rafal.szczesny Re: ________________Lech Kaczyński prezydentem Po 09.10.05, 22:38 to jedyna szansa dla niepodleglej Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
mkw98 czemu Bochniarz jest narysowana nad Mikkem... 09.10.05, 20:41 skoro ma mniej glosow?? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaist Re: czemu Bochniarz jest narysowana nad Mikkem... 09.10.05, 21:15 Bo Gazeta jest bardzo wyraźnie stronnicza. Michnik to ROAD / UD / UW / demokraci.pl więc Bochniarz. I są zszokowani że UPR może być wyżej. Nigdy tego nie przyjmą do wiadomości. To widać też na innych stronach, stacjach TV. Sondaże gazety też zawierają bochniarzową a pomijają Korwina. TVN pokazał na gorąco pierwszą piątkę chociaż graficznie byli przygotowani na sześć słupków. Ale ich też wprowadziło to w zakłopotanie bo kolejność mieli przygotowaną wcześniej i żaden z wariantów nie przewidział kolejności "Kalinowski Korwin Bochniarz" więc łatwiej było na szybko wywalić Bochniarzową. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Gdzie te 11 proc przewagi??? 09.10.05, 20:44 Zostały w pracowniach sondażowych, a raczej w pracowniach manipulatorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
listawildsteina szanse 50/50 09.10.05, 20:47 Zwolennicy Borowskiego i Bochniarzowej pewnie zagłosują na Tuska. Zwolennicy Leppera, Kalinowskiego i KorwinaMikkego zagłosują pewnie na Kaczyńskiego. Tak więc wychodzi na to, że szanse sa mniej więj równe... że w dużej mierze od frekwencji będzie zależeć to, kto zostanie prezydentem... Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: szanse 50/50 09.10.05, 21:29 Nie jestem wyborcą UPR, ale znam program tej partii i na pewno jej sympatycy na Kaczyńskiego nie zagłosują. Toż to czysty socjalizm, a bardziej prokapitalistycznej patrii niż UPR to chyba w całej Europie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
listawildsteina Re: szanse 50/50 09.10.05, 21:46 PiS to nie socjalizm, tylko skrajnie prawicowy populizm. Nie wiem jak zachowają się zwolennicy UPR, wydaje mi się że UPR również jest partią skrajnie prawicową, tak więc rzeczą naturalną wydaje się, że zagłosują na Kaczyńskiego. (Program gospodarczy jest dziś rzeczą drugorzedną, silniejszy jest światopoglądowy podział na lewice-prawice. Stanisław Michalkiewicz, jeden z liderów prorynkowej UPR startował do Senatu z list prosocjalnej LPR.) Ja w każdym razie, jako osoba o liberalno-lewicowych poglądach, zwolennik Marka Borowskiego i SdPL, bedę z całą mocą namawiał wszystkich do głosowania w drugiej turze na Tuska. Tusk nie jest w mojej ocenia jakimś szczególnie dobrym kandydatem na prezydenta, ale jest o NIEBO lepszy od PiSowców. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
umfana W II turze wygra Kaczyński 09.10.05, 20:48 Wieś Polska co głosowała na Leppera zagłosuje na Kaczyńskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: W II turze wygra Kaczyński 09.10.05, 21:21 umfana napisała: > Wieś Polska co głosowała na Leppera zagłosuje na Kaczyńskiego! I wreszcie będzie IV Wieśpospolita! Nie będę emigrował, przeczekam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Korwin-Mikke 09.10.05, 20:49 To jedyny kandytat na jakiego mogłem głosować. Front salonu zwyciężył po raz kolejny. prawdziwa-cena-benzyny.bo.pl igrzyska.bo.pl ozon.bo.pl depresja.u2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Korwin-Mikke 09.10.05, 20:56 A ja Korwina - Mikkego nienawidzę. Za to że powiedział że ja - jako kobieta - nie powinnam mieć prawa do współdecydowania o losach mojej ojczyzny. Ten pajac zapowiedział że jak dostanie mniej jak 5 procent wycofa sie z polityki. Trzymam za słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Korwin-Mikke 09.10.05, 21:08 andrzy napisał: > To jedyny kandytat na jakiego mogłem głosować. > Niestety w Polsce dominują chłoporobotnicy co widać po głosach oddanych licznie na Kaczyńskiego i Leppera... Inteligencja jest maleńką miejszością :((( Odpowiedz Link Zgłoś
listawildsteina Re: Korwin-Mikke 09.10.05, 21:15 Wszelkie badania wskazują, że inteligencja głosowała na Partie Demkratyczną, potem na SDPL, i potem na PO...Nie na UPR. Na UPR głosuje garstka dorobkiewiczów, uwiedzionych wizją radykalnego obniżenia podatków, która w swym egoistycznym "myśleniu" nie dostrzega jak bardzo program UPR jest idiotyczny, i jak wielkim populistą jest Korwin. Na szczęście inteligencja w Polsce, jak i na zachodzie popiera liberalne, lub liberalno-lewicowe ugrupowania. Dlatego też, licze, że w drugiej Turze poprze Tuska, a nie skrajnie prawicowego Kaczyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaist Re: Korwin-Mikke 09.10.05, 21:21 Jak Kaczyński jest prawicowy, to ja jestem eskimosem. Toż to socjalista czystej postaci a do tego narodowiec. Trzymałbym się z daleka od Narodowego Socjalizmu. Platforma i Tusk to umiarkowani centro-prawicowcy. O poglądach na gospodarkę gdzieś spomiędzy lekkiego socjalizmu a baaardzo lekkiego liberalizmu. A nam potrzebny jest skrajny liberalizm w gospodarce i umiarkowany konserwatyzm w światopoglądzie. I podatek pogłówny od os. fiz. Krok dalej niż liniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Korwin-Mikke 10.10.05, 14:45 Trzeba głosować nam na Tuska i już! Nie możemy dopuścić, aby nacjonalista Kaczyński wygrał! Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Nie na temat 09.10.05, 20:51 Takim to sposobem byly Premier Mazowiecki wraz z byla kadra UW swoim glupim uporem przy wyborze kandydata na prezydenta pania Bochniarz i niedzisiejszym sposobem prowadzenia kampani wyborczej pogrzebal na dlugie lata idee parti srodka skupiajacej wokol siebie ludzi wolnych od bledow przeszlosci i otwartych na przyszlosc. Dobrze chociaz ze cena podatnika bedzie tylko ograniczony wybor kandydatow a nie koszt bezsensownej kampani wyborczej. Jak dlugo ten ewidentny brak w polskim zyciu politycznym bedzie zakladnikiem obecnych pretensjonalnych potrzeb bylych niedocenionych przywodcow Solidarnosci tak dlugo bedziemy skazani na wybor miedzy MLOTEM a KOWADLEM ! Odpowiedz Link Zgłoś
garbusmoneta Tusk i Kaczyński...... 09.10.05, 20:51 Tusk nie został jeszcze prezydentem, a już ma odruchy Fidela. Dotyka mikrofonów. Odpowiedz Link Zgłoś
andre7 Tu-li-sek 09.10.05, 20:57 Co piąty Polak ma problemy z pamięcią, i na to właśnie liczy Tu-li-sek. Ja zresztą też szybko zapominam krzywdy zadane przez bliżnich, jest to typowy odruch dla ludzi uczciwych i życzliwych innym istotom, ale niech Bóg ma w swojej opiece nasz i nasze kurniki gdy Tu-li-ski przejmą władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Historycy... 09.10.05, 21:01 Ciekawe na kogo głosowali historycy? Czy na Tuska - historyka, czy na Kaczyńskiego - wprawdzie prof. prawa, ale za to miłośnika historii i twórcę Muzeum Powstania Warszawskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Historycy... 09.10.05, 21:05 Czy masz tu na mysli "bohaterow" z Azerbejdzanu zabijajacych naszych powstancow warszawakich? Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: Historycy... 09.10.05, 21:10 wet3 napisał: > Czy masz tu na mysli "bohaterow" z Azerbejdzanu zabijajacych naszych powstancow > > warszawakich? Nie to. Pomijając wstydliwą sprawę tych pseudobohaterów - Azerów, chodzi mi o to, czy jak historycy oceniają fakty przedstawione w filmie "Nocna zmiana"? Proszę uprzejmie o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Nocna zmiana - jakie skutki? 09.10.05, 22:09 wet3 napisał: > film ten ptzedstawia prawde. Też tak myślę. Wobec tego, że film "Nocna zmiana" przedstawia prawdę, to czy można na jego podstawie wyciągnąć wnioski o przyszłości, tzn. jaki będzie Tusk jako prezydent? Czy historyk Tusk nie będzie blokował lustracji, mimo że przed wyborami głosił, że ponoć jest za lustracją? Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Historycy... 09.10.05, 22:16 Film nakręcony przez Kurskiego dla proroka rydzyka, a ty pytasz o "fakty". Nawet jeśli znalazł sie tam jakiś fakt, to tak przekręcony, przerydzykowany, że do sibie niepodobny. A rząd Olszewskiego i jego oszołomowatych kolesi typu Maciorkiewicz, w interesie Polski, trzeba było odsunąć od władzy jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 lustracja 09.10.05, 22:24 historyk12 napisał: > Film nakręcony przez Kurskiego dla proroka rydzyka, a ty pytasz o "fakty". Nawe > t > jeśli znalazł sie tam jakiś fakt, to tak przekręcony, przerydzykowany, że do > sibie niepodobny. > A rząd Olszewskiego i jego oszołomowatych kolesi typu Maciorkiewicz, w interesi > e > Polski, trzeba było odsunąć od władzy jak najszybciej A nie uważasz, że lustracja jest potrzebna, żeby moralnie zadośćuczynić ludziom pokrzywdzonym przez donosicieli, judaszów z SB? Odpowiedz Link Zgłoś
pryvaciarz Re: Historycy... 09.10.05, 21:11 Prof. Kaczyński, "miłośnik historii", odsłonił tablicę pamiątkową poświęconą azerskim bohaterom. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Historycy... 09.10.05, 21:06 Jako miłośnik historii powinien wiedzieć, po czyjej stronie walczylo w Powstaniu Warszawskim Azerowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Nocna zmiana 09.10.05, 21:17 Ciekawe jak historycy oceniają fakty przedstawione w filmie "Nocna zmiana"? Odpowiedz Link Zgłoś
listawildsteina Re: Nocna zmiana 09.10.05, 21:18 "Nocna Zmiana" to film dla zacietrzewionych idiotów. Przykre, że w Polsce jest ich tak wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: Nocna zmiana 09.10.05, 21:24 listawildsteina napisała: > "Nocna Zmiana" to film dla zacietrzewionych idiotów. Przykre, że w Polsce jest > ich tak wielu. Przykro mi, ale na tym filmie zostały przedstawione fakty historyczne. Faktem jest również, że Tusk uczestniczył w wydarzeniach przedstawionych na Filmie "Nocna zmiana". Teraz nie chodzi to, aby ludzi oglądających ten film wyzywać od "zacietrzewionych idiotów", ale chodzi o sposób interpretacji faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Nocna zmiana 09.10.05, 21:31 > Przykro mi, ale na tym filmie zostały przedstawione fakty historyczne. Podobnie jak np. w "Fahrenheit 9/11" - co nie zmienia faktu, ze Moore jest idiota i nakrecil film dla idiotow. Diabel tkwi w szczegolach, w manipulacji, wybiorczosci, w tym, czego nie pokazano. "Nocna zmiana" jest taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Nocna zmiana 09.10.05, 21:23 Bardzo pozytywnie oceniają. Powstrzymano Olszewskiego, który ześwirował i o mało nie doprowadził do kompletnej destabilizacji państwa. Ekipa z Wałęsą na czele zachowała się bardzo odpowiedzialnie. Targi polityczne są wszędzie i to raczej nikogo nie dziwi. Tusk jakoś szczególnie aktywny w całej tej checy nie był ale i tak zachował się pozytywnie. Zdecydowanie bardziej pozytywną rolę odegrał niż kaczki, które po wygranej AWS-u wystawiły do rządu marionetkę Olszewskiego. I dzisiaj mamy zresztą powtórkę z rozrywki, dokładnie ten sam scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kraczkowski "Powstrzymano Olszewskiego" 10.10.05, 16:56 pe1 napisał: > Bardzo pozytywnie oceniają. Powstrzymano Olszewskiego, który > ześwirował i o mało nie doprowadził do kompletnej destabilizacji > państwa. Ekipa z Wałęsą na czele zachowała się bardzo odpowiedzialnie. Nie sadze, by Olszewski zaswirowal. W RFN natychmiast przeprowadzono lustracje, bo agenci CIA odwiedzali po domach bylych agentow bylej NRD i naklaniali ich do wspolpracy z USA - ujawnil to Der Spiegel. Czy RFN zaswirowala? Czy panstwo RFN zostalo zdestabilizowane? Nie, przeprowadzilo lustracje humanitarnie, nikogo nie krzywdzono, niewinni posadzeni mogli spokojnie oczyscic sie przed sadem, a panstwo niemieckie jest bardziej suwerenne, co przeklada sie na to, ze byla NRD ma wyzszy poziom zycia niz w Polsce, a cala RFN znakomicie sobie daje rade gospodarczo i jest swietnie przygotowana do przechodzenia na gospodarke oparta o wiedze. Przeciez Der Spiegel miesiacami informowal o ministrze Stolpe jako bylym wspolpracowniko SB i co? Pozostal ministrem. Lustracja w RFN niczego nie destabilizowala, nikogo nie krzywdzila, a tylko wyjasnila sprawe - takze w interesie i dla dobra samych zlustrowanych. USA zdobyly zas bezprawnie liste wszystkich agentow bylej NRD, tzw. Rosenholz-Cdrom, ale RFN wymusila zwrot tej listy. Swirowanie? Nie, prosta prawda, ze panstwo bardziej suwerenne lepiej sobie radzi niz panstwo ktorego ministrowie na codzien boja sie, "co sobie USA o mnie pomysla", a niezlustrowani polscy politycy patrza na swiat przez okulary interesow USA. I automatycznie Izraela. Premier Olszewski mial zupelna racje: Lustracja od 1992r. usprawnilaby polska polityke, bo zwiekszylaby polska suwerennosc. "Nocna Zmiana" sugeruje zaleznosc wobec Moskwy, ale tu lezy blad, bo byli karierowicze z PZPR przescigali sie w swym neofickim poparciu i nasladowaniu USA, a nie Rosji. Jesli dochodzi do tego, ze gaz z Rosji do RFN i UE ma plynac pod moze, drozej i ryzykownie technicznie, a nie na terenie panstwa UE jakim jest Polska, czyli z punktu widzenia UE dno morskie jest bardziej bezpieczne dla dostaw gazu z Rosji niz terytorium Polski, to jest to wynikiem odrzucenia "swirowania" Olszewskiego. A wyzsze koszty podmorskiego gazociagu pokrywaja Polacy, bo o te wymuszone przez polskie lizusostwo wobec USA koszty UE po prostu zmniejsza pomoc dla Polski. Oczywiscie niezlustrowani neofici tlumacza ta nizsza pomoc to inaczej... Polska mogla miec stosunek do USA tak samo przyjazny jak inne panstwa UE, ale suwerenny, a nie bezmyslnie podlegly. A dobrobyt Polakow bylby dzis o wiele wyzszy, o dziesiatki miliardow € wyzszy, gdyby nie odwolano wtedy Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Nocna zmiana 09.10.05, 22:18 Film nakręcony przez Kurskiego dla proroka rydzyka, a ty pytasz o "fakty". Nawet jeśli znalazł sie tam jakiś fakt, to tak przekręcony, przerydzykowany, że do sibie niepodobny. A rząd Olszewskiego i jego oszołomowatych kolesi typu Maciorkiewicz, w interesie Polski, trzeba było odsunąć od władzy jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Historycy... 09.10.05, 21:25 uu1 napisała: > Jako miłośnik historii powinien wiedzieć, po czyjej stronie walczylo w Powstani > u > Warszawskim Azerowie. Co dzisiaj pijemy? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Historycy... 09.10.05, 21:37 Sorki. powinno być "walczyli". A co do picia, ja - Black Kenya, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Historycy... 09.10.05, 21:48 uu1 napisała: > Sorki. powinno być "walczyli". > A co do picia, ja - Black Kenya, a Ty? Gato Negro, ale już ostatnie krople... :( Niedobory wynagradzam sobie oglądaniem Notting Hill :) Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Historycy... 09.10.05, 21:59 uu1 napisała: > Julia jest Wielka. Julia jest ponad podziałami :) Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: Historycy... 09.10.05, 22:01 rlogin napisał: > uu1 napisała: > > > Julia jest Wielka. > > Julia jest ponad podziałami :) A "Nocna zmiana" - to też jest według Ciebie - "ponad podziałami"? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Historycy... 09.10.05, 22:16 ginevra81 napisała: > rlogin napisał: > > > uu1 napisała: > > > > > Julia jest Wielka. > > > > Julia jest ponad podziałami :) > > A "Nocna zmiana" - to też jest według Ciebie - "ponad podziałami"? :)) Nie! "Nocna zmiana" - zdecydowanie nie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Historycy... 09.10.05, 22:23 Nie widzę szans aby t e podziały zaniknęły. Katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Historycy... 09.10.05, 22:47 uu1 napisała: > Nie widzę szans aby t e podziały zaniknęły. Katastrofa. Jestem przekonany, ze zanikną po jakichś 100 latach :0 (odbrązowienie). Wierzę w to, ze zanikną znacznie wcześniej (wymiana pokoleniowa, inne cele). Współczynnikiem opóźniającym jest - paradoksalnie - "prawo i sprawiedliwość" - to łączy mojego ojca i mojego syna, chociaż obydwaj nie wiedzą, o czym mówią ;) Dobrego i uczciwego człowieka najłatwiej nabrać na "prawo i sprawiedliwość". Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Historycy... 09.10.05, 23:03 > Dobrego i uczciwego człowieka najłatwiej nabrać na "prawo i sprawiedliwość". Celne spostrzeżenie. Ale z drugiej strony, jak mawiał Tewie Mleczarz, polską bezinteresowną zawiść, łatwo i ładnie jest przykryć "prawem i sprawiedliwością". Liczebnie, te dwie grupy dają aktualny elektorat BONAPARsT(E)ka. Przecież on i jego TKM 2 nie tylko żadnych podziałów nie zasypią ale będą wciąż kopać nowe. To jest warunek sine qua non ich istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Historycy... 09.10.05, 23:20 uu1 napisała: > > Dobrego i uczciwego człowieka najłatwiej nabrać na "prawo i sprawiedliwoś > ć". > Celne spostrzeżenie. Ale z drugiej strony, jak mawiał Tewie Mleczarz, polską > bezinteresowną zawiść, łatwo i ładnie jest przykryć "prawem i sprawiedliwością" > . > Liczebnie, te dwie grupy dają aktualny elektorat BONAPARsT(E)ka. Przecież on i > jego TKM 2 nie tylko żadnych podziałów nie zasypią ale będą wciąż kopać nowe. T > o > jest warunek sine qua non ich istnienia. a zatem możemy ich tylko recenzować, mon cherie - uczciwie, sprawiedliwie i ponad podziałami... Idę spać, emigrować nie będę (zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Historycy... 09.10.05, 23:02 A wracając do Notting Hill... To jak on łazi po Portobello Road przy "anytime she goes away", to łzy mi z oczu płyną... Na Portobello wzdychałem za nigdy nie doścignietą miłoscią i... kupiłem mnóstwo fajnych płyt. Moja koleżanka (Hiszpanka) Luz mieszkała na (nad) Portobello. A Notting Hill to chyba mój film... Czy lubi pan Henry Jamesa, a po tym kawałki o tyłeczkach anorektyczek.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Mniejsze zło, czyli "Teraz TUSK" :-) 09.10.05, 21:10 Brzydki jak qpa, jąkała, IQ tylko 2, góra 3 Leppery, ale nie jest kaczorem! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Mniejsze zło, czyli "Teraz TUSK" :-) 09.10.05, 21:59 Mowienie "mniejsze zlo" - to nieporozumienie. Zlo zawsze pozostanie ZLEM! Mniejsze g... nigdy nie stanie sie perfuma! Odpowiedz Link Zgłoś
ananna4 JUPI !!! Tusk rulez:) 09.10.05, 21:14 baaardzo się cieszę że Tusk prowadzi !!! jestem dobrej myśli ! mam jednak wrażenie że Kaczyńki odwraca kota ogonem że Tusk całyczas jest dla niego uprzejmy a Kaczyńki złośliwy no zobaczymy ! mama nadzieję że inteligencja czyli Tusk <love> wygra !!!! DALEJ DONALD ! GO DONALD !!! :):):):)PS: powiedzmy wreszcie wprost że Kaczyńki ma coś z socjalizmu ! a LIBERALIZM ZNACZY WOLNOŚĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Wlasnie slucham Kwasniewskiego w TVN24 ... 09.10.05, 21:18 ...na temat wyborow. Przykro mi to powiedziec ale ani Donald ani Lech nie dorownuja mu. Roznica jakosciowa, juz nie ilosciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: Wlasnie slucham Kwasniewskiego w TVN24 ... 09.10.05, 21:22 A co bierzesz pod uwagę w tych osądach. Bo ja osobiście w połowie wywiadów Kwacha przełączam kanał, gdyż za każdym razem wiem jak Kwach odpowie dziennikarzowi. Wiem też, że co innego robi niż mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Wlasnie slucham Kwasniewskiego w TVN24 ... 09.10.05, 21:28 janlol napisał: > A co bierzesz pod uwagę w tych osądach.... ----------------- Klarownosc wypowiedzi, przemyslane opinie, celne i adekwatne do sytuacji riposty .. komunikatywnosc, komunikatywnosc, komunikatywnosc.... to co szczegolnie zauwazylem na tle Donalda i Lecha. Nie wylaczaj go w polowie wypowiedzi to moze nawet wiecej zuwazysz Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Po dziesięci latach wreszcie powiedział 09.10.05, 21:39 coś do rzeczy. Czy opłacało się płacic tyle przez 10 lat żeby usłyszeć to jedno wystąpienie? Ciekawe dlaczego pieprzył androny w Kielcach? Może jak zobaczył smutne gęby spędzonych tam głupków (skąd ich wzięto?), to sam zgłupiał? A teraz mu przeszło. Pozdrowienia dla Ciri, Falki i Boskiej Jolki! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Po dziesięci latach wreszcie powiedział 09.10.05, 21:43 abyss napisał: > .. > Pozdrowienia dla Ciri, Falki i Boskiej Jolki!'' ----------- Ja jeszcze dolacze zyczenia prezesowania w UN !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Re: Po dziesięci latach wreszcie powiedział 09.10.05, 21:48 Tak, tam można go wysłać. Będzie na pewno nie gorszy niz Kofan Annan. No i będzie utrzymywany z innego budżetu. Ciekawe, czy tam też ochroniarze będą mu psy wozić na spacer, tak jak u nas BOR! Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Po dziesięci latach wreszcie powiedział 09.10.05, 22:22 abyss napisał: > zgłupiał? > A teraz mu przeszło. > Pozdrowienia dla Ciri, Falki i Boskiej Jolki! Aleś, bracie, namieszał... Białe Światło, Białe Zimno, czy za dużo fistechu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Cóż za wspaniały Prezio odchodzi! 09.10.05, 21:23 Jaki odchudzony i opalony. Nie przemęczał się chłopak, wiedział ile znaczy dla Narodu. Co prawda nie magister, ale prawie! Giętki i wywecowany wazeliną, kto tak jak on potrafił wśliznąć sie w d.., ooops, w łaski Pinokia! Cimoszenko by go godnie zastąpił, ale i Tusk Donald poradzi! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cóż za wspaniały Prezio odchodzi! 09.10.05, 21:39 Nie potrafisz wyjść z roli? Zresztą kiepskiej. Pozwolisz, że będę o Twoim kandydacie pisał TUopSK? Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Gdybyś więcej czytał niż pisał, 09.10.05, 21:43 to byś zauważył że Tusk Donald nie jest moim kandydatem... Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Nie przejmuję się za bardzo! 09.10.05, 21:59 To wszystko barany! Kaczor wg mnie jest lepszy od Tuska, Tusk lepszy od Cimoszenki. Zresztą od Cimoszenki to lepszy byłby nawet Liwiusz Ilasz, lub choćby Borowski. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nie przejmuję się za bardzo! 09.10.05, 22:24 Takie oderwane pytanie. Czy poniżanie przeciwnika, podnosi rangę zwycięstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Nie przejmuję się za bardzo! 09.10.05, 22:25 abyss napisał: > To wszystko barany! > Kaczor wg mnie jest lepszy od Tuska, Tusk lepszy od Cimoszenki. > Zresztą od Cimoszenki to lepszy byłby nawet Liwiusz Ilasz, lub choćby Borowski. Kaczor jest lepszym baranem od Tuska? abyss, weź to jakoś uporządkuj na wykresie lub choćby osi liczbowej, bo gubimy się wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Wlasnie slucham Kwasniewskiego w TVN24 ... 09.10.05, 21:43 adam.2x napisał: > > ...na temat wyborow. Przykro mi to powiedziec ale ani Donald ani Lech nie > dorownuja mu. Roznica jakosciowa, juz nie ilosciowa. Eee...co ty, przede wszystkim ilościowa. Jeden Kwach to ilościowo zarówno dwa Tuski (na grubość), jak i dwa Kaczory (na wysokość). Jakościowo - Kwach ma maturę i trochę doświadczenia z zakresu marketingu politycznego (można to porównać ze szkołą pomaturalną). Ponadto - pewne zdolności kabaretowe (ziemia kaliska, choroba goleni). Za to ostatnie go lubię. Nie lubię natomiast, kiedy udaje kogoś, kim nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Wlasnie slucham Kwasniewskiego w TVN24 ... 09.10.05, 21:59 rlogin napisał: > ...- Kwach ma > maturę i trochę doświadczenia z zakresu marketingu politycznego (można to > porównać ze szkołą pomaturalną). Ponadto - pewne zdolności kabaretowe... ------------- Dotknalej sedna sprawy. To nazywa sie "lifelong learning". Wlasnie przypomniales mi ze Donald i Lech maja universyteckie dyplomy a ten ostatni szczegolnie...ho, ho.... chyba profesor. Donald jest mlodszy to jeszcze chlopak moze sie nauczyc ale Lech i Olek to chyba mniej wiecej rowiesnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sajuz33 manipulacja wynikami trwa nadal 09.10.05, 21:20 dlaczego na wykresie na pierwszej stronie gazety jest Bochniarzowa przed Korwinem? liczby swoje, a grafika swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: manipulacja wynikami trwa nadal 09.10.05, 21:25 Dlatego, że żadne z wyników, które się w tej chwili publikuje to nie są oficjalne wyniki wyborów, które dopiero musi ogłosić PKW, a jedynie szacunki. A tutaj błąd statystyczny jest na poziomie 1%. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 [...] 09.10.05, 21:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Znikające komentarze,czarny cenzor na straży 09.10.05, 21:33 kozaczek3 napisał: > > Kto idzie razem z Krk. zawsze przegrywa. > Zwycięzcą zostaje Krk, tonącemu podaje brzytwę. Byłem na Krk dwa lata temu, ale nie przypuszczałem, że ci wyspiarze są aż tak niebezpieczni. Więcej tam nie pojadę! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wojten [...] 09.10.05, 21:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x No to sie zaczyna obled... dyskusja w TVN24... 09.10.05, 21:37 Wlasnie Marcinkiewicz zadeklarowal re-negocjacje traktatu akcesyjnego z EU. Odpowiedz Link Zgłoś
1966p Fikcja - ale byłoby ciekawe 09.10.05, 21:53 Chyba istotnie czas,żeby wprowadzić ustawowy zakaz jakichkolwiek badań opinii publicznej przed wyborami- bo te badania potem wygrywają. Pomysł nierealny( za dobry biznes), ale ciekawe jakie byłyby dziś wyniki, gdyby decydowała tylko kampania kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: No to sie zaczyna obled... dyskusja w TVN24.. 09.10.05, 22:07 Chyba czas najwyzszy, aby skorygowac to swinstwo a la komuch-sluzalec Miller! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: No to sie zaczyna obled... dyskusja w TVN24.. 09.10.05, 22:12 wet3 napisał: > Chyba czas najwyzszy, aby skorygowac to swinstwo a la komuch-sluzalec Miller-- -------------- A jak to EU skoryguje czlonkostwo Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: No to sie zaczyna obled... dyskusja w TVN24.. 09.10.05, 22:31 Najlepszym potraktowaniem Polski przez UE byloby wyrzucenie naszego kraju z tego nowego ZSRR. UE tego NIGDY nie zrobi! Straciliby rynki zbytu i niewolnicza sile robocza. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: No to sie zaczyna obled... dyskusja w TVN24.. 09.10.05, 22:38 Masz ciekawe poglądy. Szkoda, że nie ma miejsca na szersze uzasadnienie. PS. Słyszałe może o globalizacji i Imperium? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: No to sie zaczyna obled... dyskusja w TVN24.. 09.10.05, 22:59 Moja pierwsza mysla po przeczytaniu wet3 byla ze moze chodzi o Unie z Bialorusia Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: No to sie zaczyna obled... dyskusja w TVN24.. 09.10.05, 23:06 Trudno to wykluczyć. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
autochton Warszawa doceniła swewgo prezydenta 09.10.05, 22:09 w zaledwie 32%, podczas gdy Donald Tusk otrzymał poparcie blisko 50% mieszkańców Warszawy. Doprawdy zaskakujące to w zderzeniu ze reklami PIS'u, w których mowa o 82% zadowolonych Warszawiakach. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Warszawa doceniła swewgo prezydenta 09.10.05, 22:23 Właśnie Warszawa doświadczyła już kaczyzmu i wyciągnęła odpowiednie wnioski. Za dwa lata nawet me-e będzie pluł na PiS-dzielców Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 To wielkie zwycięstwo Lecha i Donka! 09.10.05, 22:24 To komuszyska dzisiaj odchodzą w niebyt. Tracą zdolnosc reinkarnacji. 70% wyborców zagłosowało na partie niepodległościowe.Postkomuniści w osobie borowskiego osiągneli dno. Popieram Lecha, ale gdyby np Tusk musiał walczyć vs cimorze zyskał by moje bezgraniczne poparcie. Ludzie dla mnie to wielka chwila, gdyż poraz pierwszy idę głosować na kogos bo go lubię, a nie po to by jakiś komuch dorwał się do koryta. A jak przegramy z Lechem ... to i tak będę szczęsliwy. PS A może nie przegramy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: To wielkie zwycięstwo Lecha i Donka! 09.10.05, 22:29 smok5 napisał: > To komuszyska dzisiaj odchodzą w niebyt. Tracą zdolnosc reinkarnacji. 70% > wyborców zagłosowało na partie niepodległościowe.Postkomuniści w osobie > borowskiego osiągneli dno. Popieram Lecha, ale gdyby np Tusk musiał walczyć vs > cimorze zyskał by moje bezgraniczne poparcie. Ludzie dla mnie to wielka chwila, > > gdyż poraz pierwszy idę głosować na kogos bo go lubię, a nie po to by jakiś > komuch dorwał się do koryta. A jak przegramy z Lechem ... to i tak będę > szczęsliwy. > PS > A może nie przegramy? ;) Myślę tak samo jak Ty. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.szczesny To wielkie zwycięstwo lewactwa i agentury !! 09.10.05, 22:33 jezeli rrechotek bedzie preziem nie dojdzie do rozliczenia mafijnej agentury, ktora rozkradla Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: To wielkie zwycięstwo Lecha i Donka! 09.10.05, 22:38 A ja nie widze zadnej zmiany w dekoracji. To sa tylko pozory. Oni wszyscy (komuchy i komuchowaty POPiS) sa tacy sami. Malutkie roznice sa tu nieistotne. Wszyscy popierali okragly stol i przez ostatnie 15 lat pokazali nam dokladnie czego mozna od nich oczekiwac: NIHIL NOVI! Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.szczesny Kaczyński czy Kwaśniewski BIS?__Polska czy PO-lska 09.10.05, 22:44 rrechotek preziem to gorsze od pałacowego warchoła ! to dalszy rozwój sldowskiej mafii ! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kaczyński czy Kwaśniewski BIS?__Polska czy PO 09.10.05, 23:22 To Tusk jest cały czas członkiem SL? Ale się zamaskował. Odpowiedz Link Zgłoś
gm to bylo straszn widok 09.10.05, 22:37 czy widzieliscie Kaczynskiego przeciez on jak przemawial to pierwsze skojarzenie z Hitlerem albo Rydzykiem czy on byl pod wplywem jakichs srodkow odurzajacych? to byl okropny widok Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: to bylo straszn widok 09.10.05, 22:40 Najskuteczniejszym środkiem odurzającym jest władza. Odpowiedz Link Zgłoś
azulejo Re: kaczuch cierpi chyba na wrzody 09.10.05, 22:55 co najmniej, przeciez jego wyraz twarzy w calej kampanii, a szczegolnie dzis- masakra.Faktycznie jak Hitler, nadeta powaga, i ten kretynski usmieszek wszechwiedzacego wyjadacza politycznego...nawet nie kpiacy, tylko po prostu kretynski; i ta jego zlosliwosc, zupelny brak klasy, jak Walesa swego czasu, ktory podczas kampanii budzil zazenowanie i niesmak. Straszne by bylo, gdyby wygral i zostal MOIM reprezentantem na swiecie, nie dosc ze z postury mikry, to jeszcze duchem nie za wielki, wbrew wlasnym przekonaniom. Nie twierdze ze Tusk jest idealny, ale w tym wyscigu ma zdecydowana przewage nad kaczuchem, ktory jest po prostu niesympatycznym, nadetym, zlosliwym karlem (bez urazy dla niskich!) Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Aniele stróżu daj rozum polaczkom głosującym 09.10.05, 22:40 Na szczęście polaczki nie głosują na Tuska, a na Kaczyńskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.szczesny Aniele stróżu daj rozum polaczkom głosującym na Rr 09.10.05, 22:49 polaczki glosujac na tuska glosuja na swoja zagłade ! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Aniele stróżu daj rozum polaczkom głosującym 09.10.05, 23:14 rafal.szczesny napisał: > polaczki glosujac na tuska > glosuja na swoja zagłade ! Tadek daj spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.o krakowska pseudointeligencja 09.10.05, 22:42 Kto jeszcze będzie mówić, że Krakusi* to ludzi światli wykształceni?? Kolejne wyniki potwierdzają moją tezę o bardziej snobistycznym niż intelektualnym charakterze tej mieściny. Wstyd !! Kulturalna stolica Polski głosuje jak ciemna, zacofana cywilizacyjnie wieś !! * Uogólniam do całej Małopolski Odpowiedz Link Zgłoś