Dodaj do ulubionych

"13 kroków ku równości" minister Magdaleny Środy

17.10.05, 16:39
ale numer
Obserwuj wątek
    • euro67 "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Środy 17.10.05, 16:45
      "przygotowanie i stosowanie systemu kwot parytetów wyborczych w polityce i
      zarządzaniu" - Brawo, brawo dr Sroda, po co glupi wyborca ma decydowac sam na
      kogo chce zaglosowac? Pani i jej "parytet" wie to lepiej! Moze jednak skonczy
      z ta seksistowska ideologia (w ta czy tamta strone)i zostawmy ludziam wybor,
      jak chca chlopa niech bedzie chlop, a jak nie, to nie i to juz ich biznes!
      • pan_pndzelek Ile jeszcze do cholery to babsko będzie wymyślać 17.10.05, 18:55
        Ile jeszcze do cholery to babsko będzie wymyślać tak horrendalne głupstwa ZA
        NASZE PIENIĄDZE?! Panie Marcinkiewicz! Sformuj Pan już ten rząd w końcu i
        pogoń Pan tę mietłę na zieloną trawkę... tam gdzie jej miejsce... babsko umie
        tylko pasożytować na naszej kieszeni i udawać, że do czegokolwiek jest
        przydatne... a nie jest i nie było...
        • kalina.wyszynska Re: Ile jeszcze do cholery to babsko będzie wymyś 17.10.05, 22:30
          uwazam, ze dzieki tej kobiecie wkoncu zaczeto zwracac uwage na istotne aspekty
          dot rownouprawnienia.. watpie zeby PIs znalazl lepsza osobe na to miejsce!
          Za moje pieniadze niechwszyscy takimi ministarmi beda!
          • kow3l Re: Ile jeszcze do cholery to babsko będzie wymyś 17.10.05, 22:53
            Nie rozsmieszaj mnie. Mnie najbardziej Pani Sroda rozbawila, jak powiedziala
            Korzeniowskiemu,ze w sporcie kobiety sa dyskryminowane i ze trzeba z tym zrobic
            porzadek. Kobieta sama wymysla sobie problemy. Ma kompleksy i wyladowuje swoje
            frustracje za nasze pieniadze. Zapewniam Cie,ze zdecydowana wiekszosc osob nie
            chce juz o tej Pani slyszec. NAtomiast jesli chcesz wydawac Twoje pieniadze to
            przeslij na jej nr konta. I wszyscy beda zufrieden.
            • patty_vare Re: Ile jeszcze do cholery to babsko będzie wymyś 19.10.05, 02:03
              kow3l napisał:

> Mnie najbardziej Pani Sroda rozbawila, jak powiedziala
              > Korzeniowskiemu,ze w sporcie kobiety sa dyskryminowane i ze trzeba z tym zrobic
              > porzadek.

A wiesz chociaż o co chodziło, czy jak zwykle czego głuchy nie dosłyszy, to
              sobie dopowie nawet największą bzdurę?
            • anitakubus123 Re: Ile jeszcze do cholery to babsko będzie wymyś 24.10.05, 14:03
              Jesli uwaza tak "wiekszosc" to nie znaczy ze maja slusznosc! Mi sie bardzo
              podobaja jej postulaty, tylko co z realizacja?
          • lutekstg Re: Ile jeszcze do cholery to babsko będzie wymyś 17.10.05, 22:56
            Wysoki Sądzie a żona mnie bije (przemoc w rodzinie) bo chciałem ją nauczyć
            wbijania gwoździ ( równy status). Poza tym żona urodziła mi 4 córki - a co z
            parytetem?
            • evita_duarte Rownouprawnienie nie tylko dla kobiet 18.10.05, 04:17
              1. Dziwna jakas zone masz bo wszystkie babki ktore znam swietnie radza sobie z
              wbijaniem gwozdzi.
              2. Przemoc w rodzinie dotyczy zarowno mezczyzn ja i kobiet i jest potepiana w
              kazdym przypadku.
              3. Chociaz z biologii nigdy nie bylam dobra to wiem przynajmniej ze tylko
              mezczyzna ma wplyw na plec dzieci.
              • aardwolf Re: Rownouprawnienie nie tylko dla kobiet 18.10.05, 09:19
                Nie tak do samego końca. Może się zdarzyć, przynajmniej teoretycznie, że
                przyjmowane przez macicę będą tylko zarodki jednej płci.
          • pan_pndzelek Do kal. wyszyńskiej 18.10.05, 07:13
            kalina.wyszynska napisała:
            > watpie zeby PIs znalazl lepsza osobe na to miejsce!

Ha, ha, ha!!! Ja mam nadzieję, że PiS nie tylko nie będzie nikogo na to miejsce
            szukał ale po prostu ZLIKWIDUJE TĘ NIKOMU NIEPOTRZEBNĄ PRZECHOWALNIĘ
            NIEUDACZNYCH BAB-URZĘDASÓW... Panie Marcinkiewicz! Społeczeństwo w wyborach
            powiedziało NIE starej Środowej i jej "wysokiemu" urzędowi... Racz Pan
            wyciągnąć z tego WŁAŚCIWE wnioski...
            • polska_plonie Re: Do kal. wyszyńskiej 18.10.05, 19:21
              tobie niepotrzebną
              ..bo czym na przykład jest fakt, że profesor wchodząc na wykład stwierdza , że
              mówi tylko do męskiej części, boreszta i tak nie zrozumie, jeśli nie
              dyskrymniacją...i to jest nagminne
              • orys100 Re: Do kal. wyszyńskiej 20.10.05, 23:16
                nie jest dyskryminacją .... (bo w końcu mówi, byłoby gdyby cześć niewieścią
                wyrzucił z sali) ... jest tylko (aż) zwykłym chamstwem ...
        • kropekuk Przeszedles/-las OPERACJE ZMIANY PLCI? 17.10.05, 23:42
          Jesli nie, to CZEMU sie tu odzywasz - niech to panie oceniaja:))))))))
          • pan_pndzelek >>>do kropekuk 18.10.05, 11:25
            do kropekuk: tobie to się chyba we łbie pomieszało pacanie, cóż ma płeć do
            opiniowania działań baby-urzędasa zżerającej MOJE PIENIĄDZE i wydalającej za
            nie tak śmierdzące kupska jak te 13 kroków tarej Środowej? Jeśli to są kroki
            starej Środowej to i jednego jest nadto... bueeeeee...
            • the_thrill Re: >>>pan_pndzelek-grozi Panu arterioskleroza 18.10.05, 16:12
              pan_pndzelek,naprawdę bardzo Panu współczuję-musi mieć Pan potężne kompleksy
              i powikłania psychologiczne,skoro z taką uroczą beztroską obdarza Pan
              najgorszymi oblegami ("baby-urzędasa","kupska","mietła","starej-Środowej")osobę
              której działań nawet nie potrafi Pan opisać.
              Pani prof.Środa jest nie tylko naukowcem i filozofem z wieloletnim dorobkiem
              naukowym,ale również altruistką i społeczną reformatorką;-Proszę zapytać swojej
              Żony/Kobiety/Córki(jeśli jeszcze od Pana nie ewakuowały)-czy ktoś przedtem
              publicznie mówił o gwałtach w rodzinie,
              o przemocy i dyskryminowaniu kobiet za ścianą,u sąsiadów.Mogę Panu powiedzieć
              tylko jedno:to takie nastawienie jak Pańskie-pełne bezsensownego pieniactwa,
              pogardy i nienawiści wobec słabszych sprawia,że kobiety walczą i będą walczyć
              coraz mocniej.Mam nadzieję,że "do ostatniego pndzelka",a wtedy będziemy
              rozmawiać z normalnymi mężczyznami-partnerami ,a nie chorymi z agresji
              krzykaczami.
              • patty_vare Re: >>>pan_pndzelek-grozi Panu arteri 19.10.05, 02:06
                Pan_pndzelek raczej nie ma rodziny, sądząc po jego aktywności na forach róznego
                rodzaju, albo ją olewa. A kompleksy i powikłania to ma na pewno :-) Nie należy
                się przejmować.
        • neceser demokracja polaczkow zaskoczyla? 18.10.05, 05:01
          sadzac po komentarzach, to w wiekszosci lepiej byloby w borach komuny.
      • kolega.kuba Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 21:29
        rowny status kobiet i mezczyzn w sadach rodzinnych to problem kluczowy.
        pomijany w kazdej sytuacji.
        • nick3 ROZUM PRZEMAWIA CICHO ALE - UPORCZYWIE. FREUD 17.10.05, 22:12
          Wolność prędzej czy później zwycięży i w Polsce, choćbyście się, prawicowi
          troglodyci, wściekli!

Naprawdę warto ten czas, co siedzicie przy klawiaturze, przeznaczyć na coś
          mniej jałowego niż zawracanie kijem Wisły:-)))

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów nieopętanych ślepą furią przeciw wszelkiej
          inności.
    • habermas owłosiony umysł 17.10.05, 16:47
      cóż, ewolucja zapomniała o niektórych dyskutantach. walesa4: ciekawy wybór
      loginu. ale nawet wałęsa nie jest tak prymitywny. pani środzie pozdrowienia,
      szacunek i zyczenia wytrwałości.
      • katka37 Re: owłosiony umysł 17.10.05, 16:57
        rowniez zycze pani srodzie duzo wytrwalosci i powodzenie w tym co robi!!!!
        trzymam za pania mocno kciuki:)
        • walesa4 a ty chcesz mieć męża czy na kartę rowerową, 17.10.05, 17:00
          albo lesbijeczka?
          • nick3 Co to jest "na kartę rowerową"? :-) 17.10.05, 22:16
        • lutekstg Re: owłosiony umysł 17.10.05, 22:58
          Wysoki Sądzie a żona mnie bije (przemoc w rodzinie) bo chciałem ją nauczyć
          wbijania gwoździ ( równy status). Poza tym żona urodziła mi 4 córki - a co z
          parytetem?
      • kamel_leon Re: owłosiony umysł 17.10.05, 17:35
        biedne habes_keine_uma, swa klase pokazujesz zjezdzajac w dol postu, pod burką feminizmu masz szpetote braku myslenia
    • ciumcia PARYTETY DLA BRODATYCH I ŁYSYCH!!! 17.10.05, 16:54
      Ze statystyk wynika, że mamy w Sejmie nadreprezentację brodatych i łysych.
      Dlatego proponuję ustalić górny parytet dla brodatych, wąsatych i łysych posłów
      na poziomie odpowiadającym ich rzeczywistemu udziałowi ilościowemu w społeczeństwie.
      SKOŃCZMY Z DYKTATEM BRODATYCH I ŁYSYCH!
      • nocny.lot Re: PARYTETY DLA BRODATYCH I ŁYSYCH!!! 17.10.05, 18:43
        Wybierz sie do Skandynawii lub do Finlandii. Zobaczysz, jak zle tam wyszli na parytetach.
        • cat_1 Re: PARYTETY DLA BRODATYCH I ŁYSYCH!!! 17.10.05, 23:28
          sugerujesz , że to dzięki kobietom tam dobrze się dzieje ?
          a nie dlatego , że mają dużo ropy naftowej ????
          hmm.... tak zwana feministyczna logika ....
    • agni5 Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 16:59
      Większość kroków jest jak najbardziej ok, i do tego działa na rzecz zwiększenia
      zatrudnienia (np. urlopy 'tacierzynskie'). ponadto zdecydowanie kobiety które
      przez całe życie zajmowały się domem powinny mieć prawo do części emerytury
      męża (w końcu był kurka opracy i karmiony przez n lat).
      Ale z parytetem w polityce nie jestem w stanie się zgodzić, może to doprowadzić
      do dopisywania do list 'na siłę' kobiet głupich kosztem mądrych mężczyzn.
      Natomiast kluczowa jest edukacja - ile jeszcze lat w podręcznikach kobieta
      będzie witać męża z obiadem....?
      • megarolnik Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 17:12
        No. Zgadzam się.
        Ile lat jeszcze kładzenie asfaltu będzie zarezerwowane dla mężczyzn? A co z
        wydobyciem węgla, że niby samce tylko mogą wydobywać? A szamba nasze głębokie?
        Tyle g... do wywiezienia a żadnej kobiecie nie pozwolą wywozić. I pogłębianie
        rowów melioracyjnych - fascynująca praca a samce dla siebie ją trzymają.
        Precz z dyskryminacją!
        • 77qwerty Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 21:34
          > Ile lat jeszcze kładzenie asfaltu będzie zarezerwowane dla mężczyzn? A co z
          > wydobyciem węgla, że niby samce tylko mogą wydobywać? A szamba nasze
          głębokie?
          > Tyle g... do wywiezienia a żadnej kobiecie nie pozwolą wywozić. I pogłębianie
          > rowów melioracyjnych - fascynująca praca a samce dla siebie ją trzymają.
          > Precz z dyskryminacją
          w pelni sie zgadzam
          i jak ma byc rownouprawnienie
          to jedno dziecko rodzi zona a drugie maz
          jestem juz na to przygotowany
          tylko czekam na zapłodnienie
          a tego bez odpowiedniego zapisu min. Środy
          rzadna kobieta nie moze mi uczynic
          A co do parlamentu to by mi wystarczył jeden nakaz
          GŁOSOWANIE TYLKO NA MADRYCH
          nawet jesli bylyby to tylko kobiety
      • mnietek_wierzbicki Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 17:20
        agni5 napisała:

"Ile jeszcze lat w podręcznikach kobieta będzie witać męża z obiadem....?"
        Hanba! Mezczyzni, inwestujcie w firmy produkujace zupy w puszkach i obiady do
        odgrzewania w mikrofalowkach. Koniec sie zbliza ...
      • kazek28 Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 19:01
        Całkowicie się zgadzam.
        Ninister środe bardzo szanuję. Nie zgadzam się z pomysłem parytety, uważam, że
        bez sensu jest walka z takimi czy innymi reklamami (sa ważniejsze rzeczy), ale
        tak w ogóle to bardzo ją szanuję i myslę, że to bardzo wazna osobowość. W
        sytuacji, gdy jeden kandydat na prezydenta jest typowym radiomaryjnym
        oszołomem, a drugi hipokrytą (nazywa się liberałem, ale jeszcze nie słyszałem
        jego wypowiedzi, w której różniłby się od radia maryja, poza tym zmienia zdanie
        co dwa lata) takie odważne osoby są ostatnią deską ratunku.
      • jacek_makler Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 21:01
        Pani minister jest na prawdę śmieszna i zachowuje się jakby nie była świadoma w
        jakim kraju żyje i że odbyły się ostatnio wybory, w których obywatele z
        obrzydzeniem odrzucili przytłaczającą większość firmowanych przez nią pomysłów.
        • patty_vare Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 19.10.05, 02:11
          pewien jesteś, że to akurat *jej* pomysły lud odrzucił? Na jakiej podstawie?
      • rerana Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 22:14
        Jaki obiad zupa ,,Knora" ty to nazywasz obiadem?
      • lutekstg Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 23:17
        Edukacja by się przydała i owszem - gdy wracam wieczorem z pracy (obiad w
        stołówce) żona potrafi mnie przywitać informacją, że trzeba wymienić żarówkę bo
        się przepaliła (cały wieczór siedziała w ciemności).
        • cat_1 Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 23:34
          Prawda ! Mnie tez zamecza, napraw to, zainstaluj lampę, w komputerze coś nie
          działa...
          ile razy można odmawiać ?
      • patty_vare Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 19.10.05, 02:09
        agni5 napisała:

> Ale z parytetem w polityce nie jestem w stanie się zgodzić, może to doprowadzić
        > do dopisywania do list 'na siłę' kobiet głupich kosztem mądrych mężczyzn.

A nie przeszkadza ci dopisywanie do list facetów tylko dlatego, że mierni ale
        wierni? Jak na listach wyborczych będą ludzie tylko z powodu swoich kompetencji,
        to ja uwierzę w polską demokrację.
        • orys100 Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 20.10.05, 23:21
          doskonały sposób leczenia choroby ... na trzy zdrowaśki do pieca ;-)
    • pshemo_c Re: ta kobita to zwykła feministka, której chłopa 17.10.05, 17:00
      a ja mysle, że ma całkowitą rację.
      i nie ma to nic wspólnego z feminizmem, chodzi raczej o to, żeby zauważyć, że
      to co dla Ciebie jest oczywiste jest jawną dyskryminacją,że np. Twoja mama/żona
      całe życie Ci gotuje i rodzi dzieci. A w związku z tym
      a) nie ma szans na emeryturę ,bo wychowywanie dzieci i gotowanie to nie praca ;)
      b) nie może podjąc normalnej pracy, brak czasu (mąż od zarabiania, żona od
      gotowania - mega stereotyp utrwalany na każdym kroku)
      c) nie może rozwijać swoich pasji i hobby, patrz b)
      a jak stwiedzi, że chciałaby to zmienić to jej jakiś głąb powie, że jest głupią
      feministką i jej chłopa brak.

pozdr.
      pshemoc
      • walesa4 twój wniosek: niech mężczyźni rodzą dzieci 17.10.05, 17:05
        dobre, a ja myślałem, że tylko w filmach sf to możliwe
        • pshemo_c Re: twój wniosek: niech mężczyźni rodzą dzieci 17.10.05, 18:28
          nie mój a Twój, mój jest taki: ciemnota, zacofanie i szowinizm, no ale ...
          niczego innego sie nie spodziewałem :)

a że mężczyźni rodza dzieci było wiadomo od dawna, w latach 90 chyba był taki
          film z Arnoldem Szwarcenegerem.

pozdrawiam
          pshemo_c
      • cat_1 Re: ta kobita to zwykła feministka, której chłopa 17.10.05, 23:40
        bzdura ! znam wiele kobiec które mają dzieci ,
        zrobiły karierę i mają pasję ale to kobiety które "dają radę"
        Czyli ambitne i obrotne osoby
        • pshemo_c Re: ta kobita to zwykła feministka, której chłopa 17.10.05, 23:56
          a czy Ty masz męża, dzieci?? Albo dzieci bez męża?
          poza tym, ja też znam bardzo dużo kobiet, ktore sobie swietnie radzą, ale mam
          swiadomosc ze jest tez duzo takich ktore sobie nie radzą. bo mąż został
          wychowany w taki sposób, że mu mamusia zawsze wszystko podawała, zrobiłą i było
          cacy, on ten prosty model przełożył na swoją żonę. Jeśli Tobie się to podoba to
          prosze Cie bardzo, ja uważam że to głupie, a z głupotą staram się walczyć.
      • lutekstg Re: ta kobita to zwykła feministka, której chłopa 17.10.05, 23:46
        Ten tzw stereotyp sprawdzał się przez całe wieki. Dzisiaj kryzys rodziny wynika
        z tego, że ta ewoluuje w zupełnie odwrotnym kierunku niż cała reszta świata.
        Świat się specjalizuje a w rodzinie spejalizacja i ścicły podział ról zanika.
        Każde z małżonków usiłuje robić wszystkiego potrochu. Wg. pani Środy każdy z
        małżonków powinien trochę pracować i zarabiać pieniądze, trochę zajmować się
        domem i troche wychowywać dzieci - efekty widać jak na dłoni. Jęsli każdy
        zajmuje się wszystkim potrochu to niczego nie zrobią dobrze. W
        przysłowiu: "gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść" jest dużo prawdy. W
        rodzinie tak jak w każdej instytucji powinien być jasno określony podział ról i
        odpowiedzialnośći. To wcale nie znaczy, że kobieta ma być tylko do "garów".
        Podział powinien wynikać z predyspozycji i możliwości małżonków. Jeżeli kobieta
        ma lepszy zawód niż mężczyzna to niech ona zarabia i utrzymuje rodzinę a chłop
        niech się zajmie domem ale role powinny być jasno określone. Pomysły Pani Środy
        nie wybiegają poza, tak modne dziś pojęcie seksizmu i lansuje coś co zupełnie
        nie uwzględnia realiów i potrzeb rodziny. Chyba, że jej chodzi o kobiety a nie
        o rodzinę - to jest wtedy przypadek patologiczny.
    • katolik_polski1 ZACZAC OD WYNAGRODZENIA KOBIET 17.10.05, 17:03
      Kobiety wykonujace te sama prace co mezczyzni,
      powinny byc tak samo wynagradzane !
      • mnietek_wierzbicki Chcialbys zeby 40-kg strazak w spoodnicy ... 17.10.05, 17:11
        ... wynosil Cie z pozaru?
        • colage Re: Chcialbys zeby 40-kg strazak w spoodnicy ... 17.10.05, 19:12
          Umiesz czytac ze zrozumieniem, czy tylko popisujesz sie znajomoscia alfabetu?
          Przeciez przedpisca mowil o zrownaniu wynagrodzenia za taka sama prace (teraz
          niestety tak nie jest), a nie o wysylaniu kobiet do pracy w kopalni.
      • orys100 Re: ZACZAC OD WYNAGRODZENIA KOBIET 20.10.05, 23:24
        załóż firme i zacznij wynagradzać jak Ci się podoba
    • jacenciak Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 17:11
      Rozumiem, że kobiety mogą czuć się dyskryminowane... Rozumiem, że pani Środa
      musi coś robić w ramach swoich obowiązków... Rozumiem, że nie zawsze "usta
      powiedzą co pomyśli głowa"... ALE :
      Kompletną bzdurą jest tworzenie parytetów liczbności kobiet we władzach
      państowych, zarządach itp.. niby czemu ?!?!?!?
      Dlaczego pani Środa nie idzie dalej w kierunki innych "poszkodowanych" wiecznie
      grup.... I tak oto zróbmy np. Sejm do bólu "demokratyczny":
      52% kobiety (statystycznie taki jest ich odsetek w społeczeństiwe)
      10% homoseksualiści (j.w.)
      10% leworęczni (j.w. chyba:) )
      8% bezrobotni (j.w - dane GUS)
      i tak dalej....
      baaaaardzo "mądre" rozumowanie....Po co wybory ?!?!?
      I dalej - pomysł na "połowę emerytury..." za prace domowe:
      1)dlaczego tak samo nie chce traktować wychowujących dzieci mężów
      pań "biznesłuman" ?!?
      2) skoro męża stać na utrzymanie domu tylko ze swojej pensji, to dlaczego
      płacić kobiecie siedzącej w domu z MOICH podatków ?!?!? Jak czułyby się
      kobiety, które pracują za 800 zł (bez mężą, albo z mężęm podobnie zarabiającym)
      i ich emerytura będzie NA PEWNO niższa niż połowa emerytury męża z pomysłu pani
      Środy ?!?
      Chore pomysły, tak jak chory jest cały wojujący feminizm - czyli walka kobiet
      brzydkich i nidowartościowanych z kobietami ładnymi i pewnymi siebie, które
      zdobywają swoją pozycję dzięki własnej pracy, inteligencji a nie "parytetom"...
      • wiewiorzasta Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 17:21
        jacenciak napisał:

> Rozumiem, że kobiety mogą czuć się dyskryminowane... Rozumiem, że pani Środa
        > musi coś robić w ramach swoich obowiązków... Rozumiem, że nie zawsze "usta
        > powiedzą co pomyśli głowa"... ALE :
        > Kompletną bzdurą jest tworzenie parytetów liczbności kobiet we władzach
        > państowych, zarządach itp.. niby czemu ?!?!?!?

Pani Środa (jak i większość feministek) zawsze mówiły o parytetach na listach
        wyborczych. Widzisz różnicę?

> Chore pomysły, tak jak chory jest cały wojujący feminizm - czyli walka kobiet
        > brzydkich i nidowartościowanych z kobietami ładnymi i pewnymi siebie, które
        > zdobywają swoją pozycję dzięki własnej pracy, inteligencji a nie "parytetom"...

Musisz się zdecydować czy te 'ładne' zdobyły pracę, bo 'mądre' :)
      • korado9 Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 19:11
        A koniobójcy, co z nimi, prezentują większość męskiej populacji i mieliby nie
        mieć swoich reprezentantów (nie mówię o krypto miłośnikach)?
        • the_thrill Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 19.10.05, 16:54
          korado9,wsypuj może mniej haszu do kawy..?? z aktualnym ilorazem swojej
          inteligencji możesz zaszkodzić chromosom i kwasowi dezoksyrybonukleinowemu
          w swoich gonadach
      • patty_vare Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 19.10.05, 02:19
        jacenciak napisał:

> 1)dlaczego tak samo nie chce traktować wychowujących dzieci mężów
        > pań "biznesłuman" ?!?

Przecież chce. Patrz krok trzeci.

> 2) skoro męża stać na utrzymanie domu tylko ze swojej pensji, to dlaczego
        > płacić kobiecie siedzącej w domu z MOICH podatków ?!?!? Jak czułyby się
        > kobiety, które pracują za 800 zł (bez mężą, albo z mężęm podobnie zarabiającym)
        > i ich emerytura będzie NA PEWNO niższa niż połowa emerytury męża z pomysłu pani
        > Środy ?!?

Grunt to czytanie ze zrozumieniem, nie?
        "by kobiety które całe życie zajmowały się domem i wychowywaniem dzieci, miały
        ustawowe prawo do połowy emerytury męża."
        • orys100 Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 20.10.05, 23:28
          po jego śmierci maja chyba prawo do prawie całej ... w przypadku gdy od niej
          odejdzie (rozwód) maja prawo do alimentów ... mamy RÓWNOUPRAWNIENIE .. trzeba
          tylko walczyc o egzekwowanie prawa
    • smok5 Pani kochana! 17.10.05, 17:12
      Pani instytucja jest przewidziana jako jedna z pierwszych do likwidacji wramach
      oszczędności budzetowych tak że może pani jeszcze parę hasełek puścić w eter bo
      zniknie pani tak nagle jak nałęcz vel przeciep.
      • wiewiorzasta Re: Pani kochana! 17.10.05, 17:19
        smok5 napisał:

> Pani instytucja jest przewidziana jako jedna z pierwszych do likwidacji wramach
        > oszczędności budzetowych tak że może pani jeszcze parę hasełek puścić w eter bo
        > zniknie pani tak nagle jak nałęcz vel przeciep.

Mylisz się, jeśli biuro zostanie zlikwidowane, to Polska będzie płacić karę UE,
        więc to żadna oszczędność.
        Po prostu nową pełnomocniczką (tym razem ds. rodziny zapewne) zostanie
        przydupaska pana L.Kaczyńskiego, niejaka Kluzik-Rostkowska.
        A pani dr Środa nie zniknie, bo nie wzięła się znikąd. Po prostu wróci do pracy
        naukowej.
        • mnietek_wierzbicki To te pierdoly to praca naukowa? 17.10.05, 17:21
          • wiewiorzasta Re: To te pierdoly to praca naukowa? 17.10.05, 17:23
            Ja już wiem, że nie masz pojęcia czym jest etyka, ale naprawdę uważasz, że taka
            niewiedza to powód do dumy?
            • mnietek_wierzbicki "Etyka", "niewiedza", "powod do dumy" ... 17.10.05, 17:24
              ... odbilo Ci?
              • wiewiorzasta Re: "Etyka", "niewiedza", "powod do dumy" ... 17.10.05, 17:27
                Śmieszy mnie po prostu, że zawsze znajdzie się kilku zfrustrowanych ciołków,
                którzy nie dość, że nie wiedzą o czym piszą, to jeszcze dodają do tego niewiedzę
                _o_kim_ piszą. I jeszcze wydają się być z tego dumni, jak ty.
                EOT
                • kamel_leon hehe, wiesz czym jest etyka a pewnie w twej etyce 17.10.05, 17:40
                  nazwanie interlokutora ciolkiem sie miesci. naturalnie mozesz miec zamiast etyki etykietke i ci to wystarcza
                  • wiewiorzasta A w którym miejscu nazwałam Mnietka ciołkiem? n/t 17.10.05, 17:46

• maniek.siekiera nazywanie srody naukowcem uwlacza temu slowu 17.10.05, 17:53
                      znasz wiewiorko jakas jedna publikacje srody w czasopismie z Impact Factorem?
                      Sroda to zenada a nie naukowiec... cale szczescie, ze znika i ona i jej chory
                      urzad ;)
                      • wiewiorzasta Sam sobie uwłaczasz 17.10.05, 17:57
                        pl.wikipedia.org/wiki/Magdalena_%C5%9Aroda
                        • kamel_leon A wiesz co to wikipedia? 17.10.05, 18:37
                          to encyklopedia internetowa redagowana przez tych ktorzy chca ja redagowac. mozesz dopisac haslo "wiewiorzasta" podajac siebie za znawce szerokiej problematyki plciowej i bezplciowej czy cokolwiek tam sobie zyczysz. no i jesli wikipedia jest dla ciebie autorytetem to sie nie dziwie ze Sroda rowniez (wiem ze tego nie napisalas)
                          • wiewiorzasta Jak fakty nie pasują, to tym gorzej dla faktów?n/t 17.10.05, 18:49
                            • maniek.siekiera Fakty są proste:środa nie ma dobrych publikacji :D 17.10.05, 21:17
                              pod względem naukowym plasuje się nieco powyżej zera ;)
                              • the_thrill Re: Fakty są proste:maniek.siekiera na rektora 19.10.05, 16:37
                                widzę,że Pan z habilitacją na wydziale filozofii-gratuluję,z pewnością Pana
                                publikacje ukazują się w tak światłych wydawnictwach jak Reader's Digest,
                                Playboy a może nawet Ozon
                                • maniek.siekiera nie boj sie - nie ide szlakiem srody ;) 24.10.05, 16:20
                          • xtrin Re: A wiesz co to wikipedia? 17.10.05, 19:18
                            > to encyklopedia internetowa redagowana przez tych ktorzy chca ja redagowac.
                            Nie przez tych, którzy chcą ją redagować, ale przez WSZYSTKICH tych, którzy chcą
                            ją redagować, co dzięki mnogości osób chętnych i możliwości dyskusji zapewnia
                            większy obiektywizm niż jakiekolwiek dzieło redagowane odgórnie.
                            Oczywiście, zarówno Wikipedię, jak i każdą inną (internetową czy klasyczną)
                            publikacje należy traktować z pewnym dystansem.
                            • jacek_makler Re: A wiesz co to wikipedia? 17.10.05, 21:10
                              xtrin napisała:

> > to encyklopedia internetowa redagowana przez tych ktorzy chca ja redagowa
                              > c.
                              > Nie przez tych, którzy chcą ją redagować, ale przez WSZYSTKICH tych, którzy
                              chc
                              > ą
                              > ją redagować, co dzięki mnogości osób chętnych i możliwości dyskusji zapewnia
                              > większy obiektywizm niż jakiekolwiek dzieło redagowane odgórnie.
                              >
                              Wręcz przeciwnie. Fakt, że wszyscy mogą redagować Wikipedię powoduje powoduje,
                              że niejednokrotnie redakcja zajmują się osoby ni mające merytorycznej wiedzy na
                              temat o którym piszą, lub co gorsza promujące swój punkt widzenia kompletnie
                              lekceważąć zasady obiektywizmu. Widać to po przelicytowywaniu się tych
                              rzekomych redaktorów przy przeredagowywaniu co po niektórych haseł.
                              • maniek.siekiera Re: A wiesz co to wikipedia? 17.10.05, 21:19
                                no cóż.. ale nawet zwolennicy środy nie potrafią jej sfabrykować w wikipedii
                                dodatkowych publikacji wartosciowych naukowo ;)

co to znaczy?? ano - że jest wybitną miernotą ;)
                              • xtrin Re: A wiesz co to wikipedia? 18.10.05, 00:18
                                > Wręcz przeciwnie. Fakt, że wszyscy mogą redagować Wikipedię powoduje powoduje,
                                > że niejednokrotnie redakcja zajmują się osoby ni mające merytorycznej wiedzy na
                                > temat o którym piszą, lub co gorsza promujące swój punkt widzenia kompletnie
                                > lekceważąć zasady obiektywizmu.
                                A fakt, że każdy może ją redagować powoduje, że każdy może wprowadzić poprawkę.
                                W przypadku publikacji klasycznej można conajwyżej się powściekać lub wysłać
                                informację do redaktora, który zapewne ją zignoruje. W efekcie encyklopedia
                                "klasyczna" będzie w mniejszym lub większym stopniu prezentacją poglądów jej
                                kilku redaktorów, a Wikipedia będąc wynikiem ścierania się róznych poglądów dąży
                                do maksymalnego obiektywizmu :).
                                Abstrahując zupełnie od minister Środy, której dorobek naukowy znam w stopniu
                                minimalnym, a interesuje mnie on jeszcze mniej, normalnie mnie wk..wia, że ktoś
                                w imię własnych mniej lub bardziej słusznych tez i chwilowych celi deprecjonuje
                                tak genialny w swej prostocie projekt jakim jest Wikipedia i ogromny wkład pracy
                                dziesiątek osób, które ją tworzyły.
                                • maniek.siekiera Ale heca: co mówi wikipedia o Środzie: 18.10.05, 00:46
                                  "Początkowo Środa zaprzeczyła tym doniesieniom; następnie przyznała, że mogła
                                  użyć podobnych słów, ale wynikało to z niedoskonałej znajomości angielskiego."
                                  pl.wikipedia.org/wiki/Magdalena_%C5%9Aroda
                                  no to jak ona ma pisać jakiekolwiek naukowe publikacje jak nawet po angielsku
                                  porozumieć się nie potrafi?? ;)))
                                  ŻENADA ;)
                                  • wdakra Re: Ale heca: co mówi wikipedia o Środzie: 19.10.05, 14:56
                                    > no to jak ona ma pisać jakiekolwiek naukowe publikacje jak nawet po angielsku
                                    > porozumieć się nie potrafi?? ;)))

Od kiedy w Polsce język angielski jest językiem urzędowym? Podobno jesteśmy
                                    suwerennym państwem i nie bardzo widzę związek między perfekcyjną znajomością
                                    jakiegoś języka obcego, a wartością prac naukowych z dziedziny etyki.
                                    • maniek.siekiera nie w Polsce,ale w nauce jęz.ang jest urzędowym 22.10.05, 17:56
                                      Nie można w żadnym dziale nauki nazwać dobrym i wartościowym jakiegokolwiek
                                      naukowca, który nie jest w stanie zaprezentować się z wynikami swoich prac na
                                      forum międzynarodowym.
                                      W Polsce mamy całe grono pseudonaukowców, którzy nie skalali się jakimkolwiek
                                      śladem swojej pożal się Boże pracy naukowej w czasopismach międzynarodowych. To
                                      grono ma jedną charakterystyczną cechę: należą do niego przede wszystkim
                                      naukowcy z nadania partyjnego - przede wszystim nieboszczki PZPR.

Zastanawia mnie jedno - czy Środa była kiedykolwiek członkiem PZPR (hmm...
                                      ponieważ się określa jako feministka, to może poprawnie powinienem użyć
                                      sformułowania "pochwą PZPR? ;D ).
                                      Jeśli tak - to by bardzo wiele wyjaśniało... ;)
                        • maniek.siekiera BUAHAHA!! i to jest jej dorobek? ŻAŁOSNE!!! 17.10.05, 18:48
                          To pierwszy lepszy doktorant po dwóch latach badań ma więcej RENOMOWANYCH
                          publikacji, a nie barachła w stylu artykułów w wybiórczej "My - wiedźmy" ;D

Żenada!!!!!

Ja mam ROCZNIE więcej publikacji punktowanych wg. klasyfikacji MNiL niż ta
                          żałosna baba przez całe swoje dłuuuugie życie się dorobiła ;)

Poza tym - pytałem o publikacje w renomowanych, zachodnich czasopismach, które
                          są dowodem na JAKOŚĆ naukowca. Ich brak potwierdza moją tezę - środa jest
                          żałosnym naukowcem, tak samo zresztą jak i jej poglądy ;D
                          • wiewiorzasta Re: BUAHAHA!! i to jest jej dorobek? ŻAŁOSNE!!! 17.10.05, 18:57
                            maniek.siekiera napisał:

> Ja mam ROCZNIE więcej publikacji punktowanych wg. klasyfikacji MNiL niż ta
                            > żałosna baba przez całe swoje dłuuuugie życie się dorobiła ;)

Jeśli twoje publikacje osiągają taki sam poziom jak twoje wypowiedzi na forum,
                            to faktycznie - świat schodzi na psy. Ale cóż - mamy takie elity, jakie są
                            skutki awansu społecznego.
                            • maniek.siekiera co,brak argumentów i się czepiamy brzytwy?? ;)) 17.10.05, 19:14
                              Było konkretne pytanie - podaj publikacje Środy w renomowanych czasopismach
                              zachodnich... takie proste pytanko. Ale jak czegoś nie ma - to z pustego i środa
                              nie naleje, buahaha ;)))

I zamiast prosto odpowiedzieć wymieniając recenzowane, angielskojęzyczne
                              publikacje środy - to zmieniamy temat atakując w inne miejsce? buahaha - jakie
                              to typowe dla homosiów... ;)))
                              • wiewiorzasta Re: co,brak argumentów i się czepiamy brzytwy?? ; 17.10.05, 19:18
                                maniek.siekiera napisał:

> Było konkretne pytanie - podaj publikacje Środy w renomowanych czasopismach
                                > zachodnich... takie proste pytanko. Ale jak czegoś nie ma - to z pustego i środ
                                > a
                                > nie naleje, buahaha ;)))

Nie, nie takie było pytanie. Odwracasz kota ogonem.

> I zamiast prosto odpowiedzieć wymieniając recenzowane, angielskojęzyczne
                                > publikacje środy - to zmieniamy temat atakując w inne miejsce?

A co to ja jestem biografka Środy, żeby jej prace znać?

> buahaha - jakie
                                > to typowe dla homosiów... ;)))

A co jest typowe dla homosiów jeszcze? I na jakiej podstawie uważasz, że jestem
                                'homosiem'? Na podstawie swoich chorych stereotypów?

A co z awansem społecznym? Ojciec dostał punkty za pochodzenie czy tylko ty?
                                • maniek.siekiera teza: środa to mierny naukowiec 17.10.05, 19:26
                                  dowód: brak renomowanych publikacji, które są głównym kryterium oceny jakości
                                  naukowej na całym swiecie.

reakcja:
                                  brak mozliwości zbicia dowodu -> ściekłe ujadanie femin, pedałów i innych
                                  zbokofanów środy ;)

jakie to typowe i łatwe do przewidzenia ;-)
                                  • wiewiorzasta Re: teza: środa to mierny naukowiec 17.10.05, 19:30
                                    maniek.siekiera napisał:

> dowód: brak renomowanych publikacji, które są głównym kryterium oceny jakości
                                    > naukowej na całym swiecie.

A kto ją ocenia 'na całym swiecie'?

> reakcja:
                                    > brak mozliwości zbicia dowodu -> ściekłe ujadanie femin, pedałów i innych
                                    > zbokofanów środy ;)

Ach, jakież to proste, prawda? Poujadasz sobie i ci zejdzie napięcie z lędźwi.

> jakie to typowe i łatwe do przewidzenia ;-)

Tak. Frustraci tak mają. Przeproś się z żoną, jak masz, albo idź poszukaj okazji
                                    za pieniądze, bo już nudny jesteś.
                                    • maniek.siekiera Re: teza: środa to mierny naukowiec 17.10.05, 19:35
                                      > dowód: brak renomowanych publikacji, które są głównym kryterium oceny jak
                                      > ości naukowej na całym swiecie.
                                      >
                                      > A kto ją ocenia 'na całym swiecie'?

Oceniają uznani specjaliści. Każdy artykuł przed opublikowaniem jest najpierw
                                      recenzowany przez dwóch uznanych naukowców wybieranych z różnych krajów świata,
                                      a potem - po opublikowaniu - jest pośrednio recenzowany przez wszystkich w danej
                                      branży. I biada temu, kto napisze jakieś bzdury i przemkną się przez oko cenzorów.
                                      A skoro ktoś jest cienki w danej dziedzinie - jak środa - to nigdy nawet nie
                                      stara się publikować.

hehe - a w ogóle wg ciebie mamy nowe określenie środy: wybitny naukowiec z
                                      naszego podwórka? ;))

• xtrin Re: co,brak argumentów i się czepiamy brzytwy?? ; 17.10.05, 19:21
                                > buahaha - jakie to typowe dla homosiów... ;)))
                                Styl wypowiedzi o wiele dobitniej świadczy o człowieku niż x publikacji w
                                najbardziej renomowanych czasopismach.
                                • wiewiorzasta Re: co,brak argumentów i się czepiamy brzytwy?? ; 17.10.05, 19:25
                                  xtrin napisała:

> Styl wypowiedzi o wiele dobitniej świadczy o człowieku niż x publikacji w
                                  > najbardziej renomowanych czasopismach.

Wiesz, w naszym kraju prawdziwą plagą jest awans społeczny. Dostał się taki
                                  oderwany granatem od pługa na uniwerek dzięki punktom za pochodzenie
                                  chłopsko-robotnicze w głębokim PRLu i myśli, że wszystkie rozumy pozjadał, ale
                                  słoma z butów i mentalność roztropka niestety wyłazi przy każdej okazji.
                                  • maniek.siekiera podstawowy błąd w rozumowaniu 17.10.05, 19:28
                                    ja nie klikam dziecino z Polski, ale z kraju pedałów - Holandii ;)

więc daj sobie luz z wypocinami o oderwaniu od pługa ;)
                                    • wiewiorzasta Re: podstawowy błąd w rozumowaniu 17.10.05, 19:32
                                      maniek.siekiera napisał:

> ja nie klikam dziecino z Polski, ale z kraju pedałów - Holandii ;)
                                      >
                                      > więc daj sobie luz z wypocinami o oderwaniu od pługa ;)

Ale ktoś kiedyś umożliwił ci studiowanie, prawda?
                                      Nie sądzę, żeby na podstawie tylko inteligencji.
                                      • maniek.siekiera Re: podstawowy błąd w rozumowaniu 17.10.05, 19:41
                                        studia, dziecino to ja kończyłem we Francji ;)

C'est un tres joli pays avec la societe tres pouvre intelectuellement.
                                        Probablement a cause de tres grand pourcentage de homos ;)
                                        • xtrin Re: podstawowy błąd w rozumowaniu 17.10.05, 19:55
                                          Nikt nie twierdzi, że we Francji czy Holandii idiotów nie ma :).
                                          • maniek.siekiera jak przyjedziesz-na pewno będą ;)))) 17.10.05, 19:57
                                            • xtrin Re: jak przyjedziesz-na pewno będą ;)))) 17.10.05, 20:37
                                              Powaliła mnie ta retoryka wprost z przedszkolnej ubikacji.
                                              • wiewiorzasta Re: jak przyjedziesz-na pewno będą ;)))) 17.10.05, 20:41
                                                xtrin napisała:

> Powaliła mnie ta retoryka wprost z przedszkolnej ubikacji.

Heh :) Teraz tobie się chce?
                                                Ja sobie wygasiłam i nie muszę na nich patrzeć ;)
                                                • maniek.siekiera to w tobie coś w ogóle płoneło? ;))) 17.10.05, 21:02
                                                  a myslałem, że feminy to zimne baby... ;)))
                                        • wiewiorzasta Re: podstawowy błąd w rozumowaniu 17.10.05, 19:56
                                          maniek.siekiera napisał:

> studia, dziecino to ja kończyłem we Francji ;)
                                          >
                                          > C'est un tres joli pays avec la societe tres pouvre intelectuellement.
                                          > Probablement a cause de tres grand pourcentage de homos ;)

To dużo wyjaśnia. Możesz błyszczeć.
                                          EOT
                                          • maniek.siekiera gdzie te argumenty wspierające talent środy?? 17.10.05, 20:01
                                            już nie mamy nic w zanadrzu na podkreślenie jej talentów buahaha naukowych?? ;)))
                                  • xtrin Re: co,brak argumentów i się czepiamy brzytwy?? ; 17.10.05, 19:53
                                    Szczerze podziwiam, że chce Ci się jeszcze kretynowi odpisywać.
                                    • wiewiorzasta Re: co,brak argumentów i się czepiamy brzytwy?? ; 17.10.05, 20:04
                                      Już mi się nie chce :)
                                      Takiego szamba dawno nie widziałam.
                                      Kiedyś ludzie starali się równać w górę z kulturą osobistą. Dziś są dumni ze
                                      swojego chamswa i jeszcze się z tym obnoszą. Żenada.

Pozdrawiam i żegnam :)
                                      • maniek.siekiera i tak oto odpadła zwolenniczka talentu środy ;))) 17.10.05, 21:03
                                        nikt po tobie płakał nie będzie - podobnie jak po żenującej środzie i jej
                                        urzędzie ;)
                                        • xtrin Re: i tak oto odpadła zwolenniczka talentu środy 18.10.05, 00:28
                                          Jest mi Ciebie żal, Mańku Siekiero, lecz pamiętaj o tym, że można Twojemu
                                          problemowi zaradzić, cała ta agresja to objaw chorobowy, bardzo częsty wśród
                                          kryptohomoseksualistów. Jednak w tym celu musisz zacząć działać dla siebie, a
                                          nie wyżywać się na forum.
                                          • maniek.siekiera [...] 18.10.05, 00:46
                                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                            • xtrin :))))))))))))))))))))))))))))))) 18.10.05, 08:34
                                              Kogoś chyba zabolało (czyżby prawda?), bo aż trzeba było wykasować wypowiedź :)))).
                                              • maniek.siekiera podlizalas sie adminowi-to i wycial ;) 18.10.05, 19:00
                                            • sir.vimes Maniek 21.10.05, 01:39
                                              to był maniek i jego poziom, nikt po nim nie zapłacze. Mańku, dzięki za kupę
                                              śmiechu z przewagą kupy.
                                              • maniek.siekiera Re: Maniek 22.10.05, 17:59
                                                > to był maniek i jego poziom, nikt po nim nie zapłacze. Mańku, dzięki za kupę
                                                > śmiechu z przewagą kupy.

dzięki za qpę?? czyżbyś był smakoszem stoltzów?? ;D
                                                to spadaj na inne forum, np. na o2 ;D
                      • nocny.lot Re: nazywanie srody naukowcem uwlacza temu slowu 17.10.05, 18:55
                        Gdyby IF byl dobrym miernikiem w humanistyce, najlepsi polonisci byliby w USA. To tyle,
                        madralko.
                        • maniek.siekiera więc podaj jakiekolwiek zachodnie publikacje środy 17.10.05, 19:16
                          bo to, co jest podane w tej wikipedii to po prostu śmiech i żałość zarazem, że
                          ta baba jest tyle lat "naukowcem" ;))

choć jedną angielskojęzyczną publikację proszę ;)))
                          • patty_vare Re: więc podaj jakiekolwiek zachodnie publikacje 19.10.05, 02:26
                            Co ty z tymi publikacjami? Środa jest pracownikiem UW na wydziale filozofii,
                            przecież do tego nie trzeba mieć chyba publikacji na "światowym" poziomie?
                            • maniek.siekiera Re: więc podaj jakiekolwiek zachodnie publikacje 19.10.05, 08:34
                              UW jest w czolowce polskich uczelni. Gdy pracuje sie naukowo na UW wrecz wypada
                              miec choc kilka publikacji angielskojezycznych na zachodzie. To jest normalka
                              wsrod doktorantow na studiach doktoranckich. Wiec jak to mozliwe, ze sroda
                              pracujac tyle lat na UW nie ma ani jednej??!!??
                              Dowodzi to tylko i wylacznie, iz jest wyjatkowa miernota naukowa.

I teraz odpowiedz dla Ciebie:
                              Otoz jezeli ktos jest miernota w swojej dotychczasowej pracy, ktora wykonuje
                              przez wiekszosc zycia - to jak myslisz - kim bedzie na nowym stanowisku? ;)
                              I wlasnie sroda dala sie poznac na nowym urzedzie jako osoba wyjatkowo
                              niekompetentna i kontrowersyjna (chocby skandal wywolany jej zarzutem, ze
                              kosciol katolicki jestodpowiedzialny za bicie kobiet w Polsce, z czego sie
                              potem wycofywala tlumaczac niewystarczajaca znajomoscia angielskiego -
                              zenada!!).
                              Ja nie twierdze, ze urzad piastowany przez srode nie jest potrzebny. Ale nowy
                              rzad zlikwiduje cale to biuro i bedzie mial 100% racje - bo sroda stworzyla z
                              niego karykature urzedu i tzw. koryto dla najblizszych femin.
                              • patty_vare Re: więc podaj jakiekolwiek zachodnie publikacje 19.10.05, 13:30
                                maniek.siekiera napisał:

> UW jest w czolowce polskich uczelni. Gdy pracuje sie naukowo na UW wrecz wypada
                                > miec choc kilka publikacji angielskojezycznych na zachodzie. To jest normalka
                                > wsrod doktorantow na studiach doktoranckich. Wiec jak to mozliwe, ze sroda
                                > pracujac tyle lat na UW nie ma ani jednej??!!??
                                > Dowodzi to tylko i wylacznie, iz jest wyjatkowa miernota naukowa.

A wiesz, że nie ma ani jednej? Czy to tylko przypuszczenie? I czy "wypada" to
                                jedyne kryterium?
                                Nie interesują mnie zawiłości życia naukowego, ale do PAN chyba byle kogo nie
                                przyjmują? Chociaż może?

> I teraz odpowiedz dla Ciebie:
                                > Otoz jezeli ktos jest miernota w swojej dotychczasowej pracy, ktora wykonuje
                                > przez wiekszosc zycia - to jak myslisz - kim bedzie na nowym stanowisku? ;)
                                > I wlasnie sroda dala sie poznac na nowym urzedzie jako osoba wyjatkowo
                                > niekompetentna i kontrowersyjna (chocby skandal wywolany jej zarzutem, ze
                                > kosciol katolicki jestodpowiedzialny za bicie kobiet w Polsce, z czego sie
                                > potem wycofywala tlumaczac niewystarczajaca znajomoscia angielskiego -
                                > zenada!!).

Jeśli chodzi o kontrowersyjność, to z całą sympatią dla Jarugi-Nowackiej, ona
                                była bardziej kontrowersyjna i w porównaniu do niej Środa to nie dość, że
                                tytan(ica) pracy, to jeszcze osoba wyjątkowo spokojna. Problemem jest tak
                                naprawdę to, że choćby nawet promowała jako główną metodę zapobiegania ciąży
                                kalendarzyk, to i tak by była szkalowana.
                                Feministki w Polsce choćby nie wiem, jak były miłe i spokojne, zawsze są
                                traktowane "jak beton, którego nawet kwas solny nie jest w stanie naruszyć". A
                                nie mogą być grzeczne i miłe, bo sytuacja kobiet nie jest delikatnie mówiąc
                                ciekawa.

> Ja nie twierdze, ze urzad piastowany przez srode nie jest potrzebny. Ale nowy
                                > rzad zlikwiduje cale to biuro i bedzie mial 100% racje - bo sroda stworzyla z
                                > niego karykature urzedu i tzw. koryto dla najblizszych femin.

Dlaczego sądzisz, że stworzyła (nb. nie Środa tylko Jaruga-Nowacka) karykaturę?
                                Obie zrobiły dużo więcej w ramach prawa i ustawy o pełnomocniku, niż niejeden
                                minister z dużo większym budżetem i zapleczem, które było korytem dla znajomych.
                                Na przykład stworzyły projekty ustaw o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie i o
                                równym statusie kobiet i mężczyzn. Mało? Karykaturalnie?
                                Może niesławnej pamięci Kazimierz Kapera zrobił więcej, poza oczywiście swoją
                                kontrowersyjnością, na analogicznym stanowisku w rządzie AWS?
                                • maniek.siekiera Re: więc podaj jakiekolwiek zachodnie publikacje 20.10.05, 01:53
                                  > A wiesz, że nie ma ani jednej? Czy to tylko przypuszczenie? I czy "wypada" to
                                  > jedyne kryterium?
                                  Ja tylko pytam... czy ktoś zna jakieś renomowane publikacje środy.. bo robi się
                                  z niej wybitnego naukowca - a ja tymczasem pytam - na jakiej to podstawie??

> Jeśli chodzi o kontrowersyjność, to z całą sympatią dla Jarugi-Nowackiej, ona
                                  > była bardziej kontrowersyjna i w porównaniu do niej Środa to nie dość, że
                                  > tytan(ica) pracy, to jeszcze osoba wyjątkowo spokojna. Problemem jest tak
                                  > naprawdę to, że choćby nawet promowała jako główną metodę zapobiegania ciąży
                                  > kalendarzyk, to i tak by była szkalowana.
                                  Gdyby tak było... ale ona głównie imputowała, że winnym całego zła w Polsce jest
                                  kościół katolicki... a to, nawet dla mnie - który nie jest w tym kościele - jest
                                  po prstu PREGIĘCIEM :<

> Feministki w Polsce choćby nie wiem, jak były miłe i spokojne, zawsze są
                                  > traktowane "jak beton, którego nawet kwas solny nie jest w stanie naruszyć". A
                                  > nie mogą być grzeczne i miłe, bo sytuacja kobiet nie jest delikatnie mówiąc
                                  > ciekawa.
                                  Nieprawda... znam dziesiątki kobiet, które są szczęsliwe w swoich związkach
                                  będąc wcale feministkami, ba!!będąc daleko od światopogladu feministycznego...

> Obie zrobiły dużo więcej w ramach prawa i ustawy o pełnomocniku, niż niejeden
                                  > minister z dużo większym budżetem i zapleczem, które było korytem dla znajomych
                                  > Na przykład stworzyły projekty ustaw o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie i
                                  o równym statusie kobiet i mężczyzn.

Wiesz co?? Gdyby rząd postkomuchów bardziej zadbał o obniżenie stopy bezrobocia
                                  i zapewnienie ludziom większej możliwości znalezienia pracy - to odbiłoby się
                                  korzystniej na wewnątrzrodzinnych stosunkach niz powołanie 10ciu takich urzędów
                                  jak ten Środy...
                                  Więc nie przesadzaj, że Środa cokolwiek dobrego zrobiła.. Bo wywoływanie
                                  skandalów na pewnością nie zaliza się do plusów jej działalności ;>
                                  • patty_vare Re: więc podaj jakiekolwiek zachodnie publikacje 20.10.05, 14:28
                                    maniek.siekiera napisał:

Odpowiedź w sprawie Środy, jej pracy i akcji sztokholmskiej masz tu:
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=30615327&a=30710929
                                    bo nie lubię się powtarzać :)

> Nieprawda... znam dziesiątki kobiet, które są szczęsliwe w swoich związkach
                                    > będąc wcale feministkami, ba!!będąc daleko od światopogladu feministycznego...

To a'propos nieciekawej sytuacji kobiet w Polsce? Ja też znam dziesiątki kobiet,
                                    które są szczęśliwe w swoich związkach, mogą się realizować w pracy zawodowej
                                    lub domowej, ale to raczej kwestia środowiska, w którym się obracam, a nie
                                    wszystkich kobiet w Polsce czy na świecie.
                                    Kobiety *są* dyskryminowane na różnym poziomie życia i jako mężczyzna możesz
                                    tego nie zauważać, ale nie zaprzeczaj temu, dobrze? Na każdą wymienioną przez
                                    ciebie kobietę szczęśliwą w związku (zapominasz, że to nie jedyny aspekt życia),
                                    mogę przytoczyć ci dziesięć przykładów kobiet, które na przykład mieszkają dziś
                                    w domach, a raczej barakach, samotnej matki, bo musiały uciekać od bijących mężów.

Jeśli chodzi o kobiety, którym daleko od światopoglądu feministycznego - zapytaj
                                    te kobiety, czy dobrze im z tym, że pracując tak samo jak mężczyzna zarabiają
                                    mniej, że często mają dwa etaty - jeden zawodowy, drugi domowy, że są w
                                    reklamach traktowane jak cycki bez głowy, ale za to z ceną. Możesz się zdziwić :)

> Wiesz co?? Gdyby rząd postkomuchów bardziej zadbał o obniżenie stopy bezrobocia
                                    > i zapewnienie ludziom większej możliwości znalezienia pracy - to odbiłoby się
                                    > korzystniej na wewnątrzrodzinnych stosunkach niz powołanie 10ciu takich urzędów
                                    > jak ten Środy...

Naprawdę w to wierzysz?

> Więc nie przesadzaj, że Środa cokolwiek dobrego zrobiła.. Bo wywoływanie
                                    > skandalów na pewnością nie zaliza się do plusów jej działalności ;>

Kilka z tych "skandali": walka o wprowadzenie do szkół *rzetelnej* edukacji
                                    seksualnej, o refundację *nowoczesnych* środków antykoncepcyjnych, próba
                                    wprowadzenia ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie i wobec dzieci. Jak
                                    słuchałam debaty sejmowej o tej ostatniej, to się wstydziłam, że mieszkam w
                                    Polsce. Naprawdę. I to był skandal, np. wypowiedź jednego z posłów PiS, że jego
                                    ojciec bił i on wyrósł na porządnego człowieka, więc nie można zakazać bicia dzieci.
                                    • maniek.siekiera Re: więc podaj jakiekolwiek zachodnie publikacje 25.10.05, 17:55
                                      wiec i ja sie nie bede powtarzal :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=30615327&a=30820775
                • mnietek_wierzbicki [...] 17.10.05, 18:56
                  • nocny.lot [...] 17.10.05, 19:00
                    • mnietek_wierzbicki [...] 17.10.05, 19:02
                      • nocny.lot Indeed? 17.10.05, 19:04
                        No, poucz sie jeszcze, grzeczny chlopaczku:)
                        • mnietek_wierzbicki [...] 17.10.05, 19:05
                          • nocny.lot Podziwiam klase. 17.10.05, 19:10
                            Uczyles sie angielskiego w Hiszpanii za Franco?
                            • maniek.siekiera admin skasował posty.Zna angielski?! ;) 17.10.05, 19:59
                              w środowisku pedałów to raczej po francusku podobno... ;)))
                              • mnietek_wierzbicki Re: admin skasował posty.Zna angielski?! ;) 17.10.05, 20:02
                                Nie sadze. To chyba tylko w mysl zasady, "jak nie rozumiem, to lepiej
                                skasowac". Tak dzialala komunistyczna cenzura a Szechter to przeciez stary
                                komuch!
                                • maniek.siekiera zaczęło się! Admin kasuje antypedalskie posty ;) 17.10.05, 20:13
                              • werter-6 [...] 17.10.05, 21:20
                          • mnietek_wierzbicki GW_niana cenzura GW-niarzy z GW-nianej 17.10.05, 19:59
              • sir.vimes Re: "Etyka", "niewiedza", "powod do dumy" ... 21.10.05, 01:36
                Mnietek, do liceum marsz!!!
            • walesa4 etyka,a coToMoralnośc jak dajecie w wieku 14lat??? 17.10.05, 17:25
              • wiewiorzasta Tobie ktoś daje? 17.10.05, 17:28
                Czy sobie musisz kupić?
                EOT - ze smieciami nie rozmawiam.
                • kamel_leon Alez ty poziom masz, myslisz ze jak czytasz 17.10.05, 17:42
                  Wyborcza albo znasz slowo na E to kwalifikujesz sie do czesci myslacej spoleczenstwa?
        • jacek_makler Re: Pani kochana! 17.10.05, 21:11

> Mylisz się, jeśli biuro zostanie zlikwidowane, to Polska będzie płacić karę
          UE,
          > więc to żadna oszczędność.
          >

Ha, ha - to chyba p. Środa rozpowiada takie bzdury.
    • wuuuj [...] 17.10.05, 17:28
    • rnrr Środa się obudział, w porę. 17.10.05, 17:31
      Co niby pani robiła przez czas ministrowania. Doceniam, ze coś więcej niż
      poprzedniczka, bo każdy kto zna Jarugę to wie, co ta pani potrafi i jak potrafi
      zaszaleć.
      Czy nie lepiej byłoby, aby pani Środa przygotowała 13 punktowy program:
      "zrobiłam to i to........" "Dokonałam......" itd.

Trochę jej to ministrowanie nie wyszło, ale lepsze niż Jarugi. Zawsze wychodzi
      na Plus.
      • wiewiorzasta Re: Środa się obudział, w porę. 17.10.05, 17:35
        "Dokument ma być - w zamyśle autorki - podstawą do stworzenia rekomendacji dla
        kolejnego rządu."

Ten kolejny rząd z Kluzik-Rostkowską jako pełnomocniczką ds rodziny niestety
        oleje te "13 kroków", bo ważniejsza będzie walka o wydłużenie urlopów
        macierzyńskich i być może refundacja viagry, żeby poprawić demografię.
        • maniek.siekiera [...] 17.10.05, 17:57
          • wiewiorzasta Czyżby homoseksualizm powodował niepłodność? n/t 17.10.05, 17:59
            • kamel_leon Do zwiekszenia populacji raczej masowo sie 17.10.05, 18:48
              nie przyczynia
              • wiewiorzasta Re: Do zwiekszenia populacji raczej masowo sie 17.10.05, 18:51
                Ale nie wyklucza rozmnażania, więc argument o mojej ewentualnej homoseksualności
                do bani.
                Ale jak już brakuje argumentów, to się sięga do inwektyw. Cóż... O mnie to nijak
                nie świadczy.
            • maniek.siekiera [...] 17.10.05, 18:50
              • wiewiorzasta Ja rozumiem, że twoja frustracja 17.10.05, 18:54
                osiąga właśnie apogeum, ale to że dwóch facetów czy dwie kobiety nie mogą mieć
                dzieci _ze sobą_ nie znaczy, że w ogóle nie mogą mieć dzieci.

• maniek.siekiera hehe, zdrada ideałów pedalskich?!?! 17.10.05, 19:10
                  no wiesz, wiewióra - żeby lesba z facetem?!? blłeee.... toż to wstrętne!! ;D
                  • wiewiorzasta Albo pedalskich albo lesbijskich, zdecyduj się 17.10.05, 19:20
                    maniek.siekiera napisał:

> no wiesz, wiewióra - żeby lesba z facetem?!? blłeee.... toż to wstrętne!! ;D

A słyszałeś kiedyś o sztucznym zapłodnieniu? Czy twoje wykształcenie tego nie
                    obejmowało?
                    • mnietek_wierzbicki A pedalsko-lesbijskich moze byc? 17.10.05, 19:23
                      • wiewiorzasta Re: A pedalsko-lesbijskich moze byc? 17.10.05, 19:25
                        A w tym momencie to o co ci chodzi, poza twoją fobią?
            • mnietek_wierzbicki [...] 17.10.05, 19:00
          • nocny.lot [...] 17.10.05, 18:50
            • maniek.siekiera zostaw pedziów to i normalne głosy usłyszysz ;) 17.10.05, 18:55
              bo jak się wśród nich obracasz tylko i falseciki słyszysz, to się za bardzo
              przyzwyczajasz ;D
              • nocny.lot nie daj sie prosic, zrob to po prostu 17.10.05, 18:58
                Per analogiam - podciagnij gacie, podnies lokcie z biurka i wstan z kolan, bo moze dlatego
                wszedzie widzisz gejowskie konspiracje, ze Cie szef molestuje w pracy.
                • mnietek_wierzbicki Masz te procedure opracowana!!! 17.10.05, 19:08
                  • nocny.lot Procedure? 17.10.05, 19:14
                    O procedurach mowia na ogol tacy, ktorzy wlasnie z przyjemnoscia daja sie codziennie gwalcic
                    swoim szefom. Po pracy wracaja do domu, wkluwaja sie do netu i odreagowuja. Odreagowales
                    juz?
                    • mnietek_wierzbicki Procedura to z trudne slowo? 17.10.05, 19:15
                      • sternsternhard A żeby było zabawnie: 17.10.05, 21:12
                        Dlaczego minister Środa łamie zasady, dla których został powołany jej urząd?
                        Np. www.rownystatus.gov.pl/pl/?m=artykul&art=380
                        "Zaproszenie na spotkanie "Co dalej? 10 kroków ku równości" w dn. 17 października 2005 r.
                        Pełnomocnik Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn pragnie serdecznie zaprosić wszystkie przedstawicielki kobiecych organizacji pozarządowych, pełnomocniczki wojewódzkie, powiatowe, sołtyski, przedsiębiorczynie oraz kobiety znane i nieznane do wzięcia udziału w spotkaniu pt. "Co dalej? 10 kroków ku równości"."
                        czyli: Pełnomocnik ds równego statusu kobiet i mężczyzn nie bierze pod uwagę zdania mężczyzn. Dlaczego? Bo tak!

Dalej:
                        "Krok drugi -"wzmacnianie instytucji stojących na straży praw kobiet" powinno być, w opinii minister, oparte m.in. na wzmocnieniu pozycji Biura Pełnomocnika ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn oraz kontynuowaniu Krajowego Programu Działania na Rzecz Kobiet."
                        Czyli Pełnomocnik ds. równego statusu stoi _tylko_ na straży praw kobiet?
                        Fajnie wiedzieć. Istnieje urząd antymęski finansowany z podatków mężczyzn. Bardzo etycznie jak mniemam.
                        No i dalej.
                        Dlaczego mówi się o "sprawcach" przemocy, a nie o "sprawcach i sprawczyniach" przemocy. Czy to nie jest utrwalanie negatywnego stereotypu, pani minister?

• jacek_makler Re: Środa się obudział, w porę. 17.10.05, 20:56
          "Dokument ma być - w zamyśle autorki - podstawą do stworzenia rekomendacji dla
          kolejnego rządu."

Na szczęście kolejny rząd ma w nosie p. Środę i jej punkty i mam nadzieję, że
          w ramach zapowiadanych redukcji w administracji zlikwiduje w pierwszej
          kolejności urząd p. Środy.

Pani minister w ostatnich dniach urzędowania próbuje sobie jeszcze robic
          darmową reklamę.
    • katolik_polski1 VIAGRA DLA KOBIET TO DIAMENTY 17.10.05, 17:40
      Diament tak kobiete podnieca ,ze nie potrzeba
      gry wstepnej !
    • skaflok [...] 17.10.05, 17:43
    • porannakawa Popieram ruchy feministek ! 17.10.05, 17:44
      Byleby były rytmiczne!
      Dobrze,że pani Środa zasłania podgardle.
      Każdy namiętny zwolennik ruchów feministycznych natychmiast wystygłby w zapałach
      szerzenia równości na widok foki w całej okazałości.
      Czy Środa jest za przymuszeniem kobiet do służby w jednostkach specjalnych i
      skokach w pełnym uzbrojeniu ze spadachronem w ósmym miesiącu ciąży? Taka równość
      zabija!
      U pani piątek w biurze 75% urzędników to faceci? To się ma nijak do idei
      równości ale zawsze to lepiej popatrzeć na owłosiony tors - zwlaszcza, że lata
      lecą i foka staje się coraz bardziej wielorybem wąsatym.
      • maniek.siekiera .... byleby byly RYTMICZNE ;D)))))))) 18.10.05, 19:01
    • justynson Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 17:45
      Brawo pani Minister.
    • neo222 Ale ona jest głupia 17.10.05, 17:51
      Sroda, Szczuka, Dunin i inne czlonkinie kola wzajemnej adoracji. Ze nikt nie
      widzi ze one żerują na naiwnosci kobiet i jedyne co zyskuja to rozglos dla
      siebie.
      • patty_vare Re: Ale ona jest głupia 19.10.05, 02:29
        A kto żeruje na naiwności takich jak ty? Że jesteście "panami wszechświata"?
    • pether_23 [...] 17.10.05, 17:52
    • brynk co za tupeciarskie babsko .... 17.10.05, 17:52
      ....poczuła wielka odprawke za prace w rządzie i dlatego wzieła sie do roboty
      opowiadając bzdury . Porównajmy ile zarobiła ta baba za swoja pracę w rządzie
      jako minister ds. "równego statusu" z zarobkami m.in. min finansów , spraw
      zagranicznych , gospodarki , skarbu , .... Porównajmy skalę problemów jakimi
      musieli sie zajmowac w/w ministrowie a jej p"problemami " . Czy to nie jest
      skandalem ? Millera za powołanie tego "ministerwka" , a Belkę za kontynuacje
      powinno sie rozliczyc jak kazdego złodzieja. Ten "jarugowy" resort jest do
      likwidacji w pierwszej kolejności
      • polonic Tym wyskokiem Madzia napisała wyrok na swój 17.10.05, 18:05
        urząd :))))
      • nocny.lot Co Ty powiesz??? 17.10.05, 18:49
        Tak, tak. Wasi wybrancy z pewnoscia powolaja o wiele potrzebniejsze instytucje. Sa z tego
        znani.
      • adinaaa Re: co za tupeciarskie babsko .... 17.10.05, 19:16
        czy do was nie dociera, ze zlikwidowanie tego uzedu oznacza la polski
        gigantyczne kary?? wymaga od nas tego unia, a co wiecej dzieki istnieniu tego
        urzedu mozemy otrzymywac roznego rodzaju dotacja, na przyklad na walke z
        przemoca w rodzinie, czy pomoc samotnym matkom w znalezieniu zatrudnienia,
        kursow i tak dalej.
        • nocny.lot Re: co za tupeciarskie babsko .... 17.10.05, 19:17
          adinaaa napisała:
          dzieki istnieniu tego
          > urzedu mozemy otrzymywac roznego rodzaju dotacja, na przyklad na walke z
          > przemoca w rodzinie, czy pomoc samotnym matkom w znalezieniu zatrudnienia,
          > kursow i tak dalej.

Kiedy widzisz - chlopcom wlasnie to nie odpowiada.
    • brynk [...] 17.10.05, 18:14
      • nocny.lot Ohyda... 17.10.05, 18:35
        Dlaczego wiekszosc postow w tym watku to niewybredne, chamskie inwektywy? Juz
        zapomnieliscie wczorajsze swiete ekstazy, panowie i panie dobrze myslacy?
        • mnietek_wierzbicki Moze dlatego ze buraki jak Ty ... 17.10.05, 19:03
          ... probuja poprawiac nie wiedzac co poprawiaja?
          • nocny.lot Ale... 17.10.05, 19:06
            • nocny.lot ortografia nie jest Twoja najmocniejsza strona. 17.10.05, 19:07
              Moze posluz sie hiszpanska.
              • mnietek_wierzbicki Google: Results 1 - 10 of about 27,900 for prubuje 17.10.05, 19:11
                Teraz "huj" tez sie inaczej pisze
                • nocny.lot Niemozliwe?! 17.10.05, 19:15
                  Prawdziwa rewelacja!
                  • mnietek_wierzbicki Rewelacja? Powinienes wiedziec jak sie "huj" pisze 17.10.05, 19:16
                    • indianski Re: Rewelacja? Powinienes wiedziec jak sie "huj" 17.10.05, 20:30
                      Niewazne jak sie pisze , wazne zeby go uzywac (nie tylko do siusiania) .
    • porannakawa Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 18:34
      Ma faceta do luftu - jest to tzw syndrom nazywany PBB -
      Pernamentny Brak Bolca
      To jest jedyne logiczne wyjaśnienie!
      • patty_vare Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 19.10.05, 02:31
        A twój syndrom jak się nazywa? PBI?
    • klemencya Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 18:45
      Aborcja to zadna rownosc, tylko decydowanie, kto moze sie urodzic, a kto nie.
      Zamiast jojczyc nad niedostępnoscia zabiegów, lepiej zając sie
      mezczyznami,ktorzy te dzieci "robią". Bo aborcja zdejumuje z nch
      odpowiedzialnosc ("Dam Ci forsę, idź na zabieg"). A znowu Kosciol niech
      przemysli krytykowanie prezerwatyw.
      • grooken Kobiecy warchoł w rządzie 17.10.05, 19:15
        Środa nie ma koncepcji a mówi o antykoncepcji. Po co Polsce setki aborcji i
        miliony gumek? Pani Środa, czy pani nie rozumie, że w PRLu, gdzie nie było
        cudownych praw kobiet i żyło wam się lepiej? Mamy w Polsce ujemny przyrost
        naturalny, a pani chce go jescze przykroić. Niech polski rząd dalej prowadzi
        taką politykę, a Polski niedługo wogóle nie będzie albo będzie zamieszkiwana
        przez śniadoskórych lub azjatów.
        Trzeba zapewnić mężczyznom większe realne płace, które pozwolą kobietom
        swobodnie wychowywać dzieci. Albo zmiana obecnej mentalności albo śmierć Polski.
        • indianski Re: Kobiecy warchoł w rządzie 17.10.05, 20:34
          ----Trzeba zapewnić mężczyznom większe realne płace----
          A baby do kamieniolomow , albo nie zarabiaja jako hostessy :) na zachodzie .
        • whitepepper Re: Kobiecy warchoł w rządzie 17.10.05, 20:47
          To taki, hihi, żarcik? W Polsce SĄ setki aborcji - może Tobie ta sytuacja
          odpowiada, bo jesteś ginekologiem i dobrze Ci się żyje. A poza tym, nie
          zdecyduję się na dziecko, jeśli SAMA nie będę potrafiła zapewnić mu
          bezpieczeństwa, w tym również ekonomicznego. Facet jak facet, może gdzieś
          polezie, może szlag go trafi, może...Może będzie lał i będę miała dosyć. Kto
          wie. Po jaki ch.. przyda mi się jego, hmm, płaca realna?:P To i tak boski
          pomysł, lekko feminizujący powiedziałabym...Kto byłby atrakcyjny na rynku
          pracy? A kto siedziałby przy tzw.garach? Na koniec brawa dla organizacji
          kobiecych zajmujących się kobietami w potrzebie. Brawa dla p.minister Środy za
          jej pracę. A mężczyzn zapraszam do porozmawiania z kobietami.
        • patty_vare Re: Kobiecy warchoł w rządzie 19.10.05, 02:36
          grooken napisał:

> Trzeba zapewnić mężczyznom większe realne płace, które pozwolą kobietom
          > swobodnie wychowywać dzieci. Albo zmiana obecnej mentalności albo śmierć Polski

Trzeba zapewnić tanie żłobki i przedszkola, żeby kobiety mogły spokojnie
          pracować i się realizować. Bo skończyły się czasy, gdy kobiety były albo w
          ciąży, albo karmiące, żyją też dłużej i nie powinny całe życie się poświęcać. We
          Francji właśnie taka polityka jest prowadzona i jest coraz większy przyrost
          naturalny i wcale nie tylko wśród muzułmanów.
          W Polsce i we Włoszech, gdzie jest tak, jak byś chciał, jest bardzo niski
          przyrost naturalny.
    • maniek.siekiera Środa ma 13 kroków?!? Jest MUTANTKĄ???!? ;))) 17.10.05, 18:52
    • bobdywro [...] 17.10.05, 18:57
      • wet3 Feralna 13-ka Srody! 17.10.05, 19:17
        Biedne nierownouprawnione polskie kobiety. A wszystkiemu winien jest KK.
        • maniek.siekiera [...] 17.10.05, 19:30
          • indianski Re: chyba KKK ;) 17.10.05, 20:32
            Obie instytucje robia to samo , i obydwie w imie Boga .
            • maniek.siekiera [...] 17.10.05, 21:06
          • wet3 Re: chyba KKK ;) 17.10.05, 22:07
            Maniek, rabnij sie siekiera!
    • gmork1 Re: "13 kroków ku równości" minister Magdaleny Śr 17.10.05, 19:16
      Muszę przyznać, że te 13 kroków, opisanych w tak powierzchownej formie, brzmi
      dość rozsądnie. Może poza punktem o wspieraniu drobnej przedsiębiorczości
      kobiet, bo małe przedsiębiorstwa zakładane przez mężczyzn też potrzebuja wsparcia.
      Podoba mi się pomysł z urlopem "tacierzyńskim" i urlopem wychowawczym dla
      dziadków, pod warunkiem, że tylko jedno z rodziców (lub jedno z dziadków) taki
      urlop bierze, a juz małożonkowie się niech dogadaja miedzy sobą kto pracuje, a
      kto pierze pieluchy. Oczywiście najlepsze wyjście to połączenia tych dwóch
      urlopów, tak że przez kilka miesięcy w domu siedzi tatuś, a przez drugie tyle
      miesięcy mamusia.
      Większość postulatów faktycznie może zapewnić równość kobiet i mężczyzn pod
      warunkiem, że do każdego z tych postulatów Pani Sroda nie dodaje w myślach słów
      "w odniesieniu do kobiet", bo jeśli tak jest w istocie to znów wychodzi to co
      zwykle, czyli: Mężczyźni i kobiety powinni być sobie równi, ale kobiety powinny
      być równiejsze. I na taki porządek rzeczy ja, jako kobieta, się nie zgadzam.
    • maniek.siekiera nocnylot-może pomóż środzie z angielskim?? 17.10.05, 19:21
      razem spłodzicie jakiś artykuł odnosnie pedalstwa w polsce, wykreujecie jakąś
      tezę w stylu, że polscy księża mordowali pedałów w Oświęcimiu - są na zachodzie
      pedalskie wydawnictwa, które chętnie wam to wydadzą ;)
      A wtedy środa będzie miała wreszcie angielskojęzyczną publikację ;)))
      • indianski Re: nocnylot-może pomóż środzie z angielskim?? 17.10.05, 20:29
        A Rafalek zdrowy ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka