Dodaj do ulubionych

Debata Kaczyński - Tusk

• 3gr Glosujmy na TUSKA, inaczej WOJNA ATOMOWA! 14.10.05, 07:20
      Owszem Kaczynski ma tupet ale jego polityka bedzie szkodzila Polsce i ja
      kompromitowala na zewnatrz. kaczor to zagorzaly krzykacz i populista, i a zbyt
      nieparlpamentarna buzie jak na prezydenta. Tu trzeba kogos zrownowazonego, a
      Kaczor jest nieobliczalny. Obawiam sie wybuchu wojny atomowej, albo
      zaatakowania UE, albo spychania z przepasci przeciwnikow - jesli Kaczor dorwie
      sie do prezydentury. Tylko nie to! Tusk, jesli nie pomoze, to mniej zaszkodzi.
      Kaczor nie daje tej opcji. Glosujmy na TUSKA!
      • voodeen Re: Glosujmy na TUSKA, inaczej WOJNA ATOMOWA! 14.10.05, 10:39
        Bo Tusk to "Siła spokoju"! Zaraz, zaraz - skąd my to znamy?

3gr napisał:

> Owszem Kaczynski ma tupet ale jego polityka bedzie szkodzila Polsce i ja
        > kompromitowala na zewnatrz. kaczor to zagorzaly krzykacz i populista, i a
        zbyt
        > nieparlpamentarna buzie jak na prezydenta. Tu trzeba kogos zrownowazonego, a
        > Kaczor jest nieobliczalny. Obawiam sie wybuchu wojny atomowej, albo
        > zaatakowania UE, albo spychania z przepasci przeciwnikow - jesli Kaczor
        dorwie
        > sie do prezydentury. Tylko nie to! Tusk, jesli nie pomoze, to mniej
        zaszkodzi.
        > Kaczor nie daje tej opcji. Glosujmy na TUSKA!
      • ajkaj Re: Glosujmy na TUSKA, inaczej WOJNA ATOMOWA! 14.10.05, 11:00
        Jak do tej pory, nie widzę krzyku, populizmu, ale chęc naprawy państwa, Twój
        idol pragnie dumy z dziadowania, głosuj sobie.
        Powtarzasz za Wałęsą, któremu Tusk wpuścił synka na listę, sam nie masz zdania,
        bo teorie należy poprzeć dowodem.
    • 4bani NIEDOBRZE MI. 14.10.05, 08:04
      Niedobrze mi ,gdy słucham retoryki Kaczynskiego.Wszedzie widzi
      insynuacje,podejrzenia,zupełny brak wyczucia sytuacji towarzyszy my
      permanentnie.Czesto wykazuje sie ignorancją i brakiem zrozumienia dla
      meritum.Uprawia "lepperyzm", tj. budowanie swych kwestii na słowach
      rozmówcy.Nie chcę takiego prezydenta, który wyczysci i zbuduje swoj
      małorozsadkowy swiat.
    • 3gr HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLUTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 08:11
      tani populizm, euronienawisc, zagrywki pod publiczke, ktore tej publiczce
      bokiem wyjda. Zgadnijcie o kim pisze... I glosujcie na TUSKA!
      • ormoczuwa Re: HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLUTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 08:43
        3gr napisał:

> tani populizm, euronienawisc, zagrywki pod publiczke, ktore tej publiczce
        > bokiem wyjda. Zgadnijcie o kim pisze... I glosujcie na TUSKA!

========================================

Dołączam się we wszystkich hasłach w tytule. I w podsumowaniu !
        • paola_23 Re: HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLUTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 09:24
          Ja również jak zwykle popieram i wczoraj jak widziałam te szydercze uśmieszki
          Kaczora to mi się niedobrze robiło... Jego zachowanie i ignorancja, przerywanie
          i przedłużanie wypowiedzi było nie tylko olaniem konkurenta ale i nas.
          I taki burak ma nami rządzić?!
          szkoda słów...
        • ajkaj Re: HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLUTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 10:53
          ale przedtem zajrzyj do słownika
      • ajkaj Re: HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLUTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 10:52
        to może weź słownik..., dla zwolenników Tuska nie ma znaczenia edukacja, tylko
        many, many, ale jak się pisze, to się powinno wiedzieć
        • 3gr Re: HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLuTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 11:11
          Klotliwosc - oczywiscie! Bledy mi sie zdarzaja, sorry. Forma niestety zaklocila
          tresc. Dzieki za spostrzegawczosc i slownikowe porady! Nie chce przez to
          powiedziec, ze zwolennicy Kaczynskiego nie robia bledow - zrobia w dniu
          wyborow.
    • malina510 prasa faszystowska i Gazeta Wyborcza 14.10.05, 08:26
      Pan Czuchnowski manipuluje brzydko pisząc: "Peany na Pana cześć wygłosiła tylko
      włoska prasa faszystowska - odparował Tusk, lekko wyprowadzając konkurenta z
      równowagi". Konkurent - Pan Lech Kaczyński - opowiedział, iż ta "partia
      faszystowska" wydająca ową prasę ma: wicepremiera w rządzie Włoch i popiera UE i
      Polskę w UE. Tusk tego nie wie, bo jest ignorantem? A Pan Panie Czuchnowski?
      Nawet jak Pan słyszał, to co? przez paluszki nie przejdzie???

A po dotacjach na gdańskie hospicjum widać, ja będzie rzadzić PO wobec
      najsłabszych... znajdźcie sponsora i ratujcie się sami...
      Dodam uczciwie, że zrobiono to z sukcesem w Sopocie, tez rządzonym przez PO
      (vivat Prezydent Karnowski!). Ale Pan Tusk... cóż... za dużo roboty by zajęło,
      żeby się tego dowiedzieć...

• roztoka UCZCIE SIĘ HISTORII. Rodzina Tuska jak wiele 14.10.05, 08:32
      innych na kresach wschodnich i zachodnich BYLA PODZIELONA. Najbardziej znanym
      przykładem w historii Polski była RODZINA SZEPTYCKICH. Stanisław Maria [!]
      Szeptycki, jeden z dowódców Legionów w I wojnie św., był w latach 20-ych
      polskim ministrem spraw wojskowych, i szefem sztabu generalnego. Jego brat
      Andrzej Szeptycki to z kolei duchowy przywódca Ukraińców w Galicji Wsch., głowa
      kościoła ggrecko-katolickiego (unickiego), zwalczający polską dominację.
      Podobnie było z (polsko-ukraińską) rodziną Jacka Kuronia, z (polsko-litewską)
      rodziną Miłoszów, a przede wszystkim ze słynną rodziną Manteufflów, wielce
      zasłużoną dla polskości. Kto upiera sie przy "odkryciach" J. Kurskiego i
      próbuje z nich korzystać, ten jest parszywcem.
    • bieetka Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 08:36
      Coś jest na rzeczy, kiedy Kaczyński stwierdził, że Tusk to produkt marketingowy
      co oznacza, że brak własnych poglądów wypełnia tekstami wymyślonymi przez
      swoich sztabowców. Chyba jednak głowa państwa powinna mieć swoje zdanie. W
      przeciwnym przypadku inni mogą nim łatwa manipulować.
      • a.gajewski1 Tak a atak na wanne Wassermana to atak mafii 14.10.05, 09:46
        :)
        • doktorhabilitowany.1 Marat'a też dopadli w wannie:))) 14.10.05, 13:27

• toporowa Tusk bez szans w rozmowach z Putinem 14.10.05, 08:42
      Tusk deklaruje "otwarcie" na sasiadow.
      Jednak debata z Kaczynskim pokazale, ze Tusk nie potrafi wyraznie okreslic fundamentalnych
      warunkow na jakich chcialby budowac relacje Polski z sasiadami i innymi krajami.
      Manifestuje jakas naiwna ugodowosc, ktora pragnie zaskarbic sobie sympatie obserwatorow
      zagranicznych.
      Robi wrazenie czlowieka przestraszonego, ktory dla swietego spokoju, aby nikogo nie draznic,
      nie osmieli sie wyciagnac na stol spraw niewygodnych dla sasiadow Polski.
      Nie wystarczy byc przymilnym aby zyskac autorytet w debatach z "wygami" rosyjskimi,
      francuskimi, niemieckimi itp.
      W kontaktach z nimi Tusk jest bez szans.
      • ormoczuwa Ograniczony pogląd toporowej.. 14.10.05, 08:47
        Pani toporowa nie widziała telewizyjnej debaty Tuska ze Steinbachową - i musi
        pociskać "kacze" wymysły i pierdoły.-

toporowa napisał:
        (...) Tusk nie potrafi wyraznie okreslic fundamentalnych warunkow na jakich
        chcialby budowac relacje Polski z sasiadami i innymi krajami
        > .
        > Manifestuje jakas naiwna ugodowosc, ktora pragnie zaskarbic sobie sympatie
        obse rwatorow zagranicznych.
        > Robi wrazenie czlowieka przestraszonego, ktory dla swietego spokoju, aby
        nikogo nie draznic,
        > nie osmieli sie wyciagnac na stol spraw niewygodnych dla sasiadow Polski.
        > Nie wystarczy byc przymilnym aby zyskac autorytet w debatach z "wygami"
        rosyjsk mi,
        > francuskimi, niemieckimi itp.
        > W kontaktach z nimi Tusk jest bez szans.
        • mcel2 Re: Tusk to ratlerek 14.10.05, 09:10
          Jak może to doskakuje i ujada a jak sie tupnie nogą to kłfdzie się i skuczy.
          Tak by wyglądała jego rozmowaz Putinem . I jescze te rozbiegane świńskie oczka.
          • doktorhabilitowany.1 A to ciekawe 14.10.05, 13:33
            mcel2 napisała:

> Jak może to doskakuje i ujada a jak sie tupnie nogą to kłfdzie się i skuczy.
            Piękna polszczyzna:))
            Ale szczerze mówiąc - opowiadasz banialuki. Wczoraj zaginał Kaczyńskiego na
            każdy temat. A podobne do twojego zdanie mógłbym wygłosić o sztabowcach
            Kurskiego... tfu! - Kaczyńskiego miałem powiedzieć. Spamują, powtarzają
            insynuacje Kurskiego, pomimo, że ponoć Kaczka je potępił, a jak im wykażesz, zę
            bredzą, to nawet się nie ukorzą - po prostu znikają z forum, albo unikaja
            dyskusji przenosząc się do innego wątku. Kaczynscy postępują w myśl zasady, ze
            kłamstwo wiele razy powtarzane, staje sie prawdą dla maluczkich. Kurski to
            przyznał w rozmowie z Lisem - że doskonale wie, na jakich emocjach bazuje i
            liczy na ciemnotę ludu. Nie wstyd wam?
    • dawid88884 Żygam już tą kampanią >Kaczki< na ROŻNO 14.10.05, 08:55
      Kaczynski chce zaoszczedzic 40mld zł ciekawe skad je wezmie oczywiscie
      podniesie podatki bo taki Matoł nic innego niewymysli '' Polska '' juz niedlugo
      bedziemy uslugiwac zagranicznym koncerrnom bo nasz kapitalizm jest wciaz
      meczony wysokimi skladkami i najazdami Urzedu Skarbowego Zeby tak ich dzuma
      udusila tych ze skarbowki
    • dawid88884 Kaczorowi HOMOFOBOWI >>>s t o p<<< 14.10.05, 09:00
      Mam gleboko gdzies czy facet robi to z facetem czy z kobita niech zalegalizuja
      wkoncu te zwiazki homo i po klopocioe i niech zajma sie gospodarka ale "kaczki"
      jak zwykle zgorszone razem z tym idiotami Giertychem i Rydzykiem
      • mcel2 Re: jak masz głeboko? I czy to boli? 14.10.05, 09:12
      • o90 CIEPLOSCI - STOP - poznaj prawo kolego 14.10.05, 10:25
        zwiazki ludzi cieplych juz dawno sa zalegalizowane
        reguluje to ustawa skarbowa o spadkach.
        do niczego innego homo malzenstwa nie sa potrzebne.

powyzej uszu mam terroru homo srodowisk ktore kazde 'NIE' czy 'STOP' dla owej
        dewiacji obieraja jak zamach na wlasne istnienie.
        co robia pod kocykiem niech robia prywatnie
        publicznie niech przestrzegaja ogolnie przyjetych norm.
        to nie zaklamanie , to kultura.
        moze przy okazji towarzysz Donald publicznie poprze cieplych skoro taki z niego
        liberal.
        czekam....tylko ze sie nie doczekam
        bo z niego taki liberal jak z koziej .... traba.
        Kaczynskiego poglad na sprawe kazdy zna.
        a Donalda ? Donalda nie. Bo Donald to CYKOR
    • k.orzech tusk to mięczak 14.10.05, 09:23
      tusk to mięczak, brak mu kręgosłupa
      • voodeen Re: tusk to mięczak 14.10.05, 09:40
        k.orzech napisał:
        > tusk to mięczak, brak mu kręgosłupa

ale ta "elastyczność" umożliwia mu wchodzenie do każdej d..y :)
        czyli Donald do D...
        • otosiu Re: tusk to mięczak 14.10.05, 10:09
          Hmmm... i oto wypowiedź poniżej zamieścił elektorat Kaczyńskiego! Buahahaha...
          żal i współczucie..

voodeen napisał:

> k.orzech napisał:
          > > tusk to mięczak, brak mu kręgosłupa
          >
          > ale ta "elastyczność" umożliwia mu wchodzenie do każdej d..y :)
          > czyli Donald do D...
          • voodeen Re: tusk to mięczak 14.10.05, 10:30
            Żal? Chyba Donalda, bo się tak męczy, tak stęka a i tak nic z tego nie będzie.

otosiu napisał:

> Hmmm... i oto wypowiedź poniżej zamieścił elektorat Kaczyńskiego!
            Buahahaha...
            > żal i współczucie..
            >
            > voodeen napisał:
            >
            > > k.orzech napisał:
            > > > tusk to mięczak, brak mu kręgosłupa
            > >
            > > ale ta "elastyczność" umożliwia mu wchodzenie do każdej d..y :)
            > > czyli Donald do D...
      • mm48 Kaczyński wygral bezdyskusyjnie !!! 14.10.05, 09:40
        To nie ulega watpliwosci.Sama nie moge uwierzyc ,ze jestem sklonna glosowac na
        Kaczynskiego ,gdy przez poprzednie lata sklanialam sie ku Tuskowi.W kampanii
        tej obnazyl swoje slabosci.Nie jest to polityk wielkiego formatu, niestety.
        Zachowuje sie jak lizus.Chce za wszelka cene wypasc dobrze i dlatego jest taki
        tekturowy.Nie ma tez nic do powiedzenia."Mowi " do wszystkich
        Polakow ,jednoczesnie ignorujac tych tzw.rydzykowych ( 40%)To cynik.Juz mu nie
        ufam i nie zaufam.Skonczyl sie ,niewyjasnieniem sprawy dzialan
        plk.Miodowicza.PO tym widac ,ze bedzie zawsze ukladny.Cos na niego maja .Widac
        sie ,ze sie boi .Ma to wypisane na twarzy.To mieczak! Szkoda ,ze takim sie
        objawil w tej kampanii, lepiej bylo nie wiedziec.Teraz jedyna sznasa dla tej
        partii ,jest taka osobowosc ,jak J.M.Rokita.Jedynie on moze byc godnym
        przeciwnikiem Kaczynskiego.
        • doktorhabilitowany.1 Przyjęłaś naiwną strategię spamu 14.10.05, 10:20
          mm48 napisała:

> To nie ulega watpliwosci.Sama nie moge uwierzyc ,ze jestem sklonna glosowac
          na
          > Kaczynskiego ,gdy przez poprzednie lata sklanialam sie ku Tuskowi.
          Wzruszające;) Zauważyłem, że od pewnego czasu najbardziej zatwardziali
          zwolennicy Kaczyńskiego wypisują, jak to chcieli głosować na Tuska, ale
          zmienili zdanie pod wpływem kampanii. Prosty zabieg socjotechniczny, który może
          podziałać na kogoś, kto sporadycznie tylko wchodzi na forum.

W kampanii
          > tej obnazyl swoje slabosci.Nie jest to polityk wielkiego formatu, niestety.
          > Zachowuje sie jak lizus.Chce za wszelka cene wypasc dobrze i dlatego jest
          taki
          > tekturowy.
          To też argumenty, które wciąż, do znudzenia powtarza Kaczyński. Wymyślił je
          Kurski, a sztabowcy maja za zadanie powtarzać jak mantrę. "Kłamstwo powtórzone
          100 razy dla postronnych staje się prawdą" To taktyka sztabu Kaczyńskiego.
          Dlatego z ust Kurskiego nie schodzi słowo Wehrmacht, jak nie o dziadku, to o
          jego bracie. To także taktyka wypracowana w Naszym Dzienniku i Radio Maryja.
          Wstydź się, wstydź:))

Nie ma tez nic do powiedzenia."Mowi " do wszystkich
          > Polakow ,jednoczesnie ignorujac tych tzw.rydzykowych ( 40%)To cynik.Juz mu
          nie
          > ufam i nie zaufam.
          hłe:)) poczułaś się urażona w imieniu ludzi, którzy skandują "Kto na Tuska
          głosuje, ten Chrystusa biczuje"? Już Ci nie ufam i nie zaufam:))

Skonczyl sie ,niewyjasnieniem sprawy dzialan
          > plk.Miodowicza.PO tym widac ,ze bedzie zawsze ukladny.Cos na niego maja .

Kolejna mantra sztabu kaczki - hipokryci, zapominacie jak twórczo Wasserman
          włączył się do ataku na Cimoszewicza. Pospołu z Giertychem. I jeszcze jedna
          rzecz: Miodowicz to gnojek, czarna owca w PO. I ma pewną cechę wspólną z PiS.
          On też był w Radio Maryja. Nie wiem co on robi w PO, bo zdecydowanie bardziej
          pasuje do PiS - stosuje wasze metody działania.

Widac
          > sie ,ze sie boi .Ma to wypisane na twarzy.To mieczak! Szkoda ,ze takim sie
          > objawil w tej kampanii, lepiej bylo nie wiedziec.Teraz jedyna sznasa dla tej
          > partii ,jest taka osobowosc ,jak J.M.Rokita.
          Piszesz o wyborach prezydenckich, potępiasz (na niby) Miodowicza, a teraz
          wtrącasz Rokitę:))

Jedynie on moze byc godnym
          > przeciwnikiem Kaczynskiego.

On nie startuje w tych wyborach:))
          • ajkaj Re: Przyjęłaś naiwną strategię spamu 14.10.05, 11:07
            Wmawiasz ludziom, że są durni. Przecież widać jak na dłoni sztuczność Tuska, te
            jego wymachiwania po żonę, zapomniał i sobie przypomniał,że ma ją przytulić. Ten
            wyraz twarzy idioty. Nie patrzę, bo mi go żal, próbuję coś usłyszeć, niestety,
            nic nie ma do pwoiedzenia, tylko odpłacać, kopać. To nie jest tak, że piszemy:
            byłam za tym, ale zmieniłam zdanie, to żadna strategia. Chcę być normalna, mieć
            sumienie w porządku i dobrze wybrać. Tu na forum też jest podobnie jak u Tuska.
            Nie dyskutwać merytorycznie, tylko pytaniem na pytanie, głupota na głupotę.
            Jeśli Kaczyński taki kiepski, to niech Tusk pokaże klasę, niech ją będzie widać,
            a co widać? Mina kota.....
            • doktorhabilitowany.1 Re: Przyjęłaś naiwną strategię spamu 14.10.05, 11:20
              ajkaj napisała:

> Wmawiasz ludziom, że są durni. Przecież widać jak na dłoni sztuczność Tuska,
              te
              > jego wymachiwania po żonę, zapomniał i sobie przypomniał,że ma ją przytulić.
              Te
              > n
              > wyraz twarzy idioty. Nie patrzę, bo mi go żal, próbuję coś usłyszeć, niestety,
              > nic nie ma do pwoiedzenia, tylko odpłacać, kopać. To nie jest tak, że piszemy:
              > byłam za tym, ale zmieniłam zdanie, to żadna strategia. Chcę być normalna,
              mieć
              > sumienie w porządku i dobrze wybrać.
              To Ty piszesz pod dwoma nickami? odpisujesz, pamiętaj, na zarzuty wobec mm48,
              trzeba było się wylogować i zalogować spowrotem:)) Poza tym, w kontekście
              mojego postu, otwarcie przyznajesz, że jesteś ze sztabu Kaczyńskiego. To tobie
              odbiera wiarygodność, ale oczywiście, podyskutować możemy.

Tu na forum też jest podobnie jak u Tuska.
              > Nie dyskutwać merytorycznie, tylko pytaniem na pytanie, głupota na głupotę.
              > Jeśli Kaczyński taki kiepski, to niech Tusk pokaże klasę, niech ją będzie
              widać
              > ,
              > a co widać? Mina kota.....

Widzisz, to juz kwestia oceny: dla mnie Tusk jest OK, zaś Kaczyński czuje, że
              przegrał i próbuje się umizgiwać do elektoratu roszczeniowego i
              ksenofobicznego. Używa też niecnych metod - teatrzyk Kurskiego to pokazał. Dla
              mnie to zaplanowana strategia - Kurski rzuca kalumnie, potem jest z wielką
              pompa wywalany z PiS (żeby pokazać 'sprawiedliwość' w PiS) a potem sztab
              Kaczyńskiego i tak wykorzystuje kalumnie Kurskiego, żeby zohydzić Tuska.
              zobaczysz, że Kurski wróci do PiS, a na pewno wiesz,ze regularnie kontaktuje
              się z waszym sztabem.
    • kd200 Kaczynski nie moze reprezentować Polski w Stanach. 14.10.05, 09:32
      Oni już mieli jednego Kaczynskiego... tylko ze to był unabomber. Widać wszystkie
      Kaczyńskie mają skłonność do destrukcji. Ale cóż. Wystarczy zobaczyć kto głosuje
      na Kaczyńskeigo: albo rozgorycznone grupy ludzi, którym albo się nie powiodło,
      albo nie chciało sie pracować oraz fanatycy Rydzyka...
      • robert_per6 Re: Kaczynski nie moze reprezentować Polski w Sta 14.10.05, 09:39
        Twardym trzeba być a nie "miętkim" . Polityka to nie dziennik telewizyjny ani
        Gazeta Wyborcza . Jak dla mnie Tusk jest zbyt marionetkowy, choć Lechowi też
        wiele brakuje do ideału. A Wałęsa popiera Tuska, ze taki spokojny i układny
        nazywając Kaczyńskich "walczakami", chyba zapomniał co sam robił. Od kogo się
        tej walki uczyli? Tylko niestety "kto nie z Mieciem tego zmieciem"
        • ajkaj Re: Kaczynski nie moze reprezentować Polski w Sta 14.10.05, 10:30
          Prawda. Tu warto dodać, że Kaczyńscy byli wierni Wałęsie, oddani, to oni
          doprowadzili go do wysokich piedestałow. Odeszli w milczeniu, nie komentowali
          wielu spraw, o których wiedzieli dokładnie. To zostali oszołomami.
    • pmspms o dokonaniach Tuska wyborcza nawet sie nie zająkne 14.10.05, 09:46
      ła. Tusk odpowiedział że pytanie to pytanie jest niestosowne. A Kaczyński
      wspomniał, że wyborcza to pytanie cenzuruje. I sadząc po tym artykule ma
      rację :)
      • lila0212 Re: o dokonaniach Tuska wyborcza nawet sie nie za 14.10.05, 09:53
        w mniejszym stopniu niż Radio M w przeciwnym kierunku, nie przesadzajmy!
    • doktorhabilitowany.1 Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 09:46
      załatwił Kaczyńskiego z zimną krwią. Kaczyński cały czas się denerwował i
      notorycznie przekraczł czas wypowiedzi, strasznie trudno mu było zebrać myśli i
      budował zdania wielokrotnie podrzędnie złożone, które nie zawsze miał czas
      dokończyć, bo się rozpraszał. Szczytem absurdu było dumne stwierdzenie Kaczora,
      że on nie nigdy nie rozmawiał z Kohlem, a efektem rozmowy Tuska z Kohlem w
      czasie spotkania Gnieźnieńskiego było stwierdzenie Kohla, że Rosja to
      najważniejszy sąsiad Niemiec. Na to Tusk, że to jest problem Kaczora, że on z
      nikim nie rozmawiał i nic nie wie o partnerach zagranicznych, a na to Kaczor,
      że jego brat Jarek rozmawiał z Kohlem 14 lat temu!!! No to jak p. Kaczka, może
      to stwierdzenie Kohla było efektem rozmowy Jarka z Kohlem?
      • ajkaj Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 10:04
        doktorhabilitowany.1 napisał:

> załatwił Kaczyńskiego z zimną krwią.

No, rzeczywiście to istotne dla Polaków kto kogo załatwił, to faktycznie
        świadczy o dobrych cechach kandydata. Już nawet Lis upadł tak nisko, że nie
        potrafi pokazać co kto sobą reprezentuje. "Prości ludzie" i nienawiść do
        słuchaczy RM. Czy oni sa gorszymi Polakami? Dlaczego Kosciól tak jawnie
        popierający Tuska nie wybawi "beretów" spod jarzma Rydzyka? Kto tymi ludźmi się
        interesuje? W RM maja chociaż rano różaniec, winnych mediach snecajce ploty i
        pomówienia. W kościele poparcie dla katolika od miesiąca, bo wziął ślub...
        Trzeba mieć duzo taktu, żeby to znieść, więc daruj sobie kpinę z Kaczyńksiego
        • doktorhabilitowany.1 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 10:38
          ajkaj napisała:
          >
          > No, rzeczywiście to istotne dla Polaków kto kogo załatwił, to faktycznie
          > świadczy o dobrych cechach kandydata.
          To była debata. Miarą zwycięstwa jest ilu ludzi przekonali uczestnicy.
          Tusk 'załatwił' Kaczynskiego w przenośni: po prostu wygrał debatę, bo był
          lepiej przygotowany. Kaczyński przegrał, bo nie potrafił dobrze się
          wypowiedzieć. Znaczenie maja nawet takie rzeczy jak stękanie, a stękając
          Kaczyński poddał w wątpliwość, czy potrafi reprezentować autorytet Państwa.
          Może powinien sobie 'zrobić' przegrodę nosową?
          Już nawet Lis upadł tak nisko, że nie
          > potrafi pokazać co kto sobą reprezentuje.
          Lis nie był tam od pokazywania 'co kto sobą reprezentuje'. Gdyby było inaczej,
          musiałby co chwilę odbierać Kaczyńskiemu głos za przekraczanie limitu czasu.

"Prości ludzie" i nienawiść do
          > słuchaczy RM. Czy oni sa gorszymi Polakami?
          Nikt nie twierdzi, że słuchacze są 'gorsi'. Niegodny jest sposób w jaki RM
          prezentuje poglądy polityczne. Żeby radio, które mieni się 'katolickim'
          zapraszało na antenę kłamcę oświęcimskiego, Ratajczaka, wzywało do 'zatopienia
          PO' i wskazywało imiennie na kogo głosować! Toz to radio nadużywa zaufania
          słuchaczy traktując ich jak stado baranów!

Dlaczego Kosciól tak jawnie
          > popierający Tuska nie wybawi "beretów" spod jarzma Rydzyka?
          Też się nad tym zastanawiam.

Kto tymi ludźmi się
          > interesuje? W RM maja chociaż rano różaniec, winnych mediach snecajce ploty i
          > pomówienia.
          Modlitwy w RM nikt nie potępia, a wręcz jest to chyba jedyny element programu,
          który ratuje to radio przed potępieniem przez Kościół. Ja słucham lokalnych
          rozgłośni Polskiego Radia (Radio 'Merkury'), Tok FM, Rock Radia i
          Radia 'Afera', nie słucham za to RMF FM, czy 'Eski' i innego chłamu, bo nie
          trafia to do mej estetyki. I na marginesie - nie rozumiem, co naczy 'snecajce'?

W kościele poparcie dla katolika od miesiąca, bo wziął ślub...

To jego prywatna sprawa, ale cieszę się, że Kościół, którego jestem członkiem,
          jak mówisz popiera Tuska. To dobry kandydat na Prezydenta.

> Trzeba mieć duzo taktu, żeby to znieść, więc daruj sobie kpinę z Kaczyńksiego
          Nie daruję sobuie kpiny z Kaczyńskiego, bo facet sam wybrał strategię, która go
          ośmiesza.
          • ajkaj Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 10:49
            To jego prywatna sprawa, ale cieszę się, że Kościół, którego jestem członkiem,
            jak mówisz popiera Tuska...

Może prywatna, tyle, że w przedzień wyborów nią być przestaje, bo o czymś
            świadczy. Na zawołanie nie zmienia się poglądów. Prof Buzek nie bał się swojej
            wiary i w niczym mu to nie zaszkodziło.

To dobry kandydat na Prezydenta...
            Może Twoim zdaniem. Każdy ma prawo je mieć. Wg mnie facet jest ograniczonym
            karierowiczem. Nie wiem czy zdąży w czasie prezydentury spłacić zobowiązania,
            wtedy go utopią, wówczas zmienisz zdanie. Powiesz: wolno się mylić. Wolno, ale
            nie kosztem 38 milionów.
            • doktorhabilitowany.1 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 11:03
              Dokładnie. Dlatego będę głosował na Tuska.
              a propos ślubu - Tusk wziął ślub na prywatnej ceremonii i nie palnował
              przecieku do mediów. Może i zrobił to konunkturalnie, ale też opowiedział się
              po stronie wartości chrześcijańskich, które moim zdaniem lepiej reprezentuje
              niż Kaczyński. Kaczyński przedstawia mentalność 'starotestamentową' - oko za
              oko, ząb za ząb, a Tusk lepiej rozumie nauczanie Chrystusa - 'miłuj
              bliźniego...'
          • bbombel_reaktywacja Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 12:23
            Otóż Ojciec Dyrektor nigdy nie powiedział, że trzeba zatopić Platformę. To
            kolejne jawne kłamstwo mediów, które zostało zdemaskowane nawet w Polsacie 2.
            • doktorhabilitowany.1 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 12:46
              bbombel_reaktywacja napisał:

> Otóż Ojciec Dyrektor nigdy nie powiedział, że trzeba zatopić Platformę. To
              > kolejne jawne kłamstwo mediów, które zostało zdemaskowane nawet w Polsacie 2.
              straszne:)) nawet w Polsacie 2. A hasło 'kto na Tuska głosuje ten Chrystusa
              biczuje' zostało wymyślone przez ufoludków?

Co do Polski Złotego Wieku z Twojej sygnaturki - to ładne. Uczyńmy ją światłą i
              tolerancyjną teraz, głosując na Tuska. pzdr
              • bbombel_reaktywacja Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 12:50
                A głosując na Kaczyńskiego, do będzie brak tolerancji.
                Nie rozumiem o co chodzi.
                • doktorhabilitowany.1 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 13:02
                  Poczytaj posty zwolenników Kaczyńskiego: popierają Kaczyńskiego bo np. Langston
                  9którego lubię) boi się decentralizacji i większej autonomii samorządowej
                  regionów, jest przeciwko zwiększaniu udziału mniejszości narodowych w życiu
                  publicznym... Wredna Jędza (która jest urocza) obawia się 'Parad Równości', bo
                  ma wrażenie, że geje samą swą obecnością 'zarażają' innych. Atakuje się Tuska
                  za kaszubskość, podczas gdy Kaszubi z własnego wyboru oraz przez wzgląd na
                  historię są Polakami (w Rzeczpospolitej Obojga Narodów) było o wiele więcej
                  mniejszości, a duży wpływ na politykę Państwa mieli Rusini, Litwini oraz
                  wysocy urzędnicy pochodzenia np. włoskiego, czy niemieckiego. Oczywiście,
                  pojęcie 'narodu' wtedy się dopiero kształtowało, ważniejsza bywała zależność
                  feudalna. Lecz Unia Lubelska i unie personalne wskazywały, że Polska jest
                  krajem ogromnych, jak na tamte czasy, swobód obywatelskich (co
                  prawda 'obywatel' też miał inne znaczenie:))
                  Dla mnie wybór Tuska to wybór światopoglądowy - gwarantuje on otwartość o
                  przejrzystość urzędu prezydenta i dobre stosunki z sąsiadami - wzorem
                  Kazimierza Wielkiego, który dbał o dobre PR wobec sąsiadów, ale jednocześnie
                  budował fortyfikacje i umacniał władzę królewską.
                  • gosia273 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 13:13
                    Jaki swiatopoglad ? ten czlowiek nie ma zadnych pogladow !!! to jego sztab kaze
                    mu mowic odpowiednie rzeczy. jak szlysze ze on"gleboko w cos wierzy" albo "
                    przez cale swoje dorosle zycie" to mdli mnie .niech mu napisza wreszcie cos
                    nowego. blagam!!!
                    • doktorhabilitowany.1 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 13:44
                      Ja go obserwuję przez całe moje dorosłe życie i muszę stwierdzić, że nigdy mnie
                      nie zawiódł. Konsekwentnie opowiada się za otwartością i jawnością życia
                      publicznego, za ograniczaniem wpływu urzędników na gospodarkę i za wolnościami
                      obywatelskimi. Tylko dwa razy mógłbym mu postawić zarzuty - za sposób w jaki
                      sie rozstał z UW oraz za sprawę Jaruckiej. Lista moich zarzutów wobec Kaczora
                      jest o wiele dłuższa: konflikt z Wałęsą, upolitycznienie prokuratury za jego
                      rządów w MS, wykreowanie Wassermana i Kapusty, pogwałcenie konstytucyjnych praw
                      obywateli do zgromadzeń + dyskryminacja pewnej grupy obywateli, za odmienną
                      orientację seksualną. Do tego dochodzi przygarnięcie radnych z 'układu
                      warszawskiego i SLD, gdy mu to było potrzebne do absolutorium, romans z
                      Rydzykiem i Giertychami oraz pieniactwo - on zawsze coś kontestuje, a jak ma
                      tworzyć, to wychodzi blado (jak z kodeksem etycznym, który jest plagiatem z
                      kodeksu Tony'ego Blair'a).
    • northridge Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:46
      Jeden i drugi są siebie warci. Żaden z nich nie skupia się na programie.
      Potrafią tylko przygadywać sobie nawzajem - jak dzieci w przedszkolu. Zachowują
      się żałośnie - szkoda, że ktoś taki będzie reprezentował Polskę...
    • lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:48
      Tusk odpowiadał na pytania zadawane przez prowadzącego, Kaczyński na te na
      które mu się podobało lub sobie wymyślił. Nie chcę Prezydenta który nie potrafi
      rzeczowo odpowiadać na zarzuty!!!!
      • broetje lila ty chyba oglądałaś inną debatę 14.10.05, 10:29
        lila0212 napisała:

> Tusk odpowiadał na pytania zadawane przez prowadzącego, Kaczyński na te na
        > które mu się podobało lub sobie wymyślił. Nie chcę Prezydenta który nie
        potrafi
        >
        > rzeczowo odpowiadać na zarzuty!!!!

BYŁO DOKŁADNIE NA ODWRÓT
        • ormoczuwa Było dokładnie na odwrót... 14.10.05, 10:40
          niż sądzi broetje !
        • lila0212 Re: wczorajszą na polsacie 14.10.05, 10:40
          w takim razie nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie czemu w warszawie spadło
          poparcie dla pana niskiego (nie tylko wzrostem)
          • voodeen Re: wczorajszą na polsacie 14.10.05, 10:53
            Bo słupki poparcia są w rękach tych, którzy popieraja pana wyższego (gw tvn
            itp).
            Manipulacja - mówi Ci to coś???

lila0212 napisała:

> w takim razie nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie czemu w warszawie
            spadło
            >
            > poparcie dla pana niskiego (nie tylko wzrostem)
            • lila0212 Re: wczorajszą na polsacie 14.10.05, 10:55
              a pkw? oni też wg ciebie manipulują 'słupkami'?

voodeen napisał:

> Bo słupki poparcia są w rękach tych, którzy popieraja pana wyższego (gw tvn
              > itp).
              > Manipulacja - mówi Ci to coś???
              >
              > lila0212 napisała:
              >
              > > w takim razie nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie czemu w warszawie
              > spadło
              > >
              > > poparcie dla pana niskiego (nie tylko wzrostem)
              • voodeen Re: wczorajszą na polsacie 14.10.05, 11:02
                odpowiedziałaś sobie sama. Przed parlamentarnymi PO miała wygrać w cuglach
                (wg "słupków") - okazało siż inaczej, przed I tura Tusk miał mieć z 10 pkt %
                przewagi - miał nieco pow 3 - znowu słupki" się myliły. Więc sugeruję, żeby
                zostawić słupki w spokoju a poczekać na pkw.

lila0212 napisała:

> a pkw? oni też wg ciebie manipulują 'słupkami'?
                >
                > voodeen napisał:
                >
                > > Bo słupki poparcia są w rękach tych, którzy popieraja pana wyższego (gw t
                > vn
                > > itp).
                > > Manipulacja - mówi Ci to coś???
                > >
                > > lila0212 napisała:
                > >
                > > > w takim razie nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie czemu w wars
                > zawie
                > > spadło
                > > >
                > > > poparcie dla pana niskiego (nie tylko wzrostem)
                • lila0212 Re: słupki słupkami 14.10.05, 11:07
                  działanie psychologiczne: widzisz że ma wygrać po, więc: a. jesli jesteś za po -
                  możesz sobie 'darować' wybory, jak wiele osób postąpiło pod wpływem 'słupków',
                  b. jeśli jesteś za pisem - motywuje cię to do pójscia i oddania głosu.
                  tak, manipulacja - niech będzie.
                  a wyniki warszawskie - mówię o poparciu w warszawie wg pkw po I turze. stąd
                  pytanie czy pkw też manipuluje.

voodeen napisał:

> odpowiedziałaś sobie sama. Przed parlamentarnymi PO miała wygrać w cuglach
                  > (wg "słupków") - okazało siż inaczej, przed I tura Tusk miał mieć z 10 pkt %
                  > przewagi - miał nieco pow 3 - znowu słupki" się myliły. Więc sugeruję, żeby
                  > zostawić słupki w spokoju a poczekać na pkw.
                  >
                  > lila0212 napisała:
                  >
                  > > a pkw? oni też wg ciebie manipulują 'słupkami'?
                  > >
                  > > voodeen napisał:
                  > >
                  > > > Bo słupki poparcia są w rękach tych, którzy popieraja pana wyższego
                  > (gw t
                  > > vn
                  > > > itp).
                  > > > Manipulacja - mówi Ci to coś???
                  > > >
                  > > > lila0212 napisała:
                  > > >
                  > > > > w takim razie nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie czemu
                  > w wars
                  > > zawie
                  > > > spadło
                  > > > >
                  > > > > poparcie dla pana niskiego (nie tylko wzrostem)
    • ewswr Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:49
      ...wrogie siły...układy...- i kto śmie nazywa Kaczyńskiego chorobliwie
      podejrzliwym. on jest po prostu chory
      • lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:51
        co już pokazał w warszawie wymieniając skład osobowy urzedów i centralizując
        (=spowalniając!) wszystkie decyzje!
        • broetje przynajmniej nie ma już aferałów!!!!!! od mostu 14.10.05, 10:31
          lila0212 napisała:

> co już pokazał w warszawie wymieniając skład osobowy urzedów i centralizując
          > (=spowalniając!) wszystkie decyzje!
      • broetje CZy WSI nie istnieje? Czy to wytwór wyobraźni?!! 14.10.05, 10:30
        ewswr napisał:

> ...wrogie siły...układy...- i kto śmie nazywa Kaczyńskiego chorobliwie
        > podejrzliwym. on jest po prostu chory
    • rafek00 Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:53
      Kaczynski nie nadaje sie na preydenta NIE MA ZADNEJ PREZENCJI i nie wzbudza
      zaufania..Oszołom ktory najchetniej wyizolowalbym Polske od swiata.. Traktuje
      Polske jak swoje podworko..Mam nadzieje,ze Klan Kaczynskich zostanie
      zablokowany przez Tuska
      • lila0212 Re: Kaczyński (nie)- Tusk (tak) 14.10.05, 09:58
        popieram! zresztą jestem z tego miasta w którym już pokazał co potrafi (LK),
        nie chcę by teraz rozszerzył swoje poletko!
      • broetje Tusk - prezenter, hi!!! 14.10.05, 10:31
        rafek00 napisał:

> Kaczynski nie nadaje sie na preydenta NIE MA ZADNEJ PREZENCJI i nie wzbudza
        > zaufania..Oszołom ktory najchetniej wyizolowalbym Polske od swiata.. Traktuje
        > Polske jak swoje podworko..Mam nadzieje,ze Klan Kaczynskich zostanie
        > zablokowany przez Tuska
      • voodeen Re: Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:36
        No Tusk to ma za to prezencje ... dobre :) Tylko mu dziób przyprawić i płetwy i
        będzie wyglądal jak jego protoplasta - wypisz wymaluj - Donald!

rafek00 napisał:

> Kaczynski nie nadaje sie na preydenta NIE MA ZADNEJ PREZENCJI i nie wzbudza
        > zaufania..Oszołom ktory najchetniej wyizolowalbym Polske od swiata.. Traktuje
        > Polske jak swoje podworko..Mam nadzieje,ze Klan Kaczynskich zostanie
        > zablokowany przez Tuska
    • ajkaj Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:57
      To nie debata, to polowanie na wpadki. Lis prowadził debatę źle, na poziomie
      gminnego dziennikarza. Zadawał dziwne pytania, prowokując do obrony, żadnych
      merytorycznych kwestii tam nie było. Nie jestem przeciwko Tuskowi, ale chcę
      wiedzieć jaki jest. Nic z tego. Nie sposób sie dowiedzieć. Dziś punktuje się
      większe chamstwo, nazywając je celnymi ripostami. Kto umie ripostować, a kto
      nie, mnie nie interesuje. Chcę porządnego prezydenta, przede wszystkim
      porządnego obywatela, Polaka. Tusk nie pokazał, że nim jest. Nie popieram Radia
      Maryja, uważam, że to krymingenny twór, ale gdzie jest Episkopat, gdzie
      działania Kościoła. Zajęci poparciem Tuska? Jak może Rydzyk bezkarnie zagarniać
      coraz większe połacie Polski? Jak? To pytanie stawiają sobie także jego
      wyznawcy, ale widzą w nim siłę, której nie ma gdzie indziej. Kto się stara tych
      ludzi przejąć? Kto wykazuje tę patologię? TVN? Ma rację L. Kaczyński, że tymi
      Polakami gardzić nie wolno, wybrali to, co uważają za słuszne. Jeśli dobro nie
      rywalizuje ze złem, ludzie biorą zło za dobro. Starzy, zmęczeni,biedni, włączają
      rano radio i mają różaniec. Co oferują im w zamian inne media? Stek plotek,
      sensacji, zawiści. Bardzo aktywnie wszyscy żegnali Ojca Św. Rozpacz, smutek,
      "piękna żałoba". Dziś myślę, że po to by błysnąć, zrobić wrażenie. Krytkuje się
      kibiców, że znowu złamali przysięgę, znowu się biją. A dziennikarze? Kariera i
      wyrachowanie, cena błyśnięcia nieograniczona.
      Obserwuję wybory, staram się widzieć kandydatów ostro i krytycznie. Widze, że
      jeden ma poparcie "znikąd", drugiego się leje pod byle pretekstem. To dziwne, że
      największe instytucje składaja ukłony Tuskowi. Za co? Przecież niczego przez te
      lata politycznej karkiery nie robił. L. Kaczyńksi naraził się, ryzkował,
      próbował naprawiać ten kraj, ale jak go Wałęsa nazwał oszołomem, tak zostało.
      Teraz stoi noblista po stronie faceta, który wpuścił na listę jego syna.
      Profesor Gilowskiej nie było wolno, nie zasłużyła. Wałęsie wolno, bo się opłaci.
      My, zwykli ldzie obserwujemy skuteczność polityka. Kaczyński na sądowym urzędzie
      powodował, że nawet w Pcimiu sąd zaczynał rozumieć po co jest. Dziś jest pełna
      obstrukcja, układy i wielkie poparcie dla Tuska, bo mniej konfliktowy? Tokto
      uporządkuje ten polski bałagan, nie ryzykując? Uśmiechnęty sztucznie i na
      zawołanie polityk? Bo to poparcie jest bez żadnego interesu? A potem będzie
      narzekania ciąg dalszy, media będą miały sensacyjne tematy, a pielęgniarki będą
      zabijać dzieci, bo im "mało płacą". Takie nas czekają najbliższe lata. Polityk,
      który sam nie panuje nad sobą, bierze ślub na miesiąc przed wyborami, by się
      spodobać klerowi, nie ma żadnej siły siania wolności obywatelskiej, bo swojej
      nie umie obronić. Dlaczego nie znalazł sie odważny "Lis" i o to nie zapytał? W
      Ameryce byłby to temat nr 1. Pytali Buscha o dzieci o relacje rodzinne, o
      wszystko. Dobry ojciec i mąż może być lepszym kandydatem niż nijaki, to nie
      odkrywanie Ameryki. Jedynym motywem w tej kampanii jest zniszczyć kandyata
      Kaczyńskiego. Tusk mówi, znają nas w Warszawie... . Z czego go znają? Pracuje
      tam? Każdy, któty coś robi, obrywa, bo zawsze komuś nie dogodzi. Dlaczego nikt
      nie wzmiankuje nawet , że w wyborach parlamentarnych w Warszawie wygrał
      Kaczyński, w Krakowie Ziobro? To mało ważne? Może to tylko głosy, jak to Tusk
      nazywa "prostych ludzi" ? Niech przyjmie do wiadomości, że w Polsce już dawn nie
      ma prostych ludzi, ale są wykrzywieni, zdemoralizowani politycy, którzy nawet u
      szczytu kampanii wyborczej nie są gotowi udzielić odpowiedzi na jedno ważne
      pytanie typu: co pan panie Tusk zrobił dobrego dla tego kraju od wielu lat żyjąc
      z pieniędzy podatnika, co to takiego, że daje panu legitymację do ubiegania się
      o najwyższy urząd, że mamy na pana głosować. Mam w Warszawie trochę znajomych.
      Ludzie głównie ze świata biznesu. Spędzają w moim mieście weekendy, urlopy,leczą
      się. Oni wszyscy twierdzą, że Tusk jest gwarantem ich spokoju, nie chcą słyszeć
      o innym kandydacie. A ja widzę biedę dookoła, śmietniki pod moimi oknami
      codziennie przepenetrowane wielokrotnie. Myślę, że wybór Tuska, spowoduje, iż ci
      ludzie "będą dumni" z żebrania w tym pięknym kraju. W oświacie i służbie zdrowia
      niskie płace i brak sensownej wizji usprawiedliwią analfabetyzm, patologie i
      niejedną śmierć biedaka, świat biznesu będzie się rozwijał, bo liberałom chodzi
      o pomnażanie klasy średniej, która ma załatać dziury u "prostych ludzi",
      naprawić edukację, leczenie i kulturę. Liberał wie, że jak bogaty chce błysnąc
      to sypnie groszem. Celem liberała jest stworzyć bogatego, ale co dalej, tego
      liberał wiedzieć nie musi. Tylko co z tego,że o tym wiemy. Lewica ostrzy ząbki,
      opozycja zgromadzi mocne argumenty by wygrać kolejne wybory, a "prości ludzie"
      może już wtedy odejdą w zaświaty
      • robert_per6 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:04
        Powinni ten tekst wrzucić jutro na pierwszej stronie GW, nic dodać nic ująć.
        • ajkaj Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:25
          robert_per6 napisał:

> Powinni ten tekst wrzucić jutro na pierwszej stronie GW, nic dodać nic ująć.
          Dziękuję, ale wiadomo jakie poglądy ma Gazeta
          • voodeen Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:45
            gazeta nie ma poglądów - gazeta ma misje. Misja Tusk! Tyle tylko, że to jest
            mission impossible !!!! :)
            Ajkaj - brawo! - świetny tekst! Polecam zwolennikom Tuska spokojną lekture. A
            może wówczas wyłączą tv i włączą własne myślenie.

ajkaj napisała:

> robert_per6 napisał:
            >
            > > Powinni ten tekst wrzucić jutro na pierwszej stronie GW, nic dodać nic uj
            > ąć.
            > Dziękuję, ale wiadomo jakie poglądy ma Gazeta
          • blackkot Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 12:59
            Ajkaj, to wszystko prawda. Dzięki za rzeczowe, spokojne, mądre przemyślenia.
            Tak, niech wszyscy się choć chwilę zastanowią nad tym tekstem.
            Bez piany na ustach i wykrzykiwania, kto kogo pokonuje w potyczkach słownych i
            który z kandydatów ma lepszą prezencję. Tu naprawdę nie ma żartów. A to co
            napisał Ajkaj, to perspektywa tego, co nas czeka w przypadku wygranej Tuska. To
            nie Tusk by zwyciężył, ale obawiający się Kaczyńskiego Bolek, Wachowski
            itp.podejrzani biznesmeni i polityczni karierowicze. Leniwemu Tuskowi nie
            będzie sie chciało zrobic z tym porzadku i oni na to liczą. Kaczyński może
            dobrać im się do skóry. I tego się boją.
      • xabc123 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 12:23
        Każdy z kandydatów ma swoje dobre i złe strony.

Ja jednak nie zagłosuję na Kaczyńskiego, bo:

-jest populistą i przedstawia utopijny, szkodliwy dla gospodarki i budżetu
        program, którego realizacja wcale nie pomoże biednym ludziom. Byli tacy
        prezydenci populiści w Ameryce Południowej i źle się tam skończyło.

- nie chcę prezydenta, który nie nadaje się do reprezentowania Polski na arenie
        międzynarodowej. Myślę, że Tusk będzie dobrze bronił interesów Polski,
        ale i lepiej dogada się ze światem.

- nie chcę w końcu prezydenta, który doszedł do władzy przy poparciu sekty
        Rydzyka.

Pozdrawiam

xabc
    • lkf Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:59
      Kaczyński to osbowość, ma charakter - Tuskowi tego brakuje
      • lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:03
        kaczyński już pokazał co potrafi - w warszawie... uzyskanie pozwolenia na
        budowę zmienił w horror
        • ajkaj Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:13
          lila0212 napisała:

> kaczyński już pokazał co potrafi - w warszawie..,

To dziwne, że tam Kaczyński wygrał wybory parlamentarne, w Krakowie Ziobro, a
          powinni wisieć, prawda?
          Naprawia błędy po rządach PO i obrywa za PO od PO, czy to nie paradoks?

• lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:43
            z tego co wiem za rządów po w warszawie metro szybko się wydłużało, podobnie
            jak plany kolejnych mostów. teraz wydłużają się kolejki w urzędach i
            oczekiwania na decyzje aministracyjne. pis wygrał w mazowieckim, fakt ale Pan
            Lech z kretesem przegrał w warszawie :-)
            więc parlamentarnych nie wygrał kaczyński, wygrała partia!
            zresztą, o jakich błędach mówimy????

ajkaj napisała:

> lila0212 napisała:
            >
            > > kaczyński już pokazał co potrafi - w warszawie..,
            >
            > To dziwne, że tam Kaczyński wygrał wybory parlamentarne, w Krakowie Ziobro, a
            > powinni wisieć, prawda?
            > Naprawia błędy po rządach PO i obrywa za PO od PO, czy to nie paradoks?
            >
            • ajkaj Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:12
              oczekujesz, że Kaczyński ma naprawić w Warszawie wszystko, najlepiej od ręki, a
              jak nie, to w wyborczego ryja, bo jest żle, opamiętaj się i zastanów

do niedawna było tyle o rządach PO o ich niecnościach w Warszawie, teraz
              Kaczyński ma na swoim garbie wsio, PO jest OK
              • lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:16
                mam wrażenie że rozmawiam z osoba, która o sytuacji w warszawie orientuje się
                tylko z mediów, bo w rzeczywistości sytuacja uległa zmianie na gorsze! Paweł P.
                miał swoje wady, ale nie sparaliżował miasta!!!

ajkaj napisała:

> oczekujesz, że Kaczyński ma naprawić w Warszawie wszystko, najlepiej od ręki,
                a
                > jak nie, to w wyborczego ryja, bo jest żle, opamiętaj się i zastanów
                >
                > do niedawna było tyle o rządach PO o ich niecnościach w Warszawie, teraz
                > Kaczyński ma na swoim garbie wsio, PO jest OK
          • a.gajewski1 Jest to prawda częsciowa 14.10.05, 11:20
            wybory do sejmu porażka 32/30, wybory prezydenckie
            48/32!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            To ze wygral Kaczynski swiadczylo tylko ze Waltz jest slaba i poparcie dla PO
            poszlo na innych, a w PiS ludzie tylko znaja Kaczke. Taki Karski dostal w Wawie
            2tys glosow i sie dostal:)
        • voodeen Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:46
          demagogicznie teoretyzujesz, czy masz jakiś dowód? Bo ja mam kontrargument w
          postaci bloku (7 kondygnacji), który stawiają w odległości 25 m (!!!!) od
          mojego, anektując kawałek ulicy miejskiej, a na budowę którego developer dostał
          zgodę od poprzedniej (PO) ekipy zarządzającej miastem. I co?

lila0212 napisała:

> kaczyński już pokazał co potrafi - w warszawie... uzyskanie pozwolenia na
          > budowę zmienił w horror
          • lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 12:04
            1. przynajmniej dostał zgodę
            2. teraz o to ciężko - nawet po spełnieniu najsurowszych wymagań
            3. w kraju jest za mało mieszkań!
    • otosiu Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:02
      Panie TUSK!! Punkt dla Pana!!! ..widać, że Tusk się trochę wyrobił w tych
      debatach, a Kaczyński i te jego głupawe uśmieszki jak przyprawialły mnie o
      współczucie na myśl o takim prezydencie, tak dalej przyprawaiją... ..no i ten
      wzrost!! ..wzrost robie swoje, a Kaczyński to chyba na jakiś poduszkach
      siedział.
    • bunia3 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:04
      Ludzie, dlaczego się kłócicie o elementy "czarnej kampani"? Wstyd mi za Was.
      Analizujcie to, co dotychczas zrobili obydwaj kandydaci , jaki mają dorobek
      polityczny. I tutaj bezspornie prowadzi Kaczyński. Czy chcecie mieć prezydenta
      o imieniu Donald?
      Drugą według mnie najważniejszą sprawą są realia polityczne. Wybory do Sejmu i
      Senatu wygrał PiS. Jeżeli prezydentem zostanie Tusk, to będziemy mieli
      zafundowaną dalszą walkę polityczną, wetowanie ustaw itp. Widać to już przy
      tworzeniu koalicji. Tylko wybór Kaczyńskiego według mnie gwarantuje w tej
      sytuacji przeprowadzenie reform. Czy to będą dobre reformy? Trudno w tej chwili
      powiedzieć, ale jeżeli daliśmy poparcie PiS-owi, to musimy być konsekwentni i
      pozwolić im wprowadzać reformy w życie. Rozliczymy ich po czterech latach. Będą
      za wszystko odpowiedzialni i ta odpowiedzialność nie będzie rozmyta.
      • piotr_kulinski Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:17
        Osobiście uważam że Kaczyński jest bardziej konkretny od Tuska, W debatach
        często widać zirytowanie Tuska, brak argumentów.... jedynie odpyskówki do
        Kaczyńskiego. Próbuje wyprowadzić Kaczora z równowagi wlepiając w niego gały,
        ale widać jak błąka mu się po twarzy niewyraźny uśmieszek.
        A że wyborcza jest za Tuskie da się to poznać choćby po dyskusjach na forum. Koś
        musi to przecież nakręcać. Właściwue poparcie jest jakoś tak 54%-Tusk
        46-Kaczyński i to właściwie powinno się przełożyć na forum, a jakoś nie widać,
        chyba że elektorat Tuska ma bardziej powszechny dostęp do netu... ale co to
        Świadczy o Tusku ? niewiem
        I nie gadajcie o brudnej kampani kaczora, tusk nie jest lepszy.
      • paola_23 [...] 14.10.05, 11:08
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • a.gajewski1 Prezydentura Tuska = ustawy tylko PO-PIS 14.10.05, 11:23
        nigdy PIS-SO-LPR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • chris12 W debatach Lisa często chodzi o autopromocję 14.10.05, 10:10
      List nie jest głupi ale czasem ma się wrażenie, że pokazuje nam, że to on jest
      tym własciwym kandydatem.
      • doktorhabilitowany.1 Zawsze:)) 14.10.05, 11:06
        Choć denerwowało mnie, że nie reagował, gdy kaczyński notorycznie przekraczał
        czas wypowiedzi.
    • rafek00 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:13
      the.bill1 napisał:
      > Kaczor jest autentyczny, Tusk zaróżowił się kompletnie
      Kaczor jest niezrownowazony.. nie nadaje sie na stanowisko prezydenta..strach
      pomyslec co ten czlowiek moglby zrobic na arenie miedzynarodowej.. pewnie
      wyzywalby i szukal korzeni w Wermachcie..
      • voodeen Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 10:23
        A za tydzień z ogonkiem Tusk będzie politycznym denatem. A wtedy dopiero
        zacznie kąsać, jad sączyć i dogadywać (jak to już widzieliśmy poprzednio).
        • paola_23 Re: Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 11:49
          Zobaczymy w niedziele wieczorem !!!
          Wszystkim zwolennikom najonalisty Kaczora humor skwaśnieje gdy się dowiedzą kto
          wygrał...
          Ludzie nie mogą być na tyle tępi, żeby nie widzieć jakie zacofanie czeka nas za
          rządów Kaczora...
          • voodeen Re: Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 11:58
            Jeżeli _23 to Twój wiek, to nie dziwię się temu co piszesz. Pożyjesz to oczy Ci
            się otworzą. Szerooooooko. I wtedy zobaczysz jak mały jest Tusk, ze swoją "0-
            programu" wizją.

paola_23 napisała:

> Zobaczymy w niedziele wieczorem !!!
            > Wszystkim zwolennikom najonalisty Kaczora humor skwaśnieje gdy się dowiedzą
            kto
            >
            > wygrał...
            > Ludzie nie mogą być na tyle tępi, żeby nie widzieć jakie zacofanie czeka nas
            za
            >
            > rządów Kaczora...
            • doktorhabilitowany.1 Tusk bije Kaczora na głowę (albo w głowę) 14.10.05, 12:10
              Ataczek personalny? Czy Pisiorki naprawdę nie mają nic mądrego do powiedzenia?

voodeen napisał:

> Jeżeli _23 to Twój wiek, to nie dziwię się temu co piszesz.
            • 3gr Re: Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 12:11
              Mlodzi ludzie maja swieze, intuicyjne, nieschematyczne spojrzenie na
              rzeczywistosc. Wez od niej korepetycje!
              voodeen napisał:

> Jeżeli _23 to Twój wiek, to nie dziwię się temu co piszesz. Pożyjesz to oczy
              Ci
              >
              > się otworzą. Szerooooooko. I wtedy zobaczysz jak mały jest Tusk, ze swoją "0-
              > programu" wizją.
              >
              > paola_23 napisała:
              >
              > > Zobaczymy w niedziele wieczorem !!!
              > > Wszystkim zwolennikom najonalisty Kaczora humor skwaśnieje
              • voodeen Re: Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 12:32
                Chyba masz racje. Chyba zaczne tak jak młodzi brać extasy i palić ziele to może
                uzyskam ten stan "świeżości, intuicyjności, nieschematycznego spojrzenia na
                rzeczywistość". Ale czy to oby na pewno jest rzeczywistość czy może euforyczna
                halucynacja? A korepetycje synku to ty możesz brać od starszych.

3gr napisał:

> Mlodzi ludzie maja swieze, intuicyjne, nieschematyczne spojrzenie na
                > rzeczywistosc. Wez od niej korepetycje!
                > voodeen napisał:
                >
                > > Jeżeli _23 to Twój wiek, to nie dziwię się temu co piszesz. Pożyjesz to o
                > czy
                > Ci
                > >
                > > się otworzą. Szerooooooko. I wtedy zobaczysz jak mały jest Tusk, ze swoją
                > "0-
                > > programu" wizją.
                > >
                > > paola_23 napisała:
                > >
                > > > Zobaczymy w niedziele wieczorem !!!
                > > > Wszystkim zwolennikom najonalisty Kaczora humor skwaśnieje
          • bbombel_reaktywacja Re: Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 12:31
            Napiszę tylko jedno - więcej takich debat a Kaczyński wygra na bank!
    • o90 Tusk - zaden liberal tylko czerwony 14.10.05, 10:16
      tak jak jego koledzy z dawniej w UW teraz PO, jak wietr zawieje tam ida...

liberalow mozna znalezc w UPR a nie w PO

liberalizm jako przekrety Piskorskiego to jest wlasnie liberalizm PO

Kaczynski nie jest idealem ale na 100% jest bardziej wiarygodny
      niz plakatowy plastikowy Donald ktory unika swojego imienia jak ognia
      bo nie jest medialnie dobrze odbierane. CYKOR
      • broetje [...] 14.10.05, 10:27
    • seiho [...] 14.10.05, 10:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka