stachu44 01.10.05, 11:33 Batania psychiatryczne! Dla wszystkich kierowcow:autobusow, cystern i TIR-ow. Mowie to jako dyspozytor bazy transportu z 20 letnim stazem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
block-buster I nie jezdzic na pielgrzymki podczas zajec szkolny 01.10.05, 11:40 Od tego sa wakacje,ferie,swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
carmell !!!! 01.10.05, 11:50 Piątek to początek weekendu...gdyby wyjechały w sobotę rano nie byłoby bardziej bezpiecznie. To droga śmierci....a dopiero zacznie się horror, gdy zmieni się aura. Wczorajsza poranna mżawka na pewno miała z tym dużo wspólnego. Kondolencje rodzicom, nie mam pojęcia jak będą dlej żyli,,,, J.W. Odpowiedz Link Zgłoś
madfreak Re: I nie jezdzic na pielgrzymki podczas zajec sz 01.10.05, 21:25 nie jezdzic na wycieczki, do muzeow, za granice,do sasiada, do cioci i wujka.... najlepiej ngdzie nie jezdzic.. pewnie wtedy bedzie najbezpieczniej.. prawda???? Odpowiedz Link Zgłoś
gmork1 Re: I nie jezdzic na pielgrzymki podczas zajec sz 02.10.05, 09:17 Ale przecież w wakacje czy ferie też nie powinno się jeździć, bo też się może zdarzyć wypadek! I wogóle lepiej z domu nie wychodzić, bo może nam na głowe cegła z dachu spaść. Ale w domu też niebezpiecznie, bo żyrandol może się urwać, albo można ze stołka zlecieć. Proponuje wszystkim ostroznym obłożyć się poduszkami w kulistym pomieszczeniu oklejonym gąbką. Zalecam też karmienie przez żyłę, bo metoda tradycyjna grozi udławieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1976 Re: Katastrofa pod Białymstokiem: stan zdrowia ra 01.10.05, 11:59 Owszem, ale do tego zakaz dzwonienia do kierowcy będącego w trasie co 15 min. z pytaniami typu gdzie jesteś i dlaczego tak wolno jedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
idiota_polski [...] 01.10.05, 12:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
worgules Re: Katastrofa pod Białymstokiem: stan zdrowia ra 01.10.05, 12:55 Stała się rzecz straszna, zginęli młodzi ludzie.Zawinił człowiek!Ale to nie powód żeby znów zagonić ludzi do kościołów.Trzeba budować drogi,krzewić kulturę,dawać ludziom pracę.Nie wyobrażam sobie co by się stało gdyby ktoś napadł na Polskę.Chyba cała armia,policja,kobiety i rezerwiści ruszyła by do Jasnej Góry modlić się o zwycięstwo i wolność.Modlimy się o pracę, maturę, mieszkanie- w zasadzie owszystko. Myślę,że potrzeba umiaru...Rzymsko katoliccy biskupi i księża plus głupawi, infantylni politycy(Tusk,Kaczyńscy wysyłający kretyński list do proboszczów , Dorn i cała klika..) zrobią wszystko ażeby ogłupić nas do reszty, bo głupim,zniewolonym latwiej rządzić i manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz63 [...] 01.10.05, 13:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzszy1 Re: Katastrofa pod Białymstokiem: stan zdrowia ra 01.10.05, 13:10 Ludziom głęboko wierzącym łatwiej jest znosić cierpienie,łatwiej umierać ,łatwiej zyć.Niesty życiu przypisana jest śmierć,ból i cierpienie ." Dni człowieka są jak trawa,wystrarczy że wiatr muśnie,już znika" Ta wielka tragedia wymaga ciszy i skupienia,dla wierzących -modlitwy.Nie siej nienawiscią i nie mów innym co mają robić. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Katastrofa pod Białymstokiem: stan zdrowia ra 01.10.05, 13:37 ano tak, ten kraj już zgłupiał do reszty, księża robią wycieczki przedmaturalne, licząc na to, że ogłupią paru naiwnych, dzieciaki jadą, bo czemu nie, ale po jaką cholerę? To nielepiej pouczyć się albo ściągi napisać, co wam modlenie się do deski pomalowanej pomoże? Tyle samo co ubranie czerwonych majtek. I nie ma tu nic do rzeczy czy ktoś jest wierzący czy nie, nawet gdybym był, uważałbym modlenie się o.. (o co właściwie?) w takiej sytuacji za głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Katastrofa pod Białymstokiem: stan zdrowia ra 01.10.05, 14:34 Tobie to malowana deska... Przeczytaj post nad Twoim i nie pisz takich rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Katastrofa pod Białymstokiem: stan zdrowia ra 01.10.05, 16:31 jak ktoś chce się modlić to może chyba w swoim kościele, albo pod drzewem, niby nic mi do tego, ale te całe pielgrzymki są po to, żeby ogłupiać ludzi. Gdyby tak ksiądz powiedział: przyjdźcie w piątek po lekcjach do kościoła - kto by przyszedł? W piątek to są puby, dyskoteki, a nie modlitwy. No to zorganizował wycieczkę zwana pielgrzymką, z nadzieją, że w trakcie da się trochę mózgi ludziom przeprać. Odpowiedz Link Zgłoś
lowin Re: Katastrofa pod Białymstokiem: stan zdrowia ra 01.10.05, 15:13 Współczuję poszkodowanym i rodzinom nieżyjących, to straszne, co spotkało tych ludzi.Człowiek w życiu musi wszystkiego doświadczyć i nie jest świadom, kiedy go coś złego lub dobrego spotka.Wiara jest sprawą indywidualną każdego człowieka. Żyjemy w kraju, gdzie jest wolność wyznaniowa.Nikt nikogo nie zmusza do modlitwy,uczęszczania do kościoła niezależnie od wyznania.Ludzie których los doświadczył tragicznymi wydarzeniami sami znajdą drogę na której znajdą pomoc w odnalezieniu się.Uważam że w tym momencie narzekanie na Kościół Katolicki na kapłanów nie ma uzasadnienia. Kapłan jest człowiekiem który jak każdy ma prawo do niesienia pomocy.Młodzież do wyjazdu nie była zmuszana, jechali z dobrej i nieprzymuszonej woli.Nie jestem fanatyczką religijną, ale uważam że modlitwa i wiara w życiu człowieka w trudnym momencie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kiszkoteusz Odszkodowanie 01.10.05, 14:47 Od kogo i jak w takiej sytuacji domagać się odszkodowania??? od właściciela autobusu?? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 OdszkodowaniePoco rodzice jeszcze dopłacą na msze 01.10.05, 23:46 kiszkoteusz napisała: > Od kogo i jak w takiej sytuacji domagać się odszkodowania??? od właściciela > autobusu?? Jeżeli pielgrzymka była ubezpieczona, to od ubezpieczyciela. Jeżeli nie była ubezpieczona (co jest bardzo prawdopodobne) To od samego Boga Ha Ha Ha Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kazz.t Re: Katastrofa pod Białymstokiem 01.10.05, 16:08 Może w końcu przestaną pozostali kierowcy na mnie trąbić w Jeżewie przy szybkości 120 km/h. Dla mojego starego grata wyższe predkości są niewskazane. A tak za nawiasem kiedyś musiało to się na tej drodze stać. Wspózuje tylko że poniosło to za sobą tyle ofiar, i ironiczną wymowę. Odpowiedz Link Zgłoś
gmanchuel Re: Katastrofa pod Białymstokiem 01.10.05, 17:09 Z Francji wspolczuje rodzicom i przyjacielom ofiarow. Tym bardziej mysle o ofiarow ze jestem nauczycielem (z francuskiej narodowosci) we francuskiej szkoly ktora wspolpracuje z polskim LO nad wsolpnym projektem i mam wiec duzo kontaktow z polskimi maturzystami i sobie wyobrazam konsekwencje tej katastrofy. Taka katastrofa moze sie stac wszedzie, w kazdym kraju ale prosze wybaczcie mnie, ze takie rzeczy pozwalam sobie pisac (bo uwielbiam Polske i Polakow) : musze niestety przyznac ze nie dziwie sie ze doszlo do niej w Polsce bo za kazdym razem jak przyjade do Polski, jestem po prostu wystraszony widziec jazde na drodze i za kazdym razem widze wypadki podczas gdy we Francji nawet nie pamietam kiedy widzialem ostatni wypadek ... A mimo tego Francja jest jedna z najgorszych krajach w Europie odnosnie jazdy na drodze (chociaz polepszywalismy sie ostatnio dzieki ogromna kampanie przez rzadu i policje). To prawda, ze mamy wiecej autostrad i wielkich drog niz w Polsce i ze jest nam latwiej jechac ale jednak ... Mam nadzieje, ze nikogo nie obrazilem bo mam za wielki szacunek wobec Polakow aby Wam obrazic. Bardzo serdcznie skladam kondolencje. Gilles Odpowiedz Link Zgłoś
maciusiek89 Re: Katastrofa pod Białymstokiem 01.10.05, 18:33 Masz racje i nie odczuwaj skruchy za punktujesz stan polskich drog. Polacy to dobrzy ludzie ale nie za kierownicami szybkich aut, a kontrola szybkosci i egzekwowanie kar prawie zerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ps01 Jeszcze więcej tirów 01.10.05, 18:05 I jeszcze więcej tirów na drogi, coś jescze kolei dałoby się odebrać. Niech szyny stoją puste, niech tory rozbierają, niech kawalkady ciężkich samochodów blokują szosy. Tak sprawnie i bezpiecznie możnaby transportować wszystko po tysiącach kilometrów linii kolejowych, które po to zostały wybudowane. Ale nie, po co. Tego właśnie chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ziom999 Ludzie budujmy drogi 01.10.05, 19:22 Ciekawy jestem ile jeszcze ludzi musi zginąć żeby ktoś w tym kraju wreszcie zaczął budować autostrady. Pół roku kamanii wyborczej i ani słowa o budowie nowych dróg. Dobrze że chociaż stare drogi remontują tyle że też w jakim tempie. Jak spojżymy na mapę przyszłych autostrad to nawet w planach nie ma autostrady z Warszawy do Białegostoku. A jest to jedna z bardziej niebezpiecznych i zapchanych dróg w Polsce. Za to długo kłucono się o przebieg autotrady nr. 1 z Gdańska do Łodzi którą tak naprawde mało kto będzie jeździł. A przecież budowa autostrady to jedna z najlepszych metod na rozwój regionu, na nowe inwestycje i na integracje Polski. Nadal szybciej można dojechać z Wrocławia do Berlina jak do Warszawy. Ciekaw tylko jestem czy nasz nowy rząd zrobi cokolwiek konstruktywnego w tym kierunku... Ale pewnie będzie rozwiązywał żywotne problemy naszego kraju jak np. lustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
viczgo Re: Ludzie budujmy drogi 01.10.05, 21:12 wlasnie. ale autostrady to chyba sprawa "którośrzędna" najpierw przecież musimy zbudować IV Rzeczypospolitą, potem przeprowadzic lustracje, następnie "odpolitycznić" sądy, prokuratury i inne urzędy (najprawdopodobniej obsadzając je "swoimi") następnie wprowadzić karę śmierci bo to rozwiąże wiele problemów, ścigać gejów i lesbijki i komunistów itd. a szkoly, mieszkania, drogi...... to nie są dobre hasła wyborcze, te najbardziej istotne sprawy zdobylyby poparcie zaledwie kilku chyba procent Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Katastrofa stan Boga zadawalający,reszta odpadki 01.10.05, 22:47 Wypoeiedzi rzeczników szpitalnych dowodzą istnienia Boga Kretyna. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
carmell !!!!!!!!!!! 02.10.05, 01:17 Nie mieszaj do tego Boga...chociaż nie zgadzam się z nim pod jednym względem...lepszy jeden nawrócony, niż 100 wierzących, bo dla takiego jednego jak TY.....100 musi zginąć!!! Wystarczyło przed wyjazdem sprawdzić autokar!!! Nie kwestionuję jego stanu technicznego, ale wiem, że wyjechał by 30 min. później i nie spotkał by się pod Sikory Wojciechowięta z tą lawetą/tirem..... Taka karma...każdy ma dwie drogi,,,którą wybierze???? Współczuję rodzicom,,,!!!!!,,,,badają swoje DNA łudząc się, że ich dzieci pojechały pociągiem, a nie TYM autokarem. Z tego co wiem, upchany był na max'a, a reszta, ta która się nie zmieściła pojechała pociągiem do Wawy. Znajoma mi mówiła, ze dowiadywały się o śmierci przyjaciół w czasie tej drogi....Miały szczęście??? jak nie zmieściły się do autokaru, pewnie tak im się nie wydawało....szczęście w nieszczęściu...???? A autobus nie był sprawdzany, bo wycieczkę organizował Kuria... Do kogo można mieć zaufanie? Joanna W. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Do kogo można mieć zaufanie?Do Boga naiwniaczku! 02.10.05, 01:25 Z Bogiem jechali do Boga dojechali. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Do Warszawy pociagiem 02.10.05, 04:35 Zachcialo sie glupkom podrozowac autobusem to maja,z Warszawy do Bialegostoku jest zelektryzowana linia kolejowa,pociagiem bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś