Dodaj do ulubionych

Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orlen

• doctorkidlerbuldog2 [...] 16.08.05, 13:30
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • demokratus Radykalne działania pozostawiam łysym prawicow 16.08.05, 13:32
      com co rzucają kamieniami w bezbronnych ludzi spokojnie idących w marszu pokoju.
      • zaba68 oj demokratus, demokratus..... 16.08.05, 13:53
        ty chyba lubisz wszystko co greckie, zwłaszcza miłość
        --------------------------------------------------------------------------------
        Wszystkie cioty popierają W-ceta
        • demokratus Demokratyczne preferencje wyborcze niekoniecznie 16.08.05, 13:58
          oznaczają "inne" preferencje seksualne. Popieram ruch gejowski za postęp, za
          pociąg do prawdy, za wizję demokratycznego społeczeństwa. To wszystko.
          • siersciuchjebany A jednak się kręci-interes. 16.08.05, 14:11
            Co to są "demokratyczne preferencje wyborcze"?
            • demokratus To wartości demokratyczne, prawa człowieka, 16.08.05, 14:14
              parlamentaryzm, laickie państwo, uczciwość w polityce. Czyli to wszystko czego
              zaprzeczeniem jest tzw prawica polska. Gnojstwo, obrzucanie błotem, brak
              merytorycznej dyskusji, chamstwo oraz kołtuństwo.
              • siersciuchjebany Elvis znowu zszedł! To przez was!!! 16.08.05, 14:21
                demokratus napisała:
                >To wartości demokratyczne, prawa człowieka, parlamentaryzm, laickie państwo,
                >uczciwość w polityce. Czyli to wszystko czego
                > zaprzeczeniem jest tzw prawica polska. Gnojstwo, obrzucanie błotem, brak
                > merytorycznej dyskusji, chamstwo oraz kołtuństwo.

Jak rozumiem te wartości leżą na sercu polskiej lewicy?
                • demokratus Daj niezbite dowody, że jest inaczej!! Tylko PD, 16.08.05, 14:24
                  PO, SDPL mają takie demokratyczne widzenie demokracji w Polsce. Inni to
                  oszołomy!!
                  • siersciuchjebany Re: Daj niezbite dowody, że jest inaczej!! Tylko 16.08.05, 14:31
                    Nie jestem w stanie niczego Ci udowodnić, to tylko delikatna wątpliwaść.
                    Ty zresztą też...
                    • demokratus Za mną stoję decyzje wyborców. Nie macie takich dz 16.08.05, 14:32
                      iał. I amunicja nie ta...
                      • siersciuchjebany Re: Za mną stoję decyzje wyborców. Nie macie taki 16.08.05, 14:37
                        Starczy.
                        Naprawdę, starczy.
                        Wyluzuj trochę człowieku bo Ci żyłka pęknie.
                        • misio1980 Re: Za mną stoję decyzje wyborców. Nie macie taki 16.08.05, 14:40
                          Po co gadać z kimś kto łukaszenkologię ma we krwi. Zarzuca brak argumentów
                          Tobie, a sam rzuca pseudodemokratycznymi frazesami uważając się za wielkiego
                          laika.
                          • demokratus Możecie dyskredytować adwersarza, ale to wam 16.08.05, 14:43
                            nie zapewni zwycięstwa. Za ciency jesteście.
                            • misio1980 Re: Możecie dyskredytować adwersarza, ale to wam 16.08.05, 14:48
                              Przepraszam, a gdzie jest ten adwersaż, bo póki co nie usłyszałem choćby
                              jednego konkretu, a z populistami gadać nie zamierzam ?
                              • demokratus A Ty wskazałeś konkret? Nie przypominam sobie 16.08.05, 14:49
                                • misio1980 Re: A Ty wskazałeś konkret? Nie przypominam sobie 16.08.05, 15:08
                                  Bo generalnie sobie mało rzeczy przypominasz. Zarzucasz prawicy, że
                                  jest "czarna, oszołomska" etc, a ja Ci powtarzam, że jeżeli ktokolwiek jest
                                  krzewicielem laicyzmu w Europie, to jest to właśnie liberalista, a nie
                                  socjalista. To ty rzucasz frazesami, więc Ci odpowiadam, że się głęboko mylisz.
                                  Rzucasz zresztą nimi nie mając zielonego pojęcia o genezie epitetów, którymi
                                  operujesz. Faszyście jest o wiele bliżej do komunizmu niż do liberalizmu. To
                                  już sześdziesiąt lat temu powiedział Hayek, ja nie muszę tego rozwijać. Btw -
                                  jeśli Tobie nadal się wydaje, że PiS, LPR to prawica, to gratuluję rozeznania.
              • bykk Re: do Majki688 i innych! 16.08.05, 14:25
                Witam.
                Majka, nie znam Cię z F., ale proszę abyś pamiętała, że "bykk" i "bykkk",
                to dwie inne osoby! Przeróbki nicków, to stara sztuczka, jeszcze z czasów tzw.
                "wojen forumowych". Jestem na F. prawie od początku, dużo ludzi mnie tu zna
                i nie zwraca już uwagi na to, ale "nowi" mogą się nabrać i cosik złego o mnie
                pomyśleć.
                Każdy stary Forumowicz wie, że jestem bykkiem i dlatego na czerwone reaguję
                dość agresywnie:).
                Podszywacze to z reguły lewactwo, czyli vzrwone robactwo wszelakiej maści.
                pozdrawiam
                hej!
                • mangold Re: do Majki688 i innych! 16.08.05, 14:28
                  bykk napisał:

> Podszywacze to z reguły lewactwo, czyli vzrwone robactwo wszelakiej maści.
                  > pozdrawiam
                  > hej!

Znalazłem kiedyś na forum mangoida...typowy prawicowy "sznurek"...ale to tak
                  przy okazji....
                • majka688 Re: w sprawie nicków 16.08.05, 14:47
                  Po prostu, przepraszam. Gdy piszę odpowiedź, nie widzę wszystkich nicków (ten
                  pisałam z pamięci, potem zauważyłam, że dodałam "r" i "k"). Mam nadzieję, że
                  przeczytasz moje przeprosiny (poprzedni mój post został usunięty z nie znanych
                  mi przyczyn; domyślam się, że zostałam jakoś ocenzurowana, tylko nie wiem za
                  co).
                  • e.v.q.a Re: w sprawie nicków 16.08.05, 15:52
                    bo admini maja rozne skrzywienia o ktorych my, zwykli ludzie, nie mamy pojecia ;)
                • e.v.q.a Re: do Majki688 i innych! 16.08.05, 15:50
                  szybko sie kolego skapnales, bo np ja jestem tu od niedawna, ale ktos ostatnio
                  wjezdza, zem czerwona, nicka zmienila itp sprawy - tacy 'geniusze' beda zawsze
    • mondokane Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 13:32
      > Szmajdziński w TVN24: Tylko 2 gazety obiektywnie pisze o sparwie: GW i
      > Trybuna...

Ten tekst to dla mnie dowcip tygodnia :-)

• majka688 Re: Szmajdziński o obiektywizmie 16.08.05, 13:56
        Gwoli ścisłości, Sz. powiedział, że tylko jedna gazeta pisze obiektywnie.
        Najpierw wymienił GW, ale natychmiast dodał; Trybuna. Miecugow skomentował: "To
        dwie gazety".
    • mtb77 Kopia czy Oryginal 16.08.05, 13:33
      Co to za problem napisac sobie takie oswiadczenie i podlozyc podpis do
      skserowania ? Skoro baba probowala wczesniej fingowac kradziez, to do tego byla
      zdolna. Oczywiscie nic jej nie udowodnia, bo nie da sie wykazac, ze takie ksero
      nie jest zmontowane, zwlaszcza jak jej sluzby w tym pomogly ;)
      Ale skandalik bedzie kolejny, pozniej beda wyjasnienia, czy oryginal czy kopia
      i tak do konca kampanii wyborczej :D
      • pamin1 [...] 16.08.05, 13:37
      • martyw Re: Kopia czy Oryginal 16.08.05, 13:37
        > Co to za problem napisac sobie takie oswiadczenie i podlozyc podpis do
        > skserowania ?

A skąd wiesz że to ksero? W informacji nic takiego nie było

>Skoro baba probowala wczesniej fingowac kradziez, to do tego byla
        > zdolna.

Następny co wie lepiej niż sąd... Jak była winna a ją uniewinnili to dlaczego się ta "okradziona" nie odwołała do wyższej instancji? Odpuściła 15 kawałków?

pozdr

MartY
        • mtb77 Re: Kopia czy Oryginal 16.08.05, 13:58
          > > Co to za problem napisac sobie takie oswiadczenie i podlozyc podpis do
          > > skserowania ?
          > A skąd wiesz że to ksero? W informacji nic takiego nie było

Na Interii napisali, ze Jarucka przekazala komisji KOPIĘ.

> Następny co wie lepiej niż sąd... Jak była winna a ją uniewinnili to dlaczego

Teraz tez ja uniewinnia.
          Sad orzeknie, ze kopia nie moze byc dowodem, ze nie da sie wykazac, ani ze
          takie ksero to kopia oryginalu, ani ze kopia jest falszywka.
          Z braku dowodow zostanie uniewinniona. Z powodu domniemania niewinnosci.

> "okradziona" nie odwołała do wyższej instancji? Odpuściła 15 kawałków?

Moze pieniazki sie znalazly, po cichutku wrocily do wlasciciela, w zamian
          za "nie odwolywanie sie" ;)
          Jak mawia Romus G. "nie mozna wykluczyc" ;)
          A tak swoja droga to ile razy on zmienial wersje odnosnie spotkania z
          Kulczykiem na Jasnej Gorze :)
          • martyw Re: Kopia czy Oryginal 16.08.05, 14:30
            mtb77 napisał:

> Na Interii napisali, ze Jarucka przekazala komisji KOPIĘ.

Rzeczpospolita pisze, że pokazali "dokument podpisany przez Cimoszewicza", poza tym "kopia" nie oznacza od razu "kserokopii", może to być kopia uwierzytelniona. Jak już gdybamy to łatwo sobie wyobrazić, że Cimoszko podpisał jej zezwolenie w dwóch kopiach, jedaną dla siebie, drugą dla niej i stąd określenie "kopia"

> Teraz tez ja uniewinnia.
            > Sad orzeknie, ze kopia nie moze byc dowodem, ze nie da sie wykazac, ani ze
            > takie ksero to kopia oryginalu, ani ze kopia jest falszywka.
            > Z braku dowodow zostanie uniewinniona. Z powodu domniemania niewinnosci.

Z powodu domniemania niewinności, bez dowodów braku winy, to się umarza a nie uniewinnia.

> Moze pieniazki sie znalazly, po cichutku wrocily do wlasciciela, w zamian
            > za "nie odwolywanie sie" ;)
            > Jak mawia Romus G. "nie mozna wykluczyc" ;)

Na takiej zasadzie to nic nie można wykluczyć, wszędzie działąją ciemne siły, masoni spiskują, krasnoludki szczają do mleka i w ogóle jest kiepsko w takim świecie :-( Jedno co mnie cieszy że przynajmniej znalazły sie papiery na jednego hochsztaplera. Może to będzie kamyk co poruszy lawinę. Oby zasypała czerwonych i różowych z lewicy i prawicy...

> A tak swoja droga to ile razy on zmienial wersje odnosnie spotkania z
            > Kulczykiem na Jasnej Gorze :)

Mnie to akurat wisi ile razy, ani na niego ani na Cimoszkę nie zamierzam głosować

pzdr

MartY
            • mtb77 Re: Kopia czy Oryginal 16.08.05, 15:11
              Dokument przekazany we wtorek sejmowej komisji śledczej ds. PKN Orlen przez b.
              asystentkę Włodzimierza Cimoszewicza Annę Jarucką jest kserokopią - powiedział
              dziennikarzom ekspert komisji płk. Zbigniew Nowek.

• slovas Spotkanie vs przesłuchanie 16.08.05, 13:39
      Słowo Anny Jaruckiej wypowiedziane na tajnym spotkaniu z komisją śledczą przeciw
      słowu Włodzimierza Cimoszewicza wypowiedzianym na jawnym przesłuchaniu (po
      uprzednim zaprzysiężeniu).
      Choćby z tego powodu nie przestaję mieć wątpliwości...
      • mangold Spoko...zaraz wyjdzie któryś z posłów, z głupim 16.08.05, 13:42
        uśmieszkiem na twarzy i powie, że zeznania są porażające...hehe..jak zwykle
        zresztą ...

slovas napisał:

> Słowo Anny Jaruckiej wypowiedziane na tajnym spotkaniu z komisją śledczą przeci
        > w
        > słowu Włodzimierza Cimoszewicza wypowiedzianym na jawnym przesłuchaniu (po
        > uprzednim zaprzysiężeniu).
        > Choćby z tego powodu nie przestaję mieć wątpliwości...

• zygfryd.okrutny Ostatnia manipulacja Czarnych 16.08.05, 13:40
      boz ilez mozna zniesc tych sfigowanych rewelacji, tych nieudolnie spreparowanych dokumentow i swiadko, tych kwitow, spikowca z jasnej gory w narciarskiej czapecze. Wyborcy, obudzcie sie, to jest grane od poczatku istnienia tej Komisji, demontaz Panstwa i legalnej wladzy, uwalszczajacy uczciwje walce politycznej i wynorczej.

Cimoszewich nadal kandydatem nr.1!!!
      • zygfryd.okrutny Re: Ostatnia manipulacja Czarnych 16.08.05, 13:44
        przepraszam ze bledy, ale juz jestem tak w tym wszystkim w...ny, a pisze to co mi serce mowi.
        • misio1980 Re: Ostatnia manipulacja Czarnych 16.08.05, 13:53
          Niestety jesteś przedstawicielem typowo lewicowego podejścia zwanego
          terroryzmem intelektualnym, którego najprostszą definicją jest zdanie: "racja i
          prawdwa jest po mojej stronie, a kto myśli inaczej ten prostak i oszołom".
          Widzę, że nawet nie przeszło Ci przez myśl, że dokumenty, o których mówi
          Jarucka są prawdziwe i że to jednak Cimoszka kręci od początku. Oczywiście
          kiedy znajdą się podobne kwity na Tuska, czy Kaczora (bo jak mniemam lewica
          metodą putinopodobną już szykuje kontratak), to uznasz je za prawdziwe ?
        • zaba68 [...] 16.08.05, 13:55
        • demokratus Ja Cię rozumiem. Tu człowiek musi odpierać ataki 16.08.05, 14:03
          hien faszystowskich szkalujących przyzwoitość, podważających wartości moralne
          bliskie nam wszystkim, demokratom. Nie Ty jeden idziesz za głosem serca!!
          • siersciuchjebany Re 16.08.05, 14:14
            demokratus napisała:

>: Ja Cię rozumiem. Tu człowiek musi odpierać ataki hien faszystowskich
            szkalujących przyzwoitość, podważających wartości moralne
            > bliskie nam wszystkim, demokratom. Nie Ty jeden idziesz za głosem serca!!

Dobre, nie powiem.
            Nie musisz sie zmuszać do odpierania tych ataków. Naprawde.
            • demokratus Wiem. Prawda jest po stronie ludzi myślących 16.08.05, 14:17
              kategoriami demokratycznymi.
              • siersciuchjebany Rzuć jakieś drobne na wino. 16.08.05, 14:25
                demokratus napisała:
                Wiem. Prawda jest po stronie ludzi myślących kategoriami demokratycznymi

Tak? Czyli Wy (sorki za tykanie) sie nie mylicie nigdy?
                • demokratus Prawda obiektywna jest po naszej stronie. Nasza 16.08.05, 14:28
                  opcja polityczna, dzięki demokratycznym wyborom, wolnym i nieskrępowanym ma
                  madat na sprawowanie władzy. Po co te jałowe dysputy? Niech prawicowi kretyni
                  sprawią, że będzie inaczej. Ale nie mają jaj, i nie są wiarygodni oraz uczciwi.
                  • siersciuchjebany Re: Prawda obiektywna jest po naszej stronie. Nas 16.08.05, 14:36
                    Rozumiem.
                    A po "naszej" stronie jest "prawda subiektywna".

demokratus napisała:

> opcja polityczna, dzięki demokratycznym wyborom, wolnym i nieskrępowanym ma
                    > madat na sprawowanie władzy. Po co te jałowe dysputy? Niech prawicowi kretyni
                    > sprawią, że będzie inaczej. Ale nie mają jaj, i nie są wiarygodni oraz
                    uczciwi.

Obawiam się, że się zmartwisz bo "prawicowi kretyni" jak raczysz nas? ich?
                    określać sprawią, że będzie inaczej.
                    • demokratus Optymizmu należy pogratulować. To ważne przed 16.08.05, 14:42
                      batalią polityczną. A i tak władzy nie będzie sprawować. Polacy są zbyt mądrzy
                      na to.
              • misio1980 Re: Wiem. Prawda jest po stronie ludzi myślących 16.08.05, 14:28
                demokratus napisała:

> kategoriami demokratycznymi.
                Mam rozumieć, że to właśnie tęczowa lewica, która jest za równouprawnieniem
                religijnym (przyjeżdżajcie kochani muzułmanie i wysadzajcie u nas swoje bombki)
                jest gwarantem prawdy i laicyzmu ? Kto nie z nami ten kłamca i oszołom ? Typowo
                lewicowe podejście do tematu - nawoływać do dyskusji merytorycznej potraficie,
                szkoda tylko, że ilekroć proponuje ją prawica, unikacie jej jak ognia albo
                rzucacie hasło "prowokacja". Tak jest najwygodniej - prawda ?
                • demokratus Merytoryczna dyskusja z bandytami rzucającymi 16.08.05, 14:31
                  kamieniami? Nieporozumienie. Język siły, nienawiści to wy sobie na czarnych
                  zebraniach używajcie.
                  • misio1980 Re: Merytoryczna dyskusja z bandytami rzucającymi 16.08.05, 14:38
                    demokratus napisała:

> kamieniami? Nieporozumienie. Język siły, nienawiści to wy sobie na czarnych
                    > zebraniach używajcie.

No i kolejny terrorysta .... Wbrew temu co sądzisz nie każdy prawicowiec ma nad
                    łóżkiem portret miejscowego biskupa, czy Rydzyka, mało tego - nie każdy jest
                    choćby wierzący, ale jak sądzę takie pozaschematyczne dictum jest poza sferą
                    Twojej percepcji. Zauważ, że nie odpowiedziałeś mi na zarzut fałszywej
                    laickości lewicy, tylko a priori wrzuciłeś całą prawicę do worka z
                    napisem "Czarni katole i oszołomy" czyniąc w ten sposób krzywdę swojemu
                    wywodowi, bo robisz dokładnie to, co zarzucasz prawicy. Rzucasz kamieniami, a
                    nie konkretami.
                    • demokratus To jaki z Ciebie prawicowiec, który nie wyznaje 16.08.05, 14:45
                      wartości chrześcijańskich? Fundamentalista muzułmański? Do czego to już
                      doszło...
                      • liberus Re: To jaki z Ciebie prawicowiec, który nie wyzna 16.08.05, 14:54
                        demokratus napisała:

> wartości chrześcijańskich? Fundamentalista muzułmański? Do czego to już
                        > doszło...

Może to tobie trudno sobie wyobrazić, ale nie każdy kto prezentuje poglądy
                        antylewicowe jest jednocześnie piewcą wartości chrześcijańskich. Świat jest
                        bardziej skomplikowany.
                        • demokratus W takim razie nie jesteście prawicą tylko rozmydlo 16.08.05, 14:56
                          nym centrum. Prawica hahahaha, Dmowski, Popławski, stary Giertych, Doboszyński
                          w grobach się przewracają gdy słyszą takie wyznanie orientacji prawicowej,
                          niemogę hahaha
                      • misio1980 Re: To jaki z Ciebie prawicowiec, który nie wyzna 16.08.05, 15:00
                        demokratus napisała:

> wartości chrześcijańskich? Fundamentalista muzułmański? Do czego to już
                        > doszło...

Widzę, że masz problemy ze zrozumieniem prostego tekstu. Po pierwsze to
                        objaśnij mi Sherlocku jakim to sposobem skonstatowałeś, że jakikolwiek
                        szanujący się prawicowiec, przesiąknięty duchem indywidualizmu i szacunku do
                        wolnego rynku mógłby być forpocztą systemu, który opiera się na głębokim
                        feudalizmie i kolektywizmie zakorzenionym w Koranie ? Gdzie tu logika
                        człowieku ? Po drugie - bycie prawicowcem nie jest tożsame z byciem
                        chrześcijaninem, ani nawet z wyznawaniem wartości chrześcijańskich (co jest
                        pojęciem o wiele szerszym jeśli takie podstawy trzeba Ci tłumaczyć), co powie
                        Ci każdy niechrześcijanin z kraju zaliczanego do grona tygrysów azjatyckich. Po
                        trzecie, nie napisałem, że nie wyznaję wartości chrześcijańskich. Rusz głową
                        uruchom abstrakcyjne myślenie, to pojmiesz, że ktoś może mówić nie tylko o
                        sobie. Jeśli ktokolwiek działa na rzecz zdelaicyzowania państwa, to jest to
                        właśnie niechcąco lewica. Może to do was jeszcze nie dotarło, ale to dzięki
                        lewicy mamy w Europie tylu miłującyh pokój muzułmanów. Ale może wam przejdzie.
                        • demokratus Wskaż mi teksty ekonomiczne klasyków polskiej 16.08.05, 15:05
                          prawicy, których była mowa o indywidualizmie i szacunku do wolnego rynku? Z
                          chęcią poczytam sobie. Wy nie jesteście prawicą, wam tylko się wydaje, że nią
                          jesteście. Wasze poglądy są ekonomiczne bliskie lewicy i liberałom (znak =),
                          tylko w łepetynkach wam zamieszano. Tusk prawica? Ja dziwica. Brednie.
                          • siersciuchjebany Re: Wskaż mi teksty ekonomiczne klasyków polskiej 16.08.05, 15:13
                            demokratus napisała:

> prawicy, których była mowa o indywidualizmie i szacunku do wolnego rynku? Z
                            > chęcią poczytam sobie. Wy nie jesteście prawicą, wam tylko się wydaje, że nią
                            > jesteście. Wasze poglądy są ekonomiczne bliskie lewicy i liberałom (znak =),
                            > tylko w łepetynkach wam zamieszano. Tusk prawica? Ja dziwica. Brednie.

Może i jestes dziewicą, nie sprawdzałem.
                            A skąd na miłość boską Ty wiesz jakie są "nasze" poglądy ekonomiczne?

A propos pytania. No nie wiem, np. Kisielewski?

• misio1980 Ośmieszasz się 16.08.05, 15:15
                            LEWICA = LIBERALIZM GOSPODARCZY <ROTFL>. No po tym koncercie elokwencji i
                            znajomości tematu (kto Ci powiedział, że Giertych to prawica biedaku), to my
                            nie mamy ze sobą o czym rozmawiać. Poczytaj trochę klasyków austriackich, a
                            potem się udzielaj i mów, że liberalizm nie ma nic wspólnego z
                            indywidualizmem :))). Żegnam z uśmiechem.
                  • siersciuchjebany Re: 16.08.05, 14:41
                    demokratus napisała:
                    >Merytoryczna dyskusja z bandytami rzucającymi kamieniami? Nieporozumienie.
                    Język siły, nienawiści to wy sobie na czarnych
                    zebraniach używajcie.

Wypraszam sobie. Nie jestem bandytą i nie rzucam kamieniami w nikogo. Nie
                    używam języka siły i nienawiści tylko polskiego.

• demokratus To tym językiem traf do wyborców. My potrafimy to 16.08.05, 14:46
                      uczynić. A gdzie wy jesteście?
                      • siersciuchjebany Re: To tym językiem traf do wyborców. My potrafim 16.08.05, 14:51
                        Tutaj.
                        • demokratus Przecież między nami jest przepaść mentalna. 16.08.05, 14:52
                          Do wyborców proszę. My na siebie głosować nie będziemy, przecież to widać
                          • siersciuchjebany Re: Przecież między nami jest przepaść mentalna. 16.08.05, 14:59
                            demokratus napisała:

> Do wyborców proszę. My na siebie głosować nie będziemy, przecież to widać

Ja będę. Weselej będzie.
        • remik.bz Wyborcy !! obudźcie się !!! 16.08.05, 14:03
          Tak , tak wyborcy obudźcie sie , jak radzi Zygfryd.
          Głosujcie na naszą wspaniała , wrażliwą społecznie lewicę . Ci wypróbowani
          jeszcze w świtelanych latach 70-tych i 80-tych towarzysze są nasza jedyna
          szansą . Oni sa kryształowo czyści jak np towarzysz Neuman, prawi jak
          towarzyszka Jakubowska , wierni ideałom lewicy jak towarzysz
          Łapiński,prawdomówni jak towarzysze Rywin i Miller, wrażliwi na krzywde
          powodzian jak towarzysz Cimoszewicz. Oj długo by jeszcze wyliczać.
          I długo by pisac, jak to cała ta nasza grupa trzymająca wł.. tfu wróć! ,
          sprawdzeni w aparacie PZ.., tfu wróć! , wrażliwi ,nowocześni, europejscy
          socjaldemokraci ,- ciężko pracuje nad pomnożeniem swojego mająt.., tfu wróć ,
          chciałem napisać : nad poprawą doli robotnika , samotnej matki , bezrobotnego ,
          emeryta i rencisty.
          Ludzie , głosujcie na lewice , a będziecie mieć w Polsce taki sam raj jak na
          Białorusi.
          • remik.bz Re: Wyborcy !! obudźcie się !!! 16.08.05, 14:04
            Przepraszam za brak błędów , ale piszę co mi rozum dyktuje
            • zygfryd.okrutny Re: Wyborcy !! obudźcie się !!! 16.08.05, 14:07
              dobrzes napisal, jak na Bialorusi, z jej 11% wzrostem gospodarczym. Tak trzymaj!
              • misio1980 Re: Wyborcy !! obudźcie się !!! 16.08.05, 14:22
                zygfryd.okrutny napisał:

> dobrzes napisal, jak na Bialorusi, z jej 11% wzrostem gospodarczym. Tak
                trzymaj
                > !

Jakbyśmy eksportowali na rynek, który brałby wszystko jak leci, kupowali ropę o
                kilkanaście dolarów tańszą niż na rynku, i odsprzedawali ją z krociowym zyskiem
                to też mielibyśmy takie wskaźniki.
                • demokratus Na Białorusi rządzi tyran, satrapa. A my mamy demo 16.08.05, 14:25
                  krację, stabilny rozwój godpodarczy, uczciwą klasę polityczną. To plusy,
                  których nie ma Białoruś, ani tym bardziej Rosja.
                  • misio1980 Re: Na Białorusi rządzi tyran, satrapa. A my mamy 16.08.05, 14:33
                    Nawet skorumpowana władza działająca w państwie wolnorynkowym nie zepsuje tylu
                    normalnych mechanizmów gospodarczych ile zdrowa władza w państwie
                    scentralizowanym. Białoruś może i ma 11%-owy wzrost gospodarczy, ale za cenę
                    głębokiej izolacji i braku możliwości konkurowania na rynku choćby europejskim.
                    • demokratus Właśnie. I zadajmy podstawowe pytanie: gdzie żyje 16.08.05, 14:34
                      się lepiej? Odpowiedź jest oczywista.
                      • misio1980 Re: Właśnie. I zadajmy podstawowe pytanie: gdzie 16.08.05, 14:45
                        Tak, odpowiedź jest oczywista dopóki nie porówna się pułapów, na których obie
                        gospodarki się znajdują. Jak zbudujesz w jednym roku dziesięć domów, a w
                        następnym jedenaście, bo sąsiad udzieli Ci taniego kredytu bezzwrotnego, to
                        masz wzrost 10%, a jak wybudujesz sto, by po roku dołożyć z własnych środków
                        102, to masz 2%, ale 102 to i tak nadal grubo więcej niż 11, no i nie wisisz
                        jak żebrak u szyi bogatego wujka.
                        • demokratus Dlaego winniśmy szanować wartość zmian jakie 16.08.05, 14:47
                          zaszły w naszym kraju, a nie pluć na ludzi, którzy do tego znaczego wzrostu, do
                          dobrobytu nas doprowadzili.
                        • zwykly2 Re: Właśnie. I zadajmy podstawowe pytanie: gdzie 16.08.05, 14:54
                          A nasze 5% do czego porównasz?
                          • demokratus My mamy uczciwy wzrost, a nie bolszewicką 16.08.05, 14:58
                            statystykę, mamy mocną walutę, i mamy Balcerowicza. A oni co mają?
                          • bykk Re: do Majki numerowanej:)) 16.08.05, 15:09
                            Majka, spoko!
                            Za co nie ma:), tutaj od zawsze trza mieć grubą skórę, jak na byku, hehehe.
                            Zwróciłem jeno uwagę, bo widać czerwonych krew zalewa i wracają do starych
                            metod. Zdarzają siem:) oczywizda i porządni, normalni lewicowcy, ale tych
                            tu malutko.:(
                            pozdrawiam
                            hej!
                  • siersciuchjebany Re: Na Białorusi rządzi tyran, satrapa. A my mamy 16.08.05, 14:46
                    demokratus napisała:

> krację, stabilny rozwój godpodarczy, uczciwą klasę polityczną.

Demokratus!!! Uwaga!!!
                    Nie zapędź się. Mamy uczciwą klasę polityczną? Całą? Prawicową też????
                    • demokratus Do klasy politycznej nie zaliczam oczywiście 16.08.05, 14:48
                      oszołomów z prawicy. To chyba oczywiste.
                      • siersciuchjebany Re: 16.08.05, 14:56
                        demokratus napisała:
                        Do klasy politycznej nie zaliczam oczywiście oszołomów z prawicy. To chyba
                        oczywiste.

Naturalnie, ulżyło mi.
                        To oczywiste. Niepotrzebnie się obawiałem, że tracisz czujność rewolucyjną.
          • the.bill1 MORALNY OWOC PAPIESKIEGO NAUCZANIA 16.08.05, 14:54
            Ta ekipa jest jak moralne błoto i to własnie odnowa moralna ich z Polski wymiecie.
            To będzie pierwszy owoc papieskiego nauczania i śmierci...
      • doctorkidlerbuldog2 Re: Ostatnia manipulacja Czarnych 16.08.05, 13:49
        zygfryd.okrutny napisał:

> boz ilez mozna zniesc tych sfigowanych rewelacji, tych nieudolnie
        spreparowanyc
        > h dokumentow i swiadko, tych kwitow, spikowca z jasnej gory w narciarskiej
        czap
        > ecze. Wyborcy, obudzcie sie, to jest grane od poczatku istnienia tej Komisji,
        d
        > emontaz Panstwa i legalnej wladzy, uwalszczajacy uczciwje walce politycznej i
        w
        > ynorczej.
        >
        > Cimoszewich nadal kandydatem nr.1!!!

Kidler tu też mącisz. Zygfryd kidler doctor buldog2 idź się leczyć!!!!!!!!!!!!
      • 1normalnyczlowiek Re: Ostatnia manipulacja Czarnych 16.08.05, 15:17
        zygfryd.okrutny 16.08.2005 13:40 + odpowiedz

boz ilez mozna zniesc tych sfigowanych rewelacji, tych nieudolnie spreparowanych
        dokumentow i swiadko, tych kwitow, spikowca z
        jasnej gory w narciarskiej czapecze. Wyborcy, obudzcie sie, to jest grane od
        poczatku istnienia tej Komisji, demontaz Panstwa
        i legalnej wladzy, uwalszczajacy uczciwje walce politycznej i wynorczej.

Cimoszewich nadal kandydatem nr.1!!!

>>>>>>>1ncz : Kandydatem nr1 na leśniczego? - nie sądzę by się nadawał. Leśniczy
        musi mieć bardzo dobrą pamięć i musi uczciwie wykonywać swoją funkcję. Uwłacza
        "uczciwej walce politycznej i wyborczej" a pomaga w "brudnej kampanii"
        wystawianie takiego kandydata. Polacy się obudzili dawno i widzą kto demontował
        państwo - zaklinanie, że to ktoś inny, nie pomoże. A może staliście się
        wierzącymi i modlicie się o cud.
    • siersciuchjebany Aaaaa Sprzedam ojczyznę-tanio 16.08.05, 13:48
      "IAR, PAP 16-08-2005, ostatnia aktualizacja 16-08-2005 13:13

Anna Jarucka pokazała oświadczenie Włodzimierza Cimoszewicza upoważniające ją
      do zmiany jego oświadczenia majątkowego. Była asystentka Cimoszewicza jest
      przesłuchiwana przez orlenowską komisję śledczą.

Pismo jest datowane na 20 kwietnia 2002 roku. W dokumencie przekazanym przez
      posła Konstantego Miodowicza dziennikarzom odręcznie napisano: "Upoważniam
      panią Annę Jarucką do zamiany mojego oświadczenia majątkowego za rok 2001, w
      którym zamierzam skorygować niewielką pomyłkę".

Dokument jest podpisany przez Włodzimierza Cimoszewicza. Podpis jest podobny do
      składanego w oświadczeniach majątkowych. Anna Jarucka b. asystentka społeczna
      Włodzimierza Cimoszewicza stawiła się we wtorek w południe przed sejmową
      komisją śledczą ds. PKN Orlen. Spotkanie odbywa się za zamkniętymi drzwiami.

Jarucka twierdzi, że w 2002 r. na prośbę Cimoszewicza - wówczas ministra spraw
      zagranicznych - zamieniła jego oświadczenie majątkowe za 2001 r., złożone w
      Sejmie i MSZ, usuwając z niego informacje o akcjach PKN Orlen.

Cimoszewicz zapewnił, że w 2002 r. tylko raz złożył oświadczenie majątkowe i
      nigdy nie zostało ono zmienione."

1. To, że wystawił upoważnienie nie oznacza, że p.Jarucka cokolwiek zmieniła.
      2. Zmieniła, czy nie oświadczenie jest nieprawdziwe.
      I tyle.
    • siersciuchjebany Aaaaa Kupie mecz-pilne 16.08.05, 13:52
      Zabawne jak nami się bawią media.
      Np. tutaj twierdzi się, że p. Jarucka "się zgłosiła" a w TVN babka z Newspeaka
      mówiła, że "kazał jej się stawić" Miodowicz. A to troche co innego.
      • dorsai Upoważnienie do zmiany oświadczenia??!!! 16.08.05, 13:56
        "Upowaznienie do zmiany oświadczenia???" A co to w ogóle jest??? To tak jakby
        zgłosił się asystemt Pershinga z wyrokiem na piśmie na np. Wańkę czy Dziada i to
        podpisanym! Albo więc Cimoszko to głupiec, albo to jest bardzo głupie oszustwo...
    • przemek_pl marszalek tonie, a na Zamku... 16.08.05, 13:54
      przemawiaja pani kanclerz RFN i pan prezydent RP. :-)
    • mangold Marzy mi sie konrontacja Jarucka vs Cimoszewicz 16.08.05, 13:57
      przed kamerami...wtedy zobaczymy ...
      • wxwx Re: Marzy mi sie konrontacja Jarucka vs Cimoszewi 16.08.05, 14:14
        Mnie też się marzy , choć to nie marzenie mojego życia. Ale w chwili obecnej mam dośc już wszelkich spekulacji i opinii z drugiej ręki. I jakoś nie mogę zrozumieć jak WC mógłby być tak nierozumny , by dawać pisemne upoważnienie pani J. do obejścia prawa, sfałszowania dokumentu , jego podrobienia lub tego typu podobnych przestępczych działań.
        • demokratus Bo to jest prowokacja służb specjalnych, które 16.08.05, 14:22
          pracują na korzyść Kremla
          • davidmors Re: To Cimoszko nie jest już zaufanym Kremla? 16.08.05, 14:49
            Do niedawna miał nawet pseudonim Car-rex. (Czyli car-król?)
            • demokratus Potwarz. Kłamstwo. Typowe zachowanie prawicy 16.08.05, 14:51
              • the.bill1 Re: Potwarz. Kłamstwo. Typowe zachowanie prawicy 16.08.05, 14:52
                Chciałeś napisać lewicy? Bo przeciez to widac gołym okiem...
                • demokratus Prawicy. Tylko plują jak nie ma merytorycznych 16.08.05, 14:53
                  argumentów
    • jeanamga Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 14:02
      Obojętne. Albo Cimoszewicz mataczy, albo dopuścił do najbliższego otoczenia
      szmatę.
    • misio1980 Co do upoważnienia 16.08.05, 14:04
      Teoretycznie sprawa jest jednoznaczna, jednak istnieje (niestety) pewne
      prawdopobieństwo, że nawet jeśli dokument jest prawdziwy, to Jarucka mogła z
      niego w ogóle nie skorzystać. Sensu by to raczej nie miało, ponieważ
      upoważnienie było dość solidnie doprecyzowane, ale mała furtka dla Cimoszki
      jest :/. Oczywiście pod warunkiem, że nie rzuci się z zębami na Jarucką, że
      podpis jest sfałszowany :).
    • siersciuchjebany Aaaaa Krawcy amatorzy-Gdańsk Orunia, 13 16.08.05, 14:07
      Dlaczego do cholery przesłuchanie jest tajne? Podobno ze względu na stan
      zdrowia p. Jaruckiej. (?)

Pani A mówi - "białe", pan B mówi - "czarne".
      Komisja posiedzi, skończy i co?
      Wyjdzie jeden pan i powie - "białe", wyjdzie drugi pan i powie - "czarne".

Czy to, że Cimoszewicz ściemnił jest bardziej naganne jeśli dokonał tego
      zmieniając prawdziwe oświadczenie niż gdyby od początku było ono nieprawdziwe?
      Czy bardziej naganne jest jeśli dokonał tego rękoma tej pani niż gdyby zrobił
      to sam?
      • davidmors Re: Przesłuchanie nie jest tajne, dziś wieczorem.. 16.08.05, 14:36
        ...treść przesłuchania będzie upubliczniona. Przesłuchanie nie było tajne,
        tylko nie transmitowane w TV. Każdy mógł się przysłuchiwać. Myślę, że je..ego
        siersciuchaje..ego też by wpuścili.
        • siersciuchjebany Re: Przesłuchanie nie jest tajne, dziś wieczorem. 16.08.05, 14:50
          O to mi ulżyło.
          Dzieki za info.
    • wojtek2784 Re:To jest ostateczny cios, czas odejść z polityki 16.08.05, 14:12
      SLD musi wystawić nowego kandydata na prezydenta , ten tow. nie ma
      najmniejszych szans na sukces wyborczy , a potem autorytet tak konieczny dla
      tej służby publicznej.
      • avin Re:To jest ostateczny cios, czas odejść z polityk 16.08.05, 14:26
        Juz go maja, to tow. Marek Borowski, jedynia tow. Nalecz dal sie zrobic w konia
        i uwierzyl ze nalezy do innej partii. Jesli ten im sie spali to signa po
        Leppera.
    • saba1953 Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 14:27
      A może by tak na temat tych zeznań wypowiedzieli się grafolodzy a nie pożal się
      boże eksperci i członkowie tej chorej "pseudokomisji".
      • mangold Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 14:29
        saba1953 napisał:

> A może by tak na temat tych zeznań wypowiedzieli się grafolodzy a nie pożal się
        > boże eksperci i członkowie tej chorej "pseudokomisji".

Może Giertych skończył jakiś kurs ?? :-))
        • saba1953 Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 14:31
          mangold napisał:

> saba1953 napisał:
          >
          > > A może by tak na temat tych zeznań wypowiedzieli się grafolodzy a nie poż
          > al się
          > > boże eksperci i członkowie tej chorej "pseudokomisji".
          >
          > Może Giertych skończył jakiś kurs ?? :-))

Jeżeli po tym kursie :-)) jest takim fachowcem jak po swoich studiach to wszyscy
          mają przerąbane łacznie z moimi wnukami. :-)))
          • mangold Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 14:33
            saba1953 napisał:

> mangold napisał:
            >

>
            > Jeżeli po tym kursie :-)) jest takim fachowcem jak po swoich studiach to wszysc
            > y
            > mają przerąbane łacznie z moimi wnukami. :-)))

mam nadzieję, że dziatki sa ochrzczone..łatwiej im bedzie IV RP zaliczyć... :-))))
    • sceptyk31 Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 14:29
      Cimoszewicz oswiadczenie sejmowe zlozył dopiero 24 kwietnia, więc nie bylo co
      zmieniać 20 kwietnia. Natomiast to rządowe o innej treści i na innej podstawie
      prawnej musiało być złożone do 31 marca na ręce prezesa Rady Ministrów, więc
      trzeba spytać Millera czy Jarucka była u niego.
      • saba1953 Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 14:36
        sceptyk31 napisał:

> Cimoszewicz oswiadczenie sejmowe zlozył dopiero 24 kwietnia, więc nie bylo co
        > zmieniać 20 kwietnia. Natomiast to rządowe o innej treści i na innej podstawie
        > prawnej musiało być złożone do 31 marca na ręce prezesa Rady Ministrów, więc
        > trzeba spytać Millera czy Jarucka była u niego.

A co to ma wspólnego z aferą Orlenu. Kaczory do dzisiaj nie rozliczyły się z
        prywatyzacji Telekomunikacji i z aferki Art-B a to są chyba poważniejsze
        przekręty niż głupie oświadczenie. Dlaczego NIK do dzisiaj nie skontrolował
        plajty Banku Rolnego, którego twórcami byłi tatuś i syn z dynastii Giertychów.
        To jest ciekawe.

• mangold Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 14:39
          saba1953 napisał:
          Dlaczego NIK do dzisiaj nie skontrolował
          > plajty Banku Rolnego, którego twórcami byłi tatuś i syn z dynastii Giertychów.
          > To jest ciekawe.

Obawiam się, że tylko dla nas.... :-))
          >
    • saba1953 Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 14:29
      A co ma Stefaniuk wspólnego z zamknięciem Modrzejewskiego i przekrętami w
      Orlenie. Czy nikt nie może powiedzieć dość tej kupie prawicowych gnojków.
      • quasimodos1 [...] 16.08.05, 14:34
    • the.bill1 do KOMISJI ŚLEDCZEJ DS. ORLENU 16.08.05, 14:35
      Uważajcie, bo jak tę afere wymyślił ktos pokroju Michnika, to się może okazać,
      że Jarucka jest narzędziem Cimoszewicza, że grają w tej samej drużynie
      (niekoniecznie Jarucka jest tego świadoma). Po co?
      Aby pokazać jak łatwo Komisja daje się wpuścić w maliny, więc co jest warta jej
      praca,a po drugie pokazać jaki biedny jest kurna ten Cimoszewicz, więc rzeba się
      nad biednym ulitować
      potem oczywiście cykl artykułów w GW odnosnie jakości całej prawicy etc....
      • davidmors O czym świadczy 40% wierzących Cimoszewiczowi 16.08.05, 14:41
        O czym świadczy 40% wierzących Cimoszewiczowi w sondażach Gazety Wyborczej?
        Moim zdaniem, świadczy o manipulacjach GW wynikami sondaży i ich fałszowaniu.
        Przecież nie można przyjmować, że jest 40% głupców w społeczeństwie.

• the.bill1 Re: O czym świadczy 40% wierzących Cimoszewiczowi 16.08.05, 14:51
          ale jest wielu, którzy korzystają z obecnego po-okrągłostołowego układu władzy,
          oni stracą, jak sie ukaże jak rozkradli ten kraj. A oni już sie przyzwyczaili do
          wygodnego życia, do domków fajnych wczasów etc kosztem biedy większości Polaków.
    • saba1953 Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 14:37
      A co to ma wspólnego z aferą Orlenu. Kaczory do dzisiaj nie rozliczyły się z
      prywatyzacji Telekomunikacji i z aferki Art-B a to są chyba poważniejsze
      przekręty niż głupie oświadczenie. Dlaczego NIK do dzisiaj nie skontrolował
      plajty Banku Rolnego, którego twórcami byłi tatuś i syn z dynastii Giertychów.
      To jest ciekawe.
      • davidmors Re: Dlatego, że są to plotki rozsiewane przez SBek 16.08.05, 14:44
        Wierz mi, gdyby były najmniejsze choćby prawne podstawy, to już dawno
        żydokomuna skoczyłaby do gardła Giertycha.
    • a.ba od kiedy to kserokopia jest dokumentem? 16.08.05, 14:40
      beznadziejne - kampania wyborcza na koszt podatnika?
      może romcio by tak zwalczał przeciwników tatusia za własne pieniążki?
      Powołanie komisji miała inny cel niż wybory prezydenckie.
      • marekmarek44 Re: od kiedy to kserokopia jest dokumentem? 16.08.05, 15:08
        Ale to nie znaczy,żeby koMUSZKI rządziły w Polsce,niech rządzą w W.C.-tam ich
        miejsce.
        • zhk Ooooooooooooooooooooo 16.08.05, 15:25
          Chcesz żeby papier do d. był kontrolowany przez mafię?? Nie będzie się można
          spokojnie ze.rać i wwrzody żołądka gotowe.
    • siersciuchjebany Re: Oj niewierzę w to, kłamczuszek z Ciebie 16.08.05, 15:08
      Z ręką na sercu! Po lewej stronie!
    • zhk Ooooooooooooooooooooo 16.08.05, 15:12
      No, Cimko, ugotowałeś się dokumentnie. Szkoda, bo fachowiec z ciebie na pewno
      jest, tyle, że cwaniactwo cię zgubiło.
      • 1normalnyczlowiek Już lewica nie ma swojego kandydata 16.08.05, 15:51
        Nie kłóćcie się o to kto jest lewicowcem a kto jest prawicowcem lub centrystą. W
        Polsce praktycznie nikt nie ma takich poglądów. Wszystko jest wymieszane według
        własnego uznania. Należy ludzi dzielić na uczciwych - i nieuczciwych, myślących
        o kraju - i dbających tylko o własne interesy pod płaszczykiem dobra kraju.
        Takie powinny być jedyne kryteria oceny kandydatów do Parlamentu i na prezydenta
        /kandydata umownej "lewicy" już nie ma więc jego już nie musimy oceniać/.
        • zhk No 16.08.05, 16:17
          Ja akurat sięnie kłócę. Mam podobne poglądy. Stwierdzam tylko, że Cimoszkokoko
          przecwanił i ma za swoje. A już popełnił błąd inwstując za córkę, czy syna - bo
          to nie przez przypadek sątakie przepisy. Nie masz rachunku maklerskiego, to
          odczep sięod giełdy. A tu tatuś robił jako makler zaprzyjaźniony i to go
          zgubiło, bo prawo naginał. Kropka.
    • chateau Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 15:29
      No dobra.
      1. Stefaniuk (albo Cimoszewicz) stwierdził kilka dni temu, że nie ma technicznej
      możliwości zamiany raz złożonego oświadczenia majątkowego. Upoważnienie dotyczy
      więc innego oświadczenia niż sejmowe lub świadczy o celowym działaniu
      Cimoszewicza i złamaniu przez niego prawa.
      2. Jeśli Jarucka miała kserokopię, to zrobiła ją przed rewizją i wyniosła
      w "bezpieczne miejsce" albo <paranoid mode on> ksero zrobił ktoś w ABW
      i dostarczył Jaruckiej. Jeśli Jarucka skserowała dokument to co takiego Włodek
      jej zrobił i/lub przed czym Jarucka chciała się zabezpieczyć.

Chyba, że oświadczenie jest sfałszowane, oryginału nie ma. Pierwsza ekspertyza
      grafologiczna to wykryje i Jarucka jest umoczona. Mało prawdopodobne.
      • misio1980 Wot zagwozdka 16.08.05, 15:33
        No to pytanie jest takie, gdzie jest możliwa zamiana oświadczenia majątkowego,
        bo chyba tak ewidentnie to by się Cimoszka nie podłożył, chociaż kto wie ;).
        Skoro zakładasz też prawdopodobieństwo zrobienia kopii przed rewizją, jako
        czynu poprzedzającego rewizję ABW, to ciekawym kto dał pani J. cynk, że
        istnieje możliwość takiego nalotu ?
        • chateau Re: Wot zagwozdka 16.08.05, 16:14
          Nie musi być od razu cynk. Jeśli ta sprawa z Jarucką nie jest ordynarną
          fałszywką to znaczyłoby, że Jarucka co najmniej od 2002 roku zbierała kwity na
          Cimoszewicza. Czyli Włodek musiał mieć coś za uszami i Jarucka albo chciała się
          zabezpieczyć (wtedy jest oczywiste, że musiała liczyć się z możliwością rewizji
          albo włamania) albo Jarucka tak po prostu ma, że zbiera papiery na swoich
          pracodawców ;)
        • sclavus Re: Wot zagwozdka 16.08.05, 17:16
          misio1980 napisał:

> No to pytanie jest takie, gdzie jest możliwa zamiana oświadczenia
          majątkowego,
          > bo chyba tak ewidentnie to by się Cimoszka nie podłożył, chociaż kto wie ;).
          > Skoro zakładasz też prawdopodobieństwo zrobienia kopii przed rewizją, jako
          > czynu poprzedzającego rewizję ABW, to ciekawym kto dał pani J. cynk, że
          > istnieje możliwość takiego nalotu ?

No przecie Nowek z Miodowiczem...
    • marakuja1 Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 15:29
      Dziwna ta sprawa! spróbujcie z kserokopią przerejestrować auto! Co Wam
      powiedzą? Że ksero nie jest dokumentem. I taka jest prawda: różnego rodzaju
      kopie łatwo podrobić. Samemu coś napisać, z innego miejsca wyciąć podpis i
      skserować. Od razu ma się "wiarygodne" dokumenty
    • fromwindsor Re: Jarucka stawiła się przed komisją ds. PKN Orl 16.08.05, 15:35
      galba napisał:

> Szmajdziński w TVN24: Tylko 2 gazety obiektywnie pisze o sparwie: GW i
      > Trybuna...

A Szmajdzinski jest najbardziej "wiarygodnym" politykiem, tuz po...
      Cimoszewiczu.
      Gdzie bedzie Szmajdzinski kandydowal do Sejmu?
      Warto podac ludzim te informacje zawczasu i na goraco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka