x-y-z Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 21:13 mg2005 napisał: > "Kulturalny" człowiek kultury(?) p.Hille używa publicznie "kulturalnego" > języka... > Przykład idzie z góry... Z jakiej góry?? To MY TUTAJ JESTEŚMY GÓRĄ ..... ten pan powinien uszy po sobie i robić to, co My tutaj powiemy, że jest DLA NAS dobre NIECH ON/ONI ZDADZĄ SOBIE WRESZCIE Z TEGO SPRAWĘ, a My pokażmy im gdzie jest ich miejsce, jakby nie umieli się sami domyślić Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Zgroza ogarnia, gdy narzucane nam są prawa wymyślo 30.08.05, 21:16 "Zgroza ogarnia, gdy narzucane nam są prawa wymyślone w gabinetach wrogich katolikom masonów, żydowskich bankierów czy ateistycznych socjalistów z piekła rodem". - - - Świetnie powiedziane. Podoba mi się wypowiedź ks.Prałata i zgadzam się z nią całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef6 [...] 30.08.05, 21:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 30.08.05, 21:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Jankowski do PiSuaru!!! 30.08.05, 21:37 abba15 napisał: > jozef6 napisał: > > Jeszcze jeden oszołom w tej "muszelce" sie zmieści... Raj!!! Z nagimi kac > zorami > > i niejakim Dórnem durniem... > > Syjoniści do syjonu > debile do debilonu, > a ty bucu > do kibucu masz talent Bravo!!!! Ale mysle ze zydoskiego pochodzenia sie nie wstydzisz... ja nie mam .ale jak by dawali to chetnie przyjmie>>> obywatela swiata<< Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Jankowski do PiSuaru!!! 30.08.05, 22:38 golota20 napisał: > masz talent Bravo!!!!Ale mysle ze zydoskiego pochodzenia sie nie wstydzisz... >ja nie mam .ale jak by dawali to chetnie przyjmie>>> obywatela swiata<< Tato chwalą nas! wy mnie a ja was! Ja się wcale nie chwalę ale naprawdę mam talent Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Jankowski do PiSuaru!!! 30.08.05, 21:52 jozef6 napisał: > Jeszcze jeden oszołom w tej "muszelce" sie zmieści... Raj!!! Z nagimi kaczorami > i niejakim Dórnem durniem... Czlowieku!!! Jak on tam ze soba wezmie jabola, to tak jakby ktos rozprowadzil LSD posrod Hell Angels na koncercie Stonesow! lepiej go tam nie posylaj bo bedziemy mieli dwie LPR:))) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Serdecznie pozdrawiam naszego wielkiego ks.Prałata 30.08.05, 22:03 Drogi księże, czekamy na Twoje kolejne wystąpienia. W obronie Polaków. W obronie naszej udręczonej ojczyzny, Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Davidmors - ministrant ks.Pralata 30.08.05, 22:33 davidmors napisał: > Drogi księże, czekamy na Twoje kolejne wystąpienia. W obronie Polaków. > W obronie naszej udręczonej ojczyzny, Polski. Tym razem czekamy na twoje wystapienie ze stanu duchownego. Dla dobra Polakow i naszej udreczonej przez twoj belkot ojczyzny, Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 30.08.05, 22:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 30.08.05, 22:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
blg44 To jest to 30.08.05, 23:02 To jest to: ks. Jankowski - jak sam mówi - "jest w Polsce i może gadać, co zechce". Jeśli natomiast ktokolwiekk mówi, co chce i co nie podoba sie prałtowi (Huelle i inni), popełnia obrazę i powinien być rozstrzelany. Oto typowe rozumienie wolności słowa przez lewaków prawicy i lewaków lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania9939 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 23:11 Troche pokory "panie ksiądz" Jankowski.Pan jako przedstawiciel kościoła powinien ważyć swoje słowa.Kościół{księża}powinni być wzorem dla wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Adam Michnik i jego miłośc ks. Jankowski!! 30.08.05, 23:15 Parę lat temu przeglądając bogaty księgozbiór księdza prałata Jankowskiego znalazłem tam dwie książki Michnika z jakże wymownymi dedykacjami. Na książce „Z dziejów honoru w Polsce" dedykacja Michnika: „Kochanemu ks. kanonikowi Henrykowi Jankowskiemu z przyjaźnią oraz wdzięcznością, marzec 1987 roku, Gdańsk, Adam". Na książce Michnika „Szansę polskiej demokracji" była jeszcze bardziej entuzjastyczna dedykacja: „Kochanemu ks. Henrykowi Jankowskiemu, memu przyjacielowi i Mentorowi z pogańską pokorą, maj 1988 roku, Gdańsk, Adam Michnik". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=27728227&a=27728227 Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Re: Adam Michnik i jego miłośc ks. Jankowski!! 30.08.05, 23:26 the.bill1 napisał: > Parę lat temu przeglądając bogaty księgozbiór księdza prałata Jankowskiego > znalazłem tam dwie książki Michnika z jakże wymownymi dedykacjami. Na książce > „Z dziejów honoru w Polsce" dedykacja Michnika: „Kochanemu ks. kano > nikowi Henrykowi Jankowskiemu z przyjaźnią oraz wdzięcznością, marzec 1987 > roku, Gdańsk, Adam". Na książce Michnika „Szansę polskiej demokracji" była > jeszcze bardziej entuzjastyczna dedykacja: „Kochanemu ks. Henrykowi > Jankowskiemu, memu przyjacielowi i Mentorowi z pogańską pokorą, maj 1988 roku, > Gdańsk, Adam Michnik". No to teraz objaśnij jak to interpretujesz. Tylko postaraj sie prosto, szczerze i jednoznacznie. Bez porozumiewawczych mrugnięć okiem. IMHO świadczy to tylko o kultywowaniu przez A.Michnika normalnych cywilizowanych obyczajów. Nie wiem tylko po co Jankowski trzyma te książki u siebie ? Chyba, że "jak tak na nie patrzy to sie w nim nienawiść wzmaga" :) Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Adam Michnik i jego miłośc ks. Jankowski!! 31.08.05, 01:39 Jak interpretuję? Po prostu. Nie przystał na Magdalenkę i Okrągły Stół... A potem nie chciał siedzieć cicho. A to, że trzyma książki, to świadzy o jego klasie i kulturze. Pozwala mu wierzyć, że ktos taki jak Michnik nie był kiedyś potworem.... Proszę spytać księdza Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 23:18 prof.Czapliński zdaje sobie sprawę z tego kto w Polsce ma nieograniczoną władzę. Więc wydał opinię jaką wydał i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
wibednar Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 23:22 Księdzu wolno mowic co chce, a dziennikarzowi nie. Ot ciekawa logika rodem z "W pustyni i w puszczy" Musze byc wyjatkowo tepy bo mowie to jako katolk, malo tego od czasu do czsu slucham radia M Odpowiedz Link Zgłoś
edrjujczak Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 30.08.05, 23:25 Kocham Pana Pawła Huelle. Kocham Go jako znakomitego bacika na pseudokatolików, Pseudpolaków, pseudoużytecznych społecznie, chorych typów. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzych60 Brawo Huelle! 30.08.05, 23:36 "Przemawia jak gauleiter, gensek, nie jak kapłan". Dokładnie tak. Wystarczy przeczytać fragmenty jego kazań wygłaszanych wtedy, kiedy jeszcze Kościół pozwalał mu je wygłaszać. A i dzisiaj jego wypowiedzi, jak choćby tzw. odezwa do narodu polskiego, to niby co jak nie nazistowskie gadanie? No, chyba, że humanitarnie podciągnie się to pod objaw postępującej starczej demencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Nie rozmawiajcie na tym shicie - wyraziłem 31.08.05, 00:20 delikatną tylko (bez inwektyw) krytykę Jankowskiego, a forumowy dziurawy kondom mnie wyciął... (rasistom z obu strona niemal obciąga druta...) GW=Trybuna! Dalej, towarzysze - uczciwie, a nie w konspirze! Odpowiedz Link Zgłoś
slayer_69 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 00:36 a kto to jest k... jankowski?palant,nie majacy za grosz honoru.za pare miedziakow sprzedalby wszystko.ten sam worek co niedorozwoj rydzyk.za takie kanalie wstydze sie,ze jestem Polakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 01:54 slayer_69 napisał: > a kto to jest k... jankowski?palant,nie majacy za grosz honoru.za pare > miedziakow sprzedalby wszystko.ten sam worek co niedorozwoj rydzyk.za takie > kanalie wstydze sie,ze jestem Polakiem! Jeszcze jedna ofiara gi-wi. Wstydz sie , wstydz sie ze jestes Polakiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 02:28 Jankowski powinien byc skazany za podjudzanie do nienawisci. Jego jezyk zywcem przypomina propagande hitlerowska i komunistyczna (z roku 1968), tyle, ze zamiast komunizm,u i hitleryzmu broni koscielnego faszyzmu. Wbrew temu, co mysli o wolnosci slowa, nie wolno mu wyglaszac debilnych wypowiedzi, ktore stawiaja Polakow w zagrozeniu. Ciekawe, jak dlugi jest jego diabelski ogon pod sdutanna. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 03:35 dccircle napisał: > Jankowski powinien byc skazany za podjudzanie do nienawisci. Nie wiem kto zu kogo do nienawisci podjudza. Jego jezyk zywcem > przypomina propagande hitlerowska i komunistyczna (z roku 1968), tyle, ze > zamiast komunizm,u i hitleryzmu broni koscielnego faszyzmu. Czy ksiadz jankowski , albo cz za sprawa ksiedza ktos zostal zabity ? Zabity podkreslam. Wbrew temu, co mysl > i > o wolnosci slowa, nie wolno mu wyglaszac debilnych wypowiedzi, Jemu nie wolno , gi-wi wolno . ktore stawiaja > Polakow w zagrozeniu. Ciekawe, jak dlugi jest jego diabelski ogon pod sdutanna. > Ciekawe o jakim zagrozeniu dla Polakow mowisz, Moze cos konkretnego na czym mialoby polegac to zagrozenie dla Polakow z powodu pralata Jankowskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 03:35 Warto przeczytac forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=440 Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: wolno mówić co się chce , byle do rzeczy... 31.08.05, 03:41 Jednak ostatnio zdarza się to temu panu coraz rzadziej. Zastąpił go abp Życiński, takie niby lustrzane odbicie , ale tak naprawdę podobni są jak dwie krople wody. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: wolno mówić co się chce , byle do rzeczy... 31.08.05, 03:50 wojtek2784 napisał: > Jednak ostatnio zdarza się to temu panu coraz rzadziej. Zastąpił go > abp Życiński, takie niby lustrzane odbicie , ale tak naprawdę podobni są jak > dwie krople wody. Sadzisz ze juz wkrotce okaze sie ze jest pedofilem, morderca, pozeraczem zydow ? A to dlatego ze jest zwolennikiem lustracji i ujawnienia co tak naprawde ma miejsce w Polsce i kto jest kim? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: wolno mówić co się chce , byle do rzeczy... 31.08.05, 03:55 > > Sadzisz ze juz wkrotce okaze sie ze jest pedofilem, morderca, > pozeraczem zydow ? Dodac trzeba ze o tym z wrzaskiem doniesie "wiarygodna" gi-wi juz wkrotce. o tym katolu przebrzydlym ktory ma inne zdanie na temat przeszlosci i pracy nad przeszloscia niz gi-wi. > Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: wolno mówić co się chce , byle do rzeczy... 31.08.05, 07:24 Widzę, Alfredkujot, że ONI niczego nie zrozumieją, albo nie chcą zrozumieć. Fakty nie trafiają. To forum (jak każde inne na ten temat) przypomina anegdotę p. E. Dziewońskiego: słuchaj, Icek, podobno cię pobili w lesie... E, jaki tam las, parę drzew i krzaki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 księże Prałacie Jankowski! 31.08.05, 07:26 Księże Prałacie Jankowski! Oczywiście wszystko księdzu wolno. Ale jak jest napisane w Piśmie: "Wszystko wolno, ale nie wszystko przynosi korzyść. Wszystko wolno, ale nie wszystko buduje" (2 List do Koryntian 10,23). Nie wiem, kiedy ksiądz miał ostatnio w ręce Pismo Swięte i jak często do niego ksiądz zagląda. Sądząc po przepychu, którym się ksiądz otacza częściej otwiera ksiądz książeczkę czekową lub sejf z pieniędzmi. Taki wielki obrońca autentycznie biednych robotników powinien być bardziej powściągliwy w sprawach materialnych. Księdzem Janem Vianejem, patronem proboszczów, na pewno ksiądz nie jest. Jest ksiądz manipulowany przez pewne ugrupowania. Widać to gołym okiem, gdyż podsuwane księdzu teksty czytał ksiądz bezmyślnie, nie zwracając uwagi na przecinki i kropki. Przekręcając wyrazy. Gołym okiem było widać, że to nie księdza wypracowania. A szkoda. Mógł ksiądz zostać prawdziwą legendą scalającą owczarnię, a nie rozpraszającą. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 08:06 Ks.H.Jankowski swietnie sie wpisuje w wizerunek polskiego szlachcica, takze wspolczesnego nuworysza ,ze wszystkimi najgorszymi wadami opisujacymi te typy.To pycha,buta,egoizm,pogarda dla innych i wlasna proznosc. W nim nie ma nic z kaplana.Wedlug mnie swietokradztwem jest sprawowanie przez niego Ofiary Eucharystii i innych sakramentow.Wszak on swoim zyciem dowodzi,ze Boga ,Nieba i piekla nie ma.Nie ma w nim sladu nasladowania Chrystusa.Przypadek ks.Jankowskiego jest sztandarowy ,ale niestety, podobnie jak on, znaczna czesc ksiezy plawi sie w luksusie i czerpie z tego radosc ogromna.Powolanie w sluzbie Bogu jest dla nich jedynie zawolaniem dla maluczkich.Jesli w tej konkretnej sprawie zapadnie wyrok skazujacy pisarza to bedzie to hanba - nie pierwsza zreszta- dla polskiego wymiaru sprawiedliwosci.Ufnosc pokladam jedynie w tym, ze ks.H.Jankowski kiedys stawi sie przed obliczem Najwyzszego i tam zda rachunek ze swego wlodarzowania.Gdyby byl on czlowiekiem wiary, pewno by sie tym ks.Jankowski przejal.Dla mnie jest on jednak skrytym ateista lub agnostykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 08:45 Nie zgadzam się z panem Cz. Faszystów należy nazywac po imieniu bez względu na to czy noszą mundur czy sutannę. A po drugie pan Cz. odwraca kota ogonem. To nie H. wymyślił napastliwość tylko został napastliwością faszysty J. sprowokowany. Zrobił to czego szefowie J. nie robili i nie robią. Kodeks karny mówi jasno kto nawołuje do nienawiści... podlega karze .... Widać w demokracji są wszyscy równi a J. równiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 10:51 Właśnie: kodeks karny jest w tej sprawie precyzyjny. Ale trzeba jeszcze w tym kraju go stosować... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 13:44 pomruk napisał: > Właśnie: kodeks karny jest w tej sprawie precyzyjny. Ale trzeba jeszcze w tym > kraju go stosować... No a jakby co to zawsze mozna ekspertyze fachowca bezstronnego ekspreta zaprezentowac z interpretacja korzystna ..Jak to sie robi zaprezentowala kwsniewska podczas zeznan -zaslaniajac sie ekspertyna eksperta cimoszewicza. Cimoszewicz sam takze mial eksprtyzy ekspertow .... Jak trzeba to sie da to i tamto zastosowac... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 17:56 Tak jak homoseksualistom tłumaczy się, że nikt ich nie prześladuje, tak Żydom trzeba tłumaczyć, że jeśli mają polskie obywatelstwo, to są równi wobec prawa tak jak inni obywatele w Polsce. Na codzień nie widać ani jednych, ani drugich. Ale wystarczy cokolwiek o nich powiedzieć, to zaraz zbiegają się jak sępy. Ich solidarność jest symptomatyczna. Podobnie jest z postkomunistami.Można by się zastanowić nad zasadnością takich zachowań, czy kryje się za tym jakiś interes ? A czy odpowiedż nie jest prosta np. dlaczego rozlega się wielki krzyk ze strony postkomunistów, gdy chce się zaostrzyć kary dla oszustów, złodziei i innych przestępców? Dlaczego homoseksualiści najpierw wymyślają historyjki o prześladowaniu a potem domagają się nieuprawnionych przywilejów. Dlaczego zwykły człowiek nie może spokojnie powiedzieć, że ktoś jest Żydem. Zwykły, człowiek nie ma obowiązku zastanawiać się, czym dla kogoś innego jest grupa narodowościowa, czym - etniczna a czym grupa religijna. Po prostu mówi szczerze to co myśli o drugim człowieku patrząc na jego zachowanie i poglądy a nie na pochodzenie lub przynależność partyjną. Dlatego ci wszyscy, którzy mają czyste sumienia, którzy nie tkwią po uszy w jakimś bagnie,ci którzy życzą dobrze wszystkim a nie tylko sobie i swojej grupie powinni spokojnie mówić : jestem Żydem, jestem Kaszubem, jestem Ślązakiem, jestem gejem, jestem postkomunistą. Kto z podniesioną głową zacznie tak mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 19:06 Chodzi, Tobie pewnie tez, o to zeby ludzie nauczyli sie dialogu. I o to, zeby mowic jasno, ze Zyd, Slazak, czy Kaszuba sa Polakami. Na razie, ludzie, ktorzy nie wstydza sie 'innosci', sa atakowani ponizej pasa - za rzeczy na ktore nie maja wplywu, jak pochodzenie, poglady polityczne, czy homoseksualizm. Mam nadzieje, ze kiedys osiagniemy taka normalnosc, o ktorej tez pisal alfretkujot, ze ludzie beda mogli spokojnie takie rzeczy mowic. Ale. Mogli a nie musieli. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 19:09 Jedno dopelnienie: napisalem: Chodzi, Tobie pewnie tez, o to zeby ludzie nauczyli sie dialogu. I o to, zeby > mowic jasno, ze Zyd, Slazak, czy Kaszuba sa Polakami. oczywiscie ci, ktorzy Polakami sie czuja, a w Polsce jest takich wielu:) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 19:35 doktorhabilitowany.1 napisał: > Jedno dopelnienie: > napisalem: > Chodzi, Tobie pewnie tez, o to zeby ludzie nauczyli sie dialogu. I o to, zeby > > mowic jasno, ze Zyd, Slazak, czy Kaszuba sa Polakami. > oczywiscie ci, ktorzy Polakami sie czuja, a w Polsce jest takich wielu:) >>>>>1ncz : Oczywiście,ze tak. Natomiast ludzie powinni ze sobą rozmawiać a nie prowadzić dialog. Słowo dialog bardziej kojarzy mi się ze spotkaniem i dyskusją ludzi, którzy już na początku zakładają, że nie zgadzają się ze sobą. Ale ważne jest też to, że chcę wiedzieć z kim się spotkałem i z kim rozmawiam. Nawet spotkanie np. z byłym przestępcą inaczej będzie wyglądać jeśli on w miarę szybko to szczerze ujawni. Wtedy spokojnie mogę go nawet przyjąć do pracy, bo wiem, że chce przynajmniej spróbować być uczciwym człowiekiem. A jak by było, gdyby nie powiedział?<<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Koniec procesu ks. Jankowskiego przeciwko Hue 31.08.05, 20:16 doktorhabilitowany.1 napisał: > Chodzi, Tobie pewnie tez, o to zeby ludzie nauczyli sie dialogu. I o to, zeby > mowic jasno, ze Zyd, Slazak, czy Kaszuba sa Polakami. Na razie, ludzie, ktorzy > nie wstydza sie 'innosci', sa atakowani ponizej pasa - za rzeczy na ktore nie > maja wplywu, jak pochodzenie, poglady polityczne, czy homoseksualizm. Mam > nadzieje, ze kiedys osiagniemy taka normalnosc, o ktorej tez pisal alfretkujot, > > ze ludzie beda mogli spokojnie takie rzeczy mowic. Ale. Mogli a nie musieli. > pzdr Sa sytuacje kiedy sie musi - i tyle.O kilku wspominalem. Politycy , ludzie mediow. A co do normalnosci ktora warto osiagnac . Napewno ani Zydzi ani homo ani nikt inny nie osiagnie wiele igrajac z poczuciem winy. A michnikowy zespol i nie tylko zdaje sie chetnie uzywac tej strategii, znanej takze jako szantaz emocjonalny.Kiepska sprawa z Jedwabnem byla.... To co Zydom udalo sie EU -byc moze slusznie nie jest wykonalne w Polsce. Wielu Polakow, wiele srodowisk ktore znam ma poczcie krzywdy. Konfrontowani ze "zbrodnia " straszna ktora okazuje sie co najmniej watpliwa reaguja niechecia . Zdziwiony bylem jak szybko przepraszal kwasniewski , zaakceptowal zbrodnie Polakow nieudowodniona-a zdrugiej strony widac bylo jego bariere psychologiczna na cmentarzu Orlat. Zdziwiony bylem gdy nie podpisal ustawy uwlaszcszeniowej teraz wielu Polakow musi drzec o dach nad glowa, nie rozumiem motywow tego czlowieka. Jest cala lista spraw o ktore chcialbym zapytac prezydenta lacznie z kreowaniem swojego nastepcy. To wybor ktory powinien zostawic nam Polakom.....To szczegolny prezydent ktory dziala na niekorzysc kraju w ktorym jest prezydentem...Moze mlodzi Polacy zaczna w koncu pytac.... prezydent ktory budowal swoja kampanie na klamstwach, to szczegolny prezydent ktory nie mial problemow wbrew woli wiekszosci Polakow z wyslaniem Polakow do Iraku. No zobaczymy -pozostawi po sobie rumowisko, katastrofe spoleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden HITLEROWSKA PRAWORZĄDNOŚĆ W GDAŃSKU 13.09.05, 04:34 HITLEROWSKA PRAWORZĄDNOŚĆ W GDAŃSKU Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: tomekjeden Data: 13.09.05, 04:32 + dodaj do ulubionych wątków 03:51 Wyrok sądu na rzecz księdza Jankowskiego jest haniebny, i bardziej jest przystawalny do praworządności hitlerowskiej, niż do takiego myślenia o wolności słowa i praw z tym związanych, nad którym Europa Zachodnia pracuje od 1945 roku. Wyrok ten powoduje uczucie smutku i żalu. Oto mamy w sercu Europy sąd, który popiera myślenie na wskroś rasistowskie, myślenie, jak mówię, haniebne, oparte na takiej intepretacji wolności słowa, która jest właśnie wolności słowa zaprzeczeniem. Można tylko wyrazić nadzieję, że Pan Huelle będzie apelował i nie podda się prymitywowi, który orzekał w jego sprawie. Czas najwyższy, żeby o dwóch protagonistach tej sprawy, czyli o księdzu Jankowskim i jego biskupie diecezjalnym Tadeuszu Gocłowskim, dowiedziała się Stolica Apostolska. Ksiądz Abp Gocłowski wykazuje ogromną indolencję tolerując faszystę Jankowskiego. A o tym, że w Gdańsku bezkarnie działa ksiądz-neonazista Stolica Apostolska powinna się dowiedzieć. Idzie tu o dobre imię Kościoła, które jest tak skandalicznie bezczeszczone przez propagowanie faszyzmu z ambony. HITLERITE JUSTICE IN GDAŃSK The judgment in favour of Father Jankowski is utterly shameful; it is more in the spirit of the justice practiced in Hitler’s Germany, totally contrary to the ethos of free speech, and the laws pertaining to it, which has been established over the years in Western Europe since 1945. This court judgement gives one the feeling of sadness and regret. For in the very heart of Europe we have a court of law, which supports a totally racist mode of thinking, a kind of totally shameful thinking, which is based on such an interpretation of free speech, which refutes totally its basic ethos. One can only hope that Mr Paweł Huelle will appeal and will not give in to the primitive judge who presided over this court case. Also it is high time that the Apostolic See finally received the true facts about the two protagonists of this shameful state of affairs, about Father Jankowski and his diocesan bishop Tadeusz Gocłowski. Archbishop Gocłowski is displaying great indolence in tolerating the fascist priest, Father Jankowski. The Apostolic See should certainly learn that there is in Gdańsk a neo-nazi priest, who is acting with total impunity. At stake is the good name of the Catholic Church, which is so scandalously disgraced by propagating fascism from the pulpit. Odpowiedz Link Zgłoś