza
      o swiadomym niewpisaniu akcji Orlenu przez WC upada i stawia go w sytuacji
      odpowiedzialnosci karnej. Zwiazek zas ze sprawa Orlenu ma podejrzenie, ze WC
      znal plany ABW co sugeruje moment pozbycia sie akcji. Mozliwie
      szybkie "znikniecie" akcji z upublicznianych dokumentow mialoby utrudnic
      skojarzenie tych faktow . Nieszczesciem WC jest natomiast fakt ze z
      przesluchania Jaruckiej nie moze on odniesc profitu, wrecz przeciwnie, moze go
      ono pograzyc wiec rozumiem Aleksandra K. pytanie o sens przesluchania.
      • zooroo Pa, pa Bereza czeka. 16.08.05, 12:20
        Kwasniewski prubuje starych metod.
        Skad my to znamy?
        Kuczma lansuje Janukowycza,
        Jelcyn namaszcza Putina
        a Kwasniewski www.cimoszenko.info/obrazy/pinky.jpg

Królestwo kłamstwa nie jest tam, gdzie się kłamie, lecz tam gdzie się kłamstwo
        akceptuje. Karel Čapek"

• zooroo Re: Pa, pa Bereza czeka. 16.08.05, 12:21
          Probuje oczywiscie sorki
      • insp Re: Specjalnie dla Aleksandra K. 16.08.05, 12:44
        avin napisał:
        > Zwiazek zas ze sprawa Orlenu ma podejrzenie, ze WC
        > znal plany ABW co sugeruje moment pozbycia sie akcji.

Nie tylko to jest podejrzane. Czy zaciagnal bys powazna pozyczke w banku, aby te
        pieniadze zainwestowac na gieldzie, nie bedzac absolutnie PEWNYM, ze to sie
        zwroci z nawiazka ? Moze ja bym to zrobil. Ale tutaj mowimy o bardzo powaznym
        czlowieku, kandydacie na Prezydenta, a nie o jakims hazardziscie, takim jak ja.

Jak najbardziej pytania komisji o gieldowe gry pana WC sa uzasadnione i zwiazane
        z badana afera. Chodzilo o akcje Orlenu.
    • alkud @ Jeśli Kwaśniewski wkracza do akcji... 16.08.05, 12:14
      to znaczy, że z Cimoszenką jest naprawdę źle...
      Niedługo możemy spodziewać się apeli Kwaśniewskiej
      o litość i zrozumienie dla drobnych pomyłek i nieścisłości Cimoszenki

Kocham ISLAM
      religiapokoju.blox.pl/
      • e.v.q.a Ty chyba nie rozumiesz 16.08.05, 12:39
        chodzi tu o te szopki jakie odstawia komisja sledcza. nie maja one NIC wspolnego
        z dociekaniem prawdy o PKN Orlen. a jej czlonkowie szukaja pretekstow by w
        mediach zlatwaic swoje prywatne sprawy, popierac lub oczerniac politykow.
        jeszcze tego nie zauwazyles?? ta komisja to jedna wielka pomylka i kwach raz
        powiedzial cos mniej wiecej madrego!
        • alfredkujot Re: Ty chyba nie rozumiesz 16.08.05, 12:42
          e.v.q.a napisała:

> chodzi tu o te szopki jakie odstawia komisja sledcza. nie maja one NIC
          wspolneg
          > o
          > z dociekaniem prawdy o PKN Orlen. a jej czlonkowie szukaja pretekstow by w
          > mediach zlatwaic swoje prywatne sprawy, popierac lub oczerniac politykow.
          > jeszcze tego nie zauwazyles?? ta komisja to jedna wielka pomylka i kwach raz
          > powiedzial cos mniej wiecej madrego!

To wiecej czy mniej powiedzial ?raz ?
          >
          • e.v.q.a Re: Ty chyba nie rozumiesz 16.08.05, 12:50
            napisalam 'mnie wiecej' bo jezeli napisalabym 'cos madrego' to byscie mnie od
            czerwonych i sbkow wyzwali, forumowicze kochani :)

w tym przypadku to kawachu ma akurat racje, a moze nie zgodzisz sie ze mna, ze
            ta komisja to jedna wielka pomylka na uslugach Giertych & Co. ?
        • 1normalnyczlowiek Re: Ty chyba nie rozumiesz 17.08.05, 01:56
          e.v.q.a napisała:

> chodzi tu o te szopki jakie odstawia komisja sledcza. nie maja one NIC wspolneg
          > o
          > z dociekaniem prawdy o PKN Orlen. a jej czlonkowie szukaja pretekstow by w
          > mediach zlatwaic swoje prywatne sprawy, popierac lub oczerniac politykow.
          > jeszcze tego nie zauwazyles?? ta komisja to jedna wielka pomylka i kwach raz
          > powiedzial cos mniej wiecej madrego!

>>>>>>>>1ncz : eeevcia, jeśli to tylko pretekst, handlowanie akcjami Orlenu
          przez wysokiego urzędnika państwowego, wykorzystującego tajne informacje i
          ukrywającego dochody z tym związane, to powiedz, co nie byłoby dla Ciebie
          pretekstem. Może spadająca cena marchewki na targu.Chyba że zgadzasz się ze
          mną,że wszyscy Stowarzyszeni Lewi Działacze mają mózgi podzielone na pół. Jedna
          połowa myśli o interesie państwa a druga myśli o własnym interesie. Przy tym
          jedne pół główki nie wie co robi drugie pół główki. Na które pół główki będziesz
          głosować u swojego krystalicznie czystego kandydata ?
      • the.bill1 Re: @ Jeśli Kwaśniewski wkracza do akcji... 16.08.05, 14:13
        albo listu GW - autorytetów ........
        Po prostu czerwoni święci.....
    • insp Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 12:15
      > Kwaśniewski ocenił także, że komisji ds. PKN Orlen chodzi o zniweczenie szans
      "jednego z poważnych kandydatów na prezydenta", który ma "merytorycznie wiele do
      zaproponowania". <

A coz tak merytorycznego ma ten kandydat do zaproponowania ? Wycieczke do lasu ?
      Rozwiazanie kazdej komisji, na ktorej pytania nie przygotowal jeszcze obrony ?
      Posrednictwo w sprzedazy akcji narodowego koncernu znajomym, ktorym prawnie nie
      wolno takich akcji kupowac ? Polowanie z kolegami z PZPR na zubra w Puszczy
      Bialowieskiej ? Dobre utrzymanie, dobry wikt i opierunek dla swoich
      najwazniejszych, rownie jak on ponadpartyjnych wyborcow, kiedy juz przejda na
      emerytury ? Nagle objawienia kierunku polskiej polityki w Brukseli, o ktorych to
      nigdy wczesniej nie slyszal Sejm Polskiej Rzeczypospolitej ?

Oczywiscie - trzeba bedzie troche poczekac, zanim poznamy te najbardziej
      merytoryczne propozycje pana WC.
      • the.bill1 Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 14:18
        merytorycznie u Kwacha znaczy - kłamać w żywe oczy.
        Cimoszewicz, to czerwony święty.
        Może byc tez tak,że Jarucka gra z Cimoszewiczem, ale zobaczymy.
    • monte83 to kwasniewski wykancza naszze panstwo. 16.08.05, 12:22
      tak mi sie przynajmnije wydaje, zwlaszcza, ze ostatnio podpisuje duzo glupich
      ustaw. a ja sobie speiwam... precz z komuna.
      • the.bill1 REFLEX KWAŚNIEWSKIEGO - Michnikowszczyzna 16.08.05, 14:12
        Szybki jest prawda? jak lali Polaków, to milczał przez tygoddnie, a jak
        Cimoszewicz wpadł ze swoimi kretactwami, to odezwał się w kilka godzin....
        Po prostu Michnikowszczyzna.
    • bush_w_wodzie w sumie racja 16.08.05, 12:46
      sprawa wc powinny zajac sie w pierwszym rzedzie komisja etyki poselskiej i
      komisja sluzb specjalnych. tylko ze one sie nie zajma... podobnie jak
      prokuratura i abw sa bowiem bezstronne inaczej

tak sie czasem zdarza panie prezydencie ze jak sie nadzuzywa organow panstwa do
      zalatwiania swoich interesow wykanczania niewygodnych swiadkow i ochrony plecow
      swoich protegowanych to w koncu miarka sie przepelnia i mozna niechcacy wpasc w
      lapy giertycha i wassermana. ale wtedy pretensje nalezy miec tylko do siebie...
    • chaos1024k WC ma "merytorycznie wiele do zaproponowania" 16.08.05, 13:03
      szczegolnie w kategorii 'kłamstwa i arogancja'...
      • the.bill1 Re: WC ma "merytorycznie wiele do zaproponowania" 16.08.05, 14:09
        dodałbym jeszcze, że merytorycznie oznacza "dla nas jest użyteczny" musi wykonać
        pracę, aby układ władzy miał miękkie lądowanie, bo to,że upadnie jest jasne.
    • quasimodos1 Re: Kwaśniewski: Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimo 16.08.05, 13:12
      Kwaśniewski przyznaje się, że faktycznie jego misterna gra legła w gruzach.
      Superkandydat miał trafić do polskich sumień swoją ponadpartyjnością i
      uczciwością - zagrywka z wyborów Kwaśniewskiego - hasło: prezydent wszystkich
      polaków i pranie mózgów tą drogą. Okazuje się jednak, że co raz przeszło -
      sprawa z wykształceniem, zeznaniami podatkowymi pary "głów", tym razem nie da
      się zatuszować, bo na drodze stanęli oszołomieni prawicowcy.
      Kwaśniewski uderza więc w merytoryczne treści kandydata Cimoszewicza - no
      dobrze, tylko kto je zna, gdzie zostały one wypowiedziane.
      Im bardziej Kwaśniewski podskakuje tym mocniej utwierdzam się w przekonaniu, że
      jednak Komisja zrobiła więcej niż się sądzi.
    • jerry.uk tym panom już dziękujemy! 16.08.05, 14:00
      Kwaśniewskim, Cimoszewiczom i Millerom Polacy mówią: "do widzenia!". Odejdziecie
      na śmietnik historii tak samo jak Unia Demokratyczna.
      Dobrze że ta sprawa Cimoszewicza wyszła na jaw w ostatniej chwili. Niech ktoś mi
      powie czy Kaczyński albo Tusk byli w coś umoczeni? Oni przynajmniej są uczciwi.
    • the.bill1 C Z E R W O N I Ś W I Ę C I .... 16.08.05, 14:15
      pROPONUJE NOWĄ NAZWĘ DLA OKRĄGŁOSTOŁOWYCH KRĘTACZY
      czerwoni święci, czyli tacy którzy kłamia w żywe oczy, oszukuja i powołują się
      na szlachetne ideały, mają usta pełne obłudnych frazesów
      Unia WOlności, SLD, PD.... Michnik, Geremek, Mazowiecki, Balcerowicz,
      Jaruzelski, etc
    • stary.esbek Wykonczyc Kwasa! 16.08.05, 14:19
      Tez mi demokrata. Przez dziesieciolecia sluzyl Sowietom i zgadzal sie na
      lamanie praw czlowieka a gdy sie zmienila sytuacja polityczna od razu stal sie
      demokrata i piewca wolnosci...
      Zwykla prostytutka. A pretensje ma teraz do demokracji...

Cimoszenko jest jedyna deska ratunku dla Kwasa, bo gdy sprawki wyjda na jaw, to
      Cimoszenko jako ewentualny prezydent moglby Kwasa ulaskawic....
      Stad pewnie takie poparcie dla "ponadpartyjnego" kandydata od "bezpartyjnego"
      prezydenta....
      • mordzinas Re: Wykonczyc Kwasa! 16.08.05, 16:26
        ŚWIĘTE SŁOWA!!!
    • loquin.phd O nie, Oluś, to nie komisja. Dobrze o tym wiesz. 16.08.05, 16:09
      Oluś "mózg" afery orlenowskiej. Obstawiam jednak, że masz, Oluś, swojego
      człowieka w tej komisji. Nietrudno się domyślić, którego.
      • fromwindsor Jeden juz odszedl, jest jeszcze jeden? 16.08.05, 23:34
        loquin.phd napisał:

> Oluś "mózg" afery orlenowskiej. Obstawiam jednak, że masz, Oluś, swojego
        > człowieka w tej komisji. Nietrudno się domyślić, którego.

Rozumiem, ze to ten, co byl "przeciwko"
    • mordzinas NIECH WAS WYKOŃCZY BANDO ZŁODZIEJI 16.08.05, 16:24
      Wszystkich komunistów. Bo to złodzieje i kłamcy. Oszuści i aferzyści. Po
      prostu szumowiny!
      • fromwindsor Re: NIECH WAS WYKOŃCZY BANDO ZŁODZIEJI 16.08.05, 23:41
        mordzinas napisał:

> Wszystkich komunistów. Bo to złodzieje i kłamcy. Oszuści i aferzyści. Po
        > prostu szumowiny!

Komisja robi to, co do czego zostala powolana - zbadanie przypadkow i
        okolicznosci lamania prawa w sprawach zwiazanych z firma Orlen.
        Jest jasne dla potrafiacych czytac, z wyjatkiem dla Kwasniewskiego, ze
        Cimoszewicz klamal w swych zeznaniach majatkowych zwiazanych z nabyciem akcji
        Orlenu. Inne sprawy, to tylko otoczka, ktora dodatkowo przedstawia wizerunek
        Cimoszewicza. I tu powtorzyc prosze Twoje stwierdzenie
    • unamatita Zakłamany człowieku, ty też do końca twierdziłeś, 16.08.05, 17:44
      że posiadasz dyplom magistra, który widziała Waniek. Aby zyskać na czasie
      Jaskiernia zarządał wykładni, co to właściwie jest wyższe wykształcenie.
      Dlatego nie opowiadaj bzdur o wykańczaniu kogokolwiek. WC sam się wykończył,
      tak samo jak i wy wszyscy czerwoni.
      u.
      • fromwindsor Re: Zakłamany człowieku, ty też do końca twierdzi 17.08.05, 00:09
        unamatita napisała:

> że posiadasz dyplom magistra, który widziała Waniek. Aby zyskać na czasie
        > Jaskiernia zarządał wykładni, co to właściwie jest wyższe wykształcenie.
        > Dlatego nie opowiadaj bzdur o wykańczaniu kogokolwiek. WC sam się wykończył,
        > tak samo jak i wy wszyscy czerwoni.
        > u.

Lista "prawdomownosci" Kwasniewskiego jest znacznie dluzsza.
        Teraz Cimoszewicz od paru tygodni daje nam kolejne rozdzialy swojej.

Haslo na wybory - kazdy- byle nie czerwony
    • antysalon prezydent bez wlasciwosci idzie na odsiecz koledze 16.08.05, 18:26
      Na stanowisko w sprawie brutalnych pobic polskich dyplomatow w moskwie, czy
      wydarzen na bialorusi NASZ UKOCHANY ALEKSANDRE PREZYDENT potrzebowal wiele
      czasu ale na obrone swojego kolesia Cimoszewicza ma zawsze czas i tutaj jego
      pospiech jest tak gwaltowny ze az podejrzany!Kwasniewski/ zgadzam sie tylko z
      lepperem w jednym , ze a. kwasnieski to istotnie najwiekszy nierob III rp,
      niestety, wystarczy popatrzec na jego prezydenture; i przeputana, przegrana
      pelna dekade; robert musil mialby switne tworzywo do nowej wersji czlowieka bez
      wlasciwosci!!!/ tak bardzo sie spieszy, trak bardzo , ze az za bardzo!!!!A
      gzdiez panska wstrzemiezliwosc!panie prezydencie, gdzie racja stanu????
      • fromwindsor Tak Cimoszewiczow pomoze, jak Polakom na Bialorusi 17.08.05, 00:13
        A gadac to sobie moze, bo to potrafi.
        A my?
        ...Robmy swoje, poki jeszcze ciut sie chce...robmy swoje...
    • x-y-z MyPoczucieZłościMieliśmy,kiedy wyKupczyliściePolsk 16.08.05, 20:56
      My Poczucie Złości Mieliśmy,kiedy wy Kupczyliście Polską.

Prezydent "wszystkich Polaków" ma wręcz poczucie złości, kiedy prawda

o oferach i stratach dla Polski wychodzi na jaw .....

Oj, nie jest nam po drodze z takim prezydenetem
    • pjuk Kwaśniewski wykańcza Polske !!! 17.08.05, 03:55
    • zetp Komisja ds. Orlenu wykańcza Cimoszewicza 17.08.05, 06:30
      Ktos to musi wreszcie zrobic! SLD z Kwasniewskim i Millerem na czele, przy
      pomocy Oleksych czy Cimoszewiczow wykonczyli Polske teraz pora na nich! Sadze
      ze pan prezydent jednak bedzie musial slowa dotrzymac i zatanczy i zaspiewa! Jak
      nie przed komisja to przed Trybunalem Stanu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka