al.fondo Za rok nikt się, nie przyzna, że na niego głosował 23.10.05, 21:54 ...tak, jak to było z Wałesą Odpowiedz Link Zgłoś
hella11 Re: Za rok nikt się, nie przyzna, że na niego gło 23.10.05, 22:01 "SPIEPRZAJ DZIADU" - NIE ZAPOMNIMY!!! JAKIE SPOLECZENSTWO TAKA WLADZA: WYBRALI, TO MAJA IV RZECZPOSPOLTA - WYCIERACZKE EUROPY. Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Źle! 23.10.05, 21:55 Nie tylko spieprzaj dziadu i obiecanki ale będzie też poza kaczolandem - rydzykoland i leperoland. Ćfe! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud @@@ A mówiłem, że sondaże PROMOWAŁY Tuska??? @@@ 23.10.05, 21:55 Ha! No i macie! Wierzyliscie w sondaze przed przegrana PO, wierzylicie w sondaze przed przegrana Tuska... trzeba patrzec kto jest wlasicielem sondazowni i wtedy wyciagac wnioski!!! ------------ najgorszy blog swiata animowanehistoryjki.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski TO JEST SONDAŻ! 23.10.05, 22:05 jakbyś nie wiedział: To czym właśnie teraz sie zachwycasz, Alkudzie, to jest wynik sondażu, publikowanego w GAZECIE WYBORCZEJ. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: @@@ A mówiłem, że sondaże PROMOWAŁY Tuska??? 23.10.05, 22:20 alkud napisał: > Ha! > No i macie! > Wierzyliscie w sondaze przed przegrana PO, > wierzylicie w sondaze przed przegrana Tuska... > > trzeba patrzec kto jest wlasicielem sondazowni > i wtedy wyciagac wnioski!!! > > ------------ > najgorszy > blog > swiata > animowanehistoryjki.blox.pl/ No właśnie. Teraz widać jak bydlaki kreowali Tuska. Tym większa radość ze zwycięstwa Lecha Kaczyńskiego. Szampan się leje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magmisia Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 21:55 Wsciekła jestem że Polacy są tacy durni i że wierzą komuś kto obiecuje gruszki na wierzbie i do tego, czego PIsowi i Kaczorowi nie wybaczę, ślini się do Leppera, Rydzyka i wszystkich innych oszołomów. Ugrzęźniemy w socjalistycznym bagnie, pod czujnym okiem Komisji "prawdy" (co za śmieszna nazwa w stylu Wielki Brat czuwa). To jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, ze z tego kraju trzeba spadac Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 21:58 Masz rację, ja mam podobne myśli. Rydzykoland jest bez przyszłości! Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 22:08 magmisia napisała: > Wsciekła jestem że Polacy są tacy durni i że wierzą komuś kto obiecuje gruszki > na wierzbie i do tego, czego PIsowi i Kaczorowi nie wybaczę, ślini się do > Leppera, Rydzyka i wszystkich innych oszołomów. Ugrzęźniemy w socjalistycznym > bagnie, pod czujnym okiem Komisji "prawdy" (co za śmieszna nazwa w stylu Wielki > > Brat czuwa). To jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, ze z tego kraju > trzeba spadac Koles cos jest zToba niewporzadku Tydzien temu napisalem ze Kaczynski jest kiepski. Bo jest kiepski Ale tusk jest beznadziejny.. to to normalny Polak to widzi.. tylko slepcy pewno to nie widza, Odpowiedz Link Zgłoś
klinika_pediatryczna Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 21:57 Odwaga i wiarygodność; Rodzina, Uczciwość, Przyszłość!!!! BRAWO! TYLKO LECH!! Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 SZAMPAN SIĘ LEJE!!! I ZA ZDROWIE LECHA PIJĘ! 23.10.05, 21:58 "Wehrmacht" przegrał!!! IV Rzeczpospolita zwyciężyła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: SZAMPAN SIĘ LEJE!!! I ZA ZDROWIE LECHA PIJĘ! 23.10.05, 22:04 ginevra81 napisała: > "Wehrmacht" przegrał!!! IV Rzeczpospolita zwyciężyła!!! lepper dal swoje dla kaczki Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: SZAMPAN SIĘ LEJE!!! I ZA ZDROWIE LECHA PIJĘ! 23.10.05, 22:09 Wiesz co, bratku - ja za Lepperem nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
kierunek_zachod Szampan sie leje ? DO CZASU ... 23.10.05, 22:33 No to ciesz sie, dziecino, ze jeszcze sie zalapiesz na smak (prawdziwego mam nadzieje) szampana ... Gdyby tak wprowadzic Kaczynskiego model - z przeproszeniem - "ekonomiczny" na Saharze, to by po tygodniu piachu zabraklo; kiepsko wiec wroze przyszlej podazy szampanow w Pomrocznej ... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Prezydent Lech Kaczyński - 10 proc przewagi... 23.10.05, 21:58 ...Lech Kaczyński uzyskał 54,08 proc., a Donald Tusk 45,92 proc. głosów w II turze wyborów prezydenckich - wynika z drugiego sondażu GfK Polonia dla TVN, TVN24 i "Rzeczpospolitej". Frekwencja wyniosła 50,92 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Polacy wybrali Kaczora bo nie lubia Mandaryn 23.10.05, 22:01 polskiej sceny politycznej i przejadl im sie polityczny kwasizm... Polsce potrzeba zmian... tylko Kaczynski to gwarantowal i gwarantuje :) A co z tego wyniknie to inna para kaloszy --- n a j g o r s z y b l o g a s e k s w i a t a animowanehistoryjki.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x me-e, gratuluje sukcesu wyborczego.... 23.10.05, 22:18 ....miales racje kto wygra!! Ja sie mylilem. Odpowiedz Link Zgłoś
horchess Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 21:58 No to mamy kaczą grypę... prosta rydzylucja Odpowiedz Link Zgłoś
toworzyszszmaciak Było nie podskakiwać radiu Maryja i ojcowi 23.10.05, 22:01 dyrektorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 22:02 > trudno, stalo sie. trudno stalo sie panie Cimoszewicz wygral Bravo cimoszewicz Odpowiedz Link Zgłoś
poker_7 NIEWIDZIALNA REKA RYNKU 23.10.05, 22:02 No to ptasia grypa w gospodarce murowana, niewidzialna reka rynku własnie straciła co najmniej trzy palce. Czemu ludzie ciągle daja się nabrac na te same hasła,czemu patrzą tylko na hasła i obietnice ? chyba tylko z egoizmu, z ograniczenia pola widzenia do czubka własnego nosa... troska o kraj ? kupa smiechu, byle tylko beben napełnic i big brothera pooglądać a rano spokojnie do roboty, bo przeciez dzieki związkom mam kontrakt na 20 lat... Obym się mylil, oby to tylko brutalna strategia walki o władze była. Autentycznie jest mi przykro - nie dla tego że kaczor wygrał, nie dla tego ze andrzej bedzei marszałkiem a Balcerowicz bedzie musial odejsc ale dlatego ze to juz 15 lat demokracji a tak niewiele w metalnosci ludzkiej sie zmienia, przerazajace :( Odpowiedz Link Zgłoś
kicius50 Re: NIEWIDZIALNA REKA RYNKU 23.10.05, 22:09 Popieram, jest to smutne, chyba to pokolenie musi niestety... wymrzec zeby mlodsi ktorzy jednak juz cos rozumieja wzieli losy Polski w swoje rece. Odpowiedz Link Zgłoś
dc99 Re: NIEWIDZIALNA REKA RYNKU 24.10.05, 07:20 > Popieram, jest to smutne, chyba to pokolenie musi niestety... wymrzec zeby > mlodsi ktorzy jednak juz cos rozumieja wzieli losy Polski w swoje rece. Spoko. Do tego czasu dzisiejsi mlodzi zdaza poznac sile niewidzialnej reki rynku na wlasnych tylkach i jakis kolejny neoliberal znowu sromotnie przegra. Za to na pewno kolejni 18-latkowie na utrzymaniu rodzicow beda madrowac sie jaki to cacy cacy jest "wolny rynek". Odpowiedz Link Zgłoś
dc99 Re: NIEWIDZIALNA REKA RYNKU 24.10.05, 07:24 > Popieram, jest to smutne, chyba to pokolenie musi niestety... wymrzec zeby > mlodsi ktorzy jednak juz cos rozumieja wzieli losy Polski w swoje rece. Spoko. Do tego czasu dzisijsi mlodzi zdaza poznac sile niewidzialnej reki rynku na wlasnych tylkach i jakis kolejny neoliberal znowu przegra. Za to kolejni dwudziestolatkowie na utrzymaniu rodzicow beda sie madrowac jaki to cacy cacy jest "wolny rynek" a jaki be be "socjal". Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas NARESZCIE!!! NARESZCIE!!!! NARESZCIE!!!!!! 23.10.05, 22:13 Nareszcie Polska doczekała się ,że na najwyższe stanowisko w państwie został wybrany człowiek prawy. Człowiek uczciwy. Człowiek ,który ma kręgosłup moralny. Jest to wielka chwola dla Polski. Mamy dobrego prezydenta. Polacy wybrali go wbrew jadowitym atakom mediów elektronicznych. Wbrew manipulacjom i kłamstwom Wybiórczej i innych szmatłaców. Tym większa satysfakcja ze zwycięstwa!!! LECH KACZYŃSKI - PREZYDENTEM IV RZCZPOSPOLITEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Re: NARESZCIE!!! NARESZCIE!!!! NARESZCIE!!!!!! 23.10.05, 22:24 mordzinas napisał: > Nareszcie Polska doczekała się ,że na najwyższe stanowisko w państwie > został wybrany człowiek prawy. Człowiek uczciwy. Człowiek ,który ma > kręgosłup moralny. He,he Pogadamy jak benzyna będzie po 6 pln osiołku. A co do prawości: ostatnio prawy pan Ziobro uważa, że lepper już nie jest be. Kręgosłup moralny. Z budyniu chyba ... Odpowiedz Link Zgłoś
goora1 Re: NARESZCIE!!! NARESZCIE!!!! NARESZCIE!!!!!! 23.10.05, 22:25 Pogadamy za rok! Obawiam się że będziesz musiał nieco odpuścić z tym optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: NARESZCIE!!! NARESZCIE!!!! NARESZCIE!!!!!! 23.10.05, 22:26 coś Ci się pomyliło - z sondażami jest tak, że jeśli jeden ma przewagę, a drugi go goni, opinia publiczna ma 'skłonność' do bycia przychylną temu, któremu poparcie rośnie, czyli goniącemu. konkludując - wszystkie sondaże mówiące o przewadze Tuska były na rękę Kaczorowi. ponadto - człowiek prawy obiecujący nieświadomym i niewykształconym gruszki na wierzbie. człowiek prawy mówiący "dla Kurskiego nie ma miejsca w naszej partii, bo w niej nie ma miejsca dla świństw politycznych", a przy ubieganiu się o najwyższe stołki dający mu naczelne miejsce w swoim sztabie. taa, Kaczyński to człowiek prawy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: NIEWIDZIALNA REKA RYNKU 23.10.05, 22:13 a jaki to uniwerek twoje racje podaje lub uczy... w polityce sa racje polityczne a nie gospodarcze.. nie mieszaj polityki do gospodarki Odpowiedz Link Zgłoś
poker_7 Re: NIEWIDZIALNA REKA RYNKU 23.10.05, 22:42 Smutne ale po wyniku widac ze masz racje tyle ze gospodarka to niestety w znaczej czesci polityka kolego, oby jej tam było jak najmniej ale niestety była , jest i bedzie. Gdyby wiekszosc znała choc podstawy ekonomii mieli bysmy Tuska a nie Kaczynskiego za prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: POLSKI ŻAL... 23.10.05, 22:14 szukacz_waw napisał: > Stało się... niestety. Właśnie Polska dziś wygrała.!!!! Nareszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
goora1 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 22:07 Przykro! Najbardziej przykre jest to że ponad 14 mln. moich rodaków wybiera człowieka który najpierw szuka poparcia u bandyty a potem u gościa którego iloraz inteligencji jest jednocyfrowy. A jeszcze bardziej pogłębia mój smutek fakt że ten kandydat przez jakiś czas zdążył wykazać się swoją niemocą w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
staszpio Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 22:07 WSTYD ,WSTYD I JESZCZE RAZ WSTYD !!!!!!! jak ten czlowiek ma nas reprezentowac na arenie miedzynarodowej ??? jest nerwowym kitajcem. szukanie poparcia u Rydzyka i Leppera to juz jest skurwusy..stwo. ja nei che takiego prezydenta. nic mnie z nim nei laczy zawazyly glosy wsi - szkoda ,tu zawiodlem sie bardzo. czarno to widze..... rzadzy dzielenia , rozliczania. to najgorszy dzien dla POlski od smierci Jana Pawla Drugiego , swiec Panei nad Jego dusza Odpowiedz Link Zgłoś
zetisdead Zrobiłem pierwszą... 23.10.05, 22:08 ...kupę w dziejach IV Rzeczypospolitej. Jestem postacią historyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Strasznie dowcipny tuskmaniak. 23.10.05, 22:16 Ja się nie dziwie,ze ten gośc przegrał wygraną kampanię. Od elektoratu Leppera nuczcie sie najpierw pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
pit.n Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 22:09 Szkoda że Polska i Polacy zmarnowali okazję do utrzymania pozycji na arenie międzynarodowej i do poprawy sytuacji wewnątrz naszego państwa. Rozsądny program Platformy Obywatelskiej będzie miał bardzo nikłe szanse realizacji przy obecnie ukształtowanej władzy - PiS + L.Kaczyński. Panie Donaldzie - niech Platforma stoi na straży tego wszystkiego, co przez 15 lat udało się w Polsce osiągnąć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 22:16 pit.n napisał: > Szkoda że Polska i Polacy zmarnowali okazję do utrzymania pozycji na arenie > międzynarodowej i do poprawy sytuacji wewnątrz naszego państwa. Rozsądny progra > m > Platformy Obywatelskiej będzie miał bardzo nikłe szanse realizacji przy obecnie > ukształtowanej władzy - PiS + L.Kaczyński. Panie Donaldzie - niech Platforma > stoi na straży tego wszystkiego, co przez 15 lat udało się w Polsce osiągnąć!!! Tak. Polska osiągnęła przez te 15 lat.... 70 procent Polaków żyje na krwędzi nędzy. To jest "zasługa" 15 lat. Niewątpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Strażnik? 23.10.05, 22:17 To brzmi podobnie do wypowiedzi Chiraca. Znowu zwykli ludzie okazali się mądrzejsi od "elyt". Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Amnestia 23.10.05, 22:11 Ogłaszam amnestię dla wszystkich forumowych piesków Tuska. Od jutra przyjmujemy zapisy do klubu popierającego Prawo i Sprawiedliwość. Chyba nie jesteście za Bezprawiem lub Niesprawiedliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Amnestia 23.10.05, 22:22 moki1 napisał: > Ogłaszam amnestię dla wszystkich forumowych piesków Tuska. > Od jutra przyjmujemy zapisy do klubu popierającego Prawo i Sprawiedliwość. > Chyba nie jesteście za Bezprawiem lub Niesprawiedliwością. jestem już doświadczonym obywatelem tego kraju przeżyłem okupację hitlerowską całą, socjalizm cały, 15 lat demokracji też, może dożyję momentu podsumaowania tej prezydentury... a w między czasie nie zejde ze wstydu za błędy kaczyzmu... rtg Odpowiedz Link Zgłoś
g-i-tner Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 22:12 W koncu wygralo prawo i sprawiedliwosc a ludzie przejrzeli na oczy. Przegral "sknerus Mc Kwacz".. Tuskowie przejrzyjcie w koncu na oczy. Wasz idol zaczynal w Uni Wolnosci ktora propagowala "wolnosc dla syjonu".. nie udalo im sie wiec wasz idol skakal z kwiatka na kwiatek a ze kwiatkow zaczelo brakowac wiec zbudowal wlasna platforme aby miec na czym siedziec.. Po 10 latach wladzy syjonu nadszedl czas na rzady Polaka z Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy GRATULACJE PANIE PREZYDENCIE 23.10.05, 22:12 JA, JAKO WARSZAWIAK Z DZIADA- PRADZIADA JESTEM DUMNY, ŻE SYN WARSZAWSKIEJ ZIEMI I WARSZAWSKIEGO BOHATERA Z POWSTANIA OBEJMIE NAJWYŻSZY URZĄD W PAŃSTWIE. SZKODA TYLKO, ŻE WARSZAWA STRACI TAK WSPANIAŁEGO PREZYDENTA MIASTA STOŁECZNEGO. MAM NADZIEJĘ, ŻE POPRAWI PAN FUNKCJONOWANIE PAŃSTWA TAK, JAK POPRAWIŁ PAN FUNKCJONOWANIE MOJEGO MIASTA I BĘDZIE PAN DALEJ KULTYWOWAŁ WARTOŚCI, KTÓRE KIEDYŚ PRZYŚWIECAŁY NASZYM WARSZAWSKIM I POLSKIM BOHATEROM. A CI, CO CHCĄ SIĘ WYPROWADZIĆ Z POLSKI PO PAŃSKIEJ WYGRANEJ ( JAK SŁYSZAŁEM W JEDNYM, RADIOWYM KOMENTARZU ) - NIECH SIĘ WYPROWADZJĄ - DO FRANCJI, ROSJI ALBO NIEMIEC - TAM NA NICH CZEKAJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: GRATULACJE PANIE PREZYDENCIE 23.10.05, 22:21 panzwarszawy napisał: > JA, JAKO WARSZAWIAK Z DZIADA- PRADZIADA JESTEM DUMNY, ŻE SYN WARSZAWSKIEJ ZIEMI > > I WARSZAWSKIEGO BOHATERA Z POWSTANIA OBEJMIE NAJWYŻSZY URZĄD W PAŃSTWIE. > SZKODA TYLKO, ŻE WARSZAWA STRACI TAK WSPANIAŁEGO PREZYDENTA MIASTA STOŁECZNEGO. > MAM NADZIEJĘ, ŻE POPRAWI PAN FUNKCJONOWANIE PAŃSTWA TAK, JAK POPRAWIŁ PAN > FUNKCJONOWANIE MOJEGO MIASTA I BĘDZIE PAN DALEJ KULTYWOWAŁ WARTOŚCI, KTÓRE > KIEDYŚ PRZYŚWIECAŁY NASZYM WARSZAWSKIM I POLSKIM BOHATEROM. > A CI, CO CHCĄ SIĘ WYPROWADZIĆ Z POLSKI PO PAŃSKIEJ WYGRANEJ ( JAK SŁYSZAŁEM W > JEDNYM, RADIOWYM KOMENTARZU ) - NIECH SIĘ WYPROWADZJĄ - DO FRANCJI, ROSJI ALBO > NIEMIEC - TAM NA NICH CZEKAJĄ. DOkładnie tak!!!! Niech się wynoszą z Polski. Tam gdzie jest ich raj. Brawo LECH KACZYŃSKI!!! Wreszcie doczekaliśmy się!!!! Warto było czekać. Warto było wierzyć!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Prezydent Lech Kaczyński - sondażowe wyniki 23.10.05, 22:14 A niech to szlag. Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Re: Prezydent Lech Kaczyn´ski - sondaz˙owe wyniki 23.10.05, 22:14 Stalo sie tak, jak zreszta przewidywalem na tym forum od kilku tygodni. Polska ludzi starszych, slabiej wyksztalconych, ze wschodu kraju, roznych beneficjentow rozdetego socjalu, wygrala z Polska ludzi mlodych i po studiach, z zachodu kraju, Polska ludzi, ktorzy sobie dobrze radza w nowej rzeczywistosc i pracuja na cywilizacyjny rozwoj i bogactwo kraju. Przeszlosc pokonala przyszlosc. Skutkiem zwyciestwa obozu narodowo-klerykalnych socjalistow nad wolnorynkowymi liberalami bedzie dalszy stopniowy rozwoj oligarchicznego merkantylizmu i dalsze cofanie sie Polski w zakresie spraw ekonomicznych. Bedzie to skutkowac znacznie zwiekszona emigracja mlodych i wyksztalconych Polakow z wlasnego kraju. Umocni sie rola zwiazkow zawodowych, nie zostana obnizone koszty pracy a bezrobocie bedzie dalej powoli wzrastac. Praca, zwlaszcza dla mlodych stanie sie przywilejem. Przywileje politykow beda sie poszerzac a na ich strazy stanie znacznie bardziej restrykcyjne prawo, rozbudowane wiezienia i gruba policyjna pala. Zostanie ograniczona wolnosc slowa. Beda naruszane europejskie standardy sprawiedliwosci, Polska zblizy sie pod tym wzgledem do Rosji czy Rumunii. W Europie ulubionym tematem zartow stanie sie ograniczonosc polskiego prezydenta i glupota Polakow. Polska dalej nie bedzie normalnym krajem, gdzie dobrobyt bierze sie z pracy a nie z politycznych kretactw. Dalej nie bedziemy wykorzystywac funduszy strukturalnych z Unii Europejskiej. Dalej zwyciezcy wyborow nastawiaja kilkadziesiat tysiecy biurek dla swoich partyjnych kolesiow i dalej fachowcow w rzadowych agendach bedzie znakomita mniejszosc. Powroci do Polski zjawisko przesladowania przez panstwo obywateli za polityczne przekonania. Polska sie cofa, socjalizm Kaczynskich nie jest poza przyjeta tylko na wybory. Oni te zmije dlugo hodowali w piersi i obiecali narodowi wszystko byle sie dorwac do wladzy. Warto by im dac szanse aby te wladze SPRAWOWALI SAMODZIELNIE, nie zaslaniajac sie Platforma Obywatelska. Niech realizuja utopie, ktora obiecali Polakom i ktora chca sfinansowac z kieszeni tych obywateli, ktorzy sa mlodsi, wiecej wiedza i wiecej umieja. Poczekajmy na te 3 miliony mieszkan i inne szklane domy..... DAJMY KACZOROM SZANSE! Socjalizm to jest ustroj gdzie len, obibok, lewy rencista czy niewykwalifikowany robotnik wyzyskuja ludzi wyksztalconych, tworczych, przedsiebiorczych i pracowitych.... kiedy tych frajerow do "dojenia" brakuje - taki ustroj bankrutuje i tyle. Bankrutuje taki kraj, gdzie sie cale ziarno na siew przyszlosci przejada, gdzie panstwo wrecz zacheca mlodych i zdolnych obywateli by wyjezdzali.... Widac Polska jak tyle panstw przed nia podlega prawu schylkow nieuniknionych.... Takich slow nie pisze sie lekko ale wypadki najprawdopodobniej beda szly tak: -Platforma i PiS stworza rzad, gdzie PO bedzie chlopcem do bicia i zakladnikiem PiS. Rzad ten bedzie realizowal program socjalistyczny i blokowal rozwoj gospodarczy a PO zostanie stlamszona i straci tozsamosc - stanie sie tylko partia wladzy bez ambicji naprawy kraju. -PO po pewnym czasie z rzadu z PiS-em wyjdzie ale i tak kompletnie przepadnie w przyszlych wyborach. Odbedzie dokladnie droge Unii Wolnosci. -W nastepnych wyborach wygraja populisci Samoobrony i narodowi socjalisci Giertycha i stworza takie prawo, ze narod straci resztki nie tylko wolnosci gospodarczej ale i duzo wolnosci osobistej. Poniewaz zadna z wygrywajacych wybory sil nie ma dosc kwalifikacji do prowadzenia panstwa i gospodarki dojdzie do kryzysu finansow panstwa i zapasci jego funkcji. Nastapi szereg prob rozwiazania tego kryzysu przemoca. -Skutkiem w/w wypadkow bedzie kompletny upadek pozycji Polski, upadek pieniadza, zatory platnicze, wstrzymanie wyplat z bankow, nedza i chaos. Political fiction? Kryterium prawdy okaze sie praktyka. Mozna miec niewielka bardzo nadzieje, ze Platforma Obywatelska zrezygnuje z wchodzenia do rzadu, w ktorym silniejszy partner zamierza prowadzic polityke niszczenia elektoratu Platformy obarczajac go funkcja dojnej krowy. Ze stworzy silna merytoryczna opozycje i twardo krytykujaca kacze absurdy ekonomiczne i broniaca standardow europejskich sprawowania wladzy i wolnosci obywatelskich. Moglismy wchodzic w sojusz z partia konserwatywna, a skoro dala ona pierwszenstwo postulatom socjalnym i populistycznym na takim sojuszu Polska moze tylko stracic bo po krachu Kaczej Utopii nie byloby wtedy zadnej odpowiedzialnej sily politycznej mogacej zatrzymac ekonomiczne staczanie sie kraju. Czas pokaze, czy przywodcy Platformy okaza sie madrzejsi od Geremka cz Balcerowicza, ktorzy kompletnie zmarginalizowali swoja partie. Oby sie czegos nauczyli z tamtej lekcji poki nie jest za pozno. Poniewaz koncze pisanie na tym forum dziekuje tym, ktorzy sie ze mna zgadzali badz sprzeczali..... Wybaczcie, ze wbrew dobrym demokratycznym obyczajom nie pogratuluje pisowcom z okazji zwyciestwa ich kandydata - bo IV RP wg Kaczynskiego to tez nie bedzie kraj dla ludzi. Mysle, ze warto sie pomalu zabrac za odtwarzanie w Polsce drugiego obiegu prasy..... 8^) Niepotrzebna jest nam nadzieja by cos przedsiewziac, niepotrzebne powodzenie by wytrwac.... a Kaczki beda znienawidzone przez narod wczesniej niz za 4 lata...... Odpowiedz Link Zgłoś
kicius50 Zenujacy wynik, zyjemy w kraju o niskiej świadomos 23.10.05, 22:15 Zenujacy wynik, zyjemy w kraju o niskiej świadomosci obywatelskiej..ludzi prostych i niewyksztalconych, nie rozumiejacych pewnych praw. Bardzo to smutne. Czesc biedoty ze wschodu ulegla czarnej kampanii i niestety zadecydowala za cala Polske. Wizja wyjazdu coraz blizsza z tego karaju.. Odpowiedz Link Zgłoś
irek.gorczok Re: Zenujacy wynik, zyjemy w kraju o niskiej świa 23.10.05, 22:21 Gdybyś była częścią tej "biedoty ze wschodu" to inaczej byś śpiewała. A tak w ogóle to po co ludziom dup. zawracasz swoim wyjazdem? Chcesz to jedź a nie płacz. Odpowiedz Link Zgłoś
kicius50 Re: Zenujacy wynik, zyjemy w kraju o niskiej świa 23.10.05, 22:28 Jestes najlepszym przykladem na to.. Odpowiedz Link Zgłoś
abyss [...] 23.10.05, 22:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kicius50 Re: Jakich pewnych praw? Kłamczuszku! 23.10.05, 22:30 Jesli wyborcy Kaczynskiego sa tego pokroju co Ty!, to bez komentarza..utwierdzam sie w racji Odpowiedz Link Zgłoś
neofita_bm Jak ty rozumny rozumujesz 23.10.05, 22:23 kicius50 napisała: > Czesc biedoty ze wschodu ulegla czarnej kampanii i niestety zadecydowala za cal > a > Polske. Moim zdaniem większość Polaków wybrała Lecha a mniejszość Donalda. A w kraju demokratycznym znaczy to, że Polska wybrała Lecha. To ty nie dojrzałeś do demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kicius50 Re: Jak ty rozumny rozumujesz 23.10.05, 22:32 Demokracja demokracja, nie jest najlepsza, ale nic lepszego nie ma, prawda jest ze ciemnota jest w kraju i nawet demokracja nie pomoze by cos zmienic..skoro ludzi tak chca a jest ich NIESTETY wiecej to jest to smutne Odpowiedz Link Zgłoś
neofita_bm Re: Jak ty rozumny rozumujesz 23.10.05, 22:53 No widzisz , teraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Ja tam na żarcie mam 23.10.05, 22:15 Ja tam na żarcie mam Ale te biedaki, co głosowały na kaczkę, to niech już się boją. Trzeba było pomyśleć wcześniej. Gdy Wam obiecywał rozdawnictwo, trzeba się było zastanowić Z CZEGO WAM DA OSIOŁKI?! Ale sami wybraliście bat na Waszą dupkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kicius50 Re: Ja tam na żarcie mam 23.10.05, 22:40 Osiolki.. ktore nie rozumieja zasad ekonomii.. popieram Odpowiedz Link Zgłoś
rowerex [...] 23.10.05, 22:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: ODEBRAĆ PRAWA WYBORCZE MOTŁOCHOWI!!!! 23.10.05, 22:18 rowerex napisał: > WSIOKI, PROSTAKI, NIEDOUCZONE MATOŁY PO PODSTAWÓWKACH, CAŁA ZACOFANA GALICJA I > WSZELKIE INNE PRYMITYWY NIE POWINNY MIEĆ PRAW WYBORCZYCH!!!! Brawo!!! Oto właśnie głos "demokraty" spod znaku Platformy i lewactwa. Brawo. Wreszcie pokazujecie swoje prawdziwe oblicze. Faszczyści.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski JUZ CI PRAWA WYBORCZE ODEBRALEM !! 23.10.05, 22:19 rowerex napisał: > WSIOKI, PROSTAKI, NIEDOUCZONE MATOŁY PO PODSTAWÓWKACH, CAŁA ZACOFANA GALICJA I > WSZELKIE INNE PRYMITYWY NIE POWINNY MIEĆ PRAW WYBORCZYCH!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Co za wykwit kultury! Gdyby było więcej takich jak 23.10.05, 22:19 ty, to byłaby u nas Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Bialorus i pzpr sie konczy; kwach "adchodit" 23.10.05, 22:48 abyss napisał: > ty, to byłaby u nas Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Dobry wybór 23.10.05, 22:21 Dobrze, że nie wybraliśmy przeciwników demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ODEBRAĆ PRAWA WYBORCZE MOTŁOCHOWI!!!! 23.10.05, 22:22 rowerex napisał: > WSIOKI, PROSTAKI, NIEDOUCZONE MATOŁY PO PODSTAWÓWKACH, CAŁA ZACOFANA GALICJA I > WSZELKIE INNE PRYMITYWY NIE POWINNY MIEĆ PRAW WYBORCZYCH!!!! ...ODEZWAL SIE WYKSZTALCONY ELEKTORAT ...NIEJAKIEGO TUSKA...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kicius50 Re: ODEBRAĆ PRAWA WYBORCZE MOTŁOCHOWI!!!! 23.10.05, 22:23 Podjela niestety cala zasciankowa Polska za nas mlodych decyzje..smutne ze i w tej grupie znajduja sie tez prostaki i wyksztalcenie nic nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
wibednar Re: ODEBRAĆ PRAWA WYBORCZE MOTŁOCHOWI!!!! 23.10.05, 22:24 rowerex napisał: > WSIOKI, PROSTAKI, NIEDOUCZONE MATOŁY PO PODSTAWÓWKACH, CAŁA ZACOFANA GALICJA I > WSZELKIE INNE PRYMITYWY NIE POWINNY MIEĆ PRAW WYBORCZYCH!!!! to jest glos liberala zwolennika Tuska i kto tu jest oszolomem , gluptakiem ????????????????????? jestem ze wsi, prostym czlowiekiem, nie wstydze sie tego jestem z tego dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Wibednar: ja tez sie ciesze; koniec GW i Rywinow 23.10.05, 22:49 wibednar napisał: > rowerex napisał: > > > WSIOKI, PROSTAKI, NIEDOUCZONE MATOŁY PO PODSTAWÓWKACH, CAŁA ZACOFANA GALI > CJA > I > > WSZELKIE INNE PRYMITYWY NIE POWINNY MIEĆ PRAW WYBORCZYCH!!!! > to jest glos liberala zwolennika Tuska > i kto tu jest oszolomem , gluptakiem ????????????????????? > jestem ze wsi, prostym czlowiekiem, nie wstydze sie tego jestem z tego dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
goora1 Re: Wibednar: ja tez sie ciesze; koniec GW i Rywi 24.10.05, 10:51 I początek Rydzyków i Lepperków! Nie wiem czy ta zamiana jest na lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś