3gr Glosujmy na TUSKA, inaczej WOJNA ATOMOWA! 14.10.05, 07:20 Owszem Kaczynski ma tupet ale jego polityka bedzie szkodzila Polsce i ja kompromitowala na zewnatrz. kaczor to zagorzaly krzykacz i populista, i a zbyt nieparlpamentarna buzie jak na prezydenta. Tu trzeba kogos zrownowazonego, a Kaczor jest nieobliczalny. Obawiam sie wybuchu wojny atomowej, albo zaatakowania UE, albo spychania z przepasci przeciwnikow - jesli Kaczor dorwie sie do prezydentury. Tylko nie to! Tusk, jesli nie pomoze, to mniej zaszkodzi. Kaczor nie daje tej opcji. Glosujmy na TUSKA! Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Glosujmy na TUSKA, inaczej WOJNA ATOMOWA! 14.10.05, 10:39 Bo Tusk to "Siła spokoju"! Zaraz, zaraz - skąd my to znamy? 3gr napisał: > Owszem Kaczynski ma tupet ale jego polityka bedzie szkodzila Polsce i ja > kompromitowala na zewnatrz. kaczor to zagorzaly krzykacz i populista, i a zbyt > nieparlpamentarna buzie jak na prezydenta. Tu trzeba kogos zrownowazonego, a > Kaczor jest nieobliczalny. Obawiam sie wybuchu wojny atomowej, albo > zaatakowania UE, albo spychania z przepasci przeciwnikow - jesli Kaczor dorwie > sie do prezydentury. Tylko nie to! Tusk, jesli nie pomoze, to mniej zaszkodzi. > Kaczor nie daje tej opcji. Glosujmy na TUSKA! Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Glosujmy na TUSKA, inaczej WOJNA ATOMOWA! 14.10.05, 11:00 Jak do tej pory, nie widzę krzyku, populizmu, ale chęc naprawy państwa, Twój idol pragnie dumy z dziadowania, głosuj sobie. Powtarzasz za Wałęsą, któremu Tusk wpuścił synka na listę, sam nie masz zdania, bo teorie należy poprzeć dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
4bani NIEDOBRZE MI. 14.10.05, 08:04 Niedobrze mi ,gdy słucham retoryki Kaczynskiego.Wszedzie widzi insynuacje,podejrzenia,zupełny brak wyczucia sytuacji towarzyszy my permanentnie.Czesto wykazuje sie ignorancją i brakiem zrozumienia dla meritum.Uprawia "lepperyzm", tj. budowanie swych kwestii na słowach rozmówcy.Nie chcę takiego prezydenta, który wyczysci i zbuduje swoj małorozsadkowy swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
3gr HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLUTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 08:11 tani populizm, euronienawisc, zagrywki pod publiczke, ktore tej publiczce bokiem wyjda. Zgadnijcie o kim pisze... I glosujcie na TUSKA! Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Re: HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLUTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 08:43 3gr napisał: > tani populizm, euronienawisc, zagrywki pod publiczke, ktore tej publiczce > bokiem wyjda. Zgadnijcie o kim pisze... I glosujcie na TUSKA! ======================================== Dołączam się we wszystkich hasłach w tytule. I w podsumowaniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLUTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 09:24 Ja również jak zwykle popieram i wczoraj jak widziałam te szydercze uśmieszki Kaczora to mi się niedobrze robiło... Jego zachowanie i ignorancja, przerywanie i przedłużanie wypowiedzi było nie tylko olaniem konkurenta ale i nas. I taki burak ma nami rządzić?! szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLUTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 10:53 ale przedtem zajrzyj do słownika Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLUTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 10:52 to może weź słownik..., dla zwolenników Tuska nie ma znaczenia edukacja, tylko many, many, ale jak się pisze, to się powinno wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Re: HOMOFOBIA, KOLTUNERIA, KLuTLIWOSC, SZOWINIZM, 14.10.05, 11:11 Klotliwosc - oczywiscie! Bledy mi sie zdarzaja, sorry. Forma niestety zaklocila tresc. Dzieki za spostrzegawczosc i slownikowe porady! Nie chce przez to powiedziec, ze zwolennicy Kaczynskiego nie robia bledow - zrobia w dniu wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
malina510 prasa faszystowska i Gazeta Wyborcza 14.10.05, 08:26 Pan Czuchnowski manipuluje brzydko pisząc: "Peany na Pana cześć wygłosiła tylko włoska prasa faszystowska - odparował Tusk, lekko wyprowadzając konkurenta z równowagi". Konkurent - Pan Lech Kaczyński - opowiedział, iż ta "partia faszystowska" wydająca ową prasę ma: wicepremiera w rządzie Włoch i popiera UE i Polskę w UE. Tusk tego nie wie, bo jest ignorantem? A Pan Panie Czuchnowski? Nawet jak Pan słyszał, to co? przez paluszki nie przejdzie??? A po dotacjach na gdańskie hospicjum widać, ja będzie rzadzić PO wobec najsłabszych... znajdźcie sponsora i ratujcie się sami... Dodam uczciwie, że zrobiono to z sukcesem w Sopocie, tez rządzonym przez PO (vivat Prezydent Karnowski!). Ale Pan Tusk... cóż... za dużo roboty by zajęło, żeby się tego dowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka UCZCIE SIĘ HISTORII. Rodzina Tuska jak wiele 14.10.05, 08:32 innych na kresach wschodnich i zachodnich BYLA PODZIELONA. Najbardziej znanym przykładem w historii Polski była RODZINA SZEPTYCKICH. Stanisław Maria [!] Szeptycki, jeden z dowódców Legionów w I wojnie św., był w latach 20-ych polskim ministrem spraw wojskowych, i szefem sztabu generalnego. Jego brat Andrzej Szeptycki to z kolei duchowy przywódca Ukraińców w Galicji Wsch., głowa kościoła ggrecko-katolickiego (unickiego), zwalczający polską dominację. Podobnie było z (polsko-ukraińską) rodziną Jacka Kuronia, z (polsko-litewską) rodziną Miłoszów, a przede wszystkim ze słynną rodziną Manteufflów, wielce zasłużoną dla polskości. Kto upiera sie przy "odkryciach" J. Kurskiego i próbuje z nich korzystać, ten jest parszywcem. Odpowiedz Link Zgłoś
bieetka Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 08:36 Coś jest na rzeczy, kiedy Kaczyński stwierdził, że Tusk to produkt marketingowy co oznacza, że brak własnych poglądów wypełnia tekstami wymyślonymi przez swoich sztabowców. Chyba jednak głowa państwa powinna mieć swoje zdanie. W przeciwnym przypadku inni mogą nim łatwa manipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa Tusk bez szans w rozmowach z Putinem 14.10.05, 08:42 Tusk deklaruje "otwarcie" na sasiadow. Jednak debata z Kaczynskim pokazale, ze Tusk nie potrafi wyraznie okreslic fundamentalnych warunkow na jakich chcialby budowac relacje Polski z sasiadami i innymi krajami. Manifestuje jakas naiwna ugodowosc, ktora pragnie zaskarbic sobie sympatie obserwatorow zagranicznych. Robi wrazenie czlowieka przestraszonego, ktory dla swietego spokoju, aby nikogo nie draznic, nie osmieli sie wyciagnac na stol spraw niewygodnych dla sasiadow Polski. Nie wystarczy byc przymilnym aby zyskac autorytet w debatach z "wygami" rosyjskimi, francuskimi, niemieckimi itp. W kontaktach z nimi Tusk jest bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
ormoczuwa Ograniczony pogląd toporowej.. 14.10.05, 08:47 Pani toporowa nie widziała telewizyjnej debaty Tuska ze Steinbachową - i musi pociskać "kacze" wymysły i pierdoły.- toporowa napisał: (...) Tusk nie potrafi wyraznie okreslic fundamentalnych warunkow na jakich chcialby budowac relacje Polski z sasiadami i innymi krajami > . > Manifestuje jakas naiwna ugodowosc, ktora pragnie zaskarbic sobie sympatie obse rwatorow zagranicznych. > Robi wrazenie czlowieka przestraszonego, ktory dla swietego spokoju, aby nikogo nie draznic, > nie osmieli sie wyciagnac na stol spraw niewygodnych dla sasiadow Polski. > Nie wystarczy byc przymilnym aby zyskac autorytet w debatach z "wygami" rosyjsk mi, > francuskimi, niemieckimi itp. > W kontaktach z nimi Tusk jest bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
mcel2 Re: Tusk to ratlerek 14.10.05, 09:10 Jak może to doskakuje i ujada a jak sie tupnie nogą to kłfdzie się i skuczy. Tak by wyglądała jego rozmowaz Putinem . I jescze te rozbiegane świńskie oczka. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 A to ciekawe 14.10.05, 13:33 mcel2 napisała: > Jak może to doskakuje i ujada a jak sie tupnie nogą to kłfdzie się i skuczy. Piękna polszczyzna:)) Ale szczerze mówiąc - opowiadasz banialuki. Wczoraj zaginał Kaczyńskiego na każdy temat. A podobne do twojego zdanie mógłbym wygłosić o sztabowcach Kurskiego... tfu! - Kaczyńskiego miałem powiedzieć. Spamują, powtarzają insynuacje Kurskiego, pomimo, że ponoć Kaczka je potępił, a jak im wykażesz, zę bredzą, to nawet się nie ukorzą - po prostu znikają z forum, albo unikaja dyskusji przenosząc się do innego wątku. Kaczynscy postępują w myśl zasady, ze kłamstwo wiele razy powtarzane, staje sie prawdą dla maluczkich. Kurski to przyznał w rozmowie z Lisem - że doskonale wie, na jakich emocjach bazuje i liczy na ciemnotę ludu. Nie wstyd wam? Odpowiedz Link Zgłoś
dawid88884 Żygam już tą kampanią >Kaczki< na ROŻNO 14.10.05, 08:55 Kaczynski chce zaoszczedzic 40mld zł ciekawe skad je wezmie oczywiscie podniesie podatki bo taki Matoł nic innego niewymysli '' Polska '' juz niedlugo bedziemy uslugiwac zagranicznym koncerrnom bo nasz kapitalizm jest wciaz meczony wysokimi skladkami i najazdami Urzedu Skarbowego Zeby tak ich dzuma udusila tych ze skarbowki Odpowiedz Link Zgłoś
dawid88884 Kaczorowi HOMOFOBOWI >>>s t o p<<< 14.10.05, 09:00 Mam gleboko gdzies czy facet robi to z facetem czy z kobita niech zalegalizuja wkoncu te zwiazki homo i po klopocioe i niech zajma sie gospodarka ale "kaczki" jak zwykle zgorszone razem z tym idiotami Giertychem i Rydzykiem Odpowiedz Link Zgłoś
o90 CIEPLOSCI - STOP - poznaj prawo kolego 14.10.05, 10:25 zwiazki ludzi cieplych juz dawno sa zalegalizowane reguluje to ustawa skarbowa o spadkach. do niczego innego homo malzenstwa nie sa potrzebne. powyzej uszu mam terroru homo srodowisk ktore kazde 'NIE' czy 'STOP' dla owej dewiacji obieraja jak zamach na wlasne istnienie. co robia pod kocykiem niech robia prywatnie publicznie niech przestrzegaja ogolnie przyjetych norm. to nie zaklamanie , to kultura. moze przy okazji towarzysz Donald publicznie poprze cieplych skoro taki z niego liberal. czekam....tylko ze sie nie doczekam bo z niego taki liberal jak z koziej .... traba. Kaczynskiego poglad na sprawe kazdy zna. a Donalda ? Donalda nie. Bo Donald to CYKOR Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: tusk to mięczak 14.10.05, 09:40 k.orzech napisał: > tusk to mięczak, brak mu kręgosłupa ale ta "elastyczność" umożliwia mu wchodzenie do każdej d..y :) czyli Donald do D... Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu Re: tusk to mięczak 14.10.05, 10:09 Hmmm... i oto wypowiedź poniżej zamieścił elektorat Kaczyńskiego! Buahahaha... żal i współczucie.. voodeen napisał: > k.orzech napisał: > > tusk to mięczak, brak mu kręgosłupa > > ale ta "elastyczność" umożliwia mu wchodzenie do każdej d..y :) > czyli Donald do D... Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: tusk to mięczak 14.10.05, 10:30 Żal? Chyba Donalda, bo się tak męczy, tak stęka a i tak nic z tego nie będzie. otosiu napisał: > Hmmm... i oto wypowiedź poniżej zamieścił elektorat Kaczyńskiego! Buahahaha... > żal i współczucie.. > > voodeen napisał: > > > k.orzech napisał: > > > tusk to mięczak, brak mu kręgosłupa > > > > ale ta "elastyczność" umożliwia mu wchodzenie do każdej d..y :) > > czyli Donald do D... Odpowiedz Link Zgłoś
mm48 Kaczyński wygral bezdyskusyjnie !!! 14.10.05, 09:40 To nie ulega watpliwosci.Sama nie moge uwierzyc ,ze jestem sklonna glosowac na Kaczynskiego ,gdy przez poprzednie lata sklanialam sie ku Tuskowi.W kampanii tej obnazyl swoje slabosci.Nie jest to polityk wielkiego formatu, niestety. Zachowuje sie jak lizus.Chce za wszelka cene wypasc dobrze i dlatego jest taki tekturowy.Nie ma tez nic do powiedzenia."Mowi " do wszystkich Polakow ,jednoczesnie ignorujac tych tzw.rydzykowych ( 40%)To cynik.Juz mu nie ufam i nie zaufam.Skonczyl sie ,niewyjasnieniem sprawy dzialan plk.Miodowicza.PO tym widac ,ze bedzie zawsze ukladny.Cos na niego maja .Widac sie ,ze sie boi .Ma to wypisane na twarzy.To mieczak! Szkoda ,ze takim sie objawil w tej kampanii, lepiej bylo nie wiedziec.Teraz jedyna sznasa dla tej partii ,jest taka osobowosc ,jak J.M.Rokita.Jedynie on moze byc godnym przeciwnikiem Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Przyjęłaś naiwną strategię spamu 14.10.05, 10:20 mm48 napisała: > To nie ulega watpliwosci.Sama nie moge uwierzyc ,ze jestem sklonna glosowac na > Kaczynskiego ,gdy przez poprzednie lata sklanialam sie ku Tuskowi. Wzruszające;) Zauważyłem, że od pewnego czasu najbardziej zatwardziali zwolennicy Kaczyńskiego wypisują, jak to chcieli głosować na Tuska, ale zmienili zdanie pod wpływem kampanii. Prosty zabieg socjotechniczny, który może podziałać na kogoś, kto sporadycznie tylko wchodzi na forum. W kampanii > tej obnazyl swoje slabosci.Nie jest to polityk wielkiego formatu, niestety. > Zachowuje sie jak lizus.Chce za wszelka cene wypasc dobrze i dlatego jest taki > tekturowy. To też argumenty, które wciąż, do znudzenia powtarza Kaczyński. Wymyślił je Kurski, a sztabowcy maja za zadanie powtarzać jak mantrę. "Kłamstwo powtórzone 100 razy dla postronnych staje się prawdą" To taktyka sztabu Kaczyńskiego. Dlatego z ust Kurskiego nie schodzi słowo Wehrmacht, jak nie o dziadku, to o jego bracie. To także taktyka wypracowana w Naszym Dzienniku i Radio Maryja. Wstydź się, wstydź:)) Nie ma tez nic do powiedzenia."Mowi " do wszystkich > Polakow ,jednoczesnie ignorujac tych tzw.rydzykowych ( 40%)To cynik.Juz mu nie > ufam i nie zaufam. hłe:)) poczułaś się urażona w imieniu ludzi, którzy skandują "Kto na Tuska głosuje, ten Chrystusa biczuje"? Już Ci nie ufam i nie zaufam:)) Skonczyl sie ,niewyjasnieniem sprawy dzialan > plk.Miodowicza.PO tym widac ,ze bedzie zawsze ukladny.Cos na niego maja . Kolejna mantra sztabu kaczki - hipokryci, zapominacie jak twórczo Wasserman włączył się do ataku na Cimoszewicza. Pospołu z Giertychem. I jeszcze jedna rzecz: Miodowicz to gnojek, czarna owca w PO. I ma pewną cechę wspólną z PiS. On też był w Radio Maryja. Nie wiem co on robi w PO, bo zdecydowanie bardziej pasuje do PiS - stosuje wasze metody działania. Widac > sie ,ze sie boi .Ma to wypisane na twarzy.To mieczak! Szkoda ,ze takim sie > objawil w tej kampanii, lepiej bylo nie wiedziec.Teraz jedyna sznasa dla tej > partii ,jest taka osobowosc ,jak J.M.Rokita. Piszesz o wyborach prezydenckich, potępiasz (na niby) Miodowicza, a teraz wtrącasz Rokitę:)) Jedynie on moze byc godnym > przeciwnikiem Kaczynskiego. On nie startuje w tych wyborach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Przyjęłaś naiwną strategię spamu 14.10.05, 11:07 Wmawiasz ludziom, że są durni. Przecież widać jak na dłoni sztuczność Tuska, te jego wymachiwania po żonę, zapomniał i sobie przypomniał,że ma ją przytulić. Ten wyraz twarzy idioty. Nie patrzę, bo mi go żal, próbuję coś usłyszeć, niestety, nic nie ma do pwoiedzenia, tylko odpłacać, kopać. To nie jest tak, że piszemy: byłam za tym, ale zmieniłam zdanie, to żadna strategia. Chcę być normalna, mieć sumienie w porządku i dobrze wybrać. Tu na forum też jest podobnie jak u Tuska. Nie dyskutwać merytorycznie, tylko pytaniem na pytanie, głupota na głupotę. Jeśli Kaczyński taki kiepski, to niech Tusk pokaże klasę, niech ją będzie widać, a co widać? Mina kota..... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Przyjęłaś naiwną strategię spamu 14.10.05, 11:20 ajkaj napisała: > Wmawiasz ludziom, że są durni. Przecież widać jak na dłoni sztuczność Tuska, te > jego wymachiwania po żonę, zapomniał i sobie przypomniał,że ma ją przytulić. Te > n > wyraz twarzy idioty. Nie patrzę, bo mi go żal, próbuję coś usłyszeć, niestety, > nic nie ma do pwoiedzenia, tylko odpłacać, kopać. To nie jest tak, że piszemy: > byłam za tym, ale zmieniłam zdanie, to żadna strategia. Chcę być normalna, mieć > sumienie w porządku i dobrze wybrać. To Ty piszesz pod dwoma nickami? odpisujesz, pamiętaj, na zarzuty wobec mm48, trzeba było się wylogować i zalogować spowrotem:)) Poza tym, w kontekście mojego postu, otwarcie przyznajesz, że jesteś ze sztabu Kaczyńskiego. To tobie odbiera wiarygodność, ale oczywiście, podyskutować możemy. Tu na forum też jest podobnie jak u Tuska. > Nie dyskutwać merytorycznie, tylko pytaniem na pytanie, głupota na głupotę. > Jeśli Kaczyński taki kiepski, to niech Tusk pokaże klasę, niech ją będzie widać > , > a co widać? Mina kota..... Widzisz, to juz kwestia oceny: dla mnie Tusk jest OK, zaś Kaczyński czuje, że przegrał i próbuje się umizgiwać do elektoratu roszczeniowego i ksenofobicznego. Używa też niecnych metod - teatrzyk Kurskiego to pokazał. Dla mnie to zaplanowana strategia - Kurski rzuca kalumnie, potem jest z wielką pompa wywalany z PiS (żeby pokazać 'sprawiedliwość' w PiS) a potem sztab Kaczyńskiego i tak wykorzystuje kalumnie Kurskiego, żeby zohydzić Tuska. zobaczysz, że Kurski wróci do PiS, a na pewno wiesz,ze regularnie kontaktuje się z waszym sztabem. Odpowiedz Link Zgłoś
kd200 Kaczynski nie moze reprezentować Polski w Stanach. 14.10.05, 09:32 Oni już mieli jednego Kaczynskiego... tylko ze to był unabomber. Widać wszystkie Kaczyńskie mają skłonność do destrukcji. Ale cóż. Wystarczy zobaczyć kto głosuje na Kaczyńskeigo: albo rozgorycznone grupy ludzi, którym albo się nie powiodło, albo nie chciało sie pracować oraz fanatycy Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Kaczynski nie moze reprezentować Polski w Sta 14.10.05, 09:39 Twardym trzeba być a nie "miętkim" . Polityka to nie dziennik telewizyjny ani Gazeta Wyborcza . Jak dla mnie Tusk jest zbyt marionetkowy, choć Lechowi też wiele brakuje do ideału. A Wałęsa popiera Tuska, ze taki spokojny i układny nazywając Kaczyńskich "walczakami", chyba zapomniał co sam robił. Od kogo się tej walki uczyli? Tylko niestety "kto nie z Mieciem tego zmieciem" Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczynski nie moze reprezentować Polski w Sta 14.10.05, 10:30 Prawda. Tu warto dodać, że Kaczyńscy byli wierni Wałęsie, oddani, to oni doprowadzili go do wysokich piedestałow. Odeszli w milczeniu, nie komentowali wielu spraw, o których wiedzieli dokładnie. To zostali oszołomami. Odpowiedz Link Zgłoś
pmspms o dokonaniach Tuska wyborcza nawet sie nie zająkne 14.10.05, 09:46 ła. Tusk odpowiedział że pytanie to pytanie jest niestosowne. A Kaczyński wspomniał, że wyborcza to pytanie cenzuruje. I sadząc po tym artykule ma rację :) Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: o dokonaniach Tuska wyborcza nawet sie nie za 14.10.05, 09:53 w mniejszym stopniu niż Radio M w przeciwnym kierunku, nie przesadzajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 09:46 załatwił Kaczyńskiego z zimną krwią. Kaczyński cały czas się denerwował i notorycznie przekraczł czas wypowiedzi, strasznie trudno mu było zebrać myśli i budował zdania wielokrotnie podrzędnie złożone, które nie zawsze miał czas dokończyć, bo się rozpraszał. Szczytem absurdu było dumne stwierdzenie Kaczora, że on nie nigdy nie rozmawiał z Kohlem, a efektem rozmowy Tuska z Kohlem w czasie spotkania Gnieźnieńskiego było stwierdzenie Kohla, że Rosja to najważniejszy sąsiad Niemiec. Na to Tusk, że to jest problem Kaczora, że on z nikim nie rozmawiał i nic nie wie o partnerach zagranicznych, a na to Kaczor, że jego brat Jarek rozmawiał z Kohlem 14 lat temu!!! No to jak p. Kaczka, może to stwierdzenie Kohla było efektem rozmowy Jarka z Kohlem? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 10:04 doktorhabilitowany.1 napisał: > załatwił Kaczyńskiego z zimną krwią. No, rzeczywiście to istotne dla Polaków kto kogo załatwił, to faktycznie świadczy o dobrych cechach kandydata. Już nawet Lis upadł tak nisko, że nie potrafi pokazać co kto sobą reprezentuje. "Prości ludzie" i nienawiść do słuchaczy RM. Czy oni sa gorszymi Polakami? Dlaczego Kosciól tak jawnie popierający Tuska nie wybawi "beretów" spod jarzma Rydzyka? Kto tymi ludźmi się interesuje? W RM maja chociaż rano różaniec, winnych mediach snecajce ploty i pomówienia. W kościele poparcie dla katolika od miesiąca, bo wziął ślub... Trzeba mieć duzo taktu, żeby to znieść, więc daruj sobie kpinę z Kaczyńksiego Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 10:38 ajkaj napisała: > > No, rzeczywiście to istotne dla Polaków kto kogo załatwił, to faktycznie > świadczy o dobrych cechach kandydata. To była debata. Miarą zwycięstwa jest ilu ludzi przekonali uczestnicy. Tusk 'załatwił' Kaczynskiego w przenośni: po prostu wygrał debatę, bo był lepiej przygotowany. Kaczyński przegrał, bo nie potrafił dobrze się wypowiedzieć. Znaczenie maja nawet takie rzeczy jak stękanie, a stękając Kaczyński poddał w wątpliwość, czy potrafi reprezentować autorytet Państwa. Może powinien sobie 'zrobić' przegrodę nosową? Już nawet Lis upadł tak nisko, że nie > potrafi pokazać co kto sobą reprezentuje. Lis nie był tam od pokazywania 'co kto sobą reprezentuje'. Gdyby było inaczej, musiałby co chwilę odbierać Kaczyńskiemu głos za przekraczanie limitu czasu. "Prości ludzie" i nienawiść do > słuchaczy RM. Czy oni sa gorszymi Polakami? Nikt nie twierdzi, że słuchacze są 'gorsi'. Niegodny jest sposób w jaki RM prezentuje poglądy polityczne. Żeby radio, które mieni się 'katolickim' zapraszało na antenę kłamcę oświęcimskiego, Ratajczaka, wzywało do 'zatopienia PO' i wskazywało imiennie na kogo głosować! Toz to radio nadużywa zaufania słuchaczy traktując ich jak stado baranów! Dlaczego Kosciól tak jawnie > popierający Tuska nie wybawi "beretów" spod jarzma Rydzyka? Też się nad tym zastanawiam. Kto tymi ludźmi się > interesuje? W RM maja chociaż rano różaniec, winnych mediach snecajce ploty i > pomówienia. Modlitwy w RM nikt nie potępia, a wręcz jest to chyba jedyny element programu, który ratuje to radio przed potępieniem przez Kościół. Ja słucham lokalnych rozgłośni Polskiego Radia (Radio 'Merkury'), Tok FM, Rock Radia i Radia 'Afera', nie słucham za to RMF FM, czy 'Eski' i innego chłamu, bo nie trafia to do mej estetyki. I na marginesie - nie rozumiem, co naczy 'snecajce'? W kościele poparcie dla katolika od miesiąca, bo wziął ślub... To jego prywatna sprawa, ale cieszę się, że Kościół, którego jestem członkiem, jak mówisz popiera Tuska. To dobry kandydat na Prezydenta. > Trzeba mieć duzo taktu, żeby to znieść, więc daruj sobie kpinę z Kaczyńksiego Nie daruję sobuie kpiny z Kaczyńskiego, bo facet sam wybrał strategię, która go ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 10:49 To jego prywatna sprawa, ale cieszę się, że Kościół, którego jestem członkiem, jak mówisz popiera Tuska... Może prywatna, tyle, że w przedzień wyborów nią być przestaje, bo o czymś świadczy. Na zawołanie nie zmienia się poglądów. Prof Buzek nie bał się swojej wiary i w niczym mu to nie zaszkodziło. To dobry kandydat na Prezydenta... Może Twoim zdaniem. Każdy ma prawo je mieć. Wg mnie facet jest ograniczonym karierowiczem. Nie wiem czy zdąży w czasie prezydentury spłacić zobowiązania, wtedy go utopią, wówczas zmienisz zdanie. Powiesz: wolno się mylić. Wolno, ale nie kosztem 38 milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 11:03 Dokładnie. Dlatego będę głosował na Tuska. a propos ślubu - Tusk wziął ślub na prywatnej ceremonii i nie palnował przecieku do mediów. Może i zrobił to konunkturalnie, ale też opowiedział się po stronie wartości chrześcijańskich, które moim zdaniem lepiej reprezentuje niż Kaczyński. Kaczyński przedstawia mentalność 'starotestamentową' - oko za oko, ząb za ząb, a Tusk lepiej rozumie nauczanie Chrystusa - 'miłuj bliźniego...' Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel_reaktywacja Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 12:23 Otóż Ojciec Dyrektor nigdy nie powiedział, że trzeba zatopić Platformę. To kolejne jawne kłamstwo mediów, które zostało zdemaskowane nawet w Polsacie 2. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 12:46 bbombel_reaktywacja napisał: > Otóż Ojciec Dyrektor nigdy nie powiedział, że trzeba zatopić Platformę. To > kolejne jawne kłamstwo mediów, które zostało zdemaskowane nawet w Polsacie 2. straszne:)) nawet w Polsacie 2. A hasło 'kto na Tuska głosuje ten Chrystusa biczuje' zostało wymyślone przez ufoludków? Co do Polski Złotego Wieku z Twojej sygnaturki - to ładne. Uczyńmy ją światłą i tolerancyjną teraz, głosując na Tuska. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel_reaktywacja Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 12:50 A głosując na Kaczyńskiego, do będzie brak tolerancji. Nie rozumiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 13:02 Poczytaj posty zwolenników Kaczyńskiego: popierają Kaczyńskiego bo np. Langston 9którego lubię) boi się decentralizacji i większej autonomii samorządowej regionów, jest przeciwko zwiększaniu udziału mniejszości narodowych w życiu publicznym... Wredna Jędza (która jest urocza) obawia się 'Parad Równości', bo ma wrażenie, że geje samą swą obecnością 'zarażają' innych. Atakuje się Tuska za kaszubskość, podczas gdy Kaszubi z własnego wyboru oraz przez wzgląd na historię są Polakami (w Rzeczpospolitej Obojga Narodów) było o wiele więcej mniejszości, a duży wpływ na politykę Państwa mieli Rusini, Litwini oraz wysocy urzędnicy pochodzenia np. włoskiego, czy niemieckiego. Oczywiście, pojęcie 'narodu' wtedy się dopiero kształtowało, ważniejsza bywała zależność feudalna. Lecz Unia Lubelska i unie personalne wskazywały, że Polska jest krajem ogromnych, jak na tamte czasy, swobód obywatelskich (co prawda 'obywatel' też miał inne znaczenie:)) Dla mnie wybór Tuska to wybór światopoglądowy - gwarantuje on otwartość o przejrzystość urzędu prezydenta i dobre stosunki z sąsiadami - wzorem Kazimierza Wielkiego, który dbał o dobre PR wobec sąsiadów, ale jednocześnie budował fortyfikacje i umacniał władzę królewską. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia273 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 13:13 Jaki swiatopoglad ? ten czlowiek nie ma zadnych pogladow !!! to jego sztab kaze mu mowic odpowiednie rzeczy. jak szlysze ze on"gleboko w cos wierzy" albo " przez cale swoje dorosle zycie" to mdli mnie .niech mu napisza wreszcie cos nowego. blagam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Tusk pięknie jeżdził po Kaczyńskim 14.10.05, 13:44 Ja go obserwuję przez całe moje dorosłe życie i muszę stwierdzić, że nigdy mnie nie zawiódł. Konsekwentnie opowiada się za otwartością i jawnością życia publicznego, za ograniczaniem wpływu urzędników na gospodarkę i za wolnościami obywatelskimi. Tylko dwa razy mógłbym mu postawić zarzuty - za sposób w jaki sie rozstał z UW oraz za sprawę Jaruckiej. Lista moich zarzutów wobec Kaczora jest o wiele dłuższa: konflikt z Wałęsą, upolitycznienie prokuratury za jego rządów w MS, wykreowanie Wassermana i Kapusty, pogwałcenie konstytucyjnych praw obywateli do zgromadzeń + dyskryminacja pewnej grupy obywateli, za odmienną orientację seksualną. Do tego dochodzi przygarnięcie radnych z 'układu warszawskiego i SLD, gdy mu to było potrzebne do absolutorium, romans z Rydzykiem i Giertychami oraz pieniactwo - on zawsze coś kontestuje, a jak ma tworzyć, to wychodzi blado (jak z kodeksem etycznym, który jest plagiatem z kodeksu Tony'ego Blair'a). Odpowiedz Link Zgłoś
northridge Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:46 Jeden i drugi są siebie warci. Żaden z nich nie skupia się na programie. Potrafią tylko przygadywać sobie nawzajem - jak dzieci w przedszkolu. Zachowują się żałośnie - szkoda, że ktoś taki będzie reprezentował Polskę... Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:48 Tusk odpowiadał na pytania zadawane przez prowadzącego, Kaczyński na te na które mu się podobało lub sobie wymyślił. Nie chcę Prezydenta który nie potrafi rzeczowo odpowiadać na zarzuty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
broetje lila ty chyba oglądałaś inną debatę 14.10.05, 10:29 lila0212 napisała: > Tusk odpowiadał na pytania zadawane przez prowadzącego, Kaczyński na te na > które mu się podobało lub sobie wymyślił. Nie chcę Prezydenta który nie potrafi > > rzeczowo odpowiadać na zarzuty!!!! BYŁO DOKŁADNIE NA ODWRÓT Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: wczorajszą na polsacie 14.10.05, 10:40 w takim razie nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie czemu w warszawie spadło poparcie dla pana niskiego (nie tylko wzrostem) Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: wczorajszą na polsacie 14.10.05, 10:53 Bo słupki poparcia są w rękach tych, którzy popieraja pana wyższego (gw tvn itp). Manipulacja - mówi Ci to coś??? lila0212 napisała: > w takim razie nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie czemu w warszawie spadło > > poparcie dla pana niskiego (nie tylko wzrostem) Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: wczorajszą na polsacie 14.10.05, 10:55 a pkw? oni też wg ciebie manipulują 'słupkami'? voodeen napisał: > Bo słupki poparcia są w rękach tych, którzy popieraja pana wyższego (gw tvn > itp). > Manipulacja - mówi Ci to coś??? > > lila0212 napisała: > > > w takim razie nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie czemu w warszawie > spadło > > > > poparcie dla pana niskiego (nie tylko wzrostem) Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: wczorajszą na polsacie 14.10.05, 11:02 odpowiedziałaś sobie sama. Przed parlamentarnymi PO miała wygrać w cuglach (wg "słupków") - okazało siż inaczej, przed I tura Tusk miał mieć z 10 pkt % przewagi - miał nieco pow 3 - znowu słupki" się myliły. Więc sugeruję, żeby zostawić słupki w spokoju a poczekać na pkw. lila0212 napisała: > a pkw? oni też wg ciebie manipulują 'słupkami'? > > voodeen napisał: > > > Bo słupki poparcia są w rękach tych, którzy popieraja pana wyższego (gw t > vn > > itp). > > Manipulacja - mówi Ci to coś??? > > > > lila0212 napisała: > > > > > w takim razie nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie czemu w wars > zawie > > spadło > > > > > > poparcie dla pana niskiego (nie tylko wzrostem) Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: słupki słupkami 14.10.05, 11:07 działanie psychologiczne: widzisz że ma wygrać po, więc: a. jesli jesteś za po - możesz sobie 'darować' wybory, jak wiele osób postąpiło pod wpływem 'słupków', b. jeśli jesteś za pisem - motywuje cię to do pójscia i oddania głosu. tak, manipulacja - niech będzie. a wyniki warszawskie - mówię o poparciu w warszawie wg pkw po I turze. stąd pytanie czy pkw też manipuluje. voodeen napisał: > odpowiedziałaś sobie sama. Przed parlamentarnymi PO miała wygrać w cuglach > (wg "słupków") - okazało siż inaczej, przed I tura Tusk miał mieć z 10 pkt % > przewagi - miał nieco pow 3 - znowu słupki" się myliły. Więc sugeruję, żeby > zostawić słupki w spokoju a poczekać na pkw. > > lila0212 napisała: > > > a pkw? oni też wg ciebie manipulują 'słupkami'? > > > > voodeen napisał: > > > > > Bo słupki poparcia są w rękach tych, którzy popieraja pana wyższego > (gw t > > vn > > > itp). > > > Manipulacja - mówi Ci to coś??? > > > > > > lila0212 napisała: > > > > > > > w takim razie nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie czemu > w wars > > zawie > > > spadło > > > > > > > > poparcie dla pana niskiego (nie tylko wzrostem) Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:49 ...wrogie siły...układy...- i kto śmie nazywa Kaczyńskiego chorobliwie podejrzliwym. on jest po prostu chory Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:51 co już pokazał w warszawie wymieniając skład osobowy urzedów i centralizując (=spowalniając!) wszystkie decyzje! Odpowiedz Link Zgłoś
broetje przynajmniej nie ma już aferałów!!!!!! od mostu 14.10.05, 10:31 lila0212 napisała: > co już pokazał w warszawie wymieniając skład osobowy urzedów i centralizując > (=spowalniając!) wszystkie decyzje! Odpowiedz Link Zgłoś
broetje CZy WSI nie istnieje? Czy to wytwór wyobraźni?!! 14.10.05, 10:30 ewswr napisał: > ...wrogie siły...układy...- i kto śmie nazywa Kaczyńskiego chorobliwie > podejrzliwym. on jest po prostu chory Odpowiedz Link Zgłoś
rafek00 Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:53 Kaczynski nie nadaje sie na preydenta NIE MA ZADNEJ PREZENCJI i nie wzbudza zaufania..Oszołom ktory najchetniej wyizolowalbym Polske od swiata.. Traktuje Polske jak swoje podworko..Mam nadzieje,ze Klan Kaczynskich zostanie zablokowany przez Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: Kaczyński (nie)- Tusk (tak) 14.10.05, 09:58 popieram! zresztą jestem z tego miasta w którym już pokazał co potrafi (LK), nie chcę by teraz rozszerzył swoje poletko! Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Tusk - prezenter, hi!!! 14.10.05, 10:31 rafek00 napisał: > Kaczynski nie nadaje sie na preydenta NIE MA ZADNEJ PREZENCJI i nie wzbudza > zaufania..Oszołom ktory najchetniej wyizolowalbym Polske od swiata.. Traktuje > Polske jak swoje podworko..Mam nadzieje,ze Klan Kaczynskich zostanie > zablokowany przez Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:36 No Tusk to ma za to prezencje ... dobre :) Tylko mu dziób przyprawić i płetwy i będzie wyglądal jak jego protoplasta - wypisz wymaluj - Donald! rafek00 napisał: > Kaczynski nie nadaje sie na preydenta NIE MA ZADNEJ PREZENCJI i nie wzbudza > zaufania..Oszołom ktory najchetniej wyizolowalbym Polske od swiata.. Traktuje > Polske jak swoje podworko..Mam nadzieje,ze Klan Kaczynskich zostanie > zablokowany przez Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:57 To nie debata, to polowanie na wpadki. Lis prowadził debatę źle, na poziomie gminnego dziennikarza. Zadawał dziwne pytania, prowokując do obrony, żadnych merytorycznych kwestii tam nie było. Nie jestem przeciwko Tuskowi, ale chcę wiedzieć jaki jest. Nic z tego. Nie sposób sie dowiedzieć. Dziś punktuje się większe chamstwo, nazywając je celnymi ripostami. Kto umie ripostować, a kto nie, mnie nie interesuje. Chcę porządnego prezydenta, przede wszystkim porządnego obywatela, Polaka. Tusk nie pokazał, że nim jest. Nie popieram Radia Maryja, uważam, że to krymingenny twór, ale gdzie jest Episkopat, gdzie działania Kościoła. Zajęci poparciem Tuska? Jak może Rydzyk bezkarnie zagarniać coraz większe połacie Polski? Jak? To pytanie stawiają sobie także jego wyznawcy, ale widzą w nim siłę, której nie ma gdzie indziej. Kto się stara tych ludzi przejąć? Kto wykazuje tę patologię? TVN? Ma rację L. Kaczyński, że tymi Polakami gardzić nie wolno, wybrali to, co uważają za słuszne. Jeśli dobro nie rywalizuje ze złem, ludzie biorą zło za dobro. Starzy, zmęczeni,biedni, włączają rano radio i mają różaniec. Co oferują im w zamian inne media? Stek plotek, sensacji, zawiści. Bardzo aktywnie wszyscy żegnali Ojca Św. Rozpacz, smutek, "piękna żałoba". Dziś myślę, że po to by błysnąć, zrobić wrażenie. Krytkuje się kibiców, że znowu złamali przysięgę, znowu się biją. A dziennikarze? Kariera i wyrachowanie, cena błyśnięcia nieograniczona. Obserwuję wybory, staram się widzieć kandydatów ostro i krytycznie. Widze, że jeden ma poparcie "znikąd", drugiego się leje pod byle pretekstem. To dziwne, że największe instytucje składaja ukłony Tuskowi. Za co? Przecież niczego przez te lata politycznej karkiery nie robił. L. Kaczyńksi naraził się, ryzkował, próbował naprawiać ten kraj, ale jak go Wałęsa nazwał oszołomem, tak zostało. Teraz stoi noblista po stronie faceta, który wpuścił na listę jego syna. Profesor Gilowskiej nie było wolno, nie zasłużyła. Wałęsie wolno, bo się opłaci. My, zwykli ldzie obserwujemy skuteczność polityka. Kaczyński na sądowym urzędzie powodował, że nawet w Pcimiu sąd zaczynał rozumieć po co jest. Dziś jest pełna obstrukcja, układy i wielkie poparcie dla Tuska, bo mniej konfliktowy? Tokto uporządkuje ten polski bałagan, nie ryzykując? Uśmiechnęty sztucznie i na zawołanie polityk? Bo to poparcie jest bez żadnego interesu? A potem będzie narzekania ciąg dalszy, media będą miały sensacyjne tematy, a pielęgniarki będą zabijać dzieci, bo im "mało płacą". Takie nas czekają najbliższe lata. Polityk, który sam nie panuje nad sobą, bierze ślub na miesiąc przed wyborami, by się spodobać klerowi, nie ma żadnej siły siania wolności obywatelskiej, bo swojej nie umie obronić. Dlaczego nie znalazł sie odważny "Lis" i o to nie zapytał? W Ameryce byłby to temat nr 1. Pytali Buscha o dzieci o relacje rodzinne, o wszystko. Dobry ojciec i mąż może być lepszym kandydatem niż nijaki, to nie odkrywanie Ameryki. Jedynym motywem w tej kampanii jest zniszczyć kandyata Kaczyńskiego. Tusk mówi, znają nas w Warszawie... . Z czego go znają? Pracuje tam? Każdy, któty coś robi, obrywa, bo zawsze komuś nie dogodzi. Dlaczego nikt nie wzmiankuje nawet , że w wyborach parlamentarnych w Warszawie wygrał Kaczyński, w Krakowie Ziobro? To mało ważne? Może to tylko głosy, jak to Tusk nazywa "prostych ludzi" ? Niech przyjmie do wiadomości, że w Polsce już dawn nie ma prostych ludzi, ale są wykrzywieni, zdemoralizowani politycy, którzy nawet u szczytu kampanii wyborczej nie są gotowi udzielić odpowiedzi na jedno ważne pytanie typu: co pan panie Tusk zrobił dobrego dla tego kraju od wielu lat żyjąc z pieniędzy podatnika, co to takiego, że daje panu legitymację do ubiegania się o najwyższy urząd, że mamy na pana głosować. Mam w Warszawie trochę znajomych. Ludzie głównie ze świata biznesu. Spędzają w moim mieście weekendy, urlopy,leczą się. Oni wszyscy twierdzą, że Tusk jest gwarantem ich spokoju, nie chcą słyszeć o innym kandydacie. A ja widzę biedę dookoła, śmietniki pod moimi oknami codziennie przepenetrowane wielokrotnie. Myślę, że wybór Tuska, spowoduje, iż ci ludzie "będą dumni" z żebrania w tym pięknym kraju. W oświacie i służbie zdrowia niskie płace i brak sensownej wizji usprawiedliwią analfabetyzm, patologie i niejedną śmierć biedaka, świat biznesu będzie się rozwijał, bo liberałom chodzi o pomnażanie klasy średniej, która ma załatać dziury u "prostych ludzi", naprawić edukację, leczenie i kulturę. Liberał wie, że jak bogaty chce błysnąc to sypnie groszem. Celem liberała jest stworzyć bogatego, ale co dalej, tego liberał wiedzieć nie musi. Tylko co z tego,że o tym wiemy. Lewica ostrzy ząbki, opozycja zgromadzi mocne argumenty by wygrać kolejne wybory, a "prości ludzie" może już wtedy odejdą w zaświaty Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:04 Powinni ten tekst wrzucić jutro na pierwszej stronie GW, nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:25 robert_per6 napisał: > Powinni ten tekst wrzucić jutro na pierwszej stronie GW, nic dodać nic ująć. Dziękuję, ale wiadomo jakie poglądy ma Gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:45 gazeta nie ma poglądów - gazeta ma misje. Misja Tusk! Tyle tylko, że to jest mission impossible !!!! :) Ajkaj - brawo! - świetny tekst! Polecam zwolennikom Tuska spokojną lekture. A może wówczas wyłączą tv i włączą własne myślenie. ajkaj napisała: > robert_per6 napisał: > > > Powinni ten tekst wrzucić jutro na pierwszej stronie GW, nic dodać nic uj > ąć. > Dziękuję, ale wiadomo jakie poglądy ma Gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
blackkot Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 12:59 Ajkaj, to wszystko prawda. Dzięki za rzeczowe, spokojne, mądre przemyślenia. Tak, niech wszyscy się choć chwilę zastanowią nad tym tekstem. Bez piany na ustach i wykrzykiwania, kto kogo pokonuje w potyczkach słownych i który z kandydatów ma lepszą prezencję. Tu naprawdę nie ma żartów. A to co napisał Ajkaj, to perspektywa tego, co nas czeka w przypadku wygranej Tuska. To nie Tusk by zwyciężył, ale obawiający się Kaczyńskiego Bolek, Wachowski itp.podejrzani biznesmeni i polityczni karierowicze. Leniwemu Tuskowi nie będzie sie chciało zrobic z tym porzadku i oni na to liczą. Kaczyński może dobrać im się do skóry. I tego się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 12:23 Każdy z kandydatów ma swoje dobre i złe strony. Ja jednak nie zagłosuję na Kaczyńskiego, bo: -jest populistą i przedstawia utopijny, szkodliwy dla gospodarki i budżetu program, którego realizacja wcale nie pomoże biednym ludziom. Byli tacy prezydenci populiści w Ameryce Południowej i źle się tam skończyło. - nie chcę prezydenta, który nie nadaje się do reprezentowania Polski na arenie międzynarodowej. Myślę, że Tusk będzie dobrze bronił interesów Polski, ale i lepiej dogada się ze światem. - nie chcę w końcu prezydenta, który doszedł do władzy przy poparciu sekty Rydzyka. Pozdrawiam xabc Odpowiedz Link Zgłoś
lkf Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 09:59 Kaczyński to osbowość, ma charakter - Tuskowi tego brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:03 kaczyński już pokazał co potrafi - w warszawie... uzyskanie pozwolenia na budowę zmienił w horror Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:13 lila0212 napisała: > kaczyński już pokazał co potrafi - w warszawie.., To dziwne, że tam Kaczyński wygrał wybory parlamentarne, w Krakowie Ziobro, a powinni wisieć, prawda? Naprawia błędy po rządach PO i obrywa za PO od PO, czy to nie paradoks? Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:43 z tego co wiem za rządów po w warszawie metro szybko się wydłużało, podobnie jak plany kolejnych mostów. teraz wydłużają się kolejki w urzędach i oczekiwania na decyzje aministracyjne. pis wygrał w mazowieckim, fakt ale Pan Lech z kretesem przegrał w warszawie :-) więc parlamentarnych nie wygrał kaczyński, wygrała partia! zresztą, o jakich błędach mówimy???? ajkaj napisała: > lila0212 napisała: > > > kaczyński już pokazał co potrafi - w warszawie.., > > To dziwne, że tam Kaczyński wygrał wybory parlamentarne, w Krakowie Ziobro, a > powinni wisieć, prawda? > Naprawia błędy po rządach PO i obrywa za PO od PO, czy to nie paradoks? > Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:12 oczekujesz, że Kaczyński ma naprawić w Warszawie wszystko, najlepiej od ręki, a jak nie, to w wyborczego ryja, bo jest żle, opamiętaj się i zastanów do niedawna było tyle o rządach PO o ich niecnościach w Warszawie, teraz Kaczyński ma na swoim garbie wsio, PO jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:16 mam wrażenie że rozmawiam z osoba, która o sytuacji w warszawie orientuje się tylko z mediów, bo w rzeczywistości sytuacja uległa zmianie na gorsze! Paweł P. miał swoje wady, ale nie sparaliżował miasta!!! ajkaj napisała: > oczekujesz, że Kaczyński ma naprawić w Warszawie wszystko, najlepiej od ręki, a > jak nie, to w wyborczego ryja, bo jest żle, opamiętaj się i zastanów > > do niedawna było tyle o rządach PO o ich niecnościach w Warszawie, teraz > Kaczyński ma na swoim garbie wsio, PO jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Jest to prawda częsciowa 14.10.05, 11:20 wybory do sejmu porażka 32/30, wybory prezydenckie 48/32!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To ze wygral Kaczynski swiadczylo tylko ze Waltz jest slaba i poparcie dla PO poszlo na innych, a w PiS ludzie tylko znaja Kaczke. Taki Karski dostal w Wawie 2tys glosow i sie dostal:) Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 11:46 demagogicznie teoretyzujesz, czy masz jakiś dowód? Bo ja mam kontrargument w postaci bloku (7 kondygnacji), który stawiają w odległości 25 m (!!!!) od mojego, anektując kawałek ulicy miejskiej, a na budowę którego developer dostał zgodę od poprzedniej (PO) ekipy zarządzającej miastem. I co? lila0212 napisała: > kaczyński już pokazał co potrafi - w warszawie... uzyskanie pozwolenia na > budowę zmienił w horror Odpowiedz Link Zgłoś
lila0212 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 12:04 1. przynajmniej dostał zgodę 2. teraz o to ciężko - nawet po spełnieniu najsurowszych wymagań 3. w kraju jest za mało mieszkań! Odpowiedz Link Zgłoś
otosiu Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:02 Panie TUSK!! Punkt dla Pana!!! ..widać, że Tusk się trochę wyrobił w tych debatach, a Kaczyński i te jego głupawe uśmieszki jak przyprawialły mnie o współczucie na myśl o takim prezydencie, tak dalej przyprawaiją... ..no i ten wzrost!! ..wzrost robie swoje, a Kaczyński to chyba na jakiś poduszkach siedział. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia3 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:04 Ludzie, dlaczego się kłócicie o elementy "czarnej kampani"? Wstyd mi za Was. Analizujcie to, co dotychczas zrobili obydwaj kandydaci , jaki mają dorobek polityczny. I tutaj bezspornie prowadzi Kaczyński. Czy chcecie mieć prezydenta o imieniu Donald? Drugą według mnie najważniejszą sprawą są realia polityczne. Wybory do Sejmu i Senatu wygrał PiS. Jeżeli prezydentem zostanie Tusk, to będziemy mieli zafundowaną dalszą walkę polityczną, wetowanie ustaw itp. Widać to już przy tworzeniu koalicji. Tylko wybór Kaczyńskiego według mnie gwarantuje w tej sytuacji przeprowadzenie reform. Czy to będą dobre reformy? Trudno w tej chwili powiedzieć, ale jeżeli daliśmy poparcie PiS-owi, to musimy być konsekwentni i pozwolić im wprowadzać reformy w życie. Rozliczymy ich po czterech latach. Będą za wszystko odpowiedzialni i ta odpowiedzialność nie będzie rozmyta. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_kulinski Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:17 Osobiście uważam że Kaczyński jest bardziej konkretny od Tuska, W debatach często widać zirytowanie Tuska, brak argumentów.... jedynie odpyskówki do Kaczyńskiego. Próbuje wyprowadzić Kaczora z równowagi wlepiając w niego gały, ale widać jak błąka mu się po twarzy niewyraźny uśmieszek. A że wyborcza jest za Tuskie da się to poznać choćby po dyskusjach na forum. Koś musi to przecież nakręcać. Właściwue poparcie jest jakoś tak 54%-Tusk 46-Kaczyński i to właściwie powinno się przełożyć na forum, a jakoś nie widać, chyba że elektorat Tuska ma bardziej powszechny dostęp do netu... ale co to Świadczy o Tusku ? niewiem I nie gadajcie o brudnej kampani kaczora, tusk nie jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 [...] 14.10.05, 11:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Prezydentura Tuska = ustawy tylko PO-PIS 14.10.05, 11:23 nigdy PIS-SO-LPR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 W debatach Lisa często chodzi o autopromocję 14.10.05, 10:10 List nie jest głupi ale czasem ma się wrażenie, że pokazuje nam, że to on jest tym własciwym kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Zawsze:)) 14.10.05, 11:06 Choć denerwowało mnie, że nie reagował, gdy kaczyński notorycznie przekraczał czas wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rafek00 Re: Debata Kaczyński - Tusk 14.10.05, 10:13 the.bill1 napisał: > Kaczor jest autentyczny, Tusk zaróżowił się kompletnie Kaczor jest niezrownowazony.. nie nadaje sie na stanowisko prezydenta..strach pomyslec co ten czlowiek moglby zrobic na arenie miedzynarodowej.. pewnie wyzywalby i szukal korzeni w Wermachcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 10:23 A za tydzień z ogonkiem Tusk będzie politycznym denatem. A wtedy dopiero zacznie kąsać, jad sączyć i dogadywać (jak to już widzieliśmy poprzednio). Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 11:49 Zobaczymy w niedziele wieczorem !!! Wszystkim zwolennikom najonalisty Kaczora humor skwaśnieje gdy się dowiedzą kto wygrał... Ludzie nie mogą być na tyle tępi, żeby nie widzieć jakie zacofanie czeka nas za rządów Kaczora... Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 11:58 Jeżeli _23 to Twój wiek, to nie dziwię się temu co piszesz. Pożyjesz to oczy Ci się otworzą. Szerooooooko. I wtedy zobaczysz jak mały jest Tusk, ze swoją "0- programu" wizją. paola_23 napisała: > Zobaczymy w niedziele wieczorem !!! > Wszystkim zwolennikom najonalisty Kaczora humor skwaśnieje gdy się dowiedzą kto > > wygrał... > Ludzie nie mogą być na tyle tępi, żeby nie widzieć jakie zacofanie czeka nas za > > rządów Kaczora... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Tusk bije Kaczora na głowę (albo w głowę) 14.10.05, 12:10 Ataczek personalny? Czy Pisiorki naprawdę nie mają nic mądrego do powiedzenia? voodeen napisał: > Jeżeli _23 to Twój wiek, to nie dziwię się temu co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Re: Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 12:11 Mlodzi ludzie maja swieze, intuicyjne, nieschematyczne spojrzenie na rzeczywistosc. Wez od niej korepetycje! voodeen napisał: > Jeżeli _23 to Twój wiek, to nie dziwię się temu co piszesz. Pożyjesz to oczy Ci > > się otworzą. Szerooooooko. I wtedy zobaczysz jak mały jest Tusk, ze swoją "0- > programu" wizją. > > paola_23 napisała: > > > Zobaczymy w niedziele wieczorem !!! > > Wszystkim zwolennikom najonalisty Kaczora humor skwaśnieje Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 12:32 Chyba masz racje. Chyba zaczne tak jak młodzi brać extasy i palić ziele to może uzyskam ten stan "świeżości, intuicyjności, nieschematycznego spojrzenia na rzeczywistość". Ale czy to oby na pewno jest rzeczywistość czy może euforyczna halucynacja? A korepetycje synku to ty możesz brać od starszych. 3gr napisał: > Mlodzi ludzie maja swieze, intuicyjne, nieschematyczne spojrzenie na > rzeczywistosc. Wez od niej korepetycje! > voodeen napisał: > > > Jeżeli _23 to Twój wiek, to nie dziwię się temu co piszesz. Pożyjesz to o > czy > Ci > > > > się otworzą. Szerooooooko. I wtedy zobaczysz jak mały jest Tusk, ze swoją > "0- > > programu" wizją. > > > > paola_23 napisała: > > > > > Zobaczymy w niedziele wieczorem !!! > > > Wszystkim zwolennikom najonalisty Kaczora humor skwaśnieje Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel_reaktywacja Re: Denat (polityczny) Tusk 14.10.05, 12:31 Napiszę tylko jedno - więcej takich debat a Kaczyński wygra na bank! Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Tusk - zaden liberal tylko czerwony 14.10.05, 10:16 tak jak jego koledzy z dawniej w UW teraz PO, jak wietr zawieje tam ida... liberalow mozna znalezc w UPR a nie w PO liberalizm jako przekrety Piskorskiego to jest wlasnie liberalizm PO Kaczynski nie jest idealem ale na 100% jest bardziej wiarygodny niz plakatowy plastikowy Donald ktory unika swojego imienia jak ognia bo nie jest medialnie dobrze odbierane. CYKOR Odpowiedz Link Zgłoś
broetje [...] 14.10.05, 10:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
seiho [...] 14.10.05, 10:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś