kralik1 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 27.10.05, 19:19 ncc2000 napisał: > Obłuda sięga granic! Jak Kwasniewski mówize to PiS jest winien, to ja > nabieram przekonania że jest zupełnie odwrotnie mimo że głosowałem na PO. Obluda jest to co ty w swoim poscie reprezentujesz, jak i to, co robi i mowi PiS. Nie klam ze glosowales na PO, bo zbytnio przypomina to tania zagrywke populietyczna w wykonaniu PiS. Jestes z pewnoscia jednym ze sztabu PiSu i poprostu siejesz propagande partyjna bo za to ci placa . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 27.10.05, 19:40 Oj jak te wstretne komuchy probuja siac zamieszanie gdzie tylko sie da! Rzad LSD byl przeciez mniejszosciowy - co im jakos nie przeszkadzalo. Kwasman zas gledzi androny o jakims eurosceptycyzmie i oraz idacym z tym mniejszym szacunkiem dla Polski w UE. A robia to, bo boja sie wlasne tylki. Koalicja PiS z PO to przekreslenie JAKICHKOLWIEK SZANS na uzdrowienie kraju - gdyz bedzie to powtorka rzadow AWS i UW. Oj zeby Putin dal Kaczorowi teczke Kwacha - moze Oles wtedy sie zamknie. Odpowiedz Link Zgłoś
jackijj kwachu wiedział co robi 27.10.05, 19:28 kwachu wiedział co robi rozdzielając wybory prezydenckiwe od parlamentarnych. zrobił kwach w partiach rzekomo przyjaźnie nastawionych. A wyszła z tego ptasia grypa. Ptaki trzeba zlikwidować, a społeczeństwo poddać kwarantannie - najlepiej w szpitalach psychiatrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 zdelegalizowac wyborcow - wniosek do UE powinni 27.10.05, 20:08 zlozyc cyklisci niskopienni i geje malolitrazowe a takze zawiedzione dziennikarzyny z wiadomych mediow...to skandal ze jedynie sluszna mysl potyliczna przegrala z oszolomamy i innymy jakimis tam tubylcamy... Odpowiedz Link Zgłoś
cipolka CZY MOZNA PRZYSPIESZYC DEPORTACJE KWACHA? 27.10.05, 19:52 za urzedu na ktory nie zasluguje Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: CZY MOZNA PRZYSPIESZYC DEPORTACJE KWACHA? 27.10.05, 19:56 Nie Ty będziesz o tym decydował. A do tej pory jest to prezydent RP. Więc daruj sobie takie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Dlaczego Rokita i Tusk nie chcą koalicji?? 27.10.05, 21:06 Dziwne, że Tusk i Rokita - wydawało się dotychczas, że inteligentni politycy - nagle robią wszystko, aby nie wejść w koalicję z PiS. Najpierw wystawiają Komorowskiego, który jest - jak wiadomo - nie do zaakceptowania dla PiS, bo nie znosi Kaczyńskich. Skoro PiS nie chce Komorowskiego, to po co Komorowski tak się upierał przy swojej kandydaturze? Czy PO nie mogło dać Tuska na marszałka, skoro Komorowski był nie do przyjęcia? Potem PO znowu zaczyna - znowu wystawia na wicemarszałka człowieka nie do zaakceptowania dla PiS - tym razem Niesiołowskiego. I znowu PO z werwą osła się upiera w przypadku Niesiołowskiego, tak jak w przypadku Komorowskiego. Jaki z tego wniosek? Ano taki, że PO specjalnie wystawiło Komorowskiego i Niesiołowskiego -takich ludzi nie do zaakceptowania przez PiS, aby tylko nie wejść w koalicję w PiS. A teraz Tusk tworzy "mowę trawę", jakoby to była wina Leppera - te jego gadanie o Lepperze to tylko zasłona dymna. Czy Lepper zasługuje na to, żeby aż tyle o nim gadać? I jeszcze Tusk klepie o rzekomej koalicji Samoobrony - PSL - LPR i Rydzyka. A od kiedy to Rydzyk jest politykiem, a nie księdzem? Czy w ogóle Rydzyk ma jakąś partię polityczną?! To jest dowcip dla naiwnych, takiego samego rodzaju, jak przed wyborami opowiadano, że Rydzyk (a nie Kaczyński) kandyduje na prezydenta :))) To wszystko Platforma -jak mniemam - robi po to, aby tylko nie wejść w koalicję z PiS! Uważam, że takie zachowanie PO jest nienaturalne - wygląda to, jakby jakaś niewidzialna ręka kierowała Tuskiem i Rokitą! Może się jednak mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
neofita_bm CZY Prezydent nawołuje do przemocy? 27.10.05, 21:57 bo mówi tak: "w interesie także prezydenta Kaczyńskiego jest, by PO do rządu włączyć" - tłumaczył Kwaśniewski. to chyba "włączyć" siłą Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: CZY MOZNA PRZYSPIESZYC DEPORTACJE KWACHA? 27.10.05, 20:26 cipolka napisała: > za urzedu na ktory nie zasluguje Zajmij się deportacją kochanki Dorna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: CZY MOZNA PRZYSPIESZYC DEPORTACJE KWACHA? 27.10.05, 21:09 veglie napisał: > cipolka napisała: > > > za urzedu na ktory nie zasluguje > Zajmij się deportacją kochanki Dorna!!!! Tak naprawdę to do końca nie wiadomo,czy to była akurat jego kochanka - może to była po prostu koleżanka z pracy? Super Ekspres to gazeta, której nie należy uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: CZY MOZNA PRZYSPIESZYC DEPORTACJE KWACHA? 27.10.05, 21:15 ginevra81 napisała: > veglie napisał: > > > cipolka napisała: > > > > > za urzedu na ktory nie zasluguje > > Zajmij się deportacją kochanki Dorna!!!! > > Tak naprawdę to do końca nie wiadomo,czy to była akurat jego kochanka - może to > > była po prostu koleżanka z pracy? Super Ekspres to gazeta, której nie należy > uwierzyć. Tak to była lub jest koleżanka z pracy!No może "ciut" lepiej traktowana.A ha!Wytoczył ten pan już proces wymienionej gazecie lub wspominał o tym?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: CZY MOZNA PRZYSPIESZYC DEPORTACJE KWACHA? 27.10.05, 21:20 Dla mnie to i tak nieważne. Mnie nie obchodzi życie prywatne posła Dorna - a niby z jakiej racji miałabym wtrącać się w czyjeś zycie? Mnie natomiast obchodzi i interesuje jakim będzie ministrem MSWiA. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: CZY MOZNA PRZYSPIESZYC DEPORTACJE KWACHA? 27.10.05, 21:26 ginevra81 napisała: > Dla mnie to i tak nieważne. Mnie nie obchodzi życie prywatne posła Dorna - a > niby z jakiej racji miałabym wtrącać się w czyjeś zycie? Mnie natomiast > obchodzi i interesuje jakim będzie ministrem MSWiA. Pewnie takim jakim jest mężem dla swej ślubnej!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: CZY MOZNA PRZYSPIESZYC DEPORTACJE KWACHA? 27.10.05, 21:26 ginevra81 napisała: > Tak naprawdę to do końca nie wiadomo,czy to była akurat jego kochanka - może to była po prostu koleżanka z pracy? Super Ekspres to gazeta, której nie należy > uwierzyć. Wybacz szczerosc..Ile ty masz skarbie lat? 25? Poczekaj jeszcze 5; ) Nie zycze Ci tego, ale niestety zycie zweryfikuje pewna zyciowa naiwnosc..Po to wlasnie wymyslono instytucje malzenska...zeby nie mozna bylo tak latwo pozbyc sie niewiernego. Obiecywalas, ze go nie opuscisz az do smierci, a on biedaczek zbladzil po prostu...Nie masz wyjscia. Musisz mu wybaczyc, chociaz masz ochote uzyc najostrzejszego noza, ktorym mu codziennie wykraiwalas najladniejsze czesci szyneczki. Nie to, zebym to znala z autopsji;)I zeby nie bylo, ze jestem jakas wsciakla feministka. Tak samo faceci zdradzaja jak i kobiety. Taka nasza niedoskonala natura. I albo sie z tym pogodzimy albo bedziemy cierpiec i sie obwiniac (chlopaki nie czytajcie! to miedzy nami kobietami!). I jeszcze dlugo moglabym pisac..ale im dluzej ja bede pisac tym mniej osob to przeczyta...Dorn to facet jak kazdy inny. Pewnie wierzy w to, ze Maryja wpadla na kij i zaszla w ciaze...bez pomocy Jozefa czy innego. I niech wierzy. Tylko niech nie robi z ludzi idiotow. To z jego strony zwykle sku***nstwo...trywializujac...nie kazdy/kazda nosi moherowy beret, zeby uwierzyc, ze kolezanka z pracy lezała a on sie potknal i sie na nia przewrocił. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel Bądźmy realistami. Żądajmy niemożliwego! 27.10.05, 20:35 Moim zdaniem, dla polskiej gospodarki i dla Polski w ogóle najlepiej by było, jakby nadal Belka był premierem. A oni szukają kogoś nowego. Na siłę. Popierajmy więc nowe wybory. Albo rewolucję. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynaslawinska6 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 27.10.05, 20:42 NIe rozumiem tylko jednego kim Pan Kwasniewski jest ,ze ma taka sile przekonywania.Jakim prawem po wyborach takie niepewnosci.To nie jest epoka feudalna,zeby umacniac stanowisko glownego zarzadcy.Jak tak dalej beda wszyscy obradowac na forum publicznym to moze niedlugo siegna po grabie ,a nie po prezydenture.Widac troche smarkaterii , oczekujacej wciaz na zarzadce.Polska na to nie ma pieniedzy i prosze nie straszyc.Moze przyjdzie niedlugo sluzacy i wszystko za jasnie panstwa zrobi i oczywiscie zamknie SEJM.Mysle,ze po zaduszkach ludzie beda bardzie krytyczni i mozna bedzie o czyms podyskutowac.Na razie to mam dreszcze na sama mysl o III wyborach.Zreszta nie wiem czy ktos by przyszedl.POza tym ewidentnie widac potrzebe praworzadnosci,zatem wniosek nasuwa sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Za co cię wypinkowali, bo nie zdążyłem przecz 27.10.05, 21:24 No właśnie za co? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Za co cię wypinkowali, bo nie zdążyłem przecz 27.10.05, 21:37 veglie napisał: > No właśnie za co? Dobry wieczor Taziuta:) Dawno sie nie mijalismy. Pisze pod veglie'go postem bo to moj druh:))) Mam nadzieje (chyba go oblaskawilam;)). Nie wiem za co mnie wycieli. Wiem, ze do wyciecia mojego posta zglosila anna - dark, bo zglasza wszystkie moje posty jak leci. A w tym poscie bylo o tym, ze jak Rydzyk chce sprawdzic, czy Dorn zdradza swoja zone, to niech sposobem swoich sredniowiecznych braci, (ktorzy sprawdzali w ten sposob, czy dana kobieta jest czarownica czy nie) przywiaze Dorna do krzesla, przywiaze mu kamien do szyi i zwolni sprzegło.Akcja moraliteciku dzieje sie nad rzeka...To bylo nawiazanie do walki kosciola katolickiego z innowiercami i kobietami, ktore zbieraly rozne ziola po lasach;)) Wydaje mi sie, ze w obliczu ZChNowskiej przeszlosci Dorna skojarzenia mialam jak najbardziej uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 27.10.05, 21:25 Widzę, że w Wyborczej cenzura działa lepiej niż w PRL-u. Co rusz, to znikają jakieś posty o niewygodnych tematach . Pewnie mój post też zaraz zniknie. Z pozdrowieniami dla Admina Fiordilligi Odpowiedz Link Zgłoś
brynk q..., a kto za te wybory zapłaci? Rokita i Tusk? 27.10.05, 21:52 ....jezeli tak to zgadzam sie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
xx444 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 27.10.05, 22:01 Pan Kwaśniewski boi się o swój tyłek i dlatego mówi o przyśpieszonych wyborach.Przecież widać jasno,że PO.nie może pogodzić się z porażką,a mimo to nadal dyktuje swoje warunki.Różowi nigdy nie dojdą do porozumienia z PIS- em,choć PIS zabiega o porozumienie na różne sposoby.Dawniej rządił PZPR. i wszystkim było dobrze i nikt nie pytał o koalicję a teraz raptem panu Kwaśniewskiemu taki układ nie odpowiada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk rozpędzic posłów i senatorów w pioruny jasne 27.10.05, 22:01 Jedni ciezko haruja nad powstaniem rządu a inni poprostu chlaja wóde i w dupie to wszystko mają . Dotyczy to sld , bo to z tej zgraji partyjnej była ta osoba , którą pokazywał wczoraj TVN 24 , a była to baba - komuch , zapomniałem nazwiska .... Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: rozpędzic posłów i senatorów w pioruny jasne 27.10.05, 22:10 brynk napisał: > Jedni ciezko haruja nad powstaniem rządu a inni poprostu chlaja wóde i w dupi > e > to wszystko mają . Dotyczy to sld , bo to z tej zgraji partyjnej była ta osoba > , którą pokazywał wczoraj TVN 24 , a była to baba - komuch , zapomniałem > nazwiska .... Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: rozpędzic posłów i senatorów w pioruny jasne 27.10.05, 22:54 Brynk to była pani Ostrowska z Malborka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 27.10.05, 22:04 Ale bym sie uśmiała gdyby w ponownych wyborach PiS znowu wygrał Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 27.10.05, 22:16 fiordilligi napisała: > Ale bym sie uśmiała gdyby w ponownych wyborach PiS znowu wygrał Gdyby do tego doszlo? / bo to jest tylko pobozne postkomunistyczne zyczenie/, to tak sie stanie, ze PiS znowu wybra. Bo my Polacy, to: jak 'udry/na udry' ~ to my zyg/zyg :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 08:57 Bo my Polacy, to: jak 'udry/na udry' ~ > to my zyg/zyg :)))))))))))))) "Polacy nie gęsi i swój język mają" PO straciła nagle swoją przedwyborczą twarz, teraz wygląda i zachowuje się jak grupa interesów. Polska się jakoś gdzieś zawieruszyła, PO nie będzie się godzić z wolą wyborców i sięgnie po każdą broń, żeby obronić swoje własne interesy. BO w interesie Polski nie są ponowne wybory. Ale ja nie wiem, czy naród się da omamić. Raz się już nie dał i PO winna się liczyć z tym, że może ponownie przegrać. To niepokojące, ze się nie liczy. Zupełnie jakby już znała wynik. Odrażające Odpowiedz Link Zgłoś
iglas2 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 27.10.05, 22:14 Kwaśniewski i Grupa Trzymająca Władzę się przestraszyła na powaznie. Tusk, Komorowski i spółka to kolaboranci w/w kolesiów. Nie chcieli wstępować do rządu z PISem od poczatku, żeby rozpisać nowe wybory. Wspierają ich TVP, TVN, Polsat i gazety więc "bracia wilcy brońcie się nim wszyscy wyginiecie"...i brońcie Kaczyńskich, bo na to zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 PIS górą PO do siebie 27.10.05, 22:25 Jestem przeświadczony, że GW, TVN, Radio Zet dmuchają w jedną trąbę. TVP i Radio TOK FM również. Mogę powiedzieć, że par...m marzą się ponowne wybory, bo te były niezgodne z opłaconymi sądażami. Do Iz..la! Ja jestem jednak by kamienice były Nasze a nie wasze. Psy szczekają a karawana jedzie dalej. I niech tak pozostanie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bobbiqm OCZYWIŚCIE, tylko wstyd że natworzyli tylu 27.10.05, 23:09 biedaków ,zdrajców Polski, którzy plują na legalnie wybranego Polskiego Prezydenta!!!, Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: PIS górą PO do siebie 28.10.05, 08:41 Racja. DO SIEBIE ( gdziekolwiek to jest). Dość sabotażu. A swoją drogą stosowane w GW chwyty socjotechniczne obśmiewujące w sposób dośc niewybredny Prezydenta elekta i głosujący na niego Naród wywołuja we mnie niesmak. W Metrze Kaczyński w otoczeniu kaczuszek piszczałek podczas kiedy Tusk w glorii i chwale.I podpis sugerujący kto popiera Kaczyńskiego - idioci, półgłówki, matoły itd. Naród wybrał. Naród wcale nie jest głupi. Wola Narodu winna być tu nadrzędna, a Pełna Odpowiedzialność winna się wziąc do pracy dla Polski, z której przecież mieliśmy być " dumni. " A może szanowni dziennikarze m in z GW wreszcie by raczyli tworzyć konstruktywną krytykę, a nie szykować PO od razu kampanię wyborczą na styczeń. Bo to teraz jest kampania proszę Państwa i to pod opieką kogo ? Pana ustępującego Prezydenta - który pochlipywał jak sztandar PZPR-u wynosili . Nie , nie proszę Państwa. Teraz Polska Odpowiedz Link Zgłoś
polak_maly123 Rozumiem że piszesz te słowa, bo wydaje Ci się... 28.10.05, 00:06 Rozumiem że piszesz te słowa bo wydaje Ci się, że masz monopol na nieomylność i PiS zdobył 50%+1 głosów w Sejmie i nie musi się na nikogo oglądać??? Takiej buty i nadęcia nie reprezentowali nawet postkomuniści w latach wcześniejszych! Tak przy okazji - łaska pańska pana przewodniczącego w pasiastym krawaciku na pstrym koniu jeździ i coś czuję, że PiS o tym fakcie się przekona o wiele szybciej niż komukolwiek się wydaje! Kaczki myślą, że wydymają Leppera, a to on z pomocą swoich kolegów SB-ków wydyma Kaczorów. I znowu będzie jęk: "... ostał Ci (nam) się jeno sznur!" Złotym rogiem będą się już wtedy bawić madam Hojarska z Begerową... Normalny SHIT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 03:58 Bog jest ze zwycięzcami,a jeśli On jest z nimi to kto przeciwko nim??? Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 05:15 Lepiej preziu mysl o wczesniejszych wyborach do ONZ-tu bo z celi kandydatow nie biora . Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 14:29 Czy PiSkaczki tak się zmęczyły wyborami, że straciły resztę sił? Biedne, słabe i trzeba je bronić... Może takimi brudnymi metodami, jak one same "walczyły"o stołki? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Kwaśniewski stracil kiel! 27.10.05, 22:26 co widac na zalaczonym zdjeciu! Nie tylko kiel /3 zab/, ale i polityczny, skoro zaczal gadac bzdury na temat ponownych wyborow. Yeah! Odpowiedz Link Zgłoś
sumer55 NATYCHMIAST nowe wybory!! PiSs off 27.10.05, 22:27 Z czystej ciekawości!!! Polska - chory człowiek Europy Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: NATYCHMIAST nowe wybory!! PiSs off 27.10.05, 22:29 sumer55 napisał: > Z czystej ciekawości!!! Polska - chory człowiek Europy Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 27.10.05, 22:49 Brymk to była pani Ostrowska z Malborka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 27.10.05, 23:07 Przyśpieszmy odwołanie rumianego nieroba! I won z tym ubekiem do Iraku. Niech tam stabilizuje! Nad Polską ciąży jakaś klątwa! Jak nie potop szwedzki, ruski i niemiecki, to teraz złodziejska ubecja z pzpr, burak pastewny leppej i cwaniaczki z pisuaru i oszołomy różnej maści! O qrwa! W tym kraju nigdy nie będzie normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
bobbiqm Masz rację ,ale nie bluzgaj, czekaj co będzie 27.10.05, 23:17 co będzie dalej, myślę że Kaczyńscy i PiS wiedzą co robią,muszą sami rządzić żeby ten bajzel sprzątnąć po komolandzie,PO(dawniej UW)będzie z czerwonymi razem bo mają wspólny biznes!!są dla czerwonych ostatnim ratunkiem.Jak się teraz Kaczyńskim i PiS nie uda(jak Olszewskiemu i AWS-owi to koniec z Polską!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Masz rację ,ale nie bluzgaj, czekaj co będzie 27.10.05, 23:23 bobbiqm napisał: Jak się > teraz Kaczyńskim i PiS nie uda(jak Olszewskiemu i AWS-owi to koniec z Polską!!! Jest jeszcze w odwodzie: Lepper i Giertych. Ale dla postkomuchow i PO, to: tylko my, lub 'po nas to chocby potop'. Jest to wyraznie czytelne. Niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do mysz_polna5 27.10.05, 23:55 Utrafilas myszko w 10-tke. Mam nadzieje, ze Kaczor wreszcie zmadrzeje, porzuci negocjacje z PO, spojrzy na odwod i wejdzie w koalicje z Samoobrona, LPR, PSL i malymi partiami prawicowymi. To jest jedyna recepta na poprawe sytuacji w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: do mysz_polna5 28.10.05, 00:05 wet3 napisał: > Utrafilas myszko w 10-tke. Mam nadzieje, ze Kaczor wreszcie zmadrzeje, porzuci > negocjacje z PO, spojrzy na odwod i wejdzie w koalicje z Samoobrona, LPR, PSL i > > malymi partiami prawicowymi. To jest jedyna recepta na poprawe sytuacji w kraju > . Niestety, to jest ostatecznosc. Ja mimo wszystko wolalabym rzad koalicyjny PiS+PO Swoim zachowaniem PO, za sprawa pana Tuska, odstawia sie na margines. Polityka, to negocjacie. Zawsze tak bylo, jest i bedzie!! Hip hip! Odpowiedz Link Zgłoś
polak_maly123 Masz rację! PiS posprząta kraj wraz z SB-kami z... 27.10.05, 23:55 Masz rację! PiS posprząta kraj wraz z SB-kami z Samobrony. Na końcu SB-cy z Samobrony posprzątają po PiSie i nastanie: "Ten Kraj jest nasz i wasz, tra la la la..." itd. Wesołego Alleluja!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Re: Masz rację ,ale nie bluzgaj, czekaj co będzie 28.10.05, 01:03 Masz rację, nie będę bluzgał, czekam co będzie. Tak się domyślam, że PO nie zależy na zrobieniu porządków. Dziwi mnie poparcie rumianego nieroba z pałacu dla PO. Trochę się jednak denerwuje, gdy w celu naprawiania RP PiS bierze pod rękę w marszu po władze buraka pastewnego leppieja, albo w przyszłości (chroń nas od tego Boże) obszołomków s lpr itd. ps fajny film ostatnio widziałem. "Nocna zmiana". Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Polska 27.10.05, 23:45 Gdzieś Zsplasterpl napisał "....PiS (Pazerność i Samowola)..." a ja odpowiadam: PO = Przestępcza Oligarchia. -------------------------------------------------------- Jedno mogę dodać: na klótni POPiS traci Naród Polski , czyli My - Wyborcy. Traci POLSKA. NIEMCY maja rację pogardzając nami.Oni sami kulturalnie doszli do porozumienia i zgody .Jest DUZA KOALICJA : SPD i CDU. A więc ogień i woda. A tymczasem u nas dwie PRAWICOWE partie PO i PiS klócą się. Jak tak dalej pójdzie to nie będe płakał gdy Polskę A zajmą Niemcy a Polskę B Rosjanie.Historia kołem się toczy.I nie liczcie na mnie , że będe przelewał krew o Niepodległość Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Polska 27.10.05, 23:59 xx23 napisał: > Gdzieś Zsplasterpl napisał "....PiS (Pazerność i Samowola)..." > a ja odpowiadam: PO = Przestępcza Oligarchia. > -------------------------------------------------------- > Jedno mogę dodać: na klótni POPiS traci Naród Polski , czyli My - Wyborcy. > Traci POLSKA. > > NIEMCY maja rację pogardzając nami.Oni sami kulturalnie doszli do porozumienia > i zgody .Jest DUZA KOALICJA : SPD i CDU. A więc ogień i woda. > A tymczasem u nas dwie PRAWICOWE partie PO i PiS klócą się. > > Jak tak dalej pójdzie to nie będe płakał gdy Polskę A zajmą Niemcy a Polskę B > Rosjanie.Historia kołem się toczy.I nie liczcie na mnie , że będe przelewał > krew o Niepodległość Gadasz jak Pytia delficka - ani skladu, ani ladu. Wez lodowaty kompres. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_maly123 Jeśli mogę wybierać to proszę do Polski A !!! 28.10.05, 00:11 Absolutnie nie mam ochoty na B! :o/ Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Jeśli mogę wybierać to proszę do Polski A !!! 28.10.05, 00:14 polak_maly123 napisał: > Absolutnie nie mam ochoty na B! :o/ Nie widze przeszkod. Masz moje blogoslawienstwo:)))))))))))))))))!! Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach- 28.10.05, 00:45 "desipere est juris gentium"- czy wg. Schopenhauera - "ludzie maja prawo byc glupimi" w tym kontekscie?? moze jest to jedyne sluszne zalozenie, w dyskusji. A kto wygral WYBORY ? Ci co NIE POSZLI GLOSOWAC- to jest ta TRZECIA OPCJA- jedynie sluszna. SPUSCIC TYCH "PALANTOW", W KANAL. KONIEC Z NIMI, TERAZ NIECH IDZIE DO WYBOROW TA MADRZEJSZA POLOWA POLAKOW. WRESZCIE!!! ALEK!!!!, NARESZCIE JESTES MOIM PREZYDENTEM!!! ZROB TO! MOZE KTOS MADRY DOJDZIE DO WLADZY!! Odpowiedz Link Zgłoś
argajll Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 05:12 ja przypominam ze pis mialo prawie tyle samo glosow co po i chociaz z tego powodu nalezy sie im miejsce w rzadzie, a ladowanie lepera na marszala to kpina z wyboru 1/3 polakow. kolejny raz przypominac trzeba na czym polega matematyka? ja rozumiem ze ludzie glosujacy na pis kojazeni sa ze slabszym wyksztalceniem ale ( do licha :/) nie jest chyba trudno zauwazyc ze 1/3 to sporo. NIe podoba mi sie to wcale. kolejny powod ze z polski trzeba uciekac. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek2005 Kwaśniewski może już sobie puszczać latawca... 28.10.05, 06:25 ...a ze słabszym wykształceniem kojarzy mi się m. in. osoba, która "kojaży" przez "ż". Wyjeżdżaj dziadu jak najszybciej. Takich niechlujnych (językowo) i do tego nie potrafiących godnie uznać porażki "pseudo Polaków" w IV Rzeczypospolitej nikomu nie potrzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
oldyeboos Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 10:25 Tylko tyle ci zostało..wiej w podskokach, za granicą nie jest potrzebna polska gramatyka,matole niedouku... Odpowiedz Link Zgłoś
oldyeboos Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 10:28 "Kojaż"się z tymi wykształconymi...ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 07:20 Nie bylem i niejestem zwolennikiem Rzadu Prezydenta Kwasniewskiego,ale jestem realista i nogami stoje na kuli ziemskiej,a nie fruwam w oblokach,prawda jest, ze dotychczasowe rzady byly powiazane z wszystkim co bylo zle w przeszlosci, rozpoczynajac od komunistycznych praw i systemu,az do powiazan z korupcja,przekupstwem,kumoterstwem,z mafjami roznego rodzaju i formy,cel byl jeden,robic jak najwiecej dolarow i euro,. Niewatpliwie,nalezalo i to jak najszybciej zmienic to co jest nie zdrowe, zamienic na lepsze i tylko na lepsze. Stalo sie nie dobrze,wybor bardzo nie zdrowy i wogole zly,a wine ponosza wlasnie nie wyborcy ktorzy wybierali,lecz ci wszyscy ktorzy zlekcewazyli wybory i nie brali udzialu w decyzji o przyszlosci Rzeczpospolitej,uwazam, ze jest to brak odpowiedzialnosci obywatelskiej i jakby celowo zmowieni, odmowili sobie tego podstawowego prawa.Decydujacego prawa dla dobra ich ze dzieci.W moim pojeciu graniczy to z samobojstwem,lub,co najmniej,zadawania sobie smiertelnych ran,azeby krew powoli wyciekla.Patrzcie co sie dzieje, kto zadecydowal w wybraniu tych co wybrano?przypatrzcie sie wybranym od prezydenta az do ostatniego wybranego,czy to jest to co Polska moze z siebie dac? czy to sa te wspaniale glowy dyplomatyczne,ludzkie,uczone,ktore potrafia Polske postawic w pierwszym rzedzie w europie,pod wszystkiemi wzgledami,czyniac reorganizacje w calym zyciu polityczno-gospodarczym, wychowawczym,prawnym,postepowym i innymi,ktorych to Polska potrzebuje jak powietrza do oddechu? Wielka pomylka tych co wybierali i jezeli szybko nie uczynia to czego przewiduje dotychczasowy Prezydent,to Polska jest na krawedzi katastrofy polityczno-gospodarczej,jakiej nie miala dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
aronii Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 08:07 Witam Niestety taka jest prawda, to PIS jest winien temu, że nie ma koalicji. Przytoczę tu słowa jednego z publicystów wypowiadających się w dniu wczorajszym (niestety nazwiska nie pamiętam za co bardzo przepraszam) „ PIS potrzebuje głosów PO a nie niezależnej partii w koalicji więc dąży do rozbicia PO”. W stu procentach się z tym zgadzam. Moim zdaniem PO na tle ostatnich wydarzeń (i wypowiedzi polityków z PIS) w sejmie i w senacie nie powinna wejść do rządu. Wyborcy PiS czy nie czujecie się oszukani przez swoich wybrańców? Czy sztandarowe hasło Prawo i Sprawiedliwość nie zostało oplute przez tą partię poprzez kolaborowanie z Lepperem?. Dwa pytania: 1) Do osób głosujących na PIS: czy gdyby wcześniej wypłynęła informacja o kupczeniu stanowiskiem dla Leppera w zamian za poparcie dla L. Kaczyńskiego głosowalibyście na tę partię i tego prezydenta? 2) Do wyborców PO: czy w tej sytuacji PO powinna nadal dążyć do zawiązania koalicji z PiS? Są to ważne pytania z punktu widzenia przyszłości POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
iglas2 Czy Śpiewak mówiący o ojcu Cimoszewicza - NKWD... 28.10.05, 08:30 jest bardziej kulturalny niż Kurski wspominający o dziadku Tuska w Wehrmahcie? Dlaczego jeden jest ulubieńcem Pohanke i TVN-u, a drugiego nawet z partii wyrzucili? Dlaczego Kwaśniewski kłamał tyle razy a propos wykształcenia i upijał się podczas wizyty w Charkowie? Jakie powiązania ma Kwaśniewski z Tuskiem, Kulczykiem i Walterem i całą Grupą Trzymającą Władzę? Dlaczego PO chce nowych wyborów gdy nie może władać służbami specjalnymi? Kogo chcą chronić? Uczciwych czy wzbogaconych kosztem państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
cookie8 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 13:54 Kwasniewski ma tym razem racje.Nalezy rozpisac nowe wybory na 15 stycznia,aby nie dopuscic PiS,LPR i Samoobrone do władzy. Szkoda Polski i tego co juz osiagnieto. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: Kwaśniewski o przyspieszonych wyborach 28.10.05, 14:13 Jasne, że Kwach ma rację. To jest poprostu tragedia, co wyrabiają PiSkaczki. Może rodacy opamietaja się i 15 stycznia wykazą więcej rozumu niż Lepperowskie barany. Odpowiedz Link Zgłoś