Dodaj do ulubionych

Żydzi wychodzą z Gazy

19.08.05, 21:25
"Żołnierze uczyli się socjologii, psychologii i podstaw medycyny, a potem
trenowali, jak spychać ludzi do specjalnych podnoszonych klatek"
<>Do klatek i do ZOO.... :-)))))))))))))))))
Obserwuj wątek
    • a10001 i znow Żydzi okradli Amerykanow 19.08.05, 22:31
      • wnec2005 tereny. 20.08.05, 00:38
        Za pare lat tereny te beda znow pustynne i skaliste tak jak przedtem i bedzie
        spokoj.
    • marian.kaluski WAZNE: żydzi nic nie ukradli Arabom?! 20.08.05, 01:03
      A kto ukradł im ziemię? Gdyby nie ukradli, gdyby Gaza w świetle prawa
      międzynarodowego była żydowska/izraelska, to nie byłoby dzisiaj wysiedlania
      OKUPANTOW!!!
      Jak łatwo wielu czytelników "Gazety Wyborczej" zapomina, że Palestyńczycy są
      też ludźmi i że mają prawo do posiadania własnego państwa. A jakie ono będzie
      to ich sprawa - nie wasza. Dla mnie obecna Polska to też jeden wielki BURDEL!
      Więc nie rzucajcie kamieniami, bo nie macie do tego moralnego prawa.
      Utworzenie państwa żydowskiego Izrael na odebranej zbrojnie ziemi palestyńskiej
      i wypędzenie Palestyńczyków z ICH ziemi (czystka etniczna!) było czwartą
      największą zbrodnią XX wieku - po I i II wojnie światowej i komunizmie.
      Zydzi powołują się na to, że rzekomo Bóg dał im tę ziemię.
      Najpierw trzeba udowodnić, że to prawda (a Biblia nie jest żadnym wiarygodnym
      dokumentem!!!, bo to jedna z najbardziej podłych książek napisanych przez
      CZŁOWIEKA - to taki żydowski Mein Kampf w odniesieniu do rasizmu, a także i
      niemoralna: np. córki gwałcą ojca!).
      A jeśli Biblia naprawdę ma coś wspólnego z Bogiem, to wtedy ten bóg jest
      jeszcze gorszym rasistą niż był Hitler!!!
      Biblię należy tak odbierać jak odbieramy np. "Sagi islandzkie", fińską epopeję
      narodową "Kalewala" czy estońską epopeję narodową "Kalevipoeg".
      Bóg jest tylko w Nowym Testamencie! Dlatego, że to księga miłości. A Bóg może
      być tylko miłością. W miłości nie ma "wybranego narodu"! Tak jak nie ma
      demokracji, jeśli wszystkich obywateli nie traktuje się jednakowo.
      • canadol Masz zupelna racje 20.08.05, 02:26
        To co zrobiono z Palestynczykami - wola o pomste do nieba.
        Ludzie ci zyli tam nieprzerwanie od dziesiatkow pokolen. 120 lat temu nie bylo
        tam przez wieki ani 1% zydow.
        To co robia to zwyczajna kolonizacja i to w 21 w!!!!!!!!!!
        Bog im dal ziemie......ha, ha, ha.
        Niewazne zreszta rozne argumentacje - podobno teraz rzadzi demokracja -
        glosujemy i kwita. Np. na Zachodnim Brzegu nie ma nawet teraz 10% Zydow.
        Nich wiec glosuja i jak chca to niech po tym zostana..........
        Najwazniejsze, ze kazdy czlowiek i Narod winnien miec takie same prawa.
        • holyboy_666 Re: rozumieć inaczej 20.08.05, 11:08
          ty canadol masz bardzo wybiórczy proces myślowy - kiedy jest ci wygodne,
          podpierasz sie autorytetem wiary, pisma swietego, a kiedy nie, zrecznie unikasz
          tych samych źródeł. ani państwo palestyna, ani naród palestyński nigdy nie
          istniał. istniało za to państwo żydowskie i imperium rzymskie.
          kluczem do zrozumienia nierozwiazywalnego konfliktu arabsko-żydowskiego jest 2
          tysiące lat diaspory żydowskiej, ich przetrwanie jako narodu bez państwa. jeżeli
          przyjmiesz tylko jedno jedyne założenie - naród który wyszedl z tamtej ziemi, ma
          prawo na nią wrócić - zobaczysz cala reszte w innym swietle. wciąż stoją w
          jerozolimie mury starych żydowskich świątyń (np.ściana płaczu), i co, chcesz im
          zabronić się tam modlić? a może to zawiść; że kiedy oni budowali światynie króla
          dawida, twoi (i moi zreszta tez) przodkowie budowali szałasy i chodzili z
          skórach z bizona?

jak pisalem, konfilkt jest nierozwiązywalny. jezeli kiedykolwiek arabowie i
          żydzi będą żyć zgodnie kolo siebie, to tylko wtedy, kiedy ci pierwsi dorobia się
          religijnego ruchu odbudowy islamu, opartego na życiu, a nie na śmierci. to
          proces na dziesięciolecia, o ile nie więcej. do tego czasu, iran dorobi sie
          bomby atomowej i caly swiat jaki znamy zawiśnie na włosku jakiegoś oszołoma w
          turbanie. niestety, żaden cud się nie stanie i nawet pięćdziesięciu karolów
          wojtyłów na to nic nie poradzi, bo miliard muzułmanów nigdy nie posłucha gościa
          w białej jarmułce.
          • obywatelpiszczyk Re: rozumieć inaczej 20.08.05, 11:24
            Masz rację, że konflikt jest nierozwiązywalny.

Sytuacja osadników żydowskich w strefie gazy przypomina mi nieco sytuację
            białych osadników na dzikim zachodzie USA.

Gdyby nie pamięć II wojny św. i holokaustu, Izrael już dawno pozamykałby
            palestyńczyków w rezerwatach i wytłukł chorobami, wódą, zepsutym żarciem i
            atakami odwetowymi za zamachy terrorystyczne.

Gdyby nie humanitaryzm Izraela, od 20-30 lat mielibyśmy spokój na bliskim
            wschodzie.

Ale cóż, szybkie i proste rozwiązania nie zawsze są najlepsze. Palestyńczycy
            muszą zrozumieć i zaakceptować zasady demokratycznego państwa prawa - dokładnie
            tak samo jak rozumieją je osadnicy żydowscy. Mają prawo do biernego protestu,
            ale nie do uzycia siły.
            Pomino tego, że stracili domy i są pewnie strasznie rozczarowani, nie
            podkładają bomb pod budynki rządowe ani stacje metra.
            • pablo63 Re: rozumieć inaczej 20.08.05, 12:33
              Stracili domy ?????????????? rząd ISRAela zapłaci gigantyczne odszkodowwania...
              co ja pisze chciałem napisać podatnik USA zapłaci im wszelkie odszkodowania.

Pzdr pablo
    • wtracalski Re: Żydzi wychodzą z Gazy 20.08.05, 11:49

Fenomenalny repotaż.
      Wielkie uznanie dla P. Smoleńskiego.
    • marian.kaluski A jednak wszystkiemu winni Zydzi 20.08.05, 12:44
      "holyboy" zarzuca "canadolu", że ma bardzo wybiórczy proces myślowy, podczas
      gdy ta uwaga odnosi się właśnie do niego samego.
      To prawda, że narodu palestyńskiego nie było 100 lat temu, ale jest dzisiaj i
      ten fakt akceptuje cały świat, tylko nie Zydzi i ich poplecznicy. Sto lat temu
      nie było narodu kaszubskiego i śląskiego, a dzisiaj te narody rodzą się na
      naszych oczach!
      Palestyńczycy mieszkają w Palestynie/Izraelu 1900 lat. Czy to za mało, aby
      nabyć BOSKIE czy jekiekolwiek inne prawo do posiadania tej ziemi?!
      Gdybyśmy stosowali rozumowanie Zydów wobec wszystkich narodów, to prawie każdy
      naród trzeba by było wyrzucić z jego obecnej ziemi/państwa. Trzeba by było
      wyrzucić Polaków, bo mieszkają w Polsce tylko 1500 lat, w Węgrów z Węgier, bo
      mieszkają na Węgrzech jeszcze mniej, bo zaledwie 1100 lat. Rosjan trzeba by
      było wyrzucić z większości obszarów Rosji, a już na pewno z
      Królewca/Kaliningradu, który zajmują zaledwie 60 lat.
      No a dzisiejszych Amerykanów, Kanadyjczyków i Australijczyków trzeba by było
      wyrzucić po prostu do morza.
      Oto "logika" żydowskiego powrotu do Palestyny!
      Państwo żydowskie-Izrael istnieje 57 lat i musi już istnieć i ten fakt powinni
      zaakceptować Palestyńczycy, tak jak Polacy zaakceptowali z bólem BEZPRAWNE
      oderwanie od Polski Lwowa i Wilna, a Niemcy oderwanie od ich ojczyzny Wrocławia
      i Szczecina za ich zbrodnie dokonane na narodzie polskim podczas II wojny
      światowej.
      Z kolei "obywatelpiszczyk" pisze, że sytuacja osadników żydowskich w strefie
      Gazy przypomina mu nieco sytuację białych osadników na Dzikim Zachodzie USA.
      Bierze jednak stronę białych zamiast krzywdzonych Indian.
      A już podłością jest pisanie przez niego, że tylko humanitaryzm Zydów uratował
      Palestyńczyków przed zagładą ze strony państwa izraelskiego. To jest właśnie to
      co pisałem - nie uważa on Palestyńczyków za ludzi i odmawia im wszelkich praw
      człowieka!
      Konflikt palestyńsko-żydowski jest do rozwiązania. Po prostu Palestyńczycy, tak
      jak już powiedziałem, muszą uznać prawa Zydów do Izraela, a Zydzi/Izrael prawo
      Palestyńczyków do posiadania własnego państwa na CAŁYM terytorium okupowanej
      przez Izrael Palestyny (West Bank).
      Niestety, Zydzi nie chcą na to się zgodzić. Chcą aby Palestyńczycy zgodzili się
      na apartheid i "bantustany" zależne i kontrolowane przez Izrael.
      Dlatego przez Izrael mamy terror islamski i może będziemy mieć kataklizmy
      nuklearne i nawet III wojnę światową.
      Swiat sobie na to zasłużył. Jak ma być taki obrzydliwy jak jest, jak człowiek
      ma być dla drugiego człowieka wilkiem, to lepiej niech taki świat wcale nie
      istnieje!
      • john.kowalski Panie Maniek Kaluski.... 21.08.05, 06:32
        (Wstdzisz sie teraz Kaluski tego cos splodzil kilka lat temu? Mowie o
        twojej "klatwie". Ta klatwa bedzie teraz chodzic za toba...)

Czytelnikom forum "Publicystyka" polecam ewenement na nienotowana dotad skale.
        Prosze usiasc przy czytaniu. Smiech moze rzucic o podloge w przypadku czytania
        na stojaco.

Pan Marian Kaluski, ktory wedlug jego wlasnych slow jest "wielkim redaktorem
        polonijnym", rzucil KLATWE!

Oto tekst (chetnym przesle skan oryginalu na adres email na serwerze gazeta.pl):

LIST OTWARTY

31.12.1993

Ks. Bp Szczepan Wesoły
        Vescovo tit. de Dragonara
        via Delle Botteghe Oscure, 15
        00186 Roma
        ITALY

Księże Biskupie!

Jak już dobrze Księdzu Biskupowi wiadomo, spotkała mnie duża krzywda ze strony
        księży Leonarda Kiescha T.J., Wiesława Słowika T.J., Rajmunda Koperskiego OP i
        Wojciecha Swiątkowskiego T.Chr. Moja krzywda jest jednak tylko marginalna w
        świetle tego, że ci księża CAŁYM swoim życiem/działalnością w Australii
        udowodnili, że nie są sługami Boga a tylko sługami Szatana. Najnowszym dowodem
        na to jest wrogi stosunek ks. Koperskiego do ks. Dominika Jałochy OP /w
        załączeniu ulotka pt. “Kain i Abel” w tej sprawie/.

Moja troska o Kościół i skargi kierowane do arcybiskupa Melbourne F. Little,
        prowincjałów jezuitów i dominikanów w Polsce i prymasa Polski, ks. kard. J.
        Glempa byly albo odrzucane bez zbadania sprawy, albo całkowicie ignorowane.
        Także i Ksiądz Biskup w rozmowie telefonicznej ze mną odbytej 29 listopada 1993
        udowodnił, że nie myśli poważnie traktować mojej sprawy, i że popiera moralnie
        upadłych księży. Było to bardzo nieroztropne pociągnięcie.

Śledząc uważnie skandale /głównie seksualne/ targające współczesny Kościól
        katolicki i reakcje na nie ze strony instytucji Kościoła przekonałem się, że
        Kościół za wszelką cenę broni instytucji Kościoła, włącznie z upadłymi
        kapłanami, nawet jeśli to pociąga za sobą deptanie nauki Pana Jezusa. Kościół
        katolicki jest jedną wielką zgnilizną moralną /wyjątki potwierdzają regułę i
        tylko one stanowią kontynuację Kościoła Jezusa Chrystusa!/; sam papież Paweł Vl
        powiedział, że dym Szatana wkradł się do Kościoła. Jak jeden upadły kapłan może
        osądzać drugiego upadłego kapłana?! Przecież ten osądzony może szantażować
        ujawnieniem grzechów swoich sędziów! Stąd świadomie toleruje się zło w Kościele
        i brutalnie zwalcza ludzi, którzy chcą walczyć z tym złem. Siepaczy wśród
        swoich owieczek Kościól zawsze znajdzie. Ten fakt mnie nie przestarasza;
        przeciwnie, będzie zachęcał do dalszej walki, gdyż PRAWDA na koniec zawsze
        zwycięża! Dlatego ja na tych siepaczy czekam, bo oni będą wodą na mój młyn.

W tej sytuacji, jako człowiekowi dla którego nie są obojętne zasady na których
        został założony Kościól, nie pozostaje mi nic innego jak, zgodnie z prakty­ką
        pierwszych wieków chrześcijaństwa, rzucenie klątwy na księży Słowika i
        Koperskiego, którzy ciągle są na terenie Melbourne i świętokradczo odprawiają
        Przenajświętszą Ofiarę.

W załączeniu przesyłam kopie klątwy do nich wysłane.

Robiłem wszystko, aby nie doszło do rzucenia klątwy. Doszło do tego z winy
        Księdza Biskupa i ks. rektora Stanisława Wrony. I za tę tragedię tylko Ksiądz
        Biskup i ks. rektor są odpowiedzialni i ona obciąża tylko Wasze sumienia.

Z poważaniem,

Marian Kałuski

Ks. Wiesław Słowik, 23 Clifton Street, Richmond, Vic. 3121
        Ks. Rajmund Koperski, 36 Couper Angus Grove, Sunshine, Vic. 3020

Swoim zachowaniem się w stosunku do mnie, jak i swoim życiem i działalnością w
        Australii udowodnił Ksiądz ponad wszelką wątpliwość, że jest Ksiądz nie sługą
        Boga, a tylko i wyłącznie sługą Szatana.

Zgodnie z praktyką pierwszych wieków chrześcijaństwa rzucam klątwę na Księdza:

W imię Ojca i Syna i Ducha Świętego bądź potępiony na wieki ty sługo Szatana. I
        niech najgorsze nieszczęścia spadną na ciebie i całą twoją rodzinę, jeśli
        odważysz się chociaż raz odprawić Przenajświętszą Ofiarę. Amen.

Marian Kałuski

W następnym numerze: KSIĘŻA POLSCY LUBIĄCY SEKS

MERKURIUSZ ZIEM WSCHODNICH RZECZYPOSPOLITEJ

Wydawca: Fundacja LWIL © Marian Kałuski

Adres redakcji: 4 Booral Drive, West Sunshine 3020

Redaktor: Marian Kałuski, tel. 311 7851

Prenumerata roczna $25.00

Przedruk dozwolony z powołaniem się na źródło

• holyboy_666 Re: rrrrrewelacja!!! 21.08.05, 09:35
          :-)
    • qwww [...] 20.08.05, 17:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bezportek Żydzi wychodzą z Gazy, przyjdzie dzicz 20.08.05, 23:34
      Analogia z wypedzeniem Niemcow z Ziem Wycyckanych sama sie nasuwa. Gospodarne,
      cywilizowane i zorganizowane spoleczenstwo zostaje na skutek t.zw. racji
      wyzszej pozbawione dorobku materialnego pokolen, wyrzucone z domu i wyzute z
      ziemi, ktorej poswiecili lata pracy. Na ich miejsce przyjda menele bez rozumu,
      brudni szabrownicy pelni kompleksow i niezdolni do zadbania o wlasny tylek, nie
      mowiac o pozostawionym mieniu. Tak jak durna komuna w powojennej Polsce nie
      umiala skorzystac z dziejowej szansy i zachowac chocby czesci majatku po
      wygnanych, tak i palestynskie szumowiny zniszcza i rozkradna wszystko, co im
      wpadnie w lepkie paluchy. Zydow z Gazy mi nie zal, wiem ze sobie poradza. Zal
      mi ziemi, domow i drzew, ktore arabska dzicz zniszczy tak jak armia czerwona,
      sowieckie przydupasy z pepeeru i bezmyslny proletariat zniszczyly dorobek setek
      lat pracy Niemcow, Slazakow, Kaszubow, Mazurow i Pomorzan.
    • whitegenocide ALE WCHODZA DO WEST BANK 21.08.05, 06:49
      Autor artykulu "zapomnial" o maly fakcie, ze 6200 osadnikow zydowskich wprowadza
      sie w tym samym czsie do West Bank.
    • marian.kaluski John Kowalski to chory człowiek 21.08.05, 06:54
      John Kowalski to chory człowiek, który od października 2004 do połowy stycznia
      br. był leczony w szpitalu psychiatrycznym.
      Gdyby takim nie był to by nie zamieszczał jakiegoś tekstu o abp Szczepanie
      Wesołym, z którym mam poprawne stosunki, pod artykułem o wycofywaniu się Zydów
      z Gazy!
      • john.kowalski Marian, przestan klamac 22.08.05, 02:12
        marian.kaluski napisał:

> John Kowalski to chory człowiek, który od października 2004 do połowy
        stycznia
        > br. był leczony w szpitalu psychiatrycznym.
        > Gdyby takim nie był to by nie zamieszczał jakiegoś tekstu o abp Szczepanie
        > Wesołym, z którym mam poprawne stosunki, pod artykułem o wycofywaniu się
        Zydów
        > z Gazy!

Marys, w zadnym szpitalu nie bylem. Klamstwo jest twoim jedynym, ulubionym
        narzedziem jakim sie poslugujesz. Klamiesz o wszystkim i wszystkich. Klamiesz
        tez o sobie. Miedzy innymi, ze jestes "historykiem". Jak to sie mowi: "nie
        nauka tylko chec szczera zrobi ze mnie... historyka". Masz jakiekolwiek
        wyksztalcenie w tym kierunku? Masz jakiekolwiek wyksztalcenie dziennikarskie?
        Ano nie masz ani jednego ani drugiego, ale to ci wcale nie przeszkadza w
        obrzucaniu niewybrednymi inwektywami swoich wlasnych czytelnikow, ktorzy
        slusznie kwestionuja twoj katastrofalny warsztat "dziennikarski" i twoje
        mataczenia historyczne. Ludzie nie sa az tak glupi jak ci sie wydaje, Marys.
        Nie oceniaj wszystkich po sobie.

A jesli chodzi o twoj popis w postaci "klatwy", to tez przestan klamac w zywe
        oczy. Ja mam skan twojego oryginalu i moge go przeslac kazdemu
        zainteresowanemu. Ba, wkrotce wysle go do wszystkich redakcji ktore jeszcze
        drukuja twoje wypociny. Niech wiedza z jakiego "kalibru" "redaktorem" i przede
        wszystkim z jakim czlowiekiem maja do czynienia. Klatwa, Marys, nigdy nie
        opuszcza...
      • john.kowalski Wesoly tez sie dowie 22.08.05, 23:55
        marian.kaluski napisał:

> ... o abp Szczepanie
        > Wesołym, z którym mam poprawne stosunki...

A ty maly klamczuchu. Zobaczymy jakie ty masz stosunki po wyslaniu twojej
        klatwy Wesolemu...
    • buszek2 Re: Żydzi wychodzą z Gazy po 37 latach okupacji 21.08.05, 09:42
      .. i tylko z Gazy , a nie z innych ziem palestynskich, zagarnietych i
      okupowanych od kilkudziesieciu lat ( tez z czesci
      Jerozolimy)...www.panstwozla.pl
    • john.kowalski Holyboy - sprawdz swoja skrzynke email 22.08.05, 21:38
      Holyboy, sprawdz swoja skrzynke email @gazeta.pl.
    • neokonserwa A WYCHODZA BO ... 23.08.05, 18:53
      W polityce nic nie dzieje sie przypadkiem :

tinyurl.com/cg5ds

tinyurl.com/7dcse

tinyurl.com/9l84w

tinyurl.com/acvhc
      ...
      'It says: “Al-Qaeda leaders plan to employ various types of fuel trucks as
      vehicle-borne improvised explosive devices (VBIED) in an effort to cause mass
      casualties in the US (and London), prior to September 19. Attacks are planned
      specifically for New York, Chicago, and Los Angeles.'
      ...

tinyurl.com/a9m8p
      ...
      'A high-ranking military officer has come forward saying "a real danger exists"
      for a large-scale terrorist attack in the coming weeks, adding Vice President
      Dick Cheney spends his entire day consumed with issues of terrorism and U.S.
      nuclear retaliation in the Middle East if an attack on American soil occurs.'
      ...

Wniosek z tego taki, ze Bush i spolka planuje cos DUZEGO miedzy 11 a 19
      wrzesnia. W odwecie zaatakuja Iran. W tym celu skorzystaja z arsenalu jadrowego
      Izraela. Rzad swiatowy zadbal, zeby Izrael posiadal te 200 glowic :

tinyurl.com/aht2g

Oni po prostu chca 'uratowac' swiat.
      • neokonserwa Re: A WYCHODZA BO ... 23.08.05, 19:02
        (wersja z poprawionymi adresami)
        W polityce nic nie dzieje sie przypadkiem :

tinyurl.com/cg5ds
        tinyurl.com/7dcse
        tinyurl.com/9l84w
        tinyurl.com/acvhc...
        'It says: “Al-Qaeda leaders plan to employ various types of fuel trucks as
        vehicle-borne improvised explosive devices (VBIED) in an effort to cause mass
        casualties in the US (and London), prior to September 19. Attacks are planned
        specifically for New York, Chicago, and Los Angeles.'
        ...

tinyurl.com/a9m8p...
        'A high-ranking military officer has come forward saying "a real danger exists"
        for a large-scale terrorist attack in the coming weeks, adding Vice President
        Dick Cheney spends his entire day consumed with issues of terrorism and U.S.
        nuclear retaliation in the Middle East if an attack on American soil occurs.'
        ...

Wniosek z tego taki, ze Bush i spolka planuje cos DUZEGO miedzy 11 a 19
        wrzesnia. W odwecie zaatakuja Iran. W tym celu skorzystaja z arsenalu jadrowego
        Izraela. Rzad swiatowy zadbal, zeby Izrael posiadal te 200 glowic :

tinyurl.com/aht2g
        Oni po prostu chca 'uratowac' swiat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka