marini2 czym się zajmuje Polski Komitet Pomocy Społecznej? 18.08.05, 09:49 i co to jest w ogóle? Czyżby to była taka przechowalnia dla czerwonoskórych przed objęciem jakiegoś ważnego stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: czym się zajmuje Polski Komitet Pomocy Społec 18.08.05, 09:51 marini2 napisał: > i co to jest w ogóle? Czyżby to była taka przechowalnia dla czerwonoskórych > przed objęciem jakiegoś ważnego stanowiska? Zajmuje się działalnością charytatywną. Nie wiem ilu tam czerwonych jest ale z bardziej znanych ma Nieporęta i Owoca. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: czym się zajmuje Polski Komitet Pomocy Społec 18.08.05, 10:01 marini2 napisał: > i co to jest w ogóle? Czyżby to była taka przechowalnia dla czerwonoskórych > przed objęciem jakiegoś ważnego stanowiska? To pewnie taka instytucja w ktorej zatrudnia sie tych najwrazliwszych na sprawy spoleczne ;-)))))) Cimoszewicz sie wykazal -udowodnil ze jest odpowiednim czlowiekiem na odpowiednim miejscu ;-))) Przypomne o bezczennej radzie dla powodzian-"trzeba bylo sie ubezpieczyc" Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: czym się zajmuje Polski Komitet Pomocy Społec 18.08.05, 10:19 alfredkujot napisał: > Cimoszewicz sie wykazal -udowodnil ze jest odpowiednim czlowiekiem > na odpowiednim miejscu ;-))) > Przypomne o bezczennej radzie dla powodzian-"trzeba bylo sie ubezpieczyc" "Spieprzaj, dziadu.." to napewno tez Cimoszewicz , co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 10:06 Zastanawiam się dlaczego Gazeta nie zamieściła jednej bardzo istotnej wiadomości z obozu CImoszewicza. Chyba powinna wspomnieć, że Kwaśniewski podpisał górnikom dłuższy okres przechodzenia na wcześniejsze emerytury. Kolejny raz dla interesów pewnej grupy postkomunistycznych działaczy Kwaśniewski poświęca interes państwa. I to jak sprytnie - najpierw podpisuje zmianę o przyjęciu na aplikacje - co media skwapliwie nagłaśniają, następnego dnia podpisuje ustawę dla górników i nim ta wiadomość dostanie się do publicznej wiadomości, na Śląsk jedzie ,no kto? Cimoszewicz, który jak dobry wujek przywozi górnikom korzystne dla nich rozwiązanie - chodzi o to , aby kojarzyli Cimoszewicza jako tego który niesie dobre nowiny i w efekcie oddali na niego głos. Obrzydliwe, że taki Kwaśniewski, szafujący hasłem prezydent wszystkich Polaków (sic!)rozgrywa za nasze pieniądze swoje gierki. Może gazeta o tym też by wspomniała? Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 10:23 rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050818/publicystyka/publicystyka_a_3.html rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050818/kraj/kraj_a_2.html Dla zainteresowanych sprawą z mojego powyższego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 11:18 Jerzy Hausner. - Jestem rozczarowany tą decyzją. Prezydent dokłada się do rozmontowywania reformy emerytalnej wielokrotnie przez niego chwalonej. Prezydent przedłożył doraźne interesy polityczne nad interes publiczny. Poparcie dla Włodzimierza Cimoszewicza i SLD okazało się dla Aleksandra Kwaśniewskiego ważniejsze niż Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
niewykorzystany Zróbmy kalendarium 18.08.05, 10:17 - styczeń 2002 - C. sprzedaje akcje Orlenu - styczeń 2002 - C. składa ministerialne oświadczenie majątkowe (z akcjami Orlenu), jeden egzemplarz do MSZ a drugi do Kancelarii Premiera - 20 kwiecień 2002 - Jarucka otrzymuje z sekretariatu upoważnienie do zamiany oświadczenia ministerialnego, oddaje do MSZ nowe oświadczenie bez akcji Orlenu - 28 kwiecień 2002 - C. składa poselskie oświadczenie majątkowe bez akcji Orlenu - ? 2002 - poselskie oświadczenie majątkowe C. (bez akcji) zostaje umieszczone w Internecie - sierpień 2002 - Szczepaniak idzie na urlop, pracownicy znajdują w jej biurku czyste kartki bez nagłówków, podbite wzorem faksymile; Jarucka sporządza notatkę służbową; na wniosek Jaruckiej przeprowadzana jest w MSZ kontrola wewnętrzna - listopad 2002 - zostają wykryte uchybienia w oświadczeniu poselskim i Stefaniuk prosi o sprostowanie, C. uzupełnia informacje za wyjątkiem akcji Orlenu, wg Stefaniuka nie robi tego do dzisiaj - luty 2003 - MSZ szuka faksymile - marzec 2004 - sąd pierwszej instancji uniewinnia Jarucką od zarzutu kradzieży 15 tys. zł Szczepaniak; prokuratura odwołuje się od wyroku, ale warszawski sąd okręgowy podtrzymuje go - styczeń 2005 - Jarucka znajduje na swoim biurku w pracy 2 depesze (poufne); oddaje je; nastepnego dnia przesłuchuje ją ABW sugerując, że Jarucka dostała je od dziennikarki "Metra"; wieczorem ABW przeszukuje mieszkanie Jaruckiej i zabiera oświadczenie majątkowe C. z 2002 roku oraz list do Stefaniuka, w którym C. prosi o zamianę poselskiego oświadczenia majątkowego Niekompletne? Błędne? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Widać, że kroi się grubsza afera 18.08.05, 10:21 Oj notowania Cimoszewiczowi spadną. Miał 31%, potem 23%, a teraz już tylko 19% i jest poza drugą turą. Niedługo prześcignie go Lepper, a może i Borowski. SLD postawiło na nieodpowiedniego człowieka. Jest za bardzo bufoniasty... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Widać, że kroi się grubsza afera 18.08.05, 10:24 palestrina2005 napisał: > Oj notowania Cimoszewiczowi spadną. > Miał 31%, potem 23%, a teraz już tylko 19% i jest poza drugą turą. > Niedługo prześcignie go Lepper, W tym momencie nie powinieneś się cieszyć tylko bać...... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Widać, że kroi się grubsza afera 18.08.05, 12:27 Chodzi Ci o Leppera ???? Lepper jeśli wszedłby do II tury, to nieważne z kim się spotka i tak przegra. Nie ma się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Widać, że kroi się grubsza afera 18.08.05, 14:04 Obawiam sie, ze jest czego. Lepper ostatnio zmienil front, pozytywnie, stal sie troskliwym opiekunem swoich rodakow, przynajmniej taki ton maja ostatnie jego wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Widać, że kroi się grubsza afera 18.08.05, 14:05 Rodacy juz dostrzegli ze lepper to takie sld-bis panie_p0sle napisał: > Obawiam sie, ze jest czego. Lepper ostatnio zmienil front, pozytywnie, stal sie > > troskliwym opiekunem swoich rodakow, przynajmniej taki ton maja ostatnie jego > wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Widać, że kroi się grubsza afera 18.08.05, 14:15 O tak, dostrzegli, np. moja babcia, ktora nie wie kto to jest Lepper, ale pokazuja go miedzy jednym serialem, a drugim, wiec bedzie na niego glosowac. I takich babc mamy 19%? Wiec jacy rodacy?! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_borek Adam do WC - over 18.08.05, 10:40 Prokurator może bez wątpienia zweryfikować tezę WC o użyciu skradzionej pieczęci przez panią Jarucką, porównując grafologicznie dokument przez nia upubliczniony z innymi dokumentami, podbitymi przez WC za pomocą faksymile w Polskim Komitecie Pomocy Społecznej. Przy odpowiedniej dozie starania, jaka musi tu mieć miejsce, nie powinno to zapewne zająć więcej czasu, niż jeden, dwa dni. A jeżeli w wyniku tego okaże się, że rzeczywiście pani Jarucka kłamie, to nie zmienia to w żaden sposób sprawy krzywoprzysięstwa WC przed komisją, które to krzywoprzysięstwo zdaje się jednoznacznie potwierdzać korespondencja WC z Komisją Etyki Poselskiej. Niestety, polska norma jest taka, że prokurator na pewno nie będzie się spieszył ze sprawą, a nawet, jeśli ją jakimś nadludzkim wysiłkiem woli wyjaśni, to po wyborach, a wtedy wyborcy WC zapomną już wszystko swojemu preziowi, tak jak zapomnieli obecnemu, któremu się pomyliło czy skończył studia. Szkoda, że nie zapomniał ile ma lat, albo jakiej jest płci. Z obecnych poczynań Wyborczej jasno widzę teraz, że postać Pana Adama Wielceczcigodnego nie odbiega moralnością daleko od takich szlachetnych nonkonformistów i nonkoniunkturalkistów jak Ryszard Czarnecki, czy Tomasz Nałęcz. Dziewica jak lelija, jak o WC napisał Rafał Ziemkiewicz. Inżynier Borman Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_borek łapka się omsnęła moderatorowi? 18.08.05, 11:20 gdzie pierwsza połowa mojego posta? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: do wxwx 18.08.05, 10:46 serdecznie pozdrawiam - jest mi przyjemnie czytac Twoje wywody - napisałbym jednak "lege iure" a nie "lege artis". A tak na marginesie to uważam, że WC jest "drobnym krętaczem" tym niemniej w porównaniu z pozostałymi dwoma żałosnymi dupkami to i tak ma wieksze merytoryczne kwalifikacje na najwyższy urząd w RP. Czy nie uważasz, że postawy moralne naszych polityków to tylko sublimacja postaw społeczeństwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: do wxwx 18.08.05, 10:49 jerzy.kosecki napisał: Czy nie uważasz, że postawy moralne naszych polityków to tylko > sublimacja postaw społeczeństwa ? Forum GW tego przykładem...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: do wxwx 18.08.05, 11:00 mangold napisał: > jerzy.kosecki napisał: > > Czy nie uważasz, że postawy moralne naszych polityków to tylko > > sublimacja postaw społeczeństwa ? > > Forum GW tego przykładem...hehe To typowe chetnie uzwana wariacja na temat "kto niewinny niech pierwszy rzuci kamieniem". Rozumiec masz - w zalozeniu kombinatorow od socjotechnik wykorzystujacych uwarunkowania kulturowe -sam jestes zlodziejem wiec sie nie czepiaj- A jesli nie jestes zlodziejem i przestepca to sie tez da zalatwic, my z ciebie przestepce zrobimy -patrz proces Kaczynskiego o nazwanie wachowskiego tym czym jest -sie okazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Do Alfredzika Kujotka..... 18.08.05, 11:04 alfredkujot napisał: > To typowe chetnie uzwana wariacja na temat "kto niewinny niech > pierwszy rzuci kamieniem". > Rozumiec masz - w zalozeniu kombinatorow od socjotechnik > wykorzystujacych uwarunkowania kulturowe > -sam jestes zlodziejem Za taki tekst mógłbym ci wytoczyć sprawę i wygrałbym ją..... wiec sie nie czepiaj- > A jesli nie jestes zlodziejem i przestepca to sie tez da zalatwic, > my z ciebie przestepce zrobimy -patrz proces Kaczynskiego o nazwanie > wachowskiego tym czym jest -sie okazuje. IV RP ?? bedziecie niewygodnym i inaczej myslącym udowadniać że są wielbłądami..... pisz tak dalej, ludzie wreszcie zrozumieja w co ich próbujecie wrobić Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Do Alfredzika Kujotka..... 18.08.05, 11:17 Pragne zwrocic uwage na jeszcze jeden sposob dosc popularny wsrod funkcjonariszy i dzialaczy w prl-u. Straszono sadami i nie tylko straszono za mowienie tego co sie widzi a nie tego co wg pzpr-dzisiaj sld powinno sie widziec. Bardzo pilnowano zeby zatykac ludziom usta i zeby nikt do nikogo nie mial zaufania. Jak widac ten sposob dzialania nie zmienil. mangold napisał: > alfredkujot napisał: > > > To typowe chetnie uzwana wariacja na temat "kto niewinny niech > > pierwszy rzuci kamieniem". > > Rozumiec masz - w zalozeniu kombinatorow od socjotechnik > > wykorzystujacych uwarunkowania kulturowe > > -sam jestes zlodziejem > > > Za taki tekst mógłbym ci wytoczyć sprawę i wygrałbym ją..... > > wiec sie nie czepiaj- > > A jesli nie jestes zlodziejem i przestepca to sie tez da zalatwic, > > my z ciebie przestepce zrobimy -patrz proces Kaczynskiego o nazwanie > > wachowskiego tym czym jest -sie okazuje. > > IV RP ?? bedziecie niewygodnym i inaczej myslącym udowadniać że są > wielbłądami..... No ja wiem ze mamy doczynienia z "zupelnie inaczej myslacymi" to sie obserwuje od czterech lat - afery za afera -to nie sa matacze oni "mysla inaczej" pisz tak dalej, ludzie wreszcie zrozumieja w co ich próbujecie > wrobić. No wlasnie pisze po to zeby ludzie zauwazyli z kim maja doczynienia. Okazalo sie ze samochod mozna zmienic, garnitur i zegarek wzorcow zachowan sie tak zmienic jak garderobe czy samochod nie da. A ja obserwuje juz kilkadziesiat lat i wiem czego sie po pzpr-sld-ub spodziewac mozna. Sposobow dzialania nie zmieniono-kretactwa, matactwa,pijanstwo, korupcja , dyspozycyjnosc,-rozkladanie i okradanie tego panstwa. > > Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus mangold 18.08.05, 12:58 pzdr że też ty się jeszcze potrafisz zniżyć i odpowiadać kujotowi-kujonowi- kojotowi... ja już przestałem... piesek szczeka, karawana idzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Próbuje skruszyć pisowaty beton :-)) 18.08.05, 13:02 sclavus napisał: > pzdr > że też ty się jeszcze potrafisz zniżyć i odpowiadać kujotowi-kujonowi- > kojotowi... > ja już przestałem... > piesek szczeka, karawana idzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
o2o2o6 Re: Próbuje skruszyć pisowaty beton :-)) 18.08.05, 14:52 Są niereformowalni jak starzy komuniści Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Próbuje skruszyć pisowaty beton :-)) 18.08.05, 15:07 o2o2o6 napisała: > Są niereformowalni jak starzy komuniści liceum.cimoszenko.info/ i licealistki ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Próbuje skruszyć pisowaty beton :-)) 18.08.05, 15:31 o2o2o6 napisała: > Są niereformowalni jak starzy komuniści W odroznieniu od mlodych co to sa reformowalni. Reformy wyszly z mody, tera sie stringi nosi... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Próbuje skruszyć pisowaty beton :-)) 18.08.05, 15:44 yabool napisał: > o2o2o6 napisała: > > > Są niereformowalni jak starzy komuniści > > W odroznieniu od mlodych co to sa reformowalni. Reformy wyszly z mody, tera sie > > stringi nosi... Yabool widziales juz licealistki ;-) liceum.cimoszenko.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Próbuje skruszyć pisowaty beton :-)) 18.08.05, 15:30 mangold napisał: A wlasnie ze niczego nie napisal... Probuj dalej skoro ci placa... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: mangold 18.08.05, 13:33 To co nizej nalezy do zachowan typowych i powielanych przez pewne kregi ktore sa rozpoznawalne miedzy innymi takze po tym ze chetnie cytuja swoich pracodawcow-zleceniodawcow.W tym wypadku przytacza pieska ktory tym razem nie sika a szczeka - jest dopuszczona pewna doza dowolnosci w doborze cytatow - piesek musi byc. Chodzi o deprecjacje. Ale wzorcem jest -wzorcem zachowan jest proba nadania sobie wyzszej pozycji z ktorej to pozycji moga sie juz tylko znizac. Taka "argumentacje"obserwuje sie nie tylko u szeregowych czlonkow, jak nizej. To wzorzec obserwowany na kazdym kroku u tego rodzaju osobnikow. Najbardziej znizyc musiala sie kwasniewska przed komisja , jej maz sie nie znizyl - bo ma klopoty ze znizaniem sie zwlaszcza goleniowe. Podobnie znizyc ciezko sie bylo cimoszewiczowi i uprzejmie odpowiedziec na pytania komisji etycznej, a znizanie sie przed komisja orlenowska obserwowalismy via tv. sclavus napisał: > pzdr > że też ty się jeszcze potrafisz zniżyć i odpowiadać kujotowi-kujonowi- > kojotowi... > ja już przestałem... > piesek szczeka, karawana idzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: mangold 18.08.05, 15:29 sclavus napisał: > pzdr > że też ty się jeszcze potrafisz zniżyć i odpowiadać kujotowi-kujonowi- > kojotowi... > ja już przestałem... > piesek szczeka, karawana idzie dalej... Innymi slowy - Cimoszewicz syczy, PiS wygrywa wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Do Alfredzika Kujotka..... 18.08.05, 15:26 mangold napisał: > > IV RP ?? bedziecie niewygodnym i inaczej myslącym udowadniać że są > wielbłądami..... pisz tak dalej, ludzie wreszcie zrozumieja w co ich próbujecie > wrobić > Niewygodny to może być bucik a nie czlowieczek... Wielbład jako zwierzę uprzejme sam sie dookreśla i nie trzeba go definować... Dlaczego wrobić? są wolne wybory, mogą głosować na co chcą, choćby ma małpę na drucie (tak napisalem specjalnie zebys nie mogl mnie podac do sadu!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
wxwx Re: do wxwx 18.08.05, 13:07 Przepraszam za opieszałość w odpowiedzi , ale o poranku i popołudniem incydentalnie jestem bywalcem forum. To niewątpliwie prawda , że mamy takich polityków , jacy sami jesteśmy. Przekrój wad i zalet naszych , rodzimych , hodowanych latami. No i postaw wobec historii. Zwłaszcza tej najnowszej. Kiedy się żyło w tych czasach i tymi wydarzeniami. Nie sposób oceniać je obiektywnie.Tak samo jak kandydatów na Pierwszego Obywatela RP. Bez względu na numer, który by ona nosiła. Chcemy by był " z nas najodważniejszy " jak Tusk ," stały w poglądach" jak Kaczyński ," wykształcony i obyty w świecie" jak WC. Tyle , że takiego nie ma. Przynajmniej ja nie widzę. I brak mi w nich po prostu szlachetności. Słowo chyba zapomniane , a na pewno nie w użytku powszechnym. I z tego powodu uprzedzę od razu , iż nie mylę go ze szlachectwem. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: do wxwx 18.08.05, 15:21 jerzy.kosecki napisał: > serdecznie pozdrawiam - jest mi przyjemnie czytac Twoje wywody - napisałbym > jednak "lege iure" a nie "lege artis". A tak na marginesie to uważam, że WC > jest "drobnym krętaczem" tym niemniej w porównaniu z pozostałymi dwoma > żałosnymi dupkami to i tak ma wieksze merytoryczne kwalifikacje na najwyższy > urząd w RP. Czy nie uważasz, że postawy moralne naszych polityków to tylko > sublimacja postaw społeczeństwa ? Ty sie przy mnie nie wyrazaj per "sublimacja" bo w morde dam! Odpowiedz Link Zgłoś
chatazboja Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 10:58 Nie doczytałem nawet do końca dla mnie jeden wniosek zebrać towarzystwo do komletu oddać do Przedszkola !!!!!!!!!!!! Old Hors Odpowiedz Link Zgłoś
guest68 Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 11:05 A propos prawdomówności Cimoszewicza i jego Najwiekszego Towarzysza Partyjnego JM Prezydenta cytat: "Niczym Rejtan Po złożeniu hołdu ofiarom kopalni Wujek Cimoszewicz otrzymał informację o podpisaniu ustawy przez Aleksandra Kwaśniewskiego. Marszałek powiedział górnikom o swoim poparciu dla ustawy i podkreślił, że w przypadku weta prezydenta byłby gotów zwołać posiedzenie Sejmu, aby je obalić.... Ta ustawa jest po prostu zła i w takiej formie nie powinna nigdy wejść w życie – kwituje doradca prezydenta prof. Witold Orłowski. Szefowa kancelarii Jolanta Szymanek-Deresz tłumaczyła, że prezydent wiedział, że budzi ona wątpliwości ekonomistów. Jednak nie było innej dobrej ustawy w zanadrzu, a „specyficzny kalendarz polityczny uniemożliwiał rozpatrzenie weta prezydenckiego”. To jest właśnie tzw prawda względna, wymyślona chyba przez Lenina Odpowiedz Link Zgłoś
jozef6 [...] 18.08.05, 11:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chiisaineko Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 11:20 Tak, może i wykończy go. Tylko ciekawe dlaczego akurat teraz sobie o wszystkim przypomniała. Bardzo zastanawiające. Przecież to nie stało się wczoraj, tylko kilka lat temu. Czekała na dogodną okazję? Ciekawe skąd miała pewność, że Cimoszewicz będzie ubiegał się o fotel prezydencki? Jak dla mnie szyte jest to grubymi nićmi - a prawdy i tak się nigdy nie dowiemy. Pozostaje nam tylko oglądać kolejne komisje, gdzie wszyscy obrzucają się "błotem". Poza tym teraz wszystkich chcą rozliczać, ciekawe kto ich rozliczy za te 20-30 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 11:29 A skad ona miala wiedziec ze to jest przestepstwo. Bo ja nie wiedzialem. Po za tym nawet jesli jest to przestepstwo to nie wielkie. Najgorsze jest zarzekanie sie bezpartyjnego kandydata, ze on jest najswietszy i uczciwosc jest dla niego jedyna busola w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 11:30 a.gajewski1 napisał: Najgorsze jest zarzekanie > sie bezpartyjnego kandydata, ze on jest najswietszy i uczciwosc jest dla niego > jedyna busola w zyciu To jeszcze nie przestepstwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Jeszcze raz 18.08.05, 12:29 NIe jest chyba przestepstwem korygowanie oswiadczenia majatkowego w MSZ(a jesli to niewielkim), problemem sa slowa przed komisja ze blad byl nie umyslny. Dlatego wczescniej by nie bylo zadnego problemu. Dostal by nagane i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jeszcze raz 18.08.05, 15:09 a.gajewski1 napisał: > NIe jest chyba przestepstwem korygowanie oswiadczenia majatkowego w MSZ(a jesli > to niewielkim), problemem sa slowa przed komisja ze blad byl nie umyslny. > Dlatego wczescniej by nie bylo zadnego problemu. Dostal by nagane i tyle. A slynne oswiadczenie w Sejmie. Zatajenie prawdy badź fałszywe podanie grozi karą do lat trzech. Wszystkiemu winna ta cholerna komisja? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 15:17 mangold napisał: > > To jeszcze nie przestepstwo.... > Nie dopoki jest ktos kto wierzy w te brednie... A klamstwa przed komisja i pod przysiega są Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot [...] 18.08.05, 11:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 15:15 chiisaineko napisała: > Tak, może i wykończy go. Tylko ciekawe dlaczego akurat teraz sobie o wszystkim przypomniała. Bardzo zastanawiające. Przecież to nie stało się wczoraj, tylko > kilka lat temu. Czekała na dogodną okazję? Ciekawe skąd miała pewność, że > Cimoszewicz będzie ubiegał się o fotel prezydencki? Jak dla mnie szyte jest to > grubymi nićmi - a prawdy i tak się nigdy nie dowiemy. Pozostaje nam tylko > oglądać kolejne komisje, gdzie wszyscy obrzucają się "błotem". Poza tym teraz > wszystkich chcą rozliczać, ciekawe kto ich rozliczy za te 20-30 lat? Zaprzeczasz sam sobie, może po kolei? Co sie nie stalo wczoraj? No wlasnie zaprzeczeniem spisku jest to, ze nikt nie wiedzial o zamiarze kandydowanie marszalka, oprocz GTW oczywiscie... Wlasnie te nici wskazuja ze nic nie jest szyte... (neologizm) PRAWDY czy prawdy? "błoto" jest za często powtarzane, znudzi sie, teraz kolej na "opluwanie jadem"... Jak to WSZYSCY? Przeciez podobno Cimoszcze ma 30% poprcia, w GW zaś "bez Kozery powiem 500" Odpowiedz Link Zgłoś
gugul2 15 tys w torebce, w pracy? 18.08.05, 11:24 Pomijam wiele watkow podnoszonych na tym formu. Chce zwrocic uwage na jedno - Kto przynosi do pracy w torebce 15 000 PLN i zostawia to tak, zeby to mozna bylo zakosic? Swoja droga musiala to bc chyba wieksza torba. A moze u Cimoszki wszyscy chodza z taka kasa w torebkach? Arogancja tego apartczyka jest niesamowita - niezly koles Adasia Michnika!!! Nalezalo by naprawde sprawdzic zrodlo tych pieniedzy w USA, legalnosc ich zdobycia i przekazania do Polski, a nastepnie spowrotem do USA. Z drugiej strony, skoro coreczka jest maklerem (tak mi sie obilo o oczy na forum) to czemu sama nie zajela sie zakupem akcji? Przyjmujac, ze nawet jesli pieniadze przyszly z USA, to skoro coreczka zlecila to tatusiowi, znaczy ze wiedziala, ze bedzie to lepsza droga - tatus ma przeciez wejscia, nie da przepasc pieniazkom. Brudny szmal krazy po swiecie, tak jak kiedys widmo komunizmu po Europie - szmal PZPR i sluzy do maskowania lewych dochodow politykow SLD. Teraz pewnie w USA pracuje na Milera i jemu podobnych "stypendystow". Oby wreszcie ktos rozliczyl te czerwona bande, dorzucajac do tego wszystkich rozowych, z Michnikiem i jemu podobnymi - geba pelna frazesow, historia opozycyjna, a (...) trzyma z Jaruzelem, Urbanem i Cimoszewiczem. Nie masz Pan wstydu panie Michnik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: 15 tys w torebce, w pracy? 18.08.05, 15:19 gugul2 napisał: > Nalezalo by naprawde sprawdzic zrodlo tych pieniedzy w USA, legalnosc ich > zdobycia i przekazania do Polski, a nastepnie spowrotem do USA. Z drugiej > strony, skoro coreczka jest maklerem (tak mi sie obilo o oczy na forum) to > czemu sama nie zajela sie zakupem akcji? Przyjmujac, ze nawet jesli pieniadze > przyszly z USA, to skoro coreczka zlecila to tatusiowi, znaczy ze wiedziala, ze > > bedzie to lepsza droga - tatus ma przeciez wejscia, nie da przepasc pieniazkom. > > Brudny szmal krazy po swiecie, tak jak kiedys widmo komunizmu po Europie - > szmal PZPR i sluzy do maskowania lewych dochodow politykow SLD. Teraz pewnie w > USA pracuje na Milera i jemu podobnych "stypendystow". > Oby wreszcie ktos rozliczyl te czerwona bande, dorzucajac do tego wszystkich > rozowych, z Michnikiem i jemu podobnymi - geba pelna frazesow, historia > opozycyjna, a (...) trzyma z Jaruzelem, Urbanem i Cimoszewiczem. Nie masz Pan > wstydu panie Michnik!!! Oj tak Odpowiedz Link Zgłoś
wrzawa Najwygodniej pominąć istotę wypowiedzi. 18.08.05, 11:36 W dniu 20.04.2005r. piecżątka z facsimile powinna być w PKPS . Pytanie do pani Jaruckiej, jak to się stało że na kserokopi upoważnienia jest własnie ta pieczątka. To że Jarucka była zamieszana w odbiór pieczątki (która potem zaginęła wynika bezposrednio) z dokumentów. Pozostałą część, chyba wyjasni prokuratura, Cimoszewicz nie musi ( i nie powinien) tym się zajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Najwygodniej pominąć istotę wypowiedzi. 18.08.05, 14:53 wrzawa napisał: > W dniu 20.04.2005r. piecżątka z facsimile powinna być w PKPS . Pytanie do pani > Jaruckiej, jak to się stało że na kserokopi upoważnienia jest własnie ta > pieczątka. A skad wiesz ze to jest ta pieczatka, skoro jej nie ma, trudno bedzie porownac odcisk... > To że Jarucka była zamieszana w odbiór pieczątki (która potem zaginęła wynika > bezposrednio) z dokumentów. Z dokumentow wynika, ze Jarucka upowazniła Szczepaniak do odbioru pieczatki.. Na to jest dokument. > Pozostałą część, chyba wyjasni prokuratura, > Cimoszewicz nie musi ( i nie powinien) tym się zajmowac. Powinien sie zajac swoimi akcjami, ktore kupil poprzez bank bo dostal pozyczke. Ciekaw jestem CZY NA TO SĄ DOKUMENTY?? Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzyca Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 11:44 Komisja uprawia przedwyborcze harce polityczne. Sprawą powinna zająć się i wyjasnić prokuratura a nie komisja. A w ogóle to komisja psuje POLSKĘ: - brak szacunku dla instytucji państwa, - nie przestrzega zasady "fair play",część przesłuchiwanych świadków poniża i obraża, - nie jeste prawnikiem, ale to wyrażnie - na zdrowy rozum widac, że postępuje często wbrew prawu, - obecny członek komisji skłamał, dawno z komisji powinien być usunięty. Można podawać dalsze przykłady. Jaki to przykład idzie z góry dla społeczeństwa. Skąd powinny być brane wzory zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 11:54 bystrzyca napisał: > Komisja uprawia przedwyborcze harce polityczne. Nie to kandydat naharcowal. > Sprawą powinna zająć się i wyjasnić prokuratura a nie komisja. Z jakis dziwnych powodow sie nie zajela.Interesuje mnie dlaczego ? > A w ogóle to komisja psuje POLSKĘ: Polske nie psuje komisja a ludzie pzpr-sld Komisja tylko ujawnia. > - brak szacunku dla instytucji państwa, Brak szacunku instytucji dla obywateli -wyborcow. > - nie przestrzega zasady "fair play",część przesłuchiwanych świadków poniża i > obraża, Czesc przesluchiwanych swidkow nie gra "fair play"klamie mataczy po zlozeniu przysiegi-np kandydat na prezydenta. Albo psuje prawo tak jak kwasniewska zaslaniajac sie "ochrona danych osobowych" bezpodstawnie utrudniajac prace komisji. > - nie jeste prawnikiem, ale to wyrażnie - na zdrowy rozum widac, że postępuje > często wbrew prawu, Nie jestem prawnikiem ale wyraznie widze postepowanie wbrew prawu > - obecny członek komisji skłamał, dawno z komisji powinien być usunięty. > Można podawać dalsze przykłady. > Jaki to przykład idzie z góry dla społeczeństwa. > Skąd powinny być brane wzory zachowań. Oto chodzi oto chodzi i mamy za soba ostatnie cztery lata afery za afera. A na kursach to was nie ucza troche tak ociupine logiki ? Czy tylko "dialektyki" Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 15:07 alfredkujot napisał: > A na kursach to was nie ucza troche tak ociupine logiki ? > Czy tylko "dialektyki" Własnie wydano "Logike dla opornych" ("for complete idiots" w oryginale) - przeczyta to sie podszkoli... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 15:03 bystrzyca napisał: > Komisja uprawia przedwyborcze harce polityczne. > Sprawą powinna zająć się i wyjasnić prokuratura a nie komisja. > A w ogóle to komisja psuje POLSKĘ: > - brak szacunku dla instytucji państwa, > - nie przestrzega zasady "fair play",część przesłuchiwanych świadków poniża i > obraża, > - nie jeste prawnikiem, ale to wyrażnie - na zdrowy rozum widac, że postępuje > często wbrew prawu, > - obecny członek komisji skłamał, dawno z komisji powinien być usunięty. > Można podawać dalsze przykłady. > Jaki to przykład idzie z góry dla społeczeństwa. > Skąd powinny być brane wzory zachowań. POLSKĘ psuli od 60 lat KOMUCHY ich poplecznicy i kontynuatorzy w postaci tych co to "gruba kreska" Przeciez zostal usuniety! Tylko zenie klamal, ale zastraszal. A Giertych nie ma wyroku za częstochowę, więc jest w świetle prawa niewinny tak samo jak Ungier i Oleksy (jeszcze) Będzie sąd, będzie skazany, na razie sie odstosunkuj! Jezeli szacunkiem dla instytucji panstwa nazywasz przycisniecie do muru Cimoszewicza i jego klamstwa przed komisja to gratuluję. Nawet ja tak zakręcony nie jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Więc problem ORLENU to oświadczenie Cimosza... 18.08.05, 11:50 Teraz Wassermann i Maciarewicz podobno zajmą się innym problemem Orlenu; współżyciem przedmałżeńskim wśród rodzin posłów SLD. Są przecieki na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
o2o2o6 Najzabawniej będzie 18.08.05, 12:49 po wyborach. Premier Kaczyński (wszystko jedno, który) złoży u marszałka Giertycha projekt ustawy o utworzeniu Ministerstwa Prawdy. Sejm przyjmie ustawę przez aklamację, bo wszyscy trzej posłowie lewicy będą na wycieczce w Berezie. Ustawę podpisze prezydent Kaczyński (wszystko jedno, który). Ministrem zostanie pani Jarucka. Pierwszy gratulacje złoży minister sprawiedliwości Wasserman. Od tej pory w Ojczyźnie zapanuje sama prawda i tylko prawda. Prawda Prawych i Sprawiedliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Najzabawniej będzie 18.08.05, 12:52 Jakos tak nie przeraza mnie ta perspektywa... o2o2o6 napisała: > po wyborach. > Premier Kaczyński (wszystko jedno, który) złoży u marszałka Giertycha projekt > ustawy o utworzeniu Ministerstwa Prawdy. Sejm przyjmie ustawę przez aklamację, > bo wszyscy trzej posłowie lewicy będą na wycieczce w Berezie. Ustawę podpisze > prezydent Kaczyński (wszystko jedno, który). Ministrem zostanie pani Jarucka. > Pierwszy gratulacje złoży minister sprawiedliwości Wasserman. > Od tej pory w Ojczyźnie zapanuje sama prawda i tylko prawda. > Prawda Prawych i Sprawiedliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Sam przeczytaj, najlepiej "Folwark zwierzęcy" 18.08.05, 13:44 Tam jest pokazane co tacy dobrzy towarzysze jak Cimoszenko i Kwas potrafią zorganizować. Na Białorusi masz to w naturze... prace.sciaga.pl/22940.html Odpowiedz Link Zgłoś
o2o2o6 w "Folwarku" 18.08.05, 14:00 było chyba coś o równych i równiejszych? U nas "równiejszy" jest Kaczor (znów "Folwark zwierzęcy"...), podważający wyroki sądu. Zwykli "równi" takiego prawa nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:04 o2o2o6 napisała: > było chyba coś o równych i równiejszych? > U nas "równiejszy" jest Kaczor (znów "Folwark zwierzęcy"...), podważający > wyroki sądu. Zwykli "równi" takiego prawa nie mają. Specyficzna interpretacja "myslacych jeszcze zupelnie inaczej" Kaczynski kojarzy sie juz ze wszystkim? Przypomnij sobie jak zareagowal oleksy na wyrok sadu lustracyjnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:06 o2o2o6 napisała: > było chyba coś o równych i równiejszych? > U nas "równiejszy" jest Kaczor (znów "Folwark zwierzęcy"...), podważający > wyroki sądu. Zwykli "równi" takiego prawa nie mają. A co powiesz na Ungiera?? Co powiesz na Siwca i jego samochodowe i helikopterowe rajdy. Nie karani? No wlasnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:08 yabool napisał: > > A co powiesz na Ungiera?? > Co powiesz na Siwca i jego samochodowe i helikopterowe rajdy. Nie karani? > No wlasnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zapomniałes o 007 zgłoś się...(SLD) :-)), o panu Borowczyku(kiedyś Samoobrona), o panu Krasulskim (PiS) i wielu, wielu innych "bohaterach"... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:10 mangold napisał: > yabool napisał: > > > > > > A co powiesz na Ungiera?? > > Co powiesz na Siwca i jego samochodowe i helikopterowe rajdy. Nie karani? > > No wlasnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > zapomniałes o 007 zgłoś się...(SLD) :-)), o panu Borowczyku(kiedyś Samoobrona), > o panu Krasulskim (PiS) i wielu, wielu innych "bohaterach"... :-)) "nie ma ,powtarzam nie istnieje grupa trzymajaca wladze" Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:11 alfredkujot napisał: > mangold napisał: > > > yabool napisał: > > > > > > > > > > A co powiesz na Ungiera?? > > > Co powiesz na Siwca i jego samochodowe i helikopterowe rajdy. Nie k > arani? > > > No wlasnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > > > zapomniałes o 007 zgłoś się...(SLD) :-)), o panu Borowczyku(kiedyś > Samoobrona), > > o panu Krasulskim (PiS) i wielu, wielu innych "bohaterach"... :-)) > > "nie ma ,powtarzam nie istnieje grupa trzymajaca wladze" a Ty jak zwykle ni w p****, ni w oko.... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:13 mangold napisał: > a Ty jak zwykle ni w p****, ni w oko.... Nie zrozumiales - twoja strata, widac klony nie puscily pedow w te strone co trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:18 mangold napisał: > alfredkujot napisał: > > > mangold napisał: > > > > > yabool napisał: > > > > > > > > > > > > > > A co powiesz na Ungiera?? > > > > Co powiesz na Siwca i jego samochodowe i helikopterowe rajdy. > Nie k > > arani? > > > > No wlasnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > > > > > zapomniałes o 007 zgłoś się...(SLD) :-)), o panu Borowczyku(kiedyś > > Samoobrona), > > > o panu Krasulskim (PiS) i wielu, wielu innych "bohaterach"... :-)) > > > > "nie ma ,powtarzam nie istnieje grupa trzymajaca wladze" > > a Ty jak zwykle ni w p****, ni w oko.... Ja wiem ze ty masz klopoty ...percepcyjne :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:12 mangold napisał: > yabool napisał: > > > > > > A co powiesz na Ungiera?? > > Co powiesz na Siwca i jego samochodowe i helikopterowe rajdy. Nie karani? > > No wlasnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > zapomniałes o 007 zgłoś się...(SLD) :-)), o panu Borowczyku(kiedyś Samoobrona), > o panu Krasulskim (PiS) i wielu, wielu innych "bohaterach"... :-)) Nie zapomnialem, tylko szkoda mi rak brudzic tymi nazwiskami, naprawde... A ty wymieniasz ilu? DWOCH, woelu innych oznacza 100 tys, czy kolejnych dwoch? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:13 yabool napisał: > > Nie zapomnialem, tylko szkoda mi rak brudzic tymi nazwiskami, naprawde... > A ty wymieniasz ilu? > DWOCH, woelu innych oznacza 100 tys, czy kolejnych dwoch? Co najmniej stu..ale o wielu ekscsesach, podejrzewam, opinia publiczna nie ma pojecia.... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:15 mangold napisał: > yabool napisał: > > > > > > Nie zapomnialem, tylko szkoda mi rak brudzic tymi nazwiskami, naprawde... > > A ty wymieniasz ilu? > > DWOCH, woelu innych oznacza 100 tys, czy kolejnych dwoch? > > Co najmniej stu..ale o wielu ekscsesach, podejrzewam, opinia publiczna nie ma > pojecia.... To nas oswiec krynico, wywwies gdzies liste 100 najbardziej umaczanych... Tylko zeby bylo sprawiedliwie, takze imoszewicz za osocze i Borowski z Bank, ktorego akcje podskoczyly o 800 procent... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:19 yabool napisał: > > To nas oswiec krynico, wywwies gdzies liste 100 najbardziej umaczanych... > Tylko zeby bylo sprawiedliwie, takze imoszewicz za osocze i Borowski z Bank, > ktorego akcje podskoczyly o 800 procent... Ja o pijackich ekscesach ( takich w bramie...:-D) , a Ty mnie o afery pytasz...zapytaj Alfreda...on wie wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:24 mangold napisał: > yabool napisał: > > > > > > > To nas oswiec krynico, wywwies gdzies liste 100 najbardziej umaczanych... > > Tylko zeby bylo sprawiedliwie, takze imoszewicz za osocze i Borowski z Ba > nk, > > ktorego akcje podskoczyly o 800 procent... > > Ja o pijackich ekscesach ( takich w bramie...:-D) , a Ty mnie o afery > pytasz...zapytaj Alfreda...on wie wszystko... I znowu sie okazalo ze jak brak argumentow, to personalnie, albo zmieniaja temat. Nic tio, wprawicie, co prawda ja wprawialem sie ponad 10 lat (klocilem sie o kaczynskiego juz w roku 1995!), ale i tobie zzycze najlepszego... Obys mial jakies 12 lat na nauke... I nie placz, dobre checi miales.. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:25 yabool napisał: > I znowu sie okazalo ze jak brak argumentow, to personalnie, albo zmieniaja > temat. > Nic tio, wprawicie, co prawda ja wprawialem sie ponad 10 lat (klocilem sie o > kaczynskiego juz w roku 1995!), ale i tobie zzycze najlepszego... > Obys mial jakies 12 lat na nauke... > I nie placz, dobre checi miales.. No i wykłóciłeś....;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:27 mangold napisał: > yabool napisał: > > > > I znowu sie okazalo ze jak brak argumentow, to personalnie, albo zmieniaj > a > > temat. > > Nic tio, wprawicie, co prawda ja wprawialem sie ponad 10 lat (klocilem si > e o > > kaczynskiego juz w roku 1995!), ale i tobie zzycze najlepszego... > > Obys mial jakies 12 lat na nauke... > > I nie placz, dobre checi miales.. > > No i wykłóciłeś....;-(( Obys mial racje, amen! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:31 > yabool widziales juz ? www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050818/publicystyka_a_6-1.F.jpg czytaj od konca to zrozumiesz po co byla potrzebna corka i cala ta kicha z mydleniem oczu o niewpisaniu akcji corki w oswiadczenie- zadnej kasy corkiz USA pewnie nigdy nie bylo. > Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: w "Folwarku" 18.08.05, 14:36 Dobre, podejrzenia z blogu kataryny teraz staly sie wiarygodne... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Najzabawniej będzie 18.08.05, 14:03 o2o2o6 napisała: > po wyborach. > Premier Kaczyński (wszystko jedno, który) złoży u marszałka Giertycha projekt > ustawy o utworzeniu Ministerstwa Prawdy. Sejm przyjmie ustawę przez aklamację, > bo wszyscy trzej posłowie lewicy będą na wycieczce w Berezie. Ustawę podpisze > prezydent Kaczyński (wszystko jedno, który). Ministrem zostanie pani Jarucka. > Pierwszy gratulacje złoży minister sprawiedliwości Wasserman. > Od tej pory w Ojczyźnie zapanuje sama prawda i tylko prawda. > Prawda Prawych i Sprawiedliwych. Oby slowa te spelnily sie o zlotousty! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Najzabawniej będzie 18.08.05, 14:37 o2o2o6 napisała: > a fuj! Co fuj? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool [...] 18.08.05, 14:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Błędne zeznanie Cimosza obniżyło dojność krów... 18.08.05, 11:57 Mam potwierdzenie tego fenomenu, zaobserwowanego na naszym terenie, przez powiatowego lekarza weterynarii. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Błędne zeznanie Cimosza obniżyło dojność krów 18.08.05, 12:15 To co nizej to wstep prawdopodobnie do nastepnej przygrywki. Ma sugerowc ze w koncu nic sie nie stalo, tak sobie tylko cimoszewicz klamal ale czy z tego powodu krowy daja mniej mleka? Dalszy ciag "dialektyki" "panstwowcow"-taka "argumentacja" chris12 napisał: > Mam potwierdzenie tego fenomenu, zaobserwowanego na naszym terenie, przez > powiatowego lekarza weterynarii. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 11:57 Z czyim podpisem chcecie ksero skazujące np. antka teczkę na kare śmierci. Debile z komisji, zastanówcie się nad tym co robicie i mówicie. Przecież przy dzisiejszej technice zrobienie ksero( np. za pomocą Corela, Adobe Photoschopa czy innego programu jest zadaniem dla ucznia klasy I szkoły podstawowej. Skaner kosztuje w granicach 200 zł. Ale to tylko świadczy o wiedzy i umiejętnościach panów z komisji. Dosłownie żal d.. ściska jak człowiek słucha tych miernot nie tyle politycznych ale w ogóle miernot. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Do wykazania klamstwa Cimoszewicza starcza zeznani 18.08.05, 12:01 a Stefaniuka. Nie ma znaczenia czy asystenka Cimosza sie msci czy nie. Faktem jest ze klamie Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Sonda wg GW dziś między 9 a 12. Oto wyniki 18.08.05, 12:16 Między 9 a 12 przetestowałem efektywne poparcie dla WC i AJ w sondzie która tuj jest umierzczona: stan głosów na godz: 8h52 12h05 ilość oddany głosów na: WC 5918 7457 ilość oddany głosów na: AJ 5267 9815 ilość oddany głosów na: zaden 1651 4114 RAZEM 12836 21386 przyrost WC 1539 18% przyrost AJ 4548 53% żaden 2463 29% RAZEM 8550 % głosów na: WC 46,1% 34,9% AJ 41,0% 45,9% zaden 12,9% 19,2% Wniosek: Efektywnie w ciagu tych 3 godzin na WC głosowało tylko 18 %. Nabuchanie tego przez GW przed 9h00. to jakiś żart prawda koledzy w GW. Móże skorygować tę nocną pracę, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
disperse Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 12:16 Zartujesz chyab ? To jest Polska - ja bym sie nie zdziwlil gdyby jeszcze sie dostal do drugiej tury. W tym kraju wprost uwielbiamy socjalizm i komunizm. Dobrze ze nie musze na to patrzec (nie ma mnie w kraju) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 12:21 disperse napisał: > Zartujesz chyab ? To jest Polska - ja bym sie nie zdziwlil gdyby jeszcze sie > dostal do drugiej tury. > > W tym kraju wprost uwielbiamy socjalizm i komunizm. > Dobrze ze nie musze na to patrzec (nie ma mnie w kraju) No chyba jakby mniej,mysle :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 12:23 szkoda ze tu nie mieszkasz . !!!!!!! zaluj . a wiec nie zabieraj glosu ....,. !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 12:28 nemi13 napisała: > szkoda ze tu nie mieszkasz . !!!!!!! zaluj . a wiec nie zabieraj > glosu ....,. !!!!!!!!!!!!!!! A to dlaczego nie ? Jesli dzieci kandydata na polskiego prezydenta moga mieszkac za granica i z zagranicy przy pomocy tatusia -podobno kupowac i sprzedawac akcje polskich przedsiabiorstw to rodakowi za granica nie dalabys nawet prawa glosu ? Przeciez Polacy za granica tez biora udzial w wyborach? Dyn, dyn, twoj argument jest rodem z prl-u- jeszcze chlopaki "tasmy" nie zmienili ? Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 cos mnie tu smierdzi??????? 18.08.05, 12:20 chce powolania nowej komisji do sprawy walki polityczne przed wyborami . ale bedzie kabaret .!!!! chyba bedzie druga afera nixona ,cos tak czyuje ?? . Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: cos mnie tu smierdzi??????? 18.08.05, 12:30 nemi13 napisała: > chce powolania nowej komisji do sprawy walki polityczne przed wyborami . ale > bedzie kabaret .!!!! chyba bedzie druga afera nixona ,cos tak czyuje ?? . Bierz sie za robote :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Jarucka: STRACILA DZIECKO... 18.08.05, 13:24 ...tajna policja polityczna robila u jaruckiej rewizje piec godzin w poszukiwaniu jego oswiadczenia...ktore jrucka trzymala u siebie w domu na polecenie cimoszewicza...drugego dnia po rewizji jarucka poronila... Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Jarucka: STRACILA DZIECKO... 18.08.05, 14:22 me-e napisał: > polecenie cimoszewicza...drugego dnia po rewizji jarucka poronila... nie wiem skąd u cimoszewicza boska władza, żeby na polecenie ..coś takiego!!! Mnie tez strasznie wzruszył ten "duszoszczypatielnyj" kawałek, zwałszcza kiedy opowiadał o tym P.Girtych w TVN 24 , po przesłuchaniu p.j. - to użycie przez niego liczby mnogiej - sugeruje silne zwiąki..no co najmniej uczuciowe hmmm.. Majsterszytk propagandowy - tak doskonały, ze az nie sposób opedzic się od skojarzeń,ze ktoś nad tematem ciężko pracował- teraz popracuje prokuratura i powinno ABW bo tu coś brdzo "waniajet". Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jarucka: STRACILA DZIECKO... 18.08.05, 14:26 amrra napisała: > me-e napisał: > > polecenie cimoszewicza...drugego dnia po rewizji jarucka poronila... > > nie wiem skąd u cimoszewicza boska władza, żeby na polecenie ..coś takiego!!! > > Mnie tez strasznie wzruszył ten "duszoszczypatielnyj" kawałek, > zwałszcza kiedy opowiadał o tym P.Girtych w TVN 24 , po przesłuchaniu p.j. > - to użycie przez niego liczby mnogiej - sugeruje silne zwiąki..no co > najmniej uczuciowe hmmm.. > > Majsterszytk propagandowy - tak doskonały, ze az nie sposób opedzic się > od skojarzeń,ze ktoś nad tematem ciężko pracował- teraz popracuje prokuratura > i powinno ABW bo tu coś brdzo "waniajet". Waniajet? A polskiego nie uczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Jarucka: STRACILA DZIECKO... 18.08.05, 14:38 yabool napisał: a o cudzysłowach uczyli????? ili jeszczo niet? Odpowiedz Link Zgłoś
rembka Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 13:33 Sam Cimoszewicz sie skonczyl. Nie pasuje mu to, ze tym razem nie jest ponad prawem. To spuscizna komunistyczna: buta, arogancja, pewnosc ze 'zaplecze' prezia zagwarantuje mu bezpieczne bytowanie na wierchuszce zgodnie z planem. Cimo jest agentem prezia, bez ktorego prezio nie stworzy sobie mocnej formacji, ktora potem go wywinduje na szczyty w wyborach za 4-5 lat. Cimo ma sie upewnic, ze wszelkie koneksje miedzy palacem prezia a ostatnimi aferami sa szybko zamatuszowane i tak pogmatwane, ze ta cala klika przejdzie w przyszlosc polityczna sucha noga. Po to Kwachowa ma sie upewnic, ze Cimo bedzie preziem. Ochrona interesow Kwacha i 'towarzyszow' z Ordynackiej. Okazuje sie ze Urzad Bezpieczenstwa potrafi nawet skonfiskowac inkryminujace Cime dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
julita28 Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 13:49 A Szczepaniak to pewnie kochanka Cimoszewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 14:36 ulita28 napisała: > A Szczepaniak to pewnie kochanka Cimoszewicza? o kurde.. j.anna była zazdrosna... bo ON nie chciał na nią spojrzeć z zemsty.. ..tamtej zgineły pieniądze, a potem wrobiła ją w pieczątkę.... brakuje tylko obcych służb specjalnych które namawiaja przy użyciu szantażu ( dowodów w sprawie o kradzież) wzgardzoną kobietę do zemsty - żeby utrącić kandydata na prezydenta, bo chca tam kogoś wygodnego do prowadzenia swoich interesów... to już się nadaje na serial sensacyjno - miłosno - komediowy Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 14:43 amrra napisała: > ulita28 napisała: > > > A Szczepaniak to pewnie kochanka Cimoszewicza? > > o kurde.. j.anna była zazdrosna... > bo ON nie chciał na nią spojrzeć Nie wiem, nie widzialem zdjecia szczepaniak > z zemsty.. ..tamtej zgineły pieniądze, > a potem wrobiła ją w pieczątkę.... jezeli juz, to najpierw byla pieczatka, a potem oskarzyla o kradziez... > > brakuje tylko obcych służb specjalnych A skad wiesz ze ICH TU nie ma? > które namawiaja przy użyciu szantażu > ( dowodów w sprawie o kradzież) > wzgardzoną kobietę do zemsty - żeby utrącić > kandydata na prezydenta, bo chca tam kogoś > wygodnego do prowadzenia swoich interesów... Moglo i tak byc, pisz dalej te ksiazke (Pulicer gotowy) > to już się nadaje na serial sensacyjno - miłosno - komediowy Bardzo fajny zreszta. Zdradź nam zakończenie. Wiarygodne powinno być... Na przykład takie: Polskie służby orientuja sie oczywiscie w sytuacji, Jarucka zostaje podwojnym agentem, dziala na szkode obcego wywiadu, ale sluzby chca takze by dzialala na szkode kochanka, ona sie wzbrania, wiec zostaje zamordowana... Reszta idzie sobie spokojnie w strone slonca... KONIEC Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Michnikowi siepacze??? hehe może napisz jeszcze 18.08.05, 13:52 "karły reakcji" ....:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wazari_kwantyzator sondaz GW 18.08.05, 13:54 a to ci niespodzianka, juz nie majstruja przy sondazu? 13:28 51% Annie Jaruckiej (12484) 31% Włodzimierzowi Cimoszewiczowi (7651) 18% Żadnej ze stron (4273) Liczba oddanych głosów: 24408 03:51 66% Annie Jaruckiej (2200) 23% Włodzimierzowi Cimoszewiczowi (755) 11% Żadnej ze stron (368) Liczba oddanych głosów: 3323 1:55 67% Annie Jaruckiej (2089) 22% Włodzimierzowi Cimoszewiczowi (703) 11% Żadnej ze stron (343) Liczba oddanych głosów: 3135 1:13 56% Annie Jaruckiej (1214) 30% Włodzimierzowi Cimoszewiczowi (649) 15% Żadnej ze stron (322) Liczba oddanych głosów: 2185 01:04 W tej sprawie wierzę 46% Annie Jaruckiej (828) 36% Włodzimierzowi Cimoszewiczowi (644) 17% Żadnej ze stron (312) Liczba oddanych głosów: 1784 00:25 45% Annie Jaruckiej (735) 38% Włodzimierzowi Cimoszewiczowi (614) 17% Żadnej ze stron (279) Liczba oddanych głosów: 1628 wyglada na to, ze po oburzeniu internautow niedawnymi sondazami przestali na chama poprawiac wyniki. a wiec jednak nasza obecnosc ma jakies znaczenie. pozdrawiam. ps. nie wierze Cimoszewiczowi. "Włodzimierz Cimoszewicz: Wanka-wstanka lewicy. Jako dyżurny bezpartyjny bolszewik idealny na ratowanie lewicy po kolejnej wpadce i masowej kompromitacji. W 1990 jedyny kandydat tej formacji na prezydenta. Ma tendencje do demonstrowania swego nonkonformizmu czego przykładem była np. akcja czystych rąk jako ministra sprawiedliwości w rządzie Pawlaka. Dało mu to w efekcie stanowisko premiera pod koniec II kadencji sejmu. Pogrzebał szansę lewicy w kolejnych wyborach jednym zdaniem. W czasie kataklizmu powodzi stulecia miał poradzić poszkodowanym, ze mogli się ubezpieczyć... Dziś znów jego "nie chcem ale muszem" byc w SLD dało mu stanowisko marszałka Sejmu i pozycje prezidentbili lewicy. Ostatnia niezszargana karta tej formacji, ma jednak najpoważniejszego wroga - swój choleryczny charakter, który może zgubić go w najważniejszym momencie." www.historycy.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
maszoperia Re: sondaz GW 18.08.05, 14:01 wiara w reprezentatywnośc tego sondażu może być porównywana jedynuez wiarą p.Wassermana,że kopia odpowiada oryginałowi.Jest to charakterystyczne dla polityków prawejstrony.Każde głupstwomoże być wyartykułowane,każde świństwo zrobione..,potem to najwyżej pelgrzymka, albo wyżej podniesiemy sztandar z napisem BHO Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: sondaz GW 18.08.05, 14:08 maszoperia napisała: > wiara w reprezentatywnośc tego sondażu może być porównywana jedynuez wiarą > p.Wassermana,że kopia odpowiada oryginałowi.Jest to charakterystyczne dla polit > yków > prawejstrony.Każde głupstwomoże być wyartykułowane,każde świństwo > zrobione..,potem to najwyżej pelgrzymka, albo wyżej podniesiemy sztandar z > napisem BHO Hehehe, jak Cimoszko maial 67% nie protestowales, teraz jakies fochy. A podziezzzzzzzz, poczwaro! Odpowiedz Link Zgłoś
wazari_kwantyzator Re: sondaz GW 18.08.05, 14:53 a na jakiej podstawie tak bezkrytycznie wierzysz cimokomuniszewiczowi? majac do dyspozycji resztki administracji, abw i caly sztab doradcow znacznie latwiej byloby mu stworzyc stosowne dokumenty. niemniej nie mam zamiaru wdawac sie w dyskusje na temat wiarygodnosci jaruckiej. dla mnie wazniejsze jest to, ze cimoszewicz swiadomie zatail fakt posiadania akcji orlenu, i do takiego stwierdzenia nie potrzeba jaruckiej, wystarcza zeznania stefaniuka, poparte stosownymi dokumentami demaskuja zarozumialstwo i klamliwosc czerwonego cimoszki. poza tym to co piszesz: Jest to charakterystyczne dla polityków prawejstrony.Każde głupstwomoże być wyartykułowane,każde świństwo zrobione.., moim zdaniem bardziej pasuje to do lewej strony, bezczelnych ludzi ktorzy w swym cynizmie dla doraznych celow i efektow potrafia podpisac sie pod kazda ideologia. zero kregoslupa, zero zasad, zero szacunku i taktu. nie rozumiem jak mozna usprawiedliwiac sld i innych postpzpr'owskich karierowiczow. zaluje ze w polsce byla gruba kreska. nie powinno byc miejsca dla tych ludzi w polityce. ulatwilo by to zycie wszystkim. powstala by nowa lewica, czesc prawicy tez przeszla by do lamusa. a tak mamy ten pasztet. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 13:59 douglasmclloyd napisał: > Mam nadzieje, ze ta kobieta go skonczy. Nadzieję?? przeciez to była ciężka krecia robota a Ty masz tylko nadzieję_ trzeba sie było lepiej starać to byś miał pewność Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 14:10 amrra napisała: > douglasmclloyd napisał: > > > Mam nadzieje, ze ta kobieta go skonczy. > > Nadzieję?? przeciez to była ciężka krecia robota > a Ty masz tylko nadzieję_ trzeba sie było lepiej > starać to byś miał pewność Odczep sie od czlowieka, robi co moze... Jak ty sie bys za to wziela klonowko cimoszówko to od razu by go powiesili? Odpowiedz Link Zgłoś
maszoperia Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 14:24 Drogi jabolu /J-23,jak rozumiem/-jednego nie wiem-co znaczą "pozdrowienia z bramy " -będę naprawdę ewdzięczna za odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 14:30 maszoperia napisała: > Drogi jabolu /J-23,jak rozumiem/-jednego nie wiem-co znaczą "pozdrowienia z bra > my " > > -będę naprawdę ewdzięczna za odpowiedż. > yabool - skad to skojarzenie z J-23? Głodnemu wino na mysli? Myślisz że we Francyi i inszych Italiach nie ma j-23 o innych nazwach niż "wino marki wino"? "pozdrowienia z bramy" - bramą może być np. Golden Gate - kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 14:32 yabool napisał: "? > "pozdrowienia z bramy" - bramą może być np. Golden Gate - kumasz? Tylko nie skocz ..... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 14:45 mangold napisał: > yabool napisał: > > "? > > "pozdrowienia z bramy" - bramą może być np. Golden Gate - kumasz? > > Tylko nie skocz ..... Co - odwody doszły do mnie. Tamten klonik za slaby... byl??? Nie skocze, wam na zlosc... Odpowiedz Link Zgłoś
rogaj Re: Jarucka: Cimoszewicz ujawnił dokumenty wygodn 18.08.05, 14:23 Nie trzeba nikogo kończyć... SLD i Cimoszewicz kończa się sami. Szkoda jedynie, że tak późno! Ale lepiej późno, niż wcale! Odpowiedz Link Zgłoś